Det är svårt

Jag vet inte men jag bryr mig kanske för lite om vad som händer i världen...

Finanskrisen? Ja men vadå? Det är synd om dem det drabbar men liksom, varför ska jag egentligen bry mig och ens förstå så mycket om det, drabbar det egentligen mig så mycket?

Svältande barn och naturkatastrofer..? ÅH! Jag känner mig så dum men ärligt, jag orkar inte bry mig... jag vill ju egentligen göra det men jag har faktiskt fullt upp med mitt eget och "problem" som folk runt om mig har, personer som behöver hjälp, det är personer jag kan hjälpa.

Visst är det synd om alla dessa sjuka och fattiga människor runt om i världen men som sagt... vad ska jag göra?
Lägga pengar i en bössa? Räcker det? Vi skänker pengar till Stockholmsmissionen eller något liknande, räcker inte det? Människor i vår eget land. Jag känner mig så kluven i allt detta men jag tror inte man som människa ska bekymra sig allt för mycket, då tror jag inte man orkar med sitt egna tillslut.


Jaja, veckorna tickar på i full fart! Nu är det 38 dagar kvar till det beräknade datumet, det är en månad och en vecka. Jävlar vad tiden går fort nu alltså, det är så mycket med julen nu också som ska fixas så jag tror tiden kommer gå ännu snabbare än vanligt... eller hur man ska säga.
Fortfarande så är inte allt på plats men det gör inget för det kommer. Jag har slutat oroa mig så mycket för typ... ALLT! Jag har insett att det mesta löser sig... det ända som känns skit och bajs är fortfarande försäkringskassan, om jag inte får mina mammapengar i januari så.... ja men vem lånar man massor med pengar av liksom, ens föräldrar jovisst men samtidigt, det känns ganska dumt! ÅH! Skit samma med dessa tråkigheter!

Idag köpte jag en jättesöt hjälmmössa på Design Torget! Det är en kul sak! Haha =)

Ja, så "fick" vi massor med kläder av Cars kusin Karin som hon haft till sina barn, så kul! Fanns saker i påsen från 70-talet haha! Så sjukt coola kläder, även fast dem är, i ärlighetens namn är ganska fula, så är det fan coolt!

Annars så har veckan varit ganska så... ja... lam!? Praktiken är ju kul och går fruktansvärt fort, jag har sovit hos Cornelia ute i Sandhult och där som jag sagt tidigare händer det NOLL grejer, mest spännande denna gången (som förra) var bråk mellan hennes katter, haha!

(ÅÅÅH, sitter och halv tittar på Leilas Jul samtidigt som jag skriver, snacka om goda, farligt goda saker!! Julbak nästa!)
Just det, när jag kom hem i fredags fick jag världens bästa överraskning av Carl, ett nymålat och inordning gjort sovrum! Det är så fint där nu! Så himla lycklig är jag alltså! En sak mindre att tänka på att behöva göra + att han tagti bort färgen på golvet i vardagsrummet, som han förövrigt gjorde i ordning förra veckan! Vilken kille va!


Njae, nu ska jag fixa och trixa in maten som står framme fortfarande, taccos blev det ikväll, det är faktiskt gott ibland.


Tjingeling!


Upp och Ner

Tjingelitjong!

Idag har det hänt mycket spännande saker i mitt liv...eller inte! haha!
Dagen började med ett besök hos tandläkaren, jag hade två hål i samma tand! Jag visste i och för sig detta, för jag har ring upp dem och sagt att de måste titta på tanden för jag sett med min lilla tandläkarspegel som jag har hemma att det är små bruna prickar på tanden! Men som svar har jag fått " - Men så länge det inte isar" Det isar faktiskt inte nu heller! Om de bara kunde kollat på det när jag bad dem så hade jag inte behövt laga IMORON! usch och fy säger jag för det, har bara NÄSTAN haft ett hål förut och...ja då hade jag ingen bedövning...undrar om det behövs?

Efter detta besök begav jag mig till Sandhult för 4 timmars praktik, och längre än så kunde jag inte stanna för sedan bar det av till BM Ann för vägning och mätning + lyssna på bebisens hjärta.
Idag kände dem hur bebisen ligger också, och jag var STENsäker på att huvudet var neråt för så kändes det förra gången sa hon nämligen och jag har ärligt inte kännt något större rotation innifrån magen men jo visst! bebisen ligger upp och ner eller ja...egenligen inte. Jag ska få göra extra UL nästa gång jag kommer, om 2 veckor för att se hur det "ligger" till då. Har bebisen inte lagt sig rätt...ja, då blir det vändning och sedan får vi se efter det...

