Matkriget.

Matmatmat, detta eviga mat tjat.

Vi har problem med Tyras mat. Eller det är nog mer Tyra som har problem med sin mat. Varje måltid, i alla fall 8 av 10 ggr slutar i tårar, gap eller matkrig. Det är tröttsamt. Jag hatar att laga mat nu mera. Lusten är helt borta, jag vill inte ens äta med Tyra längre för jag vet att det slutar med ledsna miner på både henne och mig. Det räcker att ordet mat nämns hemma hos oss så säger hon "- Inte äta!". 

Så här var det i morse hos oss och detta är en bra matstund;


Är på fest, Killfest. Kolla in deras bajsl...

dsc00166 (MMS)

Är på fest, Killfest. Kolla in deras bajslitteratur! Gulligt tycker jag.


Lilly sa "neeeej"

Lagom till middagen och utekvällen jag ska ha i kväll har Lilly börjat vägra flaskan. Bra va?! Härligt så härligt! Bara för att Lilly skulle vänja sig ytterligare lite började jag i torsdags att bara mata henne med flaskan. Hela torsdagen flöt på fint och hon var verkligen nöjdare än vanligt och sov längre perioder än hon brukar. Skitbra tyckte jag och tänkte att "Jo men nu kanske jag ska börja med endast  flaskan när det ändå går så bra".

Men så hände det något, och fråga mig inte vad! Igår började hon vägra. Skrik och panik varendaste gång flaskan nuddade läpparna. Tänkte att hon kanske inte gillade dinappen (varför skulle hon inte göra det egentligen? hon har ju ätit från den typen alltid!) så jag köpte en ny och en ny flaska, nej det hjälpte inte. Allt är på samma vis idag. 10 ml har hon fått i sig, fast då sov hon och bara snuttade på flaskan lite bara för att somna så där jättegott.

Skoj, nej!



@ work?

Det var härligt att komma hemifrån igår och komma till mitt förhoppningsvis kommande jobb. I ca 2 timmar satt jag bredvid och kikade på hur tjejerna jobbade, en del i min utbildning. Det känns som att det kommer vara svårt innan man kommer in i det (igen, allt gick så himla fort och det var massor med nya inställningar att lära sig). Det som gäller är snyggt och snabbt! Man måste helt enkelt vara väldigt effektiv.

Saker jag måste lära mig (igen) är snabbkommandon, välja bilder och få snabbheten (självklart!), att vara väldigt effektiv helt enkelt! Och ni som undrar var det är för jobb jag talat om så är det på Nelly.com.


jag och anne


Bara för det är så himla kul! Ett öga stän...

dsc00166 (MMS)

Bara för det är så himla kul! Ett öga stängt för att kunna fokusera. Haha så handikappad :)


Gäääsp!

Min morgon, jag är trött. Carl har youtubeat hela natten vilket har hållt mig vaken var och varannan timma. Alltså det var ju inte självaste youtubeandet som höll mig vaken egentligen, utan kombinationen. Öl, ylande (sång alltså), dämpad hörsel (vilket gör att man måste ha hög volym på datorn) och en flaska snaps (det var nog den som var värst!).

Klart att grabben ska få sin egen tid, meeen jag funkar vekligen inte som människa utan min sömn. Och att gå upp tidigt, vara pigg och alert med 2 barn ensam hela dagen och sedan en trevlig värdinna/festpolare på kvällen går inte ihop!

Hua
, hur ska jag klara dagen? Så känner jag redan nu och klockan är bra halv 8. Jag tror jag tar en sväng till min pappa och lillebror sen så får dem leka med Tyra i nån timma medan jag sover med Lilly. Carl lär inte vakna till liv och bli människa för ens i eftermiddag nån gång för han la sig inte för ens vid 6 (och då hade jag redan varit vaken i 1 timma)

Vi får se hur dagen kommer att bli. Ikväll blir det i alla fall tjejmiddag hos mig. Mina tvillnigar kommer hit och jag ska bjuda dem på en kväll för dem gjort så mycket för mig.

(nu ska jag och Tyra sjunga vidare på Lucis sången med hägring, det är väldigt viktigt! Och Fattig bonddräng..."jag toggar mitt nuus")

Förresten har min finne blivit större precis som jag skrev igår! GAJGENTORISK!


denna bilden skulle bli ett helt annat blogginlägg.
vi (carl) gjorde egen snaps här omdagen och hällde upp det i en
jättefin flaska och skulle sätta etikett på...
men tyvärr försvann den igår då...
 


