En matglad Tyra

  
Glad, pillig och trött tjej
Min bästa tjej kan nästan krypa på riktigt nu! Det är bara lite finslipning kvar på det hela sedan sitter det. Hon har nästan satt sig upp själv också + att en tand är på gång och syns (det ser ut som ett litet riskorn), tanden är så sjuk vass så nu gör det rikdigt ont när hon bitts!
Idag har jag lagat massor med mat till Tyra, någon form av kallops kan man nog säga att det blev. Det är så sjukt lätt att göra barnmat så jag fattar egentligen inte varför alla inte gör det! Och smaken är så mycket bättre när man gör det själv! Tyra gillade i alla fall maten hon fick idag vilket är bra för den lär hon så smaska på i alla fall den kommande veckan. Hon äter sjuk mycket tycker jag, eller kanske att hon äter normalt. Men idag fick hon i sig en halv portion gröt, 2 flaskor välling, 3 "ammningar", 1 stor burk frukt puré och två matskedar av maten jag lagade idag. Det känns så mycket för en så liten tjej! Det är väl tur att hon äter i alla fall, vissa har ju barn som inte vill ha något. Jag är nöjd!

Kvällen med Tyra blev som den brukar, ASTRÅKIG! Jag verkligen avskyr att lägga Tyra. Hon blir så sjukt ledsen när man lägger henne i sin egna säng och går där ifårn. Det är nästan inte värt det! FyaFya, jag hade tänk att fuska lite nu när Carl är borta och låta henne ligga och sova i vår säng men det vågar jag inte för här om dagen (lördags morgonen) såg jag bara henne försvinna utför kanten på sängen och innan jag hann fånga upp henne låg hon på mattan och skrek =( BLÄ! Då började jag också gråta och senare ringde jag sjukvårdsupplysningen. Så nej tack! Det vill jag helst inte upprepa, speciellt inte när Carl inte är hemma för händer det då så lär väl jag få höra att jag inte har tillräcklig koll på ungen (vilket jag visst inte har alla gånger...) Nu sover i alla fall Tyra gott i sin egna säng efter 30 minuters fram och tillbaka mellan gråt och skratt. Jag ska sätta mig och kika lite Tv i min ensamhet och försöka hitta något att äta...kanske bönor och lök?


 
Är det värt det!?

Carl i Oslo

Nu är jag ensam igen, Carl "lämnade" oss i lördags för att åka och provjobba i Oslo, han kommer hem på onsdag eller hosthost, det blev plötsligt ändrat till fredag. Skitsamma, jag har det gött ändå vem behöver karl?! Man har ändå ingen användning utav dem förutom i sovrummet! Jo men det är sant! Idag helt ensam lagade jag vrålgod mat utan Carl, köttet jag stekte blev mist lika bra om inte bättre nu när jag stekte det, jag kanske också ska satsa på att bli kock. Nej men, ärligt så har jag det as trist/tomt utan honom. Jag är så sjukt van (eller vad ska man säga) att alltid ha honom nära eller kunna ringa till honom, men nu kan jag inte ens det, för varken han eller kompisen i Oslo har någon mobil. (Jag kan i och för sig inte annat än tro att han har det asgött, jag menar han är ju i princip helt utan anvar och ensman igen, faaaast han får nog sin dos av både kläng och ansvarstagande när han kommer hem, HAHA! så lätt kommer ingen undan från mig )

Jag hann faktiskt inte sakna Carl så mycket i lördags för då roade jag och min mamma oss. Först på dagen var vi och käkade helt ensamma hon och jag, sedan träffade vi min pappa, Anton och Tyra, vi gick allihop till Bisop där jag och mamma tog varsinn öl. Jag drack såklart en guiness, vilket jag sedan åndrade i värmen. Efter det så erbjöd pappa sig att vara barnvakt hela kvällen + natten så jag och mamma kunde gå ut. Det budet tackde vi ja till och vi festade loss rejält jag och mamma. Vi har sedan jag blev 20 pratat om att gå ut ihop men det har alltid kommit något imellan, men nu tod vi tag i saken, och kul hade vi. Efter lite för många öl åkte vi till stugan där de andra befann sig och sov. Tyra lekte med pappa halva natten, hon var inte så sugen att sova med sin morfar och utan sin mamma. Jag vågade inte riktigt ha henne brevid mig på natten...om vi säger så. Klockan 4 på morgonen efter att ha sovit i 2 timmar känndes allt bra igen och Tyra kunde krypa ner hos mig, hon stensomnade! Vi hade det i alla fall jättekul och dagen efter var inte alls jobbig, lite käk och massor med frisk luft gjorde susen!

 
hej då pappa Carl, jag och Tyra skruttar när Carl åker

  
mamma ölar, Tyra är superglad och min snart tonåriga bror


innan fest och dans!

