Ögonen

Man kan ju visst pimpa det mesta. Jag pimpade mina ögon lite idag.


Jag behöver vila

Vilken dag, vilken dag! Jag vet faktiskt inte vad jag gjort men nu sitter jag här, barnen sover och snart ska även jag krypa under täcket.

Helgen har bjudit på massor av festligheter, och jag är slut! Nu blir det uppehåll. Torsdagskväll, nope! Fredagskväll, nope! Lördagskväll, nope! Festen får vänta, jag behöver vila. Men sammtidigt som både kropp och själ är slitna så har det varit värt det!


Loooove

Just det ja, jag ju kär också. Lite tonnårskär sådär, Albin Gromer. Han är ju tokbra, ligga-listan numera! (Oscar Linnros också! )

 

 


Torsdag

Kort.

Vaknade, ont i magen (förstoppningen). Hejade på glada barn. Plattade håret, lagade lunch, hetsade i mig 2 koppar kaffe och bajsade! Gick till jobbet (kom nästan 30 min sent!). Jobbade men lite olika (gör bla sånt här nu mera, sätter beskrivningar på kläder). Gick hem, blev ignorerd av mitt äldsta barn (hon hade bara ögon för besten). Kom hem, åt, byte om och blev hämtad. Åkte och tränade (jobbigt men skööönt) på stan säker finaste gym! Kom hem. Öppnade en flaksa rött (det är ju torsdag!). Blev opepp, ingen ska festa! Bajs...

Och här sitter jag nu. Vi får väl se om sängen ska omfamna mig eller om Grand bjuder upp till dans. Jag måste ju liksom jobba imorgon. Jisses, vill ju gärna inte gör en (favorit) i repris, somna på jobbet!

nya skor till mig, yeey!


Cara Delevingne

Hittade tre helt underbara bilder på en av våra modeller vi har här på jobbet. Hon är faktiskt min absoluta favorit. Ni kan hitta henne lite här och där. Själv hittade jag henne i HM-katalogen som trillade ner i bervlådan i veckan.


Smack my bitch up

Ja, det är så är mina kära kvinnliga läsare det ska se up på tisdagskvällen hemma! En cosmo!Smack my bitch up


Ögon i kors

Skulle jag blogga igår? Det känns som att jag inte alls har någon tid att andas på länge, förutom en timma på kvällen och då vill jag gärna göra det, andas. Inte sitta och tänka på massor av ord som ska stavas rätt...

Det är svårt att stava för mig för tillfället, svårare än vanligt (jag har nämligen dysslexi för den som inte vet). Jag känner mig konstat full på kvällen, jag är så trött och slut. Jag har verkligen tagit mig vatten över huvudet denna veckan och har alldeles för mycket att göra.

LISTA!

1. Jobb
2. Familj (2 BARN!!)
3. Hushåll (tur att Carl sköter detta mest, men ändå...)
4. Renovering av lillebrors rum
5. Hemligtprojekt till en vän (massa tid med nål och tråd)
6. Sociala livet...
7. Blogga

 

Gode gud. Att jobba till halv 5 och sedan hinna med resten är inte lätt, jag blir matt av bara tanken. Men man får se det positiva i det hela. I slutet på veckan är renovering och hemligtprojekt borta från listan i alla fall! Till råga på allt har jag förstoppning också, nedrans jobb... Jag kan inte bajsa där. Så ni kan lägga till en sak på listan stressa för uppsvälld mage och oroa sig för att se tjock ut.

 


My(jau) girl

Katter till en katt-tokig tjej, höst hos HM


RUBRIK

Det har inte blivit så mycket uppdaretat det sista. Min vardag är lite upp och ner för tillfället, och det är mycket av mitt privatliv jag inte vill hänga ut här på bloggen så i stället har det blivit att jag inte lagt ut något, av någon anledning.

Men visst händer det saker jag kan dela med mig av som inte rör det privataste av det privata. Jag hoppas på att kunna uppdatera er på det lite senare idag när barnen somnat.

Nu ska jag rör ihop någon form av köttfärsröra och pasta... hoppas det är något som faller fröken "blanda inte min mat för då dör jag" i smaken.
Mysa och gosa

Klicka på bilden och kom direkt till dessa gosiga plagg, perfekt till ruskiga höstkvällar.

Polarn fortsätter rean!

Polarn fortsätter rean! Jag ska ta mig ner efter jobbet och se om jag kan fynda en och annan body till Lilly, alternativt en tröja till Tyra, kanske byxor också. Haha, barnen behöver faktiskt lite baskläder.

Med barn i ryggen

I 3 hela dygn nu har jag haft obehagliga ryckningar på höger sida av ryggen. Det känns som om det ligger någon där och sparkar! Gode gud, tänk om man kan bli med barn utan som helst sympom (vissa blir ju det!) och bebisen ligger bakom magen, lååångt bakom magen, upp mot ryggen!!

Nja, det är ju inte så men det hade sett jävligt kul ut om det var sant, haha!


