hohoho, GodJul och allt det där.

Jag har bråttom, JÄTTE till och med. Massor med saker som skall göras och lite till, tiden bara rinner iväg, PUH!

Idag sticker i alla fall jag och Tyra till Göteborg och bosätter oss där under jul och nyårs helgen, Carl kommer på onsdag för han måste jobba.

Så detta blir i alla fall mitt sista inlägg tills...jag vet faktiskt inte. För jag har varken en bärbar dator eller en mobil man kan surfa med, och även om jag hade en  mobild man kan surfa med så vet jag inte hur man gör! Så jävla HiTech är jag!

Så jag får väl passa på att önska alla en god jul och gott nytt år till vi ses och hörs nästa gång!

Puss och hej leverpaster!




hejdååå bloggen på ett tag!


Vad händer här då?

Jag kan inte blogga så mycket nu när min lillebror är här, nr. 1 jag vill ju umgås med honom nr. 2 datorn står i vårt sovrum och där sover Tyra förtillfället, så efter klockan 6 blir det inte någon data-action och innan det har jag ju en bebis och ta hand om (nu passar Anton henne).

Men i alla fall, jag tänkte lägga in liiite bilder från de närmsta dagarna här hemma hos oss.


Tyra med munnen full och fjärkontrollen i "tacktack" beredskap


mammamys på kvällen



två julkalenderbarn

Ja, som ni ser så gör vi inte så mycket. Shoppar mest faktiskt och försöker få ihop de sista julklapparna. Det är vekligen lättare sagt än gjort, en julklapp som jag letat efter i över 1 månad nu verkar inte finnas någonstans i hela Oslo så jag får nog ta det i Sverige dagarna innan jul. Annars är väl allt nästan klart nu. Så går dagarna och snart är det måndag och då åker vi till Sverige igen för julfirande denna gånge, som jag längtar!

Tjingeling!


Pixi = bäst!

Tyra har ÄNTLIGEN (nästan) slutat äta på böcker så nu kan man sitta med henne en liten stund och läsa utan att hon hysteriskt försöker stoppa boken i munnen, eller riva sönder den! Men hon vill gärna hålla och gå iväg med böckerna själv vilket hon inte får...i alla fall inte de fina och stor böckerna, därför är Pixiböcker bäst!

Min mamma har sparat alla, eller i alla fall hälften av alla mina pixisar sedan jag var liten och dem är verkligen perfekta för Tyra nu! Så med omsorg (faktiskt) letade och letade jag i havet av pixis tills jag hitta den perfekta pixiboken till henne, en med VOVVE! Hon blev överlycklig när hon fick den och går gärna runt med den hemma och pussar och klappar vovven i bocken, gulligt!

Just den vovve boken måste varit min favvo när jag var liten också för boken är visst "tillägnad" till mina äldsta vänner Anne och Jenni (eller så hade jag bara slut på papper). I boken hittade jag i alla fall något som måste vara mina första skrivna ord, lite kul faktiskt!

 


det är bra att kunna skriva sina bästisars namn!


Paket!

Det är kul med besök, speciellt när det är folk som bor på min adress (jag är ju skriven i Sverige fortfarande) dit jag får all min post och alla PAKET! Yeey, alla mina tradera vinster fick jag idag och jag är supernöjd! Allt är fint, helt och rent!

 

Första bilden; 5 bodys, 1 Molo, 1 Polarn och 3 Katvig
Andra bilden; 1 klänning Polarn, 1 tröja Polarn och en tunika Polarn

Fina grejer man kan fynda alltså!


Besök!

Idag, alldeles snart kommer min pappa och lillebror hit på besök! Pappa stannar bara till imorgon, han skulle bara köra Anton hit + massor med svensk mat och tvättmedel =P Anton ska stanna till måndagen den 21, då åker vi båda till Sverige ihop (Tyra också). Så jag kommer nu få sälle alla dagar och kvällar medan Carl jobbar, ganska skönt faktiskt.

NU KOM DEEEM!

Jaja, så i natt får Carl sova hos en kompis och jag delar rum med Tyra, så får pappa och Anton ta vårt sovrum!
Så här mysigt ska jag och Tyra ha det i natt.


