Dag 3 utan Carl

Den här eviga städningen va! Det är redan onsdag och det tycks bara bli värre och värre hemma ju mer jag "städar"!
Jag börjar helt enkelt på fel ställen, man kan INTE rensa skåp och garderober när man har 4 högar ren tvätt,  "gör" dammigt och saker överallt!
Så idag har vi bara varit hemma och försökt ta tag i problemen, gick sådär! Hur svårt kan det vara att bara ta fram dammsugaren och suga upp dammet och skiten kan man ju tycka, det är visst jättesvårt!
Vi (jag) har i alla fall förberett för sugning i morgon...DAMMSUGNING alltså!

Min lillebror kom hit idag, jag lurade hit honom så jag skulle få lite sällskap nu när Carl inte är hemma. Eva var uppe en lite sväng idag ocskå, hon gav Tyra en namnsdags presten! JAAA! Tyra hade namnsdag igår den 28/4!
Grattis min mitt lilla skräp i efterskott!
Annars har dagen varit ganska så tråkig, mina kakor är slut så...jag menar vad ska jag äta nu?


Tyra mumsar på sin present

Dag 2 utan Carl

Vilken dag va! Den har gått hur fort som helst!
Vaknade, gick upp och käkade frukost, busade med Tyra och sedan klädde vi på oss. Klockan hinner redan bli 12 och Anne ringer, Vi går en promenad (jag, Tyra och Anne). Lunchrasten är slut för Anne, hon går tillbaka till Nelly och jobbar (det är hon med dem snygga bruna benen och rumpan på nelly.com).

Jag och Tyra åker upp till Nowalis utförsäljning på Hässleholmen, dem brukar ha det 1 gång i månaden, hittar ett par svart/vit randiga mockasiner för 49:- och en present till Ciccis lilla bebis kille.
Vi åker sedan hem till mamma och pappa, vi käkar, sover och väntar på att Cornelia ska ringa.
När klockan är typ 18:10 så ringer hon, vi möts och går till Willys för att handla hårfärg, paprika och erstättning. När vi är klara börjar gå hemmåt, på vägen hem passerar vi Ramnaparken (en ankdamm i Borås), Tyra kikar på fåglarna, hon är väl inte så jätte intresserad direkt. Jag passar även på att fota henne bland lite vitsippor, resultatet blev väl inte som väntat direkt.

Väl hemma ska jag börja laga mat, fyllda paprikor! Men först måste jag lägga i hårfärg i Cornelias hår (passa på medan Tyra är glad och mätt). Mat dags! MEN (igen) först måste jag diska, fast hinns inte med! Tyra bli ledsen och trött, jag ammar och hon somna, undet tiden tvättar Cornelia ur hårfärgen. Det slutade i alla fall med att klockan hinner bli 9 och vi  fick aldrig i oss några fyllda paprikor. Det blev kvällsmat med Te och smörgås istället. Corenlia ska för övrigt bli blond så hennes hår blev som väntat, helt åt helvete!

Ja det var i alla fall min dag! Så jag har inte hunnit sakna Carl så mycket idag faktiskt (känns skönt)
Ps: Städningen hanns inte med idag heller, tvättade dock 2 maskiner tvätt, alltid något!

  
tyra och tant cornelia hänger

Dag 1 utan Carl

Jag har betsämt mig, jag kommer inte att åka till Göteborg denna veckan, känns helt meningslöst faktiskt...för bara en dag (vilket det blir i slutändan). Tråkigt att inte få träffa Carl men...Vi träffas ju i helgen... åååh! jag har abstinensbesvär redan nu! (jag vet ju någon som kommer att ha rödsprängda ögon i slutet av veckan, JAG!) 

Idag har i alla fall jag och Tyra varit och handlat med min pappa äntligen, ÄNTLIGEN är verkligen rätt ord att använda för det. Det har varit så tomt i vårt kylskåp och skaffarit så i morse åt jag rostat bröd med smör och sylt...inte riktigt det jag föredrar och till lunch åt jag en gammal kiwi inte heller vad jag föredrar, men nu! Nu har jag minnsan proppat i mig 4 varnamackor, 4 kakor, ett stort glas juice och snart väntar jordgubbskräm! WoW, vilken bra mat va...nja inte så! Men jag orkar inte laga något ikväll + att jag inte har lust att köpa pizza eller något annat färdigt, det har blivit lite väl mycket av det nu det sista tycker jag.

