En vanlig torsdag

Jag lyckades! Igår alltså, Tyra somnade om! Härligt var det, vi sov från ca. halv 8 till 9! Efter våffelfrukost åkte Carl iväg med Tyra, det var också otroligt härligt! Lite egen tid som jag ägnade åt att duscha i 30 minuter, sedan diskade jag och lyssnade på radio på fullen! Mitt i diskningen kom Lina,hon ville bli klippt och det blev hon. Härligt med nöjda "kunder"! Sedan käkade vi aningen för torr kladdkaka som Lina tagit med sig. Dem var i alla fall skitgoda, det blev mer som sega småkakor! Jag älskar verkligen kakor! När Lina gick var jag helt slut, Tyra också så vi la oss en stund, stunden lyckades bli 2 timmar. När vi vaknade var det sen eftermiddag och vi käkade middag, sedan gick Carl på killkväll och försvann. Istället kom min lillebror och vi knallade ner till den "berömda" torsdagskvällen här i Borås. Tyra fick ÄNTLIGEN sitta upp i vagnen istället för att liggsitta. Hon har varit för liten för selet i vagnen men nu så gick det bra! Ingen bebis som lyckats halka ur selen.


När vi kommit ner till stan började min shopping lust att komma ikapp mig och SÅKLART gick vi in på de givna ställena där man kan fynda, HM, Lindex och Kaaphal. Och självklart hittade jag supersöta grejer på rea som vanligt! Lindex hade till och med ta 2 betala för 1 och då blir man ju AS lurad till att köpa mer. Men kläder behövs ju! I alla storlekar. Jag tycker det är skit bra att hitta basplagg i de större storlekarna så man har, då kan man köpa till lite "roligare" kläder när hon väl vuxit i den nya storleken.

Några av plaggen;

 
HM båda 2

  
Lindex


Kapphal, sockar med halkskydd ett MÅSTE!

 
En nöjd mamma och en påsgalen Tyra

Nå? Sött eller hur, och jag kan meddela att allt gick under 200 pengar + ett par fejk jeanstights och en body som inte är med här. Jag är skitnöjd som vanligt! Efter stan gick vi hem och käkade alldeles för kall Mc´Donalds mat...ganska äckligt faktiskt. Sedan rullade kvällen på och tog slut, Tyra var vaken ända till natten. När hon väl somnat och jag också kunde göra det så kom Carl in smygandes så jag vaknade igen

En sandig timme

Klockan 06:00 är ALLDELES för tidigt för mig att vakna! Mina ögon är helt grusiga fortfarande fast än klockan när närmare 7 nu. Tyra däremot tycker nog att klockan 6 är en helt perfekt. Hon har redan krupit runt i halva lägenheten, slagit sig 3 ggr och käkat sin nya vaffogrej...skor. Pappas foppatofflor är favoriten. Just ja, hon har läst också. Hon är duktig min tjej! Jag däremot har inte käkat, läst eller slagit mig idag än...


en pigg Tyra


trött mamma...

Nej, nu ska jag göra en flaska välling till Tyra, hon kanske vill somna om igen en stund?! (hoppashoppas)

Tålamod

  

Att diska eller att göra vad som helst med Tyra i stolen bredvid tar JÄTTElång tid numera, hon "droppar" saker på golvet hela tiden, så man får böja sig ner och plocka upp dem var efter 1 min så ligger den på golvet igen och Tyra sitter halvvägs hängande över stolen och vrölar tills hon får den igen och ja...där efter händer samma sak igen! Jag ägnar nog mer tid åt att plocka saker än att tex. diska. Det gör inget att hon kastar ner dem, för det mesta tror jag att hon gör det av misstag men när hon lyckats kasta ner 5-6 grejer på 5 min så börjar jag att undra!? Är det så att hon börjar testa oss nu?

Hemma igen!!

Nu är jag (vi) hemma igen efter 6 dagar i Eskilstuna hos Carls pappa + sambo. Tågresa på 4 timmar med bebisen gick hur bra som helst, Tyra gillar att åka tåg och kika ut genom fönstret. Jag har inte riktigt fattat om det är att det går fort  och att det rör sig som intresserar henne eller om det är att hon ser sig själv speglas i fönsterrutan? Det kanske är en blandning? Väl uppe i Eskilstuna så har vi käkat massor med god mat, druckit gott vin och umgåtts massor! Tyra fick massor med fina kläder och jag fick åka till Stockholm (pinsamt, men jag har inte varit där förut). Vi gick runt i ett par timmar i stan och kikade på alla turistgrejer som typ 10000000 andra turister gjorde + att vi hälsade på kungen, eller inte...! Vi har haft det jättemysig i alla fall. Det är alltid lika trevligt att träffa Lasse och Birgitta, synd att det inte blir oftare, mest för Tyras skull. Just ja! Sista dagen vi vär där så kom Jenny och Oscar också, så vi fick semstra lite med dem ocskå innan dem flyttar till Växjö (alla flyttar!!) Jag slänger in massor med bilder så får ni se vad vi har gjort senaste veckan =)

  
Åka tåg, en mamm, ett barn och en pappa

 

 
Kika lite båt och vatten tycker Tyra är kul, Carl tycker det är sådär...


