Tyra ska kissja

När jag går på toaletten och ska kissa brukar jag berätta det för Tyra. Då blir hon oftast jätteglad och vill följa med för hon ska nämligen också "kissja". Tyra tar då fram sin potta själv och sätter sig på den och gör kissljud (kssssss) oså skrattar hon jättemycket.

Idag när hon hänge med in på toaletten frågade jag henne om hon ville kissa på sin potta. Tjejen tog fram pottan och började SPOTTA! (potta spotta...) Haha, jag sa åt henne att det faktiskt heter potta och det är på pottan man kissar, men hon fortsatte bara att spotta... Jaja, pottan får väl heta "kissja" precis som kissa ett tag till...

Tokunge!

Inför sommarens glasskalas

Gå och köp en NoDrip till era barn! Sommarens räddning vad det gäller glasskladd ( i alla fall på händerna). Själv har vi införskaffat oss en röd som ständigt ligger i skötväskan så man alltid är beredd. Och ja, vi har testat den och den är skitbra! Så himla lite söl! KÖÖÖP, klart värd sina 25 ynka  pistoler! (för er som bor i Borås vet jag att den finns på BarnvagnsCentralen och om man vill klicka hem den kan man göra det här)


illa jag mår illa

Jag och Tyra vaknade nyss. Jag passade på att sova med Tyra, vilket jag faktiskt alltid gör. Bytte precis en pinsamt stor kissblöja också, hur mycket kan man hinna kissa på 2 timmar?!
Nu blir det lunch, latmat (burkmat) till Tyra och jag ska värma thai från igår. Fast jag vet inte om jag känner för det. Jag har mått illa sedan frukost, bläää! Men jag får skylla mig själv! Gurka är verkligen något jag INTE pallar att äta denna graviditet, det känns som jag har gurka ända upp i strupen till dagen efter, så äckligt!

Nu lunch!


Godmorgon!

Tyra har redan hunnit äta sina 2 frukostar (1 flaska med 300ml välling och 2 skålar fil). Jag har inte orkat äta något, så snart ska jag dra mig ut till köket för att göra lite frukost. Vi har det ganska tomt i kylen för tillfället så ingen fil för mig idag (den åt ju min åpne dotter upp), det får helt enkelt bara bli 2 knäckisar och te. En med kalleskaviar och en med wäsgötakloster som jag köpe när jag var på IKEA! Ååå, svensk ost och svensk kaviar....något som smakar något annat än ingenting!

Som jag skrivit tidigare så finns det INGA goda ostar i Norge, det finns brunost, gulost och...mjukost. Med brunost menas getost och gulost är helt enkelt en vanlig ost som inte smakar ett endaste dugg, bara gnissel, hushållsost smakar fan mer! BLÄ för Norge och deras ostar!

När Tyra satt och käkade fil passade jag på att kika igenom min kalender efter potentiella pojknamn. Ja, jag har nämligen känslan av att det är en kille som kikar ut i oktober. I vilket fall hittade jag typ 5 namn som jag skulle kunna tänka mig. 5 är ganska lite faktiskt, det finns så få fina och bra pojknamn. Jag hatar verkligen namn som Neo, Maximilian, Liam, William och Milo, blä! Så på ett vis hade det varit smidigt med en tjej, då är namnet redan klart!

Näe, nu ska här göras frukost, bytas om på barn (och på mamma) och det svåraste av allt väcka avdeckad buffel i sängen vid namn Carl så vi kan gå och handla. Han är svår i vanliga fall men nu när vår kära vår kommer så kommer pollen och pollen göra så att Carl blir en grönsak.

Tjing!

 

 


Sovsurr!

Borde väl egentligen sova, men kan inte! Jag var så förbannat trött idag när jag lagt Tyra så jag somnade på soffan. Somnade ifrån en halvstädad lägenhet. Vaknade 1½ timma senare och insåg att jävlar jag somnade faktiskt, jag som bara skulle vila ögonen liiite.

Egentligen hade jag velat sova vidare men då vet jag vad som hade hänt, klockan 3-4 i natt hade jag vaknat och varit pigg som en mört. Så jag drog mig upp ur soffan, tog en alvedon och började städa klart. Nu är det bara bäddning av sängen kvar, eller snarare tillrättning av lakan i sängen kvar. Av någon anledning så korvar sig alltid lakanet i vår säng under natten/morgonen/dagen så att man måste bädda i ordning varje kväll. Jag skyller det på Tyra, i alla fall korvandet efter dagen.

Puuuh, även om jag är hur trött som helst och tung i huvudet så kommer jag inte kunna somna förens Carl kommer hem halv 1. Diskmaskinen är på och det låter som en hel orkester ut ifårn köket och kommer hålla på till ca kl 00, och jag kan ju inte direkt stänga dörren till sovrummet heller OM Tyra skulle vakna, snacka om dilemma...höhö!

Och inte nog med det så snurrar det för tillfället EN MILJON olika tankar i huvudet på mig, allt från ekonomiska bekymmer till försäkringskassans knäppa sjuksystem till om jag ska göra ett lapptäcke av Tyras gamla kläder som ändå skall slängas till om jag ska äta när Carl kommer hem (han är garanterat med dig mat!). Många onödiga och nödvändiga tankar som snurrar, och varför kommer dem alltid på kvällen/natten? Nästa gång Carl är ledig ska jag kanske ta mig en tänkardag, låter ganska vettigt!

 
Tyra och världens tråkigaste städmama


Till mitt namnsdagsbarn

Igår hade Tyra namnsdag. Detta firades väl inte värst mycket...inte mer än att vi (+ Hanna och Emil) tog oss till IKEA. Egentligen skulle jag bara köpa två rosa plastlådor som jag tidigare skrivit om, men såklart blev det en del saker till som trillade ner i den stora gula påsen till Tyra, det var ju ändå hennes namnsdag!



Lite köksgrejer, så hon har egna och slipper leka sönder våra. En ny lama, vit fot och en ljusrosa skärm + 2 rosa lådor då! Hon behövde verkligen ett litet lyft i sitt rum. Något jag tänk att göra länge men som aldrig blivit av bla. för ingen har kunnat åka till IKEA och köpa möbler, lite svårt att ta bussen själv och göra det.

