Rent stök!

För ett tag sedan såg det ut så här hemma hos oss;


Men nu är det minsann rensat, skinande och städat!
De översta bilderna är ingen ovanlig syn hemma hos oss på kvällskvisten! Jag tycker helt enkelt att jag och Tyra har bättre saker för oss än att städa halva dagarna. Okej, idag var det lite överdriver stök men så blir det hos oss ibland. I regel brukar jag i alla fall ställa in i diskmaskinen när vi ätit, men idag var den inte urplockad så jag orkade inte. Lata jag va!



v. 21 (20+2)

Nästa vecka åker jag till Borås en snabbis igen, jag har nämligen fått tid hos en Aurora-barnmorska och det är verkligen en tid jag inte vill missa!

För er som inte vet vad en Aurora-BM är så kan jag berätta att det är en barmorska som är specialiserad på förlossningsrädsla, och detta är något jag verkligen "lider" av. Jag kommer att få gå till henne ett par gånger innan jag själv ska föda eller inte föda. Vad ska man sägar? Hon ska nämligen på ett vis bedöma hur rädd jag är, vart min rädsla ligger och i slutända om jag får snitt eller inte. Detta ska bli jättespännande och hon kanske får mig att komma över min rädsla och få mig att vilja föda naturligt! Vem vet?

Annars så mår jag toppen fortfarande. Jag går så lite jag kan och det hjälper vekligen mig just nu! Att inte röra på sig för mycket, det vill säga att inte promenera halva dagarna verkar vara min foglossnings medicin. Bebisen har börjar SPARKA ordentligt! Hör och häpna! Med Tyra kände jag knappt några sparkar alls då hon i princip låg i säte från v. 24!
Men nu, nu får jag små kickar ibland åt alla håll och det är ju skitkul! Bebisen bor mest på högersidan av magen, precis som Tyra gjorde. Och vissa dagar ser jag riktigt gravid ut för bebin ligger på något konstigt vis medan andra dagar så är det bara som den vanliga gamla tjockis magen! 

Får be Carl fota av magen imorgon och slänga upp en bild, jag är helt kass på att göra det själv!

 

detta är när jag väntade Tyra, v.21 (20+2)


Lon ute i solen

Efter handling och liten promenad blev det en "ute dag" idag också. 2 timmar har vi (jag) suttit ute. Jag tog till och med på mig mina bikinitrosor och ett litet linne för att färga lite extra av min kropp. Men när jag väl tagit första steget utanför dörren sprang jag in igen och drog på mig ett par av Carls shorts. Nej, jag vill inte sitta ute som den tjocka blekfis jag är när jag vet (och ser!) att grannarna står i fönstren och småtittar och alla är män!

Vi frossade i vattenmelon och vatten idag, ja... okej det blev en isglass också! Sedan tröttnade fröken Tyra och sa IN väldigt bestämt och ställde sig vid stentrappan. Så det var bara att sluta steka fläsk och gå in, men det var lika skönt det! Vi la oss i mitt och Carls sovrum som är otroligt svalt och läste massor av böcker.

Tyra älskar "lon" av alla dess sorter!


Something is "bugging" me!

Jag vill inte booo här mera!

Idag har jag redan dödat 7+4 småkryp (klockan är bara 3!), det är alltså 11 st! 7 av dem spindlar, alltså svarta spindlar som knakar när man trampar på dem och 4 gråsuggor! Fattar ni vad äckligt!

Och inte nog med det så kom Tyra med en tvestjärt i munnen igår, ÄCKLIGT! Åååh, fattar ni hon kommer knapra småkryp halva sommaren och jag kommer att få döda tusentals spindlar för att Carl svimmar när han ser dem. Det är som att bo i en grav här ju....småkryp överallt, i alla rum, av alla dess sorter och i alla möjliga storlekar! 


AC/DC

Jag live bloggar från AC/DC konserten som håller på just nu här i Oslo!

Okej, jag är ju inte där live direkt men jag hör konserten klart och tydligt enda hem till oss, och ni som inte vet så bor jag 15-20 min från centrum med T-banan, det är ändå en bit!

Nu hade det varit perfa med en engångsgrill, lite sällskap och en kall öl ute på vår lilla uteplats och bara sitta och lyssna. Ja, inte för jag gillar AC/DC direkt men det är ju mysigt med konsert och livemusik!


 


I ♥ fikelad!

När jag fyllde år fick jag massor utav godsaker av min vän Katarina. Bland annat små choklad ♥:an som jag av någon anledning sparat på till något speciellt tillfälle. Jag insåg att ikväll är det ett speciellt tillfälle, så de små söta hjärtana åkte fram! Och gud så goda, det var värt att vänta på!



 

 


Hej du någon!

Hej igen Anna, OK eller som denna gången kallar dig Ann-Mari!

Tråkigt att du är för feg för att träda fram med ditt riktiga jag ännu en gång.

Kommentar
" Ann-Mari om Morsdag och frukost ute!: Bra farsa att skaffa två kidz med! :) Vilken vinnare! "

Konstigt att man kan tyckas mäta någons "brahet" som pappa bara för att man inte slänger upp frukost på sängen, blommor och prestenter...
Förresten fick jag ett grattis idag i alla fall, alltid något!
Och imorgon så kommer säkert Tyra se till att det står chokladkaka, fanta och thai mat i kylen när jag vaknar!


Alla får plats

Jag är en tjej som har mycket på min metervis långa önskelista. Denna är en sak bland alla miljoner andra grejer.


hittade den i nya Föräldrar&Barn

Men vad säger ni? Hur fräsch är inte den då? Och min favoritfärg rosa finns också! 
Jag älskar verkligen att cykla och att ha en sån cykel hade ju varit toppen! Mycket plats för barn och man ser dem hela tiden! (och för oroliga farmorar så finns det bänkar och säkerhetsbälten i!) Då återstår ju bara ett problem som vanligt, pengar. Från 20.500:- kostar den. Hosta upp det bara sådär någon småbarnsfamilj!

(Jag slår vad om att min pappa kan bygga en sån om jag ber honom!)


Morsdag och frukost ute!

Morsdag, det är min dag va? Då borde alltså jag firas och skämmas bort? Jag har inte blivit bortskämd, inte det minsta heller faktiskt. 

Inte nog med att jag bara sovit 3,5 timmar i natt
pga. ESC-galna grannar, och då menar jag galna med jävligt stort G och en tjej som av någon anledning vaknade vid 3 och var ledsen. Sedan vaknade hon igen kvart över 5 och tyckte det var morgon, "MAMMAN!", ropade hon och vad göra? Jo gå upp fast man är ett vrak! "Bashj böljan" sa hon när jag lyft upp henne, åååh då smälte jag lite ändå! Detta med att sätta ihop mer och mer meningar är så kul och att hon ÄNTLIGEN fattat vad bajs är!

Till halv 9 höll vi oss uppe, sedan stod jag inte ut mer, och egentligen inte Tyra heller så vi la oss bredvid en pappa som låg med både tandvärk och magknip. 2 timmar senare steg vi upp, gjorde en sen frukost och satte oss ute! 