Vi plockade jordgubbar en dag, 3 liter + en del gubbar som råkade trilla i munnen istället för låtan.

 
Jag och Tyra är uppe tidigt inte allt för pigga i det trista morgonvädret...

 
Skogensguld! En dag kom Birtitta hem med 2 kassar kantareller, inte helt fel! Nu ska jag ut och plocka någon dag! Någon som vill hänga på?


Här står dem och filurar om mat och svamt, mmm svamp!

 
En kväll på altanen


Stockholm fick besök av oss, här bor Mr. Kung

  
Härliga turister och vi som också var turister, jag bjussar på min härliga familjebild (vi lyckas aldrig)


Tyra lekte massor själv, här sitter hon med dålig attityd och ska precis äta häst

  
Jag lekter ocskå, fint VA!?

 
Sista dagen åkte Oscar (Carls lillebror) och Carl båt, tjejerna (jag, Jenny och Tyra) fick stanna på land. Sen åkte vi hem med världen gladaste tjej! 

En snabbis och summering av dagen

Jag fick inte göra mig iordning! Tyra sa NEJ! (ganska ljudligt också) Men Tyras farmor kom upp en stund så kunde jag fixa och trixa lite med mig själv och göra det bästa av situationen (blev la så där), jag blev i alla fall lite tillpiffad, sedan åkte vi iväg till Knalleland och handlade det som skulle handlas och lite till. Tyra fick en ny mössa av sin farmor och sockar med halkskydd under. Jag undrar en sak, sockarna inhandlades på HM och jag reagerade över att det bara fanns halkskydd under sockarna med str. 19-21(och uppåt)....vadå?! får inte bebisar med mindre fötter ha halkskydd under sockarna? Jag ycker det är konstigt i alla fall!

När vi kom hem så fick Tyra välling, ja VÄLLING! Det ska man visst börja med när de är 6 månader om dem kommit långt på matfronten och det anser jag att Tyra gjort. Jag köpte en liten 2 dl tetra för att testa om hon gillade det, och det gjorde hon! Efter hon käkat 1,5 dl välling var hon nöjd...trodde jag! Hon började gnälla och jag tänkte såklart att hon var hungrig igen, för hon hade precis sovit och blöjan vad fräsch. Så jag "proppar" i ungen en liten plastbehållare med fruktpuré, Tyra äter glatt och säger mmm efter varje gång maten kommit i mun. 30 min senare när jag går ut i köket med henne i famnen så, bläääääk! hulk och snork! Världens bamse spya landar på golvet! Jaha, hon var visst mätt efter vällingen ändå... Varför äter man om man inte är hungrig?! Torkatorka, tur att det luktade äpple i alla fall och inte päckel!

Nej! Nu hinner jag faktiskt inte mera (tror jag inte), Carl kommer hem om 30 min och jag har lovat att det ska finnas mat hemma när han kommer så pastavattnet ska på! Och just det ja, imorgon åker jag (eller ja, hela familjen) till Eskilstuna och är borta i 6 dagar så det blir blogg paus för mig! Så nu ska jag hinna, duscha, föra och platta håret, packa mia Tyras och Carls saker och äta...något mer?! Säkerligen! Tjingeling!


Tyra säger; NEJ mamama! Du måste vara skruttig och svettig! BÄÄÄR MIG!


Tyras konst!


Min härligaste bebis, hur går det med nappen?

 
En busig Tyra och en trött Tyra, God Natt!

Gooodmorgon! (eller förmiddag)

Natten var väl lite bättre än den förra, men lång ifrån bra. Vad är det som händer med Tyras sömn egentligen!? Vi gör inget annorlunda men ändå vaknar hon flera gånger! Inatt (morse) vaknade hon vid halv 4 första gången, vänder sig från rygg till mage, sätter sig upp och gråter (hon börjar alltid gråta när hon vänder sig i sömnen). Jag tycker ju så synd om henne när hon sitter där och tittar på mig och tårarna bara sprutar! Inget hjälper förutom tutten, och jag som verkligen vill komma ifrån det! Jo, hon hade hon blivit nöjd om jag satte mig och lekte med henne, men det orkar väl inte jag klockan 4 på morgonen! Så efter 40 minuters gny och gråt gav jag med mig, tutta då för i.....(fult ord). Tyra sov till 7 efter det, vilket är tidigt för henne att vakna, annars sover vi till 9 i alla fall. Så nu är jag superseg i kolan idag ocskå...

