2008

Sammanfattning av året: Jag har varit gravid! Ja, men nästan, det känns som jag har varit gravid i ett år snart! ja, inte riktigt, 9 månader i alla fall, och av de 9 månaderna har jag; bilat farm och tillbaka till Kjöllefjord i Norge, hälsat på i Eskilstuna, slöat en hel massor och badat för lite. Jag har gått ner i vikt och gått upp buddelt så mycket! Jag har gråtig och skällt på Carl för han är dum och jag har gråtig för jag trott att han ska gå i från mig bara för jag blivit tjock och väger som en hel kar. Innan jag blev gravid var jag som vilken förvirras människa som helst, nu är jag ännu mer förvirrad.
Vi har ändrat om hemma ca 1000 ggr (Carl står för den biten), skaffat katt som är lika gammal som bebisen är nu alltså 38 + 5 veckor, vi har varit nästintill pankast i världen och rikast (känns så när man får lön + studiebigrad), Vi eller jag får äta lyxg och helt nyskapad mat nästan varje helg för Carl utbildar sig till kock (det är något Carl har gjort i år börjar plugga), jag har fått köpa så mycket fina bebissaker som möjligt syndrom...(det börjar dock lägga sig och det är vi båda glada för), Vi har varit tillsammans i 2 år och bott ihop (officiellt) i 1,5 år, något mer då? Nja, det finns säker mycket och säkert något viktigt som jag inte kommer på just nu...
I vilket fall som helst kommer det nya året bjuda på något som vi aldrig någonsin har upplevt förut, livet som föräldrar. Om bara 1 vecka exakt idag, ska vi till förlossningen för att "hämta ut" vår bebis! Denna veckan kommer nog vara den segaste i hela mitt liv kan jag tänka mig, det hade varit skönt att få resa bort och sola + bada det sista men ja, det funkar ju inte riktigt så i livet.

Nu ska jag käka frukost, sedan fortsätta min seg-städning och sen får jag se vad jag gör. Carl ska i alla fall göra sås idag (han började med en igår och man ska visst koka upp och fixa med den tills den blir perfekt, så nej ingen manssås) och sedan ska han nog baka...laga mat och kanske bära saker åt mig.


Två grisar i en park

lista

Jag är ganska så uttråkad som vi kanske förstår, så jag snor lista från Maddes blogg;

Dagens tillstånd: Trött, ipig och rastlöstlat
Dagens borde: Duscha
Dagens shopping: Ingen alls...än
Dagens frisyr: Uppsatt
Dagens parfym: Svett?
Dagens i-landsprobem: öööh, Den stora köksmaskinen som bara samlar damm...?
Dagens klädsel: "Marinblå dress", haha! mjukisbyxor och ett linne
Dagens planer: äta och fixa frukten
Dagens "vill ha": Bebisen!
Dagens fundering: Finns det ledig tid i tvättstugan?
Dagens behov: Hårtävtt och rakning
Dagens "vill helst slippa": Städa "rotlådan"
Dagens bästa: Carl kom hem med en låda fylld med frukt!
Dagens mat: Renskav och potatismos
Dagens låt: ingen...Lasses låt i så fall, "miiijauu, mrijau, mjoooou!"

När jag ändå håller på med lista så skriver jag upp vår handlarlista;

Pasta (spagetti och penne)
Ris
Nötärs
Grädde
Lök
Blöjor
Kattsand
Creame Fraisch
Fiskbullar
Knäckebröd
Bröd
Pålägg
Ost
Mjölk
Fil
Sylt
Kött
Potatis
Sparris

Listor är kul! jag gör en till, att göra lista (OBS! Innan den 7:de);

Handla, Städa klart, Tvätta, Sortera bland skåpen och vara lite snällare mot Carl idag.

Tjingtjong långklasong!

Trist

Tristessen är värre än vanligt, jag tror jag håller på att få platt röv för jag sitter så mycket!
Ingen vill leka med mig, i alla fall inte dem som jag vill leka med som har körkort och kan åka till IKEA. Jag får, kan och orkar inte bära tugnt, annars hade jag burit ner alla våra prylar som ska ner till källaren.
Förresten om det går att ha i vår lägenhet så har vi fått en tvättmaskin! ÅÅÅÅH! tänk om jag hade den nu, då hade jag tvättat minnsan! Kanske ska ge min på disken sen iställt...det är ju inte så jobbigt. Ärligt så känns det som min mage kommer spricka snart, den är så sjukt spänd och jag undrar om den klarar mer nu!? 
Vi måste handla någon dag ocskå (kanske idag?! ) mat så vi har det hemma när vi kommer från BB och bjöjor så bebisen skipper bajsa i sina egna kläder. Vi kanske kan ta det i helgen annars eller nästa måndag... Ärligt! sånt här sitter jag och funderar på och gör till världsstora problem bara för jag inte har något annat att göra.... Jag går och städa i stället fast Carl blir arg då!
Hej DÅ!

  

magen idag (30/12 2008) v. 39 (38+4), carl gosar med lasse och staty-lasse

SÖT!


djurdjurdjur! så söt djur! djur är så söta! ge mig djuret!

