Fat belly!

Här om dagen var jag och hämtade kläder från ett förråd vi har. Endel preggokläder men även vanliga kläder i lite större storlekar som jag hade när jag var gravid och efter jag fick Tyra. Jag tänkte nämligen att jag skulle kunna knöla ner allt fläsk i ett par vanliga jeans och slippa preggojeansen. Och mycket riktigt det kunde jag!

Jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen? Att få på sig en vanlig byxa och kunna knäppa med utryme kvar i vecka 25 kanske är kul, men att veta att jag var så tjock (tjockare! dem jeansen satt tight efter Tyra) för ett år sedan känns så där. Något mer som känns sådär är att mina preggobyxor som jag köpte när jag väntade Tyra kändes tightare nu än då! Ändå jag har hittills inte gått upp mer än 1,5 kg och magen är mindre + att min startvikt var den samma som när jag väntade Tyra...

Äh detta  blev ju svammligt men det jag vill säga är väl att jag känner mig tjock. Ännu tjockare känner man sig ju när den riktiga tjockismagen hänger över byxan...snyggt? NEJ!

 

 


Borås at last!

Oj shit! Nu är det exakt 2 veckor sedan jag bloggade sist. Inte så konstigt kanske för hemma hos mina föräldrar (där jag och Tyra faktiskt bor för tillfället innan flytten i augusti) har datorn total kraschat!

Ja, som sagt har vi landat i Sverige, närmare bestämt i Borås. Massor och inget har hänt under de dagar vi varit här. Kan dra en lite summering;

Tyra och jag har varit på inskolningssamlat, hon ska börja förskolan den 9 augusti. Det känns toppen!

Vi har firat midsommar på landet och jag har gått runt och fläskat utan att ha fått en endaste gnutta färg även om jag verkligen gått i bikini från morgon till kväll. Jag har inte ens bränt mig! Undrar var mitt braiga Oslo-gravidpigment tog vägen!

Jag har varit rikare än på länge och plötsligt blivit fattigare än jag varit någonsin. (Jag hatar nu mera CSN kan vi säga!)

Tyra har sagt "dumma mamma" vilket inte kändes helt OK. Jag har nu bestämt mig för att sluta läsa "Maxs Kaka".

Jag har äntligen fått gå till sjukgymnasten. Hon var jättegullig och gav mig massor med bra tips. Tyvärr är det svårare att följa alla "regler" som gäller som jag vill minska smärtan i ryggen.

Mera då? Jag har ingen aning egentligen. Vi tar vart vi är nu istället;

Carl är här och hälsar på. Han kom en vecka tidigare än planerat. Han åker redan på fredag men kommer nästa vecka igen. Så just nu bor vi alla hos Eva så hela familjen får plats tillsammans.

Mer än så ska jag inte tråka ut er med! Förhoppningsvis blir det inlägg dagligen igen, men jag lovar inget. Det beror helt på hur kommande dator veckor ser ut =P Just nu hos Eva kan jag i alla fall hålla bloggen uppdaterad ett tag.


3 dagar

Carl är ledig, han har fått ledig till torsdag! Vi åker på fredag förmiddag innan han börjar jobba. Härligt att få umgås (och få sovmorgon...haha) de sista dagarna!

Vardagen är jobbig, jag har en infekrion i tummen. Den luktar illa.


bilden är tagen igår, idag vågar jag inte visa den!


En glad tjej och "ässen" mamma

Vi är bästisar igen, jag och Tyra alltså. Snacka om att vända på en 5-öring! Idag har hon varit så härlig så jag knappt känt igen henne, humöret på tipptop! Enda gången hon skrek till idag var när hon fastnade under sin säng (vad hon gjorde där vet jag inte) och det är en mycket godkänd anledning till att skrika.

När vi handlade idag tyckte jag minsann att vi kunde få skämma bort oss lite. Billiga nöjen är något vi får ta till nu när inte våra plånböcker är så tjocka. En bit vattenmelon och såpbubblor á 27,50  kr blev vårt nöje idag. Det var vi helt klart värda! Vi satt ute och blåste bubblor och delade på vattenmelon innan vi gick in och storstädade toaletten.
Vi gjorde så att säga två flugor på smällen, bada/dusch och spola golv samtidigt! Alltid lika uppskattat. 

Förresten, jag har börjar gråta mer. För allt. Tecknat, nyheterna eller bara om Tyra gör något speciellt. Det har gått så långt nu så Tyra inte längre bryr sig. I början blev hon lite illa till mods och sa "mamma ässen" och gjorde ledsen min och såg besvärad ut. Nu är det mer att hon konstaterar "ässen" och går. Ni förstår, tårarna rinner ofta ner för mina kinder här hemma så min lilla tjej blivit van. Kanske bryr hon sig inte längre heller för jämt när hon säger ”mamma ässen” eller ”ässen” så börjar jag fnissa för jag kommer på mig själv och säger något i stil med "ja, mamma är lite ledsen, ibland blir mamma det, mamma tyckte så synd om nallen bara...nallen blev också ledsen" och då brukar hon kontra med ”nallen ässen”.

