Gegghjärna

Vad bra vår första morgon gick. Måste varit min planering och en inte allt för trött mamma. Tack mina ungar som ändå lät mig sova ganska så bra, även om båda låg bredvid mig och gnydde mellan varven. Eftermiddagen har också varit kanon. Det har nog med att göra att jag kunde hämta barnen 1 timma och en kvart tidigare, tackar jobbet och pappa för det!

Imorgon blir nog morgonen kaos. Jag är helt lam psyket och orkar knappt gå på toa, vill inte äta och tycket faktiskt att livet mest suger. Jag hade till och med uppe ungarna 40 min längre idag bara för att ha något som driver mig framåt. Disk, dammsugning och tvättvikning står på morgondagens schema.

Nä fy fan, nu lägger jag mig och hoppas att jag somnar innan klockan blir 2...


Detta blir långt...

Jag har satt ihop 5 st outfits var till tjejerna inför veckan. Lika bra att ha det klart så slipper man tänka på det på morgonen. Nästan alla extrakläder och utekläder är nerpackade i förskoleväskan, bara Lillys regnkläder som fattas men de är i källaren och dit går jag inte ikväll med barnen själva här uppe. Speciellt inte med tanke på att Lilly nu mera sover i min säng, hon får panik av sin egen och hela bli lämnad ensam grejen. Men det är ett helt annat blogginlägg.

Jag har typ 1000 saker att göra innan jag kan lägga mig, eller bara ta det lugnt. Hänga tvätt, vika tvätt, plocka fram frukostlådor... ja helt enkelt förbereda morgondagen in i minsta detalj. Vi MÅSTE gå hemmifrån 07:00, absolut sensat 07:05, vilket innebär att vi måste klä oss 06:40. Ja så ungefär 40 min hemma har jag och ungarna, eller Lilly får jag väl väcka men Tyra vaknar i regel kl 06. Jag tror nog att jag får gå upp runt 05 så jag hinner göra mig iordning lite, fixa frukost som jag kan äta på jobbet, eller rent av äta frukost hemma.

Allt ger väl sig tillslut. Och detta är ju min veklighet nu, bara att bita i det sura äpplet och vänja dig vid det.


Skål era rövhål

Ensamn sitter jag i tvillingarnas lägenhet. Ganska skönt. Det var längesedan jag var helt ensam. Bara jag och min mini box med vin. Nu ska jag ställa mig i duchen och skrubba bort all skit, undrar om man kan skrubba hjärnan lite också? Ganska mycket skit som måste bort där i från också.

Heil!


Vill du ligga?

Sitter och funderar på hur jag någonsin kunnat få ligga, ens hångla... ja ens krama någon av det andra könet. I och med att dessa saker oftast händer på fyllan så vill jag ändå tacka de killar som ställ upp, här ska ni få ett snällt smakprov på varför...




Då kom Soc in i bilden... öh?

Anonym om Ensamma veckan.:
Funderar fan starkt på att anmäla dig och din."kille" t soc. Stackars barn alltså
Denna kommentar är inte godkänd. IP: 83.251.171.124

Då undrar jag på vilka grunder du skulle anmäla och vad skulle du säga?

"- Hej, jag ringer från någonstans uppåt i landet (av din IP-adress att dömma) och jag skulle vilja anmäla ett par i Borås till er för... på mammans vecka med barnen får de åka varn sammanlagt 1 timma om dagen och vara på förskolan 9,5 timmar för mamman måsteöverllt! Detta tycker jag är orimmligt! Och sen så Undrar hon i sin blogg om barn behöver äta middag, det behöver dom ju eller hur!?"

Daaaa idiot! Det var nog den mest korkade anonyma kommentar jag någonsin fått!


Ensamma veckan.

Då ligger jag här och jäser i tvillingarnas soffa efter en skål nudelsoppa igen. Precis som förr förra veckan. Här blir jag väl att stanna, till söndag. Sedan är det min vecka med barnen igen. Suck. Jag ser inte fram emot den veckan. Det blir tidiga mornar och sena eftermiddagar. Ledsna barn är det jag kommer träffa i 7 dagar, i alla fal 5.

Gå hemifrån kl 07:00
Lämnade kl 07:30
Hämtade kl 17:00
Hemma kl 17:30

Vi har alltså ett "körschema" på 10 timmar och 30 min.

