Trött på bloggen

Jag är jättetrött på min blogg igen! Den är tråkig har och för lite färg...måste nog göra om den. Men så vad det det har med header också, det är inte min starka sida! Vart tod mitt kreativa sida vägen undrar jag. Kanske ska köra lite bullmamma stil?


Babysim med min ål

Idag var sista gången på babysimmet. Det har verkligen varit skitkul att simma med Tyra! Hon älskar att vara i vattnet, vilket jag trodde alla barn gjorde men icke ska nicke! Att gå på babysim är verkligen något jag rekomenderar andra föräldrar att göra med sina barn! Även om det kostar en slant så är det värt det. Nästa kurs börjar i höst, vi får se om vi är kvar i Borås då, om vi är det så fortsätter vi ju självklart, men om vi befinner oss i Oslo då så ska jag se om jag kan hitta en kurs där. När jag väl har tid så ska jag lära mig hur man lägger in videoinlägg så ska ni få se när Tyra dyker under vattnet =) Hon är så duktig min tjej!

Efter babysimmet så åkte vi hem till Eva och käkade morsdag fika, en paj med jordgubbar och choklad som hon hade bakat. Jag fick resten av pajen men SÅKLART  glömde vi den där! =( Det hade varit jättegott att snaska lite paj nu. När vi var färdig fikade hos Eva och kommit hem så var Tyra en jättemysig, supertrött och busig tjej. Hon ålade runt i vår säng jättemycket! Nu sover hon som en stock i sin egna säng, det är så skönt att hon gör det igen, den lilla svackan vi hade blev inte så långvarig som tur var!




En dag på landet

I lördags åkte jag och Tyra till mamma och pappas land, Carl jobbade nämligen i Göteborg från 12-24 + att det var superduper fint väder så sitta och uggla ensamma i en kokhet lägenhet var inget för oss! Bussen som vi skulle ta ut gick 12:40, ja...det var vad jag trodde! Såklart hade jag kollat fel på busstiderna så när vi väl kom fram till stan så var det bara att vända om och gå hem igen. När vi kom hem igen så bestämmde vi oss för att ligga utanför huset på gräset istället för att sätta oss i den kokheta lägenheten, så jag bredde ut en filt. Vi satte oss/la oss. Tyra lekte med Prutt och jag kikade runt lite, såg något irriterande på foten och plöstligt fick jag syn på en FYRKLÖVER! wow, vilken tur jag har tänkte jag, och blev överlycklig och då helt från ingenstans så ser jag en TILL! Hjälp, 2 sycken på samma dag, nu måste väl oturen vända till tur tänkte jag och poff! Så hittade jag 2 till! 4 stycken fyrklöver på samma dag! Inte illa måste jag säga, jag har sparat alla och ska pressa dem + plasta in dem (måste bara tillägga att tidigare samma dag hittade jag en puttekula också...)


Två av mina 4 klöver

 

Efter myset i gräset satte vi oss på bussen in mot stan igen, vi åkte med samma buss upp till CoopForum. Där köpte jag ett myggnät till vagnen, en pillelin till mig och en kofta till Tyra i str. 68. Man kan säga att turen kickade in redan vid Coop, jag höll på att missa bussen tillbaka till stan för det var en jätteseg kille framför mig i kön inne i affären men med min nyfunna tur så hann jag. Väl nere i stan satte vi oss på den andra bussen som  tog oss ut till mina föräldrars land.

På landet hände det inte så mycket. Jag slängde på mig min bikini topp i ett desperat försök till att få lite färg, men det är inte så lätt när man har en bebis som måste vara i skuggan och gärna vill ha sällskap + att hon är så snabb nu så man får hålla koll på henne, plötsligt låg hon på gräset och tuggade. Tyra låg i alla fall mycket naken och hon fick bada i sin "studbalja", en jättenöjd tjej hela lördagen! Däremot blev ingen så nöjd på Sture när han kom hem med en liten ekorrunge i munnen =( Jag verkligen älskar ekorrar så nog kom det en liten tår på kvällen i min ensamnhet. Det är ingen bedrift direkt att klättra upp i ett bo och stjäla en unge!