Handla var för övrigt jätteroligt, jag behövde (nästan) bara tänka på mig själv. Vad är jag sugen på att äta i veckan? Jag kom fram till att jag är sugen på att äta, kålgryta, fylld paprika, torsk, kycklig och lax! Så det blev det! Ja, lite till såklart som går att äta, och även oätbara saker som blöjor, tandborstar och annat tråkigt, men såklaaat, så typiskt! Jag glömde att köpa toapapper, tur att jag *hosthost* inte gör nr. 2 så ofta då...
Ja! bara en liten inflikning! Förra veckan i Gbg så handlade jag och Carl mat för (i princip) 2 dagar, vi fyllde en papperskasse med käk det blev nästan 700 spänn! HALLÅ!? 700 pengar, det är en fjärrde del av vår mat budget! Nu när jag handlade idag fick jag 3 överfulla papperskassar + ett stort paket blöjor för 1000 pengar! Det tycker jag är liiiite sjukt!

Min städning förresten, som jag påbörjade under dagen, gick det inte så bra med. Man kan säga att jag inte kom någon vart. En maskin tvätt blev det i alla fall att jag sorterat resten av tvätten så nu är det bara att skyffla in i tvättmaskinen. Jag gör ett nytt försök i morgon.


Skräpet innan vi ska handla


Tyra "leker" lite struts

Lasses hårboll



Tack Lasse för att du gör det så fint när jag städar och precis har tvättat badrummsmattan! Då var det bara att tvätta den igen. När har du tänk att betala el då Lasse, för att du stökar ner som jag måste tvätta?

5:-

Att åka tåg med barn är billigt och bervämt, 5 kr kostar det för Tyra att åka till Göteborg, en ganska lagom (och samtidigt onödig) peng för en så liten tjej, hon tar ju inte direkt någon plats. Tyra verkar i alla fall gilla att åka tåg och att busa med sin pappa.



 




Vecka 1 i Götlaborg

Dåså, då var man hemma igen efter nästan en vecka i Göteborg. Det finns ungefär lika lite att göra där som här, eller nja nu ljög jag kanske liiiite.

Jag och Tyra har i alla fall inte gjort så mycket på dagarna medan Carl har gjort sin praktik på något (??) hotell vid hamnen. Vi har faktiskt knappt vistats utomhus måste jag säga, det har ju varit hur fint väder som helst! Antagligen för det känns ganska ensamt att promenera runt någonstans där man knappt vet vart man är. Vi var i alla fall ute på shoppingrunda en dag. Tyra fick ett par skor, en klänning, en hoodie, sockar och en vattenkanna, (vattenkannan ska vi ha när vi badar så vi kan träna på att dyka.).

Under tiden när jag och Tyra varit inne har vi kikat på farfar Lasses alla pennor vid hans skrivbord (säkert 100 st!), kikat på hela säsången av Dr. House, käkat och myst en hel massa!

Vi får väl se vad som händer nästa (denna) veckan. Funderar på om jag faktiskt ska strunta i att åka dit, Car är ju där i och för sig, men det kommer lite släkt fårn Norge på torsdag så det känns ganska så onödigt att bara åka dit för 2 dagar, Carl gör ju ändå sin praktik hela dagarna, tänkatänka!


God förmiddag fröken Tyra!

  
triss i Tyra

 
ur Tyras perspektiv


Inte konstigt att hon skrattar?!

Helt slut efter en dag med fullfart!

Vilken dag va! Jag är helt utmattad, eller inte. Jag och Tyra har haft världens slöaste dag i dag. Snacka om soffpotatisar...eller snarare sängpotatisar! I lördags bar Carl in Tv:n i sovummet och där har den stått sedan dess, så jag och Tyra har bara legat i sängen idag och kollat på MTV, repriser och talkshows, det är ju mest jag som tittar då va, Tyra ligger ju bara med och tjötar med mig. Puh! låter ansträngande va??


min sängpotatis!