Utan för mitt fönster 15 december

Idag när jag tagit en ganska så sen morgondusch så möts jag av detta när jag hittar ut genom mitt köksfönster. En pappa och en bebis som var ute och lekte i snön! Hur mysigt som helst, så jag kunde inte låta bli att gå ut och knäppa några härliga vinterbilder! Jag menar, man får ju passa på nu när det är snö. Tyra gillar i alla fall snön, och idag gick det riiiktigt bra att gå med alla viterkläder på, till och med utan katt haha!







All i want for christmas is you


I ett par dagar (snarare i en vecka) har vi fått låna en kamera, en Nikon D80. Jag älskar verkligen den, och snart måste i lämna tillbaka den igen! Buhu! Jag önskar verkligen att jag hade ett jobb, eller att Carl fick dubbelt så mycket i lön som han får nu så vi hade råd att köpa en! Jag har faktiskt till och med funderat på om jag ska köpa en på avbetalning bara för att jag så gärna vill ha en RIKTIG och BRA kamera och inte min lilla kompaktsystem jag har nu! Och jag är veeerkligen imot avbetalning ska ni veta! Det blir sånn skillnad i bilderna med en systemkamera, jag VILL ha!

Här är några av bilderna som blivit fotade under låne tiden, se skillnaden på de bilderna jag brukar lägga upp och dessa! Här har jag inte ens ändrat ljus el. färger som jag alltid måste göra med min kompaktkamera! Så mycker bättre bilder!





 


Rensning, check!

Nu har jag äääntligen blivit klar med rensningen av datorn. Hela 448 objekt (det vill säga enbart bilder!!) har jag nu raderat! Tänk att jag hade så mycket skit på datorn, helt jävla sjukt alltså! Detta var bilder som var oskarpa, fel ljus på eller helt enkelt kassa bilder. Galet i alla fall, jag har säkert det 3 dubbla kvar med bilder också och det är bara bilder från september, allt annat har jag brännt ut! Jag får nog lära mig att begränsa det där med fotandet lite...

Förresten, när jag rensade hittade jag några saker till som jag sparat i en "Tyramapp". Detta är också saker som Tyra (antagligen) kommer att få, i alla fall om jag får bestämma och det får jag ju! Haha!

 


Jaha, nu kan jag ju radera de bilderna från datorn också, så skönt. Då har jag (snart) raderat exakt 450 bilder!

Från korg till korg

Förresten! Tyra är en lurig unge! Hon ska gå ner i allt, från lådor till korgar och burkar till kastruller! Ja, ALLT, till och med sin potta ska hon envisas att stå i! Varför?! Det roligaste måste ju vara när hon ställer sig i sin klossburk. Den är liksom så smal, så hon bara står där som anden i flaskan! Haha, ska försöka fånga det på bild, för det ser verkligen hur kul ut som helst!

Detta gjorde hon idag i alla fall, gick från korg till korg...fram och tillbaka! Jag tror det slutade med att den vita var bäst!


Mammahåret

När jag började, slutade eller jag vet faktiskt inte! Men att bli mamma och att amma + allt det där har i alla fall gjort, eller snarare gjorde så att jag tappade mycket hår! Stora hårtussar föll av när jag tvättade håret och för varje gång jag borstade det, blev bara håret tunnare och tunnare! Jag är en tjej som annars haft VÄLDIGT tjockt hår men nu har jag verkligen tunt hår, eller nästan i alla fall! För det är påväg tillbaka, mitt hår! Över hela skallen växer det nytt hår och nu är det ca 3 cm (??) långt! Det känns redan tjockare, och helt underbart! Nu ska det bara "växa ikapp" det andra håret så det slipper se ut som jag tex. har två luggar! 

(undrar om det är därför håret runt huvudet kallas babyhår??)


yeeey får hår!!


En tidig kväll

Som rubriken lyder blev det en tidig kväll ikväll. Strax innan klockan 5 somnade både jag och Tyra på soffan. Jag vaknade en timma senare i panik med tanken inställd på julkalender! Jag missade den inte som tur var! Jag hann till och med göra alla små grejer som ska göras innan Tyra lägger sig. Som att bädda upp hennes säng, dra ner persienner, släcka ner, byta blöja och göra välling! Precis när vällingen var klar började kalendern. Sovandes slurkade Tyra i sin en hel flaska välling och sedan var det bara ner i sängen för zombiebebisen!