Väntavänta

Tröttheten som egenligen inte finns där kommer ändå upp till ytan, för det som förlossningen och min barnmorska rekomenderar mig är att vila. Vila som förut var något jag gärna gjorde är något jag nu jag trött på, jag är trött på att vara trött! De flesta säger att man borde passa på att vila upp sig innan bebisen kommer, men jag kan ju inte ligga i soffan och sängen en vecka nu och bara vänta....jag kommer ju bli en grönsak!

Mina förävrkar blir värre och värre i alla fall, de ligger ganska så tätt (tyckas det från förlossningen och BM) men avtar när jag ja...som sagt vilar så det är det jag gjort hela dagen. Nu är det bara 9 dagar kvar tills snittdatumet är här, om 9 dagar ska jag få min bebis! Hade passat bättre om 3 dagar tycker jag, då är det nytt år och jag slipper eländet mer (det är faktiskt jobbigt). Ann, min BM sa i alla fall idag att sannolikheten att hon vänder sig är MYCKET liten och näst in till omöjlig så jag borde förbereda mig mest på snitt så det är det jag gör nu, jag ligger och tänker på morfin och nålar, haha!

Snart kommer Carl hem, han ska köpa med sig Sushi! Weeei! Då har jag änligen någon att prata med och peta lite på, ensamheten är inte rolig, okej att Lasse är här med han liksom bara...ja är typ kåt på mig nu och det orkar inte jag!

Tänkte lägga upp lite bilder sen på bebisens saker, kan ju roa någon i alla fall =)

Besök, kramper och REA

" - Vad gör du älskling?, jag"
" - Jag funderar lite...., Carl"
När Carl plötligt blir helt tyst och inga möbler flyttas eller disk diskas brukar jag fråga honom vad han gör, då funderar han....haha! Det är så gulligt att han lixom blir helt tyst och försvinner in i sitt funderande.

Idag händer det grejer, vi ska träffa folk vi inte träffar så ofta, Carls kusin och hans moster kommer hit idag, hon från Stockholm och...nu kom jag på att båda är honor ju...äh skit samma! Dem kommer hit i alla fall.
Vi skulle i alla fall behöva ta oss ner till stan för att inhandla en flaska vin eller något annat trevligt för vi har fått så mycket barn kläder av henne, men jag har liiiite problem med det där att gå. Vad händer egenligen i slutet av graviliteten? Igår var vi på Coop och handlade, när vi kom innanför dörrarna fick jag sånna värkar att jag knapps kunde gå, jag fick då släpa hela tunga mig till bilden igen och sitta där. När vi kom hem gick det över mer och mer och tillsut blev jag så trött av krampandet att jag somnade och vaknade 40 min senare med värkar igen och kunde inte gå! Jag kunde inte gå för jag hade så ont, det är inte normalt, men som dem på förlossningen sa att " - Kan du sova så är det lugnt, gör det ont ta en alvedon eller testa att duscha eller bada varm" Jaja, kvällen gick och jag hoppasdes lite på att det skulle starta upp något för det är inte så kul att vara klumpig, trött och handikappad längre + att jag är så sjukt nyfiken på hur bebisen ser ut! Men inget hände och det blev bättre ju mer klockan blev och tillslut var hon för mycket för att vara vaken.
Jag undrar så om det ska vara så här fram och tillbaka tills det är dax nu!? Kramper/värkar på natten, dagen och när jag rör mig...Hit och dit och när som helst? Det är ju sjuk tråkigt i så fall för man vill ju inte ställa sig på stan direkt och hyper andas och se bajsig ut (jag ser bajsig ut när jag är arg), åååh! jag som hade velat gå på REAn och se om jag hittade nåååågot liiitet, i de större storlekarna...och tossor + strumpbyxor...!


(Carl funderar mycket! Det är jättetyst ute i vardagsrummet)

Pix

Här kommer det lite julbilder, dock är dem tråkiga och få, jag är inte alls van vid att ha kamera längre så det blev inte så himla mycket fotat


 


Antons pepparkakshus, varken jag eller Anton kunde hålla oss så vi började käka upp det på kvällen.

   
Juligtfolk mamma, pappa, Anton och Carl


Julmat är balnd det godaste som finns, jag serverar Carl och är tjock haha!

Juldagen

Här sitter jag i min totala ensamhet! Carl är på fest med Cornelia och Lasse han sover. Jag har typ 100 saker att göra men jag orkar inget för jag jag en bebis som ligger och spänner emot hela tiden och att böja sig bekvämt är mer av en lyx grej att göra nu än något vardagligt.

Julen blev mycket lyckad, som sagt var vi hos mina föräldrar och firade i år, mat, mys och juklappar synd att man inte träffas så lite oftade tillsammans, man behöver ju inte ge varandra presenter för att träffas likosm. 
Jag fick i alla fall något jag velat ha jättelänge och inte riktigt haft råd med, en DIGITALKAMERA! (nu kan jag äntligen börja uppdatera med bilder oftare!) Det var hela höjdpunkten på mitt julklappande och jag hade verkligen inte behöft få något mer alls av mina föräldrar men såklart fick jag det, massor med små grejer som sockar, trosor och hygienprudukter.  Av min älskling fick jag en superfin klocka! Jag har inte haft klocka på flera år och nu fick jag en jättefin Hello Kitty klocka med swarovski kristaller, inte nån jävla barnklocka utan en riktig för riktiga människor, haha! 

