Trött på min PC och Lilly

Dagarna kommer och dagarna går, och min blogg består... jävligt tom! Men det finns inte så mycket för mig att göra åt saken. Jag dras från att sätta mig vid min gamla PC (jag vet haha, hon har PC, en stationääär dator! Men jag kan inte skiljas från min gamlavän som ändå är tömd och klar för egentlig skrotning, jag inbillar mig att den fortfarande är snabb och bra fast den låter som en dammsugare...), och på jobbet kan jag ju inte direkt sitta och blogga om jag inte har lunch. Jag måste helt enkelt köpa mig en ny dator, eller en surfplatta! Vilka krav man har för att hänga med... det gör min jävligt trött på samhället!

Något annat som gör min trött är Lilly. Hon har kommit in i en period jag glömt existerade. Perioden "jag skriker och gråter hysteriskt så fort jag inte får som jag vill och helst ska mamma vara bara min hela tiden annars gråter jag ännu mer, och om jag inte får som jag tänk mig på natten heller (även om mamma är jättetrött och inte fattar att hon står upp) så tjurar jag!". Suck. I natt sov jag sammanlagt 3 timmar, så nu tar jag mig ett välförkänt glas vitt, hoppas på att påsarna under ögonen försvinner tills imorgon och säger gotnatt!


Andy bjussar på det bästa!

Jag läser endel bloggar, kanske 5 st. Nu har jag fått en ny favorit och jag hoppas på i vart vall 1 uppdareting om dagen!

Vill du ha minst sagt underhållande läsning, ska ni kika in hos Andy (<-- det är alltså länken!!). Ja, en kille som bloggar. Det kan ju bara bli bra.


Rea på Nelly.com

Om du som jag inte gillar att trängas och svettas bland andra rea-galningar fast ändå gillar att fynda billigt så måste jag ju tippsa om alla nätshopparnas rea. Här är en av mina favoriter.
Fylla+Sms=Pinsam Anki

När  jag var 13 år fick jag min första mobil. I samband med detta började jag att festa. Fest = alkohol, alkohol = gå lös med mobilen.

Jag tillhör den där generationen som fortfarande inte har kontankort och laddar telefonen. I söndags tog alla mina pengar på mobilen slut. Jag drack alkohol och var 13 år igen och skickade sjukt många sms, ringde och nej, jag vet inte. Jag skämms. Att jag aldig kan bli vuxen och ha en normal relation till min mobil, och framförallt till sms. Och var är det med alkohol som får mig att tro att alla, och då menar jag ALLA vill vara min bästis.

Från och med nu ska jag sluta ladda mitt kontankort när jag ska ut.


Lugna morgon vart är du?

 Samtidigt som jag stått och diskat monsterdisken från igår så har Tyra dansat i bara underkläder i mina klackskor med en bunt leksakspengar i näven och skrikit "-Ge mig mer pengar!" (precis som en pengatokig hora) så har Lilly stått ovanligt tyst bredvid. Det visade sig att hon hittat något trevligt i blöjan som hon sedan delade med sig av på min byxor.

Suck.

Medan denna ...kalabalik når sin topp är det enda jag kan tänka på min juldagsfrisyr som fortfarande sitter i fast i en ganska så tillplattad tappning, jag ser för jävlig ut och j ag vet att jag inte kommer hinna med tills jag ska gå till jobbet och göra 3 personers jobb ensam. Kommer på hur svartsjuk jag är på A&J som är i solen, och nu leker båda ungarna katt och klöser varandra.

Livet är underbart, och det firar jag med en after eight till mitt morgonkaffe och känner mig extra nöjd att jag gått ner 1 kilo till.

God fortsättning!

Du är jag, och jag är du?

Inte bara jag som tycker att jag och Lilly är lite som bär?
.


Suck för att ha en lillasyster


Får tiden att gå...

Ligger hemma och är småsnörvlig, anses vara smittorisk på jobbet och förresten är mitt huvud tugnt så jag hade inte orkar sitta vid en dator nu. För att få tiden att gå (är fruktansvärt rastlös och i och med det blir jag trött...) så gör jag sånt som jag aldig får gjort annars, typ sy julgardiner...
Tjohej, symaskinen väntar.
.

Det eviga stöket

09:01 startade jag dammsugaren. Jag har minst sagt respekt för mina grannar, eller hur!? Annat har dem. Till 01:18 var det dunkadunka i trapphuset och barnen som är febriga stördes endel. Men klagar jag? Nope! Klart ungdommarna ska få ha det kul!? (Min lillebror som sov här i natt var nere i trapphuset av okändanledning och sa att det hängde trosor på dörren, låg kondomer utanför och att det stod massor av skor i trappen...!?!?!)
Sedan dess, alltså sedan strax (väldigt strax) efter 9 har jag städat. Så känns det i alla fall. Egentligen har jag "bara" diskat, städat Tyras toa, damsugit (lite!) och tvättat en maskin med tvätt. Okej, jag la in i maskinen och tryckte på start. Men ändå har jag inte suttit ner för ens nu. I samma takt som jag plokat undan stök, har barnen plokat fram. Jag förstår inte hur de lyckas göra det så snabbt. Jag antar att det är för dem är 2 och jag bara är 1.
Nu blir det inget plockande mer i dag i vart fall. Snart börjar tvättiden och alla lakan ska äntligen få bli rena!
.