Vilket glapp...IGEN!

5 dagar blev till 2 veckor! Ja, nu har jag faktiskt inte bloggat på 2 veckor! Någon som saknat mig..?! (antagligen inte..vem läser egentligen bloggen?)  Man kan säga att jag minst sagt har gjort mycket och ingenting på dessa två veckor! Jag har hunnit vara i stugen 3 gånger (där har jag gjort ingenting) , gå på bröllop och varit på 20:års fest! 

Jag gör en liten kort summering med bilder och liiite text över de 2 senaste veckorna som gått;

12 juni, Tyra säger hejdå till sin pappa med lite morgongos, han ska på festival och svina med sina kompisar. Mycket trevligt hade han i alla fall haft det den helgen vi var borta. Jag och Tyra ägnade oss åt att mysa massor i stugan, mest inne för vädret var helt kass! Vi träffade en ekorre som käkade bröd och jag (nja kameran) tog en "jättehärlig" familjebild på min familj innan alla höll på att somna den kvällen (jag har i alla fall humöret på topp!) . Tyra lekte lite riddare ocskå.
 



 





Nästa gång jag har både minne och bilder ifrån är det redan 19 juni, midsommarafton och allt! Då är i alla fall vi bjudna på bröllop och jag är bröllopsfotograf. Jag lägger inte upp några bilder på brudparet för jag vet inte om det är okej för dem att jag blottar dem inför hela värlen (höhö...) men bilderna blev i alla fall jättefina! Hela bröllopet var jättefint och festen efteråt också, ganska så lagom om man får använda det jättesvenska ordet. Tyra sov utomhus i sin vagn hela kvällen, passade fröken bra så hon skapp höra all hög musik och allt gap. Jag dansade till och med nykter (2 glas vin och 6 glsa vatten räknas inte som berusad) och Carl dansade full.





  


Vad hände sen då? 19 juni blev den 20 juni och jag gick på 20 års fest. Min FÖRSTA kväll utan bebis, eller ja min första kväll jag lämnade Tyra vaken med sin pappa. Annars har en EN gång tidirade varit ute men då nattade jag henne innan jag gick. Snacka om nervös kväll. Inte bara för att jag inte visste när fyllan skulle slå till (av mina 8 öl) utan också för varje gång Carl ringde! Det första jag gjorde när han ringde var att lyssna om jag hörde något, och nej! inte en endaste gång! Tyra sov nästa hela tiden, ingen större dramatik där! Så nu kan jag ta mig en och annan ensam kväll då och då utan att behöva tänka på skrikande bebis och nerövs/orolig pappa. Det var i alla fall skitkul att gå ut med trevligt folk och prata om annat än vad de olika kroppsdelarna heter, dock är det sjukt jobbigt att gå upp klockan 7 dagen efter och prata över huvudtaget, men det måste göras! 


 

Tjingtjong!

 

hejsvejs nu åker jag och Tyra till stugan i 5 dagar och myser på landet!
Carl får stanna hemma, han ska på festival och sedan går han i skolan.
Puuspuss til alla, och mest Carl!


Härlig måndag

  

Idag har Tyra verkligen varit världens mysigaste tjej, ingen grinande i onödan alls! Vilket hon nästan alltid är annars någon gång under dagen. Hon har kunna ligga mycket ensam och peta för sig själv, hon har suttit med mig när jag tvättat kläder och diskat och...ja, hon har helt enkelt inte varit någon tråkbebis alls idag! (man får faktiskt tycka att sina bebisar r tråkiga när dem bara är griniga för ingen anledning)(<---alltså till ingen godtagbar anledning, för oftast finns det ju en.)

  


För övrigt så har Carl varit hemma nästan hela dagen, förutom när han var hos tandläkaren. Det är jättemysigt att vara hemma hela familjen, mysa i sängen tillsammans är det bästa som finns!
På eftermidagen kom Lina och hälsade på, det var verkligen en evighets sedan jag träffade henne och det är alltid lika kul att ses! Och snart så bor också hon i stan och inte ute på landet så man kan ses oftare! Precis som mina andra goda vänner tvillingarna, dem träffade jag också idag när jag följde Lina till centralen. Dem höll precis på att flytta in massor med nyinköpta möbler från IKEA så jag, Tyra och Lina passade på att kika in i eras nya lägenhet innan vi gick vidare till centralen. Den är verkligen jättefin och STOR! med öppenspis och ett jättesovrum!
Nej nu ska jag sluta att blogga och ta och umgås lite med min kära sambo som ligger och halvsover i soffan!