Annars har dagen bjudit på lite tvättning och *hosthost* glassätning från min sida, det är SKIT svårt att inte äta sötsaker men jag tycker att jag lyckats mycket bra ändå! Förresten så har jag gjort klart en av mina "rester" i skolan också! det ni!

Nope, nu orkar jag inget mera...ska lägga mig måste upp kl 5 imorgon för jag ska vara på praktiken redan kl 7 i morgonbitti...jag dör av bara tanken!

Massor!!

Nu är det 45 dagar kvar till beräknat datum, hallå! Det är skit lite, det är liksom 31 dagar + 14 dagar, så om 2 veckor är det bara en månad kvar! Åh, det är ju jättenära och jag som har så mycket kvar att göra (känns det som)!
Förresten så är det bara 31 dagar kvar till julafton idag, och det betyder att snart måste man köpa julklappar till alla hundra miljoner människor man känner...

Jag älskar egentligen att köpa julklappar till dem jag känner men efter att jag började plugga så har jag inte riktigt råd... och det gör hela upplevelsen mycket tråkigare, det tar bort hela mysfaktorn med inhandlandet. Jag kanske ska göra som alla barn, göra något eget och ge bort.. typ? En teckning, eller kanske en fin middag? Det är inte lätt att vara student, i december får man nämligen bara ca 5000 pengar och det är typ det som det kostar att leva och sedan har man inget kvar... jag har lite tur som jobbat också och kanske får ut mellan 700-1000 pengar extra, men ändå, det är två stycken familjer som ska få paket + min älskling. Känns lite surt och stressande. Det är ganska mycket som får mig stressad , borde göra en lista....
1) Julklappar!
2) De sista bebisgrejerna
3) Att Carl lovat att skrubba golven i sov och vardagsrummet som han inte kommer göra eller så gör han det och säger något i stil med - Åh, helvete jag kan inte, hur gör man? - Det går ju inte bort! Och det slutar men att jag kommer få göra det istället.
4) SKOLAN, som vanligt! Vi ska varje vecka lägga upp paper i en portfolie på nätet och det ska läggas upp i formatet doc. Detta KRÄVER at man ska ha Word hemma på sin dator, det har inte jag! Jag har Wordpad och kan inte spara i doc. Därför ligger jag (egentligen inte) efter med 1000 saker som det ser ut! Omex. datum som ligger i januari när jag inte går längre gör mig också stressad, även om jag lämnat in mina grejer så vet jag inte om jag får G eller U och måste komplettera mina inlämningar förens i januari... åh!
5) Räkningarna för denna månaden, räkningar gör mig alltid stressad, speciellt när det kommer sådana man inte trodde skulle komma förens nästa år =(
6) Kastrering av katten, vi MÅSTE göra det innan bebisen kommer, det kanske man kan önska sig i julklapp?
7) Hur Carl hanterar sina pengar, jag skulle vilja vara hans personliga banktant och ge honom typ veckopeng....

ALLT
detta är saker jag ligger och tänker på och grubblar på när jag lägger mig...  JO! en sak till Försäkringskassan, det är något som jag tänker på också, hur det går för mina papper och vad som händer, kommer dem att försena det igen?! Livet är inte lätt när det är svårt, och vissa kanske skulle säga att ta det lugnt, men jag kan inte! Det känns som ligger så mycket press på mig från alla håll, som att folk dömer mig! Frågan är vem dömer mig mest? Omvärlden eller jag själv? Carl skulle säga at det var jag... och kanske är det så? Jag vill bara ha allt fixat och klart så jag kan njuta så mycket som möjligt av att vara mamma ledig med lilla bebisen sedan, och slippa alla måsten och bara leva för dagen, ÄR DET FÖR MYCKET BEGÄRT? Nja, antagligen finns det inget som är det perfekta livet... All den här oron måste ju påverka barnet på något vänster också, är det inte så? JO men säkert det gör ju att man måste lugna ner mig annars blir hon la helt skadad stackarna.

Jaja, nog om tråkigheter.