En riktigt trött tjej var det idag alltså! Säker för hon bara pillat i sig en macka, 2 prt gröt, 2 clementiner och en skål yoghurt! Fan alltså, maten har gått rikigt bra tills igår! Jag slår vad om att det är bara för att jag la en komentar på en bild om att Tyra käkar mycket mat, så vänder det såklart! Det är alltid så, om man tex. säger "Tyra sover hela nätterna nu" så vaknar hon 40 ggr de närmsta 5 nätterna bara för att! Jag ska aldrig mer kommentera eller säga något bra om Tyras ätande eller sovande. Frågar någon ska jag bara säga; "det är väl" och inget mer!

Annars idag har vi inte gjort så mycket spännande. Varit hemma hela dagen faktiskt, och det har varit riktigt skönt! Vi var ute och gick en sväng också, båda två! Jag är så trött på att Tyra bara typ faller ihop när hon får på sig ytterkläder och skor så jag "övar" henne ibland på att gå ute och leka ute. Idag gick det riktigt bra! Vi skippade overallen och körde bara kläder istället, lager på lager och sedan regnbyxor, och att katten som bor i huset kom och hälsade hjälpte något enormt för då skulle fröken gå efter den överallt! Så det är väl hemligheten, att ha en katt med sig när vi ska ut i lekparkerna.

Undrar vad jag ska hitta på nu när jag har miljoners timmar över? Blir nog att rensa datorn från massa skit, det behövs!

 
Tyra i sitt härliga ullunderställ från HM, 99:- per del riktigt billigt och skitbra!
Och en löjligt glad mamma!


Nattuggla

Egentligen är jag väl ingen nattuggla, men har blivit. Tyvärr är det lite värre på morgonen efter. Men i natt gör det inget att det blir sent (JÄTTE till och med), det är värt det! Jag och ponny msn:ar för fullt!

förresten så har jag mens, då får jag finnar!


Who's that girl?

 

 

tjingtjong kines hoppa upp och fes

"men hon är fan en helt vanlig kinesbrud med lite bättre stil för hon är adopterad"


Planerar för Tyras rum

Jag har verkligen inget att göra. TV är inget för mig, inte längre i alla fall...öh, inte kvälls tv i alla fall, haha! Så istället sitter jag och slösurfar med tanken inställd på Tyras rum! Det är faktiskt roligt, jag, JAG ENSAM har rätten att göra iordning i Tyras rum! Det är det enda rummet i lägenheten som jag typ bestämmer över helt och hållet, så därför är det så svårt att bestämma och veta hur man vill ha det. Speciellt med tanke på att vi kanske inte bor i denna lägenheten mer än ett år, så man vill ju inte gör allt för mycket heller.

Men i vilket fall så har jag hittat ett par saker som Tyrisen bara MÅSTE ha, och som hon SKA få!




Söta och bra saker eller vad? Kaninlampan är bara ett måste, den har varit bestämd sedan länge, byrån med lådorna tror jag kommer vara sjukbra att proppa gosedjur och andra leksaker i och vem vet någon låda med ytterkläder också kanske? kanelbullemattan då?! åååh, det är ju så himla underbar, den ska jag och Carl minnsan köpa till skruttan också! Och sist men inte minst en Wheelybug ska hon också få, i 1 års present är det tänkt.

Sen så finns det ju typ en miljon andra saker man både vill och behöver köpa till henne...man det känns ganska oviktigt just nu!

Så alla med feta plånböcker som vill tex. ge Tyra något kan ju köpa något av detta men inte musen!


Vart är min tacosås?

Idag är det fredag, starten på helgen och jag är ensam...och hungrig! Carl jobbar hela helgen vilket är riktigt trist nu när han varit ledig så mycket. Man är van vid att ha någon hemma, alltså någon som är vaken, Tyra sover ju från klockan 18:15!

Åter till mitt hungerproblem, hur ska jag lösa det då? ÄTA kanske? Detta har vi hemma; äckligt bröd och gott pålägg, saker i frysen och ingen mikro, en näve med trasiga chips och 3 segemenn, linser och kål. Någon som tycker det låter som en kul fredgasbuffe? Inte jag i alla fall. Helst av allt skulle jag vilja ha tacosås, HET tacosås! Och köttfärs, Evas köttfärs. Tänk om Eva bodde närmare och kom hem till mig stekte lite köttfärs och hade med sig tacosås. Det hade varit perfekt! Men Eva, faktiskt alla som hade gjort en sån sak bor alldeles för långt bort just nu så jag får nöja mig med det jag har hemma, alltså äckelpäckel!

