"Detta är ju bara Carl banan humor"

Spännande det där med vad folk har för bild av en, och vad man har för bild av andra.
Min pojkväl, sambo och pappan till mitt barn hade fått denna länkad till sig på facebook med kommentaren "Detta är ju bara Carl banan humor".
Humor eller inte, intressant att andra har denna bilden av honom. Undrar just hur han beter sig med andra och i olika sammanhang.... jag gör så här =/ och morrar som Marge Simpson


Invigning av hinken

Grävning på högsta nivå! Jag byggde slott, sandkakor, bollar och hundar, Tyra gjorde mest sönder allt. Hon tyckte i alla fall att det var jättekul och i sandlådan. Grisa ner sig och kasta sand, härligt! Nu ska jag bara be Carl ta med sig mina regnbyxor imorgon så är även jag redo för lite ner gisande. Att sitta på sjärtskydd, haha nej vad heter det?! Sitterunderlag är väl inte det ultimata.

Imogon ska vi ta oss en sväng ut i sanden efter öppnaförskolan om vi hinner, ja om väderet tillåter då.


Dax för gräv!

Jag trodde jag hade hunnit med mycket idag tills jag kikade på klockan och insåg att man faktiskt ställt om den...då blev klockan plötsligt mer än jag trodde och jag kände mig inte alls lika duktig.

Nu sover min tjej, hon vaknar nog när som helst! Då blir det lunch för henne och sedan ytterkläder på! Idag ska här grävas! Undrar om hon kommer tycket det är lika kul som jag, haha!

ett sånt här fint sandslott kanske vi bygger?Hemlig

Här ligger jag och är hemlig. Kikar på körsalget som jag egentligen tycker är ganska kasst. Min gom blöder, jag har ätit för många grisa! Hoppas på sömn snart, så jag är piggre imorgon än jag varit idag. Kanske ska börja med att stänga av datorn??

Aaa, GodNatt!


Loppis = poppis

Barnloppisen var ganska eller väldigt kass. En miljon folk som köpte massor av slitna och fula kläder.... vad är meningen med det? Jag försökte hitta lite märkes kläder billigare men tyvärr så var det dåligt med sånt. Jag köpte i alla fall ett Po.P underställ och kanske världens fulaste regnkläder till Tyra. Allt för 55 kr. Så nu kan vi i alla fall ut och gegga utan att bli våta!

När vi kom hem igen så ringde Eva och frågade om vi ville leka, och det ville vi. Det blev loppisleken och vi åkte ut till Frufällan där de har massor av småloppisar i ett och samma hus. Jag hittade massor av fint onödigt som jag mer än gärna hade köpt om jag hade plats hemma. Men så blev det inte. Istället köpte jag några andra saker som jag garanterat kommer att ha användning för. En fin liten skål som känns ganska gammal faktiskt nu när jag har kikat och kännt på den, ett liiitet höganäskrus, hemma gjord marmelad (som självklart inte var begagnad =P) och polkagrisar som smakar hallon och lakrits, dem var sååå goda!

Mina smååå men ack så bra fynd;

en blå/vit randig skål och mitt lilla höganäskrus

 

grape marmelad och polkagisar

 

underställ och de fula regnkläderna


Mitt bästa gos


Mitt lilla monster. Jag tror hon är trött på mig! Och tur är väl det att Carl kommer snart så de två kan få leka och mysa (och jag äääntligen får andas ut och får SOVMORGON!!!). Idag har hon varit världens mest tålmodiga lilla tjej och snacka om att jag faktiskt känner mig stolt som annars har en riktig Pippi Långstrump som aldrig vill sitta stilla! Underbaraste gosan! Hon har pussats och gnuggat så mycket näsa nu på kvällen så man har en sån där fantomkänsla på kvar på näsan. Gooooolloooonge!

mitt lilla monster sitter och lagar mat, hon är jättesnäll och man får smaka massor!


En mörk lördag

Gud vad trist det var att vakna imorse. Inte bara för jag sovit jättedåligt utan också för det grå vädret som man möttes utan när man drog upp persiennerna! Ny fan säger jag alltså!

Idag var det meningen att vi skulle ute och inviga hink + spadar men tyvärr har vi inga regnkläder med oss så det får bli en annan dag helt enkelt. Något annat vi ska göra idag är att gå på kädbytardag/barnklädesloppis uppe på Byttorp. Det tar kanske ca 15-20 min för mig att gå dit och börjar kl. halv 10, tänkte att jag skulle försöka vara där ungefär när det öppnade men just nu sover Tyra så... vi får väl helt enkelt komma lite senare.
Hoppas det finns något trevligt och fräscht!

Annars så har vi inga vidare planer inför dagen, fortsätta med resväskan kanske. Igår när jag rensade den fick jag ihop en helt maskin tvätt! Så mycket skitiga kläder jag hade liggandes där, lite äckligt nästan! Så antagligen blir det väl at tvätta också, men det är ju inte så ansträngande direkt, det är ju maskinen som gör jobbet.