Hur gulligt är inte detta då? Lilly har dr...

dsc00183 (MMS)

Hur gulligt är inte detta då? Lilly har dragit av sig ena strumpan och suger på den. Nu lämnar jag min familj en stund och går till mitt förhoppningsvis kommande jobb! Idag ska jag utbilda mig en stund. Jag är så glad!


Haha! När hände detta? Alltså när blev Tyr...

dsc00182 (MMS)

Haha! När hände detta? Alltså när blev Tyra en sån grinunge?! Så fort hon inte får som hon vill försöker hon spela ut en tills hon får som hon behagar. Men nej är ett nej och att vara konsekvent är ett måste!


Sitter just och ammar på coop. Sitter så a...

dsc00181 (MMS)

Sitter just och ammar på coop. Sitter så att ingen ser. Folk verkar bli stötta av att man ammar offentligt. Varför undrar jag? Det har gjort mig lite reserverad, något jag aldrig varit tidigare då jag skulle kunnat amma mitt på torget... Är det ok att amma offentligt eller ska man gå undan?


På jävla typiskt va! Jag har fått den stor...

dsc00175 (MMS)

På jävla typiskt va! Jag har fått den stora finnen lagom tills i morgon när jag ska ut. Härligt när man vill vara så där extra snygg! Det roliga är att den i morgon kommer vara så där "böldig", gul och röd. Fint va?


Knasigt...

Tyra gör en så tokig grej när hon använder pincerrgreppet. Hon lägger långfingret över pekfingret. Jag har ingen aning om varför hon gör så, men hon har gjort det ett tag. Undrar om hon tycker det ät skönare att hålla så...?


Från mitt håll

Av någon anledning blir alltid jag klar sist. Ibland går jag runt i morgonrock tills klockan är runt 12 och vi ska äta lunch... lurkigt!

I vilket fall, dagarna jag behöver duscha innan jag går utanför dörren (det vill säga att jag luktar fis och man kan kärna smör ur håret) älskar jag! Då får jag en bra start på dagen. Och att ducha med 2 barn är mycket lättare än jag trodde det skulle bli.

Så här gör vi, hur gör ni?


20 dagar efter kalaset!

Låt mig förresten berätta om hur det gick för tårtan jag bakade till Tyras fördelsedagskalas.

Tårtan jag skulle fått ihop blev ett riktigt fjasko! Till och med det till den grad så att Carl gick hemmifrån och jag stod och grät förtvivlat till 15 min innan gärsterna kom. Men innan det hände hade jag hunnit baka en vanlig sockerkaksbotten för chokladkaksbotten blev jättedålig (det funkade inte alls att ha i bakpulver lite på känn det blev en kladdkaka)

I vilket fall. Den vita choklasmoussen blev skit, chokladbotten skit, hallongrädden började smälta. Ja det enda som blev bra egentligen var tryffelglasyren och min andra kakbotten jag slängde ihop, sockerkaksbotten! Ja, som sagt. Mitt i all min misslyckade stress och gapande vändes hela världen upp och ner på 2 röda. Carl gick och jag grät. Vi sa elaka ord till varandra och det känndes som om slutet var nära...allt på grund av en jävla tårta!

Aldrig mer ska jag baka en tårta sekunderna innan ett kalas, speceillt inte någon jag aldrig gjort förut. Tyra fick sig en tårta i alla fall. En god sådan också (och den blev bara godare för varje dag, vi hade den 1 vecka...den var enorm!) Sockerbakan blev självklart grunden för hela tårtan. Istället för vit chokladmousse tog jag den misslyckade chokladtårsbotten och geggade ut som fyllning, andra fyllningen blev hallongrädden som smälte... och det hela toppades med tryffelglasyren! Hur gott som helst! Och fin blev det också.

Jag har som sagt lärt mig en läxa, baka inte en tårta som du aldig gjort förut om du ska ha kalas 3 timmar senare...


Det är ganska mysigt ändå att Tyra är hemm...

dsc00172 (MMS)

Det är ganska mysigt ändå att Tyra är hemma. Vi ligger och kollar på musses jul om och om igen. Båda barnen är nöjda, det gör mig också nöjd! Nu ska jag försöka söva den minsta och börja med maten. Och bara så ni vet så har jag inte hunnit skriva klart detta mess innan hela situationen vänt. Tyra gallskriker för hon vill måla NU och Lilly finner ingen ro till att somna även om ögonen går i kors. Det är inte lika mysigt längre... Oj, nu rev hon ner tvättstället också.