Nu är det helg, igen!

Man skulle nog kunna kalla mig en ganska underhållande tjej om man känner mig. Andra som inte känner mig skulle jag nog vela påstå att de inte ens förstår sig på mig. Men det gör inget. Jag är en person som inte passar alla. Och jag vill gärna inte vara en person som passar alla heller.
Något som jag vet passar de flesta är i alla fall detta...
wawawoom, eller nåt. Erkänn att du gillar det!
Puss, ha en bra helg det ska jag!

so cute!

jag är för upptagen för bloggandet just nu, vi ses, snart...


Undrar om det blir nån ordning på denna mamman?

Jag hade glömt att Carl hade halk-körning, så jag behövde inte vänta länge alls på att få vara hemma en förmiddag till med barnen. Vi har det tok-härligt! Jag önskar så att jag slapp jobba idag men nu är vi en man kort på jobbet så att jag ens är borta en förmiddag så här är väl inte det bästa.

I vilket fall så har jag hunnit tvätta tre maskiner tvätt (något som inte blir gjort hemma om inte jag gör det...), myst med ungarna och nu ska jag få iordning på mig själv. Idag måste jag vara lite extra tjusig på jobbet för TV kommer. Hur nu detta ska gå till är ett mysterium i och med att det mesta i klädväg är smuttsigt, känns inte OK att gå tid i bara underkläderna direkt.


undrar om det blir nån ordning på denna mamman?


Klappar till Lilly

Vi har verkligen tänkt så det knakat när vi önskat saker åt Lilly i julklapp. Efter massa beslutsångest (och letande på nätet efter bra att ha saker) kom vi fram till en liten lista vi kunde skicka ut till familjen. Bara det att vi glömde vår egna lilla familj.

Vad ska vi köpa till Lilly nu när hon önskat sig massor av saker från andra?! Det är ju inte direkt så att hon har några intressen. Så efter att hjärnan rykt ett tag igår kom vi fram till APA!

Hon ska ju självklart få något som har med apor att göra. Hon har precis börjar känna igen apor och när man säger apa så vill hon sjunga "Tänk om jag hade en liten liten apa...". Eller så sjunger hon den själv och vill att vi ska vara med.

fråga är ju vilken färg och modell man ska välja...


Life is fucking fab!

Dagen kunde ju inte startat smämre än den gjorde....


Tack så jävla mycket livet! Jag ska väl vara glad att jag inte blev skadad när jag sladdade av cykeln och gled liggandes ner med den, ned för en liten backe. Jag hade ju trots allt inte på mig någon hjälm. Kanske är det dags att ställa cykeln nu?

en knapp på min åkte av jacka, rätt uppskrapad, sätter inte på den på jacka igen


"68 säckar fulla med ca 1400 julklappar"

Vi bidrog med 5 julklappar av alla dessa 1400. Det känns väldigt bra att ha gjort en insats och veta att vi kan glädja några små barn och vuxna till jul.

tyra lämnade en av våra paket till tomten, både läskigt och kul


Detta är absolut något vi ska göra varje år! Nästa år ska även Lilly få delta. Jag vill att mina barn ska veta att det faktiskt finns barn som inte har det så bra som dem. I samband med julklappsinsamlingen så samlade vi ihop en kasse leksaker hemma som varken används eller gillas. Det är något vi också ska skänka till mer behövande barn. Lilla Tyra ville ge bort massor av saker, men jag hejdade henne. För Lite ska dem väl ha kvar själva?

Pysslig söndag

Helgen gick fortare än vanligt. Det är synd, för jag har inte fått gjort hälften av det jag velat. Vissa saker är så tråkiga att göra när antingen barnen är vakna eller hemma. Typ som att sortera skåp. Det är omöjligt skulle jag nästan påstå, om man inte vill att det ska ta en mindre evighet då. Men det vill inte jag. Det är så trist att ständigt jaga och "neja", suck. Jag menar det får man nog av bara en vanlig sketen dag. Jag får helt enkelt spara sortering av de resterande skåpen till en annan helg, el. kväll. Målet är i vart fall att det ska bli klar innan jul.

Jag måste säga att vi haft en mysig dag jag och barnen. Jag och Lilly fick en riktigt mysig stund tillsammans på morgonen utan storasyster och jag och Tyra fick en riktigt mysig stund idag på förmiddagens utan lillasyster. Det är så skönt att känna at man kunnat ge dem båda 100% nån gång.