Nu ska det ledsna och illamående mamman snart gå och lägga sig.

GodNatt!


vi fick kattbesök ute i sommar solen,
sofie grannarnas katt jagade bubblor och gosade


4 dagar

Tisdag, Onsdag, Torsdag och Fredag, det är 4 dagar tills vi åker. Alla våra kläder är ner packade, skorna är i en separat påse och jag har börjar sortera bland Tyras leksaker. Hon behöver ju inte ha med sig alla nu liksom. Mer kan jag nog inte göra i packningsväg för vår del. Hygien avdelningen packar jag ner samma dag vi åker.

I lägenheten går jag runt och småstädar och sorterar hela tiden. Det syns inte. Alla rum ser ut som slagfält, men jag lovar jag har koll på läget och vet vart varenda lite pryl ligger! Jag har rensat bland våra kläder igen (mina och Tyras). 2 plastpåsar med kläder och skor som åker i UFF-kontainern någon dag snart. Även lite handdukar. Jag vägrar att ha med mig massor av skit vi ändå inte använder. Har sorterat bland alla våra viktiga papper också, 2 plastpåsar med bara skit! Fy vad man sparar mycket skräp!

Det känns bra att förbereda så mycket som möjligt inför flytten även om det är ett tag kvar. Det blir lättare så när jag ensam kommer några dagar i juli för att hjälpa Carl att packa. Det blir liksom bara packa, och inte slänga, sortera och städa. Egentligen kunde vi nästa packa ner allt redan nu så det var gjort. Carl är inte hemma så mycket när vi inte är här och när han väl är det så använder han knappt något hur köket. På sin höjd en djuptallrik och en sked. Smartast hade varit att gå till Europris och köpa plastmuggar, bestick och tallrikar. Men tyvärr är lådorna slut så vi får vänta med att packa resten så han får diska istället =P

Nu ska jag in till köket och rensa bort ännu mera saker som antagligen ska slängas sedan ska jag avsluta förråds-städningen och hänga tvätt!


Gissa vad!?

En ledtråd; dom växer och växer och växer!


Hitler fasoner!

Om det är möjligt så har monstret totalt dragit ner mitt humör i botten, i svartaste djupaste botten. Det är svårt idag, svårt att vara mamma! Allt jag gör blir och är fel.
Får hon inte vatten gråter hon, får hon vatten gråter hon. Sitter jag inte och slår ner alla plupparna på bultbrädan gråter hon tills luften försvinner ur hennes lilla kropp, slår jag ner plupparna tar hon bultbärdan i från mig och kastar den. Mat har hon i magen, sovit sina timmar för dagen har hon också gjort. Jag har lekt med henne, ritat med henne, hon har fått vara med på allt. Men inget och jag menar verkligen INGET duger!

Ja, men så undrar ni säkert varför jag sitter här framför datorn. Jo! Här är det enda stället hon inte skriker på mig. Här "får" jag sitta för mitt egna barn utan att hon svimmar av förtvivlan. Jag får inte hänga tvätt på badrummet, jag får inte plocka in i diskmaskinen, nej jag får inte ens låta garderobsdörrarna stå öppna så det blir lättare att packa.
Nej, vid datorn ska jag sitta så hon från sitt rum kan ta 2 steg och sedan se mig eller sitta i sängen bakom mig och bara titta på mig och gråta. Såna här dagar är det sämsta som finns.

Ni ska få ett smakprov. Efter middagen (vid 16 tiden) testade jag att lägga Tyra. Det gick sådär. 5 minuter kanske är lång tid att kolla igenom för er? Men gör det! Är det någon som känner igen sig?

(Innan jag ens hann tryck på "Spara & publicera" knappen höll hon på att somna stående. Nu sover hon för natten 1,5 timma för tidigt (17:35), utan välling och pyamas i vår säng! Ibland undrar man varför dem ska vara så attans envisa)


lilla monstret!


5 dagar

Det har blivit ändrade planer. Vi åker till Borås tidigare, redan till helgen som kommer. Det vill säga om ca 5 dagar. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag och på fredag kommer min pappa för att hämta oss. Det känns sorgligt men samtidigt väldigt skönt att komma ifrån Oslo. Vår vistelse här började bra men har slutat i någon form av... jag vill inte kalla det katastrof, men saker och ting blev inte som vi tänkt oss helt enkelt.

Snart ska jag börja packa... om. Våra resväskor är redan halvvägs packade men jag känner mig inte riktigt nöjd med fördelningen så jag måste nog helt enkelt stuva om bland allt. Jo, det är egentligen onödigt men jag har verkligen inget annat att göra en grå dag som denna. Kanske ska göra en lista i stället med vad jag behöver ta med mig.