Helgen har annars bjudit på en del mys, i fredags skulle vi egentligen haft besök men tyvärr så var ju min mage typ attackerad av bajs så... det blev inget. Så istället käkade jag och Carl superfin mat och dessert, sedan kikade vi TV och katter på blocket, åh vad alla katter är fina! I lördags (igår) kom Nicke hit, det dracks glögg och öl, ja för Nicke och Carls del då, jag käkade det jag kom över och drack vatten och mjölk. Rekord länge var jag uppe igår förresten, typ till 2! Helt sjukt...! Idag händer det inte så mycket, jag ska tjata på Carl att vi ska ta oss till Eva sen och hämta hans duffel så jag kan få en vinterjacka som passar över pattarna, konstigt nog är det dem som inte får plats i min nuvarande jacka, ändå har dem inte blivit så stora...(??)


 

Slänger in en bild på magen här också som är 1 vecka gammal, v 33 (32+3)


...

Jag är hemma, inte för att jag är ledig utan för att jag har kass mage! Inatt var jag uppe 5 ggr på toa och från och med jag gått upp har jag varit inne och "gjort" 3 ggr...jag har kass mage som sagt!
Det är säkert barnen på förskolan som smittat mig, åååh! jag vill inte ha magsjuka! jag spyr i och för sig inte men ändå!
Det händer som vanligt inte så mycket i mitt liv, jag gör praktik ute i Sandhult igen och denna gången ska jag vara där i 3 veckor och har redan varit där 1, jag skulle faktiskt vilja vara där till skolan slutade känns trevligare än skolan + att peronalen är toppen och man börjar få ett grepp om alla barnen.

Idag har jag gått 33 fulla veckor, jag är inne i vecka 34! HALLÅ!? jag ska typ ha barn om 7 veckor! Det låter sjukt lite när man säger det, fast säger man Januati till folk, så säger de bara OJ! är det så långt kvar, nja säger jag då jag är beräknad 8 januari, ja men då kan den ju lika gärna komma i december, men då säger jag det hoppas jag inte!
Vem vill ha ett barn som är fördd så sent? inte jag stackarn kommer ju alltid vara ett år efter sina vänner... åååh! bara för jag ska ha otur blir det säkert så!

Bebisen är ganska lugn av sig, seg skulle man nästan säga, bara lixom "buffar" och "ålar" sig där inne, ibland kommer det riktiga kickar men det är mest när jag pratar högt och det är mycket skrik runt om, hickar det är något som händer i magen ofta, stackars liten som ligger där inne och inte får plats och har hicka...uuh!
Jag börjar tröttna lite på det här med magen faktiskt, visst är det mysigt men, det är svårt att röra sig! speciellt nu när foglossningen kickat in som blixtar från klar himmel! Men som sagt jag vill inte ha bebis detta året! I så fall får hon se till att komma ut NU!

Happ, nu ska jag gå och roa mig med att bya sängkläder och damsuga sovrummet och städa toaletten (behövligt!)

ÖnskaÖnskaÖnska!

Jag sitter och surfar runt p massor med olika webbsidor med barnkläder och prylar.
Alltså jag har blivit helt galen och vill köpa ALLTALLTALLT! Det finns så mycket snygga bodys och grejer som man inte hittar på vanliga HM och Lindex, lite roligare saker som typ bara går att beställa från nätet, och jag har bestämt mig!
Jag ska beställa några saker, fast ja...jag vet ju inte riktigt vilka än då´rå! Och det jag kommer att beställa är typ säker as onödigt och kommer bli använt 2-3 ggr men vad fan! det är mitt första barn och jag vill ju bara ha det bästa och roligase! Problemer är att det är så dyrt...jag kommer nog att satsa på de lite billigare sakerna och kanske i lite större storlek än 50...den storlekern känns ända helt meningslös!
       
Alltså det finns ju AAAAAASmycket fina saker, egentligen borde man ha 100 barn!

Foglossning....

Detta är saker man kan göra själv för att ja...minska smärtan?! 

