Dagens

Något jag faktiskt gör riktigt bra är en form av gryta, en tjingtjong gryta kan vi säga att det är för den är väl asien inspirerad. Den är både enkel och snabb att göra, och billigt (alltid ett + ).


4 bitar löfbiff
1 röd paprika
1 liten purjolök
en näve haricots verts (frysta)
1,5 dl sweetchili sås
1 msk soja
1 dl vatten
½ - 1 msk vinäger
½ - 1 msk ostronsås
½ - 1msk fisksås
peppar
(vitlök för den som vill ha det ännu lite strakare)

strimla köttet, paprikan och purjolöken. stek köttet och peppra efter smak, stekt med paprika och purjolök ett tag tills de blir lita mjuka. häll i sweetchili, vatten, soja, vinäger, ostronsås och fisksås, låt det puttra ett tag. smaka av. lägg i de frysta haricots vertsen, låt dem puttra med 2-3 min, sedan är det klart!

servera med ris, det är godast.


Min lilla fotograf

Kanske ska Tyra gå i mina fotspår och utbilda sig inom foto?

Idag fick mitt monster låna min lilla kompaktkamera. Hon har ju tjatat ett tag "jag vill bara låna den liiite, snälla mamma" och nu när jag ändå har en till, en riktig kamera, så tyckte jag att det var helt ok! Hon blev överlycklig över att få fota och inte bara sitta stilla i soffan och kolla på bilder.

Här är Tyras allra första utställning med utländska namn!


hand


room


tran and daiper


door and me


Gårdagens apelsinincident!



JAG

Nej, det finns ingen ork!

Jag har varit så trött idag så jag hållt på att kräkas. Jag sover dåligt om nätterna (och jag har till och med barn som sover bra!). Jag har haft ont i magen hela dagen för jag ätit ljus bröd 2 dagar i rad, känsligheten mot gluten blir allt värre igen, blä! Jag har haft ont i halsen i 2 veckor men inget bryter ut. Jag har ont i huvudet och jag har en penisfläck (jag kan seriöst inte säga leverfläck det låter så äckligt!) som jag har kliat sönder och nu har den läkt fast den svider och såklart har jag fått hudcanser nu och kommer dö för det.

Det är inte mycket som går rätt här. Jag har idag spillt ut en flaska apelsinjuice på hela mig och spolat vatten i min sminkväska. Jag har skrattat åt att man får ta gratis grus på återvinningsstationen fast det inte alls är roligt. Jag ställde in Lillys ersättning i kylen och hällde ut vattnet ur termosen av nån anledning...  Jag behöver semester från familjen, alla, hela familjen!

Sömn sökes!


Minimat!

Igår tjatade jag på Tyra att vi skulle gå ut från det att klockan var 9, men hon skulle bara hela tiden. "Jag ska bara leka med gummorna" "Jag ska bara leka med ponnyhästarna" "Jag ska bara amma lillebror" ...osv. Vid 11 gav jag upp och startade med lunchen och det är klart att ungen kommer då och vill gå ut, så typiskt!

Det blev ingen utgång. Men lite som kompensation så tänkte jag om med lunchen och istället för utevistelsen så gjorde vi en lite roligare lunch än vanligt (jag kände att vi var tvugna att få ut något av dagen ihop för jag skulle jobba). Mini pizzor blev det! Det gick hem, på många vis! Delaktighet i matlagningen är verkligen kanon! Så här gjorde vi:


korv, bacon, färsk annanas, lök, tomat, ost, tomatpuré, smörgås och oregano
hade man att välja mellan, så fick man göra sin egen pizza



och blir det över fick man självklart äta upp resterna!


så här fina blev våra små pizzor
(jaaa det är helt vanliga varmamackor, jag vet!)


riktigt fredagsmys!


så måste jag slänga in ett tips!
gillar ni kebabsås så bode ni testa denna, mycket godare än den dem har på pizzerior!


man vet att barnen är mätta när dem inte vill ha sin efterrätt!


