Maten ska reda sig själv!

Stå framför spisen i timmar är vekligen inget jag proriterar i livet just nu! Därför är jag mycket för fastfood, fast nyttig sådan!

Har man bara sådär 25 min (15 min tina köttfärs och 10 min laga) på sig att slänga ihop middag innan man ska hämta barn på förskolan så är köttfärslimpa perfekt! Knappt 10 min att slänga ihop, 1 timma i ugnen (så lång tid det tar att gå fram och tillbaka till Tyras skola) och så får ni en saftig limpa när ni är hemma igen!

Man kan vekligen ha vad man vill i sin limpa. Jag råkade ha en skvätt grädde och knappt en halv burk med tomatkross stående i kylen och i stället för att slänga det så åka med i limpan, grädde är alltid gott i maten och tomat är en smak både jag och Tyra älskar!


senap, ägg, vitlök, kryddor och lite skvättar + köttfärs


hade inget ströbröd, så tog en halvtråkig brödbit och rev ner
ner med köttfärsen i en form, på med tomatkross (ser ju ut som hundmat)
in i ugnen!


KLART!
(ser ju fortfarande ut som hundmat...)


betyget sätts! blev i alla fall VG+? Tyras tallrik är nästan tom,
det händer typ 1 gång varannan vecka...


och när man varit så duktig hos oss får man lite efterrätt!
vi delade en chokladboll och drack svartvinbärsdricka!


Exem (säger dem...)

Jag får väl tro på läkaren vi träffade idag (även om han typ var i Carls ålder och väldigt snygg...). Han sa att Tyra har så kallat böjväcksexem. Jaha, bra att det inte var psoriasis (finns på min sida av släkten) eller någon misstänkt allergi (finns på Carls sida). Vi fick recept på Mildison en salva som inne håller kortison som visst skulle hålla det i shack! Hoppashoppas att det funkar, är vi inte nöjda med resultatet med salvan så ska vi  höra av oss igen, då kan det ev. vara någon allergi.

På ett vis är jag inte förvånad att Tyra har exem. Som jag skrivit tidigare så har Carls släkt ganska skräpighud och något ska man väl ärva från sin fars sida också va? Så varför inte fnosk och exem!? Hoppas på att bebisen ärver tjockthår och stora ögon!

Måste bara notera att Tyra är livrädd för att gå till doktorn, "inte dokton" gnällde hon i väntrummet i 30 min. Men med Mr. ung och hunkig doktor gick det hur bra som helst! Antagligen för att han inte var påflugen och väntade ut Tyra. Sånt gillar vi! Hoppas på att detta läkarbesök hjälpte hennes doktorsfobi lite, lekrummet gjorde nog sitt också.Jag ska (inte) måla hela...

Jag vill ha det målat i lägenheten nu! Någon som känner sig manad att komma hit och hjälpa till?

Tyvärr varken kan eller orkar jag måla hela lägenheten själv just nu, jag klarar helt enkelt inte att måla ett helt rum på en dag! Så för att bidra till lite hjälp hemma (på målar fronten) och för att jag själv skulle få lite ro i kroppen så tog jag fram målar sakerna idag och smacka upp lite färg på garderobsdörrarna!

(överskåpen får sig en omgång imorgon när Tyra är på förskolan)


före


efter


Flickornas fina

Syskonens första match från molo!


bodys med blommor och fjärillar


bebisen fick byxor också


Lilla monstret

Mitt lilla monster stensover. Vi hann inte ens komma hem idag innan hon däckade totalt! En sak är mycket säker, man blir trött av att vara på förskolan!

Dagen har gått bra idag också, fick känslan av att det inte gått lika bra som igår men äh! så länge hon inte gnölar sig genom hela dagen så är jag nöjd! Imorgon ska vi köra heldag, det vill säga från 9-14. Det innebär att hon ska vila där också, undrar just hur det går...

Förresten så ska vi på läkarbesök om ca. 1 timma med Tyras utslag hon har. Hoppas att vi får något vettigt svar!


Älskade tvättmaskin

Älskadeälskade tvättmaskinen är som sagt på plats!

Vad jag har saknat att kunna tvätta hemma! I detta stora hyreshus kan man bara få tvättid 1 gång i veckan (kvällstid) och då får man inte allt tvättat. Eller jo, allt blir tvättat men inte tort! Så det gäller att prioritera, antingen får man tvätta stora saker som sängkläder eller kläder, för båda delarna får inte plats i torkrummet och hinner inte torka!

När vi bodde på Göta (förra lägenheten i Borås) och man hade sista tvättpasset kunde man låta tvätten hänga längre och till dagen efter så det hann torka. Men här har vi kortare tvättpass och ganska hårda riktlinjer. Och vem vågar börja tjaffsa om tvättstugans regler med grannarna? Inte jag i alla fall! Därför känns det extra härligt att ha tvättmaskin hemma för småtvätt och ta allt det stor i tvättstugan så man slipper ha massor liggandes (som vi har för tillfället!)

Tvättmaskinen är seriöst den bästa sak vi har hemma, jag älskar vekligen att tvätta! Och just i detta nu är det invigning med tvättning i maskinen i nya lägenheten!


Glatt var det här!

Vilken bra dag det blev idag!

Min tandsten är borta, jag har inga hål, Tyra har haft det jättebra på förskolan (inga tårar eller gnäll utan en glad och skrattig tjej), jag har sluppit att gå så där massor som jag fasade över, har fått "barnpassning" heladagen och tvättmaskinen är äntligen instalerad! Ja men just, jag slipper vara ensam ikväll för min lillebror är här.
Det kan ju tyckas att jag är otrevlig som sitter vid datorn när han är här, men han vill kolla Family Guy och det vill inte jag.

Jag hoppas på att dagen blir lika bra imorgon för Tyra på förskolan. Det känns lite bättre att veta att hon faktiskt har kul och inte är ledsen.

Nu ska jag göra iordning lite naccos och dipp till mig och min kära lillebror innan det är läggdags för oss båda!

Tjing!


Vilka problem va!?

Jag är fylld av bebis idag!

Klockan 11:30 har jag tandläkartid. Egentligen har jag inte råd att åka buss vilket innebär att jag måste gå och i så fall får jag börja knalla nu! Jag orkar inte gå! Idag har jag så ont i jumskar, ben och rumpa idag så jag helst skulle vilja ligga stilla hela dagen! Jag tar mig råd att åka buss för att spara mig till senare när jag ska hämta Tyra, då blir det massor av gågågå igen...
Åh, vilken gåig dag detta blir =(

Guuud vad jag vill ha tillbaka min fulla f-penning nu! Men tyvärr får jag vänta tills slutet på septemder! Då jävlar, heja pengar!


Dagens tips!

Något vi alltid har i frysen är köttfärs. Det är bra till allt som Tyra gillar att äta, köttfärsås, köttbullar, soppa, the list goes on!

Köttfärs är någon som är väldigt bra att ha med andra ord! Men att frysa in köttfärspaketen man köper är verkligen värdelöst, speciellt när man behöver tina det fort!