 
 

Nu ska jag och Tyra försöka ta oss till Knalleland, eller i alla fall IcaMaxi (om Tyra tillåter sin mamma att göra sig lite fin idag, vilket det inte ser ut som hon gör, bajs vad jobbigt när hon är så mammaig, hur svårt är det att leka ensamn i en 15 minuter...eller sitta i stolen brevid och kika?!?!?! DET ÄR FRÅGAN!)

Inte utan min pool

I 6 månaders present fick Tyra en pool av sin farmor som jag tidigare skrivit i bloggen. Det var en såklallad 3 ringspool (man blåser upp tre ringar). Denna pool har blivit en av Tyras (och mina) favvo saker. Under den sista veckan när hon har varit "borta" har man hittat henne inne på toaletten. Jag har undrat vad hon egentligen vill göra där inne, har inte kännts som att det finns så mycket spännande där...men ack så fel jag hade! Idag när jag hittade henne där inne satt hon ju och tuggade och slog på sin pool! Hon älskar verkligen den! (jag är helt säker på att hon är så medveten så hon vet vart den finns och vad man gör med den! annars hade hon ju inte krupit dit!) Hon vet vad hon vill, och hon fick som hon ville. På eftermiddagen så badade vi...bubbelbad (båda två stod för bubblorna)
Här stitter hon min smarta tjej!


Det är ingen idé att ta ur luften ens, den anväds flitigt!

En seg tisdag

Tiden idag har gått fruktanfvärt sakta. Det blir väl så när man inte har något direkt att göra. Ändå tycker jag att det blivit mycket gjort hemma såsom, diskat, städat och tvättat. Jag har även lagar mat till Tyra, 6 burkar blev, det denna gången får hon fisk, potatis, palsternacka och persilja. Det är verkligen så busenkelt att fixa maten själv, och billigt! Vad kostar en palsternacka?! Noll kronor typ! Vi har förövrigt testat Nestlés nya burkmat i plastburkar (fick hem kupong på gratis testning). Allt är separat ångkokat och blabla, den ska visst vara jättebra! Tyra gillar det i alla fall, verkar till och med som att hon gillar den mer än den vanliga burkmaten. Och jag måste erkänna att den faktiskt är GODARE! Det är mycket mer smak i den nya Nestlén, men vi kommer ändå inte köpa den. Det blir för dyrt i längden!

Jag har i alla fall varit ett riktigt vrak idag! Somnade vid 2 tiden igår, vaknade vid 4,5,6 och 7 var vaken till 8 sedan sov jag till 9. Vad mer behöver jag säga! Klart man blir trött! Tyra har sovit riktigt oroligt natten till idag, vi får hoppas att det blir bättre inatt! Hennes oroliga sömn verkar inte ha stört henne det minsta idag i alla fall. Hon har varit lika busig som vanligt...eller nej! Hon har faktiskt varit grinigare vissa stunder....speciellt när jag inte suttit på golvet med henne så hon kan krypa fram till mig emellan åt och dra mig lite i håret...

 
en trött mamma och en busig bebis

00:19 klockan är för mycket

Klockan är alldeles för mycket för att sitta och surfa. Egentligen borde jag gått och lagt mig för längesen. Tyra har sovit sedan klockan 8 i sin egna säng så jag skulle ha kunnat lägga mig i vår stora säng och fått all plats i världen nu när Carl inte är hemma, men ändå sitter jag uppe fortfarande! Drygt 1 liter Loka har drukit samtidigt som jag TOKsurfat på tradera. Innan Tyra föddes hängde jag ju där ganska rejält, och nu har jag upptäckt det på nytt! Så många fina saker har jag hittat! Jag ska nog buda på några, fast jag väntar ända till det sista för att ha större chans att få dem.
Detta är en av sakerna jag hittade:

http://www.tradera.com/--Polaren-o-Pyret-Po-p-Dress-Kofta-Kjol-stl-80--auktion_95762910

Vill haaa! Eller, Tyra vill ha =)

Något som slår mig nu när jag sitter i garderoben och surfar är att det luktar bajs här (nej jag pruttar inte), det luktar Tyra bajs...Kan jag typ ha råkat lägga en blöja här någonstans? Det är ju inte helt omöjligt, jag är ganska förvirrad.