Idag jag jag ägnat mig åt att fixa iordning bebisens kläder ner i byrån, jag inbillade mig att vi hade massor med plats och skulle kunna ha andra saker än kläder i byrån men...nja, två hela lågor gick åt till kläder och en åt filtar och mysgrejer...
Inte riktigt vad jag planerat! Men ärligt, vi har två fulla stor lådor med bebiskläder i stl. 50-56...helt galet, och vi har inte börjat få saker än, för folk vill vänta och ge det till oss när vi fått hem bebisen...jag vill inte ha mer =( eller ja, man kan ju inte riktigt säga oj tack och kasta det men ja...jag känner att överdriften på kläder kommer nog inte bli bättre heller om jag känner mig själv rätt. Jag har i alla fall satt köpstop på mig själv nu med kläder i den storleken, sista plaggen blev inhandlade i tisdags och nu är det faktiskt bara ett eller två par tossor kvar vi behöver skaffa oss, sedan NEJ! Det sjuka är att jag redan har nästan lika mycket kläder i str 62 och 74 till bebisen redan, det får bli som det blir, men det är verkligen svårt när det kliar i fingrarana! Ja, men i och med att lågorna redan är fulla fick det inte riktigt somjag planerat med att ha handukar och sängläder i den ena lådan, så nu får jag stuva om i linneskåpet i stället så man få plats för bebisens saker, det är så mycket grejer! Hade varit bra att ha dem i bur med sågspån...det tar ju inte så mycket plats, haha! Nej, man får passa sig för att vara sarkastisk och ironisk för folk tar illaupp och tycker man är olämplig förälder...Skit samma!
MER BURAR ÅT BARN!

God Jul!

God Jul till er alla som läser min blogg!
Jag och Carl firade lille´julafton igår kväll och gav varandra varsitt litet paket (carl fick två, dem var så små).
Jag fick ett par snögubbe-örhängen jag kan ha ikväll =) och Carl fick ett cl mått så han kan börja blanda drinkar ur vår fina drikbok vi fått av Amalia, sedan fick han en grillpincett ocskå (höhö, låter la inte så kul men det var fiiiin) och idag bara för jag inte kan hålla mig fick han en stickad tröja =)
Igår fick jag eller rättare sagt bebisen också paket av min vän Stella går en konstlinje för tillfället och håller på mycket med keamik, hade faktiskt ingen aninig att man kunde göra så mycket snygg...man har ju sina fördommar om tanter som sitter och drejar och gör fula svängda skålar...nja inte så snyggt kanske när alla skålar ser likabana ut men Stellas saker var allt annat än tantskåla, haha!

Vid 1 komma min pappa och hämtar oss, Vi ska ju fira jul med min familj i år och jag är typ så nerväs så jag dööör. Det är nämligen första julen Carl är med och med min hetsiga familj så blir inte riktigt julen som alla folk är vana vid....
Lugn och ro är inget man direkt får...

Lika bra att jag börjar göra mig iordning så jag kan vila och ta det lite lugnt innan hetsen för mat och juklappar startar....
Förresten byrån är färdigmålad torr och luftad! Nu äntligen kan jag börja fixa iordning bebisenrum och lägga alla saker på plats så de inte bara står i kassar överallt!

Tjingeling och God Jul!



 


haha! god jul med världens finaste julkort! (inte allt för allvarligt...)


 


Plupp!

BM är avklarat! Det mesta såg bra ut, mitt blodtryck var något högt visst men det var ingen fara. Bebisen ligger med huvudet uppåt som innan (det visste la jag!) och hjärtat slog fint.

Vi planerade inför vaginalförlossning denna gången, ja jag var visst tvungen att göra det vaginalt ifall hon vänder, så kommer jag upp den 7 januari blir jag hemskickad igen om hon ligger "rätt", känns ganska så snopet och jättetråkigt att jag måste förbereda mig på två alternativ. Men som Ann sa att jag får se det fina i det hela, medan andra bara förbereder sig på vaginal så blir de så chokade att dem plötsligt måste göra snitt, jag får ju båda som en bonus....ja man får ju se det som man vill.

En annan sak som ocskå var mycket härlig att höra var ju att risken/chansen att hon vänder sig tills datum är mycket liten, men så finns det ju berättelser om folk som säger att deras barn vänt sog 1-2 dagar innan datum....jaja! Jag har i alla fall förberett mig massor på snitt och inte ur min snippa! Men skit i röven så måste jag nu läsa på lite känner jag, så jag inte kommer upp dit och det blir vaginalt och jag inte vet ett jävla dugg!
Och även om folk säger att man inte kan förbereda sig så snackar dem bullshit! det är faktiskt så att man känner sig mycket tryggare om man har en liten aning än ingen alls...nu måste jag börja läsa den jävla boken Att föda barn!

