Trött mamma loggar ut!

Har en miljon saker att göra men fuck it rent ut sagt! Orkar varken hänga tvätt, diska eller bädda rent i sängen. Allt klarar sig över natten och det finns ingen som kommer ta skada av det! Dessutom är det helg och på helgen gillar jag att vakna till något att göra så man blir ordentligt igång kickad! 

Nu ska jag faktiskt lägga mig. Tyvärr blev det ingen repris på gårdagens sömn, men det gör inget. Att somna innan 8 är väl lite väl tidigt?


Byrån del. 1

Igår fick jag hem min fula byrå, eller barnens. Den är verkligen helt spacead innuti, mosaik, glas i olika färger, väv och folie. Vilket hembygge, vilken bar! Utanpå är den söt, och om man bara tänker att den är i en annan färg blir den ännu sötade. Men som sagt innuti är den helt sjuk. Jag var tvungen att filma den för att ni ska förstå charmen med den, för jag tror vekligen att det kan bli något bra av den. Men frågan är bara VAD?

Förvaring av spel, pussel och böcker? Ett hem för barbies och ponys? TV och film skåp? Något bra kommer det bli och jag har ju lite tid att tänka.




Snyggt ställ!

Ni vet tidnigsstället. Nu är det nästan klart! Tidigare idag fick jag sprayat det, svart! Stället i sig var i riktigt dåligt skick (avskaft och rostigt) så det var tvunget att få sig ett litet lyft. Jag plockade av de vita plupparna (och skrubbade dem!) och tejpade över handtaget innan jag sprayade så det inte skulle bli svart. Det blir ju det vita som blir detaljerna på stället, och det vill man ju inte förstöra.

Jag är mer än nöjd och det kommer gå snorbra ihop med min stringlampa! Nu ska jag bara komma på hur jag ska göra med handtaget. Tycker orginal handtaget är ganska fult, och det är även trasigt. Funderar på att fläta vitt plastband och vira runt. Eller snurra plastband så det blir tjockt och sedan vira runt. Hm? Den karamellen får jag nog suga på lite till, men kolla... visst blir det bra!?




Detta blir tok-bra!!!


Innedag

Jag hade planerat att vi skulle ut redan vid 10 idag. Men så började det att snöa och då tappade jag lusten helt. Det blev mys och bus inne istället, och massor med lögner om att snart... snart ska vi ut. Och snart måste vi ut. Jag måste handla lite och jag antar att barnen behöver lite frisk luft också. Antagligen våldgästar vi min mamma och hennes badkar en stund med, det är bra tidsfördriv.



Frukost...


just nu!


fredagsmys i form av madrasser i vardagsrummet och massor med bus!


Ett fynd!!!

Hade jag haft 350:- över hade jag köpt denna


finns på myrorna i Borås!


Byrån från helvetet!

Men gud, ligger här vaken för barnen hostar (helvetes jävla skit, det ska ju vara friskt hos oss nu!!!) och grubblar på vad jag gjort egentligen. Jag har köpt kanske världens fulaste byrå! KOLLA....


Helt sjukt ful! Men jag tror det finns potential, till mycket! Självklart ska den vara till barnen (haha nu är det ett bar-skåp!?) och jag tror det kommer passa perfekt till barnens nya rum i den lägenheten jag förhoppningsvis får byta till. Men som sagt, den behöver ett ansiktslyft! Invändigt gör jag i ordning den själv, men utvändigt... jag funderar serisöt på att lämna in den på om-målning, eller sprayning... om det inte är allt för dyrt då.


Sent och tidigt

Allt är klart. Kaffekokaren laddad, kläder till alla framplockade, frukt och frukost förberedd. Tvätten är hängd, disken är diskad och golven är tvättade. Middagen för i morgon är förberedd och väskorna är så gott som färdig packade. Jag gillar att vara förberedd (mycket förberedd här...) så allt bara flyter på bra imorgon när det vankas jobb och förskola igen. Speciellt med tanke på att jag måste ducha och fixa håret innan jag lämnar lägenheten...

