Ledsen bebis och skruttig mamma

Idag kan jag förstå hur nyblivna föräldrar som har det jobbigt känner sig.
Tyra har inte varit helt okej idag, något står fel till och jag antar att det är magen som spökar, det var varit mycket stånkande, knipande och pruttande från hennes sida.
Inte varit många glada miner alls alltså och det ända som funkar är att ligga på magen eller vid bröstet.

Det är faktiskt påfrestande med en skrikande bebis som sover 10 min sedan vaknar och skriker och håller på så i en evighet (känns det som)
Mest synd är det i och för sig om Tyra som faktiskt har ont eller något annat problem som spökar...
Tur är la det att man är två som kan göra saken bätter både för varandra och för henne.

Sånna här dagar förstår jag som sagt hur nyblivna föräldrar som har det jobbigt känner sig, dem som inte hinner göra sig i ordning och sitter hemma hela dagen i mjukiskläder och skruttar, det är nämligen jag idag.

Dagen var planerad med dusch, frukost, fixa iordning sig och sedan promenad till Knalleland för lite shopping till Tyras rum sedan hem igen och sy och lite småpill i rummet och sist men inte minst skulle jag äntligen rensa ur vår garderob och slänga på en maskin tvätt.
Dagen blev istället så här, dusch, amma, sova (somna), klä på sig, Lina kom....Inget mer. Klockan är nu 20:27 och jag sitter fortfarande i krulligt hår med mjukiskläder och lyssnar på en gnällig bebis, jaja! skyll dig själv Tyra det är ditt rum som inte blir klart!

  
Tyra innan på dagen innan hon upptäckte att livet var hemskt

  
En stökig garderob och en skräpig mamma

Grattis Carl!

Tänk att för snart 3 år sedan kom jag hem till min lägenhet som var "full med fulla" och blev mött av min dåvarande sambo som sa att den rakade killen i koftan var paxad av henne!
Okej sa jag och det ända jag gjorde då var att starta en konversation med honom som jag sedan lät min sambo ta över, men HA! där fick hon, jag nallade honom allt sedan några månader efter!
Jag vet att man egentligen inte får sno varandras killar även om det inte är något mellan dem eller så, men jag är antagligen inte den bästa vännen i världen och går emot tjejreglerna och tur är la det! För nu har jag honom (och bebis), min spik som fyllde 26 år igår!
GrattisGrattisGrattis!


vilken lovestory va?

Känslor för tyg

Kläder, det är ett måste i livet, annars går man naken. Jag har nog egentligen för mycket kläder, speciellt kläder jag inte använder för dem är "såååå förra året" eller till och med så förraförraförraförraförra året!
Vad ska jag göra av alla mina kläder? Dem kanske kommer till användning igen...någon gång? Som den där stickade svart/vit randiga tröjan som jag köpte på HM för 4 får sedan, jag har använt den kanske 5 gånger på 4 år och den hänger fortfarande kvar i garderoben, jag kanske behöver den nu till våren när man kan gå utan jacka eller kanske till hösten när man egentligen behöver jacka fast det räcker med en tjocktröja...Det är mitt tankesätt mer eller mindre med alla mina kläder förutom underkläder.
Varför är det så svårt att slita sig ifårn sina kläder!? Egentligen borde jag ta en jätte rensning idag bara för ATT! Testa allt och se vad som sitter riktigt dåligt och inte passar och ge bort det till typ vitryssland, JA! så får det bli. I will do it!
(fast...jag sparar nog lite ändå, tänk om jag kan ha det snart igen!)

Omotiverad

Igår var jag i källaren och hämtade upp mina jeans. Någonstans i min vildaste fantasi trodde jag att, jo men visst! Det är klart att jag kan ha dem! Anledningen till att jag trodde det var att jag fått låna ett par jenas av Cornelia i str. 33 som är för stora och ja, därav trodde jag att det är klart att mina jeans passar om dem jag lånat är förstora.

Men NEEEJ då! där stod jag i vardagsrummet och tvingade på mig par efter par och inga gick att knäppa, magen är helt enkelt för stor ännu...vi ska inte tala om vilka "love-handels" jag fått också...värre än förut!

Vad gör man?! Jag känner mig inte det mina motiverad till att få bort det nu när jag ser hur CP jag ser ut i mina gamla jenas, bläää! Det får väl bli den lätta utvägen (så länge), ny garderob. Jag får ju inte börja träna förens min BM Ann har kikat på mig.

Tyvärr magmuskler ni får vänta!

Ny blogg?