Många saker

Vilken sjukt jobbig natt!
Jag har vaknat av en miljon olika saker, huvudvärk, illamående, bebisen, kissenödig, förvärkar, kramp i ben och foglossningen, shit pommes vad trött jag var idag när jag vaknade, men nu är det lugnt.

Idag ska jag till min BM Ann, hon är toppen, jag ska fråga henne lite om det här med snitt, dem har ju sagt på förlossningen att om inte bebisen vänder sig så sitter mitt datum men om hon vänder sig så blir det vanlig förlossning...
Jag känner mig så sjukt kluven, jag kan vekligen inte förbereda mig på något...jag blir helt ärligt mentalt störd av att tänka fram och tillbaka och förbereda mig på båda alternativen!
Så jag ska fråga henne om jag får göra snitt i vilket fall...alltså om hon har vänt sig när jag kommer upp den 7:de, så jag inte blir hem skickad igen.

Nu är det inte mycket plats kvar där i magen längre, alla rörelser känns, speciellt dem som är mot mina inreorgan, ibland känns det som att bebisen är påväg ut genom rumpan...obehagligt! Jag är verkligen kissenödig hela tiden, hur mycket kiss kan man få in i en blåsa undrar jag?

Igår kväll satt jag och Carl och planerade in lite "aktiviteter" vi hade tänkt oss innan och efter jul, några gick i kras... typ som att åka till Stenungsund  på juldagen, vi får komma men dem vill inte att vi gör det, i all välmening dock!
Carls lilla mamma är rädd för att värkarna ska sätta igång och menar att jag måste ta det lugnt (tänk om hon visste att jag var ute och dansade i lördags), alla de andra släktingarna på Carls sidan instämmer och dem kommer till oss på lördag istället.
Vi satt även och plockade ut vilka bebiskläder vi ska ha med till BB, 2 set fick det bli, och sen ska vi bara packa ner våra hygienprudukter...vi kan ju inte slänga ner allt nu, för då kommer vi ju gå runt och lukta skunt de två sista veckorna här hemma.

Nu väntar ännu en tråkig dag i min lediga ensamnhet, som tur är lämnade jag disken igår så jag har något att göra idag + att kattens tassmärken ska bort från förstrerna så det ska jag ägna mig åt innan jag drar till Ann. Städa, det är det ända som finns att göra...måla också, men det ka jag inte göra förens ikväll.


Helgen som gått

Helgen som gått:

Fredag, Jag är hos mina föräldra och är "barnvakt" åt Anton, Vi roar oss med att gå på stan, handla present till Cornelia, DSspel och käka på Mc´Donalds. Anton roade sig även med att lura av min 60 spänn (men det gjorde inget för senare på natten fick jag tillbaka dem + 20 kr till)
Carl skulle komma till mig på natten, "men inte så sent" sa han tidigare på kvällen, jag vaknade och då var klockan sent...jag börjar ringa honom på mobilen MEN inget svar, MOGET! tänkte jag, jag fortsatte ringa honom...
börjar även ringa hem...inget svar, men PLÖTSLIGT det tutar upptaget, flyförbannad blir jag och undrar " - varför ignorerar han mig nu då?" jag ringer igen men då är det ingen upptagetsignal! Jag ringer taxi åker hem mitt i natten för att sätta honom på plats, men va nu då?! vart är Carl? det finns ingen Carl i lägenheten när jag kommer, igen är här! telefonen ligger på golvet och blinkar för fullt på missadesamtal knappen....
Jag har åkt taxi mitt i natten med en chaffis som fuktade bajs och svett helt i onödan för att skälla på min pojkvän som inte finns där...okej, var är han då? JO! antagligen hos farbror polis....
jag ringer och javisst där ligger han, oidentifierad och som polisen beskriver honom; stor, tunnhårig med muschtas (hur stavas det då?!) han hade vit skjorta och fluga på sig när han kom, javisst! det är min Carl det! eller nästan, han är inte tunnhårig. Ganska så nöjd med situationen lägger jag mig på soffan hemma och klockan är redan 5 på morgonen, jag försöker somna men det går inte rinktigt, tittat på klockan sista gången kvart i 6, vaknar av att jag får meddelande, det är Carl, klockan är sedan halv 7 och nu släpptes han min fyllegubbe, han kommer hem och vi pratar i en och en halv timma innan vi somnar i tillsammans i sängen...det är redan lördag och jag har knappt sovit något... 

Lördag, Ja, vad bjöd lördagen på? Jo, först skynda till brorsan och sedan SOVA! jag sov till Cornelia kom sedan låg jag och slöa till klockan 3 i sängen, helt slut! När halva dagen gått och Lina också kommit till mig så började tjejfesten, Lina blandade Kolik till alla (jag fick en alkoholfri), tjejerna drack öl och cider, jag drack cola och vatten, det blev mycket trevligt tjejsnack och skitsnack, klockan hann bli halv 12 och vi (jag och Cornelia) bestämte oss för att gå ut. JA! jag gick ut, jag orkade, det blev Träggårn, mycket trevlig! Jag ocskå Cornelia firade henne, oss och mig på samma gång och dansade till musik som fick oss att komma ihåg både vår "artonårstid" och vår "krogtid" vi hade tillsammans. Kvällen blev mycket lyckad men vid halv 2 var jag faktiskt trött och hade en aning ont i ryggen så jag tog taxi hem och la mig bervid Carl och somnade.