Därför köper vi alltid storpack med köttfärs och fryser in portionspåsar (fryspåsar) som vi sedan plattar ut så mycket det går! Fördelarna med det är att det tinar fort och tar väldigt lite plats i frysen, då de är lätt att stapla på varandra!

Därför blir detta dagens tips! Just do it, be smart!


knappt 30 min att tina!
spolar man kallt vatten på tar det knappt 15 min!


v. 34 (33+1)

47 dagar kvar!

Jag har börjat gråta igen. Som innan håller jag det mest för mig själv, jag vill ju inte att Tyra ska behöva se sin mamma "ledsen", hon blir ju så orolig då. Känns inte helt OK att Carl ser det heller. Han tycker mest det är löjligt och då blir jag ännu mera ledsen som inte tas på allvar vilket resulterar i att jag blir arg också. Jag säger då det, dessa hormoner är härliga!

Har även kommit i kakmonster-stadiet! När jag väntade Tyra sa en klasskompis till mig när jag lite malligt sa att jag inte alls var sugen på något onyttigt att "- Vänta bara till slutet på graviditeten, då kan du trycka i dig en hel tårta!" Varje gång jag äter en kaka eller liknande så tänker jag på det hon sa och så rätt hon hade!

En annan sak, jag tror jag fått åderbrock på låret! Man känner sig ju inte alls gammal av det...

Förresten så kissar jag mer sällan, knappt på natten längre, bebisen sparkar inte på mina revben och jag har inte fått fler bristningar. Heja på att allt blir lättare de sista veckorna!


Ett varmare intryck

Råkar man ha lite mer än en halvmeter fint tyg hemma som bara ligger och väntar på att bli använt och ett naket fönster så tycker jag att man borde sy ihop en gardin!

Det tog mig 30 minuter med min halvtrasiga symaskin och det är vekligen ingen tid alls! (jag slår vad om att det går snabbare med en maskin som inte strular!)

Så vill jag även tippsa er som är som mig, lata med att nåla och stryka! Ta fram er plattång (ja det krävs att man har en) och vik in så mycket kant ni ska sy in och "stryk"! Ni slipper massor mer krångel och sparar tid! Ni kommer att få de snyggaste kanterna i stan!


utan gardin


med gardin


Tyras rum

Tyras rum ser ut så här just nu;


saker i rätt nivå för en liten tjej
backar med leksaker, korg med eget bibliotek
hyllor med saker som används flitigt och saker som tränar finmotoriken!
sakerna längst upp är ju meningen som "inte röra" saker men...


Det ser lite naket och kallt ut, men det ska ju som sagt in fler saker som gör det varmare. Tyra verkar i alla fall super nöjd med nya rummet, speciellt nöjd vad hon med att få fram alla sina böcker igen!


föräldrar är dumma men inte barn!
Tyra löser ta "inte röra" sakerna lätt som en plätt!


"läsa bok" är en fras Tyra använder typ 1000 ggr om dagen


Jag är också nöjd!

Målning

Vi (Carl, enbart Carl) hann med att måla 2 av våra 6 rum som behövs att målas (vardagsrum, kök, 2 barnrum, sovrum och hall, det vill säga alla förutom toaletterna). Vardagsrummet målade han i fredags kväll/natt. Stackarn stod och rollade andra gången medan jag låg och sov som en gris! Och Tyras rum som han målade igår kväll.

Så, nu är det bara 4 rum kvar (undrar just när dem blir målade)! De viktigaste rummen är klara till grunden i alla fall. Det är vekligen så mycket skönare att ha vitaväggar. Det känns större, renare och nyare! Det har blivit mer vårt nu än innan. Jag längtar så tills allt blir målat!

Det finns lite småsaker kvar i Tyras rum, egentligen inte så  lite heller. Listan blir bara längre ju mer jag tänker. På listan står bla. välja en tapet, måla stolar och bord, fixa matta, fixa hylla ev. tavellist, fixa någon målning (jag är fortfarande inne på att låta Tyra göra en stor tava själv) och....ja lite köpa saker. Målet är att hon i framtiden ska få sig en egen "köks" hörna. Men det får vänta. Kanske till jul eller 2-årsdagen, det är ju perfekt att önska sig en spis!


kvälls målning i v-rummet


resultatet, vitaväggar!
ni får tänka bort barnsaker, det fick nämligen agera barnrum igår


den fula tapeten i Tyras rum!


före och efter
syns kanske inte så mycket skillnad, men det är det!


Ensamma igen!

Nu är det slut på pappamys för denna gången. Idag åkte Carl tillbaka till Oslo för många dagars jobb, hur många vet jag inte än för hans kollega är liiite (mycket) sega på att sätta scheman! En sak vi vet är att denna månaden inte alls blir som vi hoppas på. Han kommer vara här mycket kortare perioder än väntat, kanske 2-3 dagar i stöten 2 ggr denna månaden. Det känns jävligttrist! Tyra har dessa dagar med Carl fått upp en sån galet fin relation. Jag är inte längre i centrum för allt, utan Carl är som Gud själv.

Tyra är lika förvirrad som vanligt när hennes pappa åker. Hon tror att han kommer snart. Det är inte lätt att förklara för en liten tjej att snart är långtid denna gången. Det tar oftast Tyra 4 dagar innan hon inser att "pappa är inte här när jag vaknar" och det tar även 4 dagar innan hon acterar att jag bara finns om hon blir ledsen om det är jag som gjort henne ledsen (ja, alltså det finns ingen annan än jag som tycker synd om henne) Det innebär 4 dagar av ren trots!

Det är lika bra att bita ihop, se att ljusnar snart. Det är bara drygt en månad kvar innan Carl kommer hem förgott (förhoppnngsvis, hoppas han får ett jobb snarast!)Fågelmatning


Ett stenkast från Tyras förskola ligger det en fågeldamm. I fredags när vi hämtade henne tog vi oss en liten tripp dit, en perfekt start på ledighet och myshelg. Tyra tyckte det var jättekul att mata fåglarna så vi kanske borde göra det till en rutin (om vädret tillåter då...).

Tyra tycker att de flesta fåglar är "Anka" men om man säger tex. kråka, skata eller svan så säger hon efter och kommer ihåg det resten av dagen i alla fall.... Hon vet att duvan inte är någon anka utan för henne är det en "kurrkurr", ja det är ju så duvan låter för er som inte vet! Och att småfåglar inte är ankor, det är "liiiten fågel".


Nu börjar vi måla!

Vi får färg idag, inte en dag förtidigt (snarare 3 försent)!


Blir solen till regn?

Dem säger att det ska bli regn idag! Lite svårt att tro tycker jag solen strålar ju ute! Tyra är på väg till förskolan med Carl. Istället för att börja kl: 9 så börjar hon kl: 8 vilket betyder att hon äter sin frukost där. Vi har förlängt hennes vistelse med 1 timma, så 3 timmar är hon där på dagarna och det verkar som det går bättre. Dem är vekligen jättegulliga som anpassar sig så efter vad som passar Tyra bäst! Dem gör vekligen allt för att hon ska trivas och vänja sig så bra som möjligt! Det känns tryggt att lämna henne där.


stålande sol, det blir väl inte regn!?


matlåda packad, yoghurt till frukosten och banan till fruktstunden


fast på andra sidan huset ser det ut som regnet är på väg... typiskt!