Det är ju trots allt så att jag och Tyra flyttar tillbaka redan nu och kommer att behöva ha alla vardagsgrejer och lite till med oss, men vad? Kanske ska jag ta och lägga fram allt, så det är lätt att använda om vi så behöver. Det är ju trots allt några dagar kvar till vi beger oss så allt kan jag ju inte packa undan.

Fy vad tungt det känns redan nu att vara den som flyttar ifrån någon, att lämna någon ensam. Förra sommaren var det ju Carl som flyttade ifrån oss, vi hade ju fortfarande varandra men Carl han har ingen. Jobbigt. Jag vet att det inte är för alltid och att han snart flyttar efter. Och innan han ens flyttar efter så kommer han över i 4-5 dagar när han har "semester", ja han kommer faktiskt bara 3 veckor efter vi har åkt, det känns som en liten tröst i alla fall.

Nu ska jag börja förbereda mig mentalt för att bo i en resväska till augusti.


vi får väl se hur många väskor det blir tillslut


VM

Det är visst livsviktigt med fotbolls VM och man måste kolla! Jag förstår inte grejen, Sverige är ju inte ens med. Varför vill man kolla då?


kolla med stängda ögon då eller?det är coolare att bli matad med melon!

 


v. 23 (22+0)

Skulle nog påstå att magen satt sig nu alltså blivit ganska hård bara på en vecka! Jag antar att man inte kan missta mig för en tjockis, utan att det syns att jag är gravid.

Jag fortsätter med foglossningen, lika bra tycker jag! Man är mycket coolare om man klarat en hel graviditet med forglossning så det så! Finnarna blossar upp med jämna mellanrum. Nu ska jag visst ha 3 jättestora otäckbara finnar istället för 6 små täckbara. Spännande detta med att vara gravid, plötsligt blev jag som en tonåring igen, trött, finnig och smygtjock!

Datum jag ser fram emot nu är 23 juni då har jag tid hos en sjukgymnast och den 6 juli då har jag BM tid. BM tiden ser jag mest framemot för jag vill väga mig, haha! Jag är toknyfiken på vad jag gått upp alltså. Börjar noja för att jag ska smälla på mig 20-30 kg (som jag tror är omöjligt för mig egentligen). Läste nämligen i Katrin Zytomierskas blogg idag att hon gick upp 33 kg under sin graviditet! Hur är det möjligt?! Jag hoppas verkligen inte på mer än 13 kg som jag gick upp med Tyra. Det finns visst dem som inte går upp något också, min mammas kusin påstår att hon inte gick upp ett endaste kilo när hon väntade sin dotter! Jag tror ju inte ett skvatt på det, men tänk vad smidigt och inte ha något direkt "extra" att tacklas med sedan. 

Förresten, jag hittade ett papper med mitt sista mått runt om magen med Tyra, slutade på 109 cm. Det ska bli kul att det hur stor jag blir denna gången.

125 dagar kvar till BF
  


Mååla

Det ritas väldigt mycket hos oss, eller som Tyra säger "mååla". När Tyra blev 17 månader i måndags fick hon sitt egna ritblock (efter att ta ritat upp alla våra kollegieblock) och ett packet kritor. Det blev väldigt poppis att få sina egna grejer och nu har hon snart ritat slut på ALLA papper i hela blocket!

Min bästis är jätteduktig på att rita, hon vet vilken krita som är gul och vilken som är brun. Hon vet även att nallen är brun. Hon sitter hela tiden och berätta om vad hon ritar och är väldigt koncentrerad.

Jag filmade henne lite här om dagen, jag vet inte hur koncentrerad hon är här för så fort jag drar fram kameran så vill hon ha den och kika bilder. Jaja, lyssna och titta på min duktiga tjej.

 


Dyrt vs. Billigt

Hittade hoppdjuret, eller nja en liknande på kitsch.se som är betydligt dyraren än den vi köpte. Skillnaden är egentligen inte sååå stor och funktionen är ju den samma. I detta fallet väljer jag billigt alla gånger! Tyra märker ändå ingen skillnad, bara vi vuxna som vet hur orginalet er ut och vad den kostar. Några slantar sparade till annat!

 den dyra kitsch.se 325:- vs. den billiga netto 129:-


Böldpest

I början av året blev jag finnig, jag visste inte varför. Nu vet jag, graviditeten. När alla dessa småfinnar blossade upp började jag få ont bakom ena örat och kände där den största finne jag någonsin känt... trodde jag! Så här ett halvår senare så inser jag att det visst inte är en finne utan världens äckligaste BÖLD (eller snarare fettknöl). Jaha, då har jag fått en fettknöl precis som min mamma. Hon opererade (dem sög ut innehållet) bort sin i våras och sa att det var det värst hon har gjort, inte i smärt väg utan i äcklighetsväg.

