Tyra gillar sånger

När man får barn från man en hel del saker, presenter. Den absolut bästa presenten vi fått (jag tror Tyra håller med till 100%) måste vara en barnbok, Den Vita Barnkammar Boken, som vi fick av Jenny och Oscar. För det första så har jag som tidigare nämnt glömt typ alla barnsånger + att i en annan bok vi har så är det bara massor med konstiga sånger som jag aldrig har kunnat. I denna boken finns alla de där lätta sångerna som man redan kan bara man ser texten, och det bästa av allt en CD-skiva som man fick med boken!
Tyra älskar skivan, och när man sjunger med för henne blir hon alldeles lugn och somnar. Det är verkligen ett sånt bra sömnpiller för henne! Nu äntligen har i alla fall jag hittat ett bra knep att få henne till att sova i sin egna säng, lite musik och sång och poff så sover hon!


en (halv)sovande Tyra

Fylld dag!

Godmorgon!
Idag har jag och Tyra fullt upp! Vid kl 10 går vi till stan för att Tyra ska bli fotad och äntligen få med sin bild i tidningen. Efter det ska vi fräffa Lina i stan och sedan är det föräldragruppen med alla "roliga" mammor, efter mammaträffen ska jag tvätta. FULLRULLE!
Hoppas på senare uppdatering.


tyra käkar händer

Kläder till Tyra

I fredags var jag och Tyra + (Tyras) farmor på utförsjäljning av Labankläder, även om alla barn har sånna kläder det så tycker jag att tummen, Laban och lilla Anna är supergulliga och det var verkligen tokbilligt!
Jag skulle kunna köpa hur mycket som helst, men man får ta sig lite i kragen och tänka om man verkligen behöver det. Tyra badar verkligen i kläder i str. 56, 62 och 68. Hon fick massor med kläder här om dagen av My (mest av hennes föräldrar kanske) och det trillar in lite kläder från alla vi känner lite då och då. Men det är ju så fruktansvärt kul med barnkläder!
Jaja, Tyra fick i alla fall massor med fina saker av sin farmor och mig, en pyamas, pysmaspåse, hängslebyxor, mjukisdress, klänning, t-shirt, strumpor och strumpbyxor.

  


Skratta eller gråta?

Lasse vår älskade katt är verkligen hur vacker som helst och gosar mer än gärna, MEN ibland tror jag att självaste djävulen bor i honom!
Katter är smarta djur det vet nog de flesta sedan innan, men vår Lasse är faktiskt lite smartare (dummare) än andra katter, här kommer beviset.

 
Lasse har stoppat ner en handuk och en flaska raklödder i avloppet...

Ja, som sagt så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta! Varför gör han så här mor oss?! Mot MIG, det är bara mig han terrorisera med sina bus och "slag". Ibland känner jag mig som en misshandlad fru av katten, han har liksom övertaget om mig och jag blir rädd. Hur sjukt är inte det då? rädd för sin egen katt...
Jo tack! Jag vet hur Carls bror känner sig när han är nära Lasse.

7 Lökar

För ett tag sedan slog Carl och jag vad om att våren var här. Jag var den som såklart trodde att våren var här för att stanna medan Carl trodde att det såklart skulle börja snöa igen. Vadet las och riktlinjerna för vadet var att jag skulle vinna om det inte la sig ett snötäcke på marken, Carl skulle vinna om det la sig ett snötäcke på marken.
Vi satsade 7 lökar och just nu ser det inte bättre ut än att jag får knalla till icaMAXI och köpa 7 lökar till honom....


7 lökar TACK!

Tyra kräks

Alla bebisar kräks men i natt gjorde Tyra en riktigt obehaglig spya alltså! Jag vaknade av ett "huuuaaah" (det var såklart Tyras kräk ljud) och ser är jag tänder lampan med mina halft öppna ögonn att Tyra spytt och det är fuktigt i sängen. Av ren rutin så la jag bara en handuk under henne så länge och vi smonade vidare.
Men nu i morse när jag bytte på henne fick jag syn på spyfläckarna på hennes pyamas, GULA! hon har aldrig spytt gult förut, vad betyder det då? Min första tanke var ju galla men då skulle hon ju ha behövt vara helt tomt i magen för att få upp det...jättekonstigt och lurigt, snacka om att jag är nojig nu!