 
 
min nakenfis

  
Tyra hänger med morfar


Anton hittade ekorrens svans =(

En jättemysig lördag på landet har jag och Tyra haft i alla fall, det ska bli så sköt att åka ut när mina föräldrar börjar sin semester.  Landet here I come!

Mamma du är dum!, sa Tyra bestämt.

Skulle Tyra kunna prata så hade det varit det hon sa. Idag (redan) har jag hittat henne, halvägs ut till hallen, bitandes på en påse och sladd och påväg mot radion som står på golvet. HYSS! det kan man kalla et hon håller på med. Jag är säker på att plastpåsen säkert var jätte god men tyvärr så är plastpåsar farliga Tyra!
Är det normal att barn skriker när dem ålar och tar sig fram, det känns som att hon är mer plågad av att röra sig fritt än road. Någor jag ska göra i alla fall det är att köpa en eller göra en mjukhjälp åt henne för hon slår verkligen i huvdet överallt! Nu ska jag tillbaka till min gapbebis och se så hon inte hittar något annat att äta.

En hög med brukligt tyg

"tårar föll från min kind, du försvann som en vind..." neeej, det var inte rikigt så hemskt att rensa ur  garderoben. Men nu har jag gjor det en gång för alla (nästan) 2 plagg av mina favvo blev kvar! Jag kan verkligen inte slita mig ifrån dem, hål eller inte! Jag slänger dem inte förens jag hittar något likvädrigt! I alla fall så förvinner, min röda favvo kofta jag kan verkligen inte ha den längre det är en liten S och att jag skulle tvinga mig på den ser bara fööör löjligt ut! Ett par helt NYA svarta jeans från HM, str. 38 dit kommer jag inte än på ett par år, dem känns faktiskt mindre för har jag 40 nu...(hö! bortförklaringar). En helt ny stickad svart klänning medstor polokrage fårn GinaTricot, använd 2 ggr... The list goes on! Vill ni ha kläder mina vänner? Var så god annars åker de iväg till vitryssland eller typ Myrorna.
Nu är det bara rensning av lådan nere i källaren med kläder ocskå, DET TAR ALDRIG SLUT! Men det gör jag i morgon, nu ska jag sova eller vika in tvätt...jag har inte bestämt mig.

"...tonight i'm cleanin' out my closet"

"I'm sorry mama, I never meant to hurt you, I never meant to make you cry, but tonight i'm cleanin' out my closet" Eller nåt...I detta fallet är det jag som är både ledsen och "mama" på samma gång för nu gör jag det, rensar garderoben en gång för alla! (nästan) Allt jag inte använder ska bort, alla mina "gravid" klänningar/tunikor åker ner i en låga tills nästa gång de behövs och alla mina basplagg som har hål, fläck som inte går bort eller någon annan skavank ska ockås bort! Här ska inte sparas på något! Även som separationsångesten kommer krypandes så måste jag fakriskt slita mig ifårn GinaTricot linnet som är 5 år gammalt och har blonderigsfläckar och hål, även om det är superskönt!

Anledningen till denna totalrensning är för att jag äntligen kommit på vad jag ska göra med mina pengar jag får tillbaka på skatten, jag ska spendera dem på MIG! Det är trots allt JAG och ingen annan som arbetat för att få en extra slant till Tyras saker och saker vi behövt hem, så med gott samvete ska jag nu äntligen skämma bort mig själv med lite nya saker som inte är på REA! Jag ska till och med gå till en frisör och klippa håret och ev. blondera det! Här ska spenderas gott folk! Så snart kan vi välkommna en ny och fräsch morsa som kommer att gå runt och stila med sin söta bebis!


Söt bebis

En blond Anki, det var ett tag sen nu

När Tyras värld faller

"Jag säger då det! Runpan töjs  nog ut mest, Välkommen in Tyra, du kan ju försöka för nu ska mamma ringa med telefonen sedan ska hon hänga upp tvätt."


"Nej mamma jag döööööör nu!"

