-1,5

Jag vägde mig igår när vi var på vårdcentralen.

Jag hade gått ner 1,5 kg. Jag blev faktiskt besviken. Tordde i alla fall att det skulle vara 2.

Här kommer ännu ett ställe jag kan tipsa om: Räkna ut ditt kaloribehov.

Jag får väl kämpa på här och försöka ta mig till knalleland idag och köpa en köksvåg.

Vad hände med matdagboken?

Ja, det är frågan. Vad hände med matdagboken. Efter att ha glömt att göra ett inlägg om dag 10 så har det liksom inte blivit av.

Dag 10, torsdag:

Kommer inte riktigt ihåg vad jag åt. Eller jo nästan.

Ätit idag (23/6):

08:00 Frukost: 1 ägg och en proteinshake
11:30 Lunch: 2 biffar på nötfärs och kallsås (1 dl lättyoghurt, vitlök, salt och peppar)


Det är väl det jag kom ihåg att jag åt, för det är det jag fotat den dagen.

Jag tycker ändå jag klarade mina 10 dagar ganska bra, men fortsättningen med 5 dagar och lägga till endast grönsaker sprack ju självklart på midsommar. Färskpotatis, janson och potatisgratäng. Majonnäs, gräddfil och...öl... massor med annan skit. Efter det kändes det inte alls som jag ville fortsätta med denna Dukan-dieten. Jag har pratat lite med mina tvillingar om detta och jag tror faktiskt att det är bättre för mig att räkna kalorier så jag faktiskt "får" äta allt, men att jag själv väljer vad jag vill och hur mycket!

Så, nu ut med Dukan och in med kaloriräkning. Nu måste jag bara införskaffa mig en köksvåg (kan väl inte vara så dyrt?)

Jag funderar även på att gå med i viktklubb.se, men det tar emot lite att behöva betala för något man kan få gratis? Men sugen är jag efter att en vän ändå kommit någon vart på det! En sida jag kan tipsa om, om man vill räkna ut hur mycket kalorier något innehåller kommer här: Dumbbell.se där kan man även lägga till egna produkter om man har innehållsförteckning på det.

Något som jag SKA och HAR (undantaget i lördags kväll när vi hade taccokväll...) är att sluta med läsken i en så sjukt överdriven konsumtion! Bubbla vatten räcker gott och väl för mig egentligen!


Dag på stranden

Vilken underbar dag vi haft idag. Riktigt kanonväder hela dagen! Redan igår bestämde jag och Anne att vi skulle ta oss ut till Sjömarken för att gräva, sola och bada. Och tänk vi gjorde faktiskt allt av det! Jag som inte trodde att jag skulle bada i första taget! Jag måste säga att det var riktigt skönt för att bara ha varit riktigt varmt i 1 dag! Jag, barnen och tvillingarna var ute i närmare 3 timmar. Det syns på min rygg kan jag lova. Jag var ju tvungen att stå vänd så Lilly inte skulle få allt för mycket sol på sig (mummelmullel, blir väl inte brun i år heller!, men nästa år då jävlar har jag inga ungar som behöver sitta i skuggan och inte behöver solskydd, då kan dem leka ihop medan jag steker!)

Jag hoppas på fler lata dagar vid stranden (kan jag ju glömma, börjar ju jobba nästa vecka!).


mums med jordgubbar!

 

2 och ½ fina flickor

 

Tyra bestämde att hon också skulle ha en stol minsann!

 

jag fick vara med på bild!

 

Lilly fick faktiskt också bada, hon gillade det massor

 

Tyra körde lite lerinpackning!

 

badet fortsatte hemma!


Djurparken

I söndags tog jag med mig Eliisa och Tyra till djurparken. Det var riktigt mysigt att traska runt där baland griniga ungar och gapiga föräldrar (haha, Tyra sov halvavägen så hon och jag bidrog inte till detta).

Vi hade faktiskt riktig tur denna gången och fick se Lodjuren! Jag har aldig sett dem förut. Lodjuret är ett av mina favoritdjur, de är så fruktansvärt söta. Tyvärr blev alla bilderna så tråkiga på Loen, han tittade bara bort. Efter drygt 3 timmars traskande på djurparken och lite lek för Eliisa i skogen så avslutade vi med att ta en lott, och vi vann! Kanske har de där 3 4-klöverna jag hittade i stugan i helgen något med saken att göra?


Midsommardagen

Vi spenderade även midsommardagen ute i skogen. Med lite bättre väder blev det mycket utevistelse, som även innefattade bad. Jag doppade mig dock inte! Hua, jag tyckte det var ganska kallt i luften så jag undrar just hur kallt det var i vattnet. Tyra var i vart fall inte sen med att slita av sig kläderna och skutta i. Även min pappa fick sig ett ryck och sprang ner i den iskalla sjön.

Det dröjer nog länge innan jag badar ute i år. Först måste det ju vara varmt minst i en vecka innan jag ens vågar stoppa ner tårna i vatten, haha!