  • Undvik medvetet de rörelser som gör ont - ALLA?! nja, alla som man gör när man rör sig.
  • Undvik ensidiga, långvariga ställningar både på jobbet och på fritiden. Variera ställning ofta -Okej, men det gör ju ont att röra sig...se till den görsta punkten... 
  • Stå med tyngden jämt fördelad på båda fötterna. Sitt ner när du tar på dig strumpor, skor och byxor - Ja, men det köper jag!
  • Använd skor som sitter stadigt på foten, gärna med mjuk sviktande sula - inte höga klackar! - Ja, men då trampar jag snett och får ont i fötterna också! Får jag inte gå alls?
  • Gå med korta steg i lugnt tempo, vagga gärna som en anka, när du går - Nej tack! bara för jag är gravid vill jag inte se handikappad ut... =( 
  • Undvik om möjligt trappor. Ta hissen. Annars kan du "mellanlanda" genom att sätta båda fötterna på samma trappsteg när du går uppför trappor, och eventuellt gå baklänges nedför - nr. 1 jag bor på 4:an...utan hiss! undvik det lixom, och gå baklänges ner? hallå? jag vill gärna inte trilla och slå ihjäl mig! 
  • Undvik att sitta i mjuka och djupa soffor och fåtöljer - Vem vill köpa nu soffor till mig? 
  • Sitt inte långa stunder med benen i kors -Men det är ju jätteskönt! 
  • En kudde i svanken känns skönt när du sitter, till exempel i bilen - Ja! 
  • Undvik att lyfta och bära tungt, det vill säga mer än 5 kilo. Tänk efter ofta, bär inte i onödan - Okej,  men vem bär mina extra kilo då? Jag kan LOVA att det är mer än 5! 
  • Res dig från liggande till sittande genom att rulla runt på sidan med samlade ben. Kom upp till sittande genom att skjuta ifrån med armbågen och andra handen - Ja...det är ju bra!

Okej, detta är vad man ska göra då visst....jag kan inte göra något, jag är här med en grönsak!


Borta!

Det känns som en evighet sedan jag hade min "platta"mage! Tänk att det jag var så onöjd med förut kan kännas så långt bort och saknat! Fy fan alltså, min mage blir bara länge och längre...till vilken nytta!? Bebisen kommer ändå bara få det trängre där inne...helt onödigt!

plattamagen, vart är duuuu?

Det är slut...

Ja, nu har vi gjort slut, det hände i lördags den 8:de exakt två månader till beräknat BF. Det känns tufft men jag var tvungen, man måste vara bestämmd, Carl sa att det inte spelade någon roll för honom men för mig så skulle det komma att bli ett jätteproblem om jag inte gjorde det! HejDå sötsaker och godasker på veckorna, jag kommer att sakna er jättemycket! Jag gråter nästan av bara tanken på det! Jag tycker synd om Carl som nu inte bara ska ha en gravid flickvän utan en som också går på någon form av avgiftning...detta kan bli tufft! Men som sagt med min dåliga moral till godis och kakor som jag utvecklat skulle jag säkerligen bara skjutits upp i vikt (onödig sådan) och fortsatt efter bebisen hade kommit, nej tack! fläskberg är inget jag planerat att bli, inte med tanke på att jag är ganska knubbig från början!
Puh! som tröst har jag ju helgen att käka lite godis, sådär som vanligt folk gör liksom.

Annars så har jag jävla otur med Försäkringskassan som vanligt, förra veckan fick jag hem pappret som de glömde att skicka sist och med det pappret följde en blankett där det stor "du kan även svara per telefon" alltså jag skulle kunna ringa in och säga de jävla svaren till dem men när jag ringer till dem och låter jättetrevlig och glad och tänker att "ja idag blir allt fixat" så säger tjejen på andra sidan att " - neeeej! det bervet är lite gammlat och det stämmer inte man kan inte svara per telefon" VAH?!  helvetes jävla skit tjej tänkte jag då men artig som är är sa jag " - jaha, men det står ju här klart och tydligt att det ska gå och ni har ju faktiskt skickat detta brevet nu och jag tror ju på vad ni skiver..." " - ja men tyvärr så kan jag inte hjälpa dig med det, det är ju som sagt gammalt"
BLÄÄÄÄÄÄÄ! jaha, okej, tack Försäkringskassan för nu glömmer att skicka det viktigaste pappret till mig och när jag väl får det ska det vara inne den 12 november! Vet ni att det är på Onsdag och det betyder att jag måste fixa allt idag och posta det innan kl 12 gör jag inte det får ni det inte den 12 och då är det försent för mig! Det är inte mitt fel att NI glömde att skicka det till mig! åh! vad trött jag blir!
Okej, men dåså, detta har jag lixom bara fått sväla och tänkte börja ringa idag typ nyss men vad ser jag utanför förnstret då om inte BLIXTAR och hör åska! vad fan! gud vull inte ge min föräldrapenning! han måste hata mig och vara i mot mig mest i välden!

Så nu försdriver jag tiden med att sortera tvätt och lössurfa lite, kika på det sista vi behöver till bebisen och läser om hur stor den lilla faktiskt är nu;
Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg.  alltså med benen är den ungefär 42 cm från huvud till tå (detta enligt gravid.se och blimamma.se) läser nu ocskå på gravid.se att; Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli.
Tack för den, jag som trodde lite att ska skulle stanna ungefär här... =( Jag ska tillägga att jag är i v. 32 (31+3)

Hoppas gud slutat vara arg på mig nu så jag kan ringa!

