Snart vinkar jag adjö!

Jag la en pizza i morse, BLÄ! Men gud vad värt det känns nu efteråt. Inget "har slem i halsen konstant" illamående, dagen räddad med andra ord!

Hos oss är det lugna gatan. Jag har städat mest hela morgonen, Tyra byggt lego, Lilly har lallat runt och nu sover hon. Carl är en helt annan historia, han har drabbads av "hjärntumör", och sover. Äh inte mig emot, det är lugnt hemma och det är bra!

Idag ska jag på spa. Okej, jag ska till skogen och basta hos min bästa ponny, vi ska dricka lite vin och öl, tjöta så öronen blöder och sedan får vi se vad kväller bjuder på. Jag var "ute" igår med min pappa, men han var alldeles kalas för mig, Carl också så jag bestämde att Carl skulle hem så pappa fick kalas vidare själv.
2 glas vin igår och massor av jagande av vuxna män är inte vad jag kallar lyckad utekväll direkt. Men det var ändå ganska mysigt, ganska lagom med 1 timma på stan. Känner mig inte riktigt 100 än faktiskt. Influensan sitter i fortfarande även om min feber är så gott som borta.

Nu är det dags att börja förbereda lunchen så hjärn-patienten inte behöver anstränga hjärnan så mycket när jag försvinner.


Illa illa, jag mår illa!

Jag förstår inte att jag klarat av att vara gravid 2 gånger. Dessa två gånger har jag mått illa på morgonen, dagen och kvällen i olika grad i ca 4 månader.

Nu har jag mått jätteilla i sammanlagt 4 dagar och nej det är inte för jag är på smällen, utan jag har sånna sjuka mängder slem att hosta upp på morgonen, och som i sin tur ska ut (jag låter som en mindre motorbåt i halsen när jag andas). Fy fan. Att jag orkat 4 månader x 2, alltså 8 månader av illamående! Jag tror aldrig att jag vill skaffa barn igen, detta med morgonillamåendet som egentligen ligger och smyger på en hela dagen avskräcker mig på rikigt. Inte nog med att jag mår illa så blir jag på dåligt humör också. Bläää!

Mission idag, hosta och kräkas upp ALLT slem och sluta vara förstoppad...! Jag måste nog ta en promenad idag.

 


Rullstols racet

Alltså, om man tycker denna textren är stötande: "eller så har dem helt enkelt ett rullstolsbundet barn som varken kan prata eller göra någon som helst ljud ifrån sig" så förstår jag att detta "Nej för de har ingen att jaga?" är "värre".

Men gott folk, vad hände med ironi och "ta det med en nypa salt". Att folk faktiskt tagit åt sig av att jag skrivit en jämförelse med en 1 åring och en 1 åring som sitter i rullstol är ju helt fantastiskt!
Och skriver man en så idiotisk sak som: "för du tror inte att de som har rullstolsburna barn har det lite jobbigare än de som har frisk barn?". Daaah? Jo men det är ju klart! Men fortfarande så kan vi inte komma undan med att  om ens 1 åring var tyst och satt stilla hela tiden så hade det väl varit lugnare hemma (aka satt i rullstol och var stum)?

Jisses! Det är ju inte direkt så att jag skrivit att jag tillhör KKK och tycker massa extrema saker.

Och tack du i 033 området som lämnade denna fina kommentar:

Anna
om Till anonym:

Vilken jävla idiot du är. Ändå.

Denna kommentar är inte godkänd. IP: 83.252.97.209 Till anonym

Folk som  tar åt sin får ett hjärna <3

Anonym
om
Lilla Lilly:
för du tror inte att de som har rullstolsburna barn har det lite jobbigare än de som har frisk barn?
IP: 83.252.115.206


Nej för de har ingen att jaga?

Några små ord

Buppu/Uppa - Upp
EEJ - Hej
Tatt - Tack
(Tatt Tatt - Varsegod)
Titta
Ejjda - Hejdå
Boooh - Bok

Det var några små ord till  som används flitigt hos min 1 åring.


Rethosta har jag också...

När man kommer på sig själv sitta och bita hål i påslakanet, samtidigt känna på stubben i armhålan och undra "när rakade jag mig sist" då har man fan tråkigt och borde gå och lägga sig. Ja, även om ögonen är lika stora som en katts... en hypad katts! Ja, jag måste säga det vilken seg och tråkig jävla piss lördag. Rethosta har jag också...