Ett tips värt att testa!

Vad gör ni för att känna er lite extra fina och fräscha?

Jag brukar peela mig med kaffesump! Det är ett tips jag hittade på en av mina favvo bloggar för ett par å sedan. Ni som lägger pengar på dyra produkter borde testa det, eller testa det även om du inte lägger pengar på dyra produkter! Det peelar bort död hud jättebra, huden får fin lyster (om man är lika blek som jag får man en fin brun/gyllene ton) och huden blir återfuktad!

Jag brukar till och med peela hela kroppen, man luktar jättegott!


Många lappar

Vi har mer eller mindre sparat alla matkvitton från förra löningen till denna för att se vad vi har för matkonto, egentligen! Idag när jag satt och räknade ihop det höll jag på att trilla av stolen. Det är dyrt att småhandla! 2 tusen kronor dyrare till och med! Fy fan säger jag bara, vi behöver körkort och bil illa kvickt så vi slipper småhandlingen på MAXI för det är nedrans dyrt där faktiskt.

Vi sparar denna månaden också. Hoppas verkligen vi kan hålla nere matkostnaden denna månaden!

 

Bra initiativ!

Igår fick vi besök av barnens farfar och istället för att ha med sig fika upp hade han med sig en hel kasse med frukt! Ett bra initiativ tycker jag! Man kan väl inte inte få i sig för mycket C-vitamin när man har barn på förskola där det finns massor av baciller!

Tack!



recycled by indiska, snygg va!?


Vi burar in Lilly snart!

Strax innan jul fick Lilly en säng föresten!

200 pengar gav vi för den på "Åter i bruk", ett seconhandställe här i närheten. Skitbra tycker jag! Fin, fräsch och en sak jag saknat på Tyras säng... avtagbar sida till den dagen hon klättrat över (framförhållning!). Nu ska den bara målas (precis som 1000 andra saker hos oss!)och röd ska den bli! 


Besök på toan

Vet vi vad vi har? En bajsgiraff! Han har stått och mummsat bajs inne på toaletten i en vecka. Men idag fick ha gå.


På middag

Igår var vi på på middag (som sagt) hos Carls arbetskompis. Både han och hans fru är kockar. Vi blev bjudna på väldigt god mat (hade inte förväntat mig något annat faktiskt) och trevligt sällskap. Runt halv 8 kom deras dotter A hem och Tyra fick någon att leka med. Inte för att det gick någon nöd på henne direkt, hon fick nämligen ett helt rum för sig själv med nya leksaker att riva i, vilken lycka!

Tjejerna lekte bra tillsammans och det var jättekul att se Tyra med ett annat barn. Tyra träffar ju inte så mycket barn utanför förskolan som är i hennes ålder, tyvärr (så om du har ett barn mellan 1-3 år så kom hit och lek! de får stöka hur mycket dem vill bara dem har det roligt!!!). Flickorna fikade, dansade och youtubeade (små barn kan visst det mesta!).

Tyvärr tog kvällen slut lite väl hastigt. Faktiskt tog den slut precis när vi trodde den börjat. Tyra hade somnat, Lilly också (nästan i alla fall) och lilla A var på god väg mot sängen så hör vi "maaamma, paaappa, ääääööööh!" och massa snyfft! Carl går in till Tyra som vaknat och kräkts! Lång historia kort, vi gick hem.

Hoppas att vi nästa gån antingen har barnvakt eller mindre kräk.


Tjejerna fikar


Välkommen in på frukost hos oss

Det blev sen frukost idag. Halv 10 kom Carl in i sovrummet och sa att han var hungrig och ville gå och köpa frallor. Stackarn som varit uppe sedan 7 tänkte jag, så jag och gick upp (fast jag hellre hade velat ligga kvar minst en timma till!).



Deg i sängen

Min morgon har spenderats i sängen, kanske mer min förmiddag.

Vi har fortfarande kvar vår "hemma bio" i sovrummet. Känns onödigt att ta bort videon och tven (som är från början av 90-talet) för Tyra vill kika på "Mamma lucis!" varje dag. "Dääär e mamma liten" säger hon när hon ser mig på filmen, sötnosen! Hon tycker verkligen det är jättekul!