Jag försökte hinta Carl hela morgonen om att det är MORSdag i dag, men det var liksom inget som riktigt sjönk in, det var bara han som sjönk... längre och längre ner i madrassen! Jaja, det var i alla fall hans idé att sitta ute och käka frulle.
Vi sepnderade hela förmiddagen ute, i alla fall i 3 timmar. Det käkades glass och solades. Nån gång måste jag ju våga steka fläsket lite! Sedan gick Carl till jobbet, molnen kom och vi gick in!

För att knyta ihop säcken lite; Inte nog med att jag bara sovit 3,5 timmar i natt så har jag inte blivit uppmärksammad alls. Jag får väl hoppas att jag blir firad nästa år istället, då kanske kan man få en teckning av ungarna i alla fall? (om pappan kommer ihåg att hjälpa dem lite...) (och detta inlägget är nääästan enbart för att pika Carl PUSS!)


man måste ladda med ordentlig frukost!


monstret äter "iil" och dricker "oos"


glass utan kladd!


grisbebis!


en halv mamma som steker fläsk


Dagens middag!

Fish and chips! mycket poppis, mmm, namnam och GOTT!



Helt j*vla rätt!

(<--- länk!) kan det gå när inte haspen är på...eller nåt!


Hårresade!

De som känner mig väl vet att jag hatar hår! Kroppshår är så sjukt jävla äckligt och onödigt! Hår ska man ha på huvudet och runt ögonen (syftar på ögonfransar och ögonbryn, då´rå!) allt annat skulle man lika gärna kunna göra sig kvitt med föralltid!

Det sorjliga i hela denna hår "fobi" (det är ju egentligen ingen fobi) är att jag själv är så sjukt hårig, ÖVERALLT! Mörkt är det också vilket gör det hela ännu värre, jag ser förtusan ut som en karl! (känns som upprepning detta?) Nu när jag är gravid växer håret på kroppen bara fortare och fortare också! Det skjuts liksom ut! Om man ändå skulle plugga in epilatorn?

Kolla bara, orakade ben à 1 vecka;


jobbigt när håren blir så långa så det är mjukt istället
för sticksigt, då är det lååångt!


Tyra bjöd mig på "en dagens"

Vi är tillbaka i Oslo igen. Med blandade känslor faktiskt. Jag har kommit till en punkt där det mesta faktiskt känns sådär med att vara här, av många anledningar. Det ända som liksom "lockar" eller vad man ska säga är ju självklart att Carl är här, vårt hem och att Hanna finns här. Allt annat känns sådär om jag ska vara ärlig, jag vill mest här ifrån NU! Men det dröjer ett tag till, tyvärr.

Vi åkte tåg hem som vanligt igår kväll. Tågresan gick riktigt bra, Tyra bjöd till och med mig på "en dagens"... Ja, en dagens frukost, lunch, middag och kvällsmat + massor med småätande där emellan. Jag syftar helt enkelt på en kräkfest utan dess like!
Nja, jag kanske överdriver nu. Hon kräktes egentligen bara 3ggr på raken men då kom verkligen dagens upp. KUL, inte så.
Man måste ju i alla fall tacka gud för att det finns en del hjälpsamma människor på vår jord, annars hade hela kalaset blivet mycket svårare att ta tag i än vad det blev. I vilket fall så tvättade vi oss med våtservetter och bytte kläder, och sedan hände det inte så mycket mer. Vi kom hem och Tyra var i säng runt halv 12!

Idag har vi inte gjort mycket alls. Packat upp, tvättat kalaskläderna från igår och gråtit i omgångar. Jag har en sån sjuk gråtdag och har känt det bränna bakom ögongloberna mest hela dagen, Tyra har bara kommit in i en riktigt trotsig period och gråter mest för allt som inte blir som hon vill. Min bästis började i alla fall "städa" i ordning det första hon gjorde imorse, så nu är allt som det ska vara i hennes rum (nej, hela lägenheten) igen!


en dagens någon?


"städastäda varje fredag..."


Sommriga stugbilder

Här kommer en liten drös med bilder från när vi var i stugan, då vi var hemma i Borås.


här sitter min lilla mamma och grejar


Tyra och min pappa klipper gräset

 
Att klippa gräs gör en svettig, då ska det badas!

 
Det var väl så där tyckte Tyra och ville hellre vara hos "bessen"


Borsta gräs?

 
Rabarberhäng, Tyra älskade rabarber


Gungställningen min pappa slöngde upp på en kafferast!
Där gillar Tyra minsann att gunga, men inte på vanliga gungor!

 
Min 5-klöver! Det femtebladet är liksom under det största bladet, se pilen!


Nu är den här!

Vem har flyttat in hos oss? Jo, Mr. Vagga, Leander Vagga! Jag är supernöjd med köpet. Har kikat runt lite på nätet på begagnade vaggor och dem ligger på 2000 :-,
jag gav 1300:- vilket jag tycker är billigt. Ny priset är ca. 2595 :-. Ett fynd helt enkelt!
Nu ska jag bara köpa en bäddmadrass också om det nu behövs, det ska jag forska vidare i. Jag har ju god tid på mig i alla fall, haha!

ååå, jag vill hänga upp den och bädda iordning!


MOMSIIIG!

Själv tycker jag att man får unna sig så här mitt i veckan!

kex med ost och inlagdavitlöksklytor!

MUMS!


Sommarfötter

Någon som minns detta inlägget från förra sommaren?

Inte så fräsigt! Men nu minsann är sommarfötterna fina, lena och välvårdade! barar lite lack  på naglarna så är det box! Jag tycker verkligen det är skitviktigt med fina fötter och som fötterna såg ut förra året har dem aldrig sett ut förut. Men som sagt, det är ett minne blott! Denna tjockis kommer att ha fina fötter i sommar!

fot 2009

 

fot 2010



Magproblem

Jag har insett att jag är fet, ja som i tjock.

Jag skojar inte när jag säger att halva min bebismage är tjockismage. Jo, det är sant, hälften av magen är bara tjockis så egentligen är min bebismage ganska liten, om man jämför med andra. Jag vill inte ha en liten bebismage, jag vill ha en hård putmage som alla andra!
Jaja, det är väl generna eller nåt, min mamma var yttepytte när hon fick mig. När hon kom in till BB fråga dem vad hon gjorde där, föda barn sa hon och dem bara skrattade... Hon gick seriöst i vanliga jävla jeans hela 9 månader ut! Helt sjukt!

Nu är väl inte riktigt jag sååå liten, men betydligt mindre än vad det ser ut som, damn you tjckismage (+ extra rumpa! den ska vi ju inte ens tala om, ja alltså muffinstoppen!) jag vill bara ha fint hårt put! Det kommer väl senare antar jag, men tänk då hur tor jag kommer se ut med extramagen som ligger på!
Ojoj, riktigt I-lansproblem detta.

Förresten, om man typ gör situps bränner det bort lite då, eller gör det fastare? För springa el. gå kan jag ju banne mig inte göra.

men igår var det minsann put på kulan, men bara åt höger!