Nej nu måste jag sova. Jag har plötsligt blivit van vid sovmorgon, 7 halv 8 har blivit vår tid att stiga upp numera. Undar hur glada miner det blir när barnen måste gå upp kl 6...



rolig lön, älskar att vabba


- 10 kr

Jag håller span, så mycket jag kan. Just nu bor jag så jag ser en av mina favvo loppisars baksida. Så är man hemma dagtid ser man vad som kommer komma ut i butiken!



Har sett massor med fina hyllor, skänkar och byråer stå där ute. Nån fotölj och stolar också. Det tråkiga är ju att man inte har nån värst koll på småsaker, men ja det ger ju en bara nöjet att få gå dit. Idag promenerade jag dit medan barnen ändå låg och sov i vagnen och köpte mig ett tidningställ för en fjuttig liten 10a. Lite skruttigt men jag har stora planer för stället! I morgon om solen lyser när jag kommer hem från jobb och förskola ska jag sätta igång!


Ni ska få se när det är klart, kommer bli tokbra!!!

Hjärnan blöder

Jag är helt slut i hjärnan. Idag har det hänt mycket saker, och många hårda och fula ord och tankar har svävat. När man bara vill sitt eget bästa är det inte lätt att samarbeta med varandra. Hur som haver så kanske jag är med lägenhet om en månad. Men det får jag berätta mer om en annan dag, kanske imorgon.

Godnatt!


det står kvällsmat kvar på bordet...


Ris och Ros

Jag skulle vilja ge dagens ros till mina barn som älskar mig även om jag beter mig som ett känslomässigt monster och dagens ris till deras pappa av olika anledningar. Jag skulle även vilja dela ut dagens ros till barnens pappa av olika anledningar och dagens ris till mig själ av olika anledningar. Jag skulle också vilja ge dagens ros åt min pappa för han alltid ställer upp och dagens ris till mina katter (speciellt den lilla) för dom är så sjukt jobbiga.





idag pyntade vi påskris


Den är så fiiin och jag är så nöjd!

Jag äger 4 lampor och detta måste vara den snyggaste! Fick den av en fd. kollega för nästan 7 år sedan och sedan dess har den samlat damm. Jag har många gånger försökt få med den i inredningen men det har liksom alltid blivt ett nej. Men nu när jag ska bo ensam behöver jag inte kompromissa med någon! Bytte plastband på den igår, till vita och svata istället för urblekta svarta och skitiga gula. Och jag är så himla nöjd, min finfina string lampa!

Ser ju dock att jag måste byta sladd, kanske till en röd eller en svart/vit tygsladd.





En vanlig dag

Någon kanske tror att jag jobba då det står still här, men neeej! Jag vabbar fortfarnde! Igår blev Tyra "sjukskriven" 3 dagar (jag tyckde det räckte så!) och i samma veva har jag hemma Lilly. Så på torsdag när de återvänder hoppas jag för allt i världen att dom är tillräckligt friska och "starka" så att dom inte blir sjuka med en gång igen!

Måndagen bjöd inte på mycket, ni får ett smakprov här.


Som ni ser en helt vanlig innedag. Barn som somnar lite varstans, glass mutning av griniga barn, magpruttning, tandborstning och lite kvällsmys.

Depp = Inte så pepp!

Här sitter jag och mular i mig chips. Min barnvecka börjar nu, inte för att var direkt "barnledig" min lediga. Jag vet faktiskt inte hur denna veckan kommer börja. Tyra är fortfarande inte frisk och behöver visst få bli lite "sjukskriven" säger sjuksystrarna på vårdcentralen som fick besök av oss idag... Så två dagar till hemma blir det nog med det stora monstret. Sedan måste det bli bra! 

Nääää nu har jag ingen lust att dela med mig om något mer för på söndagar är jag allmänt deppig, ledsen och lipig. 


