Där ligger 2 av mina nr. 1. Jag hade gärna...

dsc00097 (MMS)

Där ligger 2 av mina nr. 1. Jag hade gärna legat där också. Att lägga Tyra är bland det mysigaste jag vet, känner mig nästan lite avis. Menmen jag ska inte klaga, jag får sniffa bebis istället.


BB

Vi låg på BB två nätter. Det var något vi planerat länge och ville båda två. Få landa och ta det i ro tillsammans, och sedan hade vi ju barnvakt i 2 dagar också.

På torsdagen kom Tyra upp och hälsade på. Jag hade hela tiden trott att det var besöksförbud för syskon men icke! Hon hade med sig en katt till Lilly som blev hennes egen istället, jag förstår henne det var den fin katt!

Mitt lilla monster tyckte väl det var sådär att träffa lillasyster. Hon var mer intresserad av att hålla i stålstängerna som finns på sjukhussängarna än att hålla i Lilly. Vi fick i alla fall en ganska OK bild på syskonen ihop som är kul att ha!


mina bästa tjejer!


Tack ♥

Jag vill tacka er för alla härliga kommentarer!

TackTackTackTackTackTackTack ♥


Förlossningsberättelse

Jag vaknade på onsdags morgonen runt 4 (som ni vet). Visste inte riktigt hur jag skulle tolka sammandragningarna, tänkte att "äsch! så här har det ju varit från och till jag måste säker bara bajsa 100 ggr sen är det över" ja, jag trodde alltså mer det var magknip än sammandragningar först.

När jag sedan runt halv 8-8 fick tid över till att börja klocka så fattade jag att det visst var sammandragningar, och jag hoppades bara på att det skulle fortsätta och inte stanna av, vilket det inte gjorde.

Vid 16 tiden när min pappa skulle hämta upp Tyra så bestämde jag att även vi (jag och Carl) skulle åka iväg, förlossningen nästa! Jag ville inte längre vara hemma. Kände att jag behövde komma upp och få reda på hur mycket jag öppnat mig och hur länge jag möjligen hade kvar. Kände även att jag ville komma upp i tid så jag hade möjlighet att få all smärtlindring som jag ville ha, för vem fan vill ha ont?!

16:20 fick vi komma in på ett undersökningsrum, då kom sammandragningarna med 3 min mellanrum. CTG sattes och vi kunde följa bebisens och min kurva. Carl var snäll och berättade när jag skulle få en sammandragning (som om jag inte kände det själv) och konstaterade att nu kom dem faktiskt med ca 2 min mellan. Nu var det faktiskt riktigt jobbigt, dem kom så tätt och med sån kraft! Barnmorskan kom in runt 17, så skulle hon undersöka mig. Det gick som en dans och gjorde inte ont alls som jag hört många säga. Jag kikade på henne och bara väntade mig att hon skulle säga "Du är bara öppen 2 cm, så du kan åka hem igen" men det gjorde hon inte! Jag var öppen mellan 6-7 cm. Hon kände hur det tryckte på under en värk och det tryckte på ordentligt sa hon, och det kände jag även själv.

17:20 trillade vi in på vårt förlossningsrum. Jag hade önskemål om att få bada så barnmorskan började tappa upp ett bad och jag hoppade i 17:30. Vattnet hann inte ens fylla hälften av badkaret för ens jag sa "Jääävlar vad det trycker pååå nu!" och barnmorska ville ha upp mig i sängen med en gång! Jag torkade mig, fick på mig en snygg rock och la mig på sängen. Hon undersökte mig, öppen 10 cm! Barnmorska frågar mig om jag vill ha hjälp på traven i och med att det trycker på så (och jag känner måste få börja krysta nu), och det ville jag! Hon sätter en elektrod på Lilly som även gör att vattnet går då är kl 17:55. Runt 18 får jag äntligen börja krysta för dem hunnit med alla sina förberedelser. Jag får veta att jag mellan krystvärkarna får använda lustgasen vilket hjälpe mig massor, det blev så avslappnat och jag kände att jag hade kontroll och kraft sparad till att krysta. Jag krystade så jag var lila om näsan sa Carl. 18:20 var hon ute på en krystvärk. Man skulle kunna tro att jag sprack mossor i och med att det gick så fort, men inte ens det gjorde jag. En bristning fick jag som syddes.

Jag måste säga en sak. Att förda barn det var lätt som en plätt. Helt ärligt tyckte jag inte alls att det gjorde ont och sammandragningarna var inte hälften så jobbiga som jag trodde att dem skulle vara. Jag hade fått för mig att det skulle göra ont i rygg och svank i ben och hela kroppen men nej, faktiskt inte. Man ska helt enkelt inte lyssna på andra! Jag är jättenöjd med min förlossning och över min insats! Och tänk, det enda jag behövde var lustgas i 20 ynka minuter, jag som trodde att jag skulle behöva varenda drog som fanns!

En sak till måste jag bara så sagt, jag tycker detta efter, alltså smärtan man har nu utanpå underlivet är värre en hela förlossningen! Mjäkig kanske? Nja, utan en tår har jag fött ett barn, men jag gråter nästan varje nång jag skall kissa.


pigg och glad efter förlossningen!


Hon kom igår, 18.20. 3640 gram och 51 cm l...

dsc00079 (MMS)

Hon kom igår, 18.20. 3640 gram och 51 cm lång, ganska så normal och ingen plutte alls. Lilly Viola Carlsdotter Jensen Rasin


Jag är hemma hos mina föräldrar, dem har b...

dsc00072 (MMS)

Jag är hemma hos mina föräldrar, dem har badkar och det är skönt med värme. Nu håller värkarna i sig 1 min eller mer! Jag är glad, och hoppas att det inte slutar men varför skulle det göra det för? Börjar få ont mot ljumskarna nu också. Hej svejs jag har annat att koncentrera mig på nu.


+ 11

Det är på riktigt när man vaknar av att det gör ont, eller hur var det?

Alla säger att "man vet när det är dags" då är det i min bok dags nu, dags att förbereda sig på att föda, dags att gå hemma och "pina sig" tills jag får komma till förlossningen, dags att kolla klockan vad 5-6:te min och härda ut de jobbiga 30 första sekunderna innan de 30 sista sekunderna som jag fattat att jag ska andas och slappna av!

Jo det är sant, sedan ca. 4 imorse har det hållt på och det kommer bara kraftigare förvärkar (för det är det va?!) för varje timma som går. Jag önskar så innerligt att det inte stannar av, för fortsätter det så här kanske får komma in i eftermiddag eller kväll, eller?!

SVARA MIG, jag vill ha en expert här (jag tror många glömmer att detta faktiskt är min första gång)


Förresten, igår morse tänkte jag att jag s...

dsc00079 (MMS)

Förresten, igår morse tänkte jag att jag skulle vara så där hurtig och hemtrevlig så kl 8 bakade jag 2 sorters muffins. Dem blev jättegoda förutom det att jag hade för mycket smet i formarna så dem flöt ut något och jag glömde lägga dem i påse, de låg ute i 5 timmar vilket resulterade i hårda muffins som egentligen kunde fått åka ner i soporna. Men Tyra ville gärna smaka och hon verkligen älskar dem! Så på bilden ser ni en nöjd tjej som får muffin efter mellanmålet idag. Jag tröstar mig med att mina enligt min mening oätliga muffins i alla fall spred en härlig doft i lägenheten igår.


Det var en trött tjej jag fick med mig hem...

dsc00073 (MMS)

Det var en trött tjej jag fick med mig hem idag. Vi hann knappt komma utanför dörren på föskolan innan hon sa att hon ville vila, jag antar att det blir så när man envisas om att vakna tid 5. Nu väntar jag och min stensovande tjej på bussen. Det är riktigt skönt att sitta ute i kylan och känna solen värma på ryggen. Tjing!


+ 10

Jag är två siffrig på mina +, både på övergågna dagar och på vikten. Saker och ting blev inte som jag hade väntat mig eller hoppats på!