Tjingtjong!

5 månader!

Min bebis är hela 5 månader! Det går framåt för Tyra, hon blir mer och mer intresserad av saker runt om henne. Hon sover halva nätterna i sin egna säng nu vilket är HUR skönt som helst, det är egentligen mitt fel att hon inte sover där hela nättera för jag är alldeles för trött på natten för att sätta mig och amma henne och sedan lägga henne i sängen igen, så hon får sova hos oss. Tyra är ganska så matglad, det enda hon egentligen inte gillar är gröt... Vi ska testa banangröten istället för havregröten vi har nu och se om den kanske är godare, jag tror att gröt kan vara en bra start på dagen, annars får det väl bli bara banan. 
Hennes små pruttljud (munpruttar) fortsätter, det har blivt hennes nya sätt att prata, mindre roligt att bli spottad på menmen, what to do?
Mera då? JO men hallå! Hon kan ju snart krypa! det går både framåt och bakåt för henne på den fronten, alltså hon tar sig åt båda hållen och hon börjar bli bättre på att sitta upp ensam. Annars vet jag inget mera, klart att hon utveckas mycket men inga sånna där WOW nu kan hon det, utan allt hon gör nu tar ju lite tid att lära sig.






 
Äta, Krypa och Sitta är vad Tyra ägnat sig till den sista månaden

Kläderkläderkläder!

Jag har kikat lite på NameIt´s hemsida, dem har verkligen massor fint och det är så himla prisvärt också! NameIt kläderna sitter ovanligt bra på Tyra, bodysarna sitter tight och inte sådär pösigt som andra märken gör och byxorna sitter uppe i midjan och trillar inte av som andra byxor gör. Helt enkelt är det toppen kläder + att jag tycker att kvaliten är helt OK! Sedan har jag kikat in lite på LinusoLotta´s hemsida, egentligen endast för jag har rabatt där, men så hittade jag faktiskt endel saker som jag skulle kunna tänka  mig att Tyra hade. Dem har ju jättesöta SVEA kläder där också fast dem köps på annat håll åt Tyra så, SVEA kläderna får vänta (fast de är oerhört söta!).





 


OJOJ! Här sitter jag och bara laddar upp bild efter bild! Det blev en heldel kläder, och ännu fler har jag sparat som favvo´s! Vad tycks då? Jag försöker komma i från det rosa liiite, man kan ju faktiskt variera sig! Något av allt detta och allt de andra som jag har sparat som favvos ska jag köpa till Tyra, ska bara fundera lite och kika igenom bad hon behöver i kommande storleckar.

Tyra är en lurare

Tyra är smart! Hon är superbra på att luras och busa! Ex. Innan ikväll innan det var somna tid för Tyra satt jag och matade henne i soffan med flaskan. Hon har fått för sig att peta på mig i ansiktet medan hon äter, vilket är helt okej för mig. Peta läppar, peta kinder, peta ögon och peta nästa. Peta nästa, petar läppar och peta mun. Peta i näsan och petan i munnen, och poff! plötsligt har hon lurat mig att äta mitt eget snor! Jag kan meddela att det är lite salt för den som inte vet. 

 

Här sitter hon, min luriga och bästa tjej!

En tidig morgon

Att få vila hjärnan 2 timmar kan vara det bästa som hänt mig sedan Tyra föddes. Idag orkade jag gå upp redan halv 9, annars ligger vi i sängen och halv sover till klockan är i alla fall 10 och OM jag skulle gå upp tidigare måste jag verkligen tvinga mig själv upp, fast då är jag ett vrak resten av dagen.

Fördelen med att gå upp tidigt är att både min Tyras start på dagen blir liiite bättre än vanligt. Redan nu har vi hunnit äta frukost, diska, byta om och Tyra sover första sovet för dagen. Idag åt hon förrsten jättemycket frukost! en halv portion gröt (½ dl) och en tredjedels burk blåbärs puré. Och man märkte verkligen att hon var mätt nu efter frukosten, när hon skulle somna räckte det med lite närhet och napp, ingen snuttande på tutten! Hon stensomnade! Härligt! Vi får se om hon är lika pgg på att äta lunsch sedan, potatis idag igen men tyvärr så är morot inte vad fröken föredrar. Broccoli förrsten? Det borde man väl kunna mixa i? Det blir lite mer variation nu snart när vi kan börja med 5 burkar. I och för sig köper jag knappt någon burtmat, endast fruktpuré burkar men jag ska nog börja göra egen sådan också, det kan ju inte vara så svårt. Jag brukar bara kika på burkmaten i affären och "hitta inspiration" så man har ett hum om vad man kan ge.