Jag är vill operera bort min nu, innan den blir för stor. Kanske smartare att vänta till hösten med tanke på infektionsrisken i sommar.

Jag är äcklig!


ett monster!


Bad day

Ont i magen, ont i huvudet, trött och finnig.

Jag önskar så att vi bodde i Borås nu så Tyra kunde hänga med ut till stugan i helgen med mina föräldrar. Jag behöver få vara ensam, bajsa ifred, ha det mörkt och somna på soffa när jag vill.

Önskarönskarönskar
att hon ville sova denna eftermiddag... det blir det ju inget av det vet jag. Nu har hon fullt upp med att stänga och öppna dörren till sitt rum, hon når dörrhantaget plötsligt... när blev hon så lång?


jag vill helst spendera dagen här, i sängen! fookk jo!


muslortar och bulldegar

Dagen började tufft för både mig och Carl. Båda hade ögon som små muslortar och hjärnor som bulldegar enda till klockan 12 (och med det menar jag att vi sov i omgångar till kl 12). Sedan ryckte det till och vi åkte till IKEA för att egentligen bara handla lock och mugg/haklapp/sked/tallrik-set till Tyra. Men som alltid när man är där kommer man hem med lite mer! Varken jag el. Carl käkade lunch innan vi åkte, vilket resulterade i att jag nästan la en pizza utanför hissen till restaurangen, det hade ju varit lyckat! Som tur var hann ett hyperventilerade likblekt monster ner till toan och hulkade upp massor av luft och vatten. Sedan åkte monstret upp till sin familj igen som satt och lunchade (monstret var jag)!

Som sagt det blev en del andra saker, inget dyrt! Det var typ jätterea på IKEA så vi fyndade faktiskt allt på rean. Och detta var faktiskt saker vi skulle ha, okej inte ljusen och mobilen, men de andra sakerna! Tyvärr fanns inte mat-settet... får väl bli att jag köper det i Sverige sen, eller så åker jag till det andra IKEA en annan dag.


Grått ute, grått inne, gått i hjärtat, grått i sinnet

Blääää!

Bebispromenad

Min eftermiddag, halva i alla fall har spenderats på bebisprommenad med Johanna och Hanna. Det hanns även med en fika och varken jag eller Hanna kunde hålla oss borta från glassen som cafét sålde, tur var väl det i och för sig för den var sjuktgod!

Måste säga att det är lika skönt varje gång att få komma iväg ensam en stund, därför känns det lite extra snopet att jag missade min "mini semester" till Borås. Ännu mer snopet känns det ju att jag blev snuvad på 220 spänn och alla ärenden som skulle uträttas, bla. att köpa nya nappar till Tyra! Dem säljer ju inte Esskas nappar här och hennes börjar bli riktigt "tråkiga" nu och jag tror inte dem håller ut ända till juli faktiskt.

Jaja, i vilket fall som helst, jag träffa Johannas bebis Noah. Han är helt ny, och varje gång jag ser en så ny bebis så känns det som att det är den minsta människan jag någonsin sett. Men så kommer jag ju på att min Tyra var ännu mindre! Tokigt att hon blivit en så stor tjej nu. Det händer verkligen otroligt mycket på 17 månader med ett barn!

Carl och Tyra har hängt hemma hela dagen, det har nämligen regnat till och från här idag. Eller nja, dem var en sväng till affären. Smör, vax och naccos stod på listan.
Även en annan sak inhandlades, en överraskning till mig! Carl hade lagt den i naccopåsen så jag skulle se den när han åkt (han är ute på öl äventyr) men kunde inte hålla sig! Katie Meluas nya skiva fick jag! Yeey, gladgladglad blev jag för jag verkligen älskar henne. Senaste idag satt jag på T-banan in till stan och lyssnade på henne på min I-pod och kom på mig själv gråta (dessa hormoner va!) bland alla människor!

Nu ska jag snart hälla upp lite TACCOSÅS och naccos var sin skål och gluffsa i min ensamhet till någon bra Astrid Lindgren film jag fått av Hanna!alltid kul med överraskningar, nya skivan =)

 
1 dag (ängel) vs. 17 månader + 1 dag (monster)


Vad har du hemma?