Sedan ska det lagas middag... behöver barnen middag? Kan de äta middag i vagnen? De lär ju svälta ihjäl på väg hem i vagnen... och hemma orkar de inte vänta. Det borde väl räcka med kvällsmat eller...? Lilly får ju ändå välling när hon lägger sig. Barnen kommer ju dö av undernäring. Jaja, det det väl sig kan jag tro.

Snön och isen regnar ju bort i vart fall, då är det lättare att köra vagnen. Det är ju bra!



Gosefilten

Blev helt kär när jag såg den första gången och kände ett stort "Lilly måste ha snuttefilt!" begär, men när jag fick hem den ångrade jag mig. Blev besviken och tyckte att, näää vad hård den är. Efter en upptvättning och en vecka i sängen med gosande är den världens mjukaste, och då menar jag mjuuukaste! Vi måste köpa en till, kanske två!

49:- på Nelly.com

 


Nej det är inte herpes, det blev fel...

Saker jag inte gör igen, vaxar mustasch ensam med snoriga och gråtande barn runt benen. Nejnej, det är jättestressigt! Vaxet värmdes inte upp tillräckligt, satt för länge på överläppen och jag fick inte med allt på det första draget och inte det andra heller. Resultat? Röd överläpp i 2 dagar och ett sår....



Tro och hoppas är allt vi kan...


allt denna bilden innehåller hade jag velat ha ikväll...


Sötaste ungarna!

Visst har det varit skönt att få umgås så mycket med sina barn. Men fruktansvärt påfrestande också. I och med att vi inte kunnat göra något annat än vara hemma klättrar man lätt på väggarna till slut. Jaja, tur att de är söta i alla fall.

 



Good morning sunny day!

Vilket fint sätt att börja dagen på, strålande soool! Helt underbart! Även barnen var på bra humör, kan det blir bättre? Känner mig ganska snygg idag också, vaaa? Vilket flyt! Nu bär det av till jobbet, äntligen jobba! Jag har saknat det så, jag behöver inget mer socialt på en dag än jobbet. Att jobba med sina bästa vänner har vekligen fördelar!

Tjohej!
(nu morgon bajsen...)


Härliga slöa söndag

Efter att ha sovit bort dagens typ mest produktiva timmar så har allt hos oss blivit förskjutet eller ogjort. Lite ångest har jag över att jag inte hann svepa igenom lägenheten med dammsugaren, vi har stora katt och dammtussar överallt! Ändå är det bara 2 dagar sedan jag dammsög... det ser seriöst ut som att det är en vecka sedan...!

Nu ska jag äta klart min munk och drick mitt glas mjölk innan jag börjar förbereda morgondagen. Frukostlådor ska göras och kläder ska tas fram, dåde till mig och barnen och jag ska försöka få ihop någon form av lunch. När allt det är klart ska jag sticka på mitt lite halvhemliga projekt tills Carl kommer hem från Oslo.


enklaste middagen idag, korv med bröd.
wtf, ungarna älskar det, korv är livet!


SÅLD!

Ungefär 5 minuter efter att annonsen kommit ut på nätet så ringde den första. 2 minuter efter det den andra. 10 min efter det den tredje... och medan jag la Tyra ringde ett och samma nummer mig 23 ggr på 5 minuer. Samma nummer har även skickat 3 sma, just i detta nu! Jesus hur desperata får man bli. Antar att jag satt ett väldigt bra pris för vagnen och alla dess tillbehör. Nästan så man skulle tagit i alla fall en 100 lapp mer.

I vilket fall så blev det som alltid, först till kvarn! Nu ska jag jaga annan vagn, haha!


det gick fort som ögat!


Blocket nästa för Brio Sitty

Nu är Brion upptvättad och klar för försäljning. Som alltid när jag tvättat en vagn och ser hur snygg den är "egentligen" så vill jag ha kvar den. Men icke, det låter jag mig inte bli lurad av. Den ska bort och in ska något annat. Vi får helt enkelt klara oss på dubbelvagnen så länge.

Men kolla då, visst är den fin? Nästan som ny skulle jag vilja påstå, undrar om någon i snåla Borås har lust att köpa den.


+ regnskydd och ståbräda, allt i Brio!


Utslagen älskling

One down one to go, eller jag kanske ska ändra det till tow to go?