Natten har varit sådär, som vanligt. Vaknat av sammndragningar och otroligt tryck, men inget mera. Jo, jag (uräska) läcker. Mmm, det är sant. I 1 timma har jag försökt att få tag på någon på förlossningen för att fråga om jag bara ska låta det vara, jag menar det bildas ju nytt fostervatten hela tiden (och det kommer ju inga mängder), eller om jag ska komma upp för en kik idag, imorgon eller aldrig! Det är ingen fara det vet jag, men när man är otroligt otålig på allt så vill man verkligen ha svar med en gång!
_______________________________________________________________________

Okej, inte konstigt att det inte var någon som svarade, hade ju slagit en 1:a för mycket!

I vilket fall, jävla kärring på förlossningen! Snacka om otrevlig, nej jag är inte överkänslig.
en bit in i samtalet:


" - Har du luktat på det"
" - Öööh, nja, nej men man känner ju att det har en speceill doft"
" - Luktar det som sperma?"
" - Jag vet inte..."
" - Har du aldrig luktat på sperma?"
" - Alltså, jag kan väl inte säga att jag direkt gjort det så nej..."
" - Okej, hur luktar det då?"
" - Jag vet inte, som typ...flytningar fast lite mildare..eller...jag vet inte sött?"
" - Det var ju en givande förklaring..., jaja, det är säkert bara flytningar dem blir jättetunna nästan som vatten ett par dagar innan förlossningen sätter igång"
" - Okej, men då är det OK då och jag kan liksom sluta tänka på det?"
" - Men vadå? Tror du att det är fostervatten eller?!"

blablablablabla, tillslut säger hon:

" - Okej, men även om det är fostervatten får du inte komma in nu, vi har det så fullt och inte tid för en undersökning på dig. Fortsätter det och kommer mer än nu får du väl ringa ikväll om du känner dig orolig, men tänk på att det måste ha kommit mycket då. Ta på dig en binda, kan du krama ur den ikväll så kan du ringa"

SUBBA! Va fan, tänk om det bara rann vatten ut i helvete då, får jag inte komma in på en undersökning då heller bara för dem har fullt? Snacka om otrevlig tant, detvar så mycket mer till samtalet än detta, ingen humor och ingen mjuket alls hos personen.


Jag och Tyra hänger hos mina föräldrar. Vi...

dsc00066 (MMS)

Jag och Tyra hänger hos mina föräldrar. Vi båda har badat, fast inte ihop det hade aldrig fått plats. Nu sitter Tyra och äter äpple, gurka och kall potatis, det var vad hon ville ha till kvällsmat. Själv skulle jag kunna tänka mig en pizza till kvällsmat, men det lutar nog mer åt knäckemacka. Eller... Något magiskt som får bebisen att komma!


+ 9

Nu lägger jag mig i sängen och föder barn själv! Haha, nja kanske inte riktigt.

Hela natten har jag vaknat av sammandragningar, tyvärr har det inte varit något direkt "mönster" på det hela. Men jag tar det som en bra grej, kroppen börjar förbereda sig mer och mer! Sedan jag gick upp imorse har jag också haft sammandragdningar till och från, även molande värk hela tiden och *hosthost* en viss slemmig sak har börjat lossna (jag tar det som ett det är på G, även om det kan lossna långt innan).

Jag håller mina tummar för denna dagen, som för alla andra dagar.


Snart var man ensam igen!

Sedan jag kom på att jag kan mobilblogga med min (låne) mobil så har jag liksom glömt av att blogga på riktigt. Egentligen har jag väl inte så mycket att skriva om, jag menar det händer ju inte så mycket mer än att vi bara väntar, väntar och väntar. Och det eviga väntandet gör mig något bitter så mobilinlägg känns bra för då kan man både få med en bild och lite lagom text (vara bitter i liten dos helt enkelt!)

Sista veckan har varit den sista vi får ha Carl hemma dygnet runt. Imorgon börjar han jobba på riktigt. Jag är så glad över att han lyckats få ett jobb på dagtid! Det är väldigt krävande att ha en sambo som jobbar från 12 på dagen till 12 på natten (ibland längre!), som han gjorde i Oslo. Det tär på både förhållande och familj. Och nu när vi ska få en bebis snart så behövs det en pappa som är hemma och är en närvarande pappa, inte en pappa som är borta och när han väl är hemma är en grönskat pga. olika anledningar. Nöjd är det ordet jag är och saker och ting kunde nog inte blivit bättre just nu.

Lite sorgligt är det allt att han ska börja jobba. Det är faktiskt väldigt lyxigt att ha någon hemma som gör det mesta. Framför allt mysigt att ha någon att sitta ner tillsammans med och starta dagen med. Nu blir det ensamma frukostar (snart med bebis), Carl äter på jobbet och Tyra på skolan. Tur att vi har helgerna till mys, och jag och Tyra har lite extra tur som har 2 dagar helt extra varje vecka! 


frukost förberedelser!


+ 8, det är mer än en vecka. Jag har hört ...

dsc00054 (MMS)

+ 8, det är mer än en vecka. Jag har hört att dessa övertids kilon är svårast att få bort, och jag går typ upp 1 kg i timman. Vaggan hänger tom fortfarande, okej den är bäddad men tom för bebis. Idag vill jag ha bebis lite mer, jag har nämligen förlorat mitt förstå barn till mannen som bor här, alltså Carl. Jag får inte göra något med henne, inte ens klä på henne ett par nedrans byxor utan att hon börjar gallskrika. Nu hoppas jag att Tyra snart vill sova så jag får ligga en stund till. Förresten, jag har ont från och till hela tiden, varför vill det inte hända något mer?!


Det är inte bara jag som tröttnat. Tyra ro...

dsc00051 (MMS)

Det är inte bara jag som tröttnat. Tyra ropar till sin lillasyster att hon ska komma ut, och komma hit! Jag har slutat tro på denna veckan. Helt ärligt det är ju nästan måndag.


Äggröra, bacon, stekta tomater och bagel m...

dsc00048 (MMS)

Äggröra, bacon, stekta tomater och bagel med cream cheese, plättar med sylt och grädde och en morotsmuffin har jag precis ätit till frukost. Inte direkt en sjukhusfrukost, ni förstår jag är fortfarande hemma och ingen bebis har kommit!


+ 6

Okej, nu hoppas jag verkligen på morgondagen och månens dragningskraft (det är ju fullmåne imorgn)!

Jag orkar inte hetsa med mina fixideer längre (inte alla i alla fall). Carl fick använda sina rena mjukisar som legat i skåpet i snart 4 veckor utan egentlig anledning och ikväll byter vi sängkläderna, Tyra kräktes ju i dem tidigare så...ja.

Jag själv är som en gasmaskin som går på högvarv, får sammandragningar av att Tyra skriker och är/blir småirriterad av det mesta. Kissar en miljon gånger per natt för jag sover så oroligt pga. att Tyra är sjuk, jag håller på att bli sjuk, Carl gnisslar tänder/pratar i sömnen/snarkar och att det är jobbigt att vara höggravid.

GodNatt!


Okej, jag överdrev kanske, det blir inget ...

dsc00043 (MMS)

Okej, jag överdrev kanske, det blir inget sjukhuset. Ringde sjukvårdsrådgivningen, dem tyckte vi skulle fortsätta göra som vi gjort med Tyra, bara ge henne mer medicin och varmt att dricka också. Så nu sitter hon och sörplar te och knappar kex. För övrigt så är hon tokpigg nu och inte alls som i förmiddags.


"kiss i sängen och ha det bra..." nej, sna...

dsc00038 (MMS)

"kiss i sängen och ha det bra..." nej, snarare kräk i sängen. Tyra är inte frisk, måste nog bli sjukhuset eller nåt idag, 2 veckor och nu går det bara nerför igen, inte bra! Lilla monstret sover sin andra gång för dagen vilket inte är något som händer om hon inte är dålig på riktigt. Nu ska jag tvätta kräksiga sängkläder!


Dagens hittills bästa, fsk-bilderna på Tyr...

dsc00037 (MMS)

Dagens hittills bästa, fsk-bilderna på Tyra. Sötaste tjejen i världen lätt!


Jag ligger fortfarande i mina egna lakan, ...

dsc00036 (MMS)

Jag ligger fortfarande i mina egna lakan, det blev tyvärr inget mer än de fisiga sammandragningar igår. Natten fortsatte nästan i samma mönster, det kom mer sporadiskt och lite starkare, eller så upplevde jag det så i och med att jag svävade mellan sömn och vakenhet. Nu på morgonen så känner jag fortfarande av det och hoppas såklart att det fortsätter och sätter igång på riktigt! Förresten, en på Tyras skola tror vi har barn idag 20:22, hoppas!