Den lappen möttes jag av idag när jag kom hem! Idag åkte han iväg till Gbg, sedan vidare till Oslo. Okej! Han är inte borta så länge (han kommer hem på onsdag) men det är alltid lika trist när han åker.

Förresten så fyller min brorsa år idag, 13 till och med! En tonåring blir det av honom och det är antagligen nu han kommer att bli ASjobbig! Så det är bara att fördereda sig. 
Det är alltid lika bra att komma hem till mina föräldrar där vi firade Anton, först bjöds det på tårta, såklart! sedan efter någon timma insåg vi alla att, oj vad hungriga vi är! så weeei vi beställde KINAMAT! ååååh vad gott det var, men friterat är inte världsbärst. Hälften av min mat blev kvar, jag lämnade kvar den fast mamma insisterade på att jag skulle ta med den hem, Nej sa jag, imorgon äter jag en sallad! (vilket jag inte kommer göra)

Jag måste bara så ett slag för min termos jag köpte på IKEA också! 39 pengar och skitbra! Idag vid halv 11 på morgonen så kokade jag vatten och hällde i, vattnet är fortfarande varmt! Det är till och med för varmt för välling vatten! Bra grejer tjejer! Jag kommer absolut använda den, fast det känndes bökigt först och fast den är ful!


Dax att barnsäkra?

Tyra är överallt! Hit och dit kryper hon och ställer sig överallt hon kommer åt, lågt eller högt att ta tag i spelar ingen roll, hon ska upp! Och med detta krypande och stående väcks en viss nyfikenhet, ett visst oförstånd och en brådska hos Tyra som oroar mig. Rätt som det är står hon vid en vass kant och ska såklart suga lite på den och sedan släpper hon för hon tycker det är så kul eller så tror hon att hon ska stå utan att hålla i sig, och POFF! så har hon trillat och slagit sig så hon skriker (inte så illa hittills) eller så händer ingenting och hon gör samma sak igen. MEN, snart och rätt som det är så kommer hon säker trilla mot en vass kant och få ett hål rakt in i sin lilla saklle och dö för hjärnan rinner ut, jo jag lovar det kan hända...(eller inte) eller så kommer hon på att lådorna i köket faktiskt får att öppna och där finns det roliga knivar man kan suga på, ja ni hör ju! hon kommer ju skära av sig tungan och förblöda!
Så därför är det dax att barnsäkra hemma hos oss! IKEA har bra saker att säkra med för kökslådor och vassa kanter, kanske andra saker också? Vad ska man tänka på mer? Hon har ju en viss förmåda att tugga på sladdar också (hon stoppar verkligen in ALLT i munnen!) men dem kan man ju inte barnsäkra, ja... såpass mycket koll ska jag väl lyckas ha på min egen unge så hon inte tuggar på dem i alla fall.

 

 

Lite närhet TACK!



Undrar vad som händer i lilla Tyras skalle biland alltså. Efter eftermiddagssovet idag var det som om hon fått någon riktig knäpp i skallen, inget gick bra förutom att sitta i knät eller ligga på mig. Inte ens att leka på golvet eller sitta brevid mig på golvet funkade för fröken Tyra, vilket resulterade i att jag vad tvungen att uträtta nr 2 med Tyra i knät för annars hade hon tappat andan så som hon skrek. Man undrar ju, ont i magen? feber? hungrig?...hon hade ätit precis innan hon somnade, ingen feber och hon har faktsikt bajsat 2 ggr idag så jag tror inte det var magen som spökade... vad mer? bara närhetsbehov helt enkelt?
Jag och Tyra tog oss i alla fall ett bad vilket vi brukar göra när humöret inte är på topp, det gjorde saken lite bättre. Från en ledsen och fasklistrad bebis hade jag sedan bara en fastklistrad vilket är betydligt skönare än en ledsen. Ja men hallå! TÄNDERNA kanske!? man vet ju inte...

Jaja, nu sover i alla fall lillskruttan i sin egna säng! Det är så härligt att inte behöva tänka på att hon kan krypa ur sängen och slå ihjäl sig. Lugnare kvällar för mig och min panik över att Tyra ska trilla och dö. Det är sant jag typ har mardrömmar om det varje natt! Men ur sin säng kan hon i alla fall inte trilla, haha! Där fick ni jävla drömmar!