Tyra grät sig till sömns för ca 10 min sedan. Hon fick ingen frukt nu innan lunchen och då brast det för henne. Lika bra! Hon behöver nog sova efter nattens snyfftande och morgonens tidiga uppgång (först strax innan 5, jag antar att hon somnade om för hon gick inte upp ur sängen för ens vid 6). När jag insåg att Tyra började decka i sängen satte jag på välling vatten till Lilly. Hon får egentligen aldrig välling på dagen längre för att sova men... men får ju ha sina knep! Tänkte att jag själv skulle få mig en lur nu på dagen nämligen.

Fast just nu ser det mörkt ut. Lilly sjunger på sitt rum och låter inte det minsta trött fast hon brukar sova runt den här tiden. Typiskt! Antar att hon är inställd på att äta korven som ligger på diskbänken och väntar. 
 


Host!

Envisa lilla bebis, ja hon är min bebis fortfarande. Lilly vägrar och då menar jag tokvägrar all medicin i flytatnde form. Hur ska hon bli av min sin envisa hosta. Min och Tyras har börjat ge sig, det var vekligen en kanonmedicin vi fick. Men som det låter nu kommer Lilly ha kvar sin tills i sommar.


Seg i kolan

Min hjärna är förstörd, jag säger saker jag inte menar. Jag talar någon form av tvärtomspråk. Stackars barn de är helt förvirrade. Hoppas det går över snart. Måste nog rensa hjärnan med lite städ... Ja, det är väl bara att sätta igång så att inte dagen tar slut! Idag har vi mycket saker att ta tag i, eller nja lite småfixande i vart fall, men det är ju sånt som blir mycket tillslut.


trött mamma och gosig liten


Nattskräcken

Nu har jag läst lite om nattskräck. Det står ungefär samma sak på de sidor jag spanat på och, ja... det låter ju som det Tyra har. Som tur är verkar det inte som att det påverkar henne något då hon faktiskt sover och inte drömmer, skönt! Jobbigt bara att se henne... ja nu lider hon ju inte men det ser ut så! En annan negativ effekt är ju att hon ylar och snyfftar så att hon väcker Lilly. Bara att bita ihop och ta det som det är, fanns en del bra tips som man kan prova.

Kortfattat och bra står allt här om någon känner för att läsa om det.


Kom John Blund, kom!!!

Jag får seriöst panik av att sitta hemma ikväll. 1 vecka instängd med två sjuklingar har vekligen tagit livet av mig. Nej, det är knappt så jag överdriver heller. Klockan är bara 19 och jag vet att jag kommer få sitta uppe minst 4 timmar till innan jag ens är trött.

Jag som inte ens hade tänk att bli full idag utan bara gå ut för att träffa folk, suck. Bristen på barnvakter suger verkligen. Jag får väl helt enkelt blanda någon häftig smak av lättdrycken som står i skafferiet, steka ett paket bacon och hälla på massa tabasco, det är feeezt!


det blir jag och lommen ikväll


Morgongympa


Ut på äventyr!

Vi räknar väl 07:02 som sovmorgon då eller? Jag somnade strax innan 00 och känner mig ändå rätt så pigg. Jag lovar att om klockan hade varit 06:25 så hade jag inte varit lika pigg, antar att mycket sitter i psyket också.

Jag börjar fundera på om Tyra lider av nattskräck. Jag får nog kolla i mina barnböcker här hemma och googla lite på det. Jag tycker hon alldeles för många nätter det sista vaknat och gråtit i panik. Det värsta är att hon är helt okontaktbar också. Säger man någon ylar hon bara mer, och så vrider hon och vänder på sig som om hon har kramper i kroppen. Lite som hon tjejen i Exorsisten. Haha, det kanske det Tyra behöver... en exorsist.

Näe, nu har jag inte tid mer. Här måste vi börja rycka tag idagen. Kl 10:00 går bussen ut till skogen där vi ska hälsa på min Ponny och hennes familj. Väntar mig en dag med massor av bus, och ikväll kommer jag väl vara helt slut!


min lilla storing


Its my party and i cry if i want to

Jag får nog aldrig gå och lägga mig idag. Tyra har fest på rummet, gråtfest. Jag som egentligen gillar fest är inte alls sugen, jag vill hellre sova. Jag bangar helt enkelt. Jag ska aldrig mer låta henne sova 2 timmar efter kl 14. Jag inbillar mig att det är det som är boven i detta drama. Ja det och övertrötthet. Hon är som längst uppe till halv 8 annars.