På mina 100% med Tyra gjorde vi "minimello dockor". Jag vet inte vem som hade roligast, jag eller Tyra (kanske Carl som också gjorde en...). Men fina blev dem allihop i vart fall! Vi måste verkligen börja pyssla mer hemma. Det är både kul och utvecklande för Tyra. Ett jättebra vis att träna på klippa, klistra och tålamod, något som denna lilla tjej saknar helt vissa dagar.Vilken dag!

Det har gått i 100 hela dagen och det är egentligen inte över än, men nu orkar jag inte mer och tänker logga ut, body and soul!Prickar i sängen

Jag var så himla trött på Lillys spjälsängsskydd och tyckte inte alls att det passade med inredningen/stilen som kommer gå i hennes rum. Så idag tog jag tag i saken och klädde om det tråkiga fis-rosa och urtvättade spjälsängsskyddet, som även Tyra hade som liten. Och se, visst blev det fint? Msssor av färg som man blir ap-glad av att se, hoooahahahah!


Godmorgon lördag!

Det är helg och som vanligt är det 1000 projekt på gång hemma hos oss. Ommöblering (suck...), sy, pyssla "mini mello dockor och hus", städa och organisera i kaoset. Där emellan ska man leka, laga mat och rasta de stackars barnen lite också, helst ute. Tiden räcker verkligen inte till och det kommer sluta med att allt är lika mycket kaos som vanligt.

Förresten, jag älskar verkligen att äta frukost på helgen, så här ser det ut hos oss. Gott va? Tyvärr finns det alldeles för många goda saker som man vill äta men inte hinner innan man blir alldeles för mätt.Lite tunt på tjejfronten?Ordning och reda!

Det var länge sedan jag fick känna hur det är att vara ensam hemma med barnen. Gå utan brallor i bara en förstor tröja och småpilla i flera timmar. Skära lite frukt, visa bortglömda saker och trösta övertrötta och avundsjuka barn. Jag kan nog helt ärligt säga att jag saknat det och längtar lite till nästa gångt det händer, vilket antagligen är när jag för första gången får vabba från jobbet.

Hur som helst så jag har gjort massor av nytta. Städat om i Carls "ordning" och fått saker och ting på rätt plats. Jag blir galen av att ha det stökigt i skåpen, jag blir liksom stökig inombords också. Alldeles vimsig och deppig. Men nu är jag glad, 1/3 dels i alla fall. Jag har ungefär lika mycket till X 2 som måste ordnas. Nedrans män va, som tycker att ordningen bara ligger på utsidan. 

Ja, ni ser ju... Ordning eller? 


felfelfel!


men nu! ett utrymmer som vi länge behövt till annat, fixat!


och allt annat har hittat sin rätta plats!


Nu ska jag värma på massor av mat. Idag blir det "Vad huset har att bjuda" till lunch. Låter väl kul? 

Nu var det klippt!

Har haft hårångest i en evighet! Tänkt tankar om att färga det både rött och brunt, till och med VITT. Klippa lite, klippa mycket eller bara klippa lugg. Inte klippa alls och förlänga fanns också och spökade i hjärnan.

Det ena alternativet har varit dyrare än det andra och tillslut bestämde jag mig. Eller, det var snarare Jenni som bestämde åt mig och ja köpte det rakt av! Hon visade mig en bild från i våras, och jag blev överraskad över hur söt jag var i kort hår, så det fick bli en kort page. Närmade 15 cm åkte av och jag är tok-nöjd!

Tack Jenni!

i våras

 

innan klippet!

 

resultatet, söt som en docka, jag veeet!


- 5,5 cm fläsk

Min träning har gått lite dåligt de 2 senaste veckorna, suck (barn som sover dåligt, sjuka barn och sjuk själv)! Istället för varje dag på gymmet har det varit 2-3 dagar. Okej. Bättre än inget men det har medfört att jag inte fått de reslutat jag strävat efter.

Aktuella mått:

midja 76 cm (-2 cm)
mage+lovehandels 94 com (-1 cm)
stuss 99 cm (-2 cm)
lår 59 (oförändrat !?)
vader 36 cm (- 0,5 cm)

Vikten har jag faktiskt ingen som helst aning om, men det gör inte så mycket, det säger ju egentligen inget om resultatet. Jag ser hur min kropp ändrar form och snart är mitt forna jag som bortblåst. Hela kroppen jag verkligen dragit ihop sig och lyft, på ett vis jag aldrig trodde kunde hända. Men det är väl så att hårt arbete ger resultat! Igår när vi körde ett hårt benpass (alla pass är hårda!) så trodde jag att döden snart var nära, och då vet man att man gör rätt!RSS 2.0