I och med flytten till Borås till sensommaren/hösten så kommer vi inte behöva åka till IKEA och köpa några mer inredningsgrejer till Tyrisen nu, det får bli när vi flyttar sen, men i vilket fall kände jag att jag bara var tvungen att göra något åt hennes ganska så tråkiga rum. Och bra blev det, tänk vad en lampa och två superbilliga plastlådor kan göra alltså! (Skulle i och för sig vilja ha upp något på väggen också, få ta mig in till stan och köpa de där målardukarna och fingerfärg snart, hur seg får man bli?)

v. 16 (15+0)

Ojoj!
I vecka 16 nu då. Det går verkligen snabbt det här! Med Tyra hade man koll på minsta lilla dag och nu har jag tur om jag sen minns att det är lördag när jag byter vecka.

Jag mår fint, förutom att (hör min klagosång) jag håller på att få foglossning vilket resulterar i ryggont. Vissa dagar är bättre än andra, värst är det när jag gått mycket och med mycket räcker det med en 1 timmes promenad för att jag ska känna att "jaha, detta kommer jag få stora problem med snart!". Trötthet är också något som slängts in och med det blir det huvudvärk för man inte får den lilla 30 minutaren mitt på dagen man skulle vilja ha, men jag antar att det är en blandning mellan bebis i magen och fullrulle med Tyra. Men andra besvär har jag inte, haha!

Bebisen i magen har börjat göra sig påmind mer och mer nu i alla fall! (någon kanske såg bilden från här om dagen?) Pytteliten gör små rörelser ibland och om jag är riktigt med så har jag turen att känna dem.

Det har börjat diskuteras syskonvagn här hemma. Vi har nog faktiskt till och med enats! Ingen av oss vill ha någon bred vagn som en Easy Waker eller liknande så det blir nog en Phil and Ted! Och jag känner mig mycket nöjd med det beslutet för det är en sån jag velat ha hela tiden! Nu återstår bara att bestämma om vi ska köpa en begagnad eller en ny. Cirkus 8 pengar, alltså 8 tusen pengar kostar en ny! Och begagnade på blocket kan man få för mellan 4-5 tusen pengar. Tänkatänka.

Vi ses nästa vecka (om jag minns...)

 
vagnbroschyrer och vår pytteliten i v. 12


Som en kamin

Min minsta bästis vaknade verkligen på fel sida imorse. Det är ju något alla kan göra och även barn. Det feliga fortsatte och fortsatte tillslut fanns det inget annat alternativ än att lägga henne en stund till i förhoppning om en förbättring. Det blev ingen förbättring och hon var lika grinig fortfarande.

Efter många om och men, och framför allt tårar för att hon inte fick bli buren så tog jag upp henne och frågade vad problemet var och pussade henne på pannan. Jag brände mig nästan...(liiite överdriver kanske). Min lilla tjej var het som en kamin och det dröjde inte många sek. innan jag satte in termometern i örat på henne, 38,6 stod tempen på (och så säger min mamma att man ska plussa det med ,3 alltså mer eller mindre 39 grader!). Fort som attan stoppades det alvedon i stjärten, kläderna slets av och jag fick ringa och avboka min date med Hanna och Emil. Istället la vi oss i storasängen, det är nämligen svalast i vårt sovrum och så surplades det välling, sedan blev det sov.

Inte konstigt att min lilla bästis var så grinig och klännging hela morgonen.

Dagen har ändå gått bra. Tyra har aldrig haft så hög feber förut så jag trodde hon skulle vara helt utslagen och gosig hela dagen, men icke! Vissa stunder har hon faktiskt lekt lite och busat, men det har vänt till gnöl och gråt fort dess gånger. Undrar vad det är för feber, sjuk feber eller tandfeber. Hon är inte snorig eller hostig...kanske tandfeber då? Hoppas på lite bättring tills imorgon i alla fall, och att hon sover bra i natt (det gnölas lite från hennes rum nu...).


lilla tröttisen


Dem som känner Tyra vet att hon inte sätter sig ner och kollar TV självmat
(inte längre perioder och stilla i alla fall).
Men är man sjuk och inte orkar något annat så vad göra?
Det blev vindruvor och TV tittning i hela 15 min!

 


Frys poesi

Insåg idag att pattarna svämmar över ur BHn. Skit säger jag åt det, nu måste jag ut i BH-djungeln och hitta en ny.


Mysig fredag?

 

Inte så mysigt! Tur att klockan snart är 10 så jag "får" gå och lägga mig. Det går verkligen inget bra på TV heller. Försökte se på Så ska det låta, men efter 30 min höll jag på att kräkas av allt det pinsamma och plockade i diskmaskinen och dammsög toaletten istället! I och för sig börjar Den sista samurajen nu...äh! skitsamma jag har sett den typ 3 ggr innan + att jag inte har något godis.

SÄÄÄÄNGEN!

Kul morgon


Rutinerna

Något som blivit bättre för min under våra många veckor i Sverige är mina kvällsrutiner. Jag har lyckats hålla kvar dem även här och det känns toppen! Jag somnar inte längre ifårn Tyra på morgonen och jag orkar gå upp ur sängen utan att glida ur den och sedan krypa till vardagsrummet/köket! Pigg mamma = trevlig morgon och glatt barn!

Tyras rutiner däremot blev ganska så skrot när vi var i  Sverige. Vi delade rum under hela vistelsen, så om hon vaknade på natten vägade hon att somna om igen om hon såg/hörde mig i närheten så för hennes och för alla andras (inte min dock) skull blev det lättast att lyfta över henne någon gång på natten.

Såklart är detta en sak barn vänjer sig vid fort, alldeles för fort! Så nu när vi är tillbaka här i Oslo så är det lite från ruta 1 med Tyrisens rutiner. Hon vaknar vid 2-3 på natten och gnölar, då går jag in och klappar henne på ryggen säger godnatt och sedan gnölar hon i 5-10 min innan hon somnar. Inte så jobbigt egentligen...det tråkigt är att hon gör samma sak vid halv 5 - 5 vill hon inte direkt somna om själv i sin säng men hon vill heller inte gå upp! Så de sista nätterna/mornarna har jag tagit henne till oss så både hon och jag kan sova vidare till si sådär 6-7.

MEN, detta är verkligen inget jag vill ha som rutin! Bort med detta dåliga beteende (som faktiskt jag skapat) illa kvickt! Speciellt med tankte på nya bebisen som kommer snart (eller...ja om ett tag i alla fall)! Hur ska jag göra? Vi körde ju 5-minutersmetoden på Tyra för att lära henne somna i sin säng och det funkate suveränt (då!). Men frågan är...ska jag köra den igen, orkar man det klockan 5 på morgonen när man ändå ska upp vid 7? Någon som har tips?