Det sorjliga med att Tyra är uppe länge är att morgondagen kommer bli hemsk. Hon kommer vara trött och får hon inte sova så blir det ett och annat psyk-bryt. Tyvärr har hon ju inte fattat detta med att sova extra länge om man är uppe länge heller suck

Ibland vill man liksom bara kasta lite bajs på sina barn eller söva ner dem med klorofyll.... hahaha nej jag menar ju kloroform


Godbajs cash money!

Otroligt vad fort pengarna går åt. Idag gjorde jag och ungarna stan och brännde för mycket cash, även om vi handlade vissa saker på presentkort och på REA. Tänk va, vi fick inte ens med det jag hade tänk att köpa (en papperskorg och 2 tandborstmuggar)! Det blir spending money time imorgon också.

Som vanligt var det barnen som fick kläder, främst Tyra. Okej jag fick en svart tubhalsduk, det var jag klart värd eftersom Carl "glömde" min förra hos en kompis förra vintern. Tyra har lyckats tjata till sig ett speceillt gosedjur i flera veckor så idag gjorde vi slag i saken och köpte det också. För övrigt, det är ju svindyrt med leksaker. Jag är glad att jag köper så lite till dem som jag gör.

Detta fick följa med oss hem idag


Po P mössa till Lilly och resten till Tyra



och nödvändigheter...?


Dille på transparent

När jag insåg att min mage var mer platt än hängig och putig så vågade jag köpa mitt första transparenta plagg. Jag tycker vekligen det är så snyggt. Och nu, helt plötsligt så jag har 5 transparenta plagg och 2 mer eller mindre genomskillniga spetströjor och en väldigt tunt stickad tröja. Känner mig plötsligt som en blottare... fast sammtidigt, man kan ju välja själv hur mycket man vill visa under.


Äntligen kom katterna!

Som vi väntat jag och Tyra. Bara en vecka (höhö) senare kom tröjan! Men det var det värt, jättemysig! Se bara...


Brio Sitty till salu!

Håller på att tvätta upp vår Brio Sitty. Nu ska den säljas. Kanonvagn, verkligen men... inte för oss. Jag är så himla van vid swivel hjul, så gillar jag inte riktigt att inte det finns möjlighet att välja fullt liggläge. I och med att det är Lilly som kommer åka mest i den, och hon fortfarande sover på dagen så känns det som ett måste.

Nå, undrar vad vi ska byta till. Jag vill ha en Urban Jungle eller en Bugaboo, lutar väl mest åt en Urban Jungle. Nu ska man bara hitta en med ett bra pris!


vagn med sufflett, regnskydd och ståbräda 700:-
behöver ni eller känner ni någon, hjota till!


Jag är så glad att du finns min syster

Godmorgon på er!

Tyra vaknade så där oförskämt tidigt idag, 05:20. Jag orkade verkligen inte att gå upp då, jag har haft alldeles för många turer upp och ner ur sängen för det, det märks att Lilly fortfarande inte är okej. Det svåraste var nog ändå att somna om efter att Tyra ropat att Besten och trollen kommer och trollen, trollen, trollen mammaaaa! Trodde ett tag där att jag skulle behöva gå upp kl 03. Men Tyra tog sitt förnuft tillfånga och somnade om. Men som sagt, 05:20 det orkade jag inte med så Tyra fick gå upp själv och leka på sitt rum.

Idag är det min sista VAB-dag innan helgen. Om barnen är sjuka nästa vecka får Carl vabba, jag måste tillbaka till jobbet. Man tycker ju att efter 1 vecka och en helg så borde barnen vara tillräckligt friska för att inte bli sjuka med en gång igen. Det hoppas jag i vart fall


Det härligaste som finns är att hör hur de skrattar tillsammans, åt samma saker, sånt man inte förstår själv.


Gårdagens Lilly


Min lilla snoznos klädd i Molo, Polarn o Pyret och MeToo (för övrigt gör MeToo väldigt bra strumpbyxor!)

Barn, mina barn



Inget skämt att säga att bitar av dagen har bjussat på kalabalik. Ena stunden är det bara gos och tjejerna är som bästa vänner, sedan vänder det snabbare än blixten och de är på varandra som katt och råtta. Och Tyra som är så fruktansvärt känslig gråter om man bara pekar på ett ställe hon slog sig på i sommras. Hon fixar inte riktigt att Lilly bossar över henne, och bryter ihop både en och två gånger sammtidigt! En 1 åring och en 3 åring leker verkligen olika, det är en sak som är säker.