Vilka bravade va? Lördagen var faktiskt min sista gång jag fick ut som tjej utan bebis och sista gången på mycket länge jag fick gå ut och dansa, nu är det bara hemma livet som väntar och fixa iorgning det sista här hemma för ankomsten.
Förresten, idag målade jag ÄNLIGEN den nedrans byrån i barn rummet och den behöver bara en strykning till så är det klart, så i veckan kan jag börja lägga in alla kläder och få bort alla biljoner saker som bara ligger i rummet utan direkt plats.

Nu väntar en dusch och sedan sova.


jag vill HEEM!



Jag är barnvakt idag, eller ja...barnvakt? är man det åt en 12 ½ åring? Knappast. Jag sitter vid datorn och fixar de sista inlämningsuppgifterna till skolan och han spelat ett NintendoDS spel han köpte när i var i stan nyss. Anledningen till att jag vill hem är för jag får abstinens besvär när jag inte få träffa Carl, morgonen räknar inte för då halvsover jag och har ingen möjlighet att se honom och ha en konversation + att han lagar så jävla god mat så man skulle kunna dö! Varje helg slänger han ihop något lite "roligare" som vi kan äta, (bilden ovan är kött och potatis! Ja potatis! få dem till att stå så ni!) jaja, det får bli en annan dag eller kväll.

I morgon ska jag ha FEST! jävlar alltså, Ponny fyllde 22 år i torsdags och imorgon smäller det, Lina och Cornelia + jag ska sitta och dricka drinkar och vara allmänt tjejiga och skit dryga och dem ska vara fulla... bli kanske till och med lite utgång om för min del om ag orkar, känns kul att komma ut en sista gång innan bebisen kommer och vara lite extra partysnygg och dansa! Ja, orkar jag så jävlar!

Nu åter till de sista uppgifterna. Jag är å dålig på att avsluta mina uppgifter, tänk om någon kunde komma hit och da säga - Akta på dig! jag gör resten! tänk inte på det du! då hade livet vart 100 idag iställer för typ 80...


Tidigt uppe!

Det är fredag, jag är ledig men ändå vaknar jag vid 8 och går upp...det är inte rätt.
Att vara ledig är inte riiiktigt lika kul som jag förväntat mig, jag har faktiskt inget att göra, när allt liksom är städat hemma, vad gör man hemma då? Jag kan inte ens slå in juklkappar för alla är inslagna, I och för sig kan jag ju köpa några fler för vi saknar typ 3 (till min pappa, Cornela och Oscar)...ja! det gör jag idag då, ska ju ändå gå med brorsan i stan.

Jag ringde till förlossningen igår, vilka frågor jag fick va! Känns det 30 sek eller 1 min? känns det varannan timma eller ner var 10de min? går det upp ifårn och ner eller är det lite var stans?
- Jo, alltså sa jag, jag vet att det är förvärkar bara men jag blev lite osäker i och med att det är snitt och då visste inte jag om det var fulla värkar jag skulle komma med eller ja...
- Okej sa tanten (hon var mycket trevligt och lugn, lät tråkigt på förlossningen) men känner du dig orolig? Annar kan du vänta med att komma in i fall att det sätter igång på riktigt, och det känner du för då kan du inte sova.
- Jaha, Okej, jag ville bara veta mer exakt hur jag skulle ställa mig till det för jag inte fick någon direkt information innan...men så bra! då lägger jag mig och sover som vanligt och slutar tänka på det bara, sa jag glatt!

Och så blev det jag somnade, alltså inga värkar för jag kunde sova, haha!
Jag kunde visst ta det lite lugnt tyckte hon inte hålla på och bära och konka runt så mycket...jaha, inga tvätta förnster inför jul för mig då + allt annat jag hade planerat...jag skulle visst ta det lugnt i almänhet liksom det innebär att inte gå och springa, inte för att jag direkt kan springa men jag vill gå! gågågå! det är ju kul, jag har fått sug på det nu det sista, jag får visst fortsätta vara soffpotatis!

Nu ska jag kika på dålig TV innan jag ska till mina föräldrar!


Söt pung!



Den här lilla grejen vill jag ha i juklapp! åååååå! geee miiiig! ♥

Förvärkar?

growingpeople.se;Förvärkar startar från olika håll i livmodern och sprider sig oregelbundet över den. Magen blir hård och putar ut, oftast utan att det känns något speciellt neråt underlivet.

Jaså? är det det jag känner då? Vaknade i natt av "mensväsk" och bara kände att BLÄ! inte nu, men det gick över....kom tillbaka och sena över igen, vaknade i morse av samma känsla men ändå annurlunda (se ovan). Tänkte att jag var bajsig (haha), tog min morgon bajs och kände fortfarande obehag!