 


Ojdå!


Det får bli en fil från idag som är onödigt lång!
Men början är bra i alla fall, hahaha!


Dagen i bilder och lite text

Morgon började dåligt! Jag insåg snabbt att jag och Tyra inte skulle kunna röra oss så långt ifrån lägenheten idag, vi som hade behövt att handla egentligen. Vi kan säga så här, jag tar hellre en promenad imorgonbitti än tvätta brunakläder idag! Ganska tråkigt när det ändå var så fint väder när vi gick upp.



Vi gick i alla fall ut på gården när Carl gick till jobbet. Jag gjorde några desperata försöka till att sola mitt bleka tryne men det gick inte så bra...Tyra är ju i full gång hela tiden och när hon inte är det vill hon att jag ska leka med henne så...ingen ro och ingen vila, det får bli solning på måndag när Carl är ledig nästa gång...

 

När vi vart ute en stund tröttnade vi båda av rastlöshet... Vi båda insåg att när bollen är kastad tillräckligt många gånger och man stoppat tillräckligt mycket gräs i ögonen och mössan så är det inte så kul längre så vi gick in och började med middagen! Idag bjöds det på gårdagens köttfärssoppa till Tyra och jag käkade en kycklig, ris och sallad, mums!

 

Det blev ganska kladdigt efter maten och klockan blev den tråkigaste tiden på dygnet...typ kvart i 5 så det bästa alternativet blev BADA! Jag blåste upp Tyras pool som varit utan luft ett tag nu och hon blev överlycklig! Alla leksaker kastades sanbbt i och plaskandet började. Medan Tyra badade passade jag på att epilera min ben!

 

Det var dagen i det stora hela. Imorgon blir det betydligt mer ute aktivitet för nu har magen gett med sig. Vad ska man hitta på nu då? Jag har verkligen inget att göra! Monstret har redan sovit i 1 timma och disken står i maskinen, tvätten är vikt och...
JA leksakerna ute kan jag plocka upp!

Hej Då!


Klänningen...

Listan går bra! Egentligen är det bara två saker som är kvar, och det är tvätten (självklart!) och tvättning av vardagsrummsmattan. Men den kommer jag inte kunna tvätta för ens vi köpr en skurborste!

I vilket fall har jag de 2 närmsta dagarna rensat ur min graderob. Alla jeans är nu på "vänta hög" lika så min lilla svarta och även en annan klänning som jag fick i julklapp av min bästa ponny. En klänning jag aldrig hann använda! Min allra finaste party klänning som till och med har lappen klar! Ingen festning alls i den minsann! Tror inte det är så snyggt och ha ett tight fodral på sig som slutar precis under rumpan med en kula på magen...näe så tvyärr får den flytta med "vänta högen" tills den passar igen.
buhuhuhuhu!

Nu är det ganska tomt i garderoben...lite nytt då kanske?


Var är naveln?


Någon som fått navel-dille!
Igår petades det navel på både mig, Carl och självklart på sig själv. Jag tror ändå min var roligast, Carls var för svår att hitta bland hårdjungeln och Tyras egna var lite lika djup som min. Jag vann!


Vem där?

Det syns inte så bra på bilden och kanske inte ser så mycket ut för världen, men för mig var det en fantastiskt känsla!


Sne putmage igårmorse!


Tiden går fortare i Oslo!

Nytta med nöje när något jag och Tyra har ägnat åt oss idag. Handla det var nytta och nöjet var att Tyra fick 2st smoothie som hon älskar och jag fick havreflarn som jag älskar. Vi passade vi även på att baba som Tyra säger, alltså bada. Vi duchade, plaskade och lekte ner hela badrummet så golvet var täckt med vatten och medan Tyra plaskade själv passade jag på att svabba badrumsgolvet golvet och torka ytor, sedan var det bara att ducha av sig svetten och klä på sig! Det kallar jag nytta med nöje alltså! Det är i princip det vi hunnit med idag + tvättat och packat upp. Dagen har verkligen rusat förbi och kvällen lika så!

Jag har lovat mig själv att inte sitta uppe och surfa efter 21 för då vet jag att jag blir sittandes och kan inte somna för ens Carl kommer hem vid halv 1 -1 i natt (sitter oftast uppe längre än det också!)! Inte helt OK. Det är verkligen något jag inte vill, trilla tillbaka till mina gamla kvällsvanor! Så vid 21:30 ska jag lägga mig i sängen, öppna min bok och läsa en stund tills jag somnar!

Nu ska jag inte sova i alla fall! Det ska plockas ut diskmaskin och plockas in i diskamaskin, planera morgondagen och vika lite kallingar!

GodKväll!


Min bästis käkar lite kalaspuffar till barneTV i sin töntigaste t-shirt som hon fått av sin morfar,
"Morfar är min bästis så de så!"


Ikea nästa?

Skulle vilja åka till IKEA snarast och inhandla dessa till Tyra;

Fast i så fall köper jag 4 st. Dem kostar 40 pengar styck, alltså blir det 160 spänn! 160 spänn för ordning och reda tycker jag är billigt! 160 spänn för inga träflisor och "hemma gjorda tandpetare" tycker jag är billigt! 160 spänn är helt enkelt jävligt billigt för något mycket användbart! Frågan är bara hur tar jag mig till IKEA i Oslo själv? Finns det IKEAbussar tro? Hmf, detta ska jag forska i snarast, för dessa måste hem till oss illa kvickt!


Till lunch!

Gott att få äta din egna mat igen! Inga flötiga såser, kött i drivor och potatis så man själv tillslut ser ut som en! Näe, här äts det nyttig och bra! Lunch idag blev makrill, sallad och ett glas cirtonvatten och till efterrätt (som jag faktiskt unnande mig idag) jordgubbar, banan och havreflan!

(Och medan jag skriver detta inlägg har Tyra tröttnat på att "städa" iordning sina leksaker och gett sig på sin byrå istället, hon tycker visst att man ska ha kläderna på golvet...)

 


Hemma igen!

Hemma i Oslo, det är skönt! Inatt kan jag nog ärligt säga att jag sov den bästa natten på 8 veckor! Ens egna säng, täcke och kuddar är verkligen något speciellt, ja och jag ska inte glömma min spik heller för den delen!