Näe, om man för en gång skull skulle förbereda sig lite innan tjejen vaknar så vi slipper kasta ihop våra saker och stressa iväg sen.

Tjing!

förresten denna suiten fyndade jag på tradden för ett tag sedan, som NY


FF, nästan i alla fall

"Nu är det dax för fredagsmys om det så är det sista jag gör!"

Päronen + lillebror är i stugan, så jag har FF... nästan i alla fall jag är ju faktiskt förälder nu så en förälder är det ju faktiskt här. Jag myser ensam som så många andra fredagar. Denna fredagen blir det mys med söta mini pyttesmå tomater och kalamataoliver, inte bara nyttigt utan ASGOTT också! Det blev lite godis också, en ask med salta björnar. Men det är knappt så det räknas.

Denna kvällen kommer bli tråkig, inte bara för jag är ensam utan för jag ska väcka Tyra varje timma i 5 timmar fram för hon har slagit i huvet RÄTT hårt idag om vi säger så.
Ja, det ska göras enbart för att se så hon är med i matchen och inte snurrig, med andra ord ha koll så hon inte har hjärnskakning eller liknande. Tråkigt att behöva väcka henne och sedan lägga henne så många gånger.
Hon kommer ju bli helt störd, jag också = tråkigt!

Nu ska jag bädda upp sängen och lägga mig under täcket 10 min innan jag väcker Tyra, sedan blir det Let's Dance och lite bubbelvatten + salta björnar.

GodKväll!

mums och knäppgos


Lite nytt

Lite nytt i garderoben blev det minsann idag för både mig och Tyra, våren och sommaren från flytta in och vintern ut, UUUT!

SVEAs utförsäljning var väl sådär, hade nog varit bättre om man var en str. S. Detta blev det i alla fall idag;

Klänning SMIRK och Tunika Veromoda

 

SVEA tröja till Tyra från farmor Eva.


Effektiv fredag

Vi har hunnit med "mycket" redan idag. Om man jämför med andra dagar då...

* Frukost
* Lek
* Bad i 1 timma
* Klippning, insmörjning och påklädning av Tyra
* På klädning av mamma, noppning av ögonbryn och ett halvt epilerat ben

Nu återstår hår fixning och sminkning för mig. Sen får vi se hur dagen blir. Något jag vet att vi ska göra är att, gå på SVEAs utförsäljning, handla, ge bort 2 ½ kassar med bebiskläder till EMMAUS och vika alla plaggen i resväskan som ju nu ligger huller om buller.... öh, det kanske var snällt sagt, resväskan ser ut som andra världskriget typ. Det blir väl lätt så efter 5 veckor.

Nu ska jag fönahåret och platta det, Tjing!

dessa små lockar försvanns från Tyra idag och detta är vår "väl städade" resväska.


Fjärtsoppa och våfflor!

Det är riktig vår idag och jag känner mig glad, nu i alla fall!

Dagen började dålig, fortsatte ganska kasst men nu, NU är det hur bra som helst!
Försäkringskassan ringde nyss och berättade att det inte alls var några problem, det var ju bara att lägga till dagar på nätet så var det klart sen! Så pengarna trillar in på kontot på måndag, nice! Så vårjacka här kommer jag! Så berättade även tanten på F-kassan att man kunde blanda upp dagarna, alltså både med sjukpenningsnivå och lägstabeloppet men detta är inget jag kan göra från min sida på nätet, det saknas en knapp på min sida som gör att jag inte kan göra det tillvalet. Känns ju lite snopet när man nu vill snåla med sina sjukpenningsgrundade pengar men inte kan blanda upp dem för alla lägstabelopp dagarna är slut (för utom 2). Så här blir det att lägga undan pengar till kommande månader helt enkelt! Men det känns lite skitsamma nu när jag vet att jag faktiskt får pengar!

Tyra och jag har hittills idag varit på promenix, lekt på öppna förskolan, diskat typ årets största disk och gjort fjärtsoppa! Jag kanske har gjort världens godaste soppa alltså, det finns nog ingen som slår mig i att göra ärtsoppa! Om en stund, ca 40 min kommer Eva och plockar upp oss, vi ska äta VÅFFLOR hos henne, gött!

Hejsvejs, nu ska här dukas för familjen!

nejnej, här görs det riktig ärtsoppa!


En gnällig biaatch!

Jobbigt när folk skriver "frågor" och man inte kan svara någonstans...
jag svarar väl här då.

Så till Anna eller OK vad du nu vill kalla dig;

Anna om Nästa gång smäller det!!:

Men, gud - varför sa du inget till mamman då? Kanske roligare att gnälla om det i din blogg istället?

Nej för det var första gången vi var där och jag tänker då inte börja "bitcha" det första jag gör + att jag tycker det är en förälders ansvar att uppfostra SITT egna barn och inte min uppgift att uppfostra en förälder. Men händer det igen, så är det faktiskt ungen jag tar tag i och säger nej till i första hand, "så får mamman sitt sen". Hade Tyra gjort så på någon, så hoppas jag att den mamma eller pappan till det barnet hade sagt till Tyra! '
Och ja, det är la gött med lite "gnäll"? Eller varför skriver du en sån gnällig kommentar?