+ 5

Snabbt om eftermiddagen och kvällen (sedan ska jag sova, hoppas jag).

Vi var på förlossningen, kände nämligen inte igen "rörelse mönstret" hos bebisen det sista dygnet. Kurva sattes och UL gjordes. Allt var finemang! Nu ikväll sparkar hon och lever loppan som vanligt!

Vi var klara på förlossningen vid 6, det hann gå 10 min sedan började jag få sammandragningar och det har hållit i sedan dess. Regelbundna, nja?! var 6-8 min kommer dem och håller i 30-50 sek, så det är väl inget att heja på. Lite heja i och för sig för det börjar kännas lite annorlunda nu och inte lika fisigt som innan. Hoppashoppas det håller i sig och bara smäller till i natt så bebisen kommer imorgon någon gång!

Nu ska jag lägga mig i sängen och hoppas på att jag inte kan somna, för då är det på riktigt va? Så har i alla fall min BM sagt, "Kan du sova igenom sammandragningarna så är det inte på riktigt".

Faaast med min vanliga tur så är detta bara ett litet tråkigt förspel som inte leder någonstans.


Jag duger inte för Tyra idag. Inte konstig...

dsc00031 (MMS)

Jag duger inte för Tyra idag. Inte konstigt kanske, jag har inget tålamod. Tur att Carl är hemma idag, imorgon börjar han att jobba. Nu ska monstret i alla fall sova och vi ligger i sängen allihop, Tyra gosar med Carl och jag gosar med... Ingen och det är riktigt gött det också faktiskt!


Varit vaken sen 3. Somnade till tid 5, men...

dsc00029 (MMS)

Varit vaken sen 3. Somnade till tid 5, men då vaknade ju såklart Tyra. Varför? Hon sov ju inte igår på dagen, hon borde varit mer trött! Efter 1 timmas vägran till att somna om ligger vi nu på soffan. Attans att jag lovade att ta denna morgonen! Måste jag säga att jag är trött? Bara som en bonus så håller jag på att bli sjuk, Tyra är snorkig och hostig igen. Kl 8 väcker vi Carl, då lägger jag mig.


Den stora klumpen och jag ska sova. Undrar...

dsc00023 (MMS)

Den stora klumpen och jag ska sova. Undrar hur dem kan säga att hon är liten!? Jag känner av något i magen men vågar inte hoppas, antar att det bara är en fis på tvären.


+ 4

Imorse trodde jag seriöst att det var dax! I en timma låg jag med onda förvärkar/sammandragningar (känns ju fan som det är samma sak när folk berättar och man läser i böcker!). Väckte nästan till och med Carl för att säga att "Jag tror det är dags nu". Men i samma stund som Tyra ropade sitt första "MAMMAAAA" för morgonen så stoppade det och jag blev olycklig!

Min bästa Hanna kommenterade igår och sa "Det var nån som sa till mig att bebisar som tar lång tid på sig ofta tar det mer lugnt när dom väl är ute också". Jag har tänk endel på det och plötligt känns det ganska okej att hon segar. Tänk om det är så! Tyra blev ju liksom ryckt ut ur magen mer eller mindre och hon är ju lika vild som ett lejon. Då kanske denna lilla tjej är seg, lugn och trött som en sköldpadda... typ? Jag lever på hoppet!
Fast... det mesta av hoppet vill ju att bebisen ska komma.


igår hos a&j, en svullen tjockis


+ 3

Nej, inget händer, INGEEET!

Jag är trött på att ständigt lukta kiss (jo men det känns så, fast det gör jag visst inte säger Carl), jag är trött på att det ska trycka på hela tiden och inte betyda något mer än att det är bajs på G, jag är trött på att mina kläder faktiskt inte passar längre, jag är trött på att inte kunna andra och rör mig, jag är trött på det mesta faktiskt!

Idag ringde min mamma mig och frågade om det inte hade börjar hända något än. Såklart svarade jag nej, då tyckte hon det var konstigt att dem inte satt igång mig. När hon väntade min bror (för 14 år sedan) så skulle dem sätta igång henne när hon var 2 dagar över tiden, skillnaden mellan då och nu är ju stor men jag tror även vår åldersskillnad har något med saken att göra. Jag är nu 24 år och hon var 35 år när hon väntade min bror.

Jag har så många "fix ideér" hemma som jag fått bara för att jag väntar och väntar. Tex. jag kan inte byta sängkläder i vår säng för ens bebisen kommit, det betyder nu att vi påbörjat vecka 3 i våra sängkläder vi har nu... snuskigt! Carl får inte använda sina renamjukisar för alla kläder som åker med till BB och träffar nya bebisen måste vara rena! Jag har en plan på hur vi ska göra om värkarna startar på natten. Då ska jag tömma ut mina saker ur sovrummet och Carl hämtar Tyra in till sovrummet så får dem sova ihop. Undertiden packar jag ihop en väska till Tyra och mina + Carl sista saker. The list goes on!

Jag vill ha bebis nu, fast det behöver jag nog inte säga


Stor mage

Jag ligger hos A&J, som en valross. Jag ska få glass snart med maränger och chokladsås! Måste bara säga att när mammakläderna inte längre täcker magen är liksom dags att bebisen kommer ut... eller hur!?


Vårskor

Jag måste bli bättre på att kolla webbshoparna.

Hela våren/sommaren har jag letat efter vanliga tygskor med kardborre till Tyra utan att lyckas! Spanade in på bus och rackartyg för att fördriva tiden med önsketänkande så hittade jag ett par skor direkt som föll mig väldigt mycket i smaken. Frågan är bara, undrar vad Tyra har för storlek i skor nästa vår/sommar? Finns två kandidater på hemsidan str. 22 och 24, tyvärr tror jag hon kommer vara en 23:a.


katvig ♥


Nattinatt min skatt

Tror det är en liten tjej som är liiite avundsjuk på vaggan.
Våfflor, part. 2!

Vi gjorde en sats våfflor ikväll också, men idag blev det matigavåfflor!

100 g smör
2 dl mjölk
3 dl kattvatten
4 dl mjöl
2 msk bakpulver
(en vanlig våffelsmet!)

I smeten skar jag ner purjolök, färskmalen svartpeppar och toppade med bacon innan jag stängde igen våffeljärnet för gräddning.

Vi hade creme fraiche och löjrom som topping och det var sjuktgott! Man måste ju inte gå och köpa dyra löjrom men ja vill man "lyxa till det" lite och... som sagt det var sjuktgott! (och löjrommen är något vi haft frysta i evigheter men glömt av uppe hos svärmor Eva, och nu fick vi äntligen tillfälle att använda det!)


våfflor ♥


+ 2

No baby!

Idag har jag gått och gått igen, halva dagen...typ. Jag känner inte av något. Min bästa Ann fick besök av mig idag, hon tyckte minsann det  sista vi sågs nu, jag hoppas hon har rätt! Jag räknar kallt med att bebisen kommer i veckan. Jag ställde mig även på vågen när jag ändå var där. Jag slutar nu att uppdatera min vikt, jag här ändå gått mina fulla veckor =P

Jaja, även om viktuppgången inte var den jag ville ha så kan jag trösta mig med att det mesta faktiskt är vatten. Jo, det är sant och ingen ursäkt! Jag traskar numera runt i ett par skor jag lånat av mamma i str. 40! Ni ska veta att jag annars har 37/38 i skor! Till och med mina läppar känns svullnare än vanligt!

Jag har inbillat mig att det ska hända i kväll eller i natt, att värkarna startar. Det gör jag i och för sig varje dag men ikväll har jag haft ett städa hemma och fixa i ordning sug. Precis som att "jooo nu måste du vara klar och beredd!" Haha, vilka fantasier man har va?!

Förresten så agerade Carl frisör på mig igår. Han slingade mitt hår. Resultatet av slingningen blev skitbra men tyvärr blev färgen (som jag valt) helt fel! Nu mera sitter jag utan "finneblont" hår och i stället har jag "jag är en grå biblioteksmus" hår Tusan, att håret aldrig ska bli bra!

bild 1. så blev det. bild 2. så hade jag hoppats på att det skulle bli.


