Miss bortförklaring!

Hur kommer det sig att barn är så bra på att hitta på ursäkter? Tyra är bäst, bäst i världen verkligen speciellt när det gäller att äta. Då är bortförklaringarna verkligen på sin plats.

Igår tog det Tyra 1 timma att äta en halv knäckemacka, nej jag överdriver inte. Jag hann diska, vika 2 maskiner med torr tvätt, och städa i hela köket. Jag hann även säga ät din frukost en miljon gånger och gå igenom min kalender och rensa räkningspärmen. Men Tyra skulle "bara" iwa, hoa, piwa" och massor med andra saker. Och ni som inte vet var "piwa" egentligen är så kommer det här en förklaring.

Piwa; Piwa kan egentligen vara vad som helst, "piwa" är ett ord man lägger till när man gör något man inte får. Tex. om man nyper någon eller sig själv så säger man "piw" jättehögt samtidigt, för då blir det nämligen en aktivitet, man PIWAR! Förstår ni? Man kan nypa jättemånga gånger och säga piw, piw, piw samtidigt för då gör man något som är okej.

Fattar ni? Man säger alltså något man hittar på och gör saker man inte får. En jättebra bortförklaring på aktiviteter vid matbordet där det annars inte finns så mycket att göra.


här sitter Tyra och ska bara...
OBS! se den lillalilla biten knäckebröd, bara den tog 20min att tjata i hene.


Kommentarer
Postat av: s

Oj aldrig hört talas om Piwa innan.Är det något du hittat på eller där du e från?

2010-12-04 @ 17:03:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0