En av oss blev i alla fall extra glad för att komma hem. En liten tjej, som igår kväll sa -Ojojoj! i säker 10 min när hon gick igenom sitt rum och hittade alla sina saker. Och lika lycklig var hon idag när hon vaknade.
Jag är också lycklig, hemma är det vekligen ett tvättberg som väntar på att få bli rent! Jag ÄLSKAR att tvätt. Så de närmsta 4 dagarna ska jag tvätt, hänga och vika, yeey! In i skåp och lådor och fin ska det bli!

Idag och i morgon står det ganska mycket på vår att göra lista. En del saker är redan klara, som tex. tömma våra 2 resväskor och lägga sakerna på sin plats.

Så nu återstår;
* Skriva matsedel för veckan
* Handla (vi har INGEN mat hemma, jo marktill, smör och smörgås)
* Tvätta (en maskin är redan avklarad! 7 till bara)
* Städa (dammsuga, tvättagolv, torka ytor och sorteka kläder som ska ges bort och sparas
* Tvätta vardagsrumsmattan!
(* och någonstans här ska vi klämma in äta, leka och mysa)

Nu ska jag krypa ner mellan mina bästa som ligger i sängen och sover.
Tjing!


en tjej som snabbt la sina saker på rätt plats!


två sovisar


En snabbis!

Sitter i Göteborg, Tyra och Carl sover.

Min hjärna snurrar, en miiiljon olika tankar som ska tas tag i snarast och lösas!
Andra tankar som gått över är tex. förskoleplats till Tyra, hon har fått en, det är klart! Vi flyttar tillbaka till Borås i slutet på sommaren/början på hösten och hon har en plats i Borås! Det känns helt underbart!
Montessori Malmen blir det.
Annat som löst sig är en möbelfårga jag tänk på länge. Men en lite sen födelsepresent gjorde susen så vi kan köpa nya grejer när vi väl flyttar och skrota våra gamla. Nu ska det bara väljas ut!

Näe, nog med svammel. Nu blir det frulle och morgon TV i min ensamhet, skönt!


Ännu en utedag


Dag ute igen! Skönt. Har märkt att Tyra är lite... dum (??) i sandlådan. Hon tar allas saker, hon liksom rycker dem ur handen från andra barn och det slutar med att barn ger henne saker... hm, inte riktigt OK! Ändring där! Annars så har jag bättrat på solbrännan idag och legat och stekt i ett solarie och solat ansiktet ute så nu har både jag och Tyra rosiga kinder. Jag har även massor, nu menar jag MASSOR av fräknar, vart kom alla dem ifrån, har aldig haft så många förut! Prickigkorv.


Roligaste idag!

Haha, en tjej som Carl gick i skolan med har skrivit till honom på Facebook;

"heter din flicka tyra eller tajra? alltså svenskt eller amerikanskt?"

HAHAHAHA, nä ni förstår ju inte hur kul det är men hon ser ut en hejkonbacon!
Så efterblivet blev det i min hjärna när jag + ihop det.
Nej men förlåt, man får inte håna folk....hihihihi!

Saknar

Jag dör lite hela tiden. Näe, jo men det känns lite så. Jag tror det är 7de veckan jag är i Borås nu och jag är så trött på det! Jag vill hem till Oslo och min spik! Fast i och för sig så kommer Carl imorgon och stannar helt till måndag och då, åker vi alla hem till Oslo! Äntligen hem!

sms


Godmorgon!

Tyra satt precis med sin nappflaska och hällde mjölk över sig själv, golvet och mattan, hahaha sa hon. Det sa inte jag. Jag blev sur för mjölken också blir sur och då bli min mamma sur. Surt helt enkelt!

Vår eller min frukost är avklarad. 2 knäckisar med tonfisk och kaviar, och ett stort glas mjölk, MUMS! Tyras leverpastej var slut så hon fick en syltmacka, mmm tyckte hon att det var men ändå har den inte åkt ner än.

Solen lyser ju idag också så vi ska väl spendera även denna dagen ute någonstans, frågan är bara varit. Hade tänkt att gå och lämna en JÄTTEkasse med kläder till Emmaus också. Så mycket barnkläder alltså och även lite av mina. Hade tänkt att köpa något sommrigt nagellack idag också och kanske en scarf.... så får nog preggoavdelningen på HM sig ett besök. Vi får helt enkelt se hur dagen blir men innan det bär av någonstans ska Tyra sova sitt sov för dagen och jag ska vänta in posten!


Vår våriga dag


Jag och min bästis har hängt ute mest hela dagen. Vid 12 drog vi hemifrån, det är verkligen en lagom tid för oss i alla fall om målet med dagen är utomhusvistelse. Först mötte vi upp min kusin och hennes kille, vi 4 traskade till Ramnapaken och matade ankor, duvor och måsar, sedan lekte vi på lekplatsen där en stund.

När vi alla kände att det började kurra i magen knallade vi in mot stan där vi hade en del ärenden att uträtta. Mina var jeans och blöjor till Tyra (blöjorna inhandlade och jeansen också, kika bilden ovan). Tyvärr var jeansen för stora i midjan för min spinkiga tjej så jag får väl lägga in dem ett snäpp, men det får bli imorgon!

Efter att alla uträttat sina ärenden skildes vi åt. Dem åkte hem till sig för matlagning och vi satte oss på donken och delade en meny, med mätta magar knallade vi vidare till stadsparken. Där har dem en lite kiosk som säljer glass så till efterrätt blev det just det, GLASS! Kulglass till och med. Tyra tyckte inte glassen var något vidare och ville hellre leka i sandlådan så jag slog mig också ner där till skillnad från alla andra morsor som satt på bänkar och drack kaffe.

Snabbt som ögat hade jag en ring med barn runt mig som också ville bygga kakor, sandslott och hundar och lilla Tyra hamnade någonstans utanför ringen med en sand-sil som inte ens var hennes. Något jag inte rekommenderar är att käka glass bland glada sandkastande barn i en sandlåda, man skulle nästa kunna tro att jag hade strössel på glassen.

Efter vi lekt på lekplatsen i 1 timma tröttnade vi (jag) så slutligen matade vi ankorna och sedan tog vi faktiskt bussen hem.

När vi väl var hemma så var det full rulle som vanligt. Effter middag och bus bar det iväg till kyrkogården för plantering av vårblommor på mormors grav. Tyra hade till en början skitskoj på kyrkogården, hon tänkte plocka blommor. När hon väl insåg att INGA blommor fick plockas var det inte lika kul längre.

Nu sover min bästis sedan länge och snart ska jag också lägga mig. Hoppas på lika bra väder imorgon så vi kan spendera även en dag till ute!