Detta är gott;


Men vad gör den hemma hos oss? Jo det är ju visserligen vi som köpt den, men jag menar vad gör den fortfarande hemma hos oss??Ja, ni förstår? Vad gör den fortfarande hemma hos oss? Alltså, vi flyttade inte ens till Oslo 2008, utan 2009 ja faktiskt nästa exakt ett år efter Balsamicons datum gick ut! Galet att vi ens har kvar den! Slår vad om att man dricker den blir man kanon på nolltid! Hua, den är i alla fall ut hälld nu och kastad (eller, undanställd till vi ska återvinna allt glas nästa gång)


Snyggt från Nelly.com

Jo men detta eviga tjat om pengar. Detta kommer helt klar bli en "fattig" sommar för oss i och med flytter oså. Men ändå vill jag ha, ha, HAAA kläder, i massvist också! Give me money, please? Jag förtjänar faktiskt att vara snygg i sommar och till mina höggravida dagar i höst. Kikade nyss in på Nelly.com och fastnade lite (mycket) extra för dessa saker;


När ska turen vända?

Och ni tror att jag sitter i Borås, kanske med ny färgat hår, är jättenöjd och glad efter mitt Aurora besök idag. Det gör jag inte. Jag sitter inte i Borås. Inatt kom Carl hem med detta kvittot;YOUR CARD IS CAPTURED! Tack för den Norge! Mitt kort blev alltså insuget i en automat så jag fick inga pengar till taxin jag skulle tagit kl 4 i morse till bussterminalen. Och kollektivtrafik kunde jag inte heller åka för så sent/tidigt går det INGET! Varken buss eller T-bana, så taxi var mitt enda alternativ och det sket sig! Inga cash hemma och Carl hade sin plånbok hemma så inte kunde han ta ut pengar heller. Inga pengar helt enkelt! Fucking fabulous alltså! Där missade jag både en tandläkartid och den viktigaste av allt, min Aurora tid.

Jag som trodde att jag skulle få turen med mig efter jag hittade den där 5-klövern, men så var det nog inta alls.

Man får väl i alla fall tacka för förstående människor! Min BM Ann-Sofie som jag skulle till på förlossningen kändes förstående och tyckte att det var synd att inga tider fanns i sommar, men jag fick närmsta luckans som fanns... den 23 augusti! "Ja, vi får helt enkelt ta och klämma in dig några gånger innan oktober! Det ordnar vi!" sa hon! Tack gode gud för jag behöver verkligen prata!

Ja, jag är i alla fall fortfarande jävligt irriterad. Inte bara för detta utan för vi i allmänhet har sån jävla otur med ALLT just nu! När ska turen vända? Käre Gud, vi här i källaren i Höyenhall Oslo behöver lite tur! Kan du fixa det, SNARAST! (undrar om Gud läser bloggar...?)


Midnight Passion

Vi får väl se om nagellacket ger mig någon "midnight passion" för säkerhelts skull lämnar jag en liten snäll förfrågan på kylskåpet också.det är väl ingen hemlighet direk att jag och Carl ligger,
eller?


Pottan

Det här med potträning. Jag tog upp det sist med vår BVC-tant att jag tänkt att börja med det lite smått nu och så frågade jag om hon hade några bra tips. Det hade hon inte, hon tyckte att det kändes lite tidigt fast "det är ju upp till var och en" som hon sa.
Jag fick i alla fall ett papper av henne som barnpsykologer på SÄS har satt ihop. I vilket fall, tidigt eller inte så har vi börjat att potträna. Jag peronligen tycker inte att det är tidigt, 1,5 år är väl en utmärkt ålder och speciellt med tanke på att det är sommar nu så kan de flesta "olyckor" få hända ute istället för inne i soffor och sängar.

Med allt detta babblande kan jag i alla fall säga stolt att idag var första dagen Tyra själv sa att hon ville kissa och gjorde det!

Jag låg i soffan och kollade barnprogram. Då sa Tyra "Kissa, Kissa, kom, pinga, pinga" (och för den som inte förstår vad pinga är så är det springa) Jag förstod inte riktigt att hon menade allvar då hon faktiskt säger så ganska många gånger per dag och får sätta sig på pottan men då utan resultat. Men idag så kissade hon på pottan!
Yeey, stolt jag är nu va! Hon sa till själv och gjorde det, 1-0 till mig (mummelmummel på BVC-tanten!)


Solskydd

Även om jag smörjer Tyra 1-3 ggr per dag (beroende på hur mycket vi är ute) så funderar jag på att köpa en solskyddad baddräkt till henne. Det känns faktiskt ganska så vettigt, och som en bra investering på många vis. Jag har nämligen insett, ja det gjort väl jag för längesedan att Tyra inte tänker sitta insmord i skuggan med kläder på sig hela sommaren, nej knappast alltså! Vi kommer ju spendera en månad på landet och där har jag i alla fall planerat att slänga upp en pool som blir stående hela sommaren. Så att köpa en en baddräkt som skyddar låter i mina öron inte alls som en dum idé.  Då ska man bara välja vilken man vill ha...


I morgon åker jag till Borås, ensam!