  

IKEAs spjäsängsskydd får IG

Ickegodkänt får IKEAs spjäsängsskydd av mig! Jävlar vad trött jag är på att Tyra hela tiden dunkar huvudet i sjpälorna! Inte så kul tycker jag och antagligen inte Tyra heller, hon börjar ju gråta! Skydden från IKEA är alldeled för låga och har ingen spänst i sig och dem är verkligen inte gjorda för en säng med hela kortsidor, utan dem måste bara vara anpassade för sängar med bara spälor runt hela sängen, så att knyta fast den går så där, BLÄ och FY!

I och med att min eller ja, vår ekonomi inte är helt OK just nu, för Carl är i väntan på jobb och utan CSN så kan vi inte bara punga up 500 pengar på ett högre skydd, så jag gör ett eget! Jag hade en gammal bäddmadrass till en 90 cm säng liggandes i källaren som passade perfa! Vaddet fixat och tyget tunt om gick bli ett påslakan som var meningen att jag skulle sy om till något annat men det har inte blivit gjort så jag använde det! Hur lätt som helst, jag är inte riktigt klar än, tiden idag räckte nämligen inte riktigt till. Men hittills har det nya skyddet konstat noll och ingenting! Det finns bara en sak som behövs att fixa, det är ett kant snöre som ska sys på så att det ser snyggt ut och snören så man kan knyta fast skyddet på sängen, men det fixar jag i morgon! Och det kostar typ 5 kr metern eller något, BILLIGT att göra själv + att ingen annan har något sådant heller och att det bli mjukare och högre än de skydd jag sett i affärerna, vilka fördelar va!

Detta är gjort hittills:






Haha, förresten Tyra kunde inte riktigt hålla sig borta. Hon är nyfiken nu och ska ta allt jag håller i eller pilla på allt jag gör. Det blev lite snett på sina håll när jag klippte men det löser sig sen när jag syr ihop det =)

 
min busiga tjej

BF

Första BF (barnfritt) för mig och Carl sedan Tyra föddes hade vi i torsdags. Vi lyxade till det rejält och köpte massor med goda ostar, skaldjur och bara dem godaste vinerna vi vet, såklart röda! + att vi åt världens godaste chokladkaka till efterrätt! Vi bara njöt av varandras sällskap och lyssnade på härlig musik, kvällen slutade med att vi dansade tryckare hemma i vårt vardagsrum...

ELLER INTE!

Det var väl så kvällen skulle blivit men jag och Carl var alldeles för lata och för oseriösa för att bli "romantiska". Istället köpte vi en box rosé, gin och pizza! Vi umgicks inte ens med varandra bara den kvällen. Torsdagar i Borås när nämligen som onsdagar på andra ställen, så varenda kotte gåt ut!
Vi knallade hem till en kompis pojkvän och förfestade, jag blev på riktigt fest humör medan Carl var mer sugen på att sitta hemma och youtuba musik med pojkvännen. Jag och Anne gick ut och svirrade runt i dimman, man kan inte säga att den lättade utan blev värre och jätterolig! Dimman alltså...
Kvällen slutade i alla fall med att Carl hittade mig på stan och vi gick hem, på vägen hem visades det lite väl mycket hud som jag avstår från att berätta här (jag vet att vuxna läser bloggen...) men roligt var det!



en gammal bild på oss

Jag vill gosa sönder dig!

Att gosa är det bästa som finns! Jag hade lätt kunnat ligga en hel dag i sängen med Tyra och bara gosa! När vi är i stugan passar vi på att gosa massor när vi inte har något direkt "hushållsarbete" som kallar. Tyra verkligen älskar att gosa med mig, speciellt när hon är lite halvtrött. Då kommer hon och lägger sig med huvudet mot min kropp, helst min axel eller mitt bröst, kikar upp på mig och ler sedan gosar hon ner ansiktet i armhålan eller i närmsta kudde. Jag vill gosa sönder dig min bebis!


  



Älskade lilla mjuka gosiga prutt bebis! Du är den bästa bebisen i världen och det är sant!

5 dagar i stugan

Rubriken säger allt, vi har tillbringat 5 mysiga dagar på landet i mina föräldrars stuga. Pappa hade sin sista semestervecka så vi passade på att åka ut för att umgås med honom och med varandra. Det har varit hur kul som helst fast samtidigt blir det lite väl mycket skog! Jag har ju varit där nästan 5 veckor nu i sommar och börjar känna att det faktiskt räcker lite nu + att Carl är allergiker så 5 dagar räcker mer än väl för honom ute i skogen.
Egentligen finns det inte så mycket att berätta, så jag slänger in lite mysiga bilder istället, 1 bild säger ju mer än 1000 ord, så ni kan ju hitta på orden själv! =)


pappa vakna!