Som sagt har jag inte fått så mycket gjort, så brukar det vara när Carl åker någonstans och ska vara borta. Jag går in i någon form av koma i 2 dagar och bara vandrar runt i mjukiskläder. Det vettigaste jag gjort idag är att städa kylen, så nu är den nästan tom + att jag packat hälften till Göteborg (och städat bort Lasses bajs då).
Cornelia och pappa har varit här en liten stund också! Det var mycket trevligt att få lite "sälle", Cornelia kommer tillbaka i morgon redan kl 7 på morgonen! Pappa kommer inte komma i morgon, honom vet jag inte när jag får träffa igen, antagligen om typ 4 veckor!

Annars så kommer nog resten av kvällen rulla på med varmchoklad och...något ätbart i ur min tomma kyl, kanske till och med får rota lite i frysen. Önskar så att jag var i Göteborg nu, Carl ringre precis och berättade om ett kakpaket han hittat, kokorna hette typ; chocolate chip cookies..(något mer)..dem var i alla fall ÖVERDRAGNA med choklad ocskå!

Chocolate chip and goodbye!

Sommarfötter

Ja, snart är det ju sommar, då går man i sandaler och visar sina snygga sommarfötter (snygga sommarfötter = mjuka solbruna fötter med fina naglar, helst målade, fransk manikyr tycker jag är snyggast!). 
Det blir kanske lite svårt det där med snygga sommarfötter, för just nu är mina fötter VRAK! (om du fötter kan vara det...??) Spruckna hälar, tappade/klämda tånaglar och vabrutna naglar...inte det snyggaste! Så ser mina fötter ut nu, SE BARA!


Snyggt eller? Knappast! filafilafila, smörjasmörjasmörja och...något annat? Bra tips på fotvård önskas!

Bajskletaren!

Nu har Lasse muckat gräl med mig säker 10 ggr redan idag och klockan är bara 12, inte nog med det så har han kletat bajs i lägenheten också, TACK! (jävla skräpkatt!). Så nu måste jag gå på bajsjakt i lägenheten, det luktar verkligen skit överallt! åååh! Fy sjutton alltså, egentligen borde vi göra oss av med Lasse men det är så svart även fast han har typ ADHD så är vi så fästa vid honom, och vad skriver man i en annons om Lasse?
"Kelig häxkatt som är besatt av djävulen, gillar mat och stoppa saker i avloppet. Behöver komma till en familj som ger mycket kärlek, gos och samtidigt är bestämmda. Borde helst bo i skogen..."
Svårt det där med djur, men busigare katt får man leta efter... Nu går jag på bajsäventyr!



Bajs!


En tanke

En skrämmande tanke för mig är "unga mammor". Vad är det för folk egentligen? Jag känner mig själv inte som någon som skulle identifiera sig som "ung mamma", jag är en mamma, och det räcker!

Anledningen till att jag aldrig i hela mitt liv skulle kalla mig "ung mamma" är för att folk tycker att det låter negativt och har fördommar om det, till och med jag (som visst är en ung mamma enligt andra)! Och det är inte konstigt för när man är som jag fast i blogg träsket, och är helt ner mejar med blogg i huvudet, och läser alla dessa blogga som många "unga mammor" har som berätta att det ångrar sig eller att de skulle gjort det anurlunda nu om de visste eller att de skaffar barn för det är gullig eller av någon annan dum anledning som att när man är gammal måste man jobba åååh! jag blir tokig! Tänk gärna 2 gånger i framtiden, det är oförskämt!

Helt hysterik är jag när jag tänker på så många unda tjejer i 16-17 år åldern som sitter och planerar att bli gravida för att bebisar är gulligt!

Jag kände bara att jag var tvunden att avreagera mig lite (på någon annan än Carl), det kommer nog bli fler och genomtänkta inlägg om denna frågan i min blogg. 