Sovgott! part. 2

Köpte precis en Leander Vagga (takvagga) till bebi "Pål", hihihhahiahahhhohahi! Vilken konstig lyckokänsla jag har i kroppen, första saken till bebin inhandlad!

Ingen som har 5 tusen pengar till en Juno säng till Tyra?

vaggavaggavagga!


Sovgott!

Jag är helt besatt av tanken på möbler, främst till barnens rum (haha, jag kan säga barnEN för snart har vi 2!)

Bebin vill ha en Leander vagga och Tyra vill ha en Juno säng, men smakar det så kostar det! En ny Juno kostar (då jag tittat) runt 10 tusenlappar vilket är på tok för dyrt för oss! Men nu till det stora MEN:et, jag ha hittat en begagnad på blocket för "endast"
5 tusenlappar! Åååå vad jag, oj ursäkta Tyra vill ha den! Man hittar så sällan begagnade såna sängar också så detta tillfälle får man ju nästan inte missa... jag kommer ju garanterat missa det för vi kan inte punga ut med 5000 nu när vi måste köpa syskonvagn också.... FAN!


Ett försök till shopping

Egentligen var det planerat att vi skulle åka hem till Oslo idag, men vi stannar några dagar längre. 2 dagar för att vara exakt och detta enbart för att jag ska få min "lön" så jag kan shoppa loss innan vi återvänder.

Igår gjorde jag ett försök till lite shopping, alltså shopping till enbart mig! Men, nja det gick väl sådär. Tyra var så sjukt envis och på riktigt tvärtom humör så det blev inte som jag planerat direkt. Ett måste just nu är att prova alla kläder som ska få bo hos mig, och med en tjej som krånglar sig ur sitt vagnsele och klättrar ur vagnen är det inte det lättaste. Inte ett endaste plagg hänge med mig hem igår. Dock flyttade 4 nya saker in i Tyras garderob.

Haha, en jätterolig kommentar som min mamma doppade igår när hon såg att Tyra fått nya kläder;

"Det var väl bra! Hon går ju bara i förkorta tröjor och byxor nu, det ser så synd ut om henne, nästan fattigt...!"

Hahaha, jag kan inte sluta skratta.
Anledningen till att min mamma sa så är för att jag enbart tagit med försmå kläder till Tyra som jag sedan ska lämna här. Packa lätt heter det! Förresten höll jag på att köpa ett par harembyxor till mig själv igår på GinaTicot. Jag säger då det, det måste ju vara så att jag fått jävligt dåligt omdöme nu när jag håller på att bli tjock, gravidhjärnan är inte att lita på!

att växa!

Tänk vilken skillnad!

v. 12 och v. 19


Inför förskolan...eller nåt.

Jo visst kan man fynda på stormarknad! Det gjorde jag senast idag, då på IcaMAXI!
99 pistoler
för dess supersöta gummistövlar från Tretorn! Allt från str. 19 till 25 (tror det var 25) så passa på till era små tjejer (och killar om man vill att dem ska ha blommigt!) Perfekt till förskolestarten i höst, eller bara regn och slask!


dumpad morsa...

I helgen har jag varit som jag var innan jag fick barn (utan superi då). Jag har i princip inte haft Tyra på hela helgen, hon har inte vela vara med mig! Snacka om dumpad morsa alltså!

Vi har spenderat helgen i stugan, mamma och pappas. Tyra har mest lekt ute hela dagarna utan mig och med mina förändra och min bror. Hon trivs som fisken i vattnet ute i stugan, och speciellt i sällskap med sin morfar. Det har varit helt underbart och slippa bry sig, kunna ligga och dra sig i sängen och somna om, om och om igen tills man själv tröttnat på att ligga ner. Semester, det är det jag har haft hela helgen. Och jag var så värd det, så det så!

Massor med mysiga bilder har knäpps också, men tyvärr har jag inte med min USB-sladd så jag får visa dem en annan gång. Bla. bild på en gungställning och en gunga (gungan byggd av en kopia av myran stolen!) som min pappa slängde ihop och upp på mindre än en  timma! Helt sjuk pappa jag har, ni ska få se! Och bilder på min sötaste bästis som badar ute =)

Ja, men hallå! Ni som läst min blogg ett tag kanske minns att jag hittade typ 4st 4-klöver förra året?! Inte, jaja men det gjorde jag! Och idag slog det till igen, medan jag gungade satt jag och kollade ner i gräset och vad ser jag, jo en 4-klöver, jaaa det trodde jag i alla fall men nej minsann det var en 5-klöver! Betyder det lite extra tur då eller? Hoppas det! Ni ska få se sen den är dokumenterad!

Som jag längtar!

Det blev inget bajs i byxan, jag hann innan tanten ringde.

Vi fick lägenheten vi var och kikade på! Jag är verkligen sugerlycklig! Ett "problem" mindre. Att slippa tänka på det känns hur bra som helst! Vi vet vart vi ska bo, 1 Augusti får vi flytta in i vår stora 4:a på 102 kvm på Druvefors i Borås! Som jag längtar!

detta är ritningen på lägenheten, ååååh!

nu börjar inredningen i huvudet!


Nu kommer bajset!

Tror seriöst att jag bajsar ner mig snart! Fastighetstanten, jag pratade med henne nyss och hon sa att hon skulle ringa mig om en stund. Hon skulle bara ta en keditupplysning på mig, och vad jag vet så ska det inte vara något poblem på den fronten! Menar hon då att om allt är OK så får vi den?!?!?! (hon skulle bara fika klart först också)

iiiik, jag bajsar neeer mig!

Jag kan ju inte sätta mig på toa heller, för tänk om hon ringer och jag svarar på toan så hör hon hur det ekar och pluppar!

FAN! Jag måste!

v. 20 (19+0)

Jag tjuvstatar vecka 20 här i bloggen, jag hinner nämligen inte slänga in något imorgon för då är jag på landet!

Halvtid, HALVTID!? Ja, om ungefär lika länge så kan vi ha bebi "Pål" hos oss! Helt otroligt! UL:et igår var som sagt felfritt, en liten bebi som mådde fint ligger i magen och gror. Nu kan jag äntligen andas ut och sluta tänka så mycket på saker som kan vara fel, det känns underbart. Bebisen gör sig även påmind lite hela tiden, buffar och har sig.

Min BM Ann har hela tiden sagt BF 15 okt, Jag 16 okt och UL blev 17 okt, så jag ändrar inte mitt räknande utan kör på mitt eget datum, mellan datumet den 16 okt. Jag satsar ju på 2 veckor innan det också för snitt är något jag verkligen vill ha! (KOMIHÅG: ring aurora-barnmorskorna!)

För skojskull vägde jag mig när jag var på MVC igår, inte ett endaste kilo har jag gått upp än! Ner ett halv kilo istället! Jag tror det beror på helt nya matrutiner faktiskt, för jag rör då inte på mig ner nu än förut, snarare mindre.