En halv helg med barnen

Då var denna underbara helg slut, tyvärr. Jag skulle så himla gärna ha helg i minst 4 dagar till och spendera dom i stugan. Så underbart att kunna släppa ut ungarna bara och slippa ta på dem massormassor av kläder. Vi får se om det bjuds på lika fint väder nästa helg, då ska vi banne mig ut igen!




Men öppnar du den där dörren...


.... tar på dig skorna, måste jag ta sönder dig


Snabbt ska det gå


Matt, känslig och underbar!

Tråkigt när det bara pillas i maten. Liksom allt bara förflyttar på tallriken, från ena sidan till andra. Tyra har verkligen ätit så sjukt dåligt i 2 dagar nu och det märks idag. Känslorna svämmar över lätt och hon är matt. Vi firar i vart fall 2 feberfria dagar idag, men ögonen har blivit värre!? Idag efter en liten vila hemma kunde hon inte öppna dom alls.

Hoppas att hon skärper till sig snart och slutar vara sjuk, haha. Tänk om det var så lätt ändå! Nu är det nog med bloggande. Vi ska packa ihop oss och åka till stugan. Utelek en dag som denna är ju liksom obligatoriskt!




det blev liksom tyst plötsligt


annars går detta alltid hem, alltid!


Guld och teak

SPANA IN!

Fyndade en tok-fin lampfot och en sjuktful skärm igår. 80 spänn! Jag ska klä om skärmen, och då blir den nog kanon!


Välkommen lurvet!

Tycker det är fint att man kan träffas på gårdens lekplats och få köpt så här fina saker. Att slippa vänta på posten är vekligen kanon!

Vi är nöjda, hela familjen!



och så hade vi sån tur att vi hittade en ROSA!


Monstermamman ryter till

Igår vart det inte mycket aktivitet här. Man kan säga att jag var mer eller mindre lamslagen hela dagen. Låg jag inte och sov satt jag på toa. Hua, antar att det var någon matförgiftning eller så var det världens kortaste magsjuka, min pappa trodde mer på stress. Vi får väl se vad magen säger idag när den får i sig lite mat (den knorrar nått så jävulskt!)

I vilket fall kunde jag inte ta hand om barnen igår, och som tur var så var min mamma hemma från jobbet så vi kunde vara där. Inte alltid man behöver barnvakt åt sig själv.

Lilly är förövigt frisk och är på försklan. Tyra däremot har skyhög feber i perioder. I natt fick jag meddelande av Carl om att hon hade 40 grader, krampade och hade trillat ur sängen av något tryck hon haft. Stackare. I morse när jag kom låg hon på sin vanliga temp men jag tror nog att den höjts nu, för hon grinar och skriker för allt. Det är nu man önskar att man vore döv, och att grannarna var döva.

Det är nämligen så att för att få Tyra att sluta skrika, alltså gapa/skrika och slåss så måste man använda monster rösten, och den är inte att leka med kan jag lova. Den dånar i hela trapphuset.

Nu hoppas jag på att lilla monstret lugnar sig så vi kan mysa och pyssla hela dagen som vi planerat.


innan "hell broke luce"


Bakslag

Jag drar verkligen en djup suck.

Trodde att jag skulle gå till jobbet imorgon, i alla fall på torsdag. Men det ser mörkt ut, eller nej det ser kolsvart ut! Idag har Tyra varit lite extra känslig. Inte tänkte jag mer på det eftersom hon har sina såna dagar. Men efter att hon gråtit i 47 min, efter att ha sovit en stund så insåg jag ju att det var något som felade. När hon fått lite glass som muta och vi kikat film i en halv timma så hörde jag hur hon började flåsa. Kände på den lilla pannan och hon var kokhet, 39,4 grader feber.  

Ni hör mig sucka eller? Inte nog med det så har ögonen börjar gegga mer. Tyckte även att Lillys ögon geggade något innan jag lämnade dom små grynen hemma med sin pappa.

