Lätt, gott och snyggt!


Till 4 portioner soppa behövs:
1 tsk rapsolja
1 lök
600 gram gröna frysta ärtor
4 dl  vatten
2 dl minifraiche
riven pepparrot (efter smak)
salt & peppar
1 grönsaksbuljongtärning
så mycket räkor man önskar (ev. dill)

Tillagning

1. Hacka löken och fräs den mjuk i rapsolja utan att den tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, ärter. Låt koka 8 minuter.

2. Mixa soppan slät och minifraichen och smaksätt med peppar. Späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens, tillsätt riven pepparrot. Servera med räkor, lite mer riven pepparot och dill.

Och för nytton:

Näringsvärde per portion:
Kcal: ca 280

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0