Nu ska jag förbereda lunschen för oss och sedan sortera tvätt. Idag är det nämligen tvättdag och det är verkligen behövligt! Vi har sjukt mycket "stor"tvätt nu, det lilla tvättar vi ju allid i maskinen uppe i lägenheten.

 

Tyra visar upp sina konster

2 öl och en hamburgare senare

Här sitter jag efter 2 öl och en hamburgare senare och mår lite illa för att jag är så mätt! Jag och Cornelia hängde en stund idag och gick på stan, sedan satte vi oss på Harrys, BARNLÖSA! (i alla fall jag för Cornelia har inte barn) och ägnade oss till munträning! Gud så skönt det var att få vara utan Tyra i någon timma, jag känner mig faktiskt som en ny människa med massor av energi (fast jag är natt trött nu)! Nu kommer jag att orka vara pigg och glad hur länge som helst känns det som! Lite synd om Carl i och för sig, Tyra var visst inte så lycklig under tiden när jag var och "roade" mig... det blir nog bättre nu när jag slutar amma och Carl också kan mata henne. Övning helt enkelt! Jag menar som pappa måste man ju kunna vara med sin dotter i 2-3 timma i alla fall utan att mamma är med! JÄMNSTÄLLDHET!
Vi hade i alla fall trevligt de 2 timmarna vi satt på Harrys, vi hann snacka en hel del och det var superduper mysigt att få vara lite ensam med en av sina bästa vänner. Nu ska jag gå och borsta mina tänder och lägga mig!

God Natt, vi hörs i morgon!

 
En söt Cornelia och en hel konstig jag

Undra sa flundran

Jag undrar:

Varför börjar Tyra skrika, gapa, yla, gråta hysteriskt när jag lägger ner henne på golvet?

Varför börjar Tyra skrika, gapa, yla, gråta hysteriskt när jag tar med henne in och sätter mig vid datorn?

Varför börjar Tyra skrika, gapa, yla, gråta hysteriskt när jag inte bär henne?


VAAAAARFÖÖÖÖR verkar vara den stor frågan! Jag ger mig i alla fall inte! Jag tänker INTE bära fröken tjurskallig! Hon får bara finna sig i att vara lite ensamn. Jag börjar snart skrika, gapa, yla, gråta hysteriskt om jag behöver ligga i sängen / på golvet eller sitta i soffan med Tyra bara för jag väljer att bara inne en dag. Funderar på att köpa en hoppgunga till henne så hon kan stå och hoppa...fan! köpa saker löser inga problem, jag behöver massage! Förrsten så ska jag sluta amma nu, NU! Mina bröst gör slut med Tyra. Jag vet ju någon som kommer bli förkrossad, och någon som kommer bli ledsen men jag kommer bara att bli glad!

Nu vaknade mitt skräp, tijingeling!

12 timmar

Måste bara tipsa om något som gör underverk! Låt er (om ni har en) "lata" man sova i 12 timmar, dagen efter är han pigg som självaste piggelin! Min Carl har städat hela lägenheten idag vilket var mycket behövligt! 12 timmars sömn gör underverk, när får jag ta del av underverket undrar jag, jag är nämligen också ganska lat och TRÖTT?


Carl visar upp sin lite annars privata show

En helt vanlig onsdag

Min mamma påstår att efter onsdagen är det helg. Riktigt så är det ju inte, men enligt min mamma så går torsdagen såååå fruktansvärt fort och sedan är det redan fredag och då börjar helgen, med andra ord så går veckorna väldigt fort enligt min mamma. Men hon menar att helgen går ännu fortare fast samtidigt så gör det inget heller för veckorna går ju så fort så att det är helg igen och snart dör vi ändå.... Min mamma är ganska annurlunda, men samtidigt har hon ju rätt. Men innan vi dör så ska vi hunnit och göra så mycket och i den takten som veckorna och helgerna går måste man passa på att hinna med så mycket som möjligt därför har jag på ganska kort tid vräkt i mig nästan ett helt paket med jordgubbar så nu hinner jag blogga och göra massor med annat innan det redan är torsdag!