Jag blir jävligt nojig nu, i och med att jag har fått tid för snitt så vill de ju att man inte ska ha typ ätit när man kommer upp, men nu åt jag på morgonen för att annars hade jag börjat må illa av det och då hade nog saken blivit ännu värre...
Dem på förlossningen sa att "- Kom in om du känner värkar eller om vattnet går "...ja men alltså, det känns ju mesigt att komma upp för förvärkar och bli hemskickad igen och de inte plockar ut bebisen, BAJS! jag vet inte alls hur det ska kännas, nu känns det typ inget fast nyss känndes det massor i jämförelse med nu...
Jag väntar och ser om det bli värre, så ringer jag upp... kan ju vara så att jag känner mig stressad över att det händer något annurlunda ocskå så jag känner ännu mer än vad det är.

Men ÄRLIGT! vad innebär förvärkar? det kan man ju fan få jättetidigt... vilken onödig sak som bara lurar en egenligen!

stanna där tills Janurari!

Gravid man och kväll


tre veckor kvar idag...undrar om det blir tidigare ändå?

Nu är det kväll, jag har hunnit med mycket idag. Allt är tvättat och lägenheten damsugen, toaletten är storstädad och resten får jag ta imorgon. Underligt att man kan handla så mycket onödnigt som man inte ska ha, idag köpte jag gröt, saftsoppa, julmust, kakor, mjölk och...handkräm. Jag skulle köpa diskmedel, kattmat och handkräm men nja, det viktiga glömde jag i sugets stund!

Nu ska jag kika på den gravida manen på Kanal 5, ja alltså jag förstår inte uppståndelsen egenligen i och med att han är en kvinna från början...fast jag måste erkänna att han är liiiite störd som först vill bli man men ändå vill ha kvar "allt" sitt kvinnliga för att kunna skaffa barn och föda och hela den grejen, då vill man la inte bli man fult ut eller?
Underligt....

gladgladGLAD!

En enorm lycka har spridit sig i kroppen idag så det första jag gjorde när jag kom hem var att sova! haha!
Ja, men det andra, nu ska ni får höra, storstädning och tvättning utan gnäll och tjat! Jag gör det för jag själv vill! ååååH! Det är så skönt att idag var den sista skoldagen, för mig i alla fall! Jag är ledig! Jag är typ föräldraledig redan nu och kan sova de sista tre veckorna som är kvar, jag kan gå hemma och fixa iordning sängen till bebisen och vika in alla kläderna, jag kan måla den jävla byrån själv och klä in fotöljen som ska stå i barnrummet! Förstår ni, jag har inga som helst krav, jag är ledig och fri! Det är en sån otroligt härlig känsla!
Jag trodde aldrig att man kunde bli så här glad över att storstäda och göra fint hemma!


städastädastäda!

09:01

Jag skriver blogg istället för att klä på mig, jag ORKAR inte mer nu! Carl snozar 3 timmar innan han ska upp på morgonen, det är jobbigt, jag förlorar så oerhört mycket sömn på det och hela kroppen blir trött! Skolan, eller ja studiegruppen startar om en timma, undrar om jag hinner exakt?! kommer nog komma typ 10 min sent...dåligt av mig men bättre det än att inte komma alls...
Imorgon är det sista dagen i skolan, sista dagen jag behöver vara där! FATTAR NI ELLER!? sedan är det fritt fram till att göra allt jag vill, precis vad jag vill! sova t.ex!

Imorgon är det inte heller bara sista dagen i skolan utan exakt 3 veckor kvar till bebisen ska kolla ut ur magen ocskå! Ja för då kommer hon, haha! jag behöver inte vänta längre än så, möjligen kortare men inte längre!
Jaja, nog skit snackat för nu, jag måste verkligen klä på mig och ev. sminka mig om jag orkar!

Tjoneplong! 

Lite om allt möjligt

Vilken otroligt härlig söndag det har varit! Vi (jag, Carl och Eva) har varit i Jönköping och blivit matade med foton som Evas farfar tagit (han var fotograf), Köttgryta (varför gör gamlatanter så god mat?) och KAKOOOR min absolut svagaste punkt just nu när jag är på smällen! Härlig att bara få gå runt, lyssna på andras prat om förr i tiden och massor med konstiga namn och sedan få äta, jag önskar så att min gammla fanns kvar + bodde närmare...

Imorgon är det tenta, blä för det! Menmen det är en tenta jag skjutit upp i *hosthost* 1 år ungefär =( Allt är så mycket roligare än att plugga just nu, alltså allt är roligare än vad det är annars ocskå + att det är skit svårt att läsa om alla 100 olika saker man ska göra, jag får läsa om en text ungefär 3 gånger för att förstå... det är inte så att jag är extra trög men plötsligt ändras texten från; tidigare i förskolan...bebisens säng, när ska jag bädda den? undrar vad jag ska packa ner i BBväskan, undrar vilka kläder som är bekväma efter ett snitt...inte thights kanske, det borde nog trycka på för mycket? vad gör jag om inte amingen kommer igång? jag kanske ska be Carl typ suga på brösten innan så det lixom rinner till mjölk med en gång så tror alla att jag är västa urmodern med massor av mjölk! eller...nja, kanske ska pumpa? OJ! just det vart var jag i texten? så har man plötsligt vänt blad och får vända tillbaka igen och börja om... Hopplöst med andra ord!