Aurorasamtalet

Igår var jag uppe på förlossningen (igen) för aurorasamtal, nu kom jag på rätt dag och i rätt tid! 1 timme avsatt hade min aurora-BM Ann-Sofi för mig, vi satt 1 ½ timme!

Tänk om alla som känner oror och rädsla fick gå till en specialiserad-BM och prata. Någon som är med i verkligheten och inte bara sitter på en MVC. Någon som tar mer än 20 minuter på sig. Jag förstår ju att barnmorskorna på MVC inte har tid då de har många patienter, men ändå

Hela samtalet slutade med att jag inte är någon "snittkandidat". Känns både tugnt och spännande. Ja, faktiskt spännande! Efter att ha pratat med Ann-Sofi känner jag en helt annan känsla inför förlossningen och bara vetskapen om att jag kommer att behandlas lite annurluna när det väl är dax känns toppen! 

Anledningen till att jag inte är "snittkandidat" (som jag föstod det) är för att jag inte lyckades pricka in alla "rädslor" som finns på deras "lista". Jag hade ungefär hälften av sakerna. Fattar ni hälften, och då hade jag ändå över 20 punkter med mig! 

En av fördelarna med att inte snittas denna gången, ja det är nog den enda fördelen jag kommer på är att jag kommer att kunna bära Tyra efteråt. Hade jag snittats hade jag fått vänta med att bära "tugnt" på 6 veckor. Och 6 veckor är en väldigt lång tid för både en mamma och ett barn. Och helt ärligt, det sista jag vill är att vara mer handikappad i kroppen nu. Jag vill kunna sitta, ligga och kunna resa mig från golvet utan att det känns som att kroppen skall gå i tusenbitar, alltså leka med Tyra utan stonk, stön och ojande.

Jag fick i alla fall en ny tid, den 20 september. Då ska vi göra en plan, skriva papper som skall vara i min journal och jag ska ev. få se ett förlossningsrum. Jag hoppashoppas verkligen att jag får Ann-Sofi som BM när det väl är dax! Man borde kunna få boka vem man vill ha alltså!  


Kakbak!

Igår eftermiddag åkte vi till mina föräldrar och tvättade en av våra mattor i deras mattvättmaskin. Deras tvättstuga är verkligen bäst som har en maskin för STORA mattor. I vår tvättstuga skulle vi inte ens få en halva vår vardadsrummsmatta och då har vi ändå stor maskiner.

För att fördriva tiden där tog jag med bakgrejerna och slängde ihop två sorters kakor. Kokkoskakor och kolakakor som jag sagt tidigare att jag skulle baka. Tyvärr blev det ingen tredje sort, jag kom verkligen inte så vad jag var sugen på. Egentligen skulle jag vilja baka en annanaspaj men det går ju inte ha i en kakburk! Det märktes att jag inte bakat på länge. Hälften av kokkokskakorna blev mer som kokkosplättar och kolakakorna jättesmå! Men äh, det estetiska är inte allt för dem var skitgoda, båda sorterna!

Kanske kärleksmums? En den är både mjuk och chokladig, precis vad som saknas!


bästa monstret och tjockastemamman bakar


kokkosplättar...


finaste kakburken


kolakakor och kokkostoppar/plättar!


Plättar och Inception

Det hanns inte med kakabak igår. Tiden rann iväg och plötsligt blev det kväll! Och gårdagens  kväll innebar BIO med Lina! Själv är jag pank men Carl bjussa mig och tur var väl det annars hade jag missat en av de bästa filmerna jag sett på länge, Inception!

Jag älskar verkligen att drömma och drömmarnasvärld, så detta var en film som verkligen föll mig i smaken! Har ingen aning om vad jag ska säga mer än,  se den! Själv har jag befunnit mig i filmens handlig fast i min egna version hela natten! Galet, helt galet cool dröm har jag haft!


det blev plättar i stället för kakor.


Hejdå kläder!

Jag kan ju säga att jag inte älskar nektarin lika mycket som Tyra. I sommar har vi fått slänga typ 7 plagg endast för dem varit helt obrukliga efter alla fläckar som inte gått bort. Så jäkla irriterande att vissa frukter fläckar så...

Någon med bra tips mot banan och nektarin fläckar?


det syns dåligt på bilden, men det är gul/bruna fläckar överallt!


ang. MVC

Ja men jag glömde berätta. Tjejen ligger med huvudet neråt... eller rumpan! Hon kunde inte känna vilket till 100% Och jag kan inte heller säga vilket för hon sparkar och rör sig i hela magen!

BM skrev in huvudet ner i journalen bara för att hon var tvungen att skriva något. Egentligen ville hon satt ett ?, men det går visst inte.


Tredje dagen 3:dje veckan

Nej, skolan är inte roligt längre. Det sa Tyra innan vi ens gått hemmifrån idag.

Jag ska aldrig mera vara kaxig när det gäller Tyra. Inskolningen som gick som en dans och så slutar det så här. Tårar hemma och tårar innan vi ens hunnit komma innanför förskolans grindar. Ja ni fattar, det var ingen glad tjej jag lämnade idag. Panik eller ångest, eller kanske panikångest skulle vara rätt ord för hur Tyra betedde sig under lämningen. Jag tror att liiite (väldigt lite) har att göra med att hon är trött vi den tiden, men mest är det bara att hon inte vill vara där!

Idag behöver hon inte vara där längre än till 11. Vi ska köra 2 timmar veckan ut och se hur vi fortsätter nästa. Hon är visst inte sån (jätteledsen) hela dagarna utan under lämningen och innan lunchen när dem kommer in efter uteleken, sedan enda till efter vilan alltså tills vi hämtar henne. Så hon har inget utbyte av att vara där mer än 2 timmar. Stackare, det som är så roligt att leka med andra barn!


min trötta tjej


Bra läsning!

Vill bara tipsa om bra läsning, dock inte bra kvällsläsning om du är höggravid!Idag blir det kakbak! 3 olika sorter ska jag slänga ihop som jag sedan kan ha min underbart fina kakburk som stått nerpackad alldeles för länge! Ni ska få se sen, kakburken är verkligen skitmysig, den är från typ 50-talet eller nåt! Kolakakor och kokkostoppar är bestämmt. Nu ska jag bara komma på något med choklad också.


ser det ut som jag behöver fler kakor, nääääe!


3/4 av familjen är vaken!

Som en död har jag sovit inatt! Snacka om att det var svårt att öppna ögonen idag när Tyra ropade mamma från sitt rum. Antagligen hade hon varit vaken länge för hon var onvanligt pigg när jag hämtade in henne till oss för lite snozgos. Hon började fnittra massor när hon såg att sin pappa låg i sängen och ännu roligare blev det när Carl snarkade till 2 ggr, "Pappa giiiiis, hahahaa!" (pappa är gris!) sa hon! Då skrattade jag också och konstaterade bara att, "Ja, pappa är en gris".


"Tyja spisa vällin mamma" sa Tyra i morse. SPISA min dotter pratar norska!


Min dag!