Idag har vi legat och degat ända tills nu faktiskt (klockan är strax efter 12...). Jag gick upp ur sängen endast för Carl tog med Tyra till stan och jag skulle få lite ensamtid medan Lilly sov. Ja hon sov och sover inte längre. 5 min efter Carl stängde dörren vaknade hon. Jag hann raketbajsa, kolla min facebook och klämma en finne.  Jaja, det är väl bara att sätta igång med hemmets bestyr med Lilly över armen så man bli någorlunda klar innan det bär av på middag (hos 2 kockar till och med!).


min lilla Mulis kikar


under täcket låg denna fröken och gottade sig


Ytterkläder, check!

-1330 kr. Ja det är så många kronor jag köpte barnkläder för i torsdags. Jag har redan nu fixat Tyras vår, sommar och höst ytterkläder (i princip). Och lite annat smått och gott, det ni! Det mesta shoppade jag på Polarn o Pyret som har sån sjuk REA nu. Det blev ett set med skal och en vindfleece till Tyra som hon kan hela året ut och lite till. Lilly fick inget från Polarn, jag tyckde allt som Babyrean hade kvar var ganska fult.

Borås bästa barnklädsbutik besökte jag också, Skattkammaren. Där gavs det nästan bort kläder. Jag tycker jag fyndade rejält. Jag passade på att bli VIP-medlem, eller ja...hon som jobbar där erbjöd mig och jag sa ja! Tyra fick mest saker där också, Lilly fick endast body.

(Förresten om någon känner att den/dem vill köpa en overall till Tyra inför nästa vinter så kan den eller dem persnonerna gå till Polarn o Pyret för där reas det nämligen ut denna vinterns kläder, bara ett tips! En billig och bra overall kan man helt enkelt få! Då ska man helst köpa en röd i stl. 92...

Detta är mina fynd. Ja faktiskt, riktiga fynd!


Skalkläder!


från skattkammaren och polarn


Min lördag

Lördag. Min dag i veckan att gå upp. Det är ganska mysigt ändå. Gosa ensam med Tyra, slumra på soffan och blogga (något som jag gör allt för sällan). Jag har verkligen svårt att hitta tid och lugn till bloggandet. Egentligen skulle jag vilja sitta vid vår stationära dator för där har jag PhotoShop och jag hatar att lägga upp oredigerade bilder som jag gjort det sista (för jag använder Carls jobbdator). I-lansproblem eller vad?!

Det har varit en dra vecka. Tyras nya tider på förskolan funkar bra för oss båda. Jag får ut så mycket mer av dagen och Tyra märker nog inte så mycket skillnad. Att sova på skolan har gått bra. Första dagen somnade hon utan problem. Andra dagen ville hon inte sova och den tredje dagen tog det henne 20 min att komma till ro och somna. När hon väl somnat har hon sovit ca. 1,5 timma vilket är helt ok. Vi har i alla fall gjort det klart för dem på förskolan att hon för vår del inte behöver sova om hon inte vill. Antingen får hon somna i vagnen på väg hem och få sig en tupplur eller så blir det inget sov alls. Jag skulle ju helst av allt vilja plocka bort sovet. Den dagen hon inte sov somnade hon i tid på kvällen. Innan halv 9 och sov till 7! Det hade varit riktig lyx! Men sammtidigt så tror jag hon behöver sig en lite lur på dagarna (bara det att Tyras lurar gärna är mellan 2-3, ibland 4 timmar!)

Annars så har Tyra lyckats bli sjuk igen. Snor och slemhosta (kronisk förskolesjukdom helt enkelt!). Carl har blivit sjuk, halsont och keln lider han av. Och slutligen, jag har blivit sjuk! Jag har drabbats av halsont, snor, slemhosta, täppta öron och huvudvärk. Heja alla oss! 


ni ser, ingen lugn och ro direkt


Vi är och fikar. Tyra vill bara äta kaka. ...

dsc00168 (MMS)

Vi är och fikar. Tyra vill bara äta kaka. Men hon får minsann vänta. Sen ska vi gå och shoppa tyg i olika former. Tjing


Hur kommer det sig att våra barn är så osy...

dsc00164 (MMS)

Hur kommer det sig att våra barn är så osynkade? En riktig morgon tjej och så denna damen, som är en riktig kvälls tjej! Jag och Lilly fördriver kvällen med att kolla fuskbyggarna. Att människor som blåser andra på det viset... Nej jag tänker inte ens skriva om det för jag blir så jävla förbannd!