Bebisen stångar mig! hela tiden, tjejen i magen har börjar bli tjurig (som sin mamma typ...jag är små sur helatiden, svårt att leva med men ändå får jag höra att jag är skitsnygg och älskad varje dag!)) och rör sig mer än någonsin förr, höga ljud är inte alls poppis och nja....inget egentligen passar fröken verkar det som, fast det känns som hon sover på rätt goa tider...jag vet ju inte riktigt om bebisar i magen har samma rytm när dem kommer ut men OM så kommer jag nog bli lycklig mamma som får sovaaaaa!

Förrseten så blev inte byrån målad, men det gör inget, det får bli i veckan! ska passa på och se om jag hittar söta bilder man kan göra schabloner av som vi sedan kan typ...trycka på byrån!

förresten (igen)! jag lägger in en bild från vändningen på sjukhuset, bjussar på mig själv lite, den är sjuk kul och ful! 


hahahaha! seupp för valen!

Spiken

Jo men ärligt! Jag har lite ångest för att jag dem sista inläggen typ trackat Carl för han inte gör det jag vill... Och han ääääär inte så dålig som jag får det att framstå faktiskt, men jag orkar inte sitta här och skriva dem mest puttinuttiga saker som han gör varje dag för då hade alla tyckt att jag är världens nördigaste brud! Det blir lite lättare och roligare att skriva om det som är...dåligt? eller hur man ska säga det, någon måste ju våga göra det också! Eller!? ingen som känner igen sig i min beskriving om min lite för lata pojkvän (egentligen är jag ju ännu latare!)

Här kommer i alla fall lite bilder som jag lovat och äntligen håller!


Att ha en Carl som ska bli kock är bra! Massor med toppenmat och desserter!


BLOOOOOD! eller inte, jag fick koks!


Det finns inga "fina" bilder på mig och Carl
Här har vi i alla fall lyckats fastna på samma bild


Självklart är dem bilderna jag ville lägga in inte med på fickminnet SÅÅÅ! det får komma en annan dag + en ny magen bild.

Gokväll!

Igår, Idag och Senare

Det är hopplöst att ha katt. Hur mycket man än dammsuger så är det sand typ överallt, inte mycket men de få sandkornen som ligger runt om som man trampar på är så störande!
Städningsdagen gick SUPER igår, jag fick städa allt som JAG skulle göra, vilket var: hall, vardagsrum, sovrum och toalett, Carl skulle BARA ta köket men nja det gick la inte riktigt och måla hände inte heller...så det får bli dagens uppgift! Ja, som uräskt har han säkert att vi var i Knalleland och köpte julklappar, men konstigt att jag hann och inte han...?! Äh skit samma, jag måste sluta "sura" och störa mig på småsaker egentligen, men saken är den att jag har tyvärr inget annat att göra, tragiskt va? Som vanligt skapar jag mina egna problem...

Njäääk! Om en timma ungefär kommer en (halvfull från igår) Cornelia och vi ska baka peppearkakor idag +  att jag ska tvätta.

Just ja, igår var vi tyvugna att ta ner vår julgran för Lasse bara rev ner den + att han trodde att det var hans klätterträd och han kunde nog inte riktigt förstår varför vi hade hängt upp bollar till honom så högt upp om han inte fick ta dem...

En annan sak, jag är ju typ kassast i världen på att uppdatera med bilder i bloggen så idag som många andra gånger ska jag göra ett försök att ladda upp!

Plingeling så länge!

Hemmafru?

Jag kommer nog aldrig bli en bra "hemmafru" visst jag gillar att baka, men vem plockar undan efter mig?
Jag gillar i och för sig att tvätta men vem viker in tvätten sen då?
Jag gillar nytvättade golv, men vem tvättar dem åt mig? Ja, som ni kanske förstår så går min städdag inte sååååå bra! Jag vill hellre köpa nya julstjärnor för våra har vissnat, vi glömmer alltid av att vattna våra blommor!
Åh! vad trist det är alltså, vi kommer aldrig på iordning hemma hos oss! Expedition storstädning´s tanterna får gärna komma hem till mig!

Jag gör ett nytt försök!

36 fulla

Tiden går fort nu och ännu snabbare kommer den nog att gå från och med nästa vecka.
Det är bara 4 veckor kvar nu och jag kan ju säga att jag typ vet det i och med det satta datumet!
Hoppashoppas hon inte vänder sig, jag förbereder mig mer och mer på ett snitt.

Idag blir det städ städ och åter städ hemma! Imorgon ska det tvättas och för hoppningsvos så blir jag klar med all bebis tvätt i morgon så det är klart så man kan stoppa undan allt på rätt plats, och framför allt hitta plats!
Bebisens byrå måste målas också men det får Carl i uppdrag att göra, antingen idag eller imorgon!