 
Tyra pillar med sin socka och äter soffa


Tyrisen bastar  =)


pillapilla! gräset och alla småblommor är så fina!

 
Tyra gillar sin pappas fötter och min pappa byter förster, Carl hjälpet till och filurar

Tyra ♥ Sture

Jag tror Tyra är kär i Sture eller så vill hon bara vara katt.

  

Skål med bål

Tyra och Carl är typ vänner på kvällarna nu. Om jag försvinner runt 18 tiden så går resten av kvällen bra med pappa. Därför kan jag få lite "frihelt" och umgås med mina vänner på ett lite festligare sett än tidigare. Alkohol är underskattat och överskattat men en sak är säker man har faktiskt lite roligare efter 3 glas bål!


tvillingarna mumsmums

Min festkväll bestod av inflyttningsfest hos en bekant med mina tvillingar. Vi drack bål och lyssnade på musik på Youtube tills klockan blev halv 12. Då åkte jag hem, med mig hem hade jag snus och coola till Carl. Sedan gick jag ut igen. Ner till stan där jag skulle träffa tvillingarna igen, men så blev det inte riktigt utan istället träffade jag Jenny och vi tjötade ända tills klockan blev halv 3, efter det var jag hemma. Väl hemma väntade en jättepigg och glad Tyra lekandes på golvet och en hungrig Carl. Självklart hade jag köpt med mig mat hem så jag och Carl käkade kebab medan Tyra lekte snällt brevid, sedan gick vi och la oss! Vilken kväll va! Det är så skönt att ibland få vara hjärndöd tjej och snacka om hår, naglar och killars knäppa beteende! MEN, det är svårt att lämna hela Tyra snacket hemma...jag pratar gärna barnbajs med mina vänner fast dem inte bryr sig ett skit, men det får dem stå ut med!


jag och anne

En snabbvisit i Jönköping


I knät på gammelmormor

Eva ringde oss en dag och frågade om vi ville åka till IKEA, SJÄLVKLART vill man det (även om man inte har 1krona att handla för egentligen)! Vi packade in oss i Evas bil och åkte till IKEA i Jönköping, Tyra fick haklappar och ett  matsett (grodsettet) som alla barn har, jag och Carl fick ett nytt skohorn, så kul saker man man köpa där. När vi var klara på Ikea passade vi även på att hälsa på Carls mormor och morfar i och med att Carl flyttar snart. Vi käkade världens (förlåt) äckligaste kaka som var inköpt på Lidel och Tyra åt tallrik. Tyra var nog mest nöjd av alla med sitt käk! Jag åt i och för sig upp Tyras banan, jag var också ganska nöjd. Efter fiket åkte vi hem, Carl fick lite Algrensbilar med sig, dem gick åt på hemfärden, undrar vem som åt upp dem? (jag måste sluuuuta äta godis)


Vad kul man kan ha med en tallrik från IKEA

Att sluta amma (på riktigt)

Jag har på allvar börjat att sluta med amingen nu. Jag ammar knappt Tyra något alls längre på dagarna, endast på natten med då är det bara 3-4 tag sedan är hon nöjd, så alltså ingen hunger bara snutteri. Det känns JÄTTESKÖNT att sluta att amma MEN, att tänka på välling hit och dit känns inte helt OK, mest bökigt faktiskt, det är ju tur att hon äter såpass mycket vanlig mat nu så man kan ta med sig pureé istället för vällingen. Jag har i alla fall införskaffat mig en termos som är liten och smidig att ha i skötväskan om i fallt att!

Nackdelen med att sluta amma måste ju ändå vara att barnen blir hårda i magen! I alla fall Tyra. Vissa dagar kämpar hon jättelänge och trycker på så att nästan ögonen sprängs men ändå är det bara en liiiten "harlort" i blöjan. Jag tycker så synd om henne! Fast sammtidigt bajsar hon ju varje dag, så länge det är lite är det väl bra? Vissa barn har ju jätteproblem och bajsar bara en gång i veckan och ständigt hård mage så dem har ont helatiden, Tyra verkar i alla fall inte lida av magont (bara rövont =/ haha!)


Att kämpa för inget....

Att uppdatera

Ett sånt glapp IGEN, inte konstigt! Jag väljer självklart att umgås med Carl innan han ska åka iväg till Oslo (den 5 augusti) och "lämna" mig och Tyra hemma i Borås. Nja, lämna och lämna... I vilket fall som helst, därför blir det så sällan med uppdatering. Men ikväll passar jag på när Tyra sover och Carl halvslumrar på soffan.