Försäkringskassan, tack för INGET!

rumpa åt försäkringskassan!


Detta eviga jävla problem med försäkringskassan som alla har! Nu är det till och med så att det inte är jag som missat något eller gjort fel utan det är dem som har glömt att skicka ett jävla papper med information till MIG!

Jag ringer f-kassan varje månad enbart för att försäkra mig om att varken jag eller dem har gjort något fel så jag inte får mina pengar. Hittills har det funkat jättebra, och jag har ALLTID fått det jag begärt i tid! Så idag så ringde jag så som alla andra månader sedan Tyra föddes och då får jag beskedet; När barnet fyllt 1 år MÅSTE du ta ut 5 dagar i veckan av din sjukpenningsgrundade nivå annars försvinner beloppet! Eller så måste man alternativt jobba de dagarna man inte plocka ut! ÖH!? Tack för ni sa det nu och hittills betalat ut pengar till mig FAST jag enbart sökt 3 dagar i veckan med sjukpenningsgrundad nivå!

Blabla i alla evighet, detta slutade i alla all med att jag INTE får mina pengar förens en handläggare kollar mitt ärende igen... alltså de ska bedöma om jag ska fortsätta få min sjukpenningsgrundade inkomst fast jag bara hittills i år tagit ut 3 dagar i veckan varje månad! Vilket de inte märkt för ens nu! Jag frågade till och med om jag kunde få söka om dagarna och ta ut 5 dagar i veckan, men nej det gick inte! En handläggare MÅSTE titta på mitt ärende för att se hur de ska gå vidare. Ja, detta kanske är rena grekiskan för vissa... menmen.

Ja, så här sitter jag med räkningar att betala som redan är sena, välling att köpa till mitt barn, blöjor att köpa så ungen kan kissa och bajsa utan att kladda ner hela världen och helt enkelt leva! Pengar bidrar till ett värdigare liv vad än andra säger, vad gör man utan pengar? Äter sand med Tyras nya spadar? Så nu kommer jag inte ha cash på jag vet inte hur länge. Snacka om att jag är besviken, ledsen och ARG.
Jag som behövde en vårjacka!

Nästa dag, tack!

En seg dag som har gått i 100, så skulle man kunna beskriva alla mina dagar.

Fram till klockan 1 idag har vi inte gjort något. Då menar jag noll! Inte ens bytt till vanliga kläder. Sedan blev det stress! Maten skulle lagas, lägenheten städas och kläderna skulle på (+ en miljon andra småsaker) innan resten av familjen kom hem. När väl middagen var spisen så knallade vi iväg till Knalleland. Jag hittade så mycket fina kläder som mer än gärna skulle få bo i min garderob, men icke! Försäkringskassan har nu bestämt sig för att förstöra mitt liv! TACK!

Jag köpte (unnade) i alla fall en ljus jeansskjota för endas 99 pengar på Gina och hink + tillbehör till Tyra för ynka 40 pengar, BILLIGT! Det var dagens shopping helt enkelt, antagligen typ resten av årets jävla shopping också! (eller nåt...) Så imorgon eller fredag ska jag och Tyra inviga hennes hink och spadar det ska bli kul!

Morgondagen kommer väl vara lite mer innehållsrik än denna dagen, vi ska först till öppna förskolan (och jag säger då det... akta er nu kineser!) sedan hem och koka ärtsoppa (det är ju torsdag!) och slutligen till Eva och käka våfflor (våffeldagen imorgon, missa inte!). Så där ja, då var morgondagens planer klara så vi kan nästan räkna att det redan är fredag vilket betyder helg, och det innebär ju i sin tur att veckan är slut och en ny vecka är här och då kommer Carl! YEEY!

igår var jag hos tvillingarna


Nästa gång smäller det!!

Här kommer ett jävligt grinigt inlägg!

Föräldrar som inte säger till sina barn borde fan få stryk! Jo det är helt sant! Igår på öppna förskolan så är det första som händer att en tjej kommer fram och klöser min, MIN prinsessa i ansiktet! Vad gör mamma, INGET! Hon ler... ja LER mot mig! Varför le? Jag tyckte då inte det var roligt i alla fall, och inte Tyra heller som fick rivmärken under sitt lilla öga. Jag kan tillägga att denna ungen inte var liten till åldern heller! Och inte nog med detta, ungen gick på Tyra igen. Denna gången när vi skulle gå. Rev och drog i Tyras lilla hår. Min tjej blev jätteledsen och mamman gjorde INGET nu heller!
En i personalen sa till mamma att hon måste säga till sitt barn för som är elak! Ja, hon sa så och sant var det ju också, elaka jävla barn... eller dumma jävla mamma kanske?

Jag säger då det, hade Tyra gjort så på någon annan så hade jag sagt till henne på skarpen! Jag skulle minsann inte stå där och flina bara! + att dem var kineser! (fula också!!)
Vår? jacka?

Det är vår, vad ska man då ha för jacka i vår?