Våfflor!

Jag älskar våfflor så ikväll blev det våffelmys när Tyra hade somnat, gissa vart!? Vid Tv:en, hahaha!


mer komplicerat än så här behöver det inte vara!


Härliga höst!

Vi kunde lika gärna lämnat Tyra hos mormor och morfar en dag till eller ja, snarare i all evighet. Hon älskar verkligen att vara där vilket inte är så konstigt då vi spenderat så mycket av vår tid hos dem enda sedan hon var bebis och så älskar hon ju sin morfar mer än allt annat.

Vi misstänkte att det skulle bli svårt att få hem henne, så jag och Carl hade förberett med lite lockbete i form av fågelmatning som är väldigt poppis. Tur att vi har vårt Ramnaparken här i Borås som kryllar av ankor, duvor och andra brödglada fåglar!

Förresten så blev jag och Tyra jagade av en tokig anka. Han gick efter oss och fräste massor en ganska bra bit. Konstig filur, vi som knappt ens tittat på honom!min minsta bästis och jag


en glad snorunge =)


den tokiga ankan!


Lika klantig som vanligt!

NU GRÅTER JAG (nästan i alla fall!)

JAG MISSADE DEN, JAG MISSADE DEN, MIN MOLO OVERALL ALLTSÅ! MED 6 JÄVLA MINUTER, JAG GLÖMDE AV DEN HELT! NÄSTA CHANS KAN JU KOMMA OM...JA TYP ALDIG! BUÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ! OCH BARA FÖR SÅ GICK DEN TYP 100 SPÄNN BILLIGARE ÄN VANLIGT, TACK!

livet blev just ännu mera bajskorv än innan!


+ 1

BF + 1 enligt min kalander. Enligt UL så är det BF idag, faktiskt! (jag fick ju 3 datum 15 (barnmorskans), 16 och 17:de och valde själv att ta det som var i mellan allt, som jag sagt förut.) Tror dock inte på bebis idag heller i och för sig men man ju se det som att jag inte går lika långt över tiden i alla fall!

Det finns ett annat datum som klingar i huvudet hela tiden och den är 21. På rutin UL:et så sa hon som gjorde det att BF skulle vara då, men att hon inte fick ändra datumet för att man ska gå efter vad första UL:et visar vilket var den 17:de (som vi gjorde i vecka 12). Så nu sitter jag här och försöker vända hela saken till min fördel, att jo men det kanske är 21 som är det riktiga BF:et? (fast sammtidigt sa ju UL tjejen att det är möjligt att bebisen bara är liten vilket hon också är). Och en annan sak, om BF är 21 betyder det att Carl har typ supermannens spermier som kan leva aslänge i en annan kropp.

Aja, för att rädda mig själv och vända allt till min fördel så vänder jag nu på steken och säger att efter den 21 då, då kan jag börja klaga på riktigt!


BF

BF = BeräknadFödsel, det var alltså beräknat att det ska komma en bebis idag men vad tror vi, knappast (okej 2 timmar kvar på dygnet men...ja ni hör ju hur dumt det låter!)!

Jag känner av lite förvärkar (jippi!) men inte alls som med Tyra. Kom ihåg att jag låg hemma och blev orolig flera gånger att det skulle sätta igång, men nu... nu känns förvärkarna mest som en piss i havet ungefär, men det känns något i alla fall!

För mig (oss) är det BF på två vis i dag. Andra BF = BarnFritt. Förstår ni vad det innebär!? Sovmorgon i morgon! Inte för jag tror att jag kommer sova värst länge men bra vetskapen att inte behöva gå upp utan kunna snoza till mitt på dagen är helt underbar och något som jag längtat efter sedan Gud skapade jorden! Jag och Carl har passat på att småfiffa hemma som vanligt, vi har även unnat oss en gottekväll tillsammans och nu bär det väl av mot sängen för mig. Jag har gått runt och "shoppat" (köpt sladdlister och en tavelram...kul) halva dagen och min svank är död.

Imorgon ska jag börja mitt officiella klagande. Då börjar jag ju plussa dagar, så var beredda! Imorgon ska vi även sätta upp Lenadervaggan och jag ska få bädda inför bebisens ankomst.

Förresten, köpte hem bindor idag. HALLÅ!? Vilken bindljungel det är ute i butikerna. Hur ska man veta vad man ska ha och vika som är bäst?! Jag tror inte jag använt bindor sedan Tyra föddes och jag har verkligen ingen aning om vad jag hade då. Just nu känns det som jag köpt bindor i samma storlek som bebisens miniblöjor.


massor med mums!


Upp och ner, ner och upp

Jag vet inte vart Tyrisen lär sig allt, eller snarare när hon lär sig allt. Ibland undrar jag om hon övar på vissa saker i smyg.

Som här om dagen när hon tog på sig sin ena vatten själv, det var en fingervante! Till och med jag krånglar till det med fingervantar! Och de senaste dagarna har blixtlåsen på det mesta börjat dras upp och ner. Nu mera tar hon av sig sin pyamas själv på morgonen. Hon tycker det är skitkul att stå/sitta/ligga och dra upp och ner blixllåset nu när hon kan helt själv utan några problem!


det blir lite lättare att dra upp när man lutar sig bakåt


1 dag kvar!

Inget händer mer än molande värkt, inget att hänga i granen direkt. Bebisen rör sig ibland så det känns som om någon för gynprov på en (ja ni som är tjejer vet ju kanske hur det känns att få en stor topz på livmodern eller något annat "hårt" och lång). Hur den känslan kan komma har jag ingen aning om för hon ligger ju innanför...aja. Det killas där också, typ hela tiden på ett obehagligt vis. En så lustig känsla, obehagligt fast inte ont. 

Jag kollar på film hemma hos Anne ikväll, kopplar av, laddar om och tar mig friheten till en (kanske) sista kväll ensam. Imorgon blir det ännu mera ensamt då ska Tyra sova hemma hos mormor och morfar som "träning" inför vår BB-vistelse (som min pappa förklarade det).

Hoppas på att det sätts igång i natt, jag och Anne har nämligen klippt i oss en hel annanas, alltså varsin halva och för mig väntar det en promenix hem. Så kaaanske?! Jag hade i alla fall inte blivit ledsen!

Tjing!


Är du full Tyra? AAAAA

Äpplejuice som stått rumstempererad i en plastflaka i ca 2 veckor är väl inte så jäkla smart att dricka va?

Tyra lyckades få tag på en väska igår och hittade en flaska med just sån juice. Inte tänkte väl jag på det för just den väskan hade Carl med sig som skötväska underdagen när dem var på promenad, så självklart todde jag att juicen var ny och inget vi glömt kvar. Det var inte förens imorse när Tyra kom traskandes med flaska igen (som blev kvar på hennes rum sedan kvällen innan) som jag tyckte att hon luktade...alkohol! Jäst liksom, precis som äpplemust! Frågade då Carl om det var ny juice eller vad det var frågan om. Och nej, som ni förstår var den inte ny!

Så nu sitter jag här, med ett fullt barn. Neeej, riktigt så är det inte hon har inte hon har faktiskt inte reagerat något alls. Men något säger mig att det kommer antingen en spya eller en riktigt äcklig bajs senare. Borde man ringa sjukvårdsupplysningen?


2 dagar kvar!

Jag har hittat en anledning till att bebisen inte kan komma förens efter den 17 okt kl: 19:40. Ja och med det menar jag att jag inte kan åka upp till förlossningen innan då. Jag har äntligen (igen) hittat den underbara Molo overallen som jag så länge väntat på ska komma upp på Tradera efter att ha missat aktioner eller i sista stund blivit överbjuden. Men nu, denna gången måste jag ha den! Det bara är så, den måste bo hemma hos oss och min lilla tjej måste ha den! Om jag (mot all förmodan) skulle åka in innan det så ska jag hitta mig en backup som kan bidda på den åt mig!