Vi har hunnit göra en hel del den senaste veckan. Jag har haft tjejkväll, Carl har slutat skolan, vi har varit i jönköping och i stugan, jag har varit på fest och Carl och jag har haft vår första kväll tillsammans utan bebis.

Jag kör några inlägga så kan ni välja själva vad som är värt at läsa, om fest, bebis eller något annat strunt.


Bevis!

Här kommer det lite bevis på att jag inte bara skriver en massa strunt! Tyra kan faktiskt ställa sig upp själv. Här kan ni se en ganska så nyvaken Tyra där benen inte riktigt hänger med, men se hon kan ställa sig! Vilket underbarn jag har, jag vet då INGEN som varit under 6 månader (hon lärde sig när hon var typ 5 månader och 4 veckor) som har kunnat dra sig upp till stående helt själv! Och det läskiga är att hon nu försöker med möblderna, vilket resulterar i att hon trillar 100 ggr av 100, men man måste ju lära sig på något sett.

 

min duktigaste tjej


sitta utan stöd går gaaanska bra nu också

Tyra och Carl

Mina solstrålar!

Tyra kryper och kryper, mest kryper hon när hon är arg, frustrerad och ledsen. Ibland kryper hon också när hon får syn på något riktigt fint som hon bara måste ha! Idag kröp som från vardagsrummet till hallen, hon hade fått syn på en BR-påse och den var visst JÄTTEFIN! Hon kryper också efter mig en del nu, antagligen bara för att hon vill bli buren. Lite jobbigt är det allt att ha ett så otroligt mammigt barn, men Carl gör det lättare när han kommer hem tidigare på dagarna och kan leka med Tyra ,så jag får göra ingenting och allt som behöver göras. Tänk om hon kunde lära sig att älska sin pappa lika mycket på kvällarna som på dagarna, vi får väl hoppas att det "kommer".

 
bebis + lejonpappa

Ett ½ år den 7 juli

Min lilla Tyra är redan ett ½ år! 6 månader som bara har rusat förbi! Och vad mycket hon lärt sig sen! Hon kan nu krypa, dra sig upp vid möbler (det lärde hon sig för en vecka sedan) och nästan sitta helt själv utan stöd! Tyra äter mer än gärna och har verkligen inga problem med maten vilket uppskattas oerhört av oss. Det blir så lätt att göra käk till henne när hon nöjer sig med det mesta. Hon sover halva natten i sin säng och halva i vår. Just ja! 2 tänder har kikat ut och håret växer så det knakar! Tyra pratar fortfarande mycket, ibland när hon ligger på golvet eller i soffan kan hon prata med någon sak hon håller i jättelänge, hon låter väldigt allvarlig när hon pratar med sina saker...Hon är så mysig!
Något som är mindre mysigt är att hon vissa dagar och vissa timmar på dygnet är så OTROLIGT mammaig! Det blir ganska så påfrestande efter ett tag och man blir jättetrött i hjärnan av att höra henne vråla, ja VRÅLA inte skrika efter mig bara jag jätter mig i soffan och hon sitter på golvet precis nedanför mig. Men annars så är hon väldens bästa! =)

Vi firade Tyra lite igår ocskå, hennes farmor, farbror Oscar och "faster" Jenny + hund var här. Tyra fick presenter och fruktpuré. I 6 månaders present fick hon en pool av sin farmor som vi invigde samma kväll. Tyra älskar verkligen att bada (det gör väl alla barn??) Jag tror hon saknar babysimmet en del, hon blir helt tokig i vattnet i alla fall. Snart kan hon nog sitta själv och bada så man slipper bada med henne (fast det är ganska så mysigt). Poolen kommer nog vi har massor med användning för, både i stan och på landet. Av farbror och faster fick hon en mysig leksak, det såg ut som en tusenfoting eller larv kanske? Det var en fischer price grej i alla fall och Tyra älskar den!
En mycket lyckad dag med vår älskade lilla bebis som håller på att bli jättestor nu! Snart går hon säkert också! (eller ja...)

  
min sötaste och gladaste tjej

 
kalasa med farmor

  
Tyra käkar dalahäst


bada i den nya poolen =)

Nu blir vi norska

Carl fick jobbet! Jag har redan börjat flytta och packa (i tanken i alla fall). Åh! Det är så spännande, en helt ny stad, ETT HELT NYTT LAND! Undrar hur det kommer funka, jag känner ju typ INGEN där! I och för sig så känner jag ingen här heller, eller ja, jag umgås inte direkt med någon här heller. Folk utan barn vill festa alla sina lediga stunder och det kan inte riktigt jag göra, skit samma! Nu ska jag i alla fall ragga på alla som har barn och skaffa mig nya vänner (försöka i alla fall, det kan väl inte vara så svårt?)