Grötflickan



Lilly har den sista veckan ätit gröt på morgonen när det vankats frukost för oss andra. Fast hon äter inte så mycket, hon är faktiskt ganska så väldigt ointresserad, eller likgiltig. Hon sitter bara mest där och liksom gör inget väsen eller någon speciell min, gapar inte efter mer... ja hon känns väldigt obrydd. Jag tror vi lägger den fasta födan på hyllan ett tag till. Vi får ta det i hennes takt och helt enkelt vänta tills hon blir mer intresserad. Hon får vara min lilla bebis ett tag till helt enkelt! 


Fantastisk dag

Vilken underbar dag vi haft idag! Inte nog med att jag städat hela lägenheten från topp till tå... golv till tak och tvättat 3 maskiner med tvätt så har vi (jag och barnen) fikat och blåst bubblor på stan och knallat runt. En helt fantastisk vårdag, och nu hoppas jag på fler nu

Här kommer en bildbomd med bilder från dagen (det är svårt att välja mellan ca 150 bilder)


liten tjej fikar


sötastekakan, jag måste göra sånna själv!


Lilly satt med i vagnen, ja ni skymtar en ny, helt ny!


Bubbel blåsning vol. 1


Bubbelblåsning vol. 1


Bubbelblåsning vol. 2
första bubbelbehållaren spilldes ut så vi köpte en ny


Bubbelblåsning vol. 2


Ingen benknackare!



Men gud! Här ligger jag och snuskar mig mitt på ljusa dan (eller du kanske läser om kvällen)! Klart att jag aldig hade hängt ut mig så här naken på nätet jag hade ju i alla fall haft underkläder på mig, haha!

Jag gillar detta idealet på kvinnokropp. Varför gör inte fler det? Framför allt vi kvinnor, varför gillar vi inte den här typen av kroppar? Ständigt strävar vi efter smal, och snabbt ska det gå! Jag vet inte men jag tycker bara det blir värre också, i alla fall för mig. Kanske är det för graviditeterna satt sina "spår", tiden inte räcker till till att gå och träna och latmasken är så inborrad i ryggmärgen? I vilket fall vet i alla fall att jag hellre ser hälsosam ut än toksmal. Visst vill jag ha bort det där lilla extra men size 0 är inget jag strävar efter!

Gör du?


Önskaönska!

Jag är supernöjd med min 25:års present (kameran) men lite ledsen är jag ändå för att jag inte fick det som var tänk från början, en cykel!

Guuud vad jag vill ha en cykel så jag kan köpa denna:


bra för dem som inte har körkort, typ mig!

Det hade varit kanonbra att ha en sån i vår, sommar och höst! Åka till skolan, stan eller typ djurparken! Det som är extra bra med denna cykelkärran är att den går att göra till en vagn! Hur bra som helst. Om man cyklar någonstans och sedan ska gå så har man alltid vagnen med! Men ja, det var ju detta med cykel. Någon som har någon cykel över till mig eller skulle vilja sälja? Hojta till i så fall!


Morgongos

Jag hade två riktigt trötta tjejer hemma imorse. Den ena var så trött så hon somnade, den andra låg i soffan och gosade framför bolibompa. Det tillhör ovanligheten att Tyra ligger och gosa i lugn och ro (i alla fall på morgonkvisten) om inget är fel... typ feber, så jag var väldigt snabb med att ta fram termometern. Men tur var väl det, ingen feber utan bara mysig tjej och det utnyttjade jag till max! Jag blev toksugen på att ha henne hemma, men hon älskar att leka men kompisarna på förskolan så jag kunde ju inte ha henne hemma för min egen skull.




Vi har fisk igen, silverfisk!

Fy fan rent ut sagt! Här om veckan såg jag 2 äckliga kryp på en av våra vardagsrumsmattor. Dem fick inte leva länge kan jag lova. Strax efter jag dräpt dem såg jag en till! Bläää, jag hatar verkligen silverfiskar, det är så jävla äckligt med ohyra! Det kliar verkligen på och i hela kroppen när jag tänker på det!