Denna härliga bild tog jag igår när jag hä...

dsc00167 (MMS)

Denna härliga bild tog jag igår när jag hämtade en pigg och glad Tyra, fast hon inte sovit. Hon ville gärna gå en bit och självklart fick hon det. Vi njöt båda två av det underbara vädret som påminde väldigt mycket om vår, vart är solen idag undrar jag? Så glad och nöjd som jag kände mig igår har jag inte känt på många dagar. Åh vad jag vill ha sol. Jag är ganska avis på min mamma som åker till Gran Canaria på lördag.


Godmorgon! Jag, Lilly, Tyra och Lillebror ...

dsc00165 (MMS)

Godmorgon! Jag, Lilly, Tyra och Lillebror (dockan, som egentligen är en tjej) har precis myst i sängen för sista gången den går morgonen. Nu vankas det frukost i form av fil och yoghurt som vi äter varje vardag, på helgen brukar vi duka upp ordentligt. Förresten det gick kanon att sova på skolan!


Jag och Lilly väntar på att klockan ska bl...

dsc00162 (MMS)

Jag och Lilly väntar på att klockan ska bli halv 2 så vi kan hämta Tyra. Jag är jättenyfiken på hur det gått idag, med sovet.


Nya tider!

Godmorgon!

Idag börjar vi nya tider på förskolan (äääntligen!). Jag tror dessa tider kommer göra stor skillnad! Jag är vekligen så taggad till hur vardagen kommer att bli!

Just nu sitter jag och Tyra och äter frukost (eller Tyra lapar sin frukost som katten, det säger hon själv) något vi inte brukar göra hemma annars när det är förskoledagar. Då har Tyra ätit på förskolan och jag har inte ätit alls, ner jag äter inte ens ätit när jag kommit hem, inte ens lunchs har det blivit för det har jag inte hunnit laga för ens jag varit tvungen att gå igen. Ja denna nya tiden öppnar verkligen nya dörrar, framför allt för mig!

Hoppas i får en fin dag, det ska jag ha!


Igår tog vi upp en liten TV och en VHS vi ...

dsc00157 (MMS)

Igår tog vi upp en liten TV och en VHS vi hade i källaren, vi ställde upp vår mini bio i sovrummet. Det kikades på gamla familjefilmer från när jag var liten och lussade bla. Tyra satt fint och kikade. Vet inte om det berodde på lussandet (som hon älskar, vi lussar minst 3ggr om dagen hemma) eller att hon fick lördagsgodis. Mysigt tar det i alla fall att kika tillbaka på gamla tider och folk man mist. När Tyra somnat blev det mer mys. Jag och Carl dukade upp med gott till oss och satte på snövit, som vi sedan somnade till innan klockan slagit halv 11. Undrar när Lilly somnade?


Gårdagens inlägg!

Oh my!

Idag har vi haft det svårt. Allt har varit svårt. Jag har varit nära ett nervöst... eller jag har fått flera nervösa sammanbrott under dagen. Jo det är sant. Vi börjar från början.

Tyra vaknar toktidigt, strax innan 5. Det har inte hänt på...jätte länge! Hon hade den bajjan så det går ju inte säga att hon sak sova mera. Tvätta rumpa och sedan ner mellan oss. 2 barn och 2 vuxna är trångt, jag vill ha en större säng, 160 räcker inte! Tyra ligger snällt i 40 min, sedan orkar min 2 åring inte ligga kvar längre. Väcker Carl som blir helt hysterisk (som vanligt!). Han springer upp ur sängen in på badrummet gapar "Jag hatar mitt liiiiiiv" "Helvete vad du är jobbig Anki!!". Detta händer varje morgon...typ. Samtidigt som jag vet att det är bara så det går till när man väcker Carl innan kl 10 så är det jävligt otrevligt vissa mornar. Denna morgonen var sån. Jag blev sur!

En sur start på dagen gör inte att man har speciellt bra tålamod heller. Och att ha dåligt tålamod idag med den grinigaste tjejen någonsin är inte bra! Därför blev det som sagt en rad nervösa utbrott under dagen. Jag orkar faktiskt inte gå närmade in på hur jobbig Tyra varit idag. Men jag kan säga att tårarna och det gnälligaste ljudet varit på från morgon till kväll! Jag kan även påpeka att det inte är någon feber eller förkylning! Jag fick till och med avboka ett BVC-besök idag för att jag inte kunde haft med Tyra.