Det första jag gjorde när Tyra var bytt på var att ringa BVC, så nu sitter jag här och väntar på att de ska ringa upp igen.
Jag försöker att inte skrämma upp mig för mycket i onödan, hon har ju ingen feber + att hon var väldigt pigg i morse när vi gick upp...Vi får se vad BVC tanterna säger (om man nu kan lita på dem).


Tyras härliga spya

 
Lilltjejen har börjar käka på händerna, idag smakade hon på sin kompis prutt hon fått av Lina

Babysim och föräldragrupp

När man bloggar ganska så sällan så glömmer man av att berätta saker. Jag och Tyra (+ Carl när han kan) ska börja på babysim på torsdag! Jag måste erkänna att jag är lite nervös inför babysimmet, inte för att Tyra ska vara "jobbigaste bebisen" och skrika, det tror jag verkligen inte för hon som alla andra barn gillar att bada, utan för att jag ska vara den fläskigaste mamma!
Jag tycker att alla som jag träffa som jag vet har fått barn samtidigt som mig är såååå smala, de kanske till och med är smalare nu än de var när de fick barn, och de fick iiinga bristningar undertiden de var gravida... Jag däremot är inte smalare än jag var förr och har bristningar.

Varför oroa sig egenligen? Alla är vi där, vi har alla fått barn och det är olika för oss alla. Men hysterin av att gå ner i vikt och gå tillbaka till sin gamla kropp är helt galen! Att vara en fräch och snygg morsa som behagar alla men inte sig själv. Kanske bara är jag som tycker och känner så men jag tycker banne mig att förväntningarna är många, kanske mest från andra mammor (inte bara sånna som fått barn nyss utan i allmänhet), vi tävlar! det är det vi gör! En tävlan om vem som är snyggast!

Föräldragruppen sen då! Samma sak där, fast nu är vi där för att tävla med våran barn, fast vi gör det i smyg det är klart! Jasså, jaha, tänker vi när den lilla tjejen som faktiskt är 1 månad äldre än Tyra inte han hålla uppe huvudet lika bra som hon kan...eller, vilken tråkig bebis som bara sover, min Tyra sitter i alla fall uppe och pratar.

Grejen är att jag kommer nog bli den värsta mamma också, jag tycker ju självklart att min tjej är bäst och om någon har gjort mer framsteg än henne så kommer jag såklar bli förtvivlad, gå hem och träna till Tyra kan den nya konsten som jag sedan nästa vecka kan stila med + en till!

Hoppas inte att jag blir sån men om jag känner mig själv så finns det nog viss sanning i det...


www.blog.....

Som mammaledig kan man tro att man ska ha mycket tid över men ack så lurad man blir när man tror att man ska hinna städa igenom alla de där skåpen som man fyllt med saker eller rensa datorn på bilder och bränna ut allt eller en sån enkel sak som att BLOGGA!

När jag ska börja skriva ett inlägg i bloggen så kommer jag ungefär så här långt... www.blog ja, alltså jag kommer inte länger än så. Tyra har någon slags "blogg sändare" i hjärnan som liksom utlöses när jag sätter mig vid datorn. Hur kan det vara så varje gång? Det slår aldrig fel! (ja, just nu är Carl med henne fast det är kväll och allt, tänka sig)

Jo men då kan man tycka att, varför inte blogga när bebisen sover....jo men det är så här att jag har råkat på en otroligt vaken tjej som bara sover kanske 1 timma ensam på dagen och då vill jag gärna göra annat som att ja...noppa ögenbrynen eller...vad vet jag!? diska kanske? färga håret är också  ett alternativ...
Och när Tyra är vaken och glad då vill jag inte heller blogga för då missar jag ju tid med henne, sån där ögonkontakt och prat tid som är så jäklakul att ha! (jag ska ju inte lyfta mig själv till skyarna för jag försvinner in i TV:s värld ibland när vi pratar) Det är svårt att få tiden att räcka till, till att blogga måste jag säga.

Kvällen är också ganska så svår för då är det mammamammamamma som gäller och pappa är typ pest. Jag känner mig pest som skaffat en blogg och typ aldrig bloggar.
FATTAR NI ELLER!? jag fotodokumenterar till och med mina dagar för att visa och göra en sån där skojg blogg med allt möjligt!

Hur får man tiden att räcka till, till bildretuch och bloggning? Det kan man undra någon som har någon idé kanske?


Grattis till mig!

