Rutinerna

Något som blivit bättre för min under våra många veckor i Sverige är mina kvällsrutiner. Jag har lyckats hålla kvar dem även här och det känns toppen! Jag somnar inte längre ifårn Tyra på morgonen och jag orkar gå upp ur sängen utan att glida ur den och sedan krypa till vardagsrummet/köket! Pigg mamma = trevlig morgon och glatt barn!

Tyras rutiner däremot blev ganska så skrot när vi var i  Sverige. Vi delade rum under hela vistelsen, så om hon vaknade på natten vägade hon att somna om igen om hon såg/hörde mig i närheten så för hennes och för alla andras (inte min dock) skull blev det lättast att lyfta över henne någon gång på natten.

Såklart är detta en sak barn vänjer sig vid fort, alldeles för fort! Så nu när vi är tillbaka här i Oslo så är det lite från ruta 1 med Tyrisens rutiner. Hon vaknar vid 2-3 på natten och gnölar, då går jag in och klappar henne på ryggen säger godnatt och sedan gnölar hon i 5-10 min innan hon somnar. Inte så jobbigt egentligen...det tråkigt är att hon gör samma sak vid halv 5 - 5 vill hon inte direkt somna om själv i sin säng men hon vill heller inte gå upp! Så de sista nätterna/mornarna har jag tagit henne till oss så både hon och jag kan sova vidare till si sådär 6-7.

MEN, detta är verkligen inget jag vill ha som rutin! Bort med detta dåliga beteende (som faktiskt jag skapat) illa kvickt! Speciellt med tankte på nya bebisen som kommer snart (eller...ja om ett tag i alla fall)! Hur ska jag göra? Vi körde ju 5-minutersmetoden på Tyra för att lära henne somna i sin säng och det funkate suveränt (då!). Men frågan är...ska jag köra den igen, orkar man det klockan 5 på morgonen när man ändå ska upp vid 7? Någon som har tips?


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0