146 dagar kvar (imorgon då)

Check, check, check!

Torsdag: BVC 8.00, MVC för UL 10.00, MVC extrasamtal 11.00,
Kika lägenhet 13.00

Allt gick toppenbra!

BVC: Tyra växer som HON ska, men är fooortfarande väldigt nätt och lätt enligt bvc-tanten (evigt tjöt!!) i vilket fall, nu väger hon i alla fall över 8 kg och är ca 77 cm lång.

UL: Det ligger en välskapt liten krabat i magen. Tyvärr kunde hon inte ens se antydningar till kön, bebisen låg konstigt. Jaja, vi får boka oss ett extra UL i Göteborg istället! Mitt BF står på 17 okt... kanske sagt det förut?

MVC: Fick en remiss till sjukgymnast, TACK! Bara det att jag inte fick någon tid för ens i juni, i slutet på juni till och med! Helt värdelöst, vad i helvete ska jag ta mig till!?

Kika lägenhet: Den var skitbra, stor och allt det där som vi vill ha... Okej den låg på 7de våning och jag är höjdrädd, men vi behöver veklingen en lägenhet så höjdrädslan får jag bara ta och glömma! Vi var först på alla vis på den lägenheten, ingen annan som ens vet om den! YES! Så nu kan vi ju bara hoppas på att vi får den. Magkänslan säger faktiskt att det lutar på ett ja, så nu hoppashoppas jag!

 


Framme!

Jag vet att det kan svartna för ögonen, idag vitnade det för mina. Kan man ens säga så? Har sån huvudvärk så jag antar att det är migrän på gång, och ändå sitter jag här framför skrämen vilket säkerligen kommer göra saken ännu värre.

Vi är i alla fall framme i Borås efter en lång och jobbig resa. Det är inte strålande sol här precis, men varmt som attan vilket jag inte var helt berädd på! Sommarvärme skulle jag nog faktiskt kalla det! Känns som att jag måste gå och köpa mig en kjol eller klänning imorgon så det luftar lite när man går. Jeans är liksom inte så svalt...

Imorgon väntar vårt UL och jag är jättespänd! Hua, tänk om dem säger att något är fel! Jag är vekligen livrädd för det! Tur att Eva är med som stöd.

Näe, nu ska jag lägga mitt lilla monster vilket antagligen kommer bli en kamp idag. Hon har alldeles för roligt med sin bestefar och morbror för att sova just nu, men jag vill inte ha uppe henne längre heller för jag behöver en pigg och glad unge mer än allt annat imorgon!

Bajskorv!

Tufftuff, imorgon åker vi!

Imorgon åker jag och Tyra till Borås.

Denna vistelsen blir kortvarig (förhoppningsvis!). Jag har fullspäckat schema och kommer antagligen inte ha tid för mycket alls, det vill säga träffa alla vännerna i Borås.

Torsdag: BVC 8.00, MVC för UL 10.00, MVC extrasamtal 11.00,
Kika lägenhet 13.00
Fredag: Tandläkare 8.30, Shoppa lite, Åka till landet
Lör/Sön: Landet
Måndag: TRÄFFA NÅGON VÄN KANSKE
Tisdag: Åka hem!

Som ni ser, full tupp! Extrasamtalet på MVC handlar om min foglossning. Jag lyckades få en liten 10 minutare inklämd och förhoppningsvis kanske jag kan få ut allt jag vill säga på den lilla tiden + få en tid till en sjukgymnast eller liknande, man kan ju hoppas!
Jag ser i alla fall mest framemot UL:et och visningen, jag hoppas verkligen så mycket på denna lägenheten! Får vi inte den ser det ganska så (väldigt) mörkt ut för oss!

Nu blir det massäcks stök i köket inför imorgon, för det hinner jag verkligen inte med i morgonbitti! Vårt tåg går 07.00 vilket innebär att vi måste åka härifrån kl 06.00 vilket i sin tur innebär att jag måste gå upp kl 05...! Ja ni förstår, rena döden!


hejsvejs, från en trött och halvdöd mamma!


Ja, vi elsker dette landet...!

Igår var det 17 maj, Norges nationaldag (aka äta hur mycket korv och glass man vill dagen)!

Vi firade inte så värst mycket, faktiskt inget alls. Vi (jag, Carl, Tyra, Lasse och Birgitta) traskade runt på Oslos gator och kikade på tåget, kungafamiljen och massor med människor! Jag har aldrig sett så många folk samtidigt förut, i alla fall inte så många människor i folkdräkt! Snacka om att norrmännen vet hur man firar sin nationaldag om man jämför med oss fisiga svenskar! Ja, det gör mig stolt att vara norsk faktiskt, tänk om jag ändå ägde en folkdräkt också!

I ca 3 timmar knallade (trängdes) vi runt på stan och det räckte gott och väl! Tyra fick sig en Mimmi Pigg ballong (hon kallar den Mussje ballån, det är ju nästan musse fast med rosett), jag och Carl fick oss varsitt godissnöre! Vi blev även bjudna på lunch, och det är alltid uppskattat! Vid 3 tiden skilldes vi åt. Carls pappa och Birgitta åkte tillbaka till sitt i Eskilstuna och jag  + familjen åkte hem till oss.

Väl hemma slängde jag av mig skorna och placerade mitt arsle på en stol ute i trädgården. Carl gjorde det samma, fast han med ett glas rött i handen, snacka om att jag blev avis. Tyra knallade runt som en tok och tiggde godis mest hela tiden, vi är ganska köpta jag och Carl så visst fick hon sig en och annan bit! Men vad gör det? Det var ju ändå 17 maj!



massor med norrmän och norskor!


Ja, så bra är min zoom....
Detta är i alla fall en del av kungafamiljen som står och vinkar! HEJHEJ!

 
här står det massor med skolbarn som ska tåga och spela
och Tyra med sin "Mussje ballån"

 
jag har en gäsp i handen, Carl har ett glas rött...brevid

 
ha! mina bästisar är så nördiga!


Regn i Oslo

Carl har gått till jobbet, och vi är kvar ensamma som vanligt. Idag är det riktigt pissväder ute! Vart tog vårt fina Oslo väder vägen? På alla håll i Sverige verkar det vara fint, varmt och nästan t-shirt väder! Jag vill också ha t-shirt väder så jag och Tyra kan vara ute på vår lilla uteplats, jag vill smyg sola min nästan genomskinliga hud!

Idag väntar vi besök igen. Det är Carls pappa + sambo som kommer. Vi ska käka på Yaya´s (där Carl jobbar) och sedan vet jag inget mer. Folket kommer in till Oslo vid 4 och då ska jag och Tyra ta oss in till stan och möta upp dem i detta pissregn! Tur att jag har ett regnställ som jag fått av Eva, det åker på! Tyvärr kommer väl fötterna vara genomsura, för gummistövlar äger jag inte. Fuskit att Tyra har 3 par och jag har inget! Konstigt va? Hon åker ju vagn och jag går, jag behöver helt klart 3 par mer än hon behöver det, haha!