Skolarbete ska det ocskå hinnas med idag + att jag måste fixa en sista grej med försäkringskassan, tur att jag är "ledig" idag ocskå så jag hinner med allt som ska fixas...hur kan det alltid vara så mycket? Jag vill hellre ligga i soffan, kolla på Oprah och sticka (inte för jag kan sticka mer än halsdukar men ändå)
Just ja! jag måste försöka hinna ner till stan eller Knalleland idag med för att inhandla lite paket till Cornela som fyller år nästa torsdag + de julklappar man har kvar ocskå.

Se där, dagen hann fyllas idag också! Bäst att jag sätter igång!

Åsnan i magen

"Operation" vändning gick inte alls så bra, fröken inne i magen ville inte alls som läkaren och ligger kvar stadigt som hon legat ett tag nu! Så jag har en bokad tid för barn, det ni! Det känns ganska så smidigt att veta att kl 10 den 7 januari ska jag vara på förlossningen och få min bebis en stund senare, haha! helt sjukt att man kan få en tid sådär men så är det ju med snitt!

Dock käner jag mig lite kluven, i och med att bebisen inte är fixerad så kan hon fortfarande vända sin "rätt" och då blir det inte snitt utan vaginalt, ååååh! varför måste hon vara så jobbig redan =( Jag hoppas dock att hon inte vänder sig för jag har redan börjar ställa in mig på att "hämta" ut bebis den 7 januari, ja menar kommer jag igång tidigare får jag ju fortfarande snitt ändå, så det oroar jag mig inte för.

Det känns faktiskt ganska så lyxigt att veta att jag inte behöver "töja" ut hela min härlighet och få massor med sprikor och bristinigar inne i min snippa, dock vet jag ju att jag kommer "äckla" som alla andra och antagligen ha mossor med andra problem bara för de har skurit i mig itället. Men jaja, så ligger det till på den fronten och jag känner mig ändå ganska så nöjd, Carl tyckte det vara lite som att åka och köpa katt, haha!

Nu ska jag passa på att njuta vidare av min lediga (jaja lediga är jag inte direkt) dag och ta mig ett bad och en ordentlig skrubb för i dag ska jag på Lucia i Sanhult på min praktik, så jag vill ju inte direkt lukta sjukhus och ha slibbigt hår...

Tjintjong!


Vända bebis

Vända barn, ja det ska jag ägna min onsdag till.


Lilla bebisen ligger fel och ska puttas och dras i för att huvudet ska läggs neråt...
Lyckas inte detta så blir det diskussion om snitt... vi får se hur allt detta går, om ca 2 veckor vet jag hur de blir.

Det är det främsta som händer på bebis fronten förutom att vi fortfarande inte köpt skötbord och blöjor, jag kom på en sak till, amningsinlägg! Det är något som jag måste köpa också.


Herregud vilken stress det är inför detta med bebisprylar alltså, när jag var liten bebis hade mina föräldrar inget skörbord, dem la ut en handduk på sängen och bytte, mamma hade ingen speciell skötväska, hon hade en ICA kase!
En kasse men blöjor! Ja, när jag tänker på det lite så lägger jag undan stressen för skötbordet, vad spelar det för roll om vi inte har det när bebisen kommer, jag tror inte hon kommer dö bara för hon inte får ligga på ett skötbord och bli bytt på... eller hur!?


Annars har vi som sagt allt, tror jag. Jag vet egentligen inte vad man ska ha till en bebis....

Vad behöver man när man får barn?! Jag skulle vilja ha en lista liksom med saker som är nödvändigt, det finns säker massor man inte tänker på själv sånt som är minde självklart, men som vad? Vart får man denna hjälp ifrån? typ bebis förmedlingen?

Tips till mig någon?! Skriv allt ni kommer på, jag uppskattar varenda liten grej!


Det är för övrigt bara 1 månad kvar nu! 1 MÅNAD! Ojoj alltså, ska jag och Carl bli föräldrar om 1 månad, ja vi ska visst det... helt sjukt!

Det går jättefort med 1 månad också, tänk den första månaden när man var gravid då visste man inte ens att man var gravid men ändå när man fick reda på det så hade det gått en månad!

Och nu är det till och med december, det är en snabb månad, det är bara 2 veckor till jul typ och man ska handla julklappar, fixa inordning allt hemma och planera inför jul besök kors och tvärs och POFF! Så är december slut och lilla bebisen har bara en vecka kvar på sig att bakas!

Som ni förstår så kretsar mina tankar och allt runt om i skallen på mig om bebisbiebisbebis! Allt från praktiskt saker hemma som att Carl har sina kläder i en byrå i sovrummet... men det kan inte han ha sen för det kanske "bonkar" för mycket när han tar kläder på morgonen så det väcker bebisen... alltså någon måtta får det vara ANKI!


Egentligen har jag super mycket stt skriva om men jag hinner inte för tillfället... plikten (skolan) kallar!


Tradera mera!

Tradera är ju hur kul som helst!

Jag kan inte sova....jag hänger på Tradera!


RSS 2.0