Barn

Det kom in en mycket fin häst till fotostudion igår.  Lite gott och blandat från Småfolk och Katvig (+ ett annan märke jag inte minns vad det hette). Och ni vet ju vart ni ska klicka in nelly.com


måååndag, och kväll

jag har ingen dator, det är bajs. det blir så lite inlägg, hoppas på att den bärbara blir lagad snarast (och att alla bilder från det att lilly föddes kan räddas)! som vanlig har det varit full rulle idag, som det alltid är i veckorna. idag har jag även tagit mig tid till träning, och nu ska jag ta mig tid att ducha innan mina ögon sluts.

Det är?

När man har lite extra tid på jobbet så kan man surfa runt och hitta massor med kul saker, och konstiga. Detta är väl inte direkt det konstigaste jag sett idag, men kanske det fulaste?


Detta är alltså då en kvinna. En kvinnaaaaa? Förlåt mig men jag tycker detta ser lite väl manligt ut, lite äckligt faktiskt.

rajraj

Igår var det rajraj kan jag lova! Jag är fan bä(r)st!


Hej du

Jag rensade min lilla kamera för någon dag sedan, och vad hittar jag? En helt för mig okänd bild, en bild jag inte tagit, på en filur som inte ens bor i Borås (bara ibland). Konstigt....

Visst är den skarp?

haha! jag vet att du läser min blogg!


jobbetjobbet

Jag jobbar och står i. Denna veckan har vi faktiskt haft massor att göra på jobbet. Dubbelbokningar hela veckan, puh! Massor av bilder, som kommit in och sedan även sånt som skall fixar i efterhand. Mail, bilder, kläder, lappar och massor av "gör si gör så", men det är kul! Det är så kul att jobba och jag trivs jättemycket på mitt jobb! Det tråkiga är ju bara att man inte har tid med sina barn, alltså kvalitetstid. Men jag antar att det är så livet är, eller?

Vad jag gör på jobbet för er som undrar, jo jag retuschar ju bilderna som ligger på nätet. När det inte finns så mycket att göra så kan man ägna sin tid åt sånt här småpill.

kanske inte nödvändigt men det ser bättre ut


Nu ska ni få höra!

Jag vet inte om jag vågar berätta om vilket jävla fynd jag gjorde förra lördagen! Jo jag måste!

Jag var på ett ställe här i Borås som heter BBC. Det är en gigansisk loppis, med mest skräp faktiskt. Men ibland (som på alla loppisar) så hittar man riktiga fynd, och det var precis det jag gjorde. Jag nästan snubblade över den och blev kär direkt, en Brio Sitty! Som vi letat efter en vanlig sulky utan massa lullull och konstiga färger. Och alltid när vi hittat en på blocket som varit en bra kandidat, har den såklart blivit såld. Som ni förstår så slog jag till, det fann egentligen ingen tvekan. Den var i jättebra skick för att ha rullat ett tag. Fin, hel och ren helt enkelt. Gissa vad jag betalade för den!? 350 kr! Ja ni ser rätt, 350 spänn, det är ju gilligt som snor! Nu blev det plötsligt inte så dyrt att köpa till saker, så som ståbräda och regnskydd.

Vaaa? Vad säger ni? Fin va?!


En helg sedan

Förra helgen spenderade vi våra dagar i stugan, man måste ju passa på medan det är fint väder. Vi försökte aktivera både oss och baren på lite annurlunda sett. Jag och Carl var i skogen och gjorde ett helhjärtat försök till att plocka kantareller. Vi hittade 4 stycken. Även jag och Tyra gjorde ett försök i skogen, men vi letade inte svamp utan blåbär. Vi hittade faktiskt massor, fast folk säger att säsongen är över!

Vi tog oss även en båttur, jag, Tyra och Carl. Jag tänkte att vi skulle ha lite mysig kvalitetstid ihop med bara Tyra så hon inte känner sig på bortglömd. Men det blev en total flopp. Åka båt var inte alls jättekul och fiska (som jag bestämt att vi skulle göra, jag hade till och med plockad en burk full med mask!) var inte alls roligt! Tyra snällde mest och ville hem till stugan igen.

Jaja, så länge ungarna har roligt...

buhuhuhuh


Nu måste fläsket bort!

Nej, som vanligt blir det bloggande i perioder för mig. Nu merst för att jag inte haft någon dator, ganska förståligt att det inte blivit något va?

Jag hatar att inte ha tillgång till dator, man missar så mycket som händer i andra människors liv, människor man inte känner. Konstig va? När blev andra människor så viktiga för vardagen?

Mitt liv rullar på som vanligt. Vakna, jobba, komma hem, äta middag, leka lite, lägga barnen, glo tv, dega i sängen, sova... Inte så kul, men dagarna går fort än då. Jag ska nu på allvar byta ut glo tv mot gymmet! Jag har ju banne mig ett gymkort men är fan fet ändå, ändring med andra ord! Jag menar, jag kan lika gärna glo på tv på gymmet som hemma, för varje löpmaskin har en tv framför sig! 3 dagar i veckan är mitt mål, inte helt omöjligt känns det som. Jag måste helt enkelt ta mig tiden, det finns inga ursäkter!