I vilket fall fick jag nog. Och istället för att mörda hela min familj och rymma till Hollywod där jag kunnat bli Hollywodfru, ha nannys och dricka cosmopolitan hela dagarna så gick jag till stan, promenerade en sväng, köpte frukt och gick till mina tvillingar.

Jag hoppas på en bättre dag i morgon, jag tror allt är bättre än idag! 


den gladaste minen på hela dagen!
jag mutade henne med glass
men det fick jag igen sen... såklart!
 


+ 1

Fick ett sms från Carl imorse om att jag INTE kunde gå till förskolan idag, så jag ringde Eva och hon hämtade upp Tyra (lyxigt med en farmor som jobbar på samma skola!). Underbart att få en längre dag hemma, faktiskt en hel timma mer! Det innebär att jag kan utnyttja tiden till att städa i ordning Lillys rum så vi kan måla här till helgen! Och det är det jag ska göra nu så hejdå!


Tomt i lådor och skåp

Lilly växer fort. Hon drar nu str. 62 i kläder och 56 är i princip ett minne blott!

Det betyder att det är dags att rensa bland bebiskläder, vilket jag gjort den senaste veckan. Vad som ska sparas, slängas och säljas. Jag säljer nästan allt! Finns ingen mening med att spara massor av kläder. Här sparas det bara ett fåtal plagg från tjejerna som minne. Jag menar, varför ska vi sitta på 1, 2, 3 kanske 4 flyttlådor med bebiskläder (0-1 år) i slut ändan?!

Det är inte helt smärtfritt att sälja av och skänka bort. Man har så mycket minnen till dem. Men hur mycket man än vill så får man inte tillbaka det roliga som kläderna varit med om utan det finns ju inom en, sen så har jag ju massor av bilder med tjejerna i kläderna och det är ju bättre minnen än kläder dem aldrig kommer att kunna använda igen.

Mammakläderna ryker också. Jag är färdig med dem nu. Blir det fler barn (och då talar vi om år!) så finns det alltid nya i affären. Nu kan mina gamla kläder få komma till användning av någon annan gravido som vill känna att något passar.


Middagsgäster

Idag fick vi spontanbesök av min kusin (egentligen syssling), hennes man och bebis. Jag slägde ihop en korvstroganoff av en hel falukorv (en böjd och stor!) men ändå känndes det som om jag lagade alldeles för lite mat. Idag hade jag till och med så lugna och synkade barn så det blev en äpplepaj till efterrätt, Tyra assisterade!

Bebisarna låg en bra stund och grejade i babygymmet, sötnosarna! Tindra som deras tjej heter har verkligen vuxit till sig. Även om hon är liten fortfarande så är hon inte världens minsta bebis som hon var sist vi sågs. Nu var hon en riktigt stadig tjej, och då menar jag inte på tjockleken. Starkare bebis har jag nog aldrig sett, hon går nog och köper godis själv snart!



Åter till vardagen!

Jag är så nöjd över att vardagen är tillbaka. Lite struktur igen, sånt som man tappat under denna långa ledighet  vi haft!

Tyra är tillbaka på förskolan, måndag till onsdag. Denna veckan ska hon gå från 8-12, nästa vecka börjar vi äntligen den riktiga tiden, 9-2! Det innebär att jag får mer fritid och kan göra mer saker på dagen. Detta innbär också vila på förskolan för Tyra, undra hur det kommer att gå... Självklart hoppas vi på bra och det borde ju gå bra i och med att hon triv där nu. Idag gick det skitbra att lämna, hon skuttade in och sa "- Hejdå mamma!". Det var en härlig känsla, jag trodde det skulle gå helt tvärtom i och med den länga ledigheten.


Tyras söta skolväska hon fick i julklapp


Vad gör bebisen?

Lilly vill bara uppuppUPP! Så här sitter hon ofta med spikrakrygg när hon sitter hos någon. Lilla bebisen, det ser ju helt tokigt ut, speceillt med tanke på att hon egentligen inte orkar och dipmer ner eller bakåt efter ett tag. Dem på BVC sa att hon var väldigt stark tjej (känns ju som alla barn är det nu för tiden??). Och jag måste säga att jag håller med dem. Vi tränar inte alls lika mycket med att ha henne på mage som med Tyra, men ändå är hon jätteduktig på att hålla upp huvudet. Lilla loppan, undrar om hon blir lika tidig som sin syster...