Jag lever i en lögn

Då lyckades man fylla upp dagen idag också! Först låg jag och skällde på Carl i sängen för att han försov sig, sedan orkade jag inte med det mer så jag och Tyra gick istället upp och käkade frukost. Jag käkade fil och 2 knäckisar + ett glas juice och Tyra käkade lite banan, sedan klädde vi på och fixa i ordning oss och vidare iväg till Cicci och hennes lilla Brian som blev en månad idag. En pyttebebis var han inte direkt utan mer i Tyras storlek, men ändå så bebisaktig, och då ska jag vara så "klyschig" och säga VAD TIDEN GÅR FORT! Tyra är snart 5 månader och man märker verkigen vad fort dem lär sig och blir till små människor. Vi hängde hos där en stund sedan bar det av hem igen för en 10 minuters vila innan Anton (lillbrorsan) kom, stan nästa. Han hittade massor med fina kläder och jag predikade för Anton hur fantastiskt det är med REA, " - Kolla ALLTID på rean, man vet aldig vad man hittar!" Och nog hittade både jag och han något. Anton köpte en jättesnygg röd/vit rutig skjorta, jag köpte en T-shirt till Tyra och en oversized T-shirt/Tunika till mig, så fynda det är jag verkligen bra på! Jag ska till och med erkänna att det där med billigt och rea har stigit mig åt huvudet och helt åt skogen! Det tar upp min vardag när jag är ute och shoppar! Jag kan kolla på något jättefint till mig eller Tyra och tänka "Äh! Behöver jag verkligen den här? Nej... Men om jag skulle behöva den så är den ändå på rea om 1 månad, jag köper den då istället och då kan jag köpa 2 grejer istället för samma pris som denna kosta nu! FYYYNDA!" Jag lurar ju egentligen mig själv, jag tror ju att jag sparar pengar men likförbannat så går ju pengar åt...


Tyras T-shirt, 29:50 :- det är ju nästan gratis!

Godbajs Lasse

Förresten så har jag glömt att betätta att Lasse flyttat (på prov). Det verkar gå jättebra för honom. Vi har kontakt med kvinnan som tagit honom, hon ringer 2 ggr i veckan och berättar om hans framsteg och bus som han gör i sitt nya hem. Och vilket hem sen!, mitt ute i ingenstans bor han nu, vägen tar slut där huset ligger och hon har 3 katter sedan tidigare och 4 hundar. Helt underbart måste jag säga att veta att han kommit till ett sånt bra ställe. Det ger mig ro, han kommer få det så bra där om det funkar med hennes katter vill säga. Lasse behövde verkligen få vara en utekatt, så mycket energi som han hade har jag aldrig haft en katt som har haft tidigare + att han började ge sig på Tyra mer och mer vilket inte var helt okej. Nu är det bara att hålla tummarna för att det funkar för Lasse i skogen hon alla ndra djuren, hoppashoppashoppas! Annars vet jag inte riktigt hur jag ska göra, känns inte bra att hitta annat hem till honom mitt under semestertiden med tanke på sommarkatter men samtidigt kan vi ju inte ha en kissekatt som ger sig på Tyris. Det får bli ett senare problem, måste försöka tänka positivt! Jag kommer i alla fall att sakna att ha katt jättemycket! Man kan ju säga att jag haft endel otur med min katter!


Blomma, Min första katt hade jag ett år tills hon en kväll inte kom hem mer. Det är till och med så längesedan så jag inte hade någon digitalkamera

Sture, Honom hämtade jag på djurensvänner, han fick bo kvar hos mamma och pappa när jag flyttade hemmifrån, han har blivit mammas bästakompis och är väldens snällaste kisse

Harald, Henne skaffade jag och min ponny när vi flyttade ihop, Cornelia ville så gärna ha katt för hon hade aldrig haft någon, Harald kom också från djurensvänner och var 1 år när vi fick henne, en jättetråkig och knäpp katt näst intill elak ibland, hon och bor nu mera med Cornelias förälddrar i hus på landet

Ika, min bästa katt! Han flyttade in hos mig när jag och min FD. flyttade ihop, Ika och jag fann varandra och han var helt beroende av mig ungefär som Tyra är av mig nu, men vi flyttade isär och jag började ett nytt liv och där platsade inte riktigt Ika, tiden för honom fanns inte som den fanns förut, han bor i alla fall numera i Trollhättan hos en tjej som jag fortfarande har kontakt med