Nu; ÄTA
Sen; sova

bus och tok på mamma


Dagens i-lansproblem

Någon mer än jag som kräks av folsyra?

Denna lilla trubbiga tablett som löser upp sig precis när man lägger den på tungan och innan man hinner få vattenglaset till munnen får mig att kräkas!

Det tar mig 3 tabletter innan jag får i mig en endaste liten tablett! Helt sjukt! Inte ens att bryta den i 4 delar funkar ibland, det kommer upp ändå!

uuäääk!



Söndagsbio

Något jag gjort de sista 2 söndagarna är att jag gått på bio!

Förrförra söndagen när Carl var här gick vi på Shutter Island och det var verkligen en jättebra film tycker jag, och det var super mysigt att göra något ensam med Carl. Men i alla fall, jag tyckte att filmen var spännande hela tiden och att den gick jättefort! Innan halva filmen ens gått var jag kissenödig och var verkligen tvungen att gå, men så plötsligt hände det något spännande när jag skulle traska iväg och jag skulle bara sitta kvar och se det... men så var filmen plötsligt slut! Så fort gick det! Helt klart värd att se!

Förra söndagen gick jag och min lillebror på Alice In Wondeland, Tim Burtons tolkning av filmen. Ja, det var sannerligen en TOLKNING... och en jag inte gillade speciellt mycket heller. Visst att det var en bra film, men Alice i underlandet?! Näe, knappast. Men samtidigt det så var det ju hans TOLKNING av filmen. Jag ångrar inte att jag såg den, men jag skulle lika gärna kunnat hyra den senare.

Detta med söndagsbio är en mysig sak som jag skulle vilja fortsätta med. Men tyvärr är det ganska så väldigt omöjligt när vi återvänder till Oslo. Där finns det ingen som kan passa barn i ett par timmar när man är iväg. Synd för det är mysigt att göra saker ihop ibland.


Utan sol i ögonen

 

Någon mer än jag som Tycker det är svårt att fota bra bilder på sitt barn? Tyra vill i alla fall INTE stå stilla, och om hon gör det så är min kamera för seg så jag ändå missar tillfället för ett fint foto.

Idag fick sig i alla fall Tyra en ny pyjamas från Lindex och ett par solglasögon! Detta med solglasögonen var ju bara något jag var tvungen att fota för hon ser så otroligt rolig ut i dem. Men det var verkligen lättare sagt än gjort! Det blev i alla fall en bild på min lilla cooling (som ändå är ganska så dålig, den hade varit bättre med en annan kamera, någon som vill punga ut 7000 till mig? SNÄÄÄLLA??)

blues brothers nästa!


Min status

Min Facebook status;
Ann-Kristin Jenssen kommer visst aldrig klara av 2 barn för jag inte städat hela lägenheten (plockat undan varenda liten grej, dammsugit, tvättat golven och torkat damm), diskat, tvättat 2 maskiner tvätt, lagat mat, handlat och varit ute med Tyra i 3 timmar innan klockan är 3...Tack pappa du är så jävla snäll! Måste jag säga att jag är trött på att "bo hemma"?!?!
Helt sant, och nu får jag skit för att jag bli ledsen också. Allt jag gör är visst fel. Jag vill hem!

En slim val?


Detta med slim till sommaren är ju inget jag direkt kommer att satsa på, tvärtom! Jag kommer antagligen se ut som en strandad val i sommar när jag ligger på stranden. Då är frågan vad ska man ha på kroppen när man badar och ser ut som en val? En liiiten bikini eller en baddäkt? Jag tror redan att jag bestämt mig, det blir nog baddräkt, mycket för att täcka alla bristningar jag antagligen kommer få och för att ett par bikinitroser kommer glida in i alla veck och försvinna, haha! Inte så snyggt att se naken nu! Denna från HM får det nog bli, jag har faktiskt inte hittat någon annan....

Min fina tjej

Måste bara slänga in en bild på den fina buketten jag fick av Tyra i söndags när hon kom hem från stugan. =)


Glass i solen

Att hänga i stadsparken idag var mysigt! Tyra lekte själv i 1 timma på lekplatsen där. Grävde i sandlådan, sprang runt och kastade sand på rutschkana. Jag satt och tjötade med min kusin.
När hon skulle gå vidare bestämde jag att vi skulle käka lite glass i vårsolen, och så blev det!
Hittade en jättebra isglass från GB som bara var gjord av ananasjuice och den hade inga andra tillsatser, nästan en nyttigglass!
Medan vi (Tyra) åt glass matade vi ankorna som simmar runt i viskan som ligger precis vid parken. Ganska kräsna ankor måste jag säga, var inte bitarna tillräckligt små då skulle dem minsann inte ha. Får man vara så kräsen när man är uteliggare? Tyra briljerade med sina små meningar idag också och sa - Anka baba (Ankan badar helt enkelt), hon är verkligen så duktig min lilla pluttefia!

namnam!


Ny vagn!

Vi har ett tag tänkt på att byta vagn till Tyra. Vår Brio Sing har varit jättebra, MEN bakhjulen sitter på tok för brett isär! Jag kommer inte på spårvagnarna i Oslo vilket är ganska så tråkigt faktiskt när man tänk att ta sig någonstans i stan och när man är i affärer så går man alltid in i något eller så får man inte plats vilket är ganska så jobbigt! Så en helt vanlig sulky från Brio får det bli istället, en Brio Sitty!

Nackdelen med en vanlig sulky är att Tyra kommer få sitta framåtvänd vilket jag inte gillar, det braiga med Sing är ju att man kan välja... Jaja, men vänjer sig väl helt enkelt!

Vi var och testade en idag faktiskt och jag tyckte Tyra satt jättebra i den! ca 1500:- för vagn + sufflett och något mer, det tycker jag är billigt! Nu ska jag bara sälja av vår Sing så jag får in lite stålars!

men vi vill ha en HELT svart + sufflett!


2 rastlösa tjejer

Tyra är rastlös, det är jag också! Hon sitter och häller vatten i ögat...

Vi ska bara käka lunsch sedan ska vi ut, ner till stadsparken, träffa min kusin och där ska jag Tyra få springa av sig.
Nu kokar vattnet, det blir makaroner med ost till lunch...haha! Gott!

Randigt!