Och då till min fråga, varför har vi dem i vardagsrummet?! Jag vet ju ingenting om de små äcklen så jag var ju såklart tvungen att googla.

"Silverfisken ses ofta kring avlopp i badkar och handfat eller kring golvbrunnar, vilket gör att många tror att silverfisken kommer in genom vattnet i avloppsledningar. Detta är dock en missuppfattning. Den hittar sin föda i de avlagringar som bildas under avloppsventiler och galler." Detta hittade jag på Anticimex hemsida. Då min fråga igen, varför har vi dem i vardagsrummet!?

Jag googlade självklart vidare, så hittade jag detta i en artikel om fukt: "- En eller annan silverfisk finns i alla hem, framför allt i badrum och kök, och detta är inget konstigt. De kan sporadiskt komma upp via avloppet. Men om de blir många eller börjar förekomma på andra platser i huset, exempelvis i vardagsrummet, är det något som inte står rätt till, säger Lars-Erik Björk, teknisk chef på Anticimex.", detta hittade jag här.

Jag dööör! I veckan ska jag ringa våra Handy Mannys så vi får hjälp.


kanske beror det på vår fuktskada vi har i vardagsrumstaket?!
jo det är sant, U-Lans man lever i!
när det regnar ute droppar det inne hos oss också
rakt ner på våra bokhyllor!


Inget gnäll, tack!

Sysslorna hemma måste göras med eller utan skrikiga barn. Lilly är lite extra kinkig på kvällen, eller nja snarare sällskapssjuk och vill inte ligga ensam mer än 10 min sedan börjas det gnällas, så vad göra? Jo det bästa av situationen!


bilden är väl inte rikigt från ikväll då va...
som ni kanske ser på hårfärgen


Profil


Ser ni någon skillnad? Det är faktiskt Tyra båda två, det syns ju. Det skilljer nästan exakt 1 år på bilderna. Jag tycker hon har förändrats massor. Man ser hur mycket "bebis hon tappat" och att hon blir mer och mer en liten flicka, som snart är stor..buhuhu. Dessa två bilderna är faktiskt 2 av mina absolut favorit bilder på Tyra. Det finns en så härlig känsla i båda, och dem har verkligen fångat det som är Tyra.

Jag tror jag ska göra det till en grej, att fota barnens profil varje år till dem är typ 10...eller äldre (om dem kan tänka sig att ställa upp på det). Mitt egna lilla fota projekt.


Gott?

Det var med blandade känslor Lilly idag fick testa majskrok för första gången. Sammtidigt som hon tyckte det var gott och spännande såg man hur hon äcklades också. Haha, 3:dje bilden får hon är jätte rysning och faller ihop.



Sunkday

Det borde ju vara olagligt att vara så här söt!


Klockan är lunchs hos oss snart. Carl ligger fortfarande i sängen, Lilly har pyamas än, jag går i mjukiskläder och Tyra...ja hon gör lite allt möjligt. Hon har i alla fall kläder på sig. En riktig söndag med andra ord! Nu ska jag sätta igång med lunchen och hoppas på att locka ut Carl från sovrummet med mat doften. Sedan blir det barnsov och efter det, ja då ska denna familjen minsann ta sig ut! Hoppas jag på i alla fall.


Förändring

Ojoj jag ser ju ovanligt dum ut, ändå har jag brunt hår numera!

Det fick bli en färgning, jag var trött på min extrema utväxt och visste inte alls hur jag skule få bort den. Jag minns helt enkelt inte vilka färger jag använt mig av tidigare när jag blonderat mig, ganska korkat! Jaja, jag är snygg i brunt hår också. Nu behöver det bara en omgång med saxen också sedan är allt finemang!


Mysungar!

Det är så härligt att se hur syskonen trivs. På något vis gaddar dem redan ihop sig. När jag varit "dum" mot Tyra går hon ofta till Lilly och myser, pratar eller leker och Lilly blir så glad och har inte ögon för mig alls då. Visst ser det härligt ut, riktig syskonkärlek!