'


Midsommar

Midsommarafton blev väl inte riktigt som jag hade planerat. Långbyxor under klänningen och fleecejacka. Nej, vädret var inte alls som jag hoppats på (alla kanske visste att det skulle regna, men inte jag som har noll koll på vädret i allmänhet!).

Vi hade väl vad man kallar för en klassisk midsommar. Dans runt stången, midsommarmat (jul och påskmat...konstigt) och lite för många snaps när barnen somnat. Jag ska allt säga er att jag var den som tog färst snapsar. Ja, jag drack faktiskt mindre än alla andra på hela kvällen. Jag agerade nämligen "lektjej" åt min mammans kusins 10-åriga dotter. Stackars kan inte ett ord svenska (dem bor i Canada) och det fanns ingen i hennes ålder alla leka med. Sånt har jag lite svårt att se så det var självklart för mig att spela spel och fixa för henne medan mina föräldrar och Carl umgicks med hennes mamma som inte varit "hemma" på 8 år (klart det blir rajraj på midsommar då!!)

I övrigt kan jag säga att Tyra lätt var den sötaste lilla tjejen på hela midsommardansen. Hon hade en liten Sverigeklänning på sig och den finaste kransen som min pappa gjort.

Här får ni en liten bildbomb av alla de 200 bilderna jag fotade under midsommar.

 

dansdansdans, Tyra älskar det!

(snygg bulle det blivit på jackan, ser ju gravid ut igen...)

 

sötnöten!

 

Lilly fick åka med pappa under dansen

 

på kvällen spelade vi kubb.

utklassning blev det! barnen (mitt lag) vann mot de vuxna.

(kanske för att jag hittade en 4-klöver? Vem vet...)


Glad midsommar

Glad midsommar alla ni fina! Nu drar vi oss ut till skogen och där finns inget internet... inget world wide webb, no surfing. Ni fattar grejen.

Det bir dans kring stång, mat och en och annan snaps (inte så noga för mig...). Hoppas även på en sovmorgon imorgon, vi får väl se.

Puss hej leverpastej!

Småfolk @ Nelly.com

För någon vecka sedan när jag kom till jobbet såg jag att dem skulle få in Småfolk. Massa fina t-shirts och klänningar låg i en låda, och jag blev överlycklig. Jag tycker ju barnkläder jag gillar har lite väl saftiga priser ibland men nu när dem fått in ett av mina favvomärken på jobbet blir det ju lite mer värt att köpa det, för jag får ju rabatt.

kanske svampar till mina tjejer


När man kommer nära

Jag vet inte alls hur jag ska börja detta inlägg. Så det kommer nog mest bli bara ord i en ganska (förhoppningsvis) sammanhängande text. Jag måste liksom få det ur mig.

Fattigdom. Igår såg jag det på så nära håll, nästan kunde känna den själv. Det var förfärligt. Att se att en mamma och hennes 3 barn är fattiga, på riktigt. Jag ska ta det från början.

Jag och min familj var i knalleland, vi satte oss på Mc Donalds och åt. Efter oss kom det in en mamma med sina 3 barn. Den ena var i tonåren, en annan runt 10 och den sista en liten flicka var kanske runt 4-5. De satte sig ett bord ifrån oss. Precis i samma stund som dem kom in såg man hur lite pengar denna familj hade, hur fattiga dem var. Jag kanske låter väldigt fördomsfull, men kör man en jätteskiten och trasig paraplysulky från början av 90-talet och alla barnen har försmå och kläder, också ifrån början av 90-talet så ser man (den mellersta pojken hade en collagetröja som nu fick agera någon form av 3/4 tröja, men det var ju självklart som en magtröja, till det hade han ett par slitna mjukisar uppdragna över magen så den inte skulle synas). Man ser helt enkelt på folk om dem har lite eller "mycket" pengar, och denna familjen hade verkligen jättelite. Alla gick i slitna skor som jag själv minns var "moderna" på högstadiet, alltså 10 år sedan! Då är ett par skor väldigt nertrampade kan jag lova!

Det berörde mig så att se detta. Alla barnen och mamman var så lyckliga över att få göra något utöver det vanliga. Man såg verkligen lyckan i deras ögon. Det låter ju helt sjuk, men så var det. Tänk en sak som för oss är vardag var för dem verkligen något speciellt. Och tröjan Tyra hade på sig igår kostar seriös mer än deras mat! Herregud vad jag skäms som tycker jag har lite pengar. Det sätter lite perspektiv att se en sånna här sak.


Mitt äpple

Jag skulle hellre dö än att ge Tyra sötade kex när hon var i Lillys ålder. Men se här... någon sitter och snaskar på marie-kex och älskar det!


Dag 9, Onsdag

Jag drömmer om dumle, lakritsnappar och suranappa. Guuud vad jag vill ha godis. Jag kommer inte ifrån  godis suget. Jag har insett att jag måste fått i mig jävligt mycket socker utan att ha vetat om det. Typ, med flingorna (självklart!), sylten till gröten (också självklart! fast jag gör egen!), smaka på Tyras yoguhurt, ta en liten fika med Tyra på dagen och snaka på hennes kex, smyga äta en chokladbit, smaka på Tyas glass när det börjar smälta... listan tar inte slut där. Idag kunde jag inte hålla mig undan från synden. Jag har syndat och det med råge!