Jag gillar Lindex kortärmade bodys. Inte bara prisvärda dem håller också tvätt efter tvätt och är lika fina hela tiden. Förra våren/sommaren hade Tyra en rosarandig kortärmad body från Lindex och den bodde hon princip i. Jag älskade den! Så till denna våren/sommaren ska vi införskaffa oss några fler än en. Jag tycker dessa färger är finast och mest sommriga.

Ensamtid som heter duga!

Halva lördagen, hela natten till söndag och i princip hela söndagen har jag varit ledig från mitt lilla monster. Hon har tillbringar till med sin mormor och morfar ute i skogen. Dem har haft det jättebra och varit ute helat tiden, nja inte när det har sovits men annars hela tiden. Dem har till och med käkat ute! Och med barnvakt med följer mycket namnam för Tyra så det är ju inte konstigt att hon varit som en liten ängel hela helgen. Så fort jag lämnade henne så fick hon både mariekex och hallonsoda! Bortskämd blir hon minsann när hon är ensam med mina föräldrar!

Jag har i alla fall njutit till fullo av min ensamma tid. Inte varit det minsta aktiv utan helt tvärtom! Så oaktiv man kan vara! Badat alldeles för länge, epilerat, vaxat och rakat hela min kopp. Noppat ögonbryn och peelat ansiktet. Filat fötterna och fixat tånaglarna (vilka snygga sommar fötter jag har nu!). Legat i sängen och kollat på dålig TV och bara njuuutigt av min faktiskt första gång barnledig utan festligheter! Jag känner mig så utvilad. Lite som att "jaha, var det så här att inte ha barn, inga krav och inga måsten". Även om jag vaknade 10 över 7 idag har jag varit piggare än på länge. En hel natts HELT ostörd sömn gör veklingen susen!

Imorgon kommer vi åter till vekligenheten, vilket innebär att jag själv ska ta hand om mitt barn och inte får slöa i sängen halva dagen. Helt ärligt så skulle jag inte ha emot att vara ifrån henne i 2-3 dagar till.  Men äh, morgonen med Tyra är mysig och vi gosar nästan alltid i 1 timma på morgonen innan lekandet börjar sedan klarar hon sig själv et tag och snart kommer Carl igen vilket innebär sovmorgon för miiig! YES!

Nu ska jag kika mina favvo bloggar innan det blir nedbäddning.

Godnatt!

Till tjockisen


Denna graviditet ska jag minsann köpa lite mammakläder så man känner att någon faktiskt passar riktigt bra och sitter som det ska. Inte bara dra på mig massa stora tunikor, jeans med gummisnodd och liiite för trånga tosor. Nej, sånt där orkar jag inte med, och gömma mig i mjukiskläder...ALDRIG.

Allt ovan ska få flytta in hos mig när magen putar lite mer och när kontot inte ekar tomt som det gör nu. 3 par leggings, en t-shirt, 2 scarfs och ett par skor! Till ett mycket rimligt pris! HM är bra alltså!

Hur slutar man gråta?

Det finns inget stopp på dessa jävla sjuka hormoner jag har. Nyss grät jag...igen, vilket händer typ 50 ggr per dag. Men i vilket fall, detta fick mig att gråta;

(Hur fan kan man bli så känslig!? Nu gråter jag igen bara för jag är känslig... Jag kommer tappa mina ögon innan denna ungen kommer.)


Snart sommar


MullaMulaMulaMullaMula

VAD SÄGER DU?!

Jag har tidigare skrivit hur duktig min lilla tjej på bara 15 månader är på att prata (skulle väl kalla det tjata konstant...). Hon säger ju inte enbart skitord utan hon kan ju faktiskt mer än en hand full med ord som är mer "normalt" för en i hennes ålder.

I vilket fall rullar ordförrådet på och nu sätts det även ihop små 2 (3)ords meningar för fullt! "Mamma e dä" "Pappa e dä" "Vovve o Nalnen" (nallen) osv!

Något väldigt kul som också används i 2 ords meningarna är Mula. Vad är Mula då? Eller snarare vem? Jo, det är Tyra själv! Jag kallar nämligen Tyra för Mulis och Mula, och detta är något hon snappat upp och kallar sig själv nu. "Mula atten" "Mula nappe" "Mula hoppa". Det är så kul att hon nu kan berätta vad HON själv vill. Och inte bara säger ord som "nappe" (nappen), det kan ju lika gärna betyda att "nappen ligger där på golvet" medan "Mula nappe" betyder att Tyra vill ha nappen. Gulliii, duktig och frisk tjej, vad mer kan man begära egentligen?

Nu ska jag fixa lite fredagsmys till min Mula. Det blir gukka och atten och kanske lite namnam (choklad). Medan jag gör det ska nog Mula nurra och hoppa, sedan blir det bompa!

Puss!

Mula äter russin på ballkongen


Besök hos min bästa Ann

BM idag.

Jag väger ….kg. Bara 1 kg + fortfarande enligt min beräkning. Enligt BM och inskrivningsvikten är det inga kilon upp. Tror jag glömmer min egen uträkning och kör på BM´s istället.

2 rör blod drogs det idag också, inte hemskt alls. Jag är inte rädd för nålar och tycker faktiskt inte att det gör ont heller. Men något i nål väg jag tycker är riktigt obehagligt är att få den satt i handen, speciellt när de sätter en sån där sak som ska sitta kvar ...blä! Den känslan får mig nästan att kräkas! Men något sånt var det ju självklart inte idag. Kissa i burk fick jag också göra.

Jag är i vilket all helt PERFEKT! Alla mina prover visade tipptopp! Man kan inte ha bättre utgångsläge än jag har! In you face(es)!

Ja, dem ska ju skicka blodet till sjukhuset också för att kolla om jag har HIV oså också. Det hade jag ju inte sist och jag har i alla fall skött mina kort rätt ...höhö!

Nu återstår bara att dra det jävla plåstret, det är det värsta av allt tycker jag!

ajajaj!


Lite av varje

Det har hänt ganska så massor sedan jag bloggade på riktigt sist, men inget jag orkar gå närmare inpå än såhär;

* Carl har varit här (i Borås) en helt vecka
* Vi har varit i Jönköping och firat påsk
* Jag har varit "dö" sjuk och hunnit bli frisk
* Tyra har lärt sig massor med nya ord och sätter ihop mer och mer 2 ords meningar

Nu har vi förhoppningsvis bara 13 dagar kvar här i Borås tills vi kan åka hem igen, utan att behöva återvända förens jag har UL tid i slutet på maj.
Under de 13 dagarna är redan 7 dagar inplanerade med ärenden som BM, läkare, tandläkare ,kalas och såklart Baby och Barn mässan som infaller nu i helgen. Så ni kanske förstår att åka till Oslo för att sedan återvända till Borås 2 dagar efter är helt meningslöst och framförallt dyrt! Dem pengarna kan jag lägga på annat istället.