Grlzzzzz


Tidsfördriv

Om du har lite tråkigt och vill MÅLA, bara att dra med musen och klicka!Foto

Jag älskar min gymnasietid. Det är nog en av de roligaste perioderna i mitt liv. Jag tror alltid jag kommer se tillbaka på den tiden som fantastiskt rolig. Jag antar att det blir så för att livet var så bekymmerslöst.

I viket fall. Jag älskar skolan jag gick på, många av mina lärare och självklart min inriktning! För den som inte vet och inte kännertill Borås så gick jag på en skola som heter Viskastrandsgymnasiet, jag gick media med inriktning foto. När jag började läsa så startade vi analogt. Vi fotade svartvitt, framkallade och kopierade våra bilder själv. Man kan väl lite snabbt uttrycka det att jag gått den gamla skolan vad det gäller foto. Jag var, nej är jävligt duktig på det gamla. Jag vet precis hur jag ska komponera en bild snyggt, få dramatik och känsla när det gäller analog fotografering men i digital är jag faktiskt ganska lost... tyvärr (jo det är skillnad, hela känslan är skillnad!). Vilken jävla idiot som helst kan köpa en digital systemkamera och ta bra bilder, och sedan fixa lite med dem i photoshop. Men analog fotografering är en sann konst!

Jaja, nu är det så här att medieprogrammet ska läggas ner och foto ska rivas. Jo det är sant! Mitt älskade foto ska bort. Studion, framkallningsrummet och kopieringsrummet. Det är till och med så illa att dem redan rivit ut kopieringsrummet! Min fantastiska gamla lärare och arbetskamrat Ulla har i vilket fall sparat en kopieringsmaskin till mig. Det är helt fantastiskt! Jag kommer att få komma tillbaka i augusti och ta det jag vill av foto. Det känns helt fantastiskt att veta att jag får en del av mig för alltid och att jag kanske någon gång kan ha ett eget litet fotolabb!

Undrar varför det gör så ont i hjärtat egentligen att allt ska bort. Jag är knappt där och hälsar på längre. Och när jag är där känner jag inte igen någon. Alla mina favvo-lärare har slutat och det är egentligen bara Ulla kvar som jag har en relation till, och en mycket fin sådan. Men hur som, det gör ont i hjärtat att veta att allt som varit ska bort... jag har inte längre någon möjlighet att komma och göra det jag älskar mest, att kopiera bilder i mörkerummet, känna doften av kemi och vara befriad och bäst.


Fotokorridoren, här jag har målat på väggarna
gjort utställningar med elevbilder och
haft undervisningbara en endaste röra av framkallnigsgrejer
lukten av kemi är oslagbar!


Boys will be boys, eller?

Vi har en liten kille som bor här i huset. Han har kul nääästan varje morgon. I alla fall varje dag. Värst är när han har kul på morgonen, för då väljer han att skoja strax efter halv 7.

 

Det är 7 knappar i vår hiss, precis lika många våningar som är i huset alltså. Han rycker på varendaste knapp! Och varför stör detta mig? JO för vi som bor högst upp bor precis under hisstationen! Alltså är hela hissmaskineriet över oss, så varje gång hissen startar och varje gång hissen stannar hör vi det, zzzzoooompoFF zzzzoooompoFF. Och när man då råkar få sovmorgon eller ha en liten tjej brevid sig som man önskar ska somna om när så är det kört! Det låter nämligen ganska så lagom högt när hela huset är tyst och trafiken ute inte vaknat till liv än, det låter till och med så lagom högt så man vaknar och inte kan somna om (om man skulle få sovmorgon). Han gör det mellan 3-4 på eftermiddagrana också, precis i rätt tid när Lilly vill ta sig en powernap!


Tack och hej, önskar att pojken var tjej!

 

bilden är googlag...


Ångesten entrar

En bild säger mer än tusen ord?


Vad tror ni att det handlar om? RÄKNINGAR vad behöver man annars ta fram miniräknaren till...? Finns ju inga så stor summor man inte han räkna i huvudet (säger jag som nääästan kuggade matte A, haha!).

Jag vet inte, men ränkningar är så fruktansvärt ångestladdat för mig. Man hinner knappt betala sina räkningar från månaden innan, innan man får nya till kommande månad. Fy i helvete rent ut sagt! Hur många veckor har man i månaden när man inte har ångest över det ekonomiska? Man hinner typ med 2... Vecka 1 är man lycklig för att räkningarna är betalda, vecka 2 börjar man få hem nya räkningar (då är den förstörd för man ser summorna, och får räkningar man inte alls hade räknat med) och vecka 3 är man lite nöjd för man har pengar kvar på kontot att spendera på lite skoj med familjen och på sig själv till att 4:de veckan ha ångest för att man är pank och att man snart ska betala alla dessa räkningar som gör att man känner sig lusfattig!

JAG VILL VARA 30 ÅR, HA ETT JOBB MED BRA BETALT OCH EN BUFFERT SÅ JAG KAN ÅKA UTOMLANDS! puh...