Ojoj! det hinner hända grejer när jag inte bloggar!
Det "största" som har hänt måste nog vara att jag fyllt år! Hela 23 år är jag nu och detta hände den 13 mars!
Min födelsedag firades med tårta och besök av mamma, pappa, lillebror och Eva (Carl och Tyra) på fredags eftermiddagen. Jag fick blommor och paket. Sedan käkade jag och Carl paté på kvällen.

På lördagen kom min ponny Cornelia hem till oss och då började det riktiga firandet! Äntligen skulle jag få gå ut en sväng och träffa folk! Nu sitter det säkert massor med folk där ute och tänker, "hon har en 2 månaders bebis hur kan hon gå ut" men då ska jag berätta för er, SKIT NI I DET!

Jag hade otroligt roligt ute, få dansa lite, snacka massor med strunt om inget alls som tjejer gör och hälsa på folk man inte träffat på evigheter, och jag får inte glöma det viktigaste! Att göra sig festfin! Jag blev skitsnygg i mina nya jeans och i det nya sminket jag köpt (äntligen en riktig foundation!), ett par örhängen också + att jag fixade håret till max! Riktigt Hollywood fluff blev det. En mycket lyckad kväll som jag skulle vilja göra om igen! Kanske inte riktigt än men i alla fall om någon månad eller så.

  
Tyra och sin favvo tant Cornelia, Fixad mamma och min ponny

Bloggen är "klar"

Sådär ja!
Jag kan nog faktiskt känna mig nöjd med mina förändringar även om de inte är så stora. Det ända som jag är något tveksam till är min header, den ska jag göra om.
Det var faktiskt inte så svårt som jag trodde, det som var det "svåra" var egentligen bara att våga prova. Det blev fel vissa gånger men det är ju inte så att inget går att fixa, det är ju bara att göra det gjorda ogjort!
 
Vad tycker ni då? något som jag borde förändra? något som saknas?
Tyck till!

Ombyggnad!

Nu gör jag det!
Denna blogg är nu under ombyggnad denna veckan, så ursäkta röran som kommer att bli!
Målet är i alla fall att ha en färdig blogg som jag själv kan känna mig nöjd med i slutet på veckan, vi får se hur det går nu.

Tjingeling!

Tyra 2 månader


min snökristall som redan är 2 månader

 
Carl och Tyra pratar i mun på varandra

 
mammamys och dusch


Tyra är en riktig pratkvarn! Freja svarar med skratt!

  
mobilen är poppis, pappa är inte så poppis, Tyra är poppis

Jag pluggar blogg!

Nu tar jag tjuren vid hornen och läser igenom hur jag ska göra för att göra om min blogg!
Jag ska göra det, nu en gång för alla! I mitt fall är i och för sig nu inom denna veckan.
Men jag ger er mitt ord, tills nästa vecka så ska något på denna blogg vara fixat! Annars avslutar jag bloggandet!

koder och stilmallar, here I come!

Luten av smuts

Vi har vår dator i en "walking closet". Den står i ett hörn på ett bord och brevid bordet står våt tvättkorg. Det är en vit tvättkorg som ser mer ut som en plastpåse, påsen hänger på en ram av något material som jag skulle kalla...aluminium eller något liknande, järn kan jag säga att det inte är i alla fall (vad vet jag) . Jaja, saken är att tvätt"påsen" är FULL! (överfull till och med) så just i detta ögonblick när jag sitter och skriver ligger det smutsiga sockar brevid musen och tagentbordet, och jag har råkat få en kräkbody under min underarm. Kanske dags att tvätta eller? Jo, jag tror det!

Annars så händer det faktiskt inte så mycket här hemma just nu (22:16 en lördag kväll). Tyra verkar ha somnat för natten och Carl jobbar. Han kommer inte hem förens efter 24 någon gång och då sover antagligen jag redan.
Som lite tröst för att Carl skulle jobba ikväll så köpte jag alldeles för mycket godis, onödigt att lägga nästan 50 spänn på snask när man ändå bara äter för en 5:a, kanske ska satsa på klubbor i framtiden.

Förresten så är jag och Carl väldigt bra på att skriva små lappa till varandra, här om dagen fick jag en lapp med en drikt av honom;

Bajs i skorna smakar lego,
kiss i burken smakar strut...
och Ann-Kristin är två flundror
och en spagam!

Poetisk det är vad han är den där mannen jag har!