Dess två tjejer kommer om ca 1,5 år få mig och "Go bananas" det är jag säker på.




I skogen

I veckan, närmare bestämt i torsdags fick vi möjlighet att åka med till mina föräldrars stuga en stund. Det var ett erbjudande vi inte kunde tacka nej till! Ute i stugan var det fortfarande vinter med massor av snö och is (som det är inne i stan nu igen...) så det blev inte så mycket utevistelse för vår del, men det gjorde inget! Tyra blev överlycklig över att få komma ut, hon utbrast glatt i bilden är vi betättade vart vi var på väg "- Det är sommar nu, jaaa! Jag ska gunga och hoppa!" Mitt lilla monster! Vi har nämligen sagt att vi inte kan åka till stugan för ens det blir sommar. Jag hoppas på att snön smälter fort där ute nu så vi kan börja vara där igen.


två stugbarn, påpälsade det var bara 6 grader inne när vi kom


Tyra var ute med besten en stund


jag och äpplet höll oss inne, mest framför brasan


Vårnytt till Tyra

REAhjärnan i början av året fick min verkligen inte att tänka klart. Jag gillar inte alls Tyras vårkläder. Hon måste ha nya! Detta har jag tänk mig.


Godmorgon!

Vilken underbar natt jag haft! Känns som om jag sovit utan avbrott, men jag vet att jag vaknat minst en gång när Lilly inte riktigt kunde somna om och varken ville ha napp eller bröst. Tyra har sovit som en liten gris som vanligt och vaknade inte för ens 5 över 6! Jag hann vakna innan henne och riktigt ligga i sängen och njuta av att få piggna till. Idag blir det jobb för min del, hela dagen. Inget mig emot, jag har ingen som helst lust att gå ut i denna vinter som kom tillbaka över natten...humhum.

Bilderna är från igår, en av många underbara mornar vi haft det sista. Just nu känns det ganska så långt bort att våren kommer överhuvudtaget.



Vårfint

Förra veckan på jobbet satt jag och gjorde lite bilder på scarfs. Jag blev helt kär och ville ha allihop som jag fick upp på skärmen. Såklart utbrister min kollega och vän att "- Dem är säker jättedyra, alla färgglada scarfs brukar vara det". I samma stund som hon sa det nog mitt hopp om att få äga någon av dem, för dem skulle ju säker vara jättedyra då. Men hör och häpna! Kikade in på Nelly.com alldeles nyss och såg att dem konstar endast 199:- st och med min rabatt blir det ju ännu billigare! Vilket betyder att jag i vart fall faktiskt kan äga mer än en i slutändan!


Ångenstdämpande

Förra helgen köpte jag en vaxduk, den är ångestdämpande. Jag har länge kännt mig som en så otroligt lat och i sin tur dålig morsa när jag nejat Tyra till att måla med vattenfärger och kladda med annat på vårt vita köksbord, anledningen är att jag inte velat ha bestående fläckar. Jaja lång historia kort, äntligen slog jag slag i saken och indandrade en jättesöt och skitbillig vaxduk från Rusta. Ångesten har lagt sig och nu kan Tyra kladda och kleta bäst f*n hon vill, det gillar va båda två!



A helping hand

Liten hjälpreda


Ännu mer kräk och bajs

Hos oss just nu:


Jag går upp idag. Carl ligger i sängen med Lilly. Dem är sjuka. Undrar vem som är sjukast? antagligen Carl som gick upp flåsandes i natt och kräktes! Det blev soffan för honom resten av natten. Själv har jag varit vaken i ca 2 timmar i natt med Lilly som haft magknip, hon bajsade massor! Tank jo gad att Tyra sovit som en liten gris hela natten så jag sluppit bli väckt av henne också.

Jag säger bara fy fan! Jag vet vad som väntar mig...konstigt vore det annars.