Bosse och Kerstin, Carl och jag blev tillsammans och han ville ha katt, återigen till djurnsvänner där träffade vi Bosse och han fick komma till oss, vi fick också då med en liten katt som dem fångat in dagen innan som vi döpte till LillaKatten men henne lämnade vi tillbaka det, visade sig att hon hade kattpest så vi skaffade Kerstin istället. Tyvärr blev Carl jätteallergisk och dem var tvungna att flytta, Bosse bor i U-ham och Kerstin i Landvetter, den som har Bosse har vi fortfarande kontakt med.

Lasse, Han hann bo hos oss drygt ett år, inga allergiska besvär från Carls sida men istället blev jag gravid och i den stunden kände jag på mig att Lasse inte skulle bo hos oss tills han blev gammal, men vi försökte ändå. Det gick jättebra till en början men nu i slutet dem 2 sista månaderna har det varit jättejobbigt trots att vi försökt med allt, så nu har han i alla fall påprov kommit till en underbar familj! Och vi får till och med komma och hälsa på honom!

Spjälsäng = slängsäng!

Klockan går klockan går, i en och en halv timme nu har vi försökt att få Tyra till sömn och sov i sin egna säng. Det går sådär kan man säga, hon kör stilen sova 20 min när pappa lägger och sova 2-4 min när mamma lägger, pappa är bättre! Åh! vilken svacka det känns som, det som gick så bra för oss förra veckan, men nu i helgen har allt bara blivit bajs! Något har hänt och hon bara total vägrar att sova där, vänder sig till mage och skriker ner i madrassen, lägger sig på tvären så att spjälsängsskyddet glider ner och fötterna dinglar utanför (måste köpa nya och högre skydd, IKEAs skit), hon skriker och skriker! Och vad har BVC för tips då? "Låt henne skrika, stryk på henne och säg att nu är det natt, nu ska vi sova tills hon somnar", har du barn själv eller har jag lust att fråga! Jo, jag vet ju att BVC-tanten har barn så det är ju ingen idé men man undrar fan, vi kan ju inte låta henne ligga där och skrika sig till döds! Inte ens min "ljuva" sång fungerar längre, det ända som funkar är att vaggavaggavagga och nynna tills hon somnar i famnen, men i samma sekund som man lättar på greppet om henne så poffpang som om en hink med vatten kastades på henne så vaknar hon i ett ryck, det är inte lätt om vi säger så!

Är det så här att ha barn på riktigt!? Då väljer jag kanske att ha Tyra i sängen tills hon flyttar hemmifrån, känns skönare med lugna kvällar så man kan varva ner i lugn och ro... Eller så är det bara att behålla lugnet och andas, vilket inte är så lätt alla gånger.


igår var det liiite för tyst liiite för länge
det hon inte gjorde var att sova

Min nya kompis och Carls nya ovänner

min nya kompis

Jag har en ny sambo, han heter jätteroligt!

Carls nya ovänner

Och Carl har nya ovänner, eller ja. Dem killarna var dumma mot honom i alla fall.

upp och ner, ner och upp och lite ål

 

 

 

 

 

Tyra vill verkligen vara överallt! Stå, sitta, ligga hoppa, flyga och hänga. Det finns inget stopp på energi hos henne!

En halv helg på landet

När Carl är hemma bloggar jag mer sällan, det är statistiskt bevisat. Nu bloggar jag i alla fall, fast han är hemma! I torsdags åkte jag och Tyra till landet, mamma och pappas land (Carl kom i fredags). Det är alltid lika mysigt att komma ut i naturen och bara sitta och skrutta i mjukiskläer, käka grillat och mysa i solen + att man får lite paus från att bära barn. Pappa kan gå runt med Tyra i timmar och kika på olika saker. Under bara torsdgs eftermiddagen hann hon göra mer saker än vad hon gör på en hel vecka hemma, gunga, sparka boll, gå, cykla, hoppa stutsmatta, plocka blommor och allt inom stor "situationstecken". Man skulle kunna tro att lilltejen skulle vara trött efter all denna stimulans men inte då! De senaste 2 dagarna har det nog blivit för mycket av stimulansen och hon har haft jättesvårt att somna på kvällarna. Igår höll vi på med sov från och till, från klockan 9 - 12 på natten. Tillslut gav vi upp jag och Carl, Tyra fick ligga i min säng i gäststugan på landet och då somnade hon som en sten.