Ätit idag:

08:30 Frukost: En kopp kaffe och äggröra (2 ägg, 2 msk keso och 1 tsk sambal, hemligheten för att få den riktigt god är att bränna keson lite, smakar precis som varm macka med riktig ost!)
15:30 Middag: (här kommer den) Lilla menyn...utan läsk!
21:00 Kvällsmål: (jag vet försent!) En bit ryggbiff.

Alltså det här med regelbundla tider går sådär för mig ser jag (försöker leda bort synden).... Hua, det sorjliga med hela Mc incidenten är att jag inte ens har ångest för det! Jag känner hur min kropp skriker efter annat! Jag börjar till och med tvivla på att grönsakerna kommer "hjälpa" mig. Jag vill ha riiis!


Att hitta rätt

Det är inte många som får för sig att muttra över att sina sambos städar. Jag muttrar....

Jag mernar jag har rätt att göra det! Han muttrar ju över att jag inte städar (tillräckligt!). Men det finns en anledning. Jag gör det i protest tills allt gått för långt, och i förhoppning om att Carl ska förstå. Han förstår inte. När han städar städar han gärna på följande vis:

SLÄNG IN ALLT I SKÅP OCH LÅDOR DÅ SYNS DET INTE = PROBLEMET LÖST = STÄDAT

Det är inte rikgit min melodi. För då har man plötsligt massor av saker på fel ställen, man hittar inte sakerna man letar efter (eller hur Carl?). Man får inte in de saker som egentligen ska vara på sin rätta plats vilket i sin tur gör att det blir liggandes framme. Dubbelt stök blir det då!

Igår hade jag en städa lägenheten innifrån-dag. Vilket till en början resulterar i en enda röra (som Carl muttrar över för allt han städat bort är framme igen) men tillslut resulterar i ett långvarit resultat. Här får vi ett exempel på hur olika vi städar jag och min sambo:


bild 1. Carl "ordning", massa saker på fel plas. 
bild 2. Min ordning, behöver jag säga något mer?
(Carl måste missat underhyllan i skåpet där massor av saker ska stå och
nu står dem banne mig där, rätt)


Nå? Jag vet inte vad ni föredrar? Ett städskåp där sakerna bokstavligen trillar ut på en när man öppnar det. Eller ett städskåp där saker och ting står stadigt och man till och med får plats med tvättmedlet så det skipper stå framme i badrummet! Jag skapar plats.


Dag 8, Tisdag

Jag är så sugen på dumle och hallonlakritsskalle. Bara en av varje hade varit fantastiskt! Jag hade kunnat skippa att äta på hela dagen om jag bara fick en av varje (snälla någon geee mig!) Idag har matdagen varit lite bra. Proteinshaken smakar numera ganska bra, jag har nämligen lärt mig hur jag ska skaka den. Jo, det är en konst! Och keson har fått stå kvar i kylskåpet hela dagen! Jag tror inte jag plockar fram den i första taget alltså.

Ätit idag:

08:00 Frukost: 1 dl yoghurt med linfrön, 2 ägg och en kopp kaffe
11:00 Lunch: Köttbit med kallsås (yoghurt, massa pepparrot, salt, peppar)
15:00 Mellanmål: Proteinshake
19:30 Middag/kvällsmat: Köttbit med kallsås (yoghurt, massa pepparrot, salt, peppar och rivet citronskal)

Det börjar bli okej att äta så här ändå. Men som sagt, suget efter sött, bubbligt och något som knaprar är helt enormt!


frukost


Dag 7, Måndag

Om jag är hungrig. Nej inte speciellt. Just nu känns det som jag äter mest för att jag måste, "äta bör man för annars dör man". Jag lääängtar jättemycket efter lördagen, då får jag börja äta grönsaker. Det har seriöst börjat äckla mig med yoghurt, keso äcklar mig också. Kallt och så intetsägande. Det är jättegott om man får ha typ... purjolök på keson eller äta den på sin knäcke macka. Men bara keso i sig är inte roligt mer än 2-3 dagar. Idag har jag i alla fall fått i mig lite mer än igår.

Ätit idag:

07:30 Frukost: 1 ägg och en proteinshake
13:00 Lunch: Köttbit med "gegg" (2 msk yoghurt, 1 msk keso, stekt bacon och vitlök)
15:00 Fika: Kaffe
18:30 Mellanmål: Proteinshake
ca 21:00 Kvällsmat: Lax, äggula (vitan var inte kokt??) och kallsås med pepparrot (gjort på yoghurt)

Sen ska jag även berätta för er gott folk att jag för första gången i mitt liv varit ute på en löparrunda! 30 min (okej jag gick kanske 10 av dem!) och det är ganska lagom för en otränad tjej som mig.