Jag är så fruktansvärt trött på att buffla på mig min vinterjacka som gör så att jag blir rund som en tomat (eller nåt). Det är sista året den hänger med nu alltså! Jag fattar egentligen inte varför jag haft den i år heller... kan ju inte ens knäppa den över brösten längre! (det hände något med mina obefintliga tuttar när Tyra kom)

Åter igen till detta med vår jackor. Vad ska man ha för jacka!? Kort eller lång? Tight eller pluffsig? Jag är väl kanske inte tjejen som kan gå i en kort tight jacka direkt heller för den delen vilket gör det aningen lättare att hitta en.

Något i denna stilen kanske?

båda från nelly.com för en billig peng!


"Någon kommer att DÖ!, sa mamma"

Tror ni på övernaturliga saker, "den andra sidan" och liknande saker?
Det gör helt klart jag! Kan ärligt säga utan att skämmas att jag haft kontakt med döda och sett saker som kommit att ske! Detta för min del utspelar sig i drömmar! Min mamma har också lite av denna "förmåga" men hon är helt klart inte lika öppen som jag, inte för döda i alla all.

Imorse så var det första min mamma sa till mig "- Någon kommer att dö, eller så händer det något mycket hemskt snart!" Näe, inget godmorgon alls utan någon kommer dö! "- Jaha, sa jag. Hur vet du det?" Då berättade hon just att hon hade haft en jättehemsk dröm som kändes alldeles för obehaglig och sann för att den inte skulle betyda något.
Och mycket riktigt! Idag fick min mamma ett samtal från sin kusin som berättade att hennes sambo har jätteallvarlig cancer och måste akutopereras! Ja, så ingen död (än) men något mycket hemskt! Åh, jobbigt att kanske en till ska ta och försvinna för oss av denna jävla cancer! Hemska sjukdom, är på tiden att dem hittar det ultimat cure nu!

Sniffsniff

Jag är ensam. Tyra är ute och går med sin morfar, han slutade tidigare idag. Så nu skulle jag kunna raka hela koppen, peela ansiktet och vaxa mustacen, sminka mig, fixa håret och allt det där lilla extra som man annars liksom inte prioriterar att lägga tid på. Meeen, jag har ingen lust! Jag är så fruktansvärt trött på att sitta och duscha i mamma och pappas badbar (ja dem har inget draperi så sitter man inte blir det vatten typ... överallt!), man känner sig aldig riktigt ren. Jag längtar till min dusch hemma, men den får jag inte duscha i på lääänge.

Jaja, jag måste väl sätta mig ner i det jävla badkaret ändå för jag lutar verkligen pizzagubbe. En kostig sak som hände när Tyra kom det var att jag började glömma att använda deo. Tror det har med hela den där grejen att sluta med parfym, då slutade jag nog med deon också (dock omedvetet). Ja, men en annan sak, min favvo deo som skyddade mig bäst görs inte längre så nu hittar jag veklingen ingen som liksom skyddar riktigt bra! Tycker alltid jag luktar lite unket… haha fräscha buden alltså! Någon som har bra tips på deo som INTE släpper igenom efter en vanligdag bara?


Tillbaka i stan!

Nu är vi tillbaka från skogen, till framtiden skulle man kunna säga nästan! Vattentoalett INNE är något väldigt underskattat, i alla fall när man är ensam med barn och har diarré! (då är alltså inte mulltoa 50 steg bort helt ok)

Vi har haft det jättemysigt i stuga. Bara leva som vi själva velat, rutiner som lags om till det bättre, alltså sånt vi tappat när vi åkt bort är tillbaka! Och det ska ingen få ändra på...(eller hur). Tyra har fått promenera ute massor och "hoppa" i vattenpölar. Något som jag la märket till var att det visst ligger i barns natur att gilla pinnar, stenar och lera. Lera var visst mmm, namnnam! och pinnar var något man såklaaart skulle gå och vifta med och stenar ska kastas och stoppas i munnen!

Jag måste då säga att det är härligt med vår, ja för nu kommer den faktiskt det märks! Varje dag i stugan blev det mindre och mindre snö över allt! Detta uppskattas inte bara av mig utan av Tyra också som slipper alla tjocka kläder, vantar och sitta i vagnen hela tiden! Jag menar hur lätt är det att vara pytteliten i en stor overall och pulsera i all den snön som varit!? Heja våren och utelek! I veckan ska vi köpa hink och spade!

Här kommer det en bild och video bomb också på det vi ägnat oss i veckan/helgen. Min lillebror kom ut i helgen och gjorde oss sälle, det är han som är med på filmen.

måndags; Carl var här och Tyra fick äntligen mysa med sin pappa

 

Två slörövar

 

en indian och två indian

 


Sovbebis


Tyra slaskar med vatten, hon har lärt sig att "hoppa" också =)

 

Jag tror Tyra vill gunga mer...haha!

 

Tyras liggdel stod i tugan och den var mycket roligare nu än när hon var liten, nu skulle hon minnsan "nana" i den!

Och tillslut min lilla monster lejon, raaarrr!


Löjligt roligt

i alla fall när man inte har något annat för sig...