På tal om min mamma så måste jag berätta att hon är finsk för den som missat det. För någon helg sedan när jag spenderade min tid ute på landet med dem (mina föräldra alltså) så berättade hon för mig att hon skulle "spetsa" en insynsvägg hon ska bygga framför bastun. Jaha tänkte jag, och frågade vad meningen med att hon skulle "spetsa" väggen var, det är ju inte så att någon typ inbrottstjuv kommer klättra över så vi behöver säkra väggen... Ja men, du vet så det blir så där fin färg på det säger hon då. MEN GUD! hon menar ju betsa! HAHAH! vilket gott skratt jag fick, sånt händer jätteofta med min mamma, en av fördelarna med att ha en utlänskförälder (båda är i och för sig utlänska pappa är ju norsk) nackdelden skulle nog vara att jag inte fått med mig allt inom det svenska språket själv och därför gör egna ord, stavar som en kråka och andra fel som "svenska" folk ser.

Hela dagen har i alla fall varit som vilken onsdag som helst, en helt vanlig onsdag som sagt och i morgon är der redan torsdag sedan börjar helgen. Och i helgen blir Tyra 5 månader så det blir i alla fall inte någon helt vanlig helg, då blir det fest minsann, eller i alla fall någon ny puré...

Nu är pajen slut

När mina älsklingar sover då har jag verkligen inget att göra, förutom att äta! Nu ljög jag egentligen för det finns typ 1000 saker hemma att göra men jag orkar inte nu när jag äntligen har lite ensam tid! Så jag käkar istället för att hålla munnen i trim tills någon vaknar. I vilket fall som helst ville jag med allt detta svammel säga att pajen är slut! Igår var Eva uppe och lämnade resten som blev över från morsdagfikat och nu är den putsväck! Ingen fick smaka förutom jag! Carl hade säkert velat ha, men han sov så...synd för dig älskling! Jag frågade faktiskt honom, men han sa att det var lugnt antagligen för att han sov! HA! Vilka knep jag har va! Man ska fråga folk i när dem sover, det är bra för då får man oftast som man vill för dem vill bara sova vidare.

Tyra gillar också att äta

 


Idag har jag och Tyra varit på IKEA med Andreas. Jag har inhandlat en barnstol till Tyra med tillhörande bordsplatta, jättebra med "eget" bord till henne, nu kan hon sitta och slå hur mycket hon vill med sian saker utan att förstöra vårt bord. Hon fick även en kanin och en bulldog. Jag fick toaborstar (ikeas är bäst! svartaborstar = att bajset inte syns), diskborstar, lite nytt porslin och plasthadskar. Carl fick också plasthandskar, jag är snäll! (jag är egenligen jättesnäll för igår fick Carl skor av mig).

När vi kom hem från IKEA satte jag igång med att göra mat, löken som jag hade till maten var så oerhört stark så både jag och Tyra grät! Mer än så har inte hänt idag, jo, men det går så har det blivit stökigare hemma hos oss...inte så nöjd med det men jag väljer ändå att surfa nu på kvällen när bebisen sover än att vika tvätt, diska och plocka undan så egentligen får jag bara skylla mig själv!

Nej, jag kanske får fixa lite ändå så jag slipper möta kaoset imorgonbitti när jag vaknar!

Till Annie (och den som vill)

Nu är jag klar med kläd-rensningen en gång för alla, till och med sommarkläderna gick jag över, det mesta fick stanna kvar hos mig (även om jag inte kunda ha en del nu så kommer det ju fler sommrar framöver) men endel fick åka eller snarare ska åka. Jag fick ihop 2 st papperskassar denna gången jag rensade, ganska bra jobbat för att vara mig! 9 av plaggen är varken slitna, missfärgade eller håliga därför:
Annie, vill du ha något såklart att du får det! Jag ger mer än gärna bort kläder till mina tjejkompisar! Jag lägger upp bilder på det som är värt att ha om någon annan som läser bloggen och känner mig eller bara bor i Borås ( varför inte?) hojta till, bättre än att slänga!

  
Kapribyxa:svart/vit rutiga använda 1 gång HM str. 40. "Undertröja": American Apparel använd 1 gång stl. L. Herr (sleepover?): använd knappt använd HM strl. L.

  
Stickad poloklänning använd 1 gång GinaTricot str. M. Kofta GinaTricot ganska välanvänd stl. S Klänning ICHI aldrig använd str. M

 
Tunika/klänning knappt använd GinaTricot srl. L Tröja i plych knappt använd stl. M 


Kjol aldrig använd HM str. 38

RSS 2.0