Lite tradera åt fel håll

Vilken händelselös dag. Vi har varit inne nästan i princip hela dagen, fast det varit tokfint väder. Men vad göra? Bebisen är sjuk och har inte alls varit i form. Den enda promenad vi fått idag är fram och tillbaka till ICAmaxi för blöj handling. Stackars lilla Tyra som i princip inte varit ute och "gjort" något ordentligt på 1 vecka ville käka en korv så det gjorde vi självklart! Så lätt kan man göra en 2 åring glad.

Just nu sitter jag och spanar på tradera. Meningen var att jag skulle kika på kläder till barnen. Både Lilly och Tyra behöver lite nytta och skoj. Men istället för kläder halkade jag in på My Little Ponys istället, konstigt va?! Haha, jag är så töntig men jag älskar verkligen dem och sörjer mina stackars Ponys som inte längre finns. Men hör på detta, nu har jag fått upp Tyras intresse för Ponys och det är ju prerfekt! Nu har jag en anledning att börja samla tillbaka mina favvo Ponys och massor med andra! Jippi!


Kåt på ljus

Jag älskar min nya kamera, verkligen ääälskar den! Något mer jag älskar är denna bilden av Marilyn Monroe.



Ljuset är helt fantastiskt, bilden är fotad framför ett stor hotell fönster i en säng av... ja nu minns jag inte vad fotografen heter.! Åter igen till min kamera. Nu när jag har den och själv kan välja inställningar med bländare och tid kan även jag få till detta underbara ljus som på bilderna! Vilka fantastiska porträttbilder jag kommer få på familjen utan att behöva ljusstätta, precis som på bilden ovan. Idag testade jag med Tyra. Jag drog ner våra vita rullgardiner i vardagsrummet och ställde henne framför. Fantastiskt! Nu ska det bara finslipas lite!

Vad tycker ni?


var tvungen att fota mig också, fast jag var så nedrans ful!
TÄNK PÅ LJUSET!



haha! ett försök till marilyn bilden för 5 år sedan
men ljusatt, inte lika bra!


Där fick vi för snåleriet!

Vi (jag skriver vi för vi var två som såg annonsen på blocket, men vill bara för er som också är vagnkåta morsor göra det klart att jag aldrig hade köpt denna vagnen själv, förlåt Carl) gjorde för någon vecka sedan det sne köpet.

Vi hade bestämt oss för att byta vagn av många anledningar och kom överens om en Urban Jungle. Någon ny vagn kan tyvärr inte räknas in i vår budget så vi bestämde oss för att köpa en begagnad. En som antingen var billigare än vår (alltså en äldre modell) eller en som låg i samma prisklass eller en 1000 lapp upp i pris. Just dem kriterierna är ganska svåra att ha med att göra och man kan inte direkt vara kräsen. Vi hittade i vilket fall en -04:a och bestämde oss för att vi kollar, Carl och min pappa kolla menade jag, förlåt. Jag hade hela tiden inställningen, vår är en -05:a hur illa kan det vara, lite solblekt hur illa kan det vara. Det var illa!

Nog om det, jag hatar vagnen. Eller jag hatar den inte för det är en skitbra vagn men den är så nedrans jävla helvetes (och en miljon svordomar till) ful! Jag känner mig som ett soc-fall när jag går runt med den och känner att jag måste ”pimpa” mina barn och mig från topp till tå för att folk ska förstå att "nejnej, detta är bara en tillfällig vagn, inte skulle väl "fina" jag ha en sån häääär, neeeej". Förstår ni hur sjukt!? Det har kommit till den punkten att jag helst inte vill visa mig ute med den, inte när det är ljust ute i alla fall!

Ursprungs idén vi fick när vi såg hur ful den egentligen var, var att klä om de delarna som var så enormt  solblekta. Men tyget vi vill ha och som skulle matcha vagnen tokbra skulle kostat oss 600:- och sedan att få någon till att göra jobbet...det är en summa jag inte ens vill tänka på. Det är mycket att sy i konstiga vinklar. Så med andra ord skulle vi redan från börjar bara struntat i vagnen, den kommer att kosta oss (om vi klär om den) lika mycket som en nyare  begagnad vagn hade gjort. Sne köp!

