Förlovningar känns fånigt

Detta inlägg kan kanske för många tyckas grundas i någon form av avundsjuka, men jag skulle vilja påstå att det är tvärt om!

Jag tycker att det är fruktansvärd fånigt och meningslöst att förlova sig när man inte har för mening att gifta sig. Kalla mig gammalmodig men jag tycker att man ska gifta sig inom ett år. Vad är det för mening att gå för (säg ordet förlovad FÖR LOVAD) i flera år och sedan göra slut. Vad betyder förlovningen då? Jag både känner och vet många som just har förlovat sig alltså lovat sig varandra men ändå bara går där som ingenting! Detta gör mig måttligt irriterad, dessa människor får hela detta med förlovningen som egentligen är något fint att tappat betydelsen.

Egentligen vet jag inte vart jag vill komma med detta inlägg, det är väl mer att jag är irriterad på dessa 14:iz fasoner som folk håller på med! Gift er för fan då! Frågar man folk som har förlovat sig så VET dem inte ens OM och NÄR de vill gifta sig! F**k it då, varför ens lova dig till den andre partnern? Nej, helt ärligt tycker jag folk som förlovar sig utan utsikten att gifta sig i alla all inom 1 år (kanske 2) borde ta av sig ringen och bara leva som sambos!

Själv har jag sagt till Carl att den dagen vi har råd med det bröllop vi båda vill ha, då förlovar jag mig för då vet jag att vi inom en snar framtid kan lova oss varandra på riktigt, och han är väl mer eller mindre enig.

Och nej, detta är verkligen ingen avundsjuka jag har då fått erbjudande om giftemål men tackat nej! Jag vill ha mitt drömbröllop och det kostar lite mer än vad vi just nu har råd med. Så jag nöjer mig med att leva som sambo till dagen kommer då det är rätt för förlovning och giftemål.

Ta av er ringarna eller gift er för fan!

Kommentarer
Postat av: Karin

Kan bara hålla med + att jag tycker att förlovar sig efter andra veckan de vart ihop, hm

2010-03-11 @ 19:27:53
Postat av: Madde

jag känner en som förlovade sig med sin kille efter 4 månader... aningens tidigt enligt min mening!



däremot tycker jag att man kan förlova sig om man VET att man vill gifta sig med den personen, jag tycker dock inte att det måste ske inom ett år...

2010-03-13 @ 08:30:48
URL: http://madelajjn.blogg.se/
Postat av: Lulu

Jag kan inte låta bli att le lite när jag läser ditt inlägg. Jag håller faktiskt med, trots det har jag snart varit förlovad i fyra år- nästa månad rättare sagt. Och det har varit en ekonomiskbegränsning att ta nästa steg till det sagobröllop vi drömmer om. Samtidigt har jag omvärderat synen på det flera gånger. Jag skulle ju likväl kunnat vara sambo men, den ringen visar ett väldigt speciellt tillfälle mellan oss två- vilket säkert är individuellt för alla. Och jag skulle kunna ge dig så många förklarningar till varför vi inte valt att gå den helt religiösa vägen enligt "tradition". Nu talar jag för oss två, men det säger inte att det finns personer som förlovar sig bara för att. Det är skittråkigt, och det känns som om personer runtomkring inte uppfattar det mer än "Aha, förlovade? Mer som sambos kan man väl säga då" och nu citerade jag faktiskt en ganska nära vän. Så synen har jag onekligen ändrats på förlovade par pga att vissa gör det av fel innerbörd och har inte för avsikt att gifta sig. Ha en fin födelsedag förresten!

2010-03-13 @ 21:05:40
URL: http://luluscastle.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0