Just ja, om ca 2 veckor börjar min mamma sin semester och då åker hon till stugan, jag och Tyra hänger på och tillbringar dagarna där istället för här i stan. Jag har fått den stora äran att inreda och fixa i gäststugan så det blir lite mysigt och hemtrevligt där. Måla, fixa hyllor och lågor, kanske en snygg tapet och så ska jag slänga ut endel möbler som står i vägen, bla. ett blått hörnskåp som ska få flytta in i vår lägenhet. Känns lite dumt att skaffa massor med möbler nu i och med att vi kanske beger oss till Oslo i höst, vart ska vi göra av allt när vi flyttar? Bor vi i Oslo kommer vi antagligen bara ha råd med en 2:a och då har vi alldeles för mycket möbler plötsligt. Problem är till för att lösas och jag tror att lösningen heter förråd. Som avslut på detta alldeles för långa inlägget om inget alls så vill jag bara meddela att Tyra inte hade vårt att somna alls idag och att hon sover i sin EGNA säng.

  
riddar Tyra


morfar bus

Tyra borde bo i skogen

Om man får tycka att sin bebis är tråkig så gör jag det idag! (och även om man inte får det så tänker jag göra det ändå!) Tyra min lilla skrikfis har varit så mammig idag. Eller jag ska nog inte kalla det mammig utan sällskapssjuk. Har hon inte fått sitta i knät, vara i famnem eller att jag suttit på golvet brevid henne så har det bara blivit BUUÄÄÄH IIIIII AAAAAAA UHUHUHUUU! men andra ord skrik och ledsa miner. - JAG ORAKR INTE BÄRA DIG, sa jag till henne men hon lyssnade så klart inte, utan tittade på mig och sa - AIIIIIIINNNNNEEEEIII! - Okej då, sa jag och tog upp henne. Vi la oss i sägen, där låg vi till klockan 2 tills jag inte orkade mer. Så Tyra fick allt ligga och sura på golvet en stund medan jag diskade och plockade lite hemma. Efter si sådär 4 min slutade hon vara butter för ett tar och tuggade lite på sin filt och "spottade", sen var det samma visa igen det  = tråkig bebis.


här är en rolig bebis från en annan dag


Nu blir det andra bullar!

Nu gör jag slut med Tyras snuttande! Mina tuttar kommer här med endast bidra med mat och inte vara några uppvärmda nappar som hon har tillgång till på nätterna eller när jag ligger brevid efter amningen! Nu får det vara nog snuttat! Jag (vi) måste börja vänja Tyra vid att somna utan snutteri, men antagligen kommer det bli svårare sagt än gjort.
Några bra tips?


tuttar är inte nappar!

Nytt liv? Vad är det för fel på det gamla?

I ett tidigare inlägg skerv jag detta;

"NU BÖRJAR MITT NYA LIV!

Lista på saker jag ska ändra på;

1) (försöka) Vara mer possitiv och sluta gnälla på små onödiga saker.
2) Gå ut och gå minst en gång om dagen med Tyra (för både min och hennes skull)
3) Sluta dricka läsk och käka sötsaker på veckorna (gick inte så bra förra gången jag slutade)
4) (försöka) Hålla bättre ordning på saker."

Jag kan ju bara meddela om att det gått åt pipsvängen om vi säger så. Jag drack läsk senast i förregår och åt kakor senast igår, ordning på saker är det minsta jag har. Gnällig är jag fortfarande och gå nu minst en gång om dagen har jag blivit dålig på, är jag inne till klockan är efter 4 så går jag sällan ut efter det, om inte någon kommer med bil och vi ska åka och handla... Man kan säga att jag suger en del.