Tur är väl att denna månaden är ganska "lätt". Vi har väl ungefär utgifter på 15.000 och då är ALLT inräknat (som mat, blöjor...ja och räkningar såklart!). 15.000 delat på 2 är inte så mycket ändå, hade ju kostat oss lika mycket (eller mer!) att bo ensamma i var sin lägenhet i denna storleken, eller snäppet mindre.

Nog babblat. Denna veckan ska jag stoppa ångesten i rumpan för det är ju inte för ens nästa vecka man behöver betala dem!


En ny favvo i stället

Jag har ett vin att rekommendera, ett vin för er som gillar rött. Candido - Cappello Di Prete heter det. Kostar endas 79 :- och smakar alldeles lagom mustigt en måndagskväll. Eller va fan! Det smakar alldeles lagom mustigt vilken kväll i veckan som helst. Här kan ni läsa mer om vinet.


Jag har en maillunch

Jag har lunch på jobbet. Att äta för mig tar typ 10 min. Jag vet, man borde tugga maten mer, men när man är tokhungrig och inte har så mycket mat med sig så går det undan kan jag lova.

Så när jag ändå är utloggad på lunch så har jag passat på att rensa bland mina mail. Min inkorg var alldeles för full. Det slutade med att jag tagit bort 105 mail som bara var skräp egentligen. Flyttat över 15 mail till min Inloggs-mapp (Jag har över 15 inlogg på olika sidor, och ändå nätshoppar jag typ aldrig!). Rensat i min Tradera-Klara mapp (där jag lagt över alla min klara affärer). Hittade en faktura på Tradera som var obetald från typ april... Jag höll seriöst på at börja gråta och vågar inte logga in på min Tradera för att se vad den ligger uppe i nu. Jag HATAR att få fakturor på min mail! Jag vill ha dem hem på papper, och in i min pärm! Buhuhu, jag vet att jag måste logga in och kika på den, och få den betalt. Jag ska nämligen börja sälja av lite plagg igen, Lilly växer så det knakar och jag tycker inte att facebook grupperna där man säljer kläder går bra alls! Folk är för snåla helt enkelt...

Nä! Nu ska jag fortsätta att rensa, men nu ska jag gå på min mail-lista, bara viktiga människor får stanna.

hittade ett mail med bilder på Tyra som bebis, känns som väldigt länge sedan


Avund

Jag är avundsjuk. Det ska man egentligen inte vara men jag kan inte hjälpa det, men hon är så jävla naturligt snygg, söt och sexig! Jag talar om Miranda Kerr. Jag kan inte få nog av hennes docksöta ansikte. Hon är lika snygg utan massa lulllull som med. Hade jag fått se ut som någon annan så hade jag valt henne.


Go mat!

Har ni också en låda med så där extra god mat ni sparat? En låda med mat ni aldig kommer äta? En låda som liksom blir liggande för ingen orkar slänga, för ingen vill känna lukten av gammal mat, för ingen vill diska en gammal matlåda. En låda som ingen tillslut ser för den har alltid funnits där....


Jag vet att den lådan inte stod där när vi flyttade in, den har inte alltid funnits där. Och det som finns i lådan såg i vartfall inte ut så här när det las ner i den....


Morgonsnack

Vart får jag all min energi i från? Man måste nämligen ha ganska mycket för att orka med en dag med 2 tokiga barn som vaknar runt 6, speceillt när man varit ute dagen innan. För det var jag igår. Inget partaj direkt utan bara myshäng med min bästa ponny. 2 öl och en lilla menyn senare så var jag hemma. Vi träffade folk från "vårt förra liv" och jag fick följe hem av en lååång kille med en orm på halsen.

Just nu sitter vi och äter smörgåsrån så det sprutar ur öronen på oss. Jag bekymmrar mig över vad vi ska äta till lunch. Eller vad jag och Tyra ska äta till lunch. Jag vill ha spagetti och kökfärsås... Vilka lyxproblem jag har. Vad ska vi äta till lunch, när folk svälter...

NÄ! Här kan vi inte dega, nu ska vi vålda på någon och se om vi kan leka ute lite idag.


Harig

Tyra är en riktig fegis. Hon är rädd för allt, jo det är sant. Imorse ville hon sitta hos mig och det är klart att hon får det. Men så såg hon att jag hade ett litet sår på mitt lår och då vågade hon inte lägga ner sina ben på mina för "Då kanske jag osckå river mig på dig och får ett sår" som hon sa. Jag förklarade för henne att det inte alls var så, man kan inte skada sig på någon annas sår. Men hon vägrade, hon satt ner på rumpan och höll benen i luften! Tillslut la hon benen på ena sidan av mina... "Så kan jag sitta mamma, dår får inte jag osckå ont"

kändes som om jag hade typ AIDS eller nåt...


Jag åt skräp!

Det är så pinsamt. Igår kom jag på mig själv med att äta vid soporna. Jag åt (i princip) skräp! Herregud. Jag kom även på att det faktiskt inte är första gången jag äter upp Tyras mat innan den är på väg ner i sopen. Varför gjorde jag så? Är "barnmat" så nedrans gott så man måste äta vid soporna?