Nej, nog med svammel! Nu blir det lunch för mig och sedan ska jag fixa till mig...Carl ska ju inte behöva skämmas när vi kommer dit sedan! 


hej då pappa! pusspuss!


ja, inte så hett kanske!


Flytta? Ja nu tack!

Jag har redan flyttat in i lägenheten jag ska kika på när jag är i Borås. Börjat möblera och planera vad Tyra ska få  ha i sitt rum. Kikat runt lite på nätet om det finns några snygga väggdekaler eller tapeter. Hängt på IKEAs hemsida och planerat vad för möbler hon ska få! Saker vi ev. behöver köpa till vårt sovrum och bebisens rum! OJOJOJ, det är mycket man vill och mycket man planerar. Allt i från väggfärg till mattor. Inte för att vi egentligen behöver köpa så mycket, men det är alltid kul att få lite nytt!

En sak är säker i alla fall, Tyra ska få en spis i sitt nya rum!

Nu ska vi bara tycka om och få lägenheten också!


detta är ritningen på lägenheten!


v. 19 (18+0)

"Pål" är ännu en vecka äldre. Snart är h-n halvvägs gången också! Nejnej, det är inget folk bara säger, men njut av den första graviditeten lite extra för den andra springer iväg verkligen.

Jag mår toppen (förutom ryggen/foglossningen då)! Känns faktiskt underbart att inte vara så påverkad. Öööh, ja jag ljög lite kanske för min hjärna har blivit lite mossigare (bebis hjärna) och huden torrare men det är inget jag lider av, mer Carl kanske...ja av min mossiga hjärna då =)

"Pål" är inte så livlig av sig, eller så är det bara så att h-n ligger konstigt. Det är precis som när jag väntade Tyra, bara sega rörelser, lite större rörelser som om hela bebin rör sig. Så sparkar för min del existerar inte (vilket gör mig toknojig!)! Vi får väl se vad som visas på vårt UL om 6 dagar! Och förresten så slipper jag gå ensam! Carls mamma kan gå med vilket känns helt underbart så man slipper göra det själv. Puh! Ett problem mindre!

Ses nästa vecka för mer "Pål" uppdatering!
Då kanske en och annan UL-bild!


"Supermodellen bjuder världen på sanningen"

Och saningen var så hemsk för att vara 36 år och 4 barnsmamma?
öööh...? då skulle världen se mig naken!


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article7128266.ab


En bit av Sverige!

De senaste 2 dagarna har vi haft besök av två tanter, och inte vilka tanter som helst. Carls mamma och moster har varit här! Det har varit jättekul att få lite besök hemifrån i och med att man inte träffas ofta och lika kul var det att få massor med pålägg och godis! Äääntligen kan man sätta sig och njuta av morgonknäckisarna med ost, prickekorv, mortadella eller något annat gott pålägg! 6 påsar med olika fick vi som självkart var köpta i charken!

Tyra tyckte det det jättemysigt att mommo (farmor) och Annan (Annika) var här, uppmärksamhet hela tiden! Det tycker inte en 1 åring är helt fel kan jag lova! Nu leker min bästis med sina nya saker hon fick av tanterna (lite Duplo och 2 bilar) inne på sitt rum som hon fått tillbaka efter att det fått agera som gästrum.

Något jag måste tillägga är att igår när vi hade en hel dag i Oslo så var vi på Munch museet som ligger 10 min med T-banan från oss, ett stenkast helt enkelt!. Riktigt coolt måste jag säga att ha fått se en så känd konstnärs målningar, speciellt den flest folk känner till Skriet! Nej, det är faktiskt inte alla som stått ansikte mot ansikte med den förtvivlade gubben i målningen! Jag är mycket nöjd med vårt museum besök och skulle lätta kunna gå dit igen, men då skulle jag vilja vara barnfri så man har tid att se ordentligt, för jag lovar det fanns MASSOR! Helt klart värt ett besök om man är i Oslo!

Nu är tanterna utflugna, så jag och min bästis har återgått till vardagen. Här ska det tvättas och dammsugas innan nästa gäng kommer imorgon!

Puss!


ett urval av målningarna som var med på utställningen,
ni kanske känner igen dem? antagligen!


två muppar, eller som Tyra börjat säga; Mamman och Pappan

 
en farmor och en tokig nudel Tyra!


två tanter och en liten tjej



min tok efter 6 timmars Oslo tur


Körsbär i trådgården

Minst möjligt var planen för dagen, ja efter vi storhandlat! Carl började inte för ens halv 3 idag så vi kunde ÄNTLIGEN storhandla på riktigt! 

När vi kom hem från affären slängde jag upp en filt på gården och landade där själv i ligg position medan Tyra sprang upp och ner för vår lilla backe. Efter hon sprungit färgigt och var trött kom hon till mig och ville "nana" en stund, det innebär inte sova på riktigt. Nej, det innebär lägga sig 3 sekunder snarka lite och sedan springa iväg igen. Vi hann med 2 mysiga timmar ute med bus och fika innan jag kände att det började kurra i magen efter middag.


 



 
inte lätt att få fina porträtt på Tyra
yrväder det är vad hon är!


Om Tyra får bestämma!


Hoppashoppashoppas

Vi har fått EN tid för visning. En endaste tid av typ 10 sökta lägenheter. Jag som trodde det var lätt att få lägenhet i Borås, speciellt om man har fast inkomst och är familj. Men det är visst fler än vi som är och har det.

Vi får hoppas på att denna lägenheten är något att ha, för så spikar vi den! Vi har nämligen första kiken till och med!

Hoppashoppashoppas!


En heldag på stan!

Klockan 12 gick jag och Tyra hemifrån idag, vid 17 tiden var vi hemma igen. En heldag på stan! Det började med picknick i Frognerparken med 5 av tjejerna i "svenskgruppen" + deras bebisar. 2 timmar satt vi nog i gräset och mumsade pastasallad, äpple, jordgubbar och bulle sedan gick vi alla åt var sitt håll. Jag och Hanna gick åt samma, vi bestämde oss för att gå ner till Akers brygge. På vägen bjussade Hanna mig på den godaste smoothien jag någonsin druckit!
När vi kom fram till Akers brygge så traskade in på shoppingcentret där och gjorde i ordning våra små, båda stank nämligen kackelur (det vill säga bajs)! Sedan knallade vi i affärer. Jag hittade kanske världens sötaste klänning till Tyra som jag inte kunde hålla fingrarna borta ifrån, 259:- inne på Monsson Children. Efter det hände det inte så mycket mer, min rygg, mina lår och mina ljumskar pallade inte mycket mer så vi sa hej då till Hanna och Emil och tog T-banan hem.

Väl hemma möttes jag av världens kaos som jag inte ens tänker skriva hälften om här, ni han ju läsa detta så får ni en liten bild av det. Jaja, det är väl bara "att göra det själv", om kroppen orkar. Jag kan seriöst inte sätta mig på toa utan att gråta för det gör så ont att resa sig, samma sak när det gäller alla ställen. Sitter eller ligger jag, blir jag helst kvar där till jag verkligen måste flytta mig! Hua, måste söka hjälp för det här när jag åker hem till Sverige nästa vecka.