I can transform ya, i can transform ya
I can transform ya,
I can transform ya,

Jo tack, vi såg det Chris BRUN!

I need some Gaga!

Letat och letat, till slut hittade jag den (tvillingarnas blogg) Lady Gaga ft Beyonce med Telephone! Jag dööör lite när jag tittar på den! Så j*vla snygg video, som en liten film och man vill bara se mer, MER I TELL YOU! Heja Jonas Åkerlund!


Tyra pratar eskimå

Jag har lärt Tyra en så sjuktsöt sak! GNUGGA NÄSA

Frågar man henne, "Tyra vill du gnugga näsa?" så kommer hon och och trycker näsan mot ens näsa, och liksom skakar lite på huvudet, muuusiiit!

Sen så har hon även kommit på hur kul (hur kul han det vara??) det är att nypas, det är inte så, faktiskt inte alls så muuusiiit!

 

Mitt lilla gosmonster för ett år sedan!


Han lämnade oss och himlen blev grå

Godmorgon!

Egentligen är det ingen godmorgon, idag åkte min spik tillbaka till Oslo. Han har varit här i 2 dagar. 2 hela dagar har vi fått mysa som en familj och nu måste han tillbaka till jobbet. Om det inte var så att Carl om 1 och en halv vecka hade påskledigt i 10 dagar och skulle tillbaka hit så hade vi också åkt tillbaka nu men... nej! Jag slänger inte ut 299:- (nok) för att packa upp och sedan packa ihop igen! Stackars lilla Tyrisen som skulle behöva flänga ännu mer! Så hela denna och nästa vecka ska vi vara här ensamma tills Carl kommer tillbaka igen.

Denna veckan ska jag och Tyra spendera ute på landet. I mina föräldrars stugan. Det häftigaste som finns där är typ kanal 6...och en bastu! Så nu bli det inget som helst bloggande till jag vet inte när, eller snarare tills maten är slut! Vilket sker runt lördag typ, Haha!

See you!

N what?

Haha, förra helgen skickade min kusin dessa bilder till mig och jag trodde jag skule dö av skaratt!

bild 1, tomt säte

 

bild 2, inget tomt säte!

haha, stackars kille som sitter helt ovetande om vad som står bakom ryggen på honom!


Grattis till mig den 13 mars!

Nu är jag 24 år och har ångest. Ja, faktiskt så har det krupit fram någon åldersnojja! Tror det är för att jag fyller 25 nästa år. Egentligen är det väl ingen ålder, men ändå känns det...jobbigt!

I lördags var i alla all jag ute med mina tvillingar. Jag hade det nog mer trevligt/mysigt/kul än skitkul... Ärligt så var nog det stället vi gick till det sämsta jag vart på, på länge! Men det är alltid lika kul att kolla på fula folk, och skratta åt löjligt fulla människor! Haha, själv var jag städad och drack kanske världens godaste alkoholfria drink som kostade mig 25 kr. Så jag känner mig ändå nöjd med kvällen + att jag var jättesnygg! Gud så nöjd jag är med mitt hår!

ett två tre


Ytterligare en ensam kväll

Det är fredag och kväll. Jag ligger i mina föräldrars sovrum och kolla på tv, det kommer verkligen inget bra! Till mig själv (mitt fredagsmys) har jag köpt en påse stjärnor och en flaska loranga. Det är som att vara typ 6 år och ha fredagsmys framför en hyrfilm, det ända som saknas är då hyrfilmen...

Jag känner mig ensam fast både Tyra och Anton är hemma (+ katten). Jag saknar Carl. Blä, det är tråkigt att leka 6 år utan sitt gos, tur att jag har katten i alla fall, han gillar gos.

snork!


Så kan det gå...

Här kommer ett helt onödigt inlägg;

Jag väntar och väntar... Men åt ingen nytta.

Tyra är mer speedad än vanligt. Jag vill att hon ska sova så jag kan duscha och fixa iordning mig (OSTÖRT) inför dagen. Jag vet ju att hon är trött så varför vägra hon? Egentligen finns det massor av saker att göra här hos mina föräldrar, typ tvätta, diska, plockaundan massor med skit... men det får jag icke göra för miss Hitler som styr och ställer just nu! På samma plats i soffan ska jag sitta annars bryter vekligen H ut!

Vad häde där då kan man tänka, min 1 åring styr mitt liv! Ja, men varsågod säger jag idag för jag orkar inte ta tag i något förens kroppen är ren och armhålorna rakade. Jag är verkligen en person som "går ner mig" helt när (okej, nu kom Tyra med min BH och den skulle jag visst ta på mig...) jag inte får duscha och känna mig fräsch.

Om en halvtimma blir det tvångströjan på och ligga i sängen för Tyra, då ska hon minnsan sova!

Precis när jag hade skrivit klart detta kom Tyra till mig och sa "nattatt", det betyder att hon vill sova. Och 1 bäbä vita lam och 2 blinka lilla stjärna senare stensomnade hon.
Nu ska jag duscha!