Det händer grejer

Shit pommes vilken dålig uppdatering det varit på sista tiden! Hela 1 vecka och 4 dagar har gått!
Under veckan (nästan veckorna) som gått har Tyra hunnit bli 2 månader, vi har varit på BVC och jag hos min BM. Vi har träffat Hanna och hennes Freja (som är 2 månader äldre än Tyra), hela familjen har varit på kalas i Göteborg och jag har shoppat för mycket...just ja! vi har gjort om massor hemma, hela köket och vardagsrummet har blivit nytt!

Vi kan ju börja på att Tyra faktiskt är hela 2 månader idag! Grattis till stora tjejen! Hon kan massor nu om man jämför med vad hon kunde när hon...föddes, haha!
Hon ler i alla fall massor och pratar för fullt, jag är den bästa hon vet, vem som kommer på andra plats vet jag faktiskt inte men jag kan nog tippa på Cornelia. Pappa är TYÄRR inte så poppis tycker Tyra (i alla fall inte på kvällen, då är det bara mammamammamamma!) Hon blir bara starkare och starkare i nacken/ryggen och är riktigt duktig på att "sätta sig upp", hon sover fortfarande hela nätterna (förutom avbrott för käk en gång).
Tyra blir bättre och bättre på att sitta själv i babysittern (så nu har man äntligen tid för att äta varm mat), något hon verkligen gillar är att kika på sin mobil så den har fått hänga med på lite olika ställen i lägenheten.
Saker hon inte tycker om är att sova ensam, ensamnhet är det värsta hon vet så tjejen sover hos oss på nätterna och i min eller någon annas famn på dagen, om vi inte åker vagen eller babybjörnen.
Jag skulle kunna skriva om Tyra i en evighet för mitt lilla skräp är den bästa skräpet i världen och ingen annan bebis är så bra som hon, geni är vad hon är! Men jag väljer att stopp här.
JOOOO! bara en sak till, Tyra tyckte det var mycket roligt att träffa en annan bebis, det blev mycket tjat på tjejen när hon fick syn på Freja, och Freja svarade med skratt och fniss. JA, ni förstår redan nu är Tyra en riktigt rolig prick som drar skämt, det ni!

Om mig då! Jag har varit på återbesök hos min BM Ann, allt jag hade tänk att fråga om träning och amning och sånna saker glömde jag av. I stället pratade vi om när vi ska skaffa barn igen. Men faktiskt! Hon frågade mig när vi tänk att skaffa barn igen, hm? jo ja...vad svarar man då? Jag vet inte...eller?
Egentligen i smyg på är man ju själv jätteplanderad och ver typ EXAKT att då vill jag ha barn igen men det vill man ju helst inte att andra ska veta. Vad tror ni dem tänker då? Jaha, jasså? men vänta bara tills Tyra blir lite större och se hur jobbigt det blir då ändrar du dig nog eller men ska du inte gå klar skolan och skaffa jobb, blabla!
Skit samma! Jag sa 2 år till Ann och hon föreslog i alla fall minipiller, det var visst det bärsta alternativet för mig. Lättast att sluta med och mest ekonomiskt. Så nu betalar jag 178 :- (??) var 3:dje månad för att inte få en till bebis.
Shopping är något jag ägnat mig åt det sista ocskå! Jag fick en förtidig present av dåde Carl och Lasse och Birgitta (Carls pappa+sambo) i födelsedagspresent. Av Carl fick jag en toppen fin kjol från Sisters och en skjorta från HM, Och av Lasse och Birgitta fick jag presentkort på GinaTricot och HM. Behövliga presenter om man säger så! Jag har hittills inhandlat en skjorta, jeans, collagetröja, topp/t-shirt och en kappa. Nästan en helt/halv vårgarderob! Så NU minnsam ska jag rensa ur min garderob och hända in det nya. Vilken skillnad det gör, lite nya kläder och man känner sig toppfräsch!

Och tillsist (i detta långa inlägg) så måste jag bara berätta lite om att vi gjort om hemma och det är min underbara Carl som stått och för den delen står för inredningen, jag orkar faktiskt inte för vi har egentligen så olika stil så jag hade nog gjort om allt ganska så annurlunda. Men i vilket fall som helst så är det skit snyggt nu tycker jag. Tänk att med en billig penning och en skjuts till IKEA så kan man göra om två rum på nästan en blink! Inte dåligt det!

(uppdatering på lite bilder kommer snart)


RSS 2.0