 

 
Sötnnöten provar sin nya känning, fiiina klänning!


Varning för surkärring!

Någon som känner igen detta?

Operation "vi har det alltid så här rent och städat hemma" är påbörjad, till och med halvfärdig. Mattan från vardagsrummet var helt klart dagens jobbigaste punkt. Ja, självaste mattan är ju inte jobbig i sig utan att skura den för hand var jobbig. En matta på 180X250 cm är inte att leka med! 1 timma tog det allt som allt och då orkade jag bara med ena sidan. Jaja, det är ju faktiskt bara ena sidan som visas!

Låter lite bekant va? Ja, jag skrev det IGÅR och idag är mattan inte längre ren. Nej, en visst typ jag bor med som har snopp har gått in på mattan (som ligger på vårt för tillfället väldigt varma badrumsgolv för att torka) med skor! Ja ni läste rätt MED SKOR!
Vem fan går in på en fuktig matta med skor?! Jo min sambo! Tack för den, som en piss i ansiktet efter 1 timmas skrubbande med ryggont som som sträcker sig från mitten på ryggen ner över halva låren, TACK! Inte ens diskmaskinen kunde han ta, mummelmummel i all evighet.

surkärring!


Vit matta = dåligt när man har barn

Operation "vi har det alltid så här rent och städat hemma" är påbörjad, till och med halvfärdig. Mattan från vardagsrummet var helt klart dagens jobbigaste punkt. Ja, självaste mattan är ju inte jobbig i sig utan att skura den för hand var jobbig. En matta på 180X250 cm är inte att leka med! 1 timma tog det allt som allt och då orkade jag bara med ena sidan. Jaja, det är ju faktiskt bara ena sidan som visas!
Den får åka tvättmaskin när vi flyttar hem till Sverige igen. Tur var väl det att jag hade en liten hjälpreda med mig, annars hade det kanske tagit ännu längre tid?! Hela köket är också rent, från topp till tå! Så nu återstår bara resten som är en fluglort i jämförelse mot det vi gjort idag. Resten gör vi på 1 timma liksom.

Kvällen tillbringade vi (mest jag) som vanligt i soffan. Vår 30 minutare med barneTV är verkligen ett jättehärligt sett för oss båda att varva ner på. Gos, sång och dans ingen som kan tacka nej till det!
Förresten har min tjej slutat älska mig. Okej inte så men hon vill inte längre ligga hos mig på kvällarna och äta sin välling, nej det ska nu göras i sin egna säng.
Ganska smidigt faktiskt i och med att vi ska få ny bebis men buhuu det som är så mysigt med kvällarna är ju att ha en trött tjej som halvsomnar i famnen! Jag får väl inse faktum helt enkelt, Tyra blir stor och vill själv, hon känner sig nog helt enkelt trygg i sängen och vet att det är bäst att somna där.

Nu ska jag hänga sista maskinen tvätt, sedan käka en knäckis!

GodNatt!

 

...jag ska INTE amma denna gången!

Det rör sig under fläsket. Saaakta, men det rör sig. Idag slog det mig att vi faktiskt ska få en bebis snart igen (lite trög kanske?). En person vi inte känner, någon man inte alls vet någonting om. Jag förbereder mig på det värsta, kolik eller något ännu värre. Vi hade det egentligen väldigt lätt med Tyra, vi kan väl inte ha sånt tur igen...eller?

En sak jag funderat på fram och tillbaka är denna amningsfråga som är så på tapeten hela tiden. Jag har bestämt mig, jag ska INTE amma denna gången! Jo, till viss del kanske den första månaden eller så, men inte mer!

Det verkar som folk i min närhet har mer ont av tanken på att jag inte ska amma än jag har. Allt från "tänk på vad bökit det blir att ta med sig ersättning över allt" till "men barnet behöver det" till "det är bra mot allergier". Jag tänker faktiskt inte ta åt mig av några "påhopp" och ändra ställning, jag har bestämt mig! Ingen amning helt enkelt!
Ingen är nöjdare än mig, det är en sak som är säker!

där pilen pekar, där föddes Tyra

knådaknåda degen...eller nåt

"vi har det alltid så här rent och städat hemma"

Att vakna till regn är ganska trist. Speciellt om det ösregnar och man vet att man måste gå till affären annars är man tvungen att äta makaroner till frukost, lunch, middag OCH kvällsmat! Jag och Tyra har tur, vi behöver inte äta makaroner mer än till middagen för det slutade regna nån gång när vi sov vårt "dagssov".

Handlingen är klar för dagen och med mig hem fick jag örtsalt (som jag för övrigt letat efter sedan jag flyttade hit, men så berättade Hanna för ett tag sen att på hälsokosten finns det minsann! TACK!) och en skurborste. Ja, nu börjagr nämligen operation "vi har det alltid så här rent och städat hemma" för i veckan kommer det massor av "svärföräldrar" hit och en gammelmoster (Tyras gammelmoster, och mina "svärisar"). Så det är väl bara att sätta igång då...
Nja, först ska min bästis som (se bilderna) är helt knäpp få en skål frukt och jag lite lunch!

Puss hej leverpastej!


det leks när jag bloggar
just nu leks det med mina trosor & pappas skor



bara någon minut senare var det djurens tur att prova skor


Nu; 1-årskalas!

Paketen är inslagna, finkläderna på, håret kammat och vädert på topp! Nu går jag och Tyra på 1-årskalas!

(hoppas vi får någon mat, jag är döööhungrig!)


v. 18 (17+0)

Jag blir tjockare, vad mer ska jag säga? Känner inte av något speciellt förutom detta med ryggen då. Borde kanske börja äta järntabletter, Ann min barnmorska sa att det var lika bra att börja i v. 18.

Om 12 dagar ska jag på rutin UL, tyvärr kan Carl inte följa med. Undrar vem jag ska få med mig istället? Allt såg ju bra ut på vårt första UL, men det var ju så tidigt och nu kan man ju faktiskt få veta vad som helst. Både bra och dåliga saker. Känns jättetungt att behöva göra det ensam om det skulle vara något som felar. Det återstår helt enkelt att se vem som kan hänga med, jag känner nog faktiskt ingen sorjligt nog!


jag är visst gravid...


Kladdunge part. 2

Och hon gick från hallen. Det blev tyst, alldeles för tyst, alldeles för länge! Kladdungen gick loss på soffan istället! Jaja, överdragen skulle ändå tvättas i veckan (och ska ändå slängas i flytten sen). Tack för att IKEAs klippan är både billig och mycket barnvänlig!


här står den skylldige!


Kladdunge!

Hon tror inte att jag ser henne när hon sitter där i hallen inknödd mot väggen och klämmer ut saften från vindruvorna! Kladdunge!


2 ½ timmar sömn gör en inte pigg...