Nu ska jag sitta och försumma mitt barn och börja ändra bloggen igen. Jag är veklingen trött på denna pissgula färgen och värdelösa headern! Jag vill ha en större och en VIT sida, det är klart snyggat!

Hörs sen!

Massor med inlägg i samma tema!

17 Ferbruari

testet sattes 13 ferbuari


Jag är visst gravid igen! Jag har officiellt vetat det i 5 dagar, för det var då hemmatestet visade ett +.
Innan dess var det mer än starka misstankar, vad ska jag säga? Jag kände det på mig, i mig och utanför mig! Neeej, jag har inte fått någon mage och jag veeet man kan inte känna fostret så här tidigt, jag syftade mest på mina humörsvängningar och lite annat!

Jag ska inte påstå att jag är förvånad eller att det är så där jätteinplanerat som med Tyra. Vi hade faktiskt kanske "hoppats" mer på att jag skulle bli gravid om 1-2 månader, enbart för att Tyra ska få bli lite äldre och närma sig sin 2 årsdag. Men helst skulle bebisen komma bara en månad innan hon fyller 2 för då får jag behålla min multibra föräldrapenning som jag har nu, efter 2 årsdagen så försvinner den och jag blir grundad på det lägsta som är i princip igenting.

Jaja, nu låter det som vi skaffar barn enbart för pengarna men det gör vi ju självklart inte! Men samtidigt så är det ju bra att ha det gott ekonomisktställt och kunna välja sin inkomst för månaden istället för att skrapa ihop alla dagar (pengar) man kan få!

Vi är i alla fall glada. Mest Carl tror jag och minst Tyra för hon förstår ju inte. Jag är mest orolig, för allt! Missfall, vilken vagn ska vi ha, tänk om det är tvillingar (vi har det i släkten på BÅDA sidor), vart ska vi bo i stan med hiss, kommer jag klara att vara "ensam" med två barn (Carl jobbar ju heeela tiden), undrar hur Tyra blir... blabla, tankarna bara snurrar som hos vilken gravid tjej som helst!

Vi får helt enkelt låta tiden utvisa och se vad som sker!

20 Februari v. 7 (6+0)

* Första dagen for din senaste mens var 09-Jan-2010
* Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 16-Oct-2010 (Vågens tecken)
* Du är gravid i vecka 6+0 (läs mer).
* Bebisen är c:a 7 mm. *
* Du har klarat av 15% av graviditeten.
* Du har 237 dagar till förlossningen.
* Din första trimester varar från 09-Jan-2010 till 09-Apr-2010
* Din andra trimester varar från 10-Apr-2010 till 08-Jul-2010
* Din tredje trimester varar från 09-Jul-2010 till 16-Oct-2010

Jag byter visst veckor på lördagar ser det ut som, enligt blimamma.se i alla fall, enligt growingpeopel.se är fredagar. Då är det i alla fall bara 6 veckor kvar tills man kan göra det "officiellt". Vi har valt att vänta så länge.

Denna veckan händer det ju en del viktiga saker för bebisen i magen också bl.a. börjar hjärtat att slå! Hoppashoppas det börjar slå och allt funkar! Jag är verkligen jätteorolig för att det ska bli som första gången jag var gravid, då fick jag ett MA (missed abortion), gick så långt som v. 13+4, snacka om chock när doktorn sa att kroppen bara glömt att stöta ut det för 7 veckor sedan! Det konstiga var att allt fanns och växte i magen förutom en bebis... blä riktigt obehagligt vad kroppen kan spela en för spratt! Den gången mådde jag inte det minsta illa, och det gör jag egentligen inte nu heller (bara när jag går för länge utan att äta och lite på kvällen) men verkligen inte som med Tyra. Men det är väl en väldigt liten grund till att oroa sig, vissa mår ju helt enkelt inte illa. I stället har jag blivit välsignad med halsbränna och andfåddhet, hellre det än illamående i alla fall!

Annars så har jag en del växtvärk och när jag sitter på knä och lägger överkroppen ner mot golvet så känner jag faktiskt att något tar emot där inne, redan! Det är kul att känna att det känns rätt, även om man är ett ständigt nervvrak!

1 Mars v. 8 (7+2)

* Första dagen for din senaste mens var 09-Jan-2010
* Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 16-Oct-2010 (Vågens tecken)
* Du är gravid i vecka 7+2 (läs mer).
* Bebisen är c:a 13 mm. * Du har klarat av 18% av graviditeten.
* Du har 228 dagar till förlossningen.
* Din första trimester varar från 09-Jan-2010 till 09-Apr-2010
* Din andra trimester varar från 10-Apr-2010 till 08-Jul-2010
* Din tredje trimester varar från 09-Jul-2010 till 16-Oct-2010

6 Mars v. 9 (8+0)

* Första dagen for din senaste mens var 09-Jan-2010
* Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 16-Oct-2010 (Vågens tecken)
* Du är gravid i vecka 8+0 (läs mer).
* Bebisen är c:a 17 mm. *
* Du har klarat av 20% av graviditeten.
* Du har 223 dagar till förlossningen.
* Din första trimester varar från 09-Jan-2010 till 09-Apr-2010
* Din andra trimester varar från 10-Apr-2010 till 08-Jul-2010
* Din tredje trimester varar från 09-Jul-2010 till 16-Oct-2010

Veckorna tickar på och jag är fortfarande ganska blessed med inget illamående. Det kommer lite då och då och är faktiskt inte så kraftigt när det väl smäller in, så jag kan nog inte klaga! Däremot är jag konstant trött! Att gå i ide hade varit det ultimata! Men näe, inget ide när man har barn det blir sova en gång om dagen istället.

Jag är uppsvullen som en ballong på magen till kvällen, ser ut som en v. 20+ mage och alla tycker nog att jag är fet (are...). Och jag antar att jag är det när kvällen kommer i alla fall. Hunger på kvällen är också något som slår in, helst pizza och andra onyttigheter ska det vara. Så är det faktiskt mer eller mindre hela tiden, ONYTTIGT är det ända jag vill ha! Fast när jag väl ätit det mår jag illa. Det är en riktigt balansgång det här, jag har verkligen inte kommit underfund med vad jag kan äta, hur och när... detta kommer helt klart sluta i att jag blir gigantiskt fet, tack!