Måtte detta vara den sista VAB-veckan på väldigtväldigt länge!


vill inte vara med


Allt tar sin tid och har sin plats

Jag försöker förbereda mig så mycket som möjligt inför flytten. Jag orkar inte stressa ihop allt sen liksom. Det verkar ju vara Carl som får boende först vilket innebär att jag kommer stå utan, vilket i sin tur innebär att jag inte har någonstans att ha mina saker.

Men så kom jag på det, mamma och pappas vind står nästan tom efter att de fick ett släng allt vi inte använt på "15 år typ" ryck. Perfekt!

Idag har jag och mamma rensat upp deras vind och ställt iordning alla deras saker. Nu kommer jag få plats med det mesta tror jag nog (måste bara få bort två lass skräp som vi fick ihop). Annars kanske jag kan ta liiite i Carls kommande källare...

Imorgon ska jag rensa mitt källarföråd, så att jag och Carl kan slänga skräp på torsdag. Skönt att få saker och ting gjorda även om det tar sin tid, sin tråkiga tid.


Barnpall

Har ju glömt att visa min fina pall, eller barnens fina pall! Den står på tjejernas toalett just nu och är vekligen perfekt där inne. När vi fick den av min pappa var den knallorange och sliten. Men med lite av Tyras favvo färg rosa (den är mer rosa än på bilden!) och en egen touch så blev den sååå mycket snyggare, visst!?


Denna fina färg...

Grönt. Det kommer grönt ur barnens näsor. Tjockt grönt snor, bladat med knallgula ränder och vitt kornigt gegg. Detta är inte snor, det är hjärna. Jag är säker på det! Hjärnan på barnen håller på att rinna ut.

Dom beter sig som riktiga hjärndöda, tänker varken på konsekveserna när dom gör saker eller ber om saker och talet har dom tappat. "Mjaumjau" säger den ena och ligger på rygg och rullar. Den andra har två nya "öron" och säger saker som "bli bää, blo biii, toga och silao". Ett tecken på att mina barn håller på att bli grönsaker.

Jag som trodde att Lilly skulle vara kexchoklad idag, hon sov ända till halv 9 men hon är nästan värst! Har nog kommit på boven för hennes grinande. Man kan säga att hennes var-andedäckt avslöjade henne. 4 tänder kommer sammtidigt såg jag för en stund sedan. Måtte det vara de sista, hon är verkligen sååå tråkig när hon får tänder.
   


Veckan börjar med VAAAAB!

Som många andra veckor har vi startat med VAB. Egentligen är det Carls tur att vabba men han har åter igen fått en ny tjänst inom sin anställning på RUM21 som han måste utbilda sig i. Ja, jag får ju tillbaka detta någon gång det vet jag så jag suckar väl inte allt för mycket. Man måste liksom hjälpas åt.

Denna gången är det Tyra som åkt på ögoninflamation. Antagligen för att hon kliat sig i stjärten, sedan ögonen och fått bajs i dom! Eller inte, men det är faktiskt ett alternativ. Men Ann-Kristin på 1177 trodde det berodde på att hon varit förkyld så fruktansvärt länge som hon varit. Det är en ganska mild variant verkar det som, eller så ha det bara börjat. Så hur lång VAB det blir får vi helt enkelt se.

Lilly får också vara hemma, nr.1 för att ögoninflamation är väldigt smittsamt och nr.2 för hon också är krasslig. Men vad det är har jag ingen aning om, men någonstans måste hon ha ont för hon har inte bara varit missnöjd hela dagen utan ledsen. Jag får väl smälla i henne en alvedon imorgon och avvakta, det verkar ju vara alla läkare rekomenderar.

Ikväll sover jag hos mamma och pappa för att få en så sammanhängande sömn som möjligt så jag är pigg för en hedag inne imorgon. Idag var vi ute en sväng och köpte nödvändigheter men det var nog inte så bra för ögonen med massa vind.