2 ½ timmar sömn gör en inte pigg, det kan jag lova! 11 timmars sömn gör en pigg, det kan Tyra lova. Tänk att hon har sovit ännu en natt helt utan ett endaste gnöl inne i sitt rum och jag kan inte sova bara för mitt åbäke till sambo ska leka 18 åring. FAN! Nu ligger han och sussar sött och jag sitter uppe med röda ögon, flötigt hår och värk i kroppen. Jag skulle nog kunna somna sittandes.

Ja just det, jag har tappat rösten också. KUL! Idag blir det viska hela dagen...så länge det går vill säga. Det blir inte så många sånger och böcker lästa här hemma idag minsann.

Nu blir det söka lägenheter, sparka igång gubben och käka sen frukost!


SUPERVIKTIG

Jag har visst fått någon form av uppdrag av Carl ikväll, hålla koll på matchen mellan IFK-AIK. Ja, så viktig är jag idag! SUPERVIKTIG! Jag ska hålla koll, säga ifårn och...ha tråkigt! AIK suger ju balle nu än då, kan ju lite gärna ringa honom på en gång och säga att dem har förlorat! HAHAHAHAHA!

Nej men ärligt, jag fattar inte detta med fotboll och älska sitt lag. Carl menar att det är en hel livsstil, och den är jag faktiskt fruktansvärt ointresserad av att delta i. Jag sitter hellre hemma med idomin på mina sprukna läppar.

PUSS!


Nyttigt, lätt och hemlagat...

Någon mer än jag som inte gillar att stå och laga mat i evigheter? Ja, det vill säga när man har en rastlös och hungrig tjej som hänger i ens byxben! Snabb mat är det bästa jag vet att laga på vardagarna till mig och Tyra! Och ännu bättre är det om allt bara kan slängas i en gryta så det reder sig själv. Tur är väl det att min bästis älskar soppa!
Så idag blev det just det, soppa! 20 min tog det och den blev skitgod! Nyttigt, lätt och hemlagat vad mer kan man begära?!

Tyra tyckte det var lite extra kul att äta soppa idag för det var "äppele" i, hon syftade alltså så de gröna ärtorna, sötnöt!

morot
potatis
färs (jag hade kycklingfärs idag)
vitlök
lök
ärtor
grönsaksbuljong

Allt i önskad mängd, gör storlek efter så lång tid du har på dig att koka det. Färsen slänger du i 10 min innan grönsakerna är klara och ärtorna 5 min innan grönsakerna är klara!


I Tyras soppa har jag i 2 klickar smör också...


Bästa maten till bästa tjejen som är så duktig på att äta själv nu, nästan inget spill!

 


imse vimse!

Tur att Carl hade gått till jobbet när persiennerna drogs upp i sovrummet (aka spindelrummet!). BLÄ, jag hatar vekligen att behöva plocka spindlar! Speciellt tjocka =(


VAB...vad hände med VAM...!?

Det här med VAB (vård av barn) vad hände med VAM (vård av mamma)!? Jag tycker Carl har en jättebra anledning till att stanna hemma från jobbet för VAM!

Det är segt här idag. Grått väder, inte alls som igår när solen värmde så skönt! Jag är rastlös men alldeles för lat för att göra något vettigare än tvätta och torka ytor. Damsuga får bli en annan dag när kroppen återhämtat sig. Jag känner mig seriöst som en 90 årig gammaltant! När jag blir sjuk blir jag nog ändå mest sjuk i kroppen, ryggen låser sig, jag orkar inte bära något och att lyfta upp Tyra är näst intill omöjligt, alltså jag blir väldigt svag!

Funderar på att ringa min pappa och fråga om han vill åka till Oslo och hämta mig och Tyra. Det känns som en sån helg jag vill vara med min familj ute på landet, bara får skrutta i mjukiskläder, äta grillad mat och ha någon att umgås med. Jag tror ju inte min pappa har lust med det, men man kan ju alltid fråga! Annars kan det kvitta, jag tänker inte sätta mig på ett tåg ensam med Tyra i 4 timmar, NONONO!

Nu blir det lunch (och byta bajs luktar det som, hua! äggbajs!)

 


En liiiten film också

Äh! Det blir en liten film också! Kanske är några mor och farföräldrar som tycker det kan vara kul? (ni andra boder ju också kolla på min sötaste bästis!) Kanske i längsta laget, 3 min....NEEEJ klart inte!


Massor med bilder från idag!




"det är synd om mig"

Vet inte om denna dagen har varit bättre eller sämre än igår, idag har vi i alla fall haft superduper fint väder MEN jag är sjuk! Snorig, halsont och värk i hela kroppen.
Så igår var det inte alls någon migrän, nej det var bara ren förkylning inser jag nu!
Jag undrar så hur jag kunnat bli sjuk (IGEN), jag vistas ju inte direkt ute på det viset. Okej att man kan bli smittat överallt, men alltid jag! Bara jag! Aldrig Tyra! Jag slår vad om att jag blivit förkyld och jävlig pga. alla bloggar jag läser, alla verkar ju vara sjuka! (hahaha!)

Även om jag mått dåligt idag så har ju inte Tyra det, så för att inte dra ner henne i "skiten" och bli soffpotatis (som jag helst velat vara) gick vi ut i vår lilla trädgård.
Vi satt ute i 2 timmar. Vi käkade äpple och glass. Pratade med grannkatten och kastade gräs. Jag var visst en häst och Tyra kastade ännu mera gräs. Det var super mysig att bara löta ute istället för inne. Mår jag lika kasst i morgon så gör vi samma sak, men då tar vi med oss prinsesstältet ut också, det kan bli kul! Annars ska vi in till stan och köpa födelsedagspresent!

Förresten måste jag bara säga att Tyra var en sån ängen imorse (inte för att hon brukar vara jobbig men...)! Jag berättade för henne att jag var sjuk, att jag hade ont osv.
Och ändrar man sitt röstläge lite och låter typ "det är synd om mig" så blir Tyra lite så där extra gullig och vill gosa, pussas och hjälpa en. Idag hämtade hon massor av gosedjur åt mig, sin filt och jag fick hennes vattenflaska. Hon satt även inne och lekte ensam på sitt rum i 40 hela minuter utan att ropa mamma en endaste gång innan hon tröttnade och var hungrig på sin andra frukost!  De 2 morgontimmarna som annars är rätt sega var så sköna och avslappnande idag så jag hoppas nästan på att vara sjuk imorgon också så min lilla bästis kan pyssla om mig med mer pussar och kramar!


En liten fråga

Någon som vill och faramför allt kan ge mig 16 tusen (så vi kan betala de två första månadshyrorna innan jag får ta ut min kommande föräldrapenning)?

Hittade precis en helt nyrenoverad lägenhet där vi vill bo! Första våning, hiss, ballkong, 4 rum, 2 badrum och billig hyra! Men tyvärr var det inflytt 1 juni, blä!


Så jag frågar igen, ingen som vill?