Du är så söt (och tyst) när du sover

Vad hände med Tyra när hon började förskolan? Och vad har hänt det senste på storasyter fronten? Jag säger bara gapigare unge får man leta efter (man måste ju vara den som står i centrum, klart!). Vad hände med leka normalt? Det vet nog inte hon. Just nu låter det så här inne på hennes rum (jag ska även tillägga att Lilly sover i rummet bredvid):

"- LIIIIILLYYYYYYY LLLLLLIIIIILLLLYYYYYYYYY! MAAAAAAMMMAAA KOOOOOM LILLYYYYYYYYY!"
"- VI MÅSTE VÄNTA, JA! KOM! NEJ GÖR INTE SÅ! NU KÖÖÖR VI!"
" HEJ, VI ÄR UTE, TYRA PAPPA....HEEEEJ OCH JAG KOM LITE FÖRRA GÅNGEN NÄR JAG HÅLDE DIG LILLA BEBIS"

Jag vet, man ska inte avbryta barn i lek men jag var ju tvungen att be henne sänka volymen en aning. Då fick jag som svar:

"- Det är inte jag, det är ju djuren, vi måste ta med våran Lilly JUUUU!"

Okej, jag antar att djuren måste ropa så dem inte glömmer Lilly... Önskar att hennes nedrans djur kunde vara lite tystare, i alla fall när människo Lilly sover.


Tanka, sedan iväg!

Godmorgon! Nu ska vi äta frukost och försöka ta oss här ifrån. Jag orkar inte med stök och man får nästan passa på att vara ute medan det inte regnar, ja så känns det faktiskt. Vad hände med sommaren?


Nödvändigheter

Vad gör ni med barnbidraget? Hos oss använder vi det till barnen och deras nödvändigheter.

Jag har blivit alldeles för snål och girig på samma gång för att ta pengar ur min egna ficka till att betala allt som dem behöver när vi faktiskt får pengar som ska täcka deras utgifter. Jag vill ha mina pengar till mig själv, och mina nödvändigheter.

Idag slog jag på stort och handlade massor av saker som håller på att ta slut hemma och som behöver byas ut. Jag tycker ändå jag fick mycket för pengarna och nu är vi tjingade med det mesta för en långt tid fram! Måste bara säga att Citygross har bra priser (blev ju nyss utnämnt till Borås (och Sveriges??) billigaste mataffär). Napparna jag köper till Lilly kostar 35:- för 2 st medan nere på BarnvagnsCentralen kostar 1 napp 50:-. Gör ju ganska stor skillnad när man ska köpa sig 4 st....

 
släng på 2 paket blöjor också


Dag 6, Söndag

Även denna dag blev väl lite så där. Mycket fläng och inga fasta tider. Väntande på inget alls och... ja det resulterade i detta.

Ätit idag:

08:00 Frukost: ca 2 msk Yoghurt (måste köpa kanel så jag får annan smak!)
14:30 Fika: En kopp kaffe och en liten smakbit på en rabarbermouse tårta (som inte alls var god)

Ja, det var väl det. Inte bra alls, jag vet! Men jag har faktiskt inte varit så värst hungrig, + att jag glömde mitt proteinpulver hemma (vi var borta hela dagen).
SLAAAARVIGT!


Denna kommentar är inte godkänd

Anonym om Get the party started!:

stackars dig verkligen. tycker innerligt synd om dig. det enda du gör är att klaga klaga klaga på dina barn och hur jobbigt det är o bla bla bla.

Denna kommentar är inte godkänd. IP: 83.251.171.124

Jag kan ju fortfarande inte låta bli att bli upprörd av folk som är för fega för att lämna namn eller liknande. Att vara anonym är riktigt fegt. Man har liksom inte möjlighet att ställa en motfråga till personen. Som, varför tycker denna anonyma person "innerligt synd om mig"? Är det enda jag gör att klaga på mina barn? Ärligt är det?

Tycket att ganska många inlägg inte ens handlar om mina barn. Och ja, det är skitjobbigt. Du har kanske inte familj själv? Eller så är du för feg för att "klaga"? Meningen med denna blogg som faktiskt numera har namnet BITTERFITTAN är för att jag inte en jävla positiv person som liksom låtsas att allt är bra, när det inte är det? Varför ska alla vara så jävla glada för? Varför ska allt vara så fantastiskt när man har småbarn. Bara för man valt att skaffa barn är det inte nån jävla lag på att man ska älska livet som småbarns förälder och inte få tycka att det är jääävligt tråkigt och jobbigt! Vilken totalt puckad människa du är som ens droppar en sån kommentar när du antagligen inte har någon aning.

Sedan råkar jag vet att många som läser min blogg tycker att det är bra att jag just skriver om saker som jag tycker är jobbigt, att jag vågar säga hur jag känner och tycker. Det är inte roligt att i längden läsa om rosa elefanter och regnbågar, man vill ha verklighet!

Och en undrar jag också vad "o bla bla bla" innebär.
Du är välkommen att kommentera igen, och lämna någon form av namn.