Ja ni ser? Hon har verkligen haft otur idag.

Need some company tonight

4:de ensam kvällen. Jag känner mig aaas taggad för ikväll ska jag göra varmamackor, yeey! Och gissa vad jag ska dricka... vatten! Ah men ascoolt, jag är fan cool som dricker vatten. Sen ska jag nog spacea till det med några russin.

Suck, det är inte jätteroligt. Verkligen inte men nästa vecka är det över när jag kommer ha finaste sällskaper hela veckan, mina vänner.


Du vill bli gravid? Skaffa dig förstoppning i stället!

Man blir fan skengravid av att gå hemma så här länge! Ständig trötthet, massor av småkissande för att smita från barnen 1 sek, jätte uppsvälld mage och förstoppning. Ja, för det är väl så det var eller? Det enda som saknas är de härliga bebissparkarna i magen, men vänta! Jag har så sjukt mycket gas i magen bara för jag inte har bajsat på 3 dagar så när det går runt luft i tarmarna känns det faktiskt som att det är en bebis ibland.

Jag har lösningen på alla som vill bli gravidas problem, bli förstoppade och sov inte på 2 dagar så är ni tjing sen!


vecka 18 typ? suck....


Ska vi våga svettas?

Här är vi alla nyduschade. Idag har jag gett mig fan på att vi ska ut! Barnen behöver sig en dos promenad, eller ja jag behöver mig en dos promenad. Frågan är bara om det är värt 20 minuters grinande i hallen och källaren innan båda är på plats i vagnen. Man hinner ju svettas ner sina kläder och börjar frysa när man kommer ut, och så får jag ducha ikväll igen. Okej, jag ändrar mig till vi får se om vi går ut. Allt beror på hur vida gråtfesten här fortsätter eller ej.  

Nu ska vi alla i vart fall bli torra och tillfixade innan vi bestämmer oss.


Orange

Men hur snygg är inte denna då?

Det är en barntröja! 299 pistoler kostar den och jag skulle kunna tänka mig att båda ungarna hade varsin! Och en annan sak, hur kommer det sig att jag tycker det är lugnt att lägga 299:- på en barntröja? Men om det vore en tröja åt mig hade jag tyckt det var för dyrt... prioriteringar?


Listig, nej...

Jag är helt slut! Att vara hemma med sjuka barn tar kål på mig. Inte nog med att dem är griniga så blir man det själv också. Störd sömn och en förkylning har jag drabbats av. Hoppas att Tyra inte är lika känslig imorgon och att Lilly inte är på sitt retligaste humör. Nu måste dem ju ta och bli friska, nästa vecka vabbar jag inte!  

Jag hade planerat att städa och dona ikväll, men jag orkar inte. Jaja, samvetet mår inte så dåligt av det ändå. Jag har fått massor av saker gjorda på dagen (vikt tvätt, tvättat 3 maskiner tvätt, bäddat rent i sängarna, damsugit, rensat igenom hela sovrummet, torkat damm + allt det där med laga mat, diska och leka). Fan! Nu får jag visst dåligt samvete, jag hade ju tänk att måla listerna i hallen! Undrar om vi ens har penslar hemma? Måste leta!

Hejdå! 



"mamma, jag vill aldrig att man ska ta mer medicin i rumpan..."

"Det är inte roligt mamma!", sa Tyra till mig när jag tryckte upp ett stolpiller på henne.

Tänk så orutinerade vi är. Vår flytande alvedon var slut och vi glömde köpa det igår. Så, man tager vad man haver, även om jag tycker hon är lite stor för det. Hoppas att hon piggnar till snart, Tyra med feber är typ det tråkigaste som finns. Hon gråter för allt, fast nu har hon slutat gråta för stolpillret i alla fall, ibland måste man få muta med lite godis!


"mamma, jag vill aldrig att man ska ta mer medicin i rumpan..."


Det verkar svårt att diagnostisera barn

Vilken "turbolent" tisdag vi fick. Barnen vaknade alldeles för tidigt och det resulterade i en alldeles för trött mamma. Jag har väldigt svårt att sova när jag är ensam så jag somnar så fruktansvärt sent. Egentligen får jag väl skylla mig själv.