Eller så kan man se det från en helt annan synvinkel (det är den jag kommer att se det ifrån). Läsk är gott och kakor är ännu godare så varför sluta med det när jag blir lyckligt av mina kakor? Bätte ordning?  Ja, men hallå? Ska det inte synas att det bor en barnfamilj här? Lite stök får man tåla! Varför gå ut och gå när man kan ligga på golvet eller i sängen och prata, Tyra älskar att mysa och "hatar" att åka vagn. Lite gnällg kan man få vara, speciellt på andra får då inser man hur bra men har det själv...eller, okej! Den är lite ohållbar, jag har fakstikt försöööökt att minska på gnället, det går i perioder. Det är svårt att bryta mönster.

En dålig relation

Vi har verkligen en dålig relation, skorna och jag. Jag städade skoskåpet i tisdags och insåd att de bara bor hos mig även fast jag knappt använder hälften av dem, de tar ju bara plats egentligen. Jag undrar om de är ledsna? Jaja, dem har ju varandra i alla fall...skorna.



 
Även fast många är så gamla, trasiga, fula och obekväma kan jag inte kasta någon av dem. Vissa par har jag inte använt mer än 2-3 ggr och kommer säkert inte använda heller...men jag kan inte kasta dem ändå! Inte ge bort dem heller. För TÄNK OM jag behöver de där turkosa sandalerna någon gång, det vet inte du och inte jag heller!

Ps: Jag kastade faktiskt ett par gummistövlar, så nu måste jag köpa nya! Weei!

Skynd, fynd och synd

Idag fick jag SKYND(da) när jag skulle till centralen i Göteborg så jag inte skulle missa bussen, även om jag gick i god tid hemmifrån (lägenheten i Göteborg) så tog plötsligt tiden slut och jag fick traska på som aldrig förr.
När jag väl satt på bussen hem bajsade Tyra och vad skulle jag göra nu?! Har någon bytt blöja på en busstoalett någon gång? Inte det lättaste kan jag meddela när man knappt får plats sjävl. Jag satte mig på toaletten och la Tyra i knät och TÄNK! jag lyckades utan att få bajs på mig fast bussen svajade. När vi väl kom fram till Borås så begav det sig till Nelly.com, Linus och Lotta har näligen sitt kontor där också och dem hade utförsäljning, 20 kr per plagg! Tyra fick 2 toppar och ett bar byxor i str. 74 som hon kan ta när hon är typ 12 år...hon är ju så LITEN! (<---- LinusoLotta var FYND). När vi var klara där och gick vi hem i den strålande solen. Väl hemma hände det mycket som vad SYND, Tyra är beroende av mig det är synd för då blir det lite svårare att städa, laga mat och bara vara, Lasse ska kanske flytta det är synd för då är det sista dagen jag ser honom idag och slutligen lägenheter i Oslo är jättedyra, speciellt om man inte vill bo på 50 km...det är väldigt synd...!

 
Fynd och Synd

Kommer ni ihåg mig...?

GUUUUUD vad jag saknar att vara "gammla" Anki.  En riktigt piffad tjej i snygga kläder, byxor som satt som dem skulle och inte halvägs ner under rumpan, mulligt fitt och inte bara ett mulligt kit!  En Anki som vågade och var skämtsam, inte grinig och grå. Vart tog jag vägen? Det blir ju inte bättre av att någon droppar en komentar som "- Fan vad fräsch hon var för att vara mamma, jättepiffig och snygg..." Jag vill också vara jättepiffig och snygg...och inte ha en dubbelhaka, Carl har ocskå dubbelhaka (haha, där fick du för piffig)!

Förresten ska jag boka en tid för att kolla mina pensifläckar (prickar...leeeverfläckar). Jag måste använda ordet penisfläckar för att det andra, det riktiga ordet är fööör äckligt. På riktigt! Jag får rysningar genom hela kroppen, det är verkligen ett ord jag gärna inte använder för ofta därför har jag gjor ett eget. Jag är verkligen livrädd för att de ska hitta något farkligt, jag har ju så många så jag måste nog ta bort något, bättre att göra det i tid i och för sig. Jag hade tänk att göra det igår. Då hade ju hudklinikerna "öppenmotagning",  anledningen till att jag gör "" är för att man var tvungen att beställa tid (jag förstår att det hade kommit tusentals personer annars), då tycker i alla fall inte jag att det är ÖPPENMOTTAGNING. Så nu får jag ta tjuren vid hornen (igen) och boka en tid själv, frågan är bara när?