Undrar hur man gör tacosås? (googlar recept) Jaha, det var hur lätt som helst! Och vi har allt hemma...utan krossadetomater! Fan också! Jag äter upp pålägget då!


11 månader

Igår den 7 december blev Tyrisen 11 månader, nu är det bara 1 månad kvar tills hennes 1 års dag! 1 månad! Det är vekligen ingenting, inte i dessa jultider i alla fall med massor av stress och flängande så kommer tiden bara att rusa förbi!

Vad gör en nästan 1 åring då? JO, hon gör allt hon kunnat tidigare och lite till. 

Tex. så säger hon Vovve, Boll, Bok, Mijau, Klappa osv. Hon klappar även händerna när man säger klappa, eller så klappar hon händerna själv och säger klappa. Hon vet att klappa han vara att klappa djur också och hon har precis klärt sig att "klappa fiiint", då stryker man. Pussa är också något hon börjat med det sista, ett tag var det bara puss ljud och pussmunnar ut i luften, men nu får även jag en och annan puss. Hon vill gärna att jag ska pussa hennes saker.

Tyra vet hur man använder hårborsten också, ibland (när jag inte har allt för tovigt hår) får hon borsta mig.

Ja, Tyra hon kan massor med saker alltså! Mycket mer än det som står här, jag vill ju inte skriva för mycket om min duktiga dotter...ni kommer få sånna komplex då, haha! (ja, ni som läser och har barn)


världens bästa Tyra älskar min borste och julkalendern, den norska!


Carl gjorde det

Igår gjorde Carl det jag länge velat göra, han köpte en overall till Tyra. En Polarn O. Pyret overall, den var sviiin dyr men så snygg! 895 pengar kostade den. Jag kan ju inte säga att jag är direkt ledesen eller besviken på overall valet...meeen jag ska faktiskt erkänna att nästan 1000 spänn känns lite mycket till en bebis speciellt i jultider när alla ska ha paket!

Men skit samma! Det får bara vara, hon har en ny overall som är skitsnygg och jättebra! Den är till och med lite för stor så hon kommer att kunna ha den HELA vitern och kanske ut på vårkanten också. Så nu packar vi ner SVEA overallen, den är för liten, tvärr! Det blir inte ens något finåk i stan med den längre. 

Imorgon ska vi ut och test gå i den nya overallen, hoppas hon inte grinar för mycket och bara sätter sig ner för att ta av sig skorna...


Bilden är väl kanske i minska laget...menmen.


Upp och ner

Hemma hos oss är mycket upp och ner just nu. Allt från Tyras sov/mat tider (med väldigt små marginaler i och för sig, jag skyller på tänderna), till högen med kläder som ALDRIG lämnar soffan, till 2 gnabbande sambos om vad jämnställdhet egentligen är och till ovissheten att inte veta. Ibland känns det som att jag blir GAAALEN

Natten till söndagen och måndagen var en sån natt/dag, jag trodde på riktigt att jag skulle explodera om jag inte fick försvinna! Jag fick försvinna. Hanna min gravidaste vän i hela världen (som antaglien förder barn nu! så spännande!) och jag träffades ensamma en stund. Vi promenerade, handlade och fikade. Jag fick prata av mig, vara mig själv och inte behöva tänka på att jaga runt på Tyra. I 3 timmar fick jag andas. Det var mer än behövligt (och på tiden! hosthost).

Hanna för övrigt är hur gullig som helst! Alltid när vi träffas bjuder hon på fika eller käk, hon har alltid humöret uppe fast hon i måndags gått över tiden alldeles för många dagar och hon är bra på att lyssna och ge råd! När hon fått sin bebis sen så ska jag bjussa hit henne på fika och komma bort till henne med käk när inte tiden riktigt räcker till för henne.

Nu ska jag tvätta golven.

 
                    Grottmänniska?                                            Carl?


Tyra + snö = sant!

I fredags vad det snö i Oslo. Riktigt lagom mycket snö som inte var det minsta våt! Så jag passade på att slänga ut Tyra på vår lilla gård så hon i alla fall någon gång i år fick leka och känna lite på snön. Det var visst först lite läskigt, sedan kul och sedan gott! Alltså, både kul och gott med snö!