Jag har länge tjatat om att jag vill göra om min blogg...men jag har samma problem som innan, jag kan inte! Det finns ju folk som fixar bloggar, men jag tänker då inte betala pengar för att någon för att sitta och leka vid nätet! Så nu tar jag tjuren vid hornen och försöker själv!
Igår satt jag och pillade lite i photoshopen och testade olika alternativ. jag tror att denna var den som tilltalade mig mest, enkel design så den borde ju inte vara så svår att fixa! Tror dock att jag ska lägga till något i färg, det bli lite dött annars.
Vad tycks då? är det något jag kanske borde satsa på?
(nu ska jag bara orka och finna tid)


En torr bebis

Tyra är typ torras i världen!
Allt började med hormonpletor för ca. 2 veckor sedan. Det kom ett par enstaka prickar i ansiktet från dag till dag men i samma tackt som de kom så försvann dem också...Trodde jag! Det kom bara fler och fler, tillslut var hennes lilla ansikte fullt med prickar som såg ut som små finnar. Det ploppade även upp i nacken och några på bröstet. 

Som vilken orolig mamma som helst frågade jag alla i min närhet ink. BVC-tanten vad det kunde vara, kan det verkligen vara hormonpletor som kommer i så massor?! Det måste ju vara något jag ätit eller något som hon inte tål! Men visst var det hormonpletor fick jag som svar från både höger och vänster ink. BVC-tanten.
Tanten på BVS som för övrigt heter Maria sa även att på vissa barn kan de bli torra fläckar tillslut...men då skulle det bara vara att smörja in henne med bebiolija, OM det nu skulle bli så. Och så blev det!
Nu sitter jag här med världens torraste Tyra. Hon ser ut som en liten reptil ungefär! Stackars liten, det har blivit så torrt på sina ställen så att det ser ut som det ska spricka, efter noga extra kollar så gör det såklart inte det! smörjasmörjasmörja


min torra bebis + pappa

Tyra har förresten fått jättefina kläder och skor i helgen!
En tunika och en tröja av sin farmor, en stickad "norsk"kofta av farmors kompis och ett par Lacost skor av Amalia (skorna fick vi för längesen, men vi bytte dem i helgen till en större str. så hon kan använda dem i sommar när hon sitter i vagnen)

  
tunika och tröja


söt knapp på tröjan

 
kofta och skor

En kväll med blodiga bananer

Här kommer ett jätteosammanhängande inlägg, måste tillägga att detta har skrivits under en 4 timmars period;

Jag har frågat Tyra i en halvtimma nu vad hon vill göra, hon bara gnislar och fräser samtidigt som hon  sparkar ifrån med benen...Jag vet inte vad det betyder. Jag inte har några andra förslag än att sova för hennes del i och med att hon är för liten till att nå upp till alla skåpen som behöver rensas, men det är inte riktigt så fröken Tyra jobbar på kvällarna, då är det vaken tid som gäller till klockan är 10-11 och gärna ska den spenderas i famnen på mig eller i mitt knä.

(här emellan blev hon hungrig, jag la mig och ammade henne och vi somnade båda 2 och sov i en timma)

Kikar lite Tv och lilltjejen äter igen, går till datorn, försöker skriva klart inlägget och Tyra gör en jättebajs, vi byter bjöjan och gosar med Lasse som ligger på skötbordet, gåt tillbaka till datorn, Tyra vill inte sitta här så hon börjar skrika...vu går till vardagsrummet igen.
Vi testar olika ställningar, hänga på axeln...NEJ, funkar inte (den är favvo annars), ligga i famnen...fynkar inte heller. Sätter mig i soffan med Tyra mot knäna...nope sitta var inte heller grejen idag! Efter många olika test så blir det morfars-ställningen, ligga på mage på ena armen och gå runt...FUNKAR! ett tag i alla fall.

(telefonen ringer, Carl berättar att han kommer hem snart och frågar om jag vill ha kött och sås från praktiken, det vill jag)

Just nu ligger hon i min famn, hon sover. Munnen är öppen och hon ligger typ som en vampyr (raklång med armarna i kors). Hon somnade för 5 minuter sedan, hon var övertrött det var därför inget funkade förutom min ylande-bebis-sång. I och med att jag nästan glömt alla barn sånger så hittar jag på egna, denna verkade funka bra. Jag sjöng såklart om Tyra, hon gick på stan och åt banan...rimrimrim tillslut  åt hon en blodig banan...rimrimrim och det visade sig i slutändan vara en bebis...
Alltså jag måste ju säga att det är tur att hon är så liten att hon inte förstår om vad jag sjunger...

Slut för nu!