 


I "ateljen"!

Helst vill jag ha så lite kladd som möjligt hemma och slippa gnugga sönder vårt vita matbord från färg och diverse saker som färgar av sig. Men idag bestämmde jag mig för att inte vara den lata mamman jag annars är! Jag tejpade upp soppåsar på köksbordet, tog fram dukar och olje och akrylfärg och lät Tyra skapa!


Ni kanske skymtar en babushka i bakrunden på ena tavlan. Det var meningen att jag skulle färglagt den själv och att Tyra skulle så ha den som tavla på sitt rum. Men den blev så jäkla ful så Tyra fick färglägga den i stället (och jag hjälpte till lite). Jag måste säga att jag gillar den! Lite brutal nästa om man kikar länge på den. Den andra tavlan har Tyra målat alldeles själv.

Idag ska det firas 2-åring hos oss!

Imorgon fyller Tyra 2 år, 2 hela år har gått sedan hon kom!

Vi passar på att fira idag när alla har ledigt. Det kändes bättre än en fredag när arbetsveckan är slut och man vill hem och slappa. Jag håller på att baka, eller jag har förberett allt baket. Jag väntar på att Carl ska vakna (har försökt väcka honom i 40 min nu!) så jag kan baka den neddras botten! Han måste nämligen gå och handla lite ägg och kakao som vi glömde igår.

Tårtan jag ska baka är ett eget påfund. Jag hade en ide om vad jag ville ha och liksom plockade ihop det. Och som alltid när jag ska göra något (helst inom bakning) så blir det fel! Tyckte det var konstigt igår när jag hittade receptet att tårtbotten inte hade bakpulver i sig. Men...ja, sedan tänkte jag att men det kanske bara ska vara så... I vilket fall när jag stått och blandat ihop alla torra ingredienser nu på morgonen så blev jag lite osäker så jag kollade upp receptet igen. Det är ju nästan en kladdkaka jag tagit recept på, FAN! Jag som redan förberett allt och väntar bara på kakao och att få röra ihop det! Jag funderar på att ha i en eller 2 tsk bakpulver bara för att det ska bli mer som en sockerkaksbotten. Jag menar det kan väl inte hända så mycket? Bara hitta ett likvärdigt recept och se hur många tsk bakpulver dem har... (någon som fattar?)

Hoppas verkligen det går att dela kakan (ett måste är att den är kall så Carl måste vakna så jag kan baka så den hinner svalna innan klockan 1!) för den ska fyllas med hallongrädde och vit chokladmousse och toppas med tryffelglasyr! Hur gott låter det inte?! Vi får väl se hur det går med denna tårta...hoppas bra!


Handla

Tyra kom till mig nyss och sa "tyja handla mörgås, gå fären, mamma lämpa öppna döjen" då sa jag "nej" då sa Tyra "joo! Tyja gå sälv, hejdå" så gick ungen och försökte öppna dörren, och det var nära att hon fick upp den också! Från och med nu har vi låst dygnet runt hos oss!

Att Tyra är världens roligaste unge är ju ...

dsc00156 (MMS)

Att Tyra är världens roligaste unge är ju ingen tvekan om. Vi åker buss till mina föräldrar och så pekar hon på bilden ovan och säger "Det är Tyja", sötnos! När vi kommit från till mamma och pappa ska vi lämna Lilly och åka till badhuset.


Lata mamman

Jag kan väl inte påstå att jag sovit tokgott, för det har jag inte. Det är 6:de natten Lilly vaknar till och ligger och vänder på sig, pratar och "letar". Jag har varje natt försökt ge henne bröstet så hon ska somna om, men hon vill liksom inte äta och vänder bara bort huvudet i omgångar. Och förresten så finns det väl inte så mycket att äta heller, jag har precis samma känsla i brösten på nätterna som när jag slutade amma Tyra, och bröstvårtorna är mest ömma efter allt ("tvångs") sugande och snuttande. Att hon inte kan ta den nedrans nappen på natten!

Jag tror jag vet vad det hela beror på. Vi stör varandra. Jag har den senaste veckan inte orkat flyta över henne i vaggan och istället har hon legat hos oss. Ren lathet av mig. Men efter en natt för 1 vecka sedan då hon vägrade somna i vaggan när jag lyft över henne så fick jag ligga och maratonamma henne (vilket är svårt när det är typ tomt nattetid!) tills hon blev nöjd igen. Så det är väl den händelsen jag försöker undvika med att ha henne hos mig, löjligt va?