Förresten så är hälften av "göra mig fin" listan klar. Håret belv färgat idag och mustaschen vaxad. Nu är det bara armarna som ska epileras, ögonbrynen som skall noppas och...nej inget mera. Håret blev väl kanske i ljusaste laget men bättre det än min hemska utväxt! Jag ska någon gång i framtiden slinga det i en mörkare nyans så det blir lite liv i det. Nu är det nämligen bara extremt finneblont och jag ser ut som den finne jag visst egentligen är.

Det händer fortfarande inget på bebisfronten förutom att hon är vild. Förresten min pappa tror hon kommer på fredag natt, eller att vi kommer att åka in på fredagskvällen, vi får väl se.
Dagens lillablåTröja; Pappas gammla (antagligen fix eller Po P)
Jeansthights; HM
Strumpor; HM

Sjukstuga? Nej LEKSTUGA!

Det låter massor från Tyras rum. Alla låder vänds det upp och ner på, det skramlas bland kastruller och lock, "lagalagalaga mos" hojtas det mellan varven och ingen är lyckligare än jag!

Hon är pigg och glad! Hon leker och vill inte bara bli buren hela tiden. Hon har ätit en hel flaska välling, en halv skål flingor, ett par ostbitar och slickat i sig smör til frukost. Även 2 äpplen har hon klippt i sig (och det är massor om man jämför mer resten av veckan!). Inte nog med det, inte en endaste gång har hon vaknat i natt! Det betyder att hon håller på att bli frisk, frisk i tell you! Hon vill inte ens sova fast klockan är trött för länge sedan, pigg tjeeej! Nu är det bara sista snoret, dem sista hosten kvar och rösten som skall komma tillbaka!

På måndag blir det förskolan igen och jag tror hon längtar dit faktiskt. Det känns så i alla fall för varje morgon och kväll frågar hon om vi ska "gå kolan" eller "gå kolan mojon".

Måste bara tillägga att det är nästan på dagen 1 år och 1 månad sedan Tyra började gå själv utan stöd!


lilla skallepär!


Till Tyra

Vi fortsätter och fixa och dona hemma. Småpill är det roligaste och vi har massor av det roligaste kvar! Här om kvällen satte vi upp två krokar i hallen till Tyra som hon kan hänga av sig på. Visst är krokarna snygga? Jag köpte dem i Danmark för 3 år sedan!


Detta med burkmat

Ibland skäms jag lite över att jag gett Tyra burkmat. Vi har några burkar kvar hemma som Tyra inte alls vill ha så jag tänkte att jag ger bort dem så de inte blir gamla och jag måste slänga dem. Insåg sen när jag kollade på datumet att dem blir ju inte gamla förens 2012! Fattar ni hur lång tid det är eller? Jag skulle då egentligen kunna spara burkarna för att ge till nya bebisen. Ja, hon hade alltså hunnit bli 1 år och 7 månader innan maten hade blivit gammal! Det tycker jag är skrämmande.

Jag ger bort burkarna nu medan de är "färska".


Bajs är roligt!

" - Men sluta fota bajset dååå!" sa Carl till mig när jag nyss stod helt fascinerad över den långa bajskorven som flyter runt i fiskskålen. Jag undrar om vår fisk får för mycket syre, många bajskorvar flyter nämligen. Tänk va, folk som oroade sig för att fisken skulle få för lite luft och nu får den för mycket, ojoj bäst att börja byta vattnet lite mer sällan då så bajset sjunker....

haha!


Inför imorgon

I väntan på morgondagens frukost.
GodNatt!


min enorma te-kopp och Carls kaffepress.


3 dagar kvar!

Vart är min (nästan) utlovade bebis?!?!?!

Jag har slutat hoppas på denna veckan. Förra helgen kändes det som att torsdag var en dag som vi äntligen skulle få henne men nej, jag tvivlar mycket starkt på det. I så fall måste det panga till rejält inatt eller imorgon. Min mamma tror att hon kommer i början av nästa vecka, på onsdag närare bestämt. Fattar ni! Det är fan en vecka dit ju! Hur ska jag kunna vänta så länge?

Jag tror inget längre. Jag går bara och känner efter. Så fort något "gör ont" eller känns annurlunda så reagerar jag fast jag egentligen vet hur det känns med värkar. Jo, jag gör det för det har jag haft en gång, men det är inget vi går närmare in på nu!

Jag har fått finnar. Många. Bara övernatten har det kommit 4 st, och ni ska veta 4 finnar sammtidigt är ganska många för mig som annars inte har några! Tusan alltså att man ska bli så ful när man vill vara fin när bebisen kommer. Eller ja, jag vill väl mest vara "så snygg som möjligt" på bilderna från förlossningen. Låter det helt knäppt eller? Imorgon kommer min Ponny hit och förbättrar det hela lite i alla fall. Hon ska färga min utväxt (äääntligen!) och sedan ska jag allt se till att hon drar mina moppemustasch också.

Mina kläder är nu packade i BB-väskan, babyskyddet är fixat och vi har vart plats åt vaggan.


4 dagar kvar!

Inget händer, fast det är den 13:de imorgon och studenten som trodde att det skulle komma bebis då. Ja, jag vet det var ju bara något hon sa för att vara snäll, men ändå! Hoppas på att det börjar hända lite saker i morgon på kvällen så bebisen kommer den 14:de dåå´råå!

Idag ringde min Aurora-BM och kollade av lite med mig. Vi pratade om mina förlossningstankar vi samlat ihop i min journal som finns uppe på förlossningen. Allt kändes bra och det var inget hon hade missat. Dem är berädda på att jag kommer och det känns skitbra!

Idag har jag börjar packa BB-väskan så smått. Bebisens och mina kläder är ner packade (okej, inte mina mjukisar dem hänger på tork!). Nu är det bara resten kvar. Lite svårt att packa typ necessären oså, man använder ju allt i vardagen. Men jag antar att innan jag ens kommer få åka upp så har jag god tid på mig att packa det sista, bara man har allt på plats liksom

Jag har även ägnat kvällen till storkok! Nappar, nappflaskor och bröstpump är nu steriliserade och klara för användning. Måste bara köpa sugnappar till nappflaskorna så vi kan använda dem, haha! Ersättning ska också inhandlas lika så amningsinlägg (KOM IHÅG!!) sedan har vi resten hemma. Krämer, oljor, våtservetter och blöjor.

Carl, han får förresten packa sin egna BB-väska. Han kommer ändå inte få plats med sina saker i min och han kanske inte ens får stanna på BB, det är ju i mån av plats!


min krysslista


bebiskläder
pyamas x2, sockar x2, mössa x2, byxa och body att åka hem i
ja, och även en overall som inte fick vara med på bilden!


Jag och mitt pucko aka Carl

Helt ärligt tycker jag nog Carl är mer irriterande och puckad än något annat för tillfället. Nej, det är inget jag skämms över heller. Hör bara på det här.

Carl kommer ut till mig i köket och är arg för att det är smulor och smutts på vår vita vardagsrummsmatta som han valt att vi ska ha.

" - Nu sätter jag matförbud ute i sofforna!"
" - Jaha, men alltså...(innombords skrattar jag redan hysteriskt!) jag tänker äta där ändå"
" - MEN, du är så jävla barnslig, nu säger jag att det är så! Det blir så mycket söl på mattan vi kan inte hålla på att tvätta den hela tiden!"
" - Ja, fast jag har ju inte sölat på mattan, eller jo en gång så jag kommer i alla fall fortsätta äta vid soffan"
" - Du är så jävla barnslig, att du inte bara en gång kan lyssna! Det är så typiskt dig"


Detta är ett typiskt vardagsgnabb vi har. Till det roliga då. Carl satt och käkade fiskgratäng och smörgåsar i soffan när fotbollen började för en stund sedan.

" - DU, nu bryter jag matförbudet en stund..."

Ahahahaha, så länge höll det!  


Liten och sliten

Tyra blir bara sämre känns det som. Enbart snor har även fått med häng av hosta och ett par nysar då och då.

Det är fruktansvärt tråkigt att ha ett sjukt barn. Extra tråkigt är det att ha en sjukt och trotsigt barn. Jag tror helt ärligt att hon gråtit/tjurat största delen av dagen och då för saker som annars är okej att man säger, gör och erbjuder, men inget har passat! Jo, en sak passade idag och det var att åka med morfar hem efter jobbet. Det var skönt att få lite ensam tid med Carl och kunna gå runt och fixa i ordning ifred vilket är svårt när man har en skrikig/trotsig/sjuk tjej efter sig.