8 Mars

Inskrivning hos MVC, jag fick Ann, min förra BM. Hon kan vara en av de bästa människorna jag vet så jag är nöjdare än nöjdast! Jag har redan hunnit traska upp på mina kiloN...1 kg, jag är bara i vecka 9! Det måste bero på mina dåliga vanor... som MÅSTE ändras!
Allt var normalt som förra gången, fick fylla i alla löjliga papper och vi pratade lite allmänt. Nu har de visst ändrat så man har inskrivningen 2 ggr så mitt nästa inskrivningsbesök infaller den 31 mars, ett tag kvar. Faktiskt 3 veckor exakt och då kommer jag att vara i vecka 12 (11+ något). Jag fick även en tid för UL som nu visst ska ske i veck 20. HALLÅ!? Vecka 20...det är ju år tills det är vecka 20! Jag ska nog fixa mig en tidigare tid för UL nånstans, jag är allt för nojig för allt...

11 Mars

Helst av allt vill jag bara gråta och sova... hela tiden! Igår mådde jag illa kanske 80% av dagen, vilket inte var helt OK. Har även de sista dagarna vaknat med huvudvärk, man vill ju inte direkt knapra piller varje dag. Ondacirkeln typ. Det kanske kan vara järnbrist? Det skulle inte förvåna mig. Jag äter faktiskt jättekasst denna gången mot förra, med Tyra fick jag järnbrist i vecka 30 typ...

13 Mars v. 10 (9+0)

* Första dagen for din senaste mens var 09-Jan-2010
* Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 16-Oct-2010 (Vågens tecken)
* Du är gravid i vecka 9+0 (läs mer).
* Bebisen är c:a 23 mm. *
* Du har klarat av 22% av graviditeten.
* Du har 216 dagar till förlossningen.
* Din första trimester varar från 09-Jan-2010 till 09-Apr-2010
* Din andra trimester varar från 10-Apr-2010 till 08-Jul-2010
* Din tredje trimester varar från 09-Jul-2010 till 16-Oct-2010

Det säger bara ticktackticktack!

Idag är det ingen vanlig dag det är Ankis födelsedag!

Denna lördag ska jag ut och om bara någon minut ska jag till Knalleland och inhandla alkohol. Mmm, jag ska köra alkoholfri öl men jag ska dricka den som om det vore alkohol i, alltså det kommer bli en 14:z fylla idag.

Lång historia kort, jag har sedan flytten till Oslo lovat att jag ska gå ut med mina tvillingar men det har alltid och då menar jag ALLTID kommit upp något i mellan, som denna gången också! Så istället för att ännu en gång göra mina vänner besvikna går jag med och har kul med alkoholfri öl. Min smarta ide är att ta bort etiketten på flaskorna så vet INGEN att den är alkoholfritt, jag är så smart!

Grattis till mig och min smarta hjärna!

17 Mars

Så jävla puckad! Jag har sedan mitt positiva test käkat folsyra som jag hade kvar sedan jag väntade Tyra, trodde jag! Det har visat sig, eller ja jag kom på att... det är JÄRNtabbletter!  Inte konstigt att jag är ständigt hård i magen! Herregud alltså, hur dum får man vara!? Det konstiga är att även om jag käkar järn är jag ständigt trött… måste ju helt enkelt bara vara denna första trötthet som är…

Idag blir det apoteket och inhandla folsyra!

22 Mars v. 11 (10+2)

* Första dagen for din senaste mens var 09-Jan-2010
* Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 16-Oct-2010 (Vågens tecken)
* Du är gravid i vecka 10+2 (läs mer).
* Bebisen är c:a 34 mm. *
* Du har klarat av 26% av graviditeten.
* Du har 207 dagar till förlossningen.
* Din första trimester varar från 09-Jan-2010 till 09-Apr-2010
* Din andra trimester varar från 10-Apr-2010 till 08-Jul-2010
* Din tredje trimester varar från 09-Jul-2010 till 16-Oct-2010

ticktack IGEN! Snart kan bomben droppas!

27 Mars v. 12 (11+0)

* Första dagen for din senaste mens var 09-Jan-2010
* Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 16-Oct-2010 (Vågens tecken)
* Du är gravid i vecka 11+0 (läs mer).
* Bebisen är c:a 40 mm. *
* Du har klarat av 27% av graviditeten.
* Du har 202 dagar till förlossningen.
* Din första trimester varar från 09-Jan-2010 till 09-Apr-2010
* Din andra trimester varar från 10-Apr-2010 till 08-Jul-2010
* Din tredje trimester varar från 09-Jul-2010 till 16-Oct-2010

"Sista veckan" nu. Sedan känns det OK att berätta för omgivningen. Fast oron ligger och gnager varje dag "tänk om det inte finns något där inne, tänk om inte!". Därför har jag fixat det, eller ska fixa det på onsdag! Hoppas UL:et visar att det finns en liten plutt där inne med ett hjärta som slår och att allt annat ser fint ut.

Annars i allt denna hemlighetshållandet så börjar jag bli knubbig på magen. Liksom fettet som ligger utanpå växer utåt vilket resulterar i att jag just nu ser ganska så fet ut på magen bara. Men sanntidigt kan/orkar jag inte gå och hålla inne magen heller, det tar emot och känns allmänt obehagligt, så just nu blir det lite extra stor kläder för att dölja mitt tjockis stadie, haha!
  • Första dagen for din senaste mens var 09-Jan-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 16-Oct-2010 (Vågens tecken)
  • Du är gravid i vecka 11+0 (läs mer).
  • Bebisen är c:a 40 mm. *
  • Du har klarat av 27% av graviditeten.
  • Du har 202 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 09-Jan-2010 till 09-Apr-2010
  • Din andra trimester varar från 10-Apr-2010 till 08-Jul-2010
  • Din tredje trimester varar från 09-Jul-2010 till 16-Oct-2010

4 April v. 13 (12+1)

Jag ser ut såhär;

Järn är bytt mot folsyra, ska nog börja äta järn igen ändå...trött som attan hela tiden. Magen växer som ni ser. Jag är TJOCK! Tack och adjö! Eller nej! Förresten så har vi sett vår bebis och den har 2 armar och två 2 ben, ett hjärta som slår och tydliga käkar...hoppas att det fanns en hjärna, det sa hon ingen om...men vi hoppas. Rutin UL blir i Maj.


RSS 2.0