En helt vanlig Tisdag

Gud vad det känns sent att komma hem efter förskolan nu när man ställt om klockan. En timma gör faktiskt endel, nu ser det ut som natt när vi både går till förskolan och hem. Men så är det ju alltid, år ut och år in men man tycks alltid bli lika förvånad över hur mörkt det egentligen är. Bättre blir det när (om) snön kommer och ljuset reflekteras annorlunda.
 
Idag skickade jag iväg två toksöta barn till förskolan (okej, dom är ju alltid toksöta!), klädda i Molo och MeToo. Klänningen med stjärnor hittade jag i en påse i källaren förra veckan. En bortglömd klänning som jag fyndade på loppis för ynka 30 spänn, ett kap eller? Den är inte ens speceillt urtvättad (och MeToo strumpbyxorna är det för övrigt svinbra kvalite på, värt att lägga nån krona extra!)
 
 
Nu ska jag ställa mig och vika in tvätten och överraska Carl med ett vardagsrum utan torkställ. Kors i taket så har jag (som tvättar en maskin om dagen!) inte tvättat idag. Han såg så besviken ut igår när jag hängde upp tvätten så jag tänkte att en dag utan tvättställ kan han ju få! Själv tycker jag det ser mer levande ut hemma när torkstället ständigt står framme (jag intalar mig själv det i alla fall...)

Gosigt

Så här blev det i soffan efter gårdagens jakt på mjuk. Två kuddar och en filt. Vi hade önskar att vi hittade en vit kudde också, men det är svårare än man kan tro! Vi får helt enkelt leta vidare.
 

Lediga

Det känns som jag har varit vaken halva dagen redan. Får jag lägga mig nu? Lilly ska väl snart sova middag? 
 
Nja, Lilly sover nog inte alls idag, hon fattade grejen med vintertid väldigt snabbt och vaknade inte alls sådär tidigt som Tyra gjorde (hon har alltid haft vett att sova längre än sin syster). Jag känner på mig att det kommer bli endel dryga mornar här en vecka framöver, jag tittar redan i kors.
 
Jag har tänkt på en sak, det är först nu jag förstått alla de där artiklarna i alla föräldratidningar jag plöjt igenom som handlar om "de trötta småbarnsåren". Bebistiden är ju inget att klaga över, då får man faktiskt sova när bebisen sover, men nu när barnen är stora och antingen inte sover alls, eller bara slummrar till i bilen... det är nu det är svårt. Det är nu de trötta småbarnsåren börjar. Ibland känns det som att gå i filmjölk, eller turkisk yoghurt.
 
I vart fall, idag är vi lediga. Skolan som barnen går på har utbildning, och resten av veckan är det höstlov. Tyvärr får dessa kids vara på skolan ändå. Men man får vara tacksam för det lilla, en dag tillsammans som inte innefattar VAB och innesittande, utan vi kan gå ut, göra saker och träffa människor! Tråkigt nog har vi inte tur med vädret så jag antar att vi blir inne ändå (mummelmummel regn helvete!)
 
det ser fattigt ut på smörgåsarna (dom har ju bara ätit 3 skinkskivor var...)
 
Och tvätt ska vikas och förmodligen hängas också, det är verkligheten alltid ett tvättställ i vardagsrummet  

Välkommen till vardagsrummet part. 2

Förresten, här kommer det lite detaljer ur rummet. Jag tycker personligen det är smågrejerna som gör hela rummet lite kul och intressant. Tyvärr har jag inte fotat allt, det skulle bli så mycket då, haha!
 
,
 
Och slutligen fisken som Carl målat (som jag tror fortfarande är under process, han hade lyckats hinna måla till en krok på bara nån minut mellan fotningarna).
 
 

Välkommen till vardagsrummet part. 1

I lite mer än 2 år har vi bott i denna lägenheten, men det är först nu som vi börjar bli klara/nöjda med både inredningen och vilket rum som sak vara vilket. Ja, för många känns väl lägenheten ganska självklar i uppdelningen av rummen, men vi har haft alla möjliga varianter i alla rum, Det är kul med föränding men till slut liksom räcker det.
 
I vart fall så har jag och Carl vuxit samman i det vi gillar inredningsmässigt (6 år gör nog sitt). Jag är en retro tjej  med passion för tantiga rutor och pelargoner medan Carl alltid gillat det lite sterila och industriella, med starka färger som detaljer. Han har älskat desig medan jag har älskat funktion och själ (vilket till viss del stämmer fortfarande). Men nu har saker och ting ändrats liksom. Carls "stil" har vuxit ihop med mig och min vuxit ihop med hans. Egentligen handlar det väl om att kompromissa (vi har båda starka viljor, speciellt när det kommer till inredning). Jag tycker i vart fall att vi lyckas väldigt bra!
 
Eller vad tycks?
 
 
Nu är väl allt så gott som klart, några till pinnstolar ska vi hitta (8 palatser är det tänk att vi ska ha) samt en annan lampa över bordet. Men annars så!
 

28 Oktober

Snart är min abonnerade ensamtid slut. Hade tänk att hinna slummra, fixa bilder till ett kommande inlägg och slösurfa. Jag hann inget av det jag nämnt Jag får helt enkelt göra det senare, nu ska vi bädda sängar, klä på oss och sedan gå ut på kudd-jakt! Soffan i vardagsrummet behöver lite mjukt.
 