Grillkväll med tvillingarna och Carl drar

Igår tträffade jag och Tyra mina tvillingar (Anne och Jenni). Vi blev bjudan på grillkväll hemma hos dem, och vilken grillning sen! Kyckling, kött, lax och räkor + masor med goda tillbehör! Gott var det, jag fick till och med "barnvakt" under tiden när jag åt, jag har nog aldrig tidigare ätit så mycket grillat på så kort tid. Jag vet inte om det bara är jag men sedan jag blev mamma har jag börjar kasta i mig maten, den liksom bara försvinner...jag minns knappt om jag tuggar den, bäst är det med mat man kan äta ur djuptallrik med sked.

Det är verkligen hur mysigt som heöst att träffa sina vänner, det händer inte så ofta. Alla har ju sitt eget om man säger så. De flesta jobbar på dagarna medan jag bara går hemma. Och efter jobber vill de flesta hem och vila, och helgen tillägnas oftast fest. Så när man äntligen får tiden att passa är det verkligen toppen kul!
Jag saknar verkligen mina vänner, man skulle kunna tro att vi inte träffas lite ofta bara för att Tyra kommit men så är det egentligen inte, vi träffades nästan aldrig innan heller, bara på helgen när man var ute och festade, eller på jobbet och skolan.

Denna veckan ska i alla fall min allra bästa vän iväg till Göteborg, han ska göra praktik där i 4 veckor! Jag menar såklart Carl! Han åkte ikväll och det är redan tomt här hemma (bara efter 3 timmar, det känns som en evighet). Som alltid när Carl "försvinner" börjar Lasse att total mobba mig. Helt sjukt! Han liksom börjar mucka gräl vart jag än går, till och med om jag bara sitter i soffan så kan han komma upp och bita mig helt utan anledning. Det ska bli så skönt att slippa honom för jag och Tyra åker såklart också till Göteborg när Carl ska vara där. HAHA! Då får Cornelia bli mobbad av katten istället...(hon ska vara kattvakt). Vi åker i alla fall på tisdag efter att jag varit och hälsat på hos min gamla praktikplats i Sandhult.

I Göteborg har dem inget internet, eller jo, men det finns ingen dator rättare sagt i lägenheten som vi skall vara i så jag kommer inte blogg på hela veckan (inte för att jag bloggar varje dag ändå...menmen). Jag får köra ett jätteinlägg i helgen istället för då kommer vi hem igen, det är ju babysim på söndagar och det får man ju inte missa!

Tjingtjong kines hoppa upp och fes!


Pruttbebis och fispappa!

Lite ensamntid skadar aldrig! Just ju är Carl (fispappa) ute och promenixar med Tyra (pruttbebis) i vagnen! Då passar jag på att blogga, fixa med bilder och måla naglarna. Jag skall nog låta mina anklar besöka Miss Venus också, känns inte så trevligt att visa upp mitt varulvsruffs på beben nu när man äntligen kan visa dem lite i vår solen.
ÅÅÅH! Full fart på sterion också med MIN musik! Nu jävlar skall här ylas!


 
prutt och fis myser i soffan!

Fest för Tyra!

Nu har vi bestämt oss, det blir en Tyra fest istället för dop. Eller ja jo, istället. Vi har inte kommit fram till hur det ska bli riktigt än men det lutar åt en picknick i sommar någon gång. Nu gäller det bara att kika lite på hur självaste festan skall vara, var den ska vara och vad faddrarnas uppdrag kommer att bli. Vi ska skriva egna fadderbrev nämligen (har nog jag mer eller mindre bestämt).
Åh! Det ska bli så himla kul, planeraplaneraplanera! vilka ska man bjuda? vad ska man bjuda på? när ska det vara? hur ska inbjudningskorten se ut? vad ska Tyra ha på sig?
Många frågor minnsan, det kommer nog att skrivas många listor! Jag tror (om jag orkar, höhö) att jag ska göra ett försök till egna inbjudningskort, kan ju bli spännande när jag ska pyssla, jag vet någon som inte kommer bli så glad, ha! Jag LOVAR redan nu att städa efter mig! Tyras klädsel då? Ska hon ha en vanlig sommarklänning eller en dopklänning som är en släkttradition på Carls sida (många bebisar som haft den)? Jag skulle nog vilja att hon hade klänningen, vi får se helt enkelt. Mat biten lämnar jag helt klart åt Carl, han ska ju bli kock så det känns ju ganska passande att han får ta hand om det.