Tänk att jag ska få åka iväg själv! Jag är så jävla nöjd över det! Även om det bara är till tisdagen och mest åka buss så är jag nöjd!
Få sitta ensam, läsa, lyssna på musik och sova på bussen! Jag älskar att sova när jag åker bil/buss/tåg, vilket annars är väldigt svårt i och med att Tyra alltid är med.

Jas ser verkligen fram emot mitt stressiga morgonschema som väntar imorgon;

04:30 Bussen går från Oslo
08:05 Bussen framme i GBG
08:10 Bussen går från GBG till Borås
09:20 Framme vid SÄS (sjukhuset)
09:30 Tid på Förlossningen hos AuroraBM på sjukhuset

Ja, det gäller verkligen att det klaffar med tiderna annars är jag ganska rökt, om vi säger så!

På eftermiddagen ska jag försöka ta mig till förskolan Tyra ska börja på för en titt och på kvällen ska min mamma färga mitt hår (äääntligen!) + att jag ska sy upp massor med saker!

Dagen efter har jag ett tandläkarbesök och sedan bär det av hem igen, en intensiv resa kan man kalla det!


oså google jag buss...


v. 22 (21+1)

Bebisen rör sig mer och nu vet jag ungefär vilka tider på dygnet det händer också. Kan det vara så att "Pål" redan har egna rutiner? Kanske...? Carl har i alla fall otur, han har inte lyckats pricka in en endaste sparkfet än!

Jag har kommit på hur klantig jag varit denna graviditet, snacka om att minnet svikit mig från förrsta stund! Jag har helt glömt gravidförsäkring! Hur dum får man bli!? På måndag ringer jag till Länsförsäkringar och fixar det på direkten, det är vekligen något man måste ha tycker jag (det är ju förtusan som en barnförsäkring!).

Annars så knallar det på hur bra som helst. Kanske blir tjatigt men jag mår verkligen toppen! Foglossningen ligger där i bakgrunden hela tiden, men gör sig som jag nämnt tidigare mest påmind när jag rör mig mycket (och med mycket menar jag egentligen ganska lite...). Jag har det sista dragit med Carl ut när det ska handlas så han kan bära korgar och putta vagn fram och tillbaka från affären, och den lilla vardagshjälpen är verkligen en supertjänst för mig!

Imorgon blir det Aurora besök i Borås, och det ser jag fram emot jättemycket! Jag har gjort en lista över mina "rädslor" och funderingar kring förlossningar, hoppas jag kan få massor av bra svar och hjälp!

Från blimamma.se;

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt...
Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och andra naturliga baslivsmedel.

Seriöst så vet jag inte om alla kan det, såna som inte känner mig skulle nog lika gärna tro att jag bara blivit småtjock. Jag kan faktiskt känna en tydlig kant av livmodern ca 2-3 cm ovanför naveln och detta med vikten är jag jättenyfiken på! Sist jag vägde mig hade jag ju inte gått upp ett endaste kilo utan ner (ja, ett halvt i alla fall!). Men nu känns det som jag tryckt i mig alldeles för mycket skit för att ha stannat i vikten, för jag är typ hungrig varannan timma, ge mig mat säger jag bara! Gärna mat med mycket smak, ingen fisig fisk utan starkt ska det vara! Frukt äter jag gärna, om någon annan skalar och gör den i småbitar för mig, haha!

131 dagar till förlossningen och bebisen är ca. 25.3 cm från hjässa till fot (men jag vet ju redan att min bebis är mindre, det sa ju UL-tanten Åsa.)morgonmage och kvällsmage, stor skillnad eller? det tycker jag!
bilder från igår 21 fulla veckor


Min bästa ovänn

Klockan är inte ens 10 och jag och Tyra är redan ovänner. Känns ju sådär faktiskt.

Jag har ingen aning om hur vi ska lösa våra problem heller för allt hon vill göra är sånt hon inte får och allt hon försöker gör som är OK går åt skogen och då blir det en släng på golvet och massor av skrik. Typ som nu. Hon lekte att en penna och en papiljott var en glass, men så trillade papiljotten av pennan och... ja då var inte leken rolig mera. Samtidigt som jag försöker hjälpa henne med allt, så skriker hon bara neeeeej och kaskar sakerna i väggen eller på golvet. Eller alternativ 3 hon står och slår det mot något hon inte får som en spegel hon har på sitt rum och då måste jag säga nej och det i sin tur leder till;
Jag antar att det hela beror på för lite sömn och för lite frukost. Attans unge, varför äter hon bara 1/3 av sin frulle! Får blir att knalla till affären senare och köpa fil, det är visst det enda som duger för fröken. Nu får det väl bli en kris flaska välling och ett sov, så hoppas jag att våra problem är lösta efter det. (NUUU bet hon sig också, kan livet bli värre tro? Sova illa kvickt, jag vill ha min glada tjej nu!)


Problemet löst!