Kickout med Nelly.com

Fredagen bjöd som sagt på fest. Fruktansvärt kul var det. Kul att träffa arbetskamraterna utanför jobbet och få en lite mer avslappnad konversation, eller ja lära känna dem överhuvudtaget. Nackdelen med att liksom "supa" med nya människor är att man inte kommer ihåg vad dem heter sen. Man liksom hinner supa bort det under kvällen.

Vi åkte ut till en gård (jag inte minns namnet på) som låg 30 min från stan. Vi blev avsläppta av bussen vid en rödmatta till trumpet musik. Sedan möttes vi av ett bord fullt med bubbel. Efter att vi minglat en stund var det dags för laguppdelning, jag hamnade i det blå laget med min ena tvilling, Anne. Man kan väl inte säga att vi var det bästa laget direkt, och jag tänker faktisk skylla på att vi bara hade en kille. Det är svårt att liksom möta massor av killar som har muskler och när man som tjej är lika stark som en mask... typ. Sen att hälften av vårt lag gav upp efter halva tiden är nog också en faktor. Men det är skit samma. Jag hade askul ändå!


på väg dit fick alla en liten påse med gott.
jag bytte ut mina chips mot en protenbarfolk, rödmatta och bubbel


gratis är gott 1


de olika stationerna;
boxning, gladiator, sumo, fotboll och kast med NellyShoemitt blå lag


sexy sumos
jenni och jaghelt toookig!


gratis är gott 2


jag och min bästa rival


jag och jenni chillade och tjötade om livet
helt underbart!


Dag 5, Lördag

Blev en tripp till stugan. Jag glömde allt hemma. Syndade lite idag också... typiskt!

Ätit i dag:

08:00 Frukosrt: Yoghurt
13:00 Mellanmål: Ett ägg
15:30 Middag: Köttfärsås (gjort på bara köffärs, kryddor och vatten) och rå zucchini
21:00 Kvällssnacks: Skinkchips (hemma gjorda)

Ja, zucchini belv min synd. Men det känndes ändå bättre att äta det till köttfärsåsen är pasta som alla andra kastade i sig.


Dag 4, Fredag

Fredagen blev som sagt en liten avvikelse för dieten, BBC party med jobbet är ju inte direkt något jag dissar för en nedrans diet som går att göra vid ett annat tillfälle. Det som blev min "synd" vad ändå väldigt oskyldigt (förutom alkoholen). En bit kött och grönsakswok fick jag i mig, ja eller par bitar melon och ananas också.

Ätit idag:

07:30 Frukost: 1 dl Yoghurt
10:30 Mellanmål: Protenshake
12:30 Lunch: 2 ägg och ca ½ dl keso
17:00 Mellanmål: Proteinbar (när alla andra åt chips...)
20:30 Kvällsmat: En köttbit, grönsakswook, frukt
massa alkohol....

Ganska ok ändå. Jag trodde att jag skulle vräka i mig grillat, för jag ääälskar grillad mat. Men nej, så blev det inte. Mycket för att maten smakade tändvätska och köttet var jättesenigt.


Get the party started!

När jag var nere i källaren i veckan hittade jag en hel del sötsaker. Bland annat denna bilden från, ja... 90-talet nån gång. Visst är det party och vad hände med maskerad?! Varför har ingen det längre?

Någon som känner igen sig?


jag är cow-girl!


Lilly, big spender!

Carl ringde mig i tisdags och var lycklig. Han hade äääntligen hittat stora glödlampor till min (jaja, vår!) string-lampa. Bara det att köpa alla skulle kosta 500 kr. Lite dyrt tyckte jag som vet att dem har liknande på Cleas Ohlsons... eller haft i alla fall. Men så idag kom han hem med 3 st lampor á 500:-! Lite sne blev jag på munnen men det ändrades fort. Det var ändå värt 500 kr för lamporna hade en livslängd på 10 år och jag har längtat efter att få ha min nedras string-lampa så lääänge! Vi satte i alla lamporna och det blev skitsnyggt! Carl lägger sig nöjd i sängen, jag går ut ur rummet och Lilly kommer in rummet. Typ 15 sek efter jag gått ur rummet hör jag ett kras!


Ja, så kan det gå när man inte har uppsikt på sin nyfikna bebis. 500 pistoler rakt i sopen. Carl muttrar mer än mig. Jag muttrar mest för att massor av spitter och glas-damm hamnade i hela min underklädslåda som var öppen. Så nu har jag typ NOLL saker att ha få fötter och röv.

Tack Lilly för du visade att lamporna inte alls håller i 10 år!


Dag 3, Torsdag

Det är varmt och min dotter får äta glass och jag får bara titta på! Inte ens Is-glass är ok! Jag tror jag ska göra egen isglass, med citronvatten! Dagen har väl varit ok. Runt min normala lunchtid kände jag enorm hunger, men då var vi på stan och där fanns det inte direkt något alternativ för mig. Det visste jag när jag gick hemmifrån så jag hade med min proteinpulver bara för att inte ställa i kroppen på alldeles för mycket svältmode. Jag tog en senare lunsch hemma istället.