Jaha. Jag välkommnar väl ännu en hjärntumör, gråa hår och tårfyllda ögon inför veckan.


"trötta"ögon


Mina hästar!

Jag vet inte om ni minns att jag några gånger beskrivit hur mycket jag älskar My Little Pony, inte de som finns nu utan de från 80-talet. När jag var liten så hade jag sisådär 30 st, ett stall och massa andra tillbehör. Allt är borta, kastat! Ett misstag från min pappas sida som han fortarande ångrar.


När jag och Carl väntade Tyra rotade vi igenom hans gamla leksaker. Då hittade jag en pony. Kände med en gång at den var MIN nu. Och ja, jag antar att Carl såg lyckan i mina ögon så jag fick den. Haha, det tog lång tid innan ens Tyra fick leka med den. Och även om hon har den nu så är jag ganska rädd om den.

Löjligt eller hur?! Men jag tycker verkligen att dom är sååå fiiina och har suttit och dregglat framför Tradera/Ebay ett flertal gånger efter de fina hästarna. Och varje gång jag är så loppis letar jag som en tok efter att kanske få fynda en fin liten häst.

Och vet ni!? Igår när jag och barnen var på Emmaus föll en lyckotår (för ovanlighetens skull!) ner för min kind (jag har nog lite pms också...) jag hittade 3 st riktiga ponys! 20 pistoler styck kostade de också!

AAAA
, lycka I tell you!
Lite skitiga och toviga i manen men det var inget lite skrubbande och balsam fixade, och nu är de i så gott begagnat skick det går! Nu ska jag banne mig börja samla, ge mig hästar!

Kolla vad fina!!!!!

 


Åter i bruk

Ojoj, jag bara köper och köper till min nya lägenhet som jag inte ens har. Okej, jag köper faktiskt bara saker jag VET kommer komma till användning (ja okej, det finfina nattduksbordet i teak kanske inte kommer till användning om jag inte får en 3:a, menmen).

Idag hittade jag en lite, liiite skavd äkta stokke tripptrapp stol med läderremen kvar! 150 riksdaler, fick jag ge och det är jag toknöjd med! Haha, okej det var inte jag som gav det utan pappa, han jobbar för kanske Borås fyndigaste loppis så han var där och "bjussade" mig på stolen, TACK!

Om att blir som det är planerat ska stolen och ett teak-bord som blivit nött (som jag fyndat för 40 pistoler) med ut till stugan i helgen så ska jag slipa, måla och olja mina fynd! Åh, jag vill ha lördag nu, kom igen då!
Kom ihåg, det är öppet måndag 13-18, onsdag-torsdag 13-16 och om ni har möjlighet var där när de öppnar för att få tag på de bästa sakera!
Sedan måste jag även tipsa om att "Farmors antik" öppnar snart i samma hus som åter i bruk.


nu får stolen vila hos mamma och pappa tills jag flyttar...

Hos mamma

Jag och barnen hänger hos mamma, inte bara hänger ut vi ska sova här. Dom sover redan, konstigt vorde det annars. Jag ska också snart krypa ner i sängen. Det är alltid så skönt att komma hit, det känns alltid som hemma. Hemma hos mig, som är mitt riktiga hem känns allt annat än hemma idag. Det är en riktig pissdag helt enkelt och jag orkar inte vara hemma och grubbla på framtiden.
Näe, blir väl bra så. Jag har inget direkt av värde att dela med mig av. Lite fest-update kan ni få en annan dag. Ja för igår var jag på gala i Malmö, riktigt skoj!
Natti!

Natti

Sovgott är egentligen allt jag vill säga.

Ja det får räcka, sovgott från en helt slutkörd mamma!


LYCKA!