Det värsta var när jag kommit på mig själv och verkligen började hetsa i mig maten (falukorv, spagetti och ketchup) istället, för jag ville hinna äta upp innan någon skulle se vad jag höll på mig. Då hände det jag inte ville skulle hända. Carl kliver in i köket när jag precis står och lassar in maten i munnen (med tallriken vinklad och upptryckt mot munnen och jag lassar inte in jag skyfflar in maten...). Klart han skrattar, jag antar att han sett värre saker än så, men det gör det samma för det var så sjukt jävla pinsamt...!

Haha, någon som känner igen sig? Eller är jag sen enda som äter skräp?


Många oviktiga ord

Det gäller att ge och ta. Idag är det min morgon att ge. Jag ger sovmorgon åt Carl. Det var visst Lillys tur att ge sovmorgon idag också. Jag är inte direkt ledsen för det. 06:45 är inte en dålig tid att gå upp när man har småbarn. När Tyra var i Lillys ålder vaknade hon alltid mellan halv 5 - 5. Jag hade då oftast inte sovit mer än 2 timmar och gick mest runt som ett vrak på sparlåga hela tiden. Då bodde vi i Oslo.

Just nu sitter Lilly och gör tvärtom, hon läser. Hon tröttnar nog snart och vill ta sig ut på äventyr i lägenheten. Det vill inte jag, jag vill mest bara dega i sängen. Jag och Lilly är liksom aldrig överens om hur man gör på morgonen. Hon är sån som vaknar direkt. Med ett leende, massor av prat och energi till tusen. Hon har inte fattat grejen med att mysa än. Hon är ganska tvärtom på det också. Hon är snarare brötig än mysig. Jag tror hon kommer bli helt galen när hon blir äldre. Jag tror bara Tyra är en uppvärmning på hur Lilly kommer att bli. Usch, vilka hemska tankar jag har men det är vad jag tror.

Nu hostar och mummlar Tyra i rummet bredvid, hon håller nog på att vakna. Hon är lite mer segstartad som tur är. Hon har fattat grejen med att gosa. Nu kommer hon gosa i sängen, sedan leka lite med sina dockor och bajsa. När hon kommer ut till mig kommer hon även ha glömt att hon bajsar och suttit i bajset. Jag hatar sittbajs. Jag hatar även att jag blev så lat och hade så ont förra sommaren när jag faktiskt började med potträningen. Hon hade varit blöjfri nu och sittbajs hade varit ett minneblott. Jag tror aldrig hon kommer bajsa på pottan. Hon bajsar ju alltid innan hon kommer ut ur sitt rum och aldrig mer under hela dagen. Tyra = Blöja för alltid.

Gud vad jag tjatar så här på morgonkvisten. Nu ska jag leta upp lite kläder som ungarna kan ha idag. Det är så tråkigt att klä dem nu för tiden. Speciellt Lilly. Hon har bara kläder som är liiite förstora eller liiite försmå och som inte passar ihop överhuvudtaget. Eller jo, jeansleggingsen passar ju till allt men det är så tråkigt att ha dem jämt, blir ju ganska skitigt efter ett tag också...

Nej! Hur var det nu då? Kläder och kaffe!

 

igår var det fullmåne


Nyfiken i en strut!

För er som inte är vän med mig på Facebook så ska jag berätta att Lyxfällan var här för ett tag sedan och spelade in. Ja alltså, dem var ju inte här utan, här i området. I huset bredvid till och med.

Till saken nu då! Idag när jag kom hem satt denna lappen på dörren.


Jag slår vaaad om att det är "lyxfällan grannarna" som ska ha loppisen. Jag vet någon som ska gå och kolla vad dem trillat dit på, JAG! mohahahahahaaaaaa....!

Veronica

Som sagt. Igår var jag en av alla Boråsare som stod och trängdes i duggregn på torget och kollade på Veronica Maggio. Hon är verkligen en av mina favoriter, just nu i alla fall. Allt går liksom i perioder för mig.

Jaja, jag blev som 13 år igen. Stod och sjöng med, dansade och ja faktiskt så fällde jag en tår...(ja, jag kände mig aslöjlig, jag var ensam som tur var!).

Och här hade jag skrivit massor med bra text som av någon jävla anledning försvann så skitsamma! Ni får lite bilder från gårdagen istället! Ska bara tillägga att jag köpte en signerad skiva.

Vi käkade middag på Grand innan

 

carl och jenni

 

Jag tog en Ceasarsallad, jättegod var den!

 

Veronica Maggio på scenen

 

Jag bjuder på en jättekass bild på oss

(jag = blöt hund, eller tjej då!)

 

Sen var det dags att gå hem och vina!Bubbligt!

Gårdagen sitter fortfarande i kroppen. Det blev en "hård" kväll må jag säga, men det var det värt! Jag har ju liksom bara väntat i typ 3 år på att få se Veronica Maggio. Mer uppdatering om det får komma senare. Nu badar vi bubbelbad (inte jag eller Lilly utan bara Tyra, vågar inte bada dem tillsammans efter en incident som hände här om dagen när nästan Tyra dränkte Lilly!) hos mommo och besten!