Nu ska jag sätta mig i köket med stora skrivblocket, "bra"pennan och skriva listor!

Tyra 3 månader

Tänk att jag glömt berätta att min Tyra blivit 3 månader! Den 7:de april blev hon det.
Shit pommes vad tiden går fort, den verkligen flyger iväg! Min lilla tjej börjar bli mer och mer människa och gör saker som "pratar" massor, vänder sig från rygg till mage, sitter upp med stöd, håller uppe nacken stadigt och "ställer sig upp", + händerna då, dem tuggar och suger hon på hela tiden.
Ja, de saker hon kan nu kunde hon ju till viss del när hon var 2 månader också, men vilken utveckling det blivit, hon är så mycket stadigare på alla plan!
Vi har ju börjar babysim som jag nämnt tidigare! Det är jättekul, mest för Tyra tror jag nog. Hon älskar att bada och hon "simmar" jättebra!

Hon har även varit hos BVC-tanten som stack henne 1 gång i varje ben, den första sprutan gick bra den andra var det lite värre med, men som tur gick det över fort.
Jag var verkligen livrädd för det här med sprutorna...eller ja, mest nervös kanske men som sagt så gick ju den biten bra! För övrigt växer hon nästan som hon ska, ligger liiite under med vikten si så där 200 gram eller liknande, det gjorde i alla fall att BVC-tanten tyckte att jag skulle börja ge henne lite ersättning på kvällen innan läggning....inte så lätt för Tyra vägrar flaskan! hur gör man då? Jag få nog ta och fortsätta prova bara.

 

tyra kikar


simmasimma
(öööh, snygg morsa i badmössa)


tyra tycker det är jättekul

  
mumsa på handen, mammmys och nakenfis

Påskhelgen

Nu var det ett tag sedan sist jag bloggade (igen). Jag glömmer faktiskt av det lite, att uppdatera alltså ...fast jag egentligen vill.
I vilket fall som helst så var det ju nyss påsk som antagligen inte ungått någon. Vi spenderade vår påsk i Stenungsund hos Carls moster och morbror. Sammanlagt var vi 13 personer och en hund (Jag, Carl, Tyra, Eva, Karin, Siri, Iselin, Annika, Krister, Fredrik, Maria, Lennars, Britt och Matilda <----hund). Det bjöds på påskmiddag (såklart!), sill och många tillbehör. Gud så gott det är med påskmat alltså, det är som julmat fast lite sämre,... Det finns nog inget som slår julmaten.
I vilket fall som helst hade vi en mycket trevlig påskhelg med mycket liv och rörelse runt om (även lugn och ro), det är så det ska vara! Det är så härlig att träffa "släkten", jag saknar min egen så oerhört mycket...lite väl långt att åka varje högtid.


måla påskägg
(carl, iselin, karin och siri)

  
bus, bak och mys


solmys med sysslingen iselin


mys med gammelmorfar

Dop eller namngivning?

Vad ska man ha, måste man ha något? Jag och Carl har redan sedan innan Tyra föddes haft disskutioner om hur vi ska göra, Carl har alltid varit för dop och jag för namngivning. Men nu börjar Carl ändra sig till att inte ha något + att namngivning inte känns det minsta aktuellt för honom i och med att vi redan gett Tyra sitt namn och alla pappren är inskickade. Jag kan förstå honom, hon heter ju redan sitt namn (höhö) så varför ha en "NAMNGIVNING", det är ju inte direkt något komplement till dopet egentligen för man döps ju inte till sitt namn ändå.

Nu plötsligt känner jag mig osäker på vad jag vill. Jag vet att jag vill ha någon form av fest i alla fall för Tyra, kanske bara ett Tyra kalas? Jag ska ta och googla lite om namngivningsfester och se vad jag hittar
.

RSS 2.0