Förra veckan fick jag ett telefonsamtal som gjorde mig riktigt glad. Det var min gamla gymnasielärare som ringde och berättade att "NU ska ALLA analoga fotosaker ut, kastas, ALLT! Du får komma och ta det du vill"

Vilken lycka! Så idag var jag där och fick ihop saker till ett helt eget svart/vitt labb! Både framkallning och kopiering av bilder! ÅÅÅÅ,  ge mig en lokal, ett rum, NU! Måste bara luska lite på vart jag kan få tag på svart/vit film också men det borde inte vara så svårt...

Detta är verkligen något jag önskat mig sedan jag var barn att kunna få eget labb, och nu är det inte alls så långt i från.


en gottepåse


massa fotopapper


Skal på benen

549 pistoler kontrar 199 pistoler. Det är ganska många pistoler där emellan. Som sagt, till förskolan! Jag håller på att jaga sönder efter ett par Po P skalisar till Tyra att ha hemma, men det gör visst andra också...


VAB igen...

Vi är visst sjuka varannan vecka här och bara på mina veckor! Nu är det Lilly som dragit på sig feber. Hon hade feber igår också men jag tänkte att det kanske berodde på att hon precis vaknat och var så där varm som barn blir. Men det råder inga tvivel om att hon är sjuk. Igår på eftermiddagen var hon jättegnällig och i natt, ja jag vet inte vad jag ska säga. Hon har väl vaknat varje halvtimma och gnölat. Även näsan rinner som en liten kran.

Så idag får den stackarn vara hemma, men inte med mig! Carl kommer hit snart och tar VABen medan jag jobbar. Skönt!


Mars 13

Dagen är slut och kvällen här. Jag har redan lyckats somna och sova 30 min medan Lilly låg i famnen och åt sin välling. Har jag sagt det förr? Jag är så förbannat trött! Men tyvärr kommer jag inte kunna få somna än. Jo om jag skiter i allt, fast det går ju inte heller för då har jag alldeles för mycket att göra imorgon. Suck. Jag har inte ens bajsat idag så jag måste nästan vara uppe så jag får det gjort också.

Har massor av samtal att ringa också, kanske kan jag skjuta upp det tills imorgon? ÅH! Jag vill ha en städare i födelsedagspresent!

Tjahopp.


Underställ

Och som detta


Jag menar, visst jag älskar Po P men att köpa förskolekläder, ett jäkla underställ till 2 barn för över tusenlappen, nej! På HM kan man få helt klart lekdugliga och varma kläder för ett mycket bättre pris. Och fleece det är inte värt att köpa begagnat enigt mig (om det inte är en Molo fleece då) för det blir så noppigt och slitet på en gång.

Utekläder

Känns som att barnbidraget redan är slut, fast vi inte ens fått det. Tjejerna har verkligen vuxit under vintern, och alla ytterkläderna drar på längden!

Ytterkläder till förskolan behövs, jag är ingen sån som orkar dra fram och tillbaka. Ytterkläder hem behövs också. Sen så måste det köpas nya skor till Tyra som nästan vuxit en storlek under vintern. Jesus?! Jag visste ju att Lilly vuxit men att Tyra också sträckt sig så mycket hade jag ingen aning om. Jag mäsker väl inte det direkt för hon är så spinkig och kan ha nästan alla sina kläder från förra våren fortfarande...

Något jag i vartfall tänker göra är att köpa en storlek större på tjejernas ytterkläder, i alla fall till förskolan så det inte hinner bli försmått till hösten!


Jag har redan bestämt mig att jag inte ska köpa märkeskläder åt barnen till förskolan. Det blir för dyrt helt enkelt. Som dessa skaloveraller, Polarn 999:- och Lindex 349:-. Jag tror faktiskt att de är likvärdiga och att köpa en från Lindex känns bättre när Lilly ska ha den på förskolan och krypa runt i, till hösten förhoppningsvis. Jag satsar heller på lite "finare" kläder att ha hemma.

Fy fan vad skönt!