I vilket fall. Tyras finger var inte brutet, men om hon om 2-3 dagar fortfarande inte vill greppa och använda handen (ja för hon vågar inte det nu) så ska vi återkomma, då kanske de behöver röntka. Lillys utslag var visst blöjexem som spridit sig i samnband med febern om jag förstod det rätt!? Jag vet inte... varför skulle hon få det nu helt plötsligt? Jag tror ju inte Carl glömt att byta bjöla på henne i helgen när jag vart borta. Jag litar tyvärr inte rikigt på den diagnosen, men vi får se hur salvan hjälper. Är det inte bättre om ca 1 vecka så ska vi återkomma. Det verkar svårt att diagnostisera barn.

Läkaren vi träffade tyckte att tjejerna hade otrevlig slemhosta och skrev ut hostmedicin till dem, han lyssnade även på mig och tyckte även jag skulle smaka av den så vi fick en mega flaska.

Så, allt gott slutet gott? Nej, idag vaknade Tyra med 38,5 graders feber.
  


det mysiga med gårdagen var att min Ponny var här


Slem

Inte nog med VAB så passar vi på att bryta ett finger idag, ja vi vet ju inte säkert än men det lutar åt det i vart fall. Lillys obehagliga utslag på underkroppen går inte bort utan blir värre men febern har lag sig.  Jag då? Jo igår på kvällen började det plötsligt trycka över bröstet på mig och jag kunde inte hosta utan att det krampade. Det har fortsatt idag men med lite andra resultat, ursäkta detta, men jag har kräkts och hostat sjukt hårt slem hela dagen. Kanske tur att jag vabbat. Som ni ser lider vi alla av någon form av slem-sjuka.

Nu väntar vi på att vårdcentralen ska ringa så vi kan få lite hjälp med Tyras finger. Konstigt va, vårdcentralen sa dem på 1177 att jag skulle ringa. Trodde man skulle till sjukhuset med sånt!? Jaja, vi får se vad  dem säger, och hoppas verkligen bara att fingret klarat sig!


ja vi får väl se om ens Tyra låter doktorn känna på fingret.
"aaaaaldrig vill jag gå till doktorn!" sitter hon och säger


Vad gör vi ikväll då TVn?

Intresseklubben antecknar, idag är det 2 år sedan jag plussade med Lilly.

Tänk vad livet kan vända snabbt. Att jag och Carl har haft det trasslig en längre tid det är det många som vet. Vi har i alla fall bestämt oss för att ta steget till att vara isär. Så summa sumarum, denna veckan är det min vecka med barnen. Han håller sig undan hos en vän och jag har lägenheten, jag gör likadant fast nästa vecka då.

Idag har det inte varit något jobb för mig, utan VAB, YES! Att dessa ungar aldig kan bli friska. Nu är det Lilly som fått till över 39 graders feber och Tyra har så där härlig segt grönt snor, så hon har också fått vara hemma. Jag fortsätter hosta och allt slem är borta men nu är det istället torrhosta som känns och bränns nere i bröstet, kanske borde jag kolla upp det där.  

Nå? När man gjort allt som skall göras för dagen och lite till så får man dejta tv:n, och kanske en chokladbit från den fina asken jag fick idag. Så, vad säger du tv.nu vad ska vi se ikväll?


Champange tryffel till mig

Det här är sannerligen värt att blogga om. När posten kom idag damp det ner något tungt i brevlådan. Jag trodde det var en tröja jag köpte till Tyra förra veckan, men icke! Detta var mycket tyngre än en tröja, ett chokladogram var det! Det är någon som har skickat champagne tryffel till mig, god smak har personen också

Jag tack så himla mycket! Hemlig beundrare eller bara en fantastiskvän, det kvittar! Jag är sjukt glad oavsett.

TAAACK


(fick med ett kort också, på kortet står texten "Du har en speceill plats hos mig")


Style by Tyra

Här hostar vi alla upp vårt sista slem och snyter ut vårt sista snor. Jag vet inte om det är önske tänkande, men för min del stämmer det i alla fall. Jag har varit sjuk i närmare 3 veckor nu och börjar jag äntligen se slutet på detta elände. Matlusten är påväg tillbaka och jag kan nästan andas djupt utan att få en astmaattack. Jag antar att barnen kommer vara krassliga fram till våren, men nu är de väldigt lite klassliga så jag anser dem redo för förskolan i morgon!