här fanns det inte ett spår efter dubbelhakan


nja

Ny kategori till bebisen

Jag har en ny kategori, Tyra 4-6 månader, JAA! för nu har hon hunnit bli 4 månader! Det är en tredjedels år! Jag kan inte förstå hur fort tiden egentligen går när man har en bebis. Innan Tyra kom, när jag gick runt och var gravid känndes det som en evighet om jag jämför med nu!

Hon är så duktig min lilla tjej, man ser sånn utveckling på henne hela tiden! Det hon kunnat innan kan hon fortfarande som tur är...Allt går bättre och bättre dag för dag. Egentligen har det inte blivit så mycket nya grejer den sista månaden utan man ser bara att hon blir starkare. Fast nu ljög jag lite, hon drar och sparkar sig faktskt framåt om hon får ligga på golvet (fast det tror jag att jag nämnt tidigare...?) och hon skrattar ljudligt när man gör "kul" ljud.

I 4 månaders present fick hon jättefina klänningar + sin första tanddborste av tant Cornelia och Joni. Av min och Carl fick hon morotspuré, kanske inte den roligaste presenten...

 
Tyra får smaka morot

 
En kvällspigg tjej och en morgon trött tjej

 
Tyra kan göra grimaser (??) hon och tugga på saker

Min dotter är en man


Hon är så lik sin pappa! Nu börjar det plötsligt att synas


Den "dåliga mamman"

Här sitter jag och blogga i Göteborg. Det är jättehärligt vänder ute men ändå sitter jag INNE vid datorn!

Vi kom hit igår, att åka tåg gick bra denna gången också, det är något fröken fis gillar att göra. Dem som inte gillar det är jag och Carl, inte igår i alla fall. Carl var superduper trött för sin allergi och jag var (och är) åksjuk, så att åka baklänges i ett svajigt tåg är inte det jag föredrar direkt! Men humöret måste hållas uppe, så man orkar underhålla en nyfiken bebis.
Igår blev det inte så mycket gjort när vi kom, jag och Tyra gick nästan och la oss det första vi gjorde och Carl gick iväg till sin praktikplats. Tyra och jag sov i hela 2 och en halv timma. Nästan rekord! Vid halv 5 gick vi upp, vi blev väckta av Lasse (Carls pappa), tur var la det annars hade vi nog snuffsat till kvällen och då hade det nog inte blivit så mycket nattsov kan jag tro. Jaja, nog om det!
Jag och Tyra tog oss en promenad igår, vi gick där vi aldrig gått förut, fast ändå lyckades vi hamna i Nordstan! Kanske var lika bra, för där handlade vi ersättning på Hemköp och sedan gick vi hem.
Väl hemma fick Tyra snaska lite flaska (det går bätte och bättre!) och sedan busade vi lite tills det var sängdags.

Vi vaknade ganska så tidigt imorse, redan klockan 8 och då gick vi till och med upp! (inte så vanligt...halv 10 är en tid som passar mig bättre) Efter lunch så tänkte jag att vi skulle göra ett nytt försök till att upptäcka staden, vi knallade ut.... Tyra skrek, det brukar hon göra så i förhoppning nr. 1 om att "Det bli nooog bättre snaaart" knallade jag vidare mellan hus som jag aldrig tidigare sett. Det blev inte bättre, men med förhoppning nr. 2, "ibland skriker hon ju lite exta innan hon inser att det faktiskt är skönt att åka vagn...", så jag forsatte att knalla, jag kom till Haga med en gallskrikandes bebis... Inte så kul! Folk ute på fiken tittade efter mig när jag gick förbi med en gallskrikandes bebis. Och gissa om jag kände mig dum när jag fick gå hela vägen hem med Tyra i vagnen när hon skriker som aldrig förr!
Då var jag den "dåliga mamman" kändes det som, den mamman man själv tänker onda tankar om. FOLK SA TILL OCH MED "stackar liten" och "ojojoj..." så tittade dem på mig som att va fan håller du på med!? och vissa tittade med lite lidande blick som att "vad synd det är om dig som har en bebis som skriiiker, det gör minnsan inte min, jag är sååå nöjd!"
Bajs på er! Min tjej vill liksom inte bara ligga i vagnen som nån grönsak och sova hela dagarna hon vill vara med! Så den sista biten tog jag upp Tyra och bar henne hem i ena armen och körden vagnen med den andra och gissa vem som var glad fast det blåste massor med kall luft i ansiktet på henne, jo Tyra!