Vi har kvar vår lägenhet tills sista oktober, fast vi vill bli av med den tidigare dock! Är det någon från Borås som är i behov av en 3:a, STOR ska tillläggas. Klädkammare är inte inräknat i kvm så den får man gratis och den är helt enkelt jättemysig! Vindvåning är det ocskå + att den är billig i hyran. HYRHYRHYR! Vi kan vara ute sista 1 Augusti redan!
(Om nu någon vill kika på den så komkomkom!) 

Nej, nu ska jag tänka vidare på vad som skall med och vad som skall stanna kvar.


Att städa ihop en loppis!

Nu har jag städat klart. Eller nja, nästan jag kan ju inte direkt damsuga så här sent (23:45).
Jävlar vad mycket grejer vi har hemma egentligen, sådan som jag (vi) aldrig använder men man KANSKE behöver den/det, fast det inte har hänt på det sista 2 åren.
Jag skulle vilja ha en egen loppis! Fan att jag inte hyrde ett bord på Åhaga när dem hade storaloppisdagen där, jag hade kunnat sälja massor! Kläder, prylar,  smycken, skor...ALLT MÖJLIGT! Kan man ha en egen loppis, vem vill köpa mitt skräp? Ingen antagligen, folk vill bara ha skräp men inte betala, men en 5:a kan man la få för en klänning eller? en matta för en 10:a? nej 20 i alla fall....
OM vi flyttar till Oslo ska jag total rensa bland allt vi äger och har, vad ska med, vad ska stanna (i förråd i borås) och ska bort? Något som ska bort är i alla fall massor med saker som inte är våra, Det ska kag börja med i morgon redan, att göra "Lämna tillbaka påsar" Då sammlar man allt som är någon annans och ger tillbaka och så plötsligt har man mindre saker hemma.

Nu sätter jag mig nog vid TV, datorn börjar låta som en dammsugare som håller på att explodera...vill juinte riskera att dö när Carl ändå kommer hem imorgon!

Utan Carl

Med en sovande bebis och en bortrest Carl känns livet ganska sådär faktiskt måste jag erkänna. Värst är det nog att Carl är borta, Tyra kan jag egetligen bara väcka om jag verkligen vill....(men jag vill inte!)
KOM HEM NU JAG KAN INTE SOVA UTAN DIG!

Hur ska det gå om Carl får jobbet i Oslo, han kommer att åka dit före mig och jobba (antagligen). Då bli jag ensammast i världen. Alla jag känner får akta sig, jag kommer att våldgärsta hos folk bara för att få lite sällskap (och sömn).
Äh, om jag inte skulle passa på att städa lite när bebisen ändå sover och jag är vaken?

Så får det bli
!


Jag och Carl i Oslo för snart 3 år sedan,
Då kännde vi inte ens varandra men jag tyckte han var snygg och bjöd med honom som min + 1 på bröllop i Norge, vi kom aldrig till bröllopet istället lärde vi känna varandra med för mycket öl och massor med gos hos goda vänner i Oslo.

Med ångest i onödan

Här sitter jag uppe mitt i "natten" och tänkte betala räckningar. Jag har laddat upp i säkert en vecka med ångest inför detta, jag hatar verkligen att se pengarna försvinna från kontot! Jag vill så gärna göra kul saker och unna oss grejer och aktiviteter nu i sommar...men näääe, räkningarna måste ju betalas!
Jag har till och med väntat 2, nästan 3 dagar för länge, för att jag har sånn ångest! Inte bra alls. MEN, just som jag skulle logga in på min bank så blinkar det i rutan på internetdosa "BYT BATTERI". VA!? jag som äntligen tagit mod till mig och tänkte få mitt sureri över pengarna överstökat innan Carl kom hem. Jag väntade till och med tills Tyra sov för att vara glad mot henne heladagen.... Nu vet jag bara vad som väntar i morgon, ÅNGEEEST igen för de jävla räckningarna. Inte för att vi har många men ändå! Varför kan man inte typ få en gratis månad på sommaren med hyra? Det hade ju varit toppen! Eller höja föräldrapenningen med siiisådär 5000 pengar på sommaren? Eller lite exta barnbidrag? Jag har då många bra idee´r jag borde fan bli politiker! (ska bara lära mig att stava först, jag tror det kan vara bra)


politiker; plitikpletikpollebläblabla viktigt med pengar!

RSS 2.0