Förlovningar känns fånigt

Detta inlägg kan kanske för många tyckas grundas i någon form av avundsjuka, men jag skulle vilja påstå att det är tvärt om!

Jag tycker att det är fruktansvärd fånigt och meningslöst att förlova sig när man inte har för mening att gifta sig. Kalla mig gammalmodig men jag tycker att man ska gifta sig inom ett år. Vad är det för mening att gå för (säg ordet förlovad FÖR LOVAD) i flera år och sedan göra slut. Vad betyder förlovningen då? Jag både känner och vet många som just har förlovat sig alltså lovat sig varandra men ändå bara går där som ingenting! Detta gör mig måttligt irriterad, dessa människor får hela detta med förlovningen som egentligen är något fint att tappat betydelsen.

Egentligen vet jag inte vart jag vill komma med detta inlägg, det är väl mer att jag är irriterad på dessa 14:iz fasoner som folk håller på med! Gift er för fan då! Frågar man folk som har förlovat sig så VET dem inte ens OM och NÄR de vill gifta sig! F**k it då, varför ens lova dig till den andre partnern? Nej, helt ärligt tycker jag folk som förlovar sig utan utsikten att gifta sig i alla all inom 1 år (kanske 2) borde ta av sig ringen och bara leva som sambos!

Själv har jag sagt till Carl att den dagen vi har råd med det bröllop vi båda vill ha, då förlovar jag mig för då vet jag att vi inom en snar framtid kan lova oss varandra på riktigt, och han är väl mer eller mindre enig.

Och nej, detta är verkligen ingen avundsjuka jag har då fått erbjudande om giftemål men tackat nej! Jag vill ha mitt drömbröllop och det kostar lite mer än vad vi just nu har råd med. Så jag nöjer mig med att leva som sambo till dagen kommer då det är rätt för förlovning och giftemål.

Ta av er ringarna eller gift er för fan!

I detta nu del. 2

Jag kan seriöst säga att man FÅR tycka att sitt barn är jobbigt. Det är helt klart min rätt som förälder, för det är MITT barn! Idag, faktiskt i detta nu är Tyra sååå (med jättemånga fler å:n) jobbig! Allt handlar om en alldeles för kort sov på förmiddagen och sedan en sov på eftermiddagen. Tyra sover alltid 2 timmar på dagen och inget på eftermiddagen, men som sagt idag har hon det vilket gör henne helt förstörd! Undrar varför, det är ju gött och sova! Jaja, kul kväll man får nu då, 2 timmar eller mer, av bara gnöl!

Tyra låter;
Uäääääääää, aaaaaaaaaa, uhuhhuhuhu, huhuhuhuh, iiiiiiiiiiihihihhäääää

Jag låter;
blä

(okej, ännu ett tecken på att jag inte duger...hon bli tyst och glad med pappa....min pappa alltså)

idag låt Tyra och trotsa på golvet hemma...


Tyra och bestefar

Igår när jag var och klippte mig hängde Tyrisen med sin morfar. De gick till ramnaparken (en fågelpark) och till en lekplats. Bilderna som pappa tog är verligen jättemysiga även om de inte är...bäst komponerade kanske, hehe. Tyra trivs så bra med sin morfar, det är så skönt att det finns någon som hon älskar att vara med, så slipper man känna oro.


 

 UääK!

Jag höll seriöst på att kräkas nyss när jag såg detta "monster" i skåpet över kylskåpet som mina föräldrar har potatis i...

ååååh! det är så äckligt! jag mår illa och gråter nästan =(


Idag faller det av

Här sitter jag och äter alldeles för många knäckemackor, det blir lätt så när det finns för mycket gott pålägg. Jag menar, men måste ju passa på för i Norge finns det ju inget gott pålägg alls...

Idag ska jag äääntligen klippa mig! Börjar faktiskt bli lite nervös nu! Jag som sparat så länge och äntligen fått långt hår igen så ska gå och kapa av det. Ens hår blir ju lite av ens identitet och nu ska jag helt enkelt skaffa mig ny identitet... Jag är så rädd för att dem ska klippa för mycket bara! Då börja jag nog seriöst att gråta! Har tänkt att ha i min lugglängd som slutar lite under hakan...vi får väl se.

Jag är lite smått irriterad på min lillebror. Okej att hans rum är hans rum, men han vet att Tyra är där inne och han låter ju henne vara det också. Så varför låter han tex. knivar, skruvmejslar och softairgun kulor (bolle som Tyra säger) ligga framme!? Ja, detta är saker Tyra kommit och gett till mig! Idag var det en morakniv! Blir tokig, man kan säga till honom en miljon gånger utan att han fattar att han i alla fall måste stänga dörren! AAAAAH! Tonnåringa alltså!

Tyra 14 månader, igår

Tänk att min tjej hunnit bli 14 månader! Det är 2 månader mer än ett år! Mitt lilla moster kan massor med saker som många andra 1 åringar inte kan. Det beror helt klart på att hon är ett geni och som alla källor bekräftar, hon är extremt tidig med allt, med andra ord geni!

Tyras ordförråd bli bara större och större och nu blir även orden bara renare och renare.