Jag hoppas verkligen att hon är bättre imorgon, för allas skull.


nattning med pappan


Libero problem!

Sitter här med typ en miljon tomma blöjpåsar som jag sparat. Ska registrera mina poäng så jag kan köpa blöjcheckar. Ja, jo jag tycker att har man ändå köpt massor av dyra blöjor kan man få något för det! 50 kr lite då och då gör faktiskt sin del i plånboken!

Men då till problemet, jag hittar inte vart jag ska registrera dem! Är jag helt puckad eller? Jag följer anvisningarna man får när man kikar vart man ska göra det och det ska visst inte vara svårare än att gå in på poängshoppen, men ändå fixar jag det inte! Jag börjar misstänka att jag har en förgammal webbläsare.


Natt SMS

Jag; Det är tråkigt att vara höggravid, skitkåt, ha ett barn i rummet intill som hostar och en pojkvän som ligger bredvid och snarkar... Jag menar det är ju ändå tisdagkväll och andra möjligheter kunde funnits. Som halva prister på Mc Ewans och ett säkert grovhångel i alla fall... Nu gråter barnet och ropar efter mamma också...

Cornelia; Oj då inte nog med att det bara var måndag igår och du tog fel på dagen. Du fick ligga kåt och ofredställd också =) OCH ett sjukt barn. Det är botten av isberget =) Tycker faktiskt synd om dig

hahahaha, tur att någon visar medkänsla!


Mer djur

Vi utökar familjen med ett djur till. Denna gången är det hökugglan.... Sigge kanske? Eller Margit? som flyttat in. Jag tycker den är sjuktsöt i alla fall. Vi hoppas på fler uppstoppade kompisar. Gärna ludna. Jag gillar nämligen dööööda djuuuur, hahahah! Denna lilla pippi var i vilket fall en presten och inget vi köpt själv, för det är vekligen svindyrt med uppstoppade djur!


här hänger den i vårt förtillfället väldigt tomma sovrum!


Rena kompisar

Även mjuka små djur behöver få sig en omgång ibland! Imorgon blir det en annan färgskala på kompisar som får bada.


Garderobsröj

Alla säger att Tyra är sååå liten. Jo men visst det kanske är sant, men hon växer i alla fall fast folk inte tror det!

En halv papperskasse med försmå kläder lyckades jag få ihop idag. Och om säkert bara 2 veckor till så har väl den kassen blivit full! Det är mycket som ligger i "pågränsen till förlitet" högen som egentligen kaaanske skulle åka med i kassen nu men som jag har lite svårt att slita mig ifrån, bla. ett par rosarandiga thigts från Katvig som jag bara måste hitta ett par nya på Tradera innan jag packar ner till att nästa tjej vuxit i dem.


ordning och redan, pengar på fredag!
inte för det syns vad det står, men ändå!


5 dagar kvar!

Hur många dagar är det kvar till BF? Ska jag räkna med idag? Seriöst, jag är verkligen så förvirrad just nu! Måndag (har ju gått), Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag (BF)... Det blir 5 va? Vi säger så!

Idag hade jag i alla fall BM-tid. Min förra tid blev tyvärr inte mitt sista och såklart hoppas jag på att idag blev det istället. Sorgligt nog var Ann tvungen att åka iväg på något viktigt så jag fick träffa en annan. Tjejen jag träffade var minst lika bra! En student faktiskt, men hon kändes skitproffsig! Hon undersökte magen noga, mycket noggrannare än Ann faktiskt! Magen var visst spänd, så det var lite svårt sa hon men allt kändes jättefint. Huvudet var nu fixerat och det är antagligen därför det känns som att magen sjunkit, vilket den visst inte gjort! Det är bara bebisen som sjunkit. Hon sa att lilla tjejen i magen har gott om plats att röra sig nu när hon ligger så lång ner fast magen är så högt upp fortfarande. Jag som tyckte att hon skulle få det trångt och vilja komma ut!

Studenten sa att hon trodde inte att det skulle komma någon bebis idag men kanske den 13:de, det tyckte hon var mycket sannolikt. Själv tycker jag inte att bebisen ska komma den 13:de då fyller nämligen bebisen farbror år och det känns ju faktiskt bajsigt att trots allt behöva dela dag med någon annan. Så jag tycker att bebisen ska komma den 12 eller 14:de istället.

Nog tjatat om det. Min vikt hade ökat med 1 kg och nu har jag (tyvärr) gått över på 2 skiffrigt. Lite får jag väl skylla mig själv som gärna tar en kaka efter och innan till allt!


Höst i stan!

Vilken härlig höstdag det har varit idag i Borås! Jag önskar så att jag inte var så flodhästaktig och kunde leka mer med Tyra. Det har nämligen varit perfekt väder för hopp i lövhögar. Aja, istället för lövhögshoppning matade hela familjen ankor i stan, det var minst lika mysigt!
Det här med sömn...

Jag går på sparlåga vad det gäller sömnen idag också. Tyra sover oroligare än vanligt pga. snorigaste näsan i stan och jag kan helt enkelt inte finna ro längre!

Igår innan jag tänk att krypa ner i sängen insåg jag att "nej, jag är ju inte alls trött" så jag satte igång att vika 2 IKEAkassar som var fulla med ren tvätt, röjde lite smått och slutligen snörade jag ett par stickade sockar min farmor sytt. Tror klockan var halv 1 när jag la mig brevid en Carl som precia hade haft besök av John Blund.

Så nu sitter jag här, seg som en förgammal kola och det enda jag egentligen vill är att sova men jag kan inte! Jag försöker nog krypa ner med Tyra sen när hon vill sova, hon är hemma idag.


Systugan raporterar

Omklädning av fotölj KLART!

Vilket team vi varit jag och Carl! Knappt ett endaste gnabb om vad som är rätt och fel utan vi har bara gjort! Båda är toknöjda med fotöljen som fått nytt liv efter 13 år i samma klädsel. Inte konstigt att den såg sunkig ut! Men nu är den som ny igen! 110 pengar kostade det oss inte att förnya den, för det betalade någon annan med presentkortet vi hade på IKEA.


så blev den, tyärr har jag ingen före bild,
men vi kan väl säga att den var benvit som blivit pissgul och hade öl(?)fläckar på sig
och se, ränderna går nääästan exakt med varandra


Långa korvar

Fisken (som ännu inte fått något namn) är min för närvarande bajsigaste komips (jag antar att bebisen kommer ta fiskens plats snart). Den har en bajskorv hängande efter sig nästan hela tiden, den ena längre än den andra! Måste säga att jag tycker det är lite äcklig, bajsfisk!


Väntans tider...

Carl och Tyra har snart sovit i 2 timmar. Jag hade gärna också sovit men det snurrar allt för mycket viktigt och oviktigt i mitt huvud så jag kan inte (vilket kommer slå hårt mig mig sedan... jag har bara ca 4 timmars sömn i bagaget idag).

Istället för att sova har jag försökt att klippa ut tyget till fotöljen som skall kläs om, men min omatematiska hjärna sviker mig. Mönsterpassning är inte det lättaste. Jag har tidigare lyckats men då av ren slump! Jag vågar inte lita på slumpen idag, inte när jag vet att slumpen kanske sviker. Då kommer både jag och Carl bli tokiga på hur fel och ful fotöljen kommer att se ut. Jag får helt enkelt vänta på att min matemasiskadel ska vakna till liv (alltså Carl) så vi kan gnabbas lite om vad som är rätt och fel, till att enas och sedan bli nöjda båda två med att ha en snygg fotölj!


Fisk i skål

ang. en kommentar till vår guldfisk.

Nej, jag kommer inte att följa ditt råd. Jag vill ha en skål till fisken och inte ett akvarium (då hade vi ju köpt det!)! Det finns större "djurplågeri" problem i världen att ta hänsyn till än en nedrans fisk som Tyra ändå bara vill äta upp (jag menar att äta den är väl mer plågeri än att låta den leva i en skål?). Varför skulle djuraffärens ens sälja syretabletter eller säga att det bara är att byta 1-2 glas vatten per dag om det skulle vara djurplågeri att ha fisk i skål? Och om fisken väljer att dö om 9 - 12 månader köper jag väl en ny, alla ser ju ändå likadana ut.