Ärtor 2

Någon som där emot har ärot i fokus är den minsta damen hos oss. Det är både gott och övar pincettgreppet.

ibland glider dem ur fingrarna...


Ärtor 1

Det är konstigt hur barn tjatar och tjatar om något i kanske flera dagar och när dem väl får det liksom skiter dem i det! Baaahhh!? Hallå...!?

" - Du ville ju ha ärtor"
" - Ja...Men jag har ätit!"
" - Ja kanske 2?? Du får äta lite mer ärtor"

(hon stoppar i sig en...)
" - Så mamma, nu har jag ätit lite... Tack för maten"
(och hon är borta snabbare än vinden)

inte Tyras fokus precis


Välkommen plask!

Var förbi Polarn o Pyret igår. Fyndade lite nödvändigheter till barnen. En fleece till Lilly (en sån som Tyra också fått) och ett par gummistövlar till Tyra som hon kan ha på förskolan. Billigt och bra med 50% tycker jag.

Måste ju bara "tycka lite" också, för det är det jag gör bäst. Polarns sko-storlekar är vekligen skitsmå! Gummistövlar som man anars kan ta i en storlek mindre för att dem är så stora fick vi i stället ta i en storlek större. Konstigt att köpa ett par stövlar i str. 24 när Tyra knappt har 23 annars. Ja, det kan ni ju tänka på om ni ska springa ner och köpa antingen ett par rosa eller bruna molnstövlar till era ungar. 170 pengar kostar dem nu, bra pris tycker jag!


Magnolia

När vi igår gick från tropikhuset gick vi förbi en butik jag aldrig sett förut! Detta är seriöst en tok-stor butik med massor av scrapbooking saker. Jag som så länge velat börja med album men aldrig hittat papper, stämplar och fina pennor mm. gav upp. "Jävla skit Borås, finns ju inget här" har jag tänk ett X antal gånger. Men så nu, NU vet jag vart det finns minsann. Lite i skymundan från Knalleland ligger butiken som heter Magnolia som har allt man kan tänka sig till pyssel av dess olika slag (mest scrapbooking då...).

Butiken har även en inrednings avdelning där dem säljer sånt där i stilen ljust och romantiskt. Ni vet sånt som alla tjejer gillar (ink. jag) och som är sååå poppis nu! Bra priser hade dem också måste jag säga (i alla fall på inrednings sakerna). Tänk att jag missat detta! I 3 år har självaste scrapbookingdelen funnits och inredningsdelen 1 år.

Så om det nu är någon i Borås som missat detta underbara ställe så vet ni nu HÄR! (<--- klicka på länken så får ni upp adressen) vart den ligger.

 

precis bakom abecita ligget det

 

1/4 del av scrapbookingdelen, massor!

 

1/3 del av inredningsdelen

(fanns typ avdelning med kök, sovrum också...)


Semestermorgon 4

Det är svårt att tro att det ska regna ikväll när solen skiner så fint redan nu (kl 6...).

Det är väl typiskt att när den ena ungen (Lilly) sover längre än till kl 5 så vaknar den andra istället (visserligen kl kvart i 6...sovmorgon). Idag föll gåupp lotten på mig nämligen, igår lovade jag att diska men orkade inte (kl 1 på natten...) så det startade jag min dag med, alltså att diska. Nu ska snart jag gå och lägga mig igen. Det ingick nämligen också i dealen att jag diskar och sedan är det Carls tur att gå upp, för jag tar ju nätterna.

Idag har vi inget planerat. Lika bra att ha det så. Jag vet bara att jag ska hinna; epilera mig, raka benen, noppa ögonbryn, vaxa mustasch och färga ögonfransar och bryn! Känns som jag kan klämma in lite egentid någon gång på dagen.

Det är dyrt med orm...

Gud vad besviken jag är på dagens planer som gick åt skogen! Vi bestämde redan igår att vi skulle ta oss till Naturhistoriska, men så satte SJ stop för våra planer. Eller ja, vi ska väl inte skylla allt på SJ. Men tack vare att dem körde sina gamla skit tåg så kunde vi inte kommit in genom dörren med dubbelvagnen...

Vi ombestämde oss och gick till Borås Tropikhus (heter det så?). Tyra har tjatat massor om att hon vill gå in i "Krokobil munnen" varje gång vi gått förbli. 30 min promenad och sedan var vi där. 70x2 spänn in för två vuxna och 20 min senare (om inte mindre!?) så var vi klara. Jag tror faktiskt vi spenderade mer tid vid entrén och tjatade om, om vi skulle köpa en skalbaggenyckelring till Carls mamma eller inte (hon hatar skalbaggar). Det slutade med inte.

Var det värt det? Nja, 70 pistoler är ganska mycket pengar att betala för att se på äckliga djur som inte ens rör sig. Det roligaste var sköldpaddan som gick och gick mot en glasruta, haha! Tyra tyckte nog det var betydligt roligare än jag, Carl och Lilly ihop. Hon vågare till och med klappa en orm (jag ryser!).