Så här tredje dagen så känns det verkligen att hungern kryper närmre. Magen kurrar mest hela tiden ocgh jag är riktigt trött på allt jag äter. Ändå försöker jag äta så verierat som möjligt, men det är svårt när allt är så begränsat. Det smakar till och med tomt när jag rapar (om någon förstår?). Men snart vänder det, typ 5:te dagen brukar det bli bra och då är det bara 5 dagar kvar. Och då mina kära vänner får jag äta grönsaker. Jippi! Som jag lämgtar efter något som knaprar och knastrar lite när man äter det.

Ätit idag:
(med beodrade tider!)

08:00 Frukost: 2 dl Yodhurt med kardemumma
11:30 Mellanmål: Proteinpulver (blä!)
14:30 "Lunch/Middag": Äggröra (med keso, kött och chiliiiii)
20:00 Kvällsmat: 2 köttbitar

Ja, nu står jag mig nog kvällen ut! Tiden mellan 14-20 har jag väldigt svårt att hitta tid till att sitta ner och äta, kanske borde jag tagit en proteinshake där för så brukar det se ut för min del.


frukosten blev äcklig, så jag orkade inte äta upp 
en liiiten slingrad sträng med honung hade gjort susen!


Hjärnan säger aj!

Vilken natt. Jag har varit helt slut och tömd på energi vilket har gjort att jag varit som en zombie. Undrar hur länge ungarna ylade i natt innnan jag kom in till dem. Huvudvärken fortsatte hela natten, jag vaknade flera gånger av att det bultade i hela hjärnan. Nu på morgonen har det fortsatt. Jag har försökt att hälla i mig vatten och käka alvedon. Det har släppt något, men det är långt ifrån bra. Tråkigt att ha ont i huvudet när det är så soligt, det blir ju inte direkt bättre av solen.

Nu ska jag och ungarna få på oss kläder och packa en väska för idag bär det av till Annelundsparken med vår Lina. Vi ska träffas en sista gång innan hon åker till USA i en månad. Snacka om att jag är avis! Hon ska åka runt typ över hela stället och spana in det mesta som är typiskt för det olika städerna.

Nej nu kan jag inte uggla här mera. Jag har 1 timma på mig innan vi ska gå och jag ser ut som ett träsktroll, + att jag om typ 30 min kommer få en övertrött bebis som kommer hålla låda. (Jippa mitt hjärna skuttar av glädje!)


tyyyyyyst!


Som barn

Alla har så olika uppfattning om vilka barnen är lika.

Från Carls mammas sida får man höra att Tyra är sååå lik Carl när han var liten medan från min mammas sida så säger dem att hon är sååå lik min mamma som liten. Medan min pappa säger att Tyra börjar bli sååå lik mig som liten.

Carls pappa och hans respektive tycker att Tyra är mer lik mig och Lilly är mest lik Carl. Min mamma tycker att Lilly är lik min mormor vilket jag också var när jag var lite och att hon alltså är lik mig. Medan min pappa inte säger så mycket om vem Lilly är lik alls, eller jo en gång och då sa att hon var en kopia av mig så jag antar att han lämnat det där.

Själv tycker jag att Lilly är tok-lik mig som liten och att Tyra faktisk börjar närma sig mer mig än som hon tidigare varit (enligt mig) mest lik Carl. Carl tycker att Lilly är mest lik mig och att Tyra är en bandning av oss båda. Självklart är båda barnen riktiga blandningar av oss men man letar ju alltid likheter.

Nu har jag inte så mycket bilder på mig själv som bebis och barn hemma, men några har jag lyckats rota fram. Det är främst bebisbilder, men jag har försökt att blanda upp det lite.

Jag antar att ni som läst min blogg vet hur mina barn ser ut, så vad tycker ni, vem är lik vem? Klart att det är svårt att ge ett utlåtande utan bebis och barnbilder på Carl, men det ska jag försöka fixa fram!Dag 2, Onsdag

Jag har glömt att dricka vatten idag vilket gör att jag har ont i huvudet, jätteont! Inte nog med det är jag så där galet godis och "det är synd om mig" sugen på godis (för jag har mens). Sen jag kom jag på att på fredag är det kickout med jobbet och där kommer det bjudas på ett och annat bland annat fest... då kommer ju allt jag kämpat för hela veckan vara fuckt! Så egentligen borde jag kanske bara lägga av NU! Eller så får jag ta spriten som en rening av kroppen...

Ätit i dag:

Frukost: 2 dl yoghurt med kardemumma
Lunch: Makrill och 1 dl keso (massa chiliflakes på!)
Mellanmål: Proteinpulver
Middag/Kvällsmat: Äggröra (med 2 ägg, kyckling och typ 1 msk keso, och en jävla massa chili och vitlök!)

Sa jag att jag var hungrig eller? För nu så här på kvällen är jag det. Och snäll kille som man har går  och köper ölkorv, chips och revben till sig själv! Jävla tjockis, han borde fan också köra på det som jag gör....! 


