v. 22 (21+1)

Bebisen rör sig mer och nu vet jag ungefär vilka tider på dygnet det händer också. Kan det vara så att "Pål" redan har egna rutiner? Kanske...? Carl har i alla fall otur, han har inte lyckats pricka in en endaste sparkfet än!

Jag har kommit på hur klantig jag varit denna graviditet, snacka om att minnet svikit mig från förrsta stund! Jag har helt glömt gravidförsäkring! Hur dum får man bli!? På måndag ringer jag till Länsförsäkringar och fixar det på direkten, det är vekligen något man måste ha tycker jag (det är ju förtusan som en barnförsäkring!).

Annars så knallar det på hur bra som helst. Kanske blir tjatigt men jag mår verkligen toppen! Foglossningen ligger där i bakgrunden hela tiden, men gör sig som jag nämnt tidigare mest påmind när jag rör mig mycket (och med mycket menar jag egentligen ganska lite...). Jag har det sista dragit med Carl ut när det ska handlas så han kan bära korgar och putta vagn fram och tillbaka från affären, och den lilla vardagshjälpen är verkligen en supertjänst för mig!

Imorgon blir det Aurora besök i Borås, och det ser jag fram emot jättemycket! Jag har gjort en lista över mina "rädslor" och funderingar kring förlossningar, hoppas jag kan få massor av bra svar och hjälp!

Från blimamma.se;

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt...
Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och andra naturliga baslivsmedel.

Seriöst så vet jag inte om alla kan det, såna som inte känner mig skulle nog lika gärna tro att jag bara blivit småtjock. Jag kan faktiskt känna en tydlig kant av livmodern ca 2-3 cm ovanför naveln och detta med vikten är jag jättenyfiken på! Sist jag vägde mig hade jag ju inte gått upp ett endaste kilo utan ner (ja, ett halvt i alla fall!). Men nu känns det som jag tryckt i mig alldeles för mycket skit för att ha stannat i vikten, för jag är typ hungrig varannan timma, ge mig mat säger jag bara! Gärna mat med mycket smak, ingen fisig fisk utan starkt ska det vara! Frukt äter jag gärna, om någon annan skalar och gör den i småbitar för mig, haha!

131 dagar till förlossningen och bebisen är ca. 25.3 cm från hjässa till fot (men jag vet ju redan att min bebis är mindre, det sa ju UL-tanten Åsa.)



morgonmage och kvällsmage, stor skillnad eller? det tycker jag!
bilder från igår 21 fulla veckor


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0