Grattis världen!

Grattis USA som fick en travhäst till president! (faktiskt, Barack Obama det låter som en travhäst)
Grattis till mig som har en stukad fot och INTE kan gå i annant än klackskor. (JA! det är sant, klackar gör så jag kan gå normalt)
Grattis till Amalia som fyllde 25 år igår. (25 är hälften till 50.... =/ )
mest av allt GRATTIS till Hanna som fick en liten tjej igår kl 6 på morgonen! ( WEEEIIII!!!!! )

Nu ska jag käka frukost innan jan går till bussen för att åka till Sandared...bajs och blä!

100 sidor

Det finns 100-tals sidor på näter om gravid hit och dit, det finns 1000-tals böcker och billjoner (hur många nollor är det?)  tidskrifter (något överdrivet).

Jag är nu i v. 31(30+3) enligt mig, enligt blimamma.se är jag gången 30+4 och enligt growingpeople.se är jag gången 30+5, hur kan alla dessa sidor säga OLKA!? okej man kan inte förlita sig på det så...men hur kan alla sidor ha olika sätt att ränka ut det på då?

Och sen! all den här mag-fixeringen man får vid andras magar, det är inte bra alltså! Jag sitter här vid datorn typ varje dag och kika på andras magar. OJ! hon är bara i v. 25 och ser ut så...undar om, OJ! hon är i v. 32 och ser ut så undrar om... DETTA ÄR INTE SUNT!

Här måste jag bara säga tack och loooov att min härliga lathet för läsning kommer in i bilden, om jag inte hade haft den hade jag antagligen läst allt jag kom åt (och lite till...), men jag orkar inte! Jag köpte hem 3 böcker, alla olika och dem verkar skitbra! Jag har börjar på 2, OBSERVERA BÖRJAT! jag varken orkar eller tänker läsa vidare i böckerna för jag blir fan skraj av allt jag läser, man känner sig mer och mer onormal, så från och med nu lyssnar jag bara på min BM Ann som gärna berättar för mig att jag är normal och ligger på mittenkurvarn hela tiden!

Något annat som händer när man är gravid (i alla fall för vissa) är att brösten börjar rinna, för mig tidigt (??), men detta är visst också normalt, men dock inte så kul! Jag kan vakna på natten av att jag är fiuktig på armen eller ligger på något "blött" (nu låter det ju som det rinner ut flera liter...) det är faktiskt jobbigt, jag vill inte att det ska hända nu utan sen! Sedan när bebisen är här så brösten har en anledning till det.

En annan sak är att nu! PANG typ, 30 (bara 10 veckor kvar!!) hela veckor in så börjar det känns av alltså, saker som man med glädje gjorde förut vill man helst inte göra, typ som att raka benen, knyta skorna och i allmänhet börja sig ner! Och jag veeet tack för er som påminner mig...."det kommer bli värre!"

Det är inte bara dåligt att vara gravid fast det kanske låter så, det är faktiskt mest kul, men det är inte lika roligt att skriva det som är kul, haha! Idag ska jag tex. tvätta massor med bebiskläder och vi ska antagligen måla spjälsängen som vi fick i lördags. Jag har hittat massor med söta sängkläder och praktiska saker som vi behöver på IKEA. Vi behöver inte så mycket mer egenligen, lite sängkläder (bara för vi vill ha nya, vi har typ 6 set från när Carl var liten), skötbordet+madrass och ja...jag vet inte! vad behöver man till en bebis? Det känns jätteonödigt att köpa för mycket typ leksaker och så för man får ju typ biljoner saker när bebisen har kommit! Nya spjälsängsskydd ska vi köpa ocskå och en badbalja, kom jag på nu haha!
Ikväll (jag lovar!) ska jag lägga upp lite bilder

Till Carl

Puss Carl!

Det var länges edan nu.... ♥

Magkänslan

I veckan hade vi bildlektion i skolan, vår lärare sa något som jag inte kan glöma och det retar gallfeber på mig!
" - Jag tror att själen och kroppen säger sanningen, även om man inte vill höra den"
FATTAR NI ELLER! Jag blir totalt paranoid av detta och inte nog med det så får jag nog felsvar på paranoijan eller det kanske blir rätt egentligen....  Alltså, det jag trott, kan och verkar vara sant ännu en gång! Och det vill jag inteeeee! Jag ska forska lite vidare i detta, för sånt här tar tid att forska i...

RSS 2.0