PS:
ang. utmaningen punkt 5.  Jag blir sur på Carl när han har ätit och inte jag, måste få ändra mig...blir mer ledsen för jag aldrig hinner äta riktig mat, alltså egen lagad mat. 

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Madde. Man ska visst skriva 8 saker som ingen visste om en tidigare! Jag kan tyvärr inte garantera att alla inte vet de sakerna jag skriver men jag försöker!

1. Jag smygäter ENORMT mycket sötsaker (och fortfarande kan jag inte fatta varför jag är en tjockis)
2. Jag petar i näsan, JÄTTEMYCKET! (hårda busar är roligt)
3. Jag mimar och sjunger till låtarna på min MP3 när jag är ute och går (undrar vad folk tycker om en ylande tjej med barnvagn, galen varning på det nästan)
4. Jag tycker att Våra bästa år är bra, man kan se på det vart annat år men ändå hänga med! Inte alla serier som har den garantin, haha!
5.  Jag blir sur på Carl när han har ätit och inte jag...
6. Jag älskar att duscha länge, en kort dusch för mig är på ca 20 min (hus är nog inget för mig
7. Jag har smakat på bröstmjök (man måste!)
8. Jag är (nog) avundsjuk på alla jäkla brudar som kan köpa sina garderober fulla med snygga nya kläder medan jag sitter i mina gamla trasor!

sådär!

När man avklarat sin utmaning ska man visst utmana 8 andra bloggare, jag utmanar;
(inte allt för allvarligt kanske)

Carl
Anna
Sanne
Lina 
Sara
Marina
Jenny
Therese

BVC och kläder

BLÄ! det är jobbigt att gå upp tidigt tycker jag...Tyra verkar tycka att det är helt okej hon sitter och hickar, kikar och viftar i sin babysitter. Idag ska vi till BVC, om ca 30 min ska vi gå och på den tiden ska jag hinna sminka mig, käka frukost och ta på mig kläder, så var för sitter jag här?!
Tyra är redan påklädd, idag blev det rött och vitt. Hon är i någon mellan storlek nu, eller ja, det beror lite på vart man köpt sina kläder har jag märkt. Sina strl. 50 kläder har hon växt ur nu...på längenden i alla fall speciellt på benen, tjejen har långa ben eller korta armar...jag satsar på långa ben haha! 56 är för stort i alla fall de kläder jag köpt på Kapphal, Lindex kläderna passar fint och dem jag köp på Ullared. Men kläderna av märket Pippi i strl. 56 börjar bli alldeles för små dem också! Helt sjuk att det kan skilja så mycket i storlekar på bebiskläder...
Jag mår nog ta och rensa ur hennes lilla byrå idag så jag vet vad hon har att använda, man kanske får köpa lite nytt till och med när alla de små storlekarna försvinner.
Ja men det också! Kläder man fått/fått låna är försmp i storlek 56, kan det vara så att de krympt i tvätten?! skumma grejer.
Lite shoppiiiing till Tyra får det bli när mammapengen kommer igen.

Tjing!


Bananpankakor

Jag har aldrig tidigare fått upp Carl så fort ur sängen som idag (måste tillägga att han är världens mest morgontrötta människa). Bananpankakor var trixet! Jag kan ju inte direkt göra pankakor till honom varje morgon bara för att han ska komma upp fort och i tid, men locka med mat är nog ett trix jag kommer att använda mig utav någon mer gång. Vad är det man säger, vägen till mannens hjärta går genom magen.
Bananpankakor var bara början på dagens ätande, hos Eva (Carls mamma) fick vi lasagne. Gott och härligt att bli bjuden på mat + sallad (något vi äter allt för sällan!!).
Undrar vad vi ska käka ikväll? Carl försökte locka mig med kött och ugnad potatis tidigare...då kändes det hur långt bort som helst i min sugenhets nivå, men nu! Nu skulle jag kunna käka hur mycket som helst, dumt att tacka nej till lagad mat speciellt kött för det är ju så sjukt gott!

Annars har helgen i bjussat på så mycket kul, fredagen och lördagen spenderade jag hos mina föräldrar för Carl praktiserar på kvällarna och då är det så tråkigt att vara hemma själv. Det ska faktiskt bli skönt att han börjar skolan igen så man kan ha honom hemma på kvällarna.

Imorgon börjar en ny vecka, Tyras vecka nummer 5! Då ska vi börja med nya tider och nya rutiner. Jag tror stenhårt på det här med rutiner! Folk säger att bebisen styr hur dygnet ska vara och se ut, BULLSHIT säger jag! Jo men visst för all del att man inte kan styra allt! Man kan ju inte ha stenhårt satta rutiner än, men man skapar ju faktiskt sin egna dag och beroende på hur man gör och vad man gör så anpassas ju barnet efter det. Man kan faktiskt ha rutiner på en bebis redan nu (1 månaders bebis), det har vi ju redan men jag är inte riktigt nöjd, vi ska börja gå upp tidigare på morgonen och lägga oss tidigare på kvällen och där emellan så får vi se vad vi fyller upp med.  