Så här ska bytas vagn, igen!


ser ni? både sidor och sufflet
(och det som inte syns, baksidan när man fäller säten)

när man fäller liggdelarna ser det likadant ut, som det beigea här, fast värre!


Handspriten i högsta hugg!

I snart 1 vecka har vi haft sjukstiga hemma!

Det började med att jag sjukanmälde Tyra förra onsdagen för att jag tyckte hon var lite hängig. På torsdagen bröt det ut med en spya inne på ICAmaxi. Magsjuka var min första tanke och mycket riktigt, så var det om en ganska mild sådan! Kräk, magont och diarré tills i söndags och då fick vi nog när Tyra på eftermiddagen plötsligt blev så slö så hon bara ville ligga och inte gå själv. Ett samtal upp till sjukhuset, och massor med tips på vad vi skulle göra och sedan bara att avvakta om det blev bättre eller sämre. Det blev bättre. I måndags runt lunch var Tyra nästan sitt gamla jag igen och idag känns hon helt återställd, gapig och trotsig!

Men det är inte slut än, sjukstugan fortsätter! Nu är det Lillys tur. Snor som rinner, feber och trött. Stackars liten. Även om kräk och bajs är 100 ggr värre än snor så tycker jag mer synd om Lilly. Tyra kan ju säga ifrån när något är fel och vad vi kan göra för henne men Lilly kan inte säga något. Vi hoppas på snabbt tillfrisknande!


Lycka!

Som jag längtat och önskat och nu äntligen, tack mamma och pappa!


Inte direkt något lammkött

Jag är 25+. Egentligen är de ingen ålder alls men ändå känner jag mig ganska gammal faktiskt. Snart 30, och där efter 35. När mamma fyllde det (35 alltså) så fick hon 35 rosor av pappa och blev nersprutad av champange. Vi var i Finland och det var en jättefin sommar. Det känns inte alls så länge sedan för jag minns det så väl, men det är 20 år sedan! Jag tror det är därför jag känner mig gammal, för jag vet hur fort tiden går.

Nu ska jag inte tala mer om min åldersnoja. Det är ganska löjligt att ha när man bara blivit 25. Det finns ju inget jag kan göra åt det liksom och äldre kommer jag bli! Jag är ganska nöjd faktiskt med vad jag uppnått och fått trots min låga ålder, 2 fantastiska barn och lite till!


Min lillebror sa att jag snart är 30

Vet ni?

Jag fyller 25 imorgon. Det firades igår med min älskade Carl med middag och idag med mina älskade vänner och imorgon med mig älskade familj.


Grattis till mig!!


Lata mamman rapporterar: Vi lötar i sängen...

Lata mamman rapporterar: Vi lötar i sängen jag och mina barn. Om ca 1 timma ska jag gå och jobba. Lika mycket som jag vill gå dit vill jag stanna hemma. Anledningen är ganska enkel, jag orkar inte klä på mig anständiga kläder, fixa håret och sminka mig... Hela jag ser ut som ett kråkbo! Undrar hur jag ska få i ordning på mig över huvudtaget med en övertrött bebis och igel tjej! Iiiilandsproblem


GodNatt... igen


SovGott

Fan vad avis jag blir på alla som bara ligger och sover hos oss. Liksom mitt på ljusa dan också, och vart som helst!



SILL


Solsolsol och sov

Klockan är bara halv 10 och jag ser hur dagen redan försvunnit. Mina planer har redan gått i kras och humöret blir faktiskt ganska så surt (även om det är strålande sol och helt underbart ute!). Anledningen? Carl sover, stensover för att vara exakt pga. att han varit vaken ett dygn ungefär. Nej, det är inte det minsta synd om honom, han hade ju faktiskt ett val igår att komma hem i tid och vara pigg eller...ja göra som han gör nu.