Bara en notis; jag missade det jag ville se mest, det största djuret dem hade här, en leguan...typ 2 meter lång...hur kunde jag missa?

 

krokobilen

 

ormhög

 

Tyra och Carl kikar på kobrabebisar

 

tand

 

Lilly tyckte nog det var konstigt....


Semestermorgon 3

Godmorgon!

Vi gör aldrig det jag skriver. Igår var vi mest hemma och storstädade hela dagen och idag ska vi inte alls till Varberg. Vädret är ser inte lovande ut för havet. Det ska vara molnigt och blåsa, inte ok! Istället tar vi oss till Göteborg och Naturhistoriska. Jag tror Tyra kommmer gilla det massor, jag också för jag har aldig varit där!

Nej, nu hinns det inget mera. Här varvas galenskap med rop från både föräldrar och barn.

Tjing!


mask-barn...


Semestermorgon 2

Godmorgon!

Jag som var så mån om att komma iväg ut igår lämnade inte lägenheten för ens vid 2 och då med bara ett barn! Tänk, vi startade dagen strax innan 6 men inte för ens 2 var vi "klara"...!? Allt har väl sina förklaringar, en av dem att vi alla 3 sov i 2 timmar.

I vilket fall tog jag och Tyra oss till badhuset igår. Egentligen skulle vi väl kunna åkt till en sjö, men jag ville ha go temperatur på vattnet, och slippa bli mer smuttsig än ren. Vi spenderade 2 timmar i badhuset tillsammans igår, och vi hade det så fruktansvärt kul. 30 min av de 2 timmarna åkte vi stora rutschkanan, Tyra verkligen älskade det och ville till och med åka själv. Men det satte jag stopp för, tråk mamma... 

Idag var det lovat sol va? Men jag tycker att det är mer moln ute än sol just nu. Blir nog inget badande för oss idag. Däremot ska vi se om vi kan ta oss till Varberg imorgon så vi får en liiiten dos av hav i år. Jag har inte varit vid havet på jag vet inte hur länge. Och jag saknar det massor! Jag som alltid var vid havet som barn, hela sommrarna! Men allt blir ju lite krångligare med varken körkost eller någon man känner i närheten när man har barn med sig.


nej, hon mördar inte sin syster...


Slattarna


Här ser ni alla Lillys slattar från natten och den tidiga morgonen. Så här ser det nästan ut varje morgon. Har länge undrat hur mycket ersättning vi egentligen slängre varje morgon. Idag tog jag reda på svaret och insåg att vi slösar fruktansvärt mycket ersättning på nätterna, vi slösar ju inte bara ersättning heller då, utan även pengar! Jag menar ersättning är ju inte direkt billigt och i och med att Lilly vällingvägrar så måste vi köpa det! 

Men till saken då. Varje natt gör jag en termos med färdig ersättning för det är smidigast så. Jag brukar gör 240 + 90 ml, alltså 330 ml. Anledning till att jag gör så mycket (som ni kommer se) är för att ibland, väldigt i bland går allt åt!Men så i morse hällde jag ihop allt för att se hur mycket som egentligen går åt. Och med lite enkel matte så fick jag det till 120 ml på en natt! Alltså gör jag 210 ml ersättninng i onödan! Herregud, det är ju 2 "måltider" för den lilla damen som vi bara slänger varje morgon! Alltså i snitt 10-12 måltider per vecka! Ändrig på detta. En matning på natten OK, men resten som bara ska has för att somna om är inte OK. Nu blir det andra bullar och det är någon som behöver förstå att nappen också funkar att snutta på... 


Jag gillar bra priser!

Idag gjorde jag (utan att överdriva) kanske ett av mina bästa köp någonsin! Vart? Jo, på Nelly.com!Istället för att betala 718 :- för ett par Converse och en Småfolk T-shirt till Tyra så betalar jag bara 374 pistoler! Jag betalar alltså mindre för hela köpet än vad bara skorna kostar egentligen! Gudarns så bra!

Eller hur


25 år sedan mamma var 25

I helgen var det 50-års kalas. Det var min kära mamma som fyllde i lördags. Jag, barnen och Carl åkte ut till skogen runt lunch sedan tog han med sin barnen hem på kvällen. Varken jag eller Carl ville att barnen skulle visas bland massor av fulla personer, jag menar det var 50-års fest med finnar, det var oundvikligt att det skulle vara en nykter kväll!

Hur som haver så var det fantastiskt kul! Massor av goa släktingar, vänner och grannar. Vi dansade enda tills klockan var halv 5 på morgonen och när jag är uppe så länge så är verkligen kvällen/natten lyckad (även om det började ösregna och dundra). Dagen efter var faktiskt OK, jag sov större delen av dagen och det var underbart! Att få sova ostört utan att känna "press".