Jag försökte somna i sängen igår, men det gick inte. Det fick bli "the next best thing" madrass i vardagsrummet! Det kändes som jag sov över hemma hos någon, det enda som saknades var en liten skål med chips, coola och lite sälle, men det gick bra än då. Jag somnade ju i alla fall och gott sov jag!PACKAPACKAPACKAPACKAPACKAPACKAPACKAPACKAPACKAPACKAPACKAPACKAPACKA!


en av de 2 lådorna, and more to come!


En dos sov, tack!

Det är killkväll här (inte hos mig utan hos grannarna) det hörs på deras "skön"sång (och musikvalet, Eminem...). Jag vet inte om jag blir irriterad för jag är trött och vill sova men inte kan pga. allt tjoande eller om det är för att jag är vrålhungrig och känner lukten från grillen. Kanske en blandning?

Det kommer ta mig massor med timmar att somna idag, jag bara känner det på mig! Även om jag är trött av allt packande (blev 2 lådor, ska packa mer imorgon) och städande så kommer det bara inte att gå! Jag antar att det har med Carl att göra också.
Han ska ut ikväll och då sover jag alltid dåligt. Bläuuu! Jag som egentligen kan få sova en helt natt utan avbrott som jag annars får när Carl kommer från jobbet vid halv 1!
Carl kommer nämligen inte hem ikväll, det är en order från mig! Vi blir faktiskt nöjdas båda två så. Han har ingen tid att passa och jag slipper en full karl som vill prata känslor till morgonkvisten.

Hmf, jag kanske borde lägga mig i soffan och försöka sova där. Killarna hörs nämligen inte ut till V-rummet och så är det väldigt skönt att somna till TV:n när man är ensam. Eller alternativ 2. hämta in Tyra till storasängen, hon är som ett sömnpiller....
fast njae, vi sover så dåligt ihop. Det är nog bättre att en av oss är pigg och glad imorgon än ingen.

Ogod Natt


fy attan vad det är tråkigt att ha sönmnproblem!


Kvällen är här

Mitt monster sover, ja hon har faktiskt sovit i en timma redan. Det är härligt med kvällsrutiner, jag älskar det!Nu när monstret sover ska jag passa på att städa undan, hon har verkligen lek i HELA lägenheten idag. Efter det blir det diskning (nej vi har fortfarande inte köpt disktabletter). Men det gör inget! Jag har kommit på det ultimata när man varken har diskställ eller två zinkar! Diska disken, ställa in den i diskmaskinen, trycka på avspolning och sedan låta det stå och torka! Hur bra som helt, inget som syns och köket ser tiptop ut! Det gäller att vara smart när man är lat och inte orkar torka glas eller gå till affären! 
Efter diskandet ska jag PAAACKA, yeey! En eller två lådor ska jag väl få ihop kan jag tänka mig, eller snarare har jag planerat! Vi får väl se. 

Men innan allt detta så måste jag äta något, magen skriker! Det blir nog lite skorpor och té! 

Jag vill bli brun!

Idag struntade jag i mina manliga grannar och min blek-feta kropp! Jag menar, bättre att vara brun och fet än blek och fet! Det enda viset jag vet att man blir brun på är att sola, så jag trotsade allt och gick ut i bara bikini! Det var riktigt skönt måste jag säga, att nästa få ligga naken ute och känna hur solen värmde på hela kroppen. Imorgon blir det samma visa, ja om solen är framme vilket jag hoppas på! Då ska jag ligga och pressa de 2 timmarna Tyra sover, hoppas jag får massor av färg! Målet i år är framförallt riktigt bruna ben (vilket verkar vara hopplöst för många), och det har jag inte haft sedan jag var typ 12 år.


idag var magen "stor"
bebisen har buffat utåt mest hela dagenHoppas sommaren är här för att stanna!

Solen gör det verkligen lättare att gå upp mellan halv 6-6 på morgonen, speciellt när man har grannar som hållit en uppe till 2 på natten med husarbete! Kalla mig gnällig, men någon måtta får det vara! Man kan inte stå och hacka sten och bygga ramp till 2 på nätterna när man har inneboende som ligger och sover bokstavligen några meter ifrån. Och inte nog med det så vaknade Tyra vid 3 i natt igen, hon somnade om direkt efter jag vart inne men det gjorde inte jag, tyvärr. Halv 4 kikade jag på klockan sista gången och klockan 5 ropade Tyra på mig. Då hämtade jag in henne till oss och "tvingade" henne att ligga kvar till 5 i 6.

Sen var det full rulle som vanligt, ja för Tyra. Jag låg mest som en zombiesäl på soffan och kollade på barnprogram. Timmarna gick och Tyra blev trött. Jag brukar ju sova med henne egentligen, men inte idag. Massor med saker som behövdes fixas innan vi skulle iväg till Frognerparken för att träffa Hanna och Emil, disk som skulle diskas (de nedrans disktabletterna var slut så det blev handdiskning idag), väskor som skulle packas och en mamma som skulle fixas!