Jag hade tänk att träna idag halv 11, men det går väl inte heller antar jag (ändå visste han att jag skulle gå kl 10). Han kommer inte vakna till liv för ens efter Tyra sovit lunchvila, det vill säga efter 2. Ååå, irritationen växer bara!

Lika bra att avboka passet antar jag, klä på barnen och gå iväg en sväng ensam. 


2 stenar


En överraskning till mig

Fredag för mig innebär alltid jobb från och med någon vecka tillbaka. Idag när jag kóm dit var jag så fokuserad på att börja jobba så jag inte såg vad som stod framför näsan på mig för ens efter 1 min kanske, och det är ganska lång tid. En överraskning till mig!



Ett par skor jag länge (i alla fall de 2 senaste veckorna) tuktat efter! Toksnygga är dem och de kommer passa hur bra som helst till nästa helg när det ska firas 25-år! IIIII, jag verkligen älskar skor och dessa passar perfekt in i min lilla samling, jag behövde verkligen att par nya klackar!

TackTackTack mina fina tvillingar!


snygga skor och snygga ben (tvillingben)!


Fredag med tjejerna

Mina sötnosar och jag har haft tjejhäng ikväll. Mr. Man är ute med jobbet. Dem ska käka på Borås "finaste" restaurang Svenska Krogen (en gång var jag och Carl där, 2000 pengar gick vår kväll på, men det var det värt!). Jag är ganska avis men vi har haft det bra med våra stjärnor och mineralvatten.

Barnen sover sedan 20-tiden, vilket är ovanligt (inte för Tyras del utan Lillys). Så nu ska jag ta tag i berget med kläder som ligger hemma, och det är ingen tvätthög jag syftar på. Nej jag har så mycket kläder så jag skulle kunna fylla en blå IKEA-kasse och allt ska säljas! På söndag slänger jag ute ett gäng Katvig plagg som vi både tröttnat på och vuxit ur, lite annat blir det nog också.


stjärnor i mänder!


Litet och gott

Mini Kiwi!


BVC

Igår var jag och Lilly på BVC för hennes 4 månaders kontroll. Lilly växer på, men segt. Hon och Tyra är nästan i samma storlek faktiskt och vi fick nu rådet att lägga till matolja i ersättningen. Hon behöver extra fett denna lilla dam för hon redan är så aktiv.

BVC-tanten frågade mig om hon försöker rulla över nåt. "Rulla över? Jo hon rullar åt båda hållen och ställer upp benen i krypställning och puttar fram sig med benen. Det enda som inte hänger med är armarna" Som svar fick jag ojdå, hon är ju väldigt tidig hon. Så där fick jag det bekräftat att hon också är en tidig unge (skit också!). Och när vi var där låg hon inte stilla en endaste gång på skötbordet, sparkade, viftade och rullade (lite som en hundvalp som drömmer) hela tiden och BVC-tanten tyckte hon var jätteskojig.

Så här stor är Lilly nu (det inom parentes är Tyra i samma ålder)

vikt: 5505 (5335)
längd: 63,5 (62)
huvud: 40,3 (40)

Som ni ser skiljer det inte mycket på mina tjejer! Och folk tycker Lilly är så mycket större än Tyra var. Nejnej, verkligen inte. Men vet ni, även om skillnaden är så liten så gör det en del på kläder. Tyra började använda str. 62 när hon var 4 månader och Lilly går precis ur den...


Vårdag

Var det inte riktig vår igår så säg!

Man kan ju inte annat än att bli på bra humör när man går ute och känner hur solen värmer hela kroppen, hur snön förvanlas till vatten och hur den vackra asfalten växer fram under all is! Vet ni hur härligt det är att se en riktig gångväg växa fram, och veta att man inte längre behöver åka "skridskor" på morgonen/förmiddagen när man ska lämna Tyra. Det känns tokbra verkligen!

Någon mer som tycker det är kul när det smälter är Tyra. På väg hem från förskolan fick hon gå och plaska en stund.


det verkligen rann smältsnö med vägarna!


en plaskig tjej (som borstar bort stenar) och en mamma + vagn


RSS 2.0