Ord som Tyra använder mycket;

Öya - Öra
Öya - Öga
Nena/Nas - Näsa
Mun/Munne - Munnen
Bubbe - Huve
(hon pekar ut alla delarna)
Bien - Bilen
Gokka - Docka
Vovve - Vovve
Mamma - Mamma
Pappa - Pappa
Mommo - Mormor/farmor
Nam nam - när något ät gott
Bollen - Bollen
Pupu - Kanin (på finska)
Bampa - Lampa
Kocka - Klocka
Kycka - Tycka
Bope - Boken/Läsa
mm. mm.

Det var bara ett urval av ord, det finns ju massor med mer jag inte kommer på nu och även ord som vi inte listat ut vad det betyder. Käften går nämligen i ett!

Andra saker Tyra gör nu;

* Går och slänga sina blöjor själv i soporna, när hon gjort det ska man "plappa" (klappa) för hon varit duktig, hon säger även blä, usch, uääk bara för det är "äckligt"

* Hämtar saker man ber henne om

* Klär på sig mössan själv, ibland ena sockan.

* Hon lägger saker på sin plats

* PRATAR KONSTANT (igen…)

mm.

Visst är hon bra duktig min tjej?


Godmorgon Söndag

Tyra står på huvet och kollar slutet på Musses Clubhus, nu är det slut.

Vi ska gå och äta frukost nu, gröt till monstret och fil till mig sen vet jag inte vad som händer. Kanske ett bad? Åh, näe nu måste jag sluta försnumma mitt barn!

Godmorgon och godfrukost!

Jag är smittad...

av tjock.

Min lillebror kom hem från stugan idag, och tur var väl det annars hade jag aldig kunnar åka till stan och inhndla gotte saker till mig! En Ica´s mozzarellapizza, extra mozzarella, lite godis, glass och en mineralvatten! Dreggla...!!

Näe, nu kan jag inte blogga mer för nu ska jag tjocka!

(akta så inte du också blir smittad, skydda dig!)

HAHAHAHAA!

Olika fast samma

Nyvaxad överläpp;


Snorig överläpp (+ näsa);


Fredagsmys

Igår vad det fredagsmys för hela slanten hemma hos oss (a, hos mina föräldrar). Jag och Tyra var ensamma och började kvällen med att dela en flaska nyponsoppa, en smörgås och massor av majskrokar. Min tjej är så snäll och älskar verkligen att dela med sig. När Tyra somnat för natten satte jag i gång med mitt fredagsmys, inga chips här inte! Nej det blev potatismos, ugnad färsktorsk, knaperstekt bacon och ugnade miniplommon tomater + lite skirat smör! åååh, det var så gott verkligen! Jag älskar fisk! Till efterrätt käkade jag 4 passionsfrukter och 3 jättetorra sodapops som jag hittade långt inne i skafferiet... undrar just hur gamla dem var!

Nu sitter Tyra och sölar nyponsoppa på hela golvet och torkar upp det med sina godedjur, det blir väl en maskin tvätt som får gå i dag... och en moppning av golven är också nödvändigt.

Nu ska jag käka frulle innan jag kräks!

käk


Torrboll!

Tyra badar, så jag passar på att skriva ett ganska onödigt inlägg här. Nyss bajsade Tyra kanske århundradets äckligaste bajs, i alla all på lukten! Klart att hon gör det idag, för igår hänge hon ett par timmar med mina föräldrar när jag var iväg... ja dem har säkert tryckt i henne något konstigt som hennes lilla mage reagerade på, uäk i alla fall!

Jag har kommit på att jag haft lite otur som skaffade barn med Carl. Hans familj är lite skräpiga... med huden alltså! Näe, inte smutsiga på huden men har hud problem! Och detta är nu något Tyra fått.

Det är värre när vi är i Oslo, vattnet där torkar ut henne så otroligt mycket! Har testat allt, bada henne 1 gång i veckan, baby olja (det blev bara värre, den torkade ut mer!), miniderm, idomin... men näe, för det första kan man inte bada en unge bara en gång i veckan så även om det funkde relativt så hade det inte gått i längden!

När vi nu är hemma i Sverige så badar Tyra varannan dag, jag smörjer henne varje dag, speciellt på hennes torra fläckar som bara blir fler! Men inget är bra, allt bara funkar ett par dagar sedan blir hon torr igen! Detta har jag tröttnat på, så nu kommer jag ringa vårdcentralen i morgon och kräva att hon får komma till en hudspecialist!

Något bra knep mot torr hud?

Fina naglar = fina händer

Igår gjorde jag som sagt stan en snabbis, fick med mig vax, 2 par vantar, leggins med nitar och en lång t-shirt hem, mycket nöjd! Snart ska jag vaxa bort min buske jag har under näsan. Jag fixade ju även naglarna igår och resultatet blev riktigt fint! Jag är skitnöjd! Det är fint när man får erbjudandet  att om något blir kasst så kom tillbaka så fixar jag det gratis, sånt gillar man!