  

Här ligger Tyra och luras, jag trodde att hon sov men efter att ha kikat under snuttefilten så låg en vaken tjej.


Tyra 1 månad

Tänk att min lilla tjej hunnit bli en hel månad! Denna månaden har gått hur fort som helst och vilken utvecking man sett redan nu, ja...utveckling kanske är fel ord, eller nej! vad skulle det vara annars om inte utveckling? inveckling!?
Jaja, skit samma!

Tyra är i alla fall en (enligt mig) en väldigt vaken, bestämd och snäll tjej, när vi går upp på morgonen så sitter hon med i sin babysitter och kika runt tills hon är hungrig, efter käket tar hon alltid en middagslur mellan 1-2 timmar, sedan är det inte mycket sova efter det förens jag lägger mig (om vi inte går ut och går, vilket vi gör varje dag, kläder efter väder). Hon sover nästan hela nätterna, hon vill bara ha käk vid klockan 3 och 6.

Hon har ett favvoställe på vardagsrumms väggen att kika på, hon kan sitta och kika på samma ställe jättelänge.
Man kan kan lätt få kontakt med Tyra, och om hon är riktigt med i minspelet man för med henne så kan man till och med få ett leende! Tyra har redan fått en dålig vana och jag tror hon försöker smussla till sig en dålig vana till (det är nog jag som är största anledningen till den dåliga vanan). 
Lilltjejen kan rulla runt (låter ju som en hund), från sida till rygg till sida och mage. Hon kan hålla uppe sitta lilla tunga huvud jättelänge för att vara så liten och och ligger gärna på mage och "tränar" sig ännu mer.
Hon gillar inte Lasses svans men hon älskar att bada. Hon har åkt buss tillsammans med mig 2 ggr i sin bilstol, och igår på sin månadsdag fick hon äntligen en Baby Björn!

Just ja, nu är hennes namn helt bestämt och påskrivna på pappret till skattaverket, det ska bara skickas iväg nu också...!

Här är lite bilder från Tyras första månad!


Första mötet

  
liten på BB, första badet var inte så poppis och mammasov som är det bästa!

  
mammamys, vaken bebis, pappamys

  
mer vaken beibs, tyra redo för bussen, kikar på favvistället (helt lost)

  
älskar att bada!


pappasov

Sola och träna...ja TACK!

Här sitter jag med färg i håret, äntligen försvinner den hemska utväxten! Jag behöver verkligen en uppfräshning! Sola hade jag ockskå behövt att göra, träna också för den delen men magen tillåter inte riktigt det än + att jag inte bara kan lämna Tyra hur som helst, hon är ju så liten! Igår blev hon förresten hela 4 veckor!

Det här med uppfräshningen då...jag skulle kunna använda lite brun-utan-sol men...jag är så himla blek (nästan genomskillning) och då jag hade säkert bara fått massor med fläckar på kroppen...inte så kul kanske. Åter till detta med vikten, jag kan inte riktigt sluta tänka på det. Ena dagen är jag helt inne på att droppa 10 kg på en gång medan andra dagar är jag inne på att vafan! Jag ammar och behöver äte LITE extra och jag fååår faktiskt äta av den fantastiskt goda chokladkakan jag bakade i söndags. BLÄ säger jag bara varför måste man bry sig så mycket!?

Nu vaknade Tyra, det blir liiiite knivgt nu med hårfärgen, Carl sover Tyra vill ha sällskap och jag måste ställa mig i duschen...uuuuh! Hur löser jag detta!?

Vikt

När man är gravid så är vikten en stor grej, för både en själv och andra (vare sig man vill det eller inte, och vad än andra säger). Jag vet inte hur många som frågade mig hur många kilo jag gick upp under min graviditet. Nu frågar folk mig hur många kilo jag gått ner i stället, hur många kilo?! Varför denna fixering vid kilon? Jag blir tokig, jag tror ärligt att jag håller på att få någon form av störning alltså! Jag gick upp 13 kilo totalt och har gått ner...kan tippa på 11kg, sist jag vägde mig (för 2 veckor sedan) hade jag gått ner 10 kg. Varför bryr sig egenligen andra om hur många kilon man går upp och ner? Har dem med det att göra? Jag tycker tillexempel att jag är ganska snygg nu för att ha varit gravid "precis", ganska okej former ändå, MEN bara för denna besatthet av vikt så kan jag knappt vänta med att få börja träna och gå ner massor med kilon! När får jag gå ner massor med kilon som alla ni andra som tjatar om rätt mat, olika dieter och träning!?


 
här står jag och är jättespinkig, vinkvink!! och jessica simpson är tjock!