Pling i skålen!


v. 40 (39+0)

1 vecka kvar till BF!

Bebisen tar så himla mycket plats! Det är väl det som är jobbigast. Foglossningen känns knappt av. Ryggont har jag väl men det beror nog på att jag är tung och går saaakta gör jag, men antar att det också har med tyngden att göra. Kvällarna är segast och då har jag verkligen svårt att röra mig för rygg och mage låser sig. Börjar känna ett enormt tryck neråt också, både i fram och bakstjärten (mer än jag haft tidigare) hahahaha!

Nu börjar det verkligen kännas som om det snart tar slut, för det gör det ju också. Som mest är det 3 veckor och som minst inga veckor alls utan dagar, ja för det kan  ju hända när som helst!

Hemma räknas det ner förfullt och vi berättar för Tyra varje dag att lillasyster snart kommer, och hon svarar med att dem ska leka på rummet. Vi är toknyfikna på hur vår nya tjej ser ut och kan knappt vänta, fast det lär vi ju få göra ett tag till. Magen har i och för sig sjunkig under de 2 sista dagarna och jag har nästan konstant "mensvärk". I natt vakande jag av att jag hade massor av ont med det försvann och jag kunde somna om. Vi får väl se om det börja hända saker nu. Jag har i alla fall bestämt mig att jag inte längre ska "skynda" på det. Nu får det ta sin tid, hoppas bara den inte blir lång.

Förresten, imorgon ska jag packa BB-väskan!


Hon är här...

eller han...!

Vi har länge (ja faktist ett år nästan) pratat om att skaffa ett djur till familjen, främst till Tyra. Idag slog vi till! En liten gludfisk bor nu hemma hos oss. Tyras första husdjur!

(förresten hittade vi en snorbillig skål, 80 pistoler och fisken var nästan gratis. En billig peng för lång lycka hos ett barn)


Sjukling

Fredagen blev inte rikigt som planerad. Istället för att umgås och busa ute i Sandhult hos tant Cornelia och att jag senare på kvällen skulle få både en FF-kväll och BF-kväll hos mina föräldrar (med sovmorgon, egen tid och hela köret) så blev det en dag och kväll hemma med en jättehängig liten brud. Denna dag hanns det till och med 2 sovpass på 2 timmar vardera, inte illa pinkat !2 spyor, massor av tjocksnor och lite sömn tar visst hårt på en. Vi kan väl säga att jag i alla fall fick min efterlängtade sovmorgon utan att åka iväg, idag sov Tyra till 20 över 9!

Idag är hon i alla fall betydligt piggare och har till och med ätit som hon kanppt gjorde igår. Imorgon är hon nog som sitt gamla jag igen, men vi skippar nog förskolan på måndag bara för att vara på den säkra sidan!


Den åkte in!

Någon form av rokad hände nyss, i magen alltså. Plötsligt blev min utstående kattrövhålsnavel insjunken! Nästan som en normal navel igen!


Söleri

Man ska involvera sina barn i vardagsbestyren va?

Efter Tyra hjälpt mig att krydda och blanda köttfärsen till dagens köttbullar (som jag inte hunnit äta än!) fick hon själv gå loss på "lagning" medan jag stod och stekte. Söleri på högsta nivå och en toknöjd tjej!...

Jag håller med dig Cicci, det kommer nog passa bra till en liten tjej och klingar bra ihop med Tyra =)

Puckat!

Jag orkar inte skriva ett argt och irriterat inlägg om detta, därför länkar jag till mina bästa tvillingar istället;

"Våldtäkt på förskolan"

Måste bara säga att jag tycket polisen gjorde helt rätt som agerade och inte bara lät det gå...!

Bebis snacka

Sambon är på jobbet, barnet på väg till skolan. Idag lämnar farmor, vi får se hur det funkar. Hoppas bra!

Snart ska jag dra mig iväg till Anne. Men först ska jag äta frukost, diska och sortera tvätt. Vi har tvättid idag och det ser jag framemot! Efter dagens tvättpass ska jag så smått börja packa BB-väskan, inte för jag tror det behövs göras än, men ändå. När Tyra skulle komma så packade jag säker om den varje dag i 2 veckor, så det är väl lika bra att packa den så jag kan börja packa om.

Kom igår på att det hade varit kul om bebisen föddes imorgon, den 7:de. Då hade det skiljt exakt 1 år och 9 månader på barnen, men det lär ju inte hända. En annan sak min bästa Hanna sa här om dagen var att vi faktiskt har chans att få barn 10/10/10, det hade ju inte heller varit helt fel. Fast... då hade bebisen blivit född samma dag som min faster som är död nu och som vi även till viss del ska namnge bebisen till, känns lite läskigt nästan. Ett datum lär hon ju komma i alla fall... undrar vilket!?

Idag är det bara 9 dagar kvar, ensiffrigt!


höst i Oslo förra året


Sött till sötnosen

Kan tänka mig att Tyra vill ha den här på sig kropp!


...

Carl får beröm på jobbet det går visst jättebra för honom, jag hade ju inte väntat mig något annat heller. Han är en duktigt kock!. Jag kommer få motsatsen till beröm när han kommer hem, jag är varken en duktig kock eller duktig sambo.

Jag fattar inte riktigt var det är med mig idag. Jag vill bara sova, jag svettas som en gris och är konstant varm. Jag är supertörstig hela tiden och hungrig som en varg. En rejäl köttbit är jag sugen på! Andra dagar orkar jag i alla fall med lite, typ diska, vika tvätt och småplocka.

Lägger mig med Tyra en stund.


Som en sten, en liten stenMitt lilla monster är helt slut efter en tidigmorgon och en dag på förskolan. Det är inte ofta hon sover så här i min famn, som en liten bebis ♥


Inget lockar...

Dax att göra något vettigt hemma för en gång skull, men vad?

 • Diska monster disken
 • Få i ordning i sovrummet
 • "strippa" fotöljen som ska kläs om
 • Dammsuga
 • Skita i allt och snoza på soffan?

 • Åk inte hiss, tack!

  Jag vet varför Tyra vaknar klockan 5 nu, för jag gör det nämligen också. Jag vet varför Tyra vaknar var 10de min till klockan är 6 nu, för jag gör det också. Hisstationen som ligger över oss bommar och låter massor när hissen startar, åker och stannar. Känns ganska så där... det är ju inget jag direkt kan ändra på. Jag menar folk måste ju arbeta. Haha, hade varit lite kul att sätta upp en lapp i hissen;

  Hej!
  Min dotter vaknar när ni åker hiss tidigt på morgonen.
  Oftast vid 5, och det tycker jag är för tidigt!
  Ni skulle inte ha lust att ta trapporna ni som börjar jobba då?

  OBS! Efter kl 6 är det OK att åka hiss!

  MvH. Anki


  Hahahaha!
  Aja, det är väl bara att acceptera det och hoppas att hon vänjer sig. Mitt lilla monster orkar egentligen inte gå upp redan klockan 5, stackare! Vi får lyxa extra på helgerna när hissen står stilla så tidigt, då blir det sovmorgon till halv 7 i alla fall.


  Dagens sömntuta


  Jacka; Po P
  Scarf; NameIt
  Mössa; Kappahal
  Fläckar; Banan och kanelbulle


  Passa på med lyxen

  Morgonen blev underbar även om jag var tvungen att gå upp mycket tidigare än jag väntat mig.

  Jag dukade upp en härlig frukost framför dålig morgonTV och njöt av ensamheten, stillheten och latheten! Jag tyckte det var lika bra att passa på för "man vet ju aldrig när man får sitta ensam en morgon och mys äta med täcke och kuddar i soffan igen". Lika bra var det väl att jag passade på, Carl ska redan börja jobba imorgon och onsdag, vi hoppas självklart på att det blir förlängt. Så, ja... där rök mina sovmornar och ensamma lurkiga frukost mornar i soffan, tur att jag passade på minsann!

  Förresten så somnade jag efter frukosten och sov till strax efter 12, lyx!


  frussskost!


  Sovmorgon...lite senare

  Så vad är en sovmorgon? Säkert bara långtråkig och...tråkig...och alldeles underbar!