Imorgon gör vi ett nytt försök, fast då tar vi BabyBjörnen och hoppas på att det inte blåser så mycket.
Nu ska jag äta hamburgare á la Carl, mums!

Tjing och godkväll!


Mamma formen



Nya formen på kroppen, hängig rumpa och hängig mage men ändå ganska fräsch!
Snart börjar jag träna!

Tjejen med humöret!

Tyra är en bestämd tjej. Alla föräldrar tycket såklart eller nja, jo... säker att deras barn är bestämda, men Tyra är faktiskt det på riktigt! Eller så är hon bara en suris... Tror jag går på suris idag i alla fall.

Stackan vill så mycket men kan inte det hon vill. När det inte riktigt går som hon tycker att det ska gå, så bryter hon ut i galet skrik och sedan kommer gråtet tills hon antingen lyckas eller man hjälper henne.
Jag brukar faktiskt låta henne få ligga lite själv och gapa och skrika tills hon lyckas, för så nöjd hon är när hon ÄNTLIGEN fått tag i den där saken hon har sträckt och ålat sig efter i 5-10 minuter är hon bara då, man ser riktigt hur glad hon är när hon äntligen får slicka lite på den där speciella saken hon sett, det är helt klart värt lite gapande! Och vilken utveckling man ser ocskå, hon lär sig nog krypa snart!

Många olika humör har hon också, det kan växla från superglad till "jorden går under NU" till tjötkvarn och senare till något helt annat som inte går att förklara.


Tyra får smaka på gurka

  
"nu dör jag" "oj det där var lite kul du..." sötaste bebsisen!

En helg till som bara försvann

Man kan ju tycka att jag har helg hela veckorna för jag är ledig, men så är inte fallet direkt. När det är helg då är alla man tycker om lediga och man kan faktiskt umgås!
Denna helgen som var så har jag och Tyra tillbringat alla dagar ute på landet, i mamma och pappas stuga, för min faster + man och barnbarn var här och hälsade på oss från Norge.
Och vilken helg det blev! Solen har lyst varje dag och med solen kommer värme, vilket är ashärligt! Jag har gjort några tappra försök till att få lite färg på kroppen också (vilken annan går bra förutom den jag har nu, GRÅVIT!)
Att träffa min faster & Co var det bästa med hela helgen! Jag träffar bara dem 1 gång per år så varje gång man ses är mycket värdefull! Nu dröjer det väl till nästa sommar igen =(

I morgon åker jag + hela familjen till Göteborg igen och är borta hela veckan och helgen. Hoppas att jag har lite mer att göra denna veckan än förra gången jag var där, får la ta och utforsta och upptäcka staden lite.



det är härligt när sommaren närmar sig

Dag 4 utan Carl

(ett lite sent inlägg)

Yes! Dammet är borta, nästan all tvätt är vikt och disken är diskad! Nu kan min allergiska Carl komma hem till en ren lägenhet!

Jag och Tyra har knappt varit hemma på hela dagen, vi vaknade vi halv 10 när Carl ringde och väckte oss, redan vid 11 var vi påklädda, hade färdig packad väska ,och min pappa hämtade oss så åkte vi ut till landet (då hade jag till och med hunnit damsuga, diska och tvätta! + allt annat som hör till Tyra). Där har vi i alla fall varit hela dagen. Tyvärr så glömde jag kameran så det blev inga bilder från dagen, men kvällen lyckades jag fånga på bild.

ÅH! Nu kommer snart min Carl hem!

  
Tyra tycket fötterna är goda


en mamma

RSS 2.0