Inget sova än

Det är väl märkligt att man kan stå och göra en majonäs med en stavmixer på kvällen utan att ungarna reagerar men när det blir tyst eller om katterna börjar jaga varandra så vaknar dom. Eller inte dom utan den ena. Lilly. Nu under kvällen  när jag förberett hela morgon dagen och brötat i låd-skåpet, gjort en majonäs ned min stavmixar (som gick snett men imorgon går det!), diskat och lyssnat på musik har hon sovit som en stock. Men 5 minuter efter jag la mig i sängen då börjar hon snacka!

åååååh.

Nu måste jag avvakta och se vad detta innebär.


Guinness rekordbok

Idag hade jag platsat i guinness rekordbok för "Världens hemskaste morsa" (i alla fall när saker inte gått som jag velat aka. när barnen inte lyssnat). Min stubin har ungefär varit så här stor, ni ser inte? det är så stor den har varit, icke existerande. Och kort stubin pluss trötta och trotsiga ungar är så jävla tråkigt tillsammans.

Även om jag var galet trött var det skönt att komma till jobbet en stund. Efter jobbet kom Lina hem till oss och rastade barnen med mig ute på gården en stund. Väl hemma igen när det vart dags för kvällrutiner utlöstes kalabalik efter kalabalik. Och nu sitter jag här, mår illa av mig själv och mitt dåliga tålamod som faktiskt gjort mina barn ledsna ikväll. Usch. Imorgon ska jag ha tagit mig samman, och jag hoppas att jag får sova mer och att vi får en bättre start på dagen än idag!

Ja, undrar vem som kommer in och sjunger för mig imorgonbitti, jag fyller ju år!



inte lätt att vara stor men liten och tro att man alltid vet bäst själv,
då kan man bli okontrolerbart ledsen i timmar tills man somnar av utmattning


Trolldeg

Min halvdag med barnen lider mot sitt slut. Hur jag ska orka resten av dagen har jag ingen susning om. Det känns faktiskt oerhört tugnt att gå till jobbet, jag är så förbannat trött. Och att vara hemma hade jag väl egentligen inte orkat heller, eller jo om jag hade fåt slummra med Lilly lite men det hinns ju inte med  nu tyvärr. Efter jobbet vankas det middag och sedan står handlig på schemat. Den slarviga pappan får minsann ställa upp, han ska inte bara få ställa upp han ska läxas upp lite också (att aga ex borde vara tillåtet!)!

Snart kommer lillebror hit och passar barnen tills min mamma slutar jobba, då byter dem. Vilket jäkla pusslande det är egentligen. Tur att det gått att lösa på något vis i alla fall. Skulle egentligen kunnat ta en föråldra dag idag jag har ju några över, menmen.

Förresten två sånna här fina degar fick jag ihop strax efter frukosten. Det fina med trolldeg är att det inte finns något giftigt i och Lilly som stoppar allt i munnen inte får i sin något tokigt. Nu fräste hon mest för trolldegen är så himla salt. Så jag tror inte så mycket mer deg hanmar i hennes mun nästa gång.




Lilla smartot

Något finns det innanför Lillys pannben.


matchat färgen på leksaken med klossar


Sunny day


Det är väl så här man borde starta sin dag. Men någon hade lämnat en möglig halv formfranska, 2 prickekorv skivor, och en halv portion yoghurt hemma. Så istället har det blivit flingor utan något (för mjölk duger visst inte), pålägg och kex. Jisses. Inte ens frukt finns ju! Ni hör mig sucka eller? Kors i taket, katterna har i alla fall mat.

Runt halv 6 började Tyra vrida sig i sängen i morsen. Tyvärr väcktes även jag och Lilly av detta och strax innan 6 var alla uppe, och alla med dåligt humör. Det är nog jag som har sämst. Jag har sovit ca 3 timmar i natt, suger verkligen! Och med tankte på den underbara frukostöverraskningen så har ju humöret verkligen höjts till skyarna!