Lite sensare på eftermiddagen när jag var utvilad tog jag mig ut i skogen. Jag har hör det rykts om att det finns kantareller redan nu, och mycket riktigt! Jag hittade små fina kantareller på mitt svampställe. Nu har jag fått mersmak och vill ut i skogen igen och plocka av naturens goda! Klantig som jag är glömde jag tyvärr svampen i stugan, men min pappa jobbar inne i stan så han tar säkert med sig dem, så det blir nog kantarell knäckis till kvällsmat ikväll, mums! 
barnen tappade ner ett halsband på altanen
bästa Bestefar fixar det!


2 enorma smörgåstårtor, båda två tog slut.


50-åringen!


korkad tjej


det gnälldes på kvälls solen, då skulle det visst sågas!?!?!


lite blandat med fest folk


jo...


min syssling Brook från Canada


dansandet


En vanlig morgon

Tillbaka till hemmalivet igen. Denna veckan har jag semester och jag hoppas att vi kommer att göra massor av kul saker nu när ingen har några tider att passa. Det var länge sedan det var så med tankte på att jag ändå jobbat sedan i början av året.

Veckan början lovande, solen skiner redan ute! Försöker komma på vad vi ska göra idag. Jag funderar på om vi ska ta tåket till Varberg och var där över dagen. Skulle dock behöva hitta en UV-dräkt till Lilly innan vi bestämmer oss för att steka ute vid havet en hel dag. Men sånt måste ju dem ha där också...? Eller kanske är imorgon eller onsdag bättre dagar för havet. Vi får se helt enkelt.

Barnen vaknade tidigt här i sin ordning. Det är drygt tycker jag. Man får så fruktansvärt mycket morgon och kallabalik innan man kan ta sin någonstan. Lilly har redan hunnit slå sig 6-7 ggr och gallskrikigt till det. Tyra har redan hunnit vända upp och ner på sitt rum. Ja, det hann hon till och med göra innan jag hann förstå att hon var vaken. Och syskonen har hunnit "bråka" ett antal gånger. Så här kommer vi väl ha det i 1 timma till, sedan vill Lilly sova och efter det kan vi börja tänka på att ta oss någonstans.

Någon som har förslag på vad man kan hitta på?


någon som tyckte handtagert på spisen smakade gott
(uuuäääk!)


Vagg kunden

Killen som köpte vaggan av oss här om dagen såg så himla bekant ut. Men jag kunde inte placera honom. Först tänkte jag att vi kanske gått i skolan ihop. Men neeej, han pratade ju skitkonstigt, eller ja med annan dialekt i alla fall. Oså såg han ändå lite äldre ut, eller nej... som en gamal pojke typ. Det var inte för ens idag när jag öppnade tidningen som jag fattade varför han såg så bekant ut! Han spelar ju i Elfsborg! Ha, där ser man. Jag har haft "kändisbesök" i min lägenhet, och hans lilla dotter var till och med med.


Say what?

Det är inte mycket jag läser i vår lokalatidining Borås Tidning. Jag kollar mest efter folk jag kännerigen, loka som är döda/födda/fyller år... ja peronliga saker och annonser. Jag hittade en annons förra veckan som jag fastnade lite extra för:


Jag var tvungen att läsa den typ 5 ggr innan jag fattade att jag inte läst fel. Det står OLJUDSFRIA längs ner och dem har en liten dotter. Alltså, min första tanke var, "Vad är det för fel på barnet". Gode gud, mina små barn är allt annat är oljudsfria. Tror nog aldig någonsin dem varit det ens.

Inget stop

Dagarna går sannerligen fort när man jobbar! Idag fick jag till och med sova hela 30 min på jobbet (den delen gick snabbas på hela dagen!), okej det var på lunchrasten, men ändå! Det var tokhärligt att ligga ute i gräset och faktiskt få somna helt ostört, utan barn som gapar utanför dörren. Jag älskar att sova ute!

Efter jobbet var jag och hämtade ut Polarn o Pyret kläderna som jag beställde igår! Det kallar jag snabbleverans! Tyra hann prova både fleece och jacka, och det blev skitbra! Dem kommer hon nog kunna ha till och med nästa vår (jag hoppas ju, tog str 86, men jag tycker dem är stora!). Rosa blir en mycket bättre färg än svart som hon har nu. Så om någon är intresserad av en svart skaljacka för en ganska billig peng (200 i alla fall!) hojta till! Det ska tilläggas att den är nästintill nyskick!

Efter packethämtning blev jag och Tyra upplockade av min pappa. Vi åkte hem till dem. Där agerade jag frisör åt både min mamma och pappa medan Tyra städade deras balkong. Dem har det bra minsann. Aldrig behöver de boka en tid och betala massor av pengar. Fast det går väl jämt upp, dem hjälper mig så mycket med både barn och skjuts, så... ja. Förresten suger det att jag inte hann med en liten joggingtur idag, aja, det får bli imorgon!

Nu är jag i vilket fall helt slut, godnatt!

 


Jag sprang!

Vilken kort dag det varit idag. Den har liksom gått jättefort, jag menar det är ju sovtid snart.