Det känns i hela ryggen och benen att jag knallat mycket och tungt idag! Och då syftar jag inte så magen utan på att det är tungt att gå i "militär" gummistövlar!

Efter lämningen gick jag hem och snozade på soffan i 15 min innan jag knallade till MVC. Det första jag gjorde när jag kom innanför dörren var att klä av mig ytterkläderna och väga mig! Gissa min viktuppgång sedan förra gången (3 veckor sedan)? INGEN! Så alltså +6 kg sedan start fortfarande.
Mina blodvärden var också på topp. Jag äter ju inga järntabletter och det behövde jag visst inte heller.

Knallade vidare till Orion (ett café) och käkade lunch i min ensamhet. Det var underbart att sitta ensam, jag gör verkligen aldrig sånt annars. Jag hatar nämligen att sitta ensam ute så, men nu skulle jag minsann kunna tänka mig att sitta 1 timma själv varje dag och äta.

När min enkla men goda lunch var uppäten träffade jag Lina. Vi knallade till gymnasiet där vi båda gått och jag jobbat. Vi hälsade på vår gamla lärare och min gamla arbetskamrat Ulla. Ulla är verkligen bäst! Jag framkallade en film jag haft liggande i kylen i 3 år! En mellanformatsfilm (och det säger er inget?) med bilder på Carl som jag ska kopiera på torsdag. Jag älskar fotolabbet och lukten av kemikalier! Det är så sorgligt att dem ska lägga ner det snart. I och med nedläggningen av medieprogrammet fick jag massor med svartvit film och så fick jag låna deras mellanformatskamera, en Mamaya! Så nu ska det fotas här hemma!

Och anledningen till att jag knallat så mycket är för att det är det man gör i Borås. Ni vet, Knallarna är ju här ifrån, höhöhö!


min lunch, efterrätt och skvaller


Andra dagen 3:dje veckan

Jag behövde aldrig hämta henne tidigare idag. Så antagligen var hon aldrig så ledsen under dagen.

När vi kom i på avdelningen imorse så hann jag inte ens säga hejdå innan hon sprang in till kompisarna och fröknarna och gallskrek, och inte av lycka. Nej, utan av ren olycka! Som ett frågetecken stod jag ensam kvar i tamburen, bra lämning? Nja... inte så va?

Hämtningen var visst också sädär. Det var Carl som hämtade idag i och med att han kom hem från Oslo. En av pedagogerna hade sagt så här:

" - Vi har kommit på henne!"
" - Jaså?, vadå?, sa Carl"
" - Hon gillar inte att vara här"

"Kul" att veta att dem märker att hon vantrivs. Det gör ju det hela så mycket roligare på morgonen när man lämnar en gråtande tjej. Åh, varför kan inte bara allt gå som en dans?
Jaja, vi ska väl inte ta ut något i förskott, det är ju bara hennes 3:dje vecka (ja, alltså första veckan som inte är inskolning). Jag menar alla andra barn som står och skriker och snörvlar när man kommer vill väl hellre vara hemma? Då gillar dem alltså inte heller att vara där!

Jag måste bara säga att hemma är hon jätteglad och positiv till "skolan". Hon pratar om alla barnen och pedagogerna. Vad hon vill och brukar göra. Hon säger att hon vill gå till "kolan/dagi" osv. Och vi uppmuntrar hela tiden till att förskolan är toppenbra vilket hon också tycker, hemma i alla fall! Men ändå blir det så här när hon väl är där. Jaja, hon vänjer sig helt säkert vårt lilla monster, det hoppas jag i alla fall.


Uppe innan tuppen!

Det vaknas bara tidigare och tidigare hemma hos oss (idag halv 6). F A N säger jag åt det. Mer vaken tid hemma på morgonen är det sista vi behöver, det sista Tyra behöver i alla fall. Hon blir så fruktansvärt grinig av att inte få sova när hon blir trött, vilket händer ungefär vid 9 när jag lämnar henne. Att sova efter lunchen på förskolan är helt klart för sent för henne egentligen vilket slår ut henne totalt! Puh! Jag har en känsla av att jag får hämta henne tidigare idag för hon kommer bli ledsen.


Jag blir ledsen.
Hur ska man hitta en lösning på det?


Pluppen på magen


Jag tycker det är himla läskigt att navlen liksom åker ut från kroppen. Min egentligen djupa navel är borta! När jag sitter ner sticker navlen ut som mest, som en liten plupp!


Det får vänta

* Sortera tvätt och tvätta CHEK!
* Dammsuga lägenheten halvtCHEK!
* Laga middag CHEK!
*
Städa badrummen CHEK!
*
Fixa iordning sovrummet (aka vika in Carls "härliga" klädhög i skåpen) CHEK!

På något vis känner jag mig duktig som "lyckats" göra allt ovan + lite till idag, även om det är vardagsysslor! Men seriöst, sedan Tyra började förskolan så tar allt dubbelt så lång tid. Eftermiddagarna är så upp och ner så det inte är klokt. Ena stunden vill hon bara ligga och mysa, till nästa leka, till nästa bara gråta, till nästa vara arg som ett bi! Jag kan fortsätta i all evighet, vi kan väl säga så här för att förenkla det... jag kan inte säga något, haha! Hon har helt enkelt sånna humörsvängningar som jag aldrig sett förut! Jag vet inte om jag ska skratta eller rycka håret från huvudet!

I vilket fall. Nu ligger all tvätt på hög och jag har inte tänk att ta tag i den idag! Neeej, det får bli imorgon på kvällen nångon gång. Imorgon är min att göra lista lång, bla. ska MVC få sig ett besök och mina värden ska kollas.

Förresten så vann jag en Polarn o Pyret mössa till bebisen på Tradera för ynka 7 kr idag (+12 i frakt). Imorgon går en likadan fast i Tyras storlek, den har jag också tänkt att vinna

Nu säger jag godkväll!


Jag njuter av ensamheten!

Det är vekligen så skönt att få ensamtid! Riktig ensamtid, till och med ensamtid utan Carl. Ligga på soffan kolla dålig TV, somna ifrån, smula ner och små fisa, det är underbart! Jag känner mig så himla värt det också. Jag menar, jag har mer eller mindre (missförstå mig rätt) varit ensamstående sedan Tyra föddes och behöver verkligen en paus nu innan bebisen kommer! Vila upp sig liksom.

Inte ett finger har jag lyft idag medan jag varit hemma, även om jag haft mer än gott om tid och göra det som behövs göras i lägenheten så jag har verkligen skitit i det! Och med gott samvete också!

Okej att listan blir lite exta lång och tar längre tid nu när Tyra snart kommer hem, men äh! Hon älskar att damsuga och sortera tvätt. Och att städa badrum går som en dans när hon är med, det är bara att svepa över när vi duschar ikväll (vi hann aldrig det imorse!).

Dagens att göra lista;

* Sortera tvätt och tvätta
* Dammsuga lägenheten
* Laga middag
* Städa badrummen
* Fixa iordning sovrummet (aka vika in Carls "härliga" klädhög i skåpen)


min lunch idag, triss i makrills knäcke, både gott och nyttigt!