Stockholm, inte i mitt hjärta direkt

Första helgen i juni fick Stockholm finbesök av mig och mina tvillingar. Vi bodde hos Jenny och Oscar (och Laika) som precis flyttat upp. En tokmysig lägenhet som var alldeles lagom för 2. Carl kusin som bott där innan har bott där med sambo och 2-3 barn! Att dem klarat sig är ett under. Jag tycker att vi bor lite litet ibland och känner att jag behöver mer utrymme. Men i den lägenheten kunde man inte ens gömma sig för att fisa utan att någon skulle höra (jo jag gillar att överdriva, det är lite min melodi).

I viket fall. Vi åkte upp efter jobbet på fredagen. Det var meningen att vi skulle ta en sväng på stan när vi kom fram och gjort oss i ordning men när man vaknar minst 4 ggr per natt, går upp tidigt, jobbar och sedan åker buss som man inte kan sova på så är man trött! 4 muggar rosé och jag låg däckad  i min väska. Så Jenny bäddade så snällt upp till mig medan tvillingarna gick ut och roade sig.

Dag nr.2 var betydligt bättre. Jag vaknade utvilad och glad. Mest glad över att slippa känns "press" från hem, man och barn. Jag kände att jag kunde andas. Slappna av. Bara få vara mig själv, och det händer väldigt sällan. Även om man går ut här i stan eller är hos en vän så är man ändå alltid standby!

Vi tillbringade större delen av dagen i Hammarbysjöstad. Vi solbadade, drack 7.0:or och snackade en jävla massa skit! Det var helt underbart! När jag låg där och kände hur skönt och bekymmersfritt livet var undrade jag om jag gjort rätt val i livet. Ska man verkligen ha man och barn? Ska man inte bara skrapa en jävla massa trisslotter och vinna massor av miljoner så man kan ligga och gotta sig i solen med sina vänner varje dag? Undra kan man ju. Men hur många miljoner jag än hade haft idag så skulle jag ju aldig slopa mina ungar (kanske carl, haha!)! Nej om några år är det vi som ligger och steker i solen, jag och mina jäntor!

Kvällen, eller snarare natten bjöd på ett jävligt tråkigt avslut. Vi tog oss in till stan alldeles för sent och till ett ställe som verkligen sög hästballe. Anne och Jenni var där kvällen innan och dem sa att det var mycket bättre då. Och när dem vill gå från ett ställe, ja då är det verkligen dåligt! Men skitsamma. Jag kommer leva på min Stockholm helg länge. Det var min första semester utan någon på typ...3 eller 4 år.

Tack alla tjejer för en underbar helg!
(men stockholm är nog inte för mig ändå...)
 
Dag 1, Tisdag

Det har gått bra. Jag är ganska van vid svältperioder (jag vet det låter hemskt, men ibland så hinner jag inte käka). Så jag antar att jag om typ... 2-3 dagar kommer jag känna riktig hunger. Nu är suget värst. Inte för att jag äter sötsaker varje dag, men när jag vet att jag inte får då vill jag ha det mer än någonsin! Det är bara att bita ihop och borsta tänderna, då brukar suget försvinna.

Ätit idag (alldeles för lite, jag väntar på mitt pulver):

Frukost: 1 ägg, 3 skivor bacon (mager!!) och ca 1 dl turkisk lätt yoghurt
Lunch: 1 Kycklingfileé, 1 dl keso och 3 skivor bacon
Fika: 1 kopp kaffe
Mellanmål: 2 dl turkisk lätt yoghurt
Middag: 2 msk Keso, 1 ägg och ca 100 g kött
och en jävla massa vatten!

Jag känner själv att jag behöver mitt pulver, i alla fall till en gång per dag. Och just, jag skulle ju väga mig men tyvärr har jag ingen våg och inte tagit mig till någon som har. Sist jag vägde mig (typ i mars) så vägde jag 71 kg, så vi tar startvikten på det. Jag menar jag har nog inte gått upp i vikt, i och med att alla mina byxor blivit förstora! Så mitt mål är att gå ner 5 kg till en början. Det känns inte helt osannolikt att jag kommer klara det.

Heja mig!


min middag.
skitgott att ha chiliflan på keson! 


Barndommsminnen

Picnic var planen för dagen. Det kändes liksom sådär när man vaknade och såg att det regnat under natten. Jag menar man vill ju gärna inte blir blöt om stjärten!

Det blev lunch och fika hos mig istället med mina två fina barndomsvänner, och båda har bebisar! E´s tjej är 2 veckor äldre än Lilly och M´s kille är si sådär 1 månad, alltså tokliten! Barnen busade (inte den minsta, han sov mest) medan vi tjötade. Jag gjorde en skitgod ljummen kycklingsallad till lunch som jag inte fick ta del av, tyvärr. M hade med sig fika som såg hur mumsig ut som helst men stark som jag så käkade jag inget! Jag drack bara lite kaffei! Jag som är chockadmonster slickade inte ens på chokladkakan, inte en smula fick jag i mig!