Jag har börjat jobba, på riktigt! Mina mammalediga dagar är ett minneblott, eller ja tillsvidare i alla fall dem räcker ju tills barnen är 8. Det känns jätteskönt än så länge (har ju bara gått 2 dagar) att komma iväg på morgonen. Jag känner mig ganska trött på galenskaperna hemma faktiskt.

Efter jobbet idag möttes jag av min lillebror i dörren som var barnvaket i knappt 2 timmar åt barnen. Han är verkligen jätteduktig och ställer alltid upp korta stunder på dagarna eller när barnen sover om kvällarna. I vilket fall, min pappa skulle plocka upp Anton efter han slutat jobba och frågade även om barnen och jag ville följa med, det ville vi. Men jag hade en vagga att sälja (äääntligen!) så jag och Lilly stannade hemma och agerade säljare medan Anton och Tyra åkte med min pappa hem till dem.

När vi sålt vaggan (som för övrigt hamnade hos ett par som ska ha sina tvillingar i den!!) tog vi på oss och skulle gå till bussen. Ja, bussen! Vad tänkte jag där? Kom på min lata hjärna och ändrade snabbt inställning, "Buss gör dig inte smal!". Bytte om till träningskläder och löparskor. La Lilly i vagnen och sprang/powerwalkade en omväg till mina föräldrar! Det ni, med dubbelvagn sprang jag (den lataste människan på denna jord!) i säkert 20 min sammanlagt! Det är hög prestation!

 


Denna kommentar är inte godkänd del. 2

Oh my! Jag älskar när folk kommer tillbaka och ska kriga med ord, och försöka trycka ner en. Men detta, hahaha, detta är så himla kul så jag kan inte annat än att skratta ihjäl mig! Stackarn som återkommer till mig är ju ett stackars barn som precis haft sexualkunskap i skolan!

Anonym om Nödvändigheter:
hahahaha nu hitta jag hit igen. letade nämligen fram din blogg för att kolla om jag fått svar på kommentaren.
Du är ju väldigt negativ. Inte om allt men nästan allt som rör barnen. Varför knullar du, ursäkta mitt uttryck men knulla inte så får du inte barn Eller så kan du ANVÄDNA KONDOM. så slipper du barnen. Jag tycker synd om dig men mest om dina barn för att jag hade aldrig velat vara i dina barns sits. Ha en mamma som tycker man är jobbig, gnällig o livet e skit INTE ALLTID jag citerar bara dig. o "mina pengar vill ajg lägga på mig sjääälv"
jhahahahah asså man knullar inte och skaffar barn om man inte är villig att dö för dom. Dessutom förstår jag inte varför du skaffa ett till barn om det redan var så jobbigt med d första.
Denna kommentar är inte godkänd. IP: 83.251.171.124

Hahaha! Det är så roligt. Och ju fler gånger man läser det, ju roligare blir det! Typ "ANVÄDNA KONDOM. så slipper du barnen" hahaha, Ja det ska jag komma ihåg tills nästa gång barnen beter sig som små djävlar hemma!

Gode gud lilla du.

redan 2006 använde jag kondom


Skynda fynda!

För er som inte "gillar" Polarn o Pyret på Facebook eller spanar på deras hemsida lite då och då kanske har missat att dem kör ganska fina erbjudanden just nu. Som idag är det 50% på skaljackor och vindfleece. Jag slog till (kunde inte låta bli med så bra priser och kvalitet! Jag menar 2 jackor för priset av 1 när jag ändå tänk att köpa till var sin till barnen...ja ni ser)

Båda barnen fick sig var sin jacka och Tyra fick även en vindfleece (den var slut i Lillys storlek, så jag får kika i butik senare i eftermiddag). Grått till Lilly och Rosa till Tyra. Nu ska det bara fyndas lite svarta skalbyxor till båda ungarna på tradera... eller kanske facebook som har många bra grupper för begagnade barnkläder.


För er nyfikna nosar!

Mitt liv tycks aldrig vilja stanna upp och ta det lugnt. Nej, snarare tvärtom. Mitt liv är som en jävla såpopera, alltid dramatik.

Många som läser min blogg är ju även vän med mig på facebook och har sett "vad som hänt". Min status är nu mera singel... eller kanske snarare "it´s complicated". Mitt komplicerade förhållande är inget jag tänker berätta mer om här. Men jag väljer att ta upp det för mina inlägg kommer vara lite annurlunda, alltså Carl kommer inte ha den platsen han haft.

Saker som hänt är helt och hållet mitt val (vilket inte gör det lättare för den som tror det) och jag har valt att dela på oss ett tag framöver. Min (eller vår) situation är inte helt klar än. Det är mycket vi måste prata igenom, ang. barnen och bostad osv. Men just nu bor vi tillsammans, i var sitt rum tills vidare, tills vi ser hur kan lösa saker och ting på bästa sätt för oss och framföra allt våra barn. Där sätter jag punkt. Nu kan ni får spekulera bäst fan ni vill.

lugnet efter stormen


...

Den här låten tänket jag dedikera till mig själv!


RSS 2.0