Här kommer lite bilder från igår, det är tvillingarna som står för fotningen. Kika in på deras blogg och kika på vad dem gjorde igår...säger bara AJ!

steg ett välja tipp, sen ska den lååånga tippen kapas en bit...

 

vi delade en pizza, lite svårt att äta själv nä man får naglarna fixade

 

filafila det sista

 

KLART!

Som sagt blev jag jättenöjd, ska lägga upp en bild på båda händerna, lite svårt att fota båda händerna själv bara...haha! Förresten fick jag en klipp tid på tisdag, YEEES äntligen ska kråkboet bort!

Nu ska jag leka med Tyra, hon bär runt på sina "böja" (blöja/or). Kanske ska lära henne att sätta på hennes docka blöja, haha! Lekalekaleka!

jagjagJAAAG!

Skulle pupliserats igår;

Om 10 min ska jag ner gå till bussen, jag hoppa av i stan. Kika ensam och kanske shoppa något snyggt att ha på kroppen. Jag ska även köpa vax, till mustaschen... den ska av! Det gör för ont att noppa bort strå för står så vax är det bästa! Jag ska även boka en klipptid till tisdag, YES! Sen ska jag träffa min tvillingar och efter det bär det av till mina nya naglar! ååå, äntligen får jag, JAAAG ett par timmar ensam, helt för min själv utan barn eller sambo.

Tjing!

True Blood

öööh, sova? NEJ!

Här får man hålla sig uppe, True Blood säsong 2 börjar ju idag kl: 22 på SVT 1. Den enda serien jag inte tankat ner och kikat igenom fast jag fullkomligt ÄLSKAR den. hihihihih, kåteslag 3000 here I come (haha I come, jag är för rolig alltså)


Nya dag, nytt jag

I måndags kom Carl, idag åkte han igen. I 1 ½ ynka dagar fick Tyra umgås med sin pappa och jag med min tonårs pojkvän. Vi kommer inte att ses på närmare 2 veckor, det blir långa glapp när den ena har ärenden i Sverige och en annan jobbar i princip hela tiden m.m. Undrar när vi ska få vara en familj, jag är ganska trött på att inte vara det.

Livet förändras ständigt på olika vis. Saker som sker privat och saker man kan outa inför alla kända och okända som läser bloggen. En av sakerna är att jag den senaste tiden ägnat dagar och pengar på att blondera mig. Det blev i slutändan ett 3 dagars projekt och 4 färgningar och jag är “nöjd”. Nu har jag en färg jag kan leva med, visa mig ute med och framför allt visa inför frisören som om några dagar ska få ett besök. Sist jag var hos frissan var för över 1 ½ år sedan och nu är det så slitet så en rejäl kapning måste ske! Så förhoppningsvis får jag en tid redan i morgon hos någon här i stan. Innan dess så visar jag inte upp mig =P

Måste säga att jag är en hyfsad hobby frisör, det kanske var det jag skulle blivit under gymnasietiden (??). Istället för att punga up över 3000 kr på blondering så fick jag det för ca 300, det är verkligen en vinnvinn! Det gäller att veta vilka produkter man ska använda och hur, något man lär sig när man färgat håret en miljon gånger som jag!

Yesyes!

Imorgon ska jag förändra mig ett snäpp till. Mina naglar ska få sig ett lyft och detta ska göras hos tvillingarnas kusin för endast 250 :- vilket jag tycker är ett mycket bra pris för en förlängning. Kul ska det bli, jag har varit den samma alldeles för länge nu alltså, förändring är ett måste!

Nu ska jag förändra status trött genom att sova, hoppas på status pigg i morgon!

(önskar att jag kunde slänga in en fettsugning under Sverige vistelsen också…)

1 mars

Det är vår! VÅR!? Nej, knappast! Snön det fortsätter att falla och jag blir mer och mer depp för att inte kunna vara ute. Nej, jag kan faktiskt inte. Tyra skriker vilket som vagn eller gå, antar att hon hatar tjocka ytterkläder lika mycket som jag gjorde när jag var liten. Snälla Gud, gör så att det blir vår, jag vill vara ute med mitt barn utan overall och tjocka vinterskor!

Annars så fortsätter Tyras näsa att rinna, inte lika mycket idag dock och hostan blir nog bara värre...eller mer. I fredags hos läkaren så fick vi utskrivet luftvägsvidgande så hon kan andas lättare, mycket bra! Så nätterna har varit OK förutom att hon plötsligt ska kämpa med att vara vaken i minst 1 timma varje natt, typiskt att det alltid ska vara något. Ååå vad jag vill att denna jävla norska förkylining ska ge sig, det är skitjobbigt att höra henne hosta hela tiden, att den lilla kroppen klarar av dessa hårda host attacker är fan ett mirakel. Hoppas att det går över till onsdag,  då har vi BVC-tid och Tyra ska få 1års sprutan, annars får vi väl skjuta upp det IGEN!

Just nu sitter Tyra i mitt knä och säger "denna" till allt hon vill ha! Hon får inte allt hon vill ha så därför får hon superduper bitch fit på mig nu!

Hejdå!


RSS 2.0