Tyvärr blev inte vistelsen i snön inte allt för långvarig, Tyras overall är ju som sagt lite (för mycket) liten vilket med för en del problem (ja, faktiskt) och sedan är den faktiskt LITE för fin för att grisa ner tycker jag! Så i morgon ska jag på overall jackt, nu spelar det faktiskt ingen roll hur ful den är, utan bara att hon passar den och kan röra sig normalt och framför allt att den är varm! Vi får väl hoppas på det bästa! Tänk om Po P hade typ super rea och en overall där kostade typ 300 pengar! Jaja, I wish.


Tyra i sin fina och för lilla overall, SVEA


Mina tuber

Jag gillar mina tuber, tubmat äger liksom när man äter mycket ensam och vill ha något fort. Därför gillar jag INTE detta!


Carl och tuber = inte så bra! Man tycker FAKTISKT på botten av tuben och rullar ihop den vart efter innehållet tar slut!

Ingen ork!


undrar om allt stök försvinner om jag gömmer mig?

Bläää! Jag har inte orkat plocka undan dagens stök än och just nu känns det inte som att jag kommer orka heller! Och jag som lovat Carl att det skulle vara iordning, till och med dammsuget idag när han kom hem, och det är det VERKLIGEN inte! Jag vill bara ligga i soffan i mina mjukiskläder, täcke och kudde tills jag somnar framför TVn. Men serriöst så vågar jag inte! Carl kommer antagligen att få världens ryck och börja städa mitt i natten, så det väcker både mig och Tyra! Han vill ju så gärna att det ska vara rent när han vaknar, och visst jag kan förstå honom...andra dagar men inte idag.

Men sammtidigt, det är bättre att göra det idag än i morgon. För i morgon ska vi bjuda våra grannar på middag, julmiddag till och då måste köket och resten av lägenheten vara ren, det är ett måste!

Carl ska göra all mat och jag ska (visst) göra desserten. Jag har ingen aning om vad man kan bjuda på som är juligt! Egetnligen tyckte jag att Carl skulle bestämma i och med att det är hans "meny" som det skall bjudas på. Meeen, så kom han med en jättedålig idé MANDARINSOPPA, nej tack! Inga konstiga grejer man inte ätit förut (brukar bli en riktig flopp...faktikst)! Här ska det spelas på någurlunda säkra kort så man kan impa ordentligt på sina grannar! Kanske saffranscheeskake eller bara julgodis? Det får bli lite mer funderande...får väl passa på att tänka på det när jag städar, BUHU!


tyvärr, det försvann inte! jag får bita i det sura äpplet!


Borta bra men hemma bäst

Borta bra men hemme bäst, ja så är det vekligen! Jag älskar att vara hemma och jag tror att Tyra älskar att vara hemma också. Att vara borta är så påfrestande för oss båda, rutiner som går i kras, nya saker överallt som ska pillas på fast man inte får och trötta/griniga tjejer nästan varje dag. Vi är i och för sig lite griniga fortfarande, jag har ingen given anledning förutom att jag vill ha massor med dyra saker. Däremot har Tyra en god anledning, hon håller på att få 2 tänder i underkäken! Så snart har hon 8 st!

Men som sagt, det är sååå skönt att vara hemma. Vi föll in i våra rutiner fort som ögat! Tyra somnar i sin säng vid halv 7-7 och sover hela natten och vaknar lika tidigt som vanligt. Både hon och jag vaknar helt utvilade (hon i alla fall, jag skulle gärna sova 50 timmar till) vilket vi inte gör när vi sover tillsammans, som när vi är iväg. Då vaknar vi typ 40 tusen ggr per natt och väcker varandra hela tiden.

Tyras matrutiner är som dem ska igen också, äntligen kan hon finna ro till att äta ordentligt i sin egna barnstol på sin egna plats. Hon har inte massor med saker som inte får röras, för dem har vi plockat bort. Ja, det är skönt, underbart att vara hemma! Och inte nog med allt detta bariga så är ju Carl här också! Det är ett stort + !! 

 
Tyra gör framsteg hela tiden! här plockar hon i klossarna i burken! Snart kanske vi kan sätta på "mönsterlocket" också.