...fast klistrad

sökasökasöka

Jag tror jag har sökt 7 lägenheter hittills. 1 har vi redan fått nej på (om ingen drar sig ur) och 3 kan vi glömma för AB bostäder i Borås har ett skitlöjligt system. Jaha, då återstår 3 då som jag inte fått svar om än. Men det kommer säker inte heller bli något, en av dem är inflyttning 1a juni och de andra 2 1juli, vi har ju tänk att flytta i augusti. Man kan ju fråga sig varför jag ens skickat ut de ansökningarna, jo för de 3 lägenheterna har legat ute sedan början på mars, och vill ingen ha någon av dem tidigare kanske hyresbolaget vill hyra ut dem en månad senare? (jaja, man kan ju hoppas!)

I vilket fall sitter jag fast klistrad vid bovision.se som uppdaterar sin sida hela tiden med nya lägenheter. Tyvärr har det nästan bara kommit 1or och 2or...vi fortsätter att hoppas! Alla inför augusti bytet börjades ju släppas i måndags, jag kanske inte ska ge upp än! (??)


BERIS i magen

Även om dagen varit jäkligt seg så har jag och Tyra haft en heldel riktigt mysiga stunder. Pusskalas och gosedjurs mys ägnade vi oss åt 30 min innan barneTV började.

 

här ligger jag och visa upp lite olika saker, och självklart har jag ingen BERIS i magen utan en BEBIS!


...konstigaste dagen på länge!

Hua vilken dag! Det kan vara den konstigaste dagen på länge! Det har hänt massor och ingenting, helt knäppt!

Allt började med att Tyra vaknade kl 4, hon låg och ålade i vår säng till 5 och sedan fick jag nog. Jag stod inte ut med sparkande på väggen, kiss+bajsblöja och Carls äggmökar. Ja, jag låg i mitten av denna odör av päckel! Så jag och Tyra knallade upp, bytte blöja och la oss igen. Jag vet inte om hon somnade men ända till 10 i 6 låg som blixtstilla.
I vilket fall, vi gick upp igen. Musse på tven och vällingflaskan i handen. Ticktacktick! Klockan blir halv 8, då är det "riktig" frukost för oss båda och jag drar upp persiennerna. Det första jag ser är snö! SNÖÖÖ I tell you! Det är ju maj nu! 

Morgonen gick och Tyra blev tröttare tidigare än vanligt idag (inte konstigt!) så vi la oss igen runt kl 9. Vi sov till 11, käkade lunch och sedan busade vi hela familjen. Carl började nämligen inte för ens kl 2 idag! Ännu mera ticktacktick och Carl gick till jobbet. Ensamma kvar som vanligt och verkligen instängda. Idag gick det inte att gå ut, eller snarare jag vägrar i blask och snö väder, speciellt med tanke på mina trasiga skor!

Vi kör det lite kortfattat från här;

* Fick början till migrän
* Tyra stod och grät tills och plötsligt blev en hög på golvet (närmaste svimmandet hittills)
* Badning i brist på annat att göra
* Packa inför flytten
* Tyra älskar fiskpinnar
* Vi kastar och sparkar boll i 40 min
* Äter en glass
* Vi myser i sängen
* Fantoranden börjar, jag städar
* Tyra somnar

Nu sitter jag här och tänker på vad jag ska äta för kvällsmat. Det hade suttit fint med en pizza eller sushi! Helst av allt skulle jag vilja ta två starka sömntabletter och somna NU!

Tjing!


 

 


Utanför mitt fönster 4 maj 2010


2 kg räckor!

Gårdagen var Carls första lediga dag på...en vecka typ, och vi började dagen med att tjafsa som två 3 åringar!
Vi båda är lika envisa och kan absolut inte ha fel, men denna gången förlorade faktiskt Carl han hade gjort fel (fortfarande bara enligt mig)! Som "plåster på såren" för vårt tjafsade kom Carl hem efter handlingen med 2 kg räkor! Jag vet inte, men jag kanske blev köpt av räkorna för när han och Tyra väl hade trillat in genom dörren efter att ha varit borta 2 timmar var mitt dåliga humör som bortblåst!

Tyra somnade i god tid (som alltid!) så jag och Carl hade massor med tid på oss att mysa med räckor, ost (wästgötaklostern), chips och vin!
Neeej, jag drack inget vin, utan Carl drack. Härligt kallt vitt vin, mmmmmm! Jag drack norges version  på champis som är otroligt söt (i alla fall när man druckit 4 glas). Kvällen avrundades med Jam Stenmark läsning, så otroligt roligt och lampan släcktes vid 23. Sedan minns jag inget mera!


1+1=3 (-1=2?)

Här sitter jag ensam igen och klagar över att jag är just det, ensam alltså!

Det kunde faktiskt ha varit så mycket värre än ensamhet som bara varar till natten, det kunde ha varit ensamhet som man aldrig vet om den kommer att försvinna. Jag har en vän som egentligen borde vara den lyckligaste i världen, som egentligen borde skutta glatt och skrika lyckliga vårskrik. En vän som borde vara förväntansfull och känna fjärilar i magen. Men i stället skriker hon av helt andra anledningar och har ständigt magknip.

Vad gör man när den man älskar kanske aldrig mer vakar upp?


Spunk!

Jag vet ett ord som är bättre än spunk och det är sammut! Vad det är egentligen? Ja, det kan man fråga sig. Ordet kommer i alla fall från en barndomsvän, så om man vill veta kan man ju fråga henne.

För en stund sedan kollade jag 4 avsnitt av Pippi Långstrump. Jag fick en box av min bästa Hanna med MASSOR av Astrid filmer. Det har blivit mitt kvällsnöje nu när jag sitter ensam och norsk tv inte har något att erbjuda, i alla fall inget som faller mig i smaken.

Något mer som inte faller mig i smaken just nu är chips, dipp och choklad, BLÄ! Här försöker man göra det mysigt för sig och i stället äter man alldeles för mycket bara för att man har tråkigt!
Det är verkligen trist att vara ensam på många vis. Om Carl ändå var ledig idag...imorgon och måndag också! Fan att folk på hans jobb inte kan sköta sig utan måste gå och få sparken! Nu drabbas ju faktiskt vi, framför allt Tyra och Carl som har alldeles för lite kvalitetstid ihop. Jaja, trösten idag är väl att det är röd dag och Carl får dubbelt betalt, då kan vi ju ha liiite kul för de pengarna när dem kikar in på kontot.

Nu ska jag lämna min dotter ensam i lägenheten en stund, JA jag ska faktiskt det! Jag behöver luft och få andas lite efter mitt frosseri och vad passar inte bättre då än att gå ut med soporna!?

Tjing!


v. 17 (16+0)

Bebisen har äntligen fått ett arbetsnamn, Pål! Det är inte mitt påhitt utan Carls. Helt OK tycker jag, för jag kommer ändå inte på något. När Tyra låg i magen hette hon Bärry.

Jag är övertygad om att det bor någon i magen det finns inget tvivel om saken, någon liten sak som gillar och jävlas med sin mamma urinblåsa. Igår kissade jag 5 ggr på mindre än 30 min. Jag var verkligen tvungen!

Summan av det hela är i alla fall att jag mår toppen!


RSS 2.0