Aurora-samtal...?

Jag blir seriöst så jävla trött på min degiga hjärna!

Tror ni det var idag jag hade mitt Aurora-samtal, nej! Utan på torsdag, TORSDAG! Jag kom alltså 3 dagar för tidigt!

Åååh! Jag kan fan aldrig komma i tid. Antingen kommer jag försent (alltid när jag ska träffa Carl) eller så kommer jag alldeles för tidigt (som när jag ska på "möten" eller åka tåg). Men detta är ju fan löjligt!

Jaja, jag fick i alla fall åka gratis buss för kortautomaterna på bussarna hade ingen täckning, losers!


Oj! STRESS!

Har världens goaste morgontjej hos mig, eller snarare hade. Nu är vällingen slut och även lugnet, nu börjar det härjas till det bär av till förskolan. Tyra har själv börjar säga dagis! Jag har ingen aning om varför, för ingen i vår närhet säger dagis... konstigt va? Antagligen säger dem väl dagis på förskolan då?
Igår grät hon för hon ville gåt till dagis men inte fick. Hon ville gunga, åka, leka med Moltas och Slobo (Slobo är pedagog). Molats och Slobo verkar vara Tyras favoriter, hon pratar om dem varje dag! 

Idag är det Auroa-samtal för mig på BB. Klockan 8 ska jag vara där vilket betyder att Tyra får börja förskolan tidigare idag. Det blir farmor som lämnar idag, hoppas det går bra efter helgens uppehåll!

Oh, shit! Klockan är ju snart 7 (hon har slurkat välling i 30 min!) och vi måste ducha innan vi ska iväg! Dags att sätta igång, Eva kommer ju  20 över 7!!Jag går runt och svär

Saker som irriterar skiten ur mig just nu (bokstavligen, jag får stressmage av allt typ...);

* Saker som försvunnit; min systemkamera, min pyssellåda, vårt diskställ + bestickställ och duschdraperiet! Antagligen har en låda från förrådet försvunnit, om jag inte av någon konstig anledning skulle ha lämnat dessa saker på mina föräldrars vind.

* Mitt långalånga papper med frågor, funderingar och rädslor jag skrivit till mitt aurora-möte imorgon. Inte så lätt att slänga ihop 2 A4 på några minuter...

* Att jag är sjukt ful i håret men inte har någon aning om hur jag vill ha det!

Snacka om I-landsproblem. Det som gör mest "ont" är att min systemkamera är borta, helt försvunnen! Skit i helvete säger jag åt det! Mina planer om fina svartvita bilder gick åt pipsvängen, jag som äntligen har ensamtid till att stå i fotolabbet nu när Tyra är på förskolan, fanfanFAN!


Mera String, tack!

Spana in detta snygga String bord vi fyndade för 200 pengar förra veckan! Perfekt till vår (Carls) läs och whiskey hörna.


Välkommen hem Phil & Ted!

Tyvärr blev det ingen Molo overall till bebisen. Den gick till någon annan som bjöd ynka 10 kr mer än mig. Hade jag varit hemma så hade den garanterat varit vår nu men inte har man tid och sitta framför datorn när man är och handlar vagn!

Ja ni läste rätt, handlar vagn! Idag köpte vi äntligen en vagn till båda barnen, en Phil and Ted Sport för 5 tusen pengar. Jag är helt klart gladare över att ha en vagn klar istället för en overall. Nu har vi egetnligen bara en "stor" sak kvar att köpa till bebisen och det är en bäddbadrass till vaggan och sedan är allt fixat! 

Jag är verkligen toknöjd med vagnen redan! Egetnligen kanske jag inte ska tycka för mycket men jag tror jag älskar den. Lätt att köra, lätt att fälla ihop, bra med plats, man kan ha koll på bebisen, smidig och helt underbar! Ni hör ju, jag är kär!

Tyra verkar också gilla den, hon ville test åka "Tyas nyja agn" så fort hon såg den och klättrade upp i den, och hon satt hur bra som helst. Nu återstår väl bara att se hur den funkar längre stunder, det vill säga mer än 7 min, men jag tror den kommer att vara toppen!

Någon som håller mer på toppen fronten är Anne som var med och köpte den. Utan henne så hade jag inte haft någon vagn idag, tank yoo bejbi!


vagn med bebis läge


vagn med bara Tyra läge som vi kommer använda tills "Pål" kommit


Sunday morning

Det är morgon hos oss, redan... som vanligt. Varför tar inte barn lite sovmorgon på helgerna det undrar jag. Jag menar igår fick hon ju ändå vara uppe till klockan 9, så man tycker ju att hon borde sova mer än 9 timmar (hon behöver det egentligen och det är en del av våra sömnproblem vi har här hemma
Jag ångrar nästan att jag skev att Tyra börjat vakna senare för ett tag sen, det höll i sig ungefär lika länge som en lång fjärt, alltså alldeles för kort.

Det posivtiva med en tidig morgon är att man kan sätta igång tidigt hemma med städ för det behövs kan jag lova!


Så här ser det ut hos oss på morgonen, oftast ligger jag brevid också fast det blir ganska trångt med en lillasyster som är i vägen.


v. 33 (32+0)

55 dagar kvar!

Jag mår toppen. Kvällarna är ganska jobbiga men på något vis har man blivit van. Jag har inte längre jätteont i fogarna utan det är ryggen som spökar för mig vilket nästan är värre då de låser sig helt ganska ofta.

Jag har börjar fundera jättemycket på detta med att vara gravid. Just nu känns det som jag skulle vilja vara det ett bra tag till och njuta till fullo av alla de mysiga stunder man har i alla fall ett halv år till. Jag känner mig inte tung eller speceillt klumpig heller för den delen utan ganska snygg.

Anledningen till att jag vill vara gravid en stund till är för att jag mer och mer insett att detta kan vara sista gången jag är gravid. Carl vill inte ha fler än 2 barn och ja efter bebisen är född är vi ju uppe i 2. Så ska jag jag leva med honom resten av livet (vilket är min avsikt) så är det min sista gång.
Även om det är jobbigt att vara gravid många gånger så är det faktiskt mest kul och totalt värt det!
Och okej, man aldrig ska säga aldrig heller...

Just nu känns det som att lilla tjejen ligger i säte! Mer om det får jag veta den 24 när jag ska till MVC, då är det även vägning. Förresten den 23 (alltså på måndag) ska jag på Aurora-samtal. Jag känner mig laddad!  


Burned

Fick riktig noja förut och blev av någon anledning rädd för att allt skulle försvinna från datorn (och då syftar jag på bilderna). Så jag och Tyra knallade bort till ICAmaxi och köpte brännskivor. 50 skrivor för 99:- tycker jag är sjukbilligt! Undrar bara hur många skivor det blir. Hittills har jag bara brännt ut 2 månader (det är så jag sorterar mina bilder) och det är 3 skrivor. Och det var månader med lite bilder... Jag tror i alla fall att 50 skivor kommer att räcka.