Efter fikat sprang jag ner i källaren och fiskade lite bland mina lådor och fick med mig fotoalbum, skolkataloger och minnesböcker upp. Vi hade lite nostalgitipp och mindes allt kul vi haft ihop. Vi insåg även hur olika minnen vi hade från vår "storhetstid", och det var väldigt kul att få höra lite nytt.

En helt fantastiskt dag men två fina tjejer, vad med kan man begära? Av sånt blir man på bra humör (även om man ett trotsmonster... terrorist).


goda salladen


dragkamp om grejerna blev det


10 dagar börjar nu!

Dags att ta sig ur "sambofällan". Jag har suttit fast där alldeles för länge nu! Dessa extra kilon jag bär på måste bort, och magen måste bli trimmad (resten skiter jag lite i... eller ja, brätte hållning hade ju inte varit fel).

Jag vet att jag inte är den enda som vill ha resultat fort, och tröttnar om jag inte får det. Därför kommer jag testa en diet som visst gör att man ska rasa i vikt. Dukan-dieten heter den. Den är visst någon form av spinnoff på LCHF... LHCF...? Den börja på L i alla fall (om ni nu är insatta på detta med dieter) Dukan-dieten ska visst vara hårdare. Här utesluts ALLT utan protein de 10 första dagarna, typ. Inga grönsaker eller kolhydrater what so ever! Jag känner redan nu att det kommer bli tufft. Men när jag bestämmer mig brukar jag kunna hålla det och detta är ju något jag vill. Få en pusch liksom. Jag har till och med beställt proteinpulver (eller Anne gjorde det åt mig...).

Nu ska vi se om jag får igång min nedrans träning också i och med barnens kvällstider är ganska fasta så hinner jag "gymma" lite innan det stänger. Jag ska även få låna en motionscykel av my sister from another mister. Så nu kan jag cykla hemma, och brännabrännabränna!

Imorgon ska jag väga mig, bestämma mig för ett viktmål jag vill nå med min första månad. Och sedan är det igång.

Och om man vill läsa om Dukan-dieten kan man gå in på tvillingarnasblogg. Jag orkar inte skiva mer om det än så här. Ni lär ju fatta om någon dag när jag börjar gnälla.

Nu frukost.

Ägg och bacon (lätt bacon!)


bilden är för att visa min viktminskning sedan ca 4 nånader tillbaka.
2 byxstorlekar har jag gått ner runt om, men magen är fortfarande ivägen.
annars gillar jag min kurviga kropp.


Vart är inlämningsstationen?

I en broschyr vi fick från BB stod det "Att bli pappa är ett val du inte kan ångra"... tur att mammor kan det då, för nu ångrar jag mig. Vart är inlämningsstationen?

Trotsen tar kååål på mig! Vissa dagar beter hon sig som djävulen själv, och jag ångrar... JAG ÅNGRAR att jag någonsin skaffade barn. Allt jag vill är att sitta i ett hörn, gunga fram och tillbaka och gråta.

Så kommer jag på att jag har en till, en till som ska trotsa, en till som kommer göra mig vansinnig (nu trotsar hon igen, mot Carl... undrar om hon håller på att blir sjuk, idag är det värre en vanligt.). En till som kommer få mig att bli gråhårig och få min redan djupa grubbelrynka att bli ännu djupare. Någon som kommer så mig att bita av mig mina tänder i ilska. Någon som kommer få mig att inse att jag inte alls bestämmer, att jag inte har någon som helst talan, alls!

Om det inte var nog med trotset så har hon börjat bete sig som om vi misshandlar henne också. Så fort hon inte får som hon vill eller inte gör som vi sagt åt henne (typ ställa sig upp när hon ska få på sig kläder på sig) och man måste hålla i henne så gapar hon ut "-AAAAAAAAAAAAAAAAAAJ MAAAAAAAAAAAAAAMMA DET GÖR OOOOOOONT!" och sen börjar hon gallskrika och gråta. "AJAJAJAJAJAJAJAJA! SLÄPP MIG MAMMA!!!". I och med att detta oftast händer i hallen (där man hörs ut i trapphuset om man till och med viskar) så undrar jag vad grannarna tror. Detta händer också (enstaka gånger) i butiker när hon måste sitta vagnen men inte vill. Då tittar folk. Jovisst, jag skulle slå mitt barn mitt bland folk (nejnej, sånt gör jag bara hemma... haha!).

Ingen som har bra tips på hur man handskas med djävulens krafter? För att räkna till 10 funkar inte hos oss.

Och ni ska veta att detta är ingenting. Detta är slutskeden på 2 av typ 10 tillfällen idag när hon skrikigt och gapat i mellan 20min - 1h.
Bitterfittan is back!

I´m back och med besked!

Jag orkar inte längre lalla och dadda inför andra här i bloggen bara för det råkar vara vissa föräldrar, släktingar och nära vänner som läser. Näe, här tänker jag gnälla på allt jag har lust med! För varför ska man alltid vara så jävla munter för? Jag råkar veta att alla jag känner är mer griniga än glada, jo faktiskt! Så försök inte låtsas, du vet att du är en bitterfitta precis som jag!

RSS 2.0