Och egentligen, vem vill ligga och slöa i sängen framför en dator när vi har världens finaste höstväder utanför fönstret med härliga minusgrader? (mummelmummel, jag hade gärna gjort det)
 
bilder från lite varmare höstdagar. 

<3 Småfolk

För nån vecka sedan hade LyckyLittleMe ett erbjudande jag inte kunde blunda för. 30% off på Småfolk. I sista stund (kl 23:30, erbjudandet sluta gälla 00:01) beställde jag hem lite fint till tjejerna och en födelsedagspresent till kanin tokiga Lilly.
 
Jag måste säga att jag lääängtar tills julkalendrarna börjar på alla fina barnklädes sidor. Bra erbjudanden helt enkelt! Ja, och mellandagsreorna, då kan men fynda hejvilt!
 
 

Imorgon!

Imorgon kommer det uppdateringar här! Inredning och kalas! Och barnuppdatering!

Vi ses imorgon!

Andra passet

Jag måste få fläsket på rätt plats! Ingen mening med att gnälla om man inte gör något åt det. För mig är träningen det som fått lida (jag äter faktiskt inte dåligt!). Ingen träning eller vardagsmotion på närmare 6 månader! Skrämmande, det är inte konstigt att kilona samlat på sig, att låren nuddar varandra och magen är mer utanför byxan än innanför. Men som sagt, det är ingen mening att gnälla när man kan göra något åt det.Det kan bara bli bättre! Mage in, rumpa upp och snyggare hållning!

Fördomar det har jag gott om!

Jag kom på mig själv sitta och läsa denna text på Aftonbladet med utlänsk brytning (som handlar om fallet om den lilla flickan som skulle utvisas, fast fick stanna men nu blir hämtad av sin riktiga mamma, det är mammans advokat som svarar på frågorna). Haha så jävla kul. Vadå fördomar? Men erkänn själva, det blir lite roligare och man lägger på brytning....
hahahhahaha, skrattar så jag dör! Måste vara övertröttheten son kickat igång.

Otroligt tröttsamt...

Jag orkar inte aktivera datorn... ja det är otroligt jobbigt att öppna luckan och trycka på ON-knappen! Jag (och ni stackare som läser) får nöja er med mobil inlägg, heja min app!

Jo, det är så här. Min lägenhet svämmar över med tvätt. Ren och smuttsig. Detta kanske ingen tycker är konstigt då vi är en barnfamilj men nu ska ni få höra. Jag har ett tvättberoende utan dess like. Jag hittar alltid tvätt. Jag liksom letar efter saker hemma bara för att få tvätta för att jag älskar att ha rena saker, allt mjukt går ju nästan att tvätta liksom. Ja även hårda! Ni som följt mig länge kanske minns att barnens leksaker (lego och smådjur) också får en och annan omgång i maskinen. Men nu, nu har jag verkligen fått ett bakslag.

Allt började egentligen när hösten kom. Inte månaden höst, utan temperaturen och fuktigheten. Då insåg jag att tvätta allt hemma (i min älskade maskin som fungerar lika bra efter snart 4 år) inte går, inget torkar! Det har tagit upp till 3 dygn för att saker och ting ska bli torrt och på 3 dygn har jag hunnit tvätta MINST 4 maskiner, och vart hade mitt tvättställ och min lägenhet tänkt att få plats med domb? Nej. Ni förstår matten går inte ihop! För att ta detta lite kort så bestämde jag mig för att börja tvätta i tvättstugan! Bonade en tid förra torsdagen, knallade ner och... jag hade ställt in mig på fel dag!!! Suck, ja det kan ju hända den bästa. Kollar tiderna, söndagen är ledig, ännu bättre! Går upp och tröst tvättar en maskin. Tänker inte mer på det.

Söndagen kommer. Jag börjar redan vid 8 preppa med att tvätta 2 maskiner så jag kan utnyttja tiden MAXIMALT i tvättstugan till att torka och tvätta. Lyxtvättar även barnen ryggsäckar. Klockan blir 4, tide. är inne. Packar på mig 4 fulla kassar, åker ner i tvättstugan. Träffar killen som har tiden före mig som ber om ursäkt för han haft sakerna 5 min längre än han får (artig!). Kastar ett öga på tvättavlan, inser att näääe, det är inte den 26 i dag va? Frågar killen och han bekräftar det. Nej, det är det inte! Jag har inte alls bokat om min tid! Könsorden var många och så här en vecka innan mensen så kände jag hur det brann innanför ögongloben. Tårarna var nära för en felbokad tvättid. Jag måste ju vara psykiskstörd. Så nu har jag en lägenhet med tvätt hängandes på varje garderobsdörr, element, torkställ och underklädssnurran (luftfuktighet så man får frissigt hår). Inte nog med det så svännar tvättkorgen över och barnens utekläder är så lortiga så de knappt är rosa längre vid ärmslutet.

Jag har faktikt större bekymmer än detta, men det finns nog inget jag stör mig mer på just nu! Jag blir stressad! Inget hinner ju torka heller.

Det fina är ju att jag i vart fall kom ihåg att byta tiden denna gången. På söndag, om en drygt vecka fick jag tid (och medan ni läser detta rycker mina nerver i ansiktet av irritation sammtidigt som jag försöker le bord problemet...)!

RSS 2.0