Tjofftjoff, och vi var där! Tyra fick 4 stycken jättefina klänningar av Hanna som hon köpt på Irland. Två av dem var sådär sjuuuk fina så man skulle vilja ha dem själv! Tyvärr kan jag inte pressa mig i en str. 18-24 mån... Hanna hade bästa dealen idag också, om jag tog med filt skulle hon ta med fruktsallad, hur bra är inte det? Sagt och gjort!  Nästan två stor lådor med olika melon sorter, mango och annans slafsade vi i oss idag, okej Tyra hjälpte till endel också. Vi avslutade parkhänget med en tripp till lekplatsen, helt perfekt för en fruktsocker/socker-speadad 1 åring att leka av sig på innan man ska åka hem.


sötaste emil!


tyra gillade "lon" och all annan frukt!


Inför flytten

Även om det är ca 2 månader kvar tills vi får nycklarna till vår lägenhet i Borås så känner jag mig något stressad. Tiden går nämligen så fruktansvärtfort och månaderna bara försvinner! Nu är det redan juni, och snart har det redan gått en vecka av denna månad! Hela juni kommer bara rusa förbi antagligen och poff så är det juli och då ska jag åka till Borås på "semester". Hela juli har jag planerat att vara borta bla. för jag har BM besök, Tyra har BVC och mina föräldrar har semester osv. Och sen då? Jo då har vi redan kommit till augusti och då får vi lägenheten!

Ni förstår kanske varför jag är lite stressad? Eller inte...? Antagligen är det bara jag som stressar upp mig i onödan bara för att jag vill flytta, men samtidigt så lärde jag mig en ganska bra  läxa sist vi flyttade, allt tar mycket längre tid än man planerat! Allt från packning till flytthjälp! Bara en sån sak, vem ska hjälpa oss att flytta? Kan någon hjälpa oss att flytta? Eller kommer vi få hyra flyttfirma som antagligen kommer kosta oss mer än vad vi egenliten har råd med! 

En miljon flytt tankar snurrar runt! Jag har i alla fall bestämt mig för att börja packa ner sådant vi aldrig använder. Varför ska det så framme och samla damm kan man ju undra?jag och carl "flyttar" på väldigt olika vis.
han gör listor på vad som ska köpas, "renoveras"
och så ritar han skisser på hur vi kan inreda
medan jag bara tänker på praktiska saker


Bad!

 

Det var inte Tyras premiärdopp precis, men sommar premiärdopp kan man kalla det i alla fall!

Sommarvärmen håller i sig här i Oslo. Idag var det hög tid för bad tyckte jag, antagligen för jag själv vill bada så otroligt mycket. Vi slängde ut Tyras pool och fyllde den med vatten, och där har hon plaskat mest hela eftermiddagen, ja nästan i alla fall.

Mysigt var det och jag blev själv fruktansvärt sugen på att hoppa i! Men tyvärr är poolen lite för liten för oss båda, så jag nöjde mig med att bada fötterna!


ett barn och en mamma

 
lite fika mellan baden!


Tyra badar med en för liten solhatt, hon ser heltokig ut!
Det är nog smart att äga fler en 2, barn är ju som små grisar!
Tjockis pix!

Det blev lite sent igår så jag orkade inte slänga in bilderna!
(men ingen skada skedd, jag får ju ändå knappt några kommentarer så det är väl ingen som läser ändå!)

Här kommer i alla fall bilderna på magen v. 21 (20+2)"Pål" vs. Tyra
kan ju lika gärna slänga in en STOR så det syns!


Kakor och saft

Carl är ledig i 2 hela dagar! Yeey säger jag åt det, imorgon är det min morgon, alltså min SOVMORGON! Jag har "rätt" att ligga och dra mig till 12 om jag så vill, känn på den!

I och med att Carl inte jobbar kommer jag inte sitta hängande här direkt, som alla andra kvällar. Men i vilket fall så slänger jag in ett par bilder från vårt eftermiddagsfika förut idag. Tyra och jag lyxade till det med skorpor, chokladkakor och saft medan Carl var inne och städade. "Tyvärr" ville inte Tyra ha några kakor eller skorpor så jag fick äta upp allt, buhu åt det, eller inte. Jag är nämligen ett kakmonster! Saft var i alla fall mycket gott tyckte Tyra, så den fick jag dela med mig av när hennes var slut och det gjorde jag med nöje!

Slänger upp en v. 21 bild senare ikväll!

Tjing!folk säger att barn gillar smör, inte Tyra...
jag slaskade saft ur min finaste och största kopp som jag fått av Eva


så här töntiga är vi när vi traskar ut på vår lilla uteplats
haha, nästan likadana foppatofflor =P


RSS 2.0