Vi passade även på att köpa lite lördagsgodis (en påse nappar) och nya tanborstar till hela familjen. Tyra är som sin pappa och skulle egentligen behöva ny tandborde typ 1 gång i veckan. Ja, det går ungefär så fort för båda att få platta bortshuvuden och bitna borstar! Vi tjejer fick rosa och pappan fick blå, inget genustänk i vår familj inte!


Molo till bebisen

Jag har blivit lite tradera tokig igen. Har hittat en del till bebisen som jag skulle kunna tänkas bjuda på! Bland annat denna sjukt söta overall från Molo!

Jag tror hon bara måste ha den! Vi har inga overaller kvar från Tyra så det finns ju inget som säger att hon inte behöver den, eller?


Lördagsmorgon

Det blev lite sent igår vill jag lova. Inte för ens vid 2 var jag i sängen och det är 4 timmar senare än vanligt! Konstigt nog jänner jag mig jätteutvilad efter bara 4 timmars sömn och 30 min snozgos, skönt!

Jag är ju så smart, glömde ta med mig välling till Tyra (hon äter det bara till frukost nu mera). Smart drag eller, inte så kanske. Tyra var i alla fall såpass hungrig efter natten så att hon klippte i sig en skål yoghurt så det går ingen nöd på henne i alla fall.

Nu ska vi mysa vidare i soffan med morgon bolibomp tills Anne vaknar vilket nog inte blir på länge, hon sover med öronproppar och hör säkert inget av Tyras sjungande och ylande.  godmorgon!


Hos Anne

Nerslagen i soffan hos Anne. Jag har inte planerar att röra mig ur fräcken för ens jag ska gå till sängen och sova. Vi har redan börjar vårt frosseri, var sin fryspizza har glidit ner och nu väntar godis jag köpt för hela 25 kr (som enligt mig är på tok för mycket godis!) och chips. Undrar just hur bra frosseriet kommer att gå för jag är redan mätt och pågränsen till illamående!
Sjukstuga på vift!

Precis vad jag önskat mig, en sjukling! Febern stiger och näsan är tät. Men vad ska man vänta sig med en förskolestart?

Snart drar vi iväg till min mamma som lagat korvsoppa endast för Tyras skull. Tyra ska även få lite saker som mamma köpt, kläder och skor var det visst. När jag nyss pratade med henne så var hon överlycklig över att ha fyndat 4 plagg för 100 spänn! Jag ska även passa på att sy ett örngott till Tyra som hon kan ha till sin kudde på förskolan, rosa med vita prickar blir det!

Senare ska jag och Tyra till Anne. Där ska vi spendera kvällen och natten. En riktig tjejkväll... även om Tyra nog kommer sova mest.


en slö liten tjej som ålar runt på köksgolvet i fina kativg äpplen!


Tillbaka!

Nu är det slut på uppehåll! Äntligen har vi fått tummen ur och fixat internet till lägenheten!

Senaste veckan har vi spenderat som en helfamilj. Carl här nämligen varit hemma (han åkte tillbaka idag). Nu ska vi leva som särbos till tisdag när han återvänder för ett par dagar tillsammans med oss, tills han återigen åker till Oslo. Så kommer vi att ha det till slutet på spetember (som jag nämnt innan eller?).

Tyras sista och ensamma inskolningsvecka går som en dagns... gick som en dans? Igår blev det en liten dimp som berodde på en total ut-tröttad tjej! Hon grät non-stop från förmiddagen nån gång till lunch så det var inte så mycket mer att göra än att hämta henne. När vi väl var framme vid förskolan hade hon sloknat hos fröken-man av ren utmattning. Personalen tyckte att hon skulle stanna hemma idag för att få sova ut och vila upp sig och självklart får hon det! Så nu står vi här igen, med sömnproblem. Men det är ett helt annat blogginlägg

Inte nog med att Tyra är utmattad och på allmät tråkigt humör så fick hon sig ett getingstick i fingret igår. Det som gör så satans ont! Stackars monster.

Vi har även fått besked om hur det blir med målning/tapetsering av lägenheten! Vi slipper nya tapeter och får färg av fastighetsbolaget! Nästa vecka när Carl kommer ska dem lämna av vit färg till hela lägenheten och då är det bara att sätta igång! En mycketbra lösning tycker vi som helst av allt vill ha det vittvittvitt (som bas i alla fall).

Mer än den uppdateringen får ni inte för nu ska jag agera virvelvind för andra gången idag och få undan allt det sista stöket innan Tyra vaknar så vi han dammsuga sen!

Tjing!


karatekid!


Ogod natt

Vilken dålig natt jag haft! Inte nog med att jag vaknade av att det brakade loss med ordentlig åska så passade mina grannar över mig efter det köra igång med någon form av Bryan Adams disco på en timma, från 3-4! Inte så kul när man ska upp klockan 6 ska jag meddela (kan ju även säga att det är andra natten dem diggar till Bryan!).

Så i 2 timmar i natt låg jag vaken, vågade inte sätta på TV för att jag av någon anledning tänkte att någon i huset skulle vakna... Tur att min alldra minsta tjej också var vaken så jag hade något att göra. Vi buffades och petade på varandra jättelänge tills jag gav upp och somnade. Konstigt nog är jag pigg idag, kan ju bero på att jag somnade inna halv 10 igår, haha!

Snart är det tant varning på mig alltså.


mysbus igår kväll!


en tjockismage!


Klara, färdiga FÖRSKOLA! vol. 4 & 5

Det går bra för Tyra. Igår lämnade jag henne ensam i 2 timmar. Hon grät när jag gick, men inget gallskrik. När jag hämtade henne halv 12 igår var hon dötrött. Jag hann sätta henne i vagnen, sjunga en sång och sedan sov hon som en stock! Jag ska meddela er att hon aldrig somnar frivilligt i vagnen annars. Nej, vi måste alltid spänna fast henne... hur sjukt nu inte det lät.

Tyra åt aldrig på förskolan igår. Det blir idag istället. Hoppas det funkar. Hon är ju nämligen skittrött vid 12 tiden, hon sover ju sitt pass för dagen vid 10 annars. När jag hämtar henne där idag vid 12 så har hon varit där 3 timmar ensam. Hela sitt inskolningspass! På måndag börjar "allvaret" då ska hon lämnas hela dagen och får testa på vilan efter lunschen. Jag hoppas (och tror) inte det blir något problem, inget större i alla fall.

Måste bara säga att idag när jag sa hej då så sa hon bara hej då mamma, utan en endaste ledsen min. Hon såg snarare glad ut! Härligt att hon verkar trivas!min tröttaste skolflicka!


En lycklig sölare!

Ibland så måste man ju ändå låta dem...Klara, färdiga FÖRSKOLA! vol. 3

Folk berättade för mig att det skulle bli regn idag, men i morse när jag gick upp (kl: 6) var jag övertygad om att dem hade ljugit.

Solen kikade fram och det såg ut att bli en fin dag och perfekt promenadväder till förskolan. Två timmar senare när jag och Tyra skulle knalla iväg var det plötsligt grått på himlen, fan!

Vi knölade på oss alla regnkläder och började traska! Halva vägen till förskolan duggade det, andra halvan ösregnade det. 15 minuter förtidigt körde vi in på skolan med en genomsur vagn (har inget regnskydd) och kalla händer, men humöret var i alla fall på topp!