Idag har jag fått iväg den första högen kläder, så skönt! Bara 1000000 plagg och 5000 skor kvar! Idag skulle vi egentligen fått besök, men det sket sig visst? Tråkigt när folk inte hör av sig för ens på eftermiddagen och man suttit hemma och väntat en hel dag i onödan. Jag hade faktiskt planerat att låta barnen andas lite frisk luft idag och gå till stan för att handla en papperskorg. Men nu har det skitit sig, det hinns inte med helt enkelt. Vi får göra ärenden i helgen i stället. 

 


Ordning och reda, vin på freda

När jag ändå varit hemma idag så har jag passat på att sortera. Det är lite det jag gör bäst. Det har funnits alldeles för många uppsamlingsplatser hemma. Alltså platser där den som är lat lägger saker och för den som inte tror sig veta vart rätt plats för en sak är (hur man nu kan det i sitt eget hem...). Det tar längre tid än vad man kan tro att sortera. Och att börja sortera är lite som en drog, eller inte för jag tar inte så mycket droger, kanske mer som en box vin, när man tagit ett glas är det svårt att sluta, haha!

Ja, det är svårt att sluta sortera. Det slutade med att det blev sortering av barnens garderober och alla barnkläder i källaren, toaskåpet fick sig en omgång och skafferiet blev snabbf ixat. Blev även lite sortering av sakerna på Tyras rum och hon fick själv välja vilka gosedjur som skulle få åka till andra barn och bo. Hon ändrade sig om en hund som visst skulle bli ledsen om den skulle åka, så den fick stanna.

Summan av det hela, det är ordning på saker och ting hemma och jag har lyckats tjäna 230 kr på kläder som bara ligger och samlar damm. Jag har (jag vet att jag sagt det förr!) så sjukt mycket barnkläder som måste flytta. En flyttlåda och en papperskasse... och snart mer.  


VAB dag 1

Jag har dragit på mig den officiella mamma uniformen, tights och långt linne följt av en hoodie. Det har vankats VAB idag. Min första VAB-dag i mitt liv. Carl hade sin första arbetsdag idag så, det var ganska så självklart att det skulle vara jag som blev hemma.

Lilly snorar mest hela tiden men (pepparpeppar ta i trä!) det har blivit mycket bättre under dagen och om man jämför med igår. Och Tyra hostar så hon kräks men (pepparpeppar ta i trä, igen!) det har varit lugnt på den fronten också, fast hon har börjar snora lite istället. Så på onsdag ska dem skyfflas fort till skolan igen!

I och med att febern hållt sig borsta så har det varit ganska glada miner här hos oss ändå, bara lite överkänsligt. Men så blir det kanske med två mammagrisar?


favvo lunchen, makaroner och fiskpinnar


ludde vet precis vart han ska spana för att få något gott


Utflykt

Förra veckan, eller var det veckan innan det? Ja, det gör det samma. För ett tag sedan var vi på utflykt. Vi packade ner smörgåsar, varmchoklad och kexchoklad och satte oss i bilden mot Hofsnäs. Kallt, hetsigt och gapigt blev det. Men ganska så mysigt ändå. Vi hittade ett vindskydd att mysa i. Med 2 barn som är som innekatter är det liksom inte så jättekul att spendera mycket tid ute, speciellt inte med Tyra som verkar vara rädd för mycket snö... eller så är det kylan hon inte gillar. Och att åka pulka, näe... inte så kul heller.

Men utflykten verkar ha gjort gott intryk på Tyra som tjatar om att åka iväg varje dag. Fast Tyra vill helst åka till stugan.





Vad har jag egentligen sagt?

3 dagars fylleångest har entrat min hjärna. Jag iser nog att jag är antingen för gammal eller för "vuxen" för att festa stenhårt i 3 dagar. Sista dagen, lördagen, var helt klart värst. Jenni tog som vanligt med mig till blackout city och efter klockan slagit runt halv 1-1 har jag inget minne kvar förutom när jag sitter och tjoar i trapphuset för jag tappat mina nycklar. Ja jesus, fullast vinner eller?

Jag kan inte låta bli att bli imponerad av mig själv ändå att jag lyckats att inte bli utslägd, infångad av polisen eller ret av skjutsad till sjuka (som vissa andra, haha!). Sjukt kul har jag haft i vart fall men som sagt, 3 dagars fylleångest entrar min hjärna och frågan är, vad har jag egentligen sagt till folk?  


torsdag


lördag


...

Ganska seg idag


RSS 2.0