Nu är väl alla julklappar önskade och jag ångrar att vi (Tyra) inte önskat oss en sån här från designtorget. Tänk så snart (speceillt för oss som flänger runt endel) en barnstol du kan ta med ÖVERALLT, bara att slänga upp på närmsta stol, smarta grejer!!


Kurr i magen


min lunch igår

Det är lätt att äta nyttigt, men det är svårt att äta lite. Jag är så fruktansvärt hungrig, men av någon anledning (tror egentligen att det var Oprahs anledning) så äter jag helst inte efter kl: 20 (om inte Carl kommer hem med god thai mat vill säga...). Nu är i alla fall klocka 20:48...jag får inte äta...för mig själv. Livet är bra trist ibland!


Tradera mera, mycket mera!


Tyra i Katvig från topp till tå!


Jag tycker ju att Katvig gör sjukbra barnkläder, dock något dyra om man vill köpa många plagg. Men köper man den på rea eller i andra hand så är det ju helt en annan femma! Därför älskar jag tradera. I söndags gjorde jag värska klippet på 3 st långärmade bodys från Katvig. 248 pengar (ink frakten) får jag betala för dem. BILLIGT, för både snygga bodys som har bra kvalitet (och självklart hela och rena!!)! Sen så har jag börjar gilla Molos kläder också. Dem är också dyra om man vill köpa många plagg eller tex. ett set som matchar, så därför tradeeera! Molos kläder sitter också perfa på Tyra! Man märker vekligen att det inte är riktigt samma sak att köpa en body på Lindex för 70 spänn och en som kostar 200 spänn...kvalitet kostar helt enkelt! Och vad är inte bättre än att köpa kvalitet som är liiite billigare!

(Detta hittade jag på en annan blogg;)
När du köper ett plagg second hand sparas hela 97 procent energi jämfört med om samma plagg hade nyproducerats.

 
tradera fynden, Katvig och Molo

 

 
dessa plaggen tror jag Tyra ska få


Åter i Oslo

Jag kan ju varna känsliga läsare innan ni börjar läsa detta inlägg, det kommer antagligen vara typ världslängst (eller inte). Jag ska försöka fatta mig kort.

Vi är i alla fall hemma från Sverige och åter i Norge. Vi åkte i söndags och hade sån tur så vi fick skjuts! Mycket sköt att slippa konka på packning hit och dit och bara kunna åka raka vägen hem!

Vad gjorde vi i Sverige då? Jag har ju bloggat lite undertiden jag varit där. Då jag inte bloggat har jag varit i Växjö och hälsat på min bästa ponny Cornelia och Tyras farbror + tant Jenny. Jag kände att jag lika gärna kunde passa på att åka dit när jag ändå var i Sverige, och Cornelia hade jag ju inte träffat sedan juli i år (ja, förutom när vi var ute lördagen innan). Det var helt klart värt det att åka dit, på många vis! Att få umgås, mysa och prata med sin bästa vän är något jag saknat massor, och att sedan få shoppa lite med någon som man tycker om och ger en lite respons är ju inte heller helt fel! Snacka om att jag saknar min ponny alltså, nu har jag fått mig en dos till, jul i alla fall.

I Växjö kan man minnsan fynda! Jag köpte 3 Kativg plagg i en butik och alla var det ½ priset på! ÅÅÅH, jag verkligen älskar Katvit. Det är ett märke som passar Tyra perfekt. En klänning, leggins och en bodysuit blev det. Bodysuiten får hon i juklapp! Jag har även inhandlat 2 andra juklappar, så nu är det bara 8 kvar...eller 10! ÅH, det är ju typ alla! Jaja, det får väl bli att inhandla resten här, och i mellandagarna till vissa.

Äh, jag vet inte vad jag ska skriva mer om Sverige vistelsen. Det var kul att träffa familjen för det var bara dem jag hann träffa som vanligt och att Tyra fick sin garderob uppdaterad med kläder som jag lagt undan och endel nyinköpta plagg.

Jag slänger in lite bilder också så får ni se själva lite vad vi syslat med.


ute och traskar i förstora skor med morfar och Sture


kattgalen tjej och sockätar tjej


full koncentration när man diskar

 
wow, Tyra stäcker sig efter mat! och gosa med farbror


campus är inget för Tyra


RSS 2.0