!! En annan sak jag bara vill påpeka och uppmärksamma er på det är reklamen för Imodium (diarré tabletterna) varför plockar tjejen i reklamen en jordgubb i från ett träd? Jättekonstigt! !!


2 februari

Idag är det ärendes dag!
Det har inte börjat sååå bra för jag och Tyra har legat och dragit oss ända till halv 11 idag, mycket förlorad tid på det!
Jag som hade tänk att hinna tona håret innan jag och lill tjejen gick till försäkringskassan i stan, blir nog ingen toning alls idag.
Nu sitter Tyra och hickar i babysittern brevid mig och filurar på något, Carl ligger i sängen för första gången i natt, han somnade på soffan framför TV:n så jag och Tyra har haft hela sängen för oss själva. När Carl inte sover med mig får jag alltid mardrömmar. I natt drömde jag att han var otrogen med vår granne, en man! Han sa att min brist på prudukt (alltså snopp) inte lockade honom längre och så låg dem och kramades och gosade precis framför näsan på mig!
Det kanske inte låter så hemskt men man får lov att tänka in stämmningar och sånt också!

Jaja, nu ska jag ställa mig i duschen, jag får ta med Tyra in i babysittern så Carl får sova klart ordentligt, han lär ju ha super ont i ryggen. Sedan ska jag fixa frillen och sminka mig innan vi knallar ner till stan. Just ja! jag ska käka lite frukost där emellan också. Just ja nr.2, jag måste ringa skatteverket också Tyras 4 sista har inte kommit än....

Nu dusch!

Vecka + Helg

Vilken vecka va!? Inte så händelserik alls faktiskt.
I onsdags fick vi i alla fall äntligen vår tvättmaskin, min nya bästis (nr 2) (Tyra är nummer 1 och Carl 1 ½). Jag älskar att tvätta, tänk att alltid ha rena kläder, kunna tvätt kräksiga bebiskläder när man vill och ja..alla andra fördelar som finns! Det ända som inte tvättas i lägenheten nu är sovgrejer (alltså lakan).
 torsdagen gjordes inte så mycket, inget alls faktiskt om jag minns rätt, jo! Jag var ju hos Agge och hängde! Tyra fick en jättefin filt som hon virkat (TACK Agge!), när kvällen kom satt jag och Tyra ensamma hemma för Carl har praktik på kvällarna istället för dagarna. Tyra blev sugen på choklad och mjök på kvällen och tjatade så på mig, så som den otroligt bästa mamma jag är så käkade jag såklart det så hon sedan kunde få "chokladmjölk" till kvällsmat.
fredagen började vi dagen med att gå till BVC, Tyra växer, det är bra! Sedan knallade vi (jag Carl och Tyra) lite på stan innan vi gick hem och käkade hamburgare. På efter middagen kom Carls pappa hit och kikade massor på Tyra och pratade lite med oss. Det är ju inte längre någon som hälsar på mig och Carl, alla kommer ju bara för Tyra haha! =) Senare den eftermiddagen så klädde jag på min lilla tjej och satte henne i sin bilstor och tog med henne på bussen till Mjöshult där mina föräldrar har stuga. Där har vi tillbringar hela helgen. Jag och Carl har fått så mycket barnvakt så i alla fall jag har känt mig rastlös! Vi myste till det en timma tillsammans med bastubad och käk.
Förrsten alla morsor där ute så är min Tyra en super bebis som redan nu kan rulla från sida till rygg och från rygg till sida och hör på denna då, hon kan till och med rulla över på magen själv! Detta gjorde hon i lördags på kvällen när vi la oss!

Idag (söndag) har jag, Tyra, Anton och mamma varit på promenad ute i Mjöshult, i och med att vi varken hade med vagn eller bärsele så fick jag bära det lilla skräpet hela promenade.
Nu under dagen och kvällen när vi varit hemma har jag tvättat, både hemma i lägenheten och i tvättstugan! Snart har vi ingen tvätt kvar alls! Snacka om att det går åt eller ja, det blir så mycket mer tvätt när man har en bebis!

Nu ska jag gå och lägga min Tyra, tjingtjong!

 
Bebis påväg!

  
Mamma/Mormor och Tyra, Pappa fixar gunga, Morbror Anton och Tyra

 
Ute bebis

RSS 2.0