Det rymmer 3 utseenden!

Hur symetrisk är du egentligen? Jag är sjukt asymetrisk! Ju mer jag kollar på bilden nedan desto konstigare ser jag ut! Jag ser ju helt missbildad ut i ansiktet typ, haha! Nja inte så illa, men jag har verkligen två helt olika sidor av mitt ansikte....

En helt ärlig bild på mig!

 

Två x vänster ansiktshalva

 

Två x höger ansiktshalva

Visst ser jag helt olika ut! Jag tycker själv att mitt ansikte med vänsterhalvorna ser betydligt bättre ut än med två av höger, men smaken är ju som baken.

Även om dem säger att symetriska ansikten är dem vackraste så tycker jag nog att jag är snyggast som jag är, för det är ju jag helt henkelt!

Vem är bebisen?

Vem tror ni det är?


Det är ju en bebis Anki! Ni förstår nu kanske varför Lilly är så beeedårande söt!

Eller vad säger ni?

Faran

Blir så jävla arg, jävla med alldeles för många ä:n!

Igår såg jag att Lilly hade något i munnen, bad henne spotta ut det (hon har lärt sig det) och vad får jag i handen? en jävla glasbit! Helvetas jävla skit alltså! Vilken ilska jag kände och känner!

I helgen hade Carl fest hemma och ett glas gick i golvet av någon av hans vänner (ett av mina favort glas på köpet!)... någon som dricker rödvin (jag har mina misstankar!) för det är nämligen rödvinsfläckar lite överallt märkte jag igår! Aja, ett glas kan gå för alla men när man har barn hemma, är det extra viktigt att få upp alla flisor som går!

Humhum! Arg och bitter blir jag och undrar kan män göra något rätt? När dem inte ens kan damsuga efter ett glas som gått i golvet för 3 dagar sedan! Jag bliiir tokig!

Tänk om Lilly inte ville spotta ut den och jag hade behövt gräva runt i hennes lilla mun efter glasbiten, det hande ju skurit upp henne innifrån. Någor mer som hade skutit upp henne innifrån är om hon hade svart den! Nu pustar jag ut av lättnad för inget hände, men hämtar andan igen för att det kunde hänt något!


Den största på biten på denna bilden hade Lilly i munnen
Och ja, jag vill faktiskt påstå att bilden är skalenlig!


Mijau!

Det är mysigt med katt. Speciellt med tankte på att Lisa är så himla snäll. Vilken tur vi hade som hittade just henne!+

Något som har hållits lite hemligt ska jag avslöja för er nu. Vi har plussat på familjeantalet och blivit med katt. Vi har länge diskuterat detta och jag vill gärna ha djur runt om mig, och jag vill även att barnen ska ha det. Mina krav har varit ganska hårda. Vuxen, raskatt (alltså inte bonnkatt!), helst steriliserad/kastrerad, van vid liv och rörelse och inte för dyr. Och med för dyr menar jag ett pris över 1000 :- eller om jag ska vara ärlig så är nog inte för dyrt över 500:-. Det kändes omöjligt där ett tag när vi kikade på Blocket efter katter som behövde nya hem. Inget riktigt passade. Men ibland så slår ödet till. Jag och Carl var på en liten (väldigt liten) fest och så kommer en granne ner och det första hon utbrister är "- Är det någon som vill ha en katt!?". Jag och Carl tittar på varandra och utbrister JA! Vi följde med tjejen upp till sin lägenhet där det springer 4 fina vuxna katter! Vilken av dem är aktuella var min första tanke. Alla var så fina, jag kunde tänkt mig vilken som helst!Det blev i vilket fall katten ni ser ovan. Lisa heter hon nu mera och är en hittekatt som är steriliserad, vuxen, raskatt (i alla fall till hälften), van vid liv och rörelse och var inte för dyr. Nej faktiskt så var hon snorbillig! En 5:a gav vi för denna fina dam. Bara en symbolisk summa till tjejen (Ella) som driver lite av ett eget jourhem för katter (eller djur i allmänhet). Och tänk va! Vi har inte bara fått en katt, utan en vän. Ella är en kanon tjej!


Semesterbomb

Detta är vad jag kalla bildbomb! Jag orkar inte skriva så mycket om det, mer än att det här är biler från vår lilla semester i E-tuna och vi har haft det fantastiskt mysigt.

 

 


Gäääsp!

Det var länge sedan jag vaknade så här tröt. Jag vill ändå påstå att jag haft en helt OK med barnen för att inte sovit hemma (vi är hos mina föräldrar). Antingen är det att dem vaknade 30 tidigare än de brukar eller så sitter min torsdag kvar i kroppen.  Antagligen är det det sistnämnda.