Medan barnen bokstavligen pillat i sig sin frukost har jag "flyttstädat" några skåp i köket. Vad tomt det blev. Hittade två färger karamellfärg så efter frukosten blir det trolldegs dags. Det är ett bra att ha som uppehåll när man diskar. 

Ja om ni undrar varför jag är hemma är det inte pga VAB, utan barnens skola är stängd idag och jag jobbar halvdag. Känns ganska lagom faktiskt.  


Vilse i pankakan

Hur berättar man för ett barn att mamma och pappa inte ska bo längre? Det är ju helt sjukt svårt. Både jag och Carl har förklarat läget för Tyra. Och hon verkar förstå, men hon blir ledsen när hon liksom fattar att inte alla ska bo tillsammans samtidigt. Okej, hon vänjer väl sig snart och det kommer nog gå bra. Men just nu känns hon ganska vilse stundvis. Lilla monstret.


Tankar som snurrar

Som sagt. Min barnvecka har börjat. Sammtidigt som det känns fruktansvärt ensamt på kvällen så är det så sjukt jävla härligt att vara hemma. Hemma i mitt hem! Även om ens vänner säger "känn dig som hemma" så gör man inte det. Och det vet ju alla.

I vilket fall... Jag hann kolla på lägenheten idag som jag planerat. Jag hoppas vekligen ingen annan är lika desperat som jag och vill ha den. Det var redan 2 som kollat på den, och jag ska få svar senast onsdag. Jag funderar på att skriva ett snyfft-mail till honom som bor där och få honom att bestäma sig för någon istället, alltså mig!  Så skulle vi kunna fixa alla papper imorgon redan. Jag blir lite smått desperat, men jag måste vekligen få något annat att tänka på. Något kul, som inredning...eller att köpa en anna barnvagn eller som att hyran är snorbillig och jag kan börja spara pengar!!!

Detta var förövrigt en 2a. Det blir alltså bäddsoffa för mig. Eller dubbelsäng och ungarna bredvid mig de veckor vi har tillsammans. Nja, det är nog vettigt att ha egna sängar till dem ändå hur mysigt det än är att sova bredvid dem och hur härligt det än är för kroppen att slippa bäddsoffa. Men... jag antar att bäddsoffor nu för tiden är ganska så bra? Jag får forska vidare i detta.

Förresten, kolla på detta



mysigt vis att starta sin vecka på! Hoppas vi kan få avsluta den på samma vis. Jag kommer nog behöva en härlig lur med barnen nästa söndag.


Söndag, vilken besvikelse.

Då var det min barnvecka igen då. Fick ta över lite tidigare än planerat. Och ja, jag tänker gnälla. Carls oansvariga vis drabbar ännu en gång mig och barnen, även andra! Man blir bara så trött att en som snart är 30 år inte lär sig. Så tröttsamt att vara en jättebebis mamma.

Jaja, jag får väl bara se det som en bonus att jag får umgås med mina fina små gryn en solig dag som denna. Nu ska jag passa på att städa (suck) medan de sover, sedan blir det ut och leka och om Carl hittar sig själv snart så kanske jag hinner kolla en en lägenhet idag.


Lillasyster bloggen

Vi gör så här.

Det finns en annan blogg. En blogg för vissa av er. Jag vet ju att många familjemedlemmar, eller jag kanske ska säga föredetta familjemedelmmar läser och gillar att kunna se lite uppdatering på tjejerna. Så jag håller det gamla öppet, mer som en "mamma blogg". Det finns även andra som läser jag inte riktigt tycker ska gräva mer än nödvändigt därför känns det bäst så här.

Detta är den andra bloggen, lillasyster bloggen

Låser

Jag låser här. På söndag. Vill du läsa får du maila mig på [email protected] får du lösen och login så ska du skatta sig lycklig som får sniffa vidare i mitt privatliv, för det är just vad det är privat! Så får du det inte är det helt enkelt för privat för dig.


RSS 2.0