Dag 3 har gått fint den med. Lite mammigt när det var utgång och hon skulle ut själv med gruppen. Jag förstår inte varför jag var så taggad till inskolningen, jag har det bara tråkigt. Idag somnade jag nästan medan de var ute och lekte. Jag antar att det var mer att märka kläder och såna praktiskt saker jag såg fram emot...haha!
Imorgon ska Tyra få äta lunch med gruppen för första gången, det ska där emot bli kul!


grå himmel...


regnkläder på och självklar regnhatten!


en del av Tyras avdeling


jag har det så roooligt! till och med minsta kompisen hade det trist


Att "tröstäta"

Även om Carl bara varit borta i 1 ½ dag så är jag helt slut i kroppen. När han var här förra veckan så levde jag verkligen lyxliv och hade knappt ont något alls! 

Igår trodde jag seriöst att jag skulle stupa redan vid 8, men man måste ju hålla sig uppe och göra vissa saker hemma. Vid 9 tiden orkade jag inte mer, då trodde jag att kroppen skulle gå av på mitten så jag dukade upp en bricka med lite av varje och tog med in till sängen (tvn står förtillfället i sovrummet då vi inte har soffor än). Brickan blev ståendes i sovrummet, jag orkade inte ens gå och "nattkissa" innan jag jag slöt ögonen runt kl 10.
Tyvärr hade jag nästan lika ont i kroppen när jag vaknade som när jag la mig.

Tänk att det han gör hjälper så mycket! Om det så är att bara duka på bordet! Gud vad jag vill att han ska vara här nununu, inte bara för att min kropp skall må bra utan för att jag saknar honom!
Det är väl bara att bita ihop. Det är så här det kommer att vara nu till slutet på september.


massor av goooda saker!


Klara, färdiga FÖRSKOLA! vol. 2

Förskole dag nr. 2, avklarad! Även idag gick hur bra som helst. Jag satt mest och gjorde ingenting. Tyra gick ensam på samlingen och åt frukt med resten av barnen och fröknarna  idag. Inget gnäll eller ledsna miner på den tjejen! Vi ökar på med en halvtimma om dagen, så idag var vi där i hela 1 ½ timma (haha! ironi på högsta nivå). Vi hann med en halvtimmes utelek idag också, tur att jag packade ner regnkläderna, galonisarna behövdes verkligen i den fuktiga sanden!

Ja just, idag gick vi till förskolan på morgonen. Det var första gången så jag var tvungen att ta tid. Från från vår hall in till förskolans hall tog det ca 40 min. Så att gå tog ca. 25 min i mitt snabbaste gravid tempo. Så nu ska jag minsann starta lite tidigare från oss på morgonen och gå saktare, det behövs säger mina jumskar och rygg!


en utslagen förskole tjej!


Gör mig rik!

Tänkte att jag skulle göra både min plånbok och naturen en tjänst och "sälja" in våra gamla mobiler som ligger och skräpar (till envirofone). Kan ju säga att det säkert kommer kostar mer att posta allt än pengarna jag får tillbaka för telefonerna. Inte knappt 150 kr gick beloppet upp på. Jag som trodde att vi ändå slulle få en 500-lapp för alla ihop. Snopet! Jag återvinner dem istället!


5 telefoner...värda näst intill ingenting!


Melon a´la nektarin med svällda russin och majs!

Det är så "härligt" med kvällar som slutar så här;


Det är så "häligt" med kvällar som slutar så här;


Två kvällar i rad har slutat med kaskadspya. Igår hade jag tur, Tyra sa till innan att hon ville kräkas och ställde sig på golvet och gjorde det. Inget mig emot, jag torkar hellre spya än badar i den.

I vilket fall så slopar vi vällingen ett tag framöver. (jag tror) Det blir för fullt i Tyras mage med kvällmat och välling en timma senare (fast igår väntade hon 2 timmar innan vällingen...). Vi får se hur det går idag att somna utan välling.
Hoppas det går bra!


v. 31 (30+2)

I lördags gick jag in i vecka 31. Det firades som sagt med sjukhusvistelse och CTG-kurva.

Lill tjejen håller på mest hela tiden, jag menar verkligen hela tiden! Jag känner hur "full" jag börjar bli upptill som jag aldrig kände med Tyra, har även fått en och annan suruppstötning. I och för sig får jag skylla mig själv för det blir ofast så när jag dricker juice. Jag har även fått känna på min första benkramp som var ganska obehaglig, värre än vad jag kom ihåg det. Ännu ett tecken på att jag inte ska föda barn när jag bara tycker kramperna i benen gör ont!

I torsdags (den 5) var jag hos min BM. Vägningen var mindre rolig och jag har plussat 6 kg sedan start! Jag menar jag har ändå typ 10 veckor kvar och har sedan sist (ca 4 veckor sedan) gått upp 4 kg! Ja men ni ser, det är alltså 1 kg i veckan! Och 1 kg i veckan i 10 veckor är 10 kg! Då kommer jag alltså sluta på 16 kg som är 3 kg mer än med Tyra, PUH! Jobbigt när vågen börjar rusa upp alltså. Den 24 augusti har jag tid igen, då får vi se vad vågen säger.

Förresten sa min barnmorska till mig att jag är en sån person man blir jätteglad av att träffa, sug på den!


Klara, färdiga FÖRSKOLA!

Idag började Tyra förskolan. Inskolningsdag nr. 1 alltså. I hela 1 timma var vi på Lilla Pluto som Tyras avdelning heter. Tyra var liiite blyg i början och med början menar jag de första 5 minuterna sedan lämnade hon mig sittandes. Tyra lekte med de andra barnen, själv och frågade inte efter mig alls. Hon satte sig till och med i samlingsringen lungt och stilla ensam utan mig, och sånt händer aldrig!

Det känns så skönt att första dagen gick så bra! Peronalen trodde inte det skulle bli några problem att lämna henne ensam när väl den dagen kommer, och den kommer nog till och med i slutet på veckan! Ja, då ska jag gå ifrån Tyra en stund så hon får vara där helt ensam.

Ikväll ska jag sitta och förberede extrakläder till förskolan och göra en lista på vad som behövs inhandlas. Jag är så peppad!


tyra och nallarna kollar på Timmy, så strartade vi vår förskolemorgon!


påväg hem från förskolan


Ambulans till sjukan!

I lördags var vi på kalas, men jag tyckte det var ganska tråkigt så jag åkte upp till akuten/förlossningen med ambulans istället...

Eller nej, så var det ju inte riktigt! Jag gillar kalas och detta råkade vara ett trevligt sådant också men ändå åkte jag upp till akuten/förlossningen med ambulans i lördags.

Det började med synbortfall, vidare till bortdommningar i aniskte, tunga och höger hand+arm och kontinuelig huvudvärk som blev värre då och då. Jag ringde i vilket fall sjukvårdsrådgivningen som gensast hänvisade mig till 112. 112 skickade en ambulas med en gång! Blinkandes (utan tut) kom de upp till min svärmor där vi var på kalas. Jag och Carl åkte med ambulansen och Tyra fick satnna hemma hos sin farmor och alla släktningar. Ambulansen visste inte riktigt om de skulle köra mig till akuten eller förlossningen då de misstänkte att det kunde vara havandeskapsförgiftning... i vilket fall som helst blev det förlossningen.