God Natt!


det var både snyggare och bättre förr


Lilla Lilly

Lilly är 1 år. Det är jobbigt. Den som säger att 1 åringar inte är jobbiga ljuger, eller så har dem helt enkelt ett rullstolsbundet barn som varken kan prata eller göra någon som helst ljud ifrån sig. Jag är ledsen att säga det men så ÄR det! Även om Lilly är jobbig, eller snarare har sina jobbiga stunder så är hon kanske den goaste ungen jag träffat, och det säger jag inte för att hon är min utan för att hon är så himla go, men jag tror att man måste lära känna henne först. Eller snarare så måste hon känna trygghet först, helt enkelt sunt förnuft från hennes sida!

Lilly går numera på förskolan, 15 timmar i veckan, precis som Tyra. Så kommer det vara tills Carl får ett jobb. Inskolningen har gått kanon, det har funkat sedan dag ett. Stora tjejen! Andra saker som går framåt med Lilly är det där som är lite extra kul, talet! Hon intresserar sig mer och mer och bara idag härmade hon bläck och kaka.

Buppa - Pussa
Tittu - Kitty
Tatt - Katt/Tack
Bo - Bord
Pappa - Pappa/Tappa/Klappa (man får ju se till sammanhanget då...)
Dä - Där
Ba/Baj  - Bajs
Bapa - Lampa
Dej - Dig
Täätää - Tyra
Tittii - Törstig
Mamma
Namnam/etta - Hungrig/Mat

Ja, lite så där . Sedan "heter" ju katt/hund/får/ko/klockan osv. hur dem låter och så vet hon vad strumpan ska sitta och vart foten/näsan/munne/magen... osv sitter . Hon kan göra små ärenden åt en och hon är sååå duktig på att sova! Inga korvigheter alls med den bruden! Hon älskar även att sjunga, men det gör nog alla barn. En annan sak som nästan är värt en fanfar hon äter allt och mycket. Inte alls som Tyra, vilken sinnesro!

 Mina pärlor

En bra och (ganska så) lugn eftermiddags aktivitet har vi ägnat oss åt idag, pärla. Kändes faktiskt lagom efter att ha varit lamslagen i typ 3 dagar.
Tyra @ Nelly

Igår medan Lilly skolades in på förskolan tog jag och Tyra oss en efterlängtad dag tillsammans på mitt jobb. Som hon tjatat på att få gå dit. Minst sagt en lycklig tjej, som också ska jobba på "nällyy" när hon blir stor. Gärna för mig men då ser jag ju helst att hon satsar på en modell karriär. Ganska bra det här, eller hur?Good morning sunshine

Jag skulle inte vilja påstå att min liv är förstört, men att vakna halv 6 en lördag är faktikst pisstråkigt. Inte nog med att jag är trött så ser det ut som jag har fått en ögoninflamation-light på mitt högra öga. Ja då vet vi alla vad det innebär, jag har typ fått bajs i ögat. Så jävla jippi, jag som ska på examensfest idag!

Jaja värre saker kunde ha hänt. Nu får jag vänta och se om det lägger sig eller vad som försegår. Nej, nu får det räcka, plikten kallar. Och med plikten menar jag lägenheten som ser ut som rena kriget.


Tyra <3 Bebiskatten


Ludwiq

Okej, han heter egetnligen Ludwig men det är visst lite svårt att säga Ludwig när man är nyblivna 3 år. Vi nöjer oss med Ludde här hemma. Ludwig är min och Carls 3 års present till Tyra. Mest av allt önskade hon sig en katt, helst rosa men det lyckade vi inte hitta. I stället kom denna lilla krabat till oss genom bästa Ella som vi fick Lisa igenom. Skönt att veta att båda katterna kommer från samma ställe, och är friska!

Och självklart förstår jag att Tyra inte kommer kunna ta hand om katten själv...
Prima ballerina


Välkommen in...

... till Lillys rum som är under process. Färg, tapeter, gradiner och lite annat smått ska in (men allt sånt man vill ha är svårt att hitta, måste blir mer aktiv i mitt loppisande), men annars så passar det ganska så bra åt en 1 åring. Jag är faktiskt ganska nöjd, och det är hon också. Efter dessa bilder fotades har hon även fått bord och stolar (farmorsgamla, jättesöta!) och en gundhäst. Tjejerna varvar gott mellan rummen och köket som mest stod och samlade damm i Tyras rum har fått nytt liv igen.RSS 2.0