  Det började med att jag väckte min (klubbade säl till) sambo, sedan ska man även lyckas få upp honom, det i sin tur gjorde ju att jag hann vakna till liv 100 ggr om. Carl gick upp och stängde min dörr, ca 20 min senare ringde telefonen, det var min pappa och han insisterade på att få prata med mig. Han sa inget viktigt ens. När Carl var inne med telefonen fick Tyra syn på att jag inte alls sov och då ville hon såklart prata, mysa och läsa böcker. Medan Tyra och jag läste passade Carl på att leta kläder (ja jag förstår väl det, man måste få klä sig!) och stryka. Fram och tillbaka med man och barn i sovrummet.

  15 min innan dem skulle gå kommer Carl in med en knapp som lossnat från en kavaj han säger att jag måste sy. Jag inser mig då besegrad och helt och hållet snuvad på min efterlängtade sovmorgon. Det slutar med att jag syr, klär på Tyra yttekläderna och sätter iordning henne i vagnen så dem ska hinna gå i tid till skolan.

  Jag tar igen sovmorgonen vid 9 när jag får en riktig sömndimp!


  min 2 går till skolan


  Inte min skrikiga kväll, puh!

  Jag är "ledig" och klockan är strax efter 19, när hände det sist? Det är ju inte så att Tyra sover redan (nej tyvärr) utan Carl lägger henne. Hon gråter, nejar och ropar på mig medan Carl nynnar. Jag kan faktiskt inte låta bli att tycka lite synd om honom som har så vårt att lägga sitt egna barn, men jag antar att det blir så när han enbart gjort det kanske... 5 ggr det sista året (och då tar jag nog i).

  Nu blir det andra bullar i alla fall! Med en pappa som är hemma kvällstid (förhoppningsvis!) så blir det betydligt lättare att ta läggningen. Jag tror det kommer vara så här hela veckan innan hon "accepterar" och vänjer sig vid honom, men hon har faktiskt inget annat val, och inte han heller! Jag kan inte göra allt, speciellt inte med en ny bebis på väg! Dem måste helt enkelt hitta sitt vis, precis som jag och Tyra har vårt, hon och morfar har sitt och hon och mormor ett helt annat.

  Alla kan lägga barn!
  Grönt är skönt!

  75:- och 1 ½ timma fattigare, men höståkpåse rikare!

  Lite krångel med maskinen, så lite skavanker är det här och där, men jag är mer än nöjd ändå! Meningen (för den som undrar) var inte att jag skulle sy en åkpåse som täcker hela Tyra, ja alltså som en vanlig åkpåse gör. Utan meningen var att den skulle bli som den blev, alltså en åkpåse för underkroppen, då Tyra bara kastar filten hon har i vagnen på marken, och värgar ha den på sig! Men de dagarna är över, nu sitter hon instängd och fast, haha! En annan anledning till att jag ville sy en åkpåse för bara underkroppen var att hon ofta/alltid sitter i tjock jacka men enbart i tights eller vanliga byxor. Jag tycker det känns lite väl varmt att kasta på henne fodrade byxor nu, blablabla.......

  Kika på åkpåsen istället!


  dax att sy!


  klippa mönster


  nåla ihop och mäta ut - halvfärdigt!


  nålanålanåla


  nålat - sytt


  hade ett sidenband hemma som jag använde för att kunna dra ihop påsen


  färdig!!!


  testning i vagnen, jag är nöjd!


  ...kissa i mig...

  Slappaste dagen på länge. Jag har knappt gjort någon insats alls idag, det skulle väl vara diska i så fall.

  Bara en kul sak, ja jag tycker i alla fall att det är kul. Jag sa till Carl att annanas sägs sätta igång fölossningen, så att jag borde äta en hel annanas och sedan borde vi ha sex, för även sex och (hosthost) sperma sägs göra en heldel (gegget ska visst stumulera livmodertappen på något vis). Ja och Carl som inte alltid lyssnar på mig fullt ut klämmer ut sig, "- Ja men kisset också!", då frågade jag "- Va vadå? ska du kissa i mig då eller...?" Nja, det var inte så han menade direkt, men jag trodde där ett ögonblick att han menade det han sa. Perverst värre..!

  Tjing och god natt!  vi bor ganska högt upp!


  v. 39 (38+0)

  13 dagar kvar!

  Jag bara väntar och väntar på att det ska hända något, men såklart händer det inget! Detta med hallonbladste (som jag sörplat 4 koppar i 4 dagar av) är ju en bluff. Jag tycker till och med att det händer mindre nu än innan. Jag antar att det bästa är att rör på fläsket helt enkelt för då är enda gången jag känner något överhuvudtaget!

  Det är verkligen trångt för lilla tjejen nu. Hon känns faktiskt riktigt stor, såpass stor så jag tycker att hon ska komma ut, haha! Men ärligt, om hon känns så stor nu så ska hon ändå ligga och fläska på sig i 2, kanske 4 veckor till! Nej, inte helt OK. Min mamma är elak, hon säger att jag kommer få vänta jättelänge innan bebisen kommer. Min mage har visst inte alls börjat sjunka, "- Du är inte klar förens magen hänger nere vid knäna, hahaha!", säger hon. Snäll min mamma har va?

  Jag vet nog inget mera. Jag mår faktiskt bra men är ganska trött (måste sova med Tyra varje dag för att orka) och känner mig något (väldigt) klumpig när jag ska resa mig. Mina fötter har svulnat upp också.


  Jag undrar...

  ...hur det kan se ut så här efter en frukost och en lunch? Det är väl bara att sätta igång!
  Jag vill ha en diskmaskin!


  "Sova i den egna sängen"

  Jag ska sluta tjata om sömnen, det vänder alltid när jag gör det och nu vill jag inte att det ska vända mera! Vi lämnar det med att jag är nöjd.

  Men en sak är väl typiskt! Klart att Tyra ville gå upp strax efter halv 7 imorse när det var hennes pappa som skulle upp! Hallå?! När fick jag sova till halv 7 sist då? Bajs på Tyra och Carl, dem kan få sköta detta med sömnen, läggning och morgon själva! Jag tycker jag har gjort mitt med Tyra i alla fall för ett år fram! Det är inte mer än rätt att jag får sovmorgon 535 dagar framöver (1 dag i månaden kan jag tillägna Carl).


  Fredagsmys!

  Igår hade jag och Tyra i vanlig ordning fredagsmys. Precis som förra fredagen käkade vi fish and chips (alltså pommes och fiskpinnar) som är en riktigt favvo hos Tyra. Jag tycker faktiskt inte heller det är helt fel. Lagom okomplicerat att laga och lite disk blir det också, en stor fördel!

  Efter vår lite sena middag blev det några Tom och Jerry kex i soffan till Tant Lyckra och Hotell Kantarell (2 program jag älsakr, haha!) Sedan tog vi (Tyra) oss ett skummbad för att fördriva tiden innan pappan kom hem. Snacka om att det var en tjej som blev lycklig av att få träffa sin pappa och en mamma som kände lättnad över att äntligen inte behöva göra allt själv (vilket är tungt när man är höggravid!). Förhoppningsvis har han kommit för att stanna, vi hoppas på att ett jobb dyker upp snarast!


  "fich and chips"
  fiskpinnar, pommes, tomat, citron och ketchup!  mitt allra sötaste monster


  Min hjärna är som smält smör...

  Jag får inte ihop det idag. Min hjärna är som smält smör och det funkar inte alls! Mitt sista misstag, nr. 5 i dag (1. somnade på soffan, 2. glömde plattan på, 3. glömde ställa in all frukost, stord ute i 3 timmar och 4. lät en godispåse stå framme med malaco fiskar, Tyra hittade den såklart...):


  För den som varken ser eller förstår felet så ska jag kort berätta:

  Jag har tvättat kläder, masikinen har tömt ur allt sitt vatten. Jag har glömt att sätta i vattenslangen i toaletten så allt vatten från maskninen har någonstans att ta vägen, fast någonstans tog det vägen, i alla fall en del. Precis under där slangen hänger står en papperskorg, en papperskorg som är full med blöjor och toppad med världens största och nyaste bajsblöja!

  Tack!


  RSS 2.0