Det får bli andra bullar i natt! Hon sover bäst i sin vaga själv (som en stock faktiskt!) och jag sover bäst i sängen ensam med Carl. Frågan är bara... det kanske är försent? Hon kanske redan tokvant sig vid att ligga bredvid. Det är svårt att bryta såna vanor. Jag skulle nog vilja påstå att man inte kan bryta en sån vana hos en bebis. 

I natt gäller det, ingen mer lat mamma


Snickers + salami = sant!

Carl är ute, "sista kvällen med grabbarna" typ... Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att han går ut. Mest av den anledningen att jag blivit bekväm av mig. Han står för det mesta hela kvällarna medan jag har Lilly. Det bertyder att det blir diskat, städat och mat serverat. Men nu, nu sitter jag här ensam vrålhungrig med en missnöjd bebis. Hade varit skönt om han kom hem och lagade något gott. Bara smörgåsar (jag lovar, hans smörgåsar är till och med godare än mina!) sedan kunde han gå igen. Men så kommer det ju inte bli så jag sitter istället och käkar snikers (som jag egentligen inte gillar) och pålägg. Kombinationen är ganska god faktiskt, skulle behöva något att dricka bara.

Jag ska nog lägga mig snart, om bebisen vill. Hoppas på att hon skulle kunna tänka sig att somna för natten i alla fall 30 min tidigare än vanligt. Idag är jag trött och i morgon blir det badhuset med stora tjejen och då behöver man energi!

GodNatt!


Lilly

Bara för ni ska förstå hur underbart söt och underbar Lilly är!


Ett tips!

I sann småbarnsfamiljsanda så stor handlar vi. Det blir billigare! Vi handlar alltid pålägg i charken, det är för det första mycket godare och man har liksom mer gott att välja mellan.

I vilket fall så vill jag tipsa er om en smart sak som jag gör när jag fryser in anna olika sorters pålägg. Jag gör helt enkelt så här;


1 påser ekonomisk och mer miljövänligt
och påläggen "smittar" inte varandra = BRA!


2011

Vi höll på att missa 12-slaget, för vi var mitt uppe i en diskussion om yatzy. Jag hade rätt (som (nästan alltid) vanligt)! Vi hann precis öppna champagnen och hälla upp i glasen och skåla till Loa, nej vad heter han? Ah, gubben på TV i alla fall, sedan gick vi in på toaletten och drack champagne och kollade på raketer. Anledningen till att vi stod på toa (bland bajsblöjorna) och myste var för att vi har utsikt över hela stan där ifrån. Riktigt fint var det att se så många raketer samtidigt och på riktigtbra avstånd var dem också (jag är livrädd för smällare!).

Jag är toknöjd med hur vi firade in det nya året, bara jag och Carl. Vi hade faktiskt sån tur att Lilly ville sova! Inget krångel, bara vi, precis som vi är när vi är som bäst.


2010

(kort) Sammanfattning;

Hela året har det känts som om jag varit med i nån kass jäkla realityshow, typ som For Love Or Money. Ja, det är precis så mitt liv varit det senaste året och inga skämt där heller, hela året!

Alla som känner mig och står mig nära (rikligt nära) kan säga att jag faktiskt ser till folks inre och inget annat (fast jag är en bitterfitta utan dess like och tycker väääldigt mycket om andra beslut osv.). Jag gillar kärlek och det är något man måste kämpa för, speciellt när man har familj, så är det bara! I vilket fall så har vi kommit en bit på vägen i förhållandeknak, säkert 3 år extra kan man räkna det som vilket gör att jag och Carl varit tillsammans i 7 år inofficiellt (officiellt 4 år). Hoppas på att den sortens prövningar är avklarat i alla fall för det närmsta... för alltid!

Med glädje har jag i alla fall lämnat det förfärliga 2010 bakom mig. Ett jävla skit år rent ut sagt! Det bästa var helt klart att Lilly kom och inte så mycket mer... jo... att faktiskt så många ställer upp och att jag lärt mig älska människorna i min närhet ännu mer!

Nu 2011!


Gott Nytt År alla mina vänner och lärare! ...

dsc00154 (MMS)

Gott Nytt År alla mina vänner och lärare! Jag och min allra bästa sitter och spelar yatzy och myser med champagne, riktig sådan precis som det ska vara. Vi hörs i morgon. Puss


RSS 2.0