Snart ska vi buka ipp lite frukost här, sedan blir det väl lek en stund innan Lilly kör sitt förmiddagssov. Då ska jag också passa på att sova en stund, eller i alla fall slummra.


Lilly är jobbig. Jag trodd det var Tyra so...

Lilly är jobbig. Jag trodd det var Tyra som skulle vara det. Det har gått ganska fort att åka. Vi har en dryg timma kvar (tror jag...). Jag märkte precis att mina fransar på vänsterögat blivit färre, inte konstigt man tappar ju sina egna, men jag har tappat betydligt fler på vänster öga så det nästan ser löjligt ut... Måste få mig en tid för påfyllning, intressant för er att veta va?


Semester nr. 2

Vi packar och försöker få ihop oss här hemma. Kl 12:03 går tåget mot E-tuna, dit vi ska.

Tycker nog ändå att vi ligger i fas. Men jag är en riktig tidsoptimist och kommer snart inse att vi kommer att få stressa den sista halvtimman. Jag menar, båda barnen ska få sig en omgång i duchen (alltid lika svårt att få upp dem!). Barnen ska hinna äta lunch och Lilly hade behövt att sova minst en timma. Så är det sista packningen, påklädning...någon bajsar, den andra skriker. Så trillar den andra och skriker och då skriker den andra för att sockan sitter fel eller att inte skon går på foten fast hon har den bakofram... typ. Allt tar längre tid med barn, det bara är så. Hur god tid man än är i.

2 riktigt skruttiga stugungar!


Jag skryter lite, men ber om hjälp

Jag vet ju att måna gillar "barn-updates" så jag gör en om Tyra (till en början).


Tyra är djävulens barn. Nej förlåt jag börjar om. Tyra är 2,5 år men 3 års trotsen måste kickat in tidigt på henne för vissa dagar beter hon sig som jag vet inte vad. Hon prata så himla mycket och bra så vi blir förvånade (omgivningen också). Återberättar saker om förra året (!?!?!?!), hittar på egna texter till sånger och ritar nästan huvudfotingar nu! Hon kan ju som ni sett sin bokstav, T och vet alla sina namn (Tyra Cirkeline Carlsdotter Jenssen Rasin) och kan räkna till... 20 tror jag det var! Jag kan rotsätta att skriva massor om vad hon kan men det är inte det som detta blogg inlägg egentligen skall handla om! Utan det ska handla om potträning.

Tyra har länge varit redo, det har vi märkt. Men vi har varit för lata. Men när vi nu för en månad sedan började så har det inte varit några problem! Hon kissar på pottan och när hon märker att hon kissat på sig lite så springer hon till pottan med en gång! Allt går kanon (mest kanon utan trosor på)! Men nu, nu till nivå två i detta med pottan. Ska man börja med trosor och byxor, alltså fullmundering hemma i hemmet innan man börjar att gå ut utan bölja? Vad är bäst? Jag menar nån gång måste man ju sluta med blöja i vagnen osv.

HUR HAR NI GJORT!?

 

vanlig syn hos oss... bar rumpa


Så går dagarna...

Jajaja. Nu var det mitten på veckan igen. Tiden går sannerligen fort. Inte konstikgt att man har åldersnoja och andra grejer. Jag känner mig som vanlig stressad, antagligen (många gånger) utan anledning. Men det är så mycket jag vill göra och ha gjort innan det blir en ny dag och tiden räcker som vanligt inte till. Varför ska man alltid känna sig så nedans otillräcklig.

Jag längtar till nästa vecka när jag har semester. Då åker vi bort en sväng, kopplar av och har det trevligt. Det ska bli så skönt!

Hit ska vi!


Suck

Vilken dryg dag! Inte ens värd att blogga om. 30 min lugn har jag nu innan monsterdisk (man vill ju gärna inte lämna det tills imorgon, bananflugooor!) och dusch väntar. Jeeesus, jag får inget lugn idag! Nja, det var ju ljug, sova räknas nog till lugn, eller? Fast nu när jag tänker efter så blir man ju väckt på natten, inte speciellt lugnt.

suck.


Mer

 


Tee som i...

Vill skriva här om dagen, men det hade varit lögn. Jag har massor av bloggande i en mapp som bara ligger och väntar på att få bli publicerat. Detta är ett exempel, men det hände faktist för ett par veckor sedan.

Tyra kom springande till mig och sa, "Mamma, jag har gjort massor av Tyra!""Komkomkom! Ta bilder på deeeee" (jag höll nämligen på att fota massor den dagen.)


Ni ser väl? Eller ska jag göra det lite tydligare för er? Ja, jag gör det!

Ja, nu då? Det är ju massor av T:n! Hon är bra begåvad mitt lilla monster. Tänk vad fort det går, hon kan redan sin bokstav (och några mer, Y och R) och snart kan hon väl säkert läsa och skriva, bättre än mig! Så kommer jag bli mobbad för mitt skrivande, buhu!

RSS 2.0