In på ett rum, kissa i burk, CTG kurva på och blodtryck kollades. Allt såg mer än bra ut! Så på graviditeten var det inget fel, utan på mig. Carl åkte vid 7 så han kunde ta Tyra med tankte på att det var hans sista kväll hos oss (kul sista kväll...).

Jag skulle få vänta långt ut på natten på en läkare (nevrolog) kanske till och med till morgonkvisten och det orkade verkligen inte jag göra, och det förstod den underbara förlossningspersonalen som tog hand om mig. Så jag fick åka hem med en remiss och åtekomma dagen där på!

Så i söndags traskade jag in på riktiga akuten och fick träffa en läkare om var specialliserad på nevrologi. Summan av det hela blev det jag misstänkt hela tiden, ett antagligt migränanfall. När man är gravid kan det visst slå ut på helt annorlunda vis mot hur man har det annars. Andra alternativet var propp, men det uteslöt han förtillfället. Återkommer problemen igen ska jag visst in i en skannmaskin! Jag tror ju inte jag kommer att behöva det. Jag mår lika bra som vanligt.
Bara lite skavsår på hälarna
!


min signalknapp, sån skulle jag behöva hemma ibland


en stor mage på sjukhuset


Mamma på stan!

Förresten, den 5 augusti var en av mina favoriter på stan och uppträdde, Salem al Fakir! Jag kikade på Salem och sedan gick jag på fest och hör på denna, sedan vidare ut på krogen! Ja, faktiskt! Klockan 2 på natten var jag hemma. Sjuktkul hade jag det och det var vekligen underbart att få komma ut och göra sig så där extra fin! Synd bara att jag är preggo, Salem är näligen mitt frikort och annars kunde jag ju passat på när han ändå var här, hahaha!


jag och tvillingarna

Måste bara tillägga att dagen efter vaknade jag efter enbart 3 timmarssömn, kändes som baksmälla.


"bakis"


"Jos glachss"

Om man har en lite halvsunkig melon som ändå inte är tillräckligt sunkig för att slängas så kan man köra lite melon med sin stavmixer, hälla i smeten i glassformar och sedan vidare in i frysen så får man hur god glass som helst, det gjorde vi igår!


mixamixa!


hällahälla!


så här glad kan man bli när man får äta upp det sista på memlonen!


en annan variant, apelsinglass med blåbär!


Lite mera flytt

Vi är nääästan klara med allt! Bara skräp som ska slängas (1 ½ sopräckar med kläder, en miljon kartonger + elektronik och annan skit som fyllt en hel flyttlåda!), lådor som skall ner i källaren och sista lasset från Oslo som i princip bara är sofforna.

Nu ska vi bara få klartecken på hur vi får göra med de gräsliga väggarna i lägenheten! Nästan så att man vantrivs faktiskt. Vi har valt att inte sätta upp något på väggarna än just för att vi inte vet hur vi vill ha det, så det är verkligen tomt hemma hos oss!

IKEA fick sig ett besök förraveckan. Då inhandlade vi saker till Tyras rum. Bla. bord och stolar (som skall målas) och en bänk/hylla för förvaring som skall upp på väggen. Men detta blir det inget av med heller för ens vi vet hur vi får göra med väggarna.

Jag vet egentligen inte vad jag ska berätta mer, och bilder på lägenheten tänkte jag slänga in när alla lådor och stärp var borta. Men det har inte hunnits med pga. en sjukhusvistelse som blev för mig samma dag som vi sparat allt till. Så nu får jag vänta ääända tills söndag när Carl kommer hem nästa gång och kan bära grejer.

Jag bjussar på lite vardagsbilder istället;


första natten i lägenheten, sängen plaserad i vardagsrummet
måste bara tillägga att efter nästan 2 månader utan min säng
så sov jag så gott som en DÖD!


vilde i flyttröran!


en halvklart barnrum och en pappa "som gömmer sig"


icaMAXI ligger gaaanska nära


Vi packar upp och fixar!

Första lasset som kom i söndags är klart och inpackat!

Andra lasset som kom igår ligger som ett virrvarr i hela lägenheten!

Tredjelasset från Oslo med soffor och böcker kommer nästa söndag.

Jag (Tyra) har lyckats tappa bort mina nycklar till lägenheten och mina föräldrarslägenhet!

Puh! Mitt mål är att bli klart med ALLT idag, och slänga skräp nästa vecka när min pappa har tid.

Vi hörs snart, då med biler!


En stor 4 för snart 4st

Nu har vi varit där, jag, Tyra och Eva. Den är fin vår lägenhet, och jag är jättenöjd! Hela lägenheten behöver i och för sig ett litet "vägglyft" men äh, det får vi väl leva med tills fastighetsbolaget bestämt sig om hur det blir.

Åååh, den är vekligen så stor! Hur ska vi kunna fylla den? Okej, vi har ett helt hem och massor av saker, men nu när jag varit utan allt så länge så känns det som att det enda jag äger är mina kläder och hygienprudukter, haha! Äh, det ska nog gå.

Hoppas på att vi kan åka till IKEA i vecka jag och någon (??) och inhandla saker till Tyras rum och även färg till henne. Jag vill nuuu!

Äh, jag slutar! Ni får se pix frå lägenheten någon dag jag sitter framför datorn igen. Just för tillfället, (enda till september kan jag tro) kommer jag inte ha inernet och får surfa hos mor och far!

Tjing så länge!


13:00 stiger vi in i 4:an

Jag känner redan nu hur "rolig" denna dagen kommer bli. I alla fall hur "rolig" förmiddagen kommer att bli. Jag har typ 3 tusen saker att göra bla. packa det sista av våra saker, städa hela lägenheten (mamma och pappas), ducha och fixa håret, måla naglarna och äta någonstans däremellan! Som tur är så är disken redan avklarad och en maskin tvätt igång.

I vilket fall ska jag göra allt detta (som egenligen inte är något problem) med en riktigt klängig tjej, klängigare än vanligt typiskt nog! Så härligt att ha en (ursäkta) skrikig unge efter sig när man har massor att göra. Helst av allt vill hon bli buren, men tyvärr min rygg har pajat under natten, också det så typiskt!
Undrar hur alla leksakerna kan bli tråkiga bara under en natt... 

Måste ändra tankebana nu, positiva tankar! Vi får ju nycklarna till lägenheten idag och kan äntligen flytta in!

(Ja, och hon sitter här i mitt knä medan jag skriver om nu undrar hur jag har tid för detta)


Tyra och "Pål"

Liiite töntigt kanske, men visst måste man ha lite syskonmatch när det gäller kläder! Jag älskar ju kläder av märket Katvig inte bara för jag tycker dem är fina utan för att det är bra kvalitet och dem passar min spinkiga tjej perfekt! Och nu när vi visst ska få en liten spinkig tjej till så funderar jag på att köpa dessa två plagg;


328 pengar från babyshop.se


RSS 2.0