Bye baby

Idag ska jag på Allt För Barn Loppis i Sandared. Jag ska inte bara dit för att se om jag hittar något till Tyra. Utan jag ska även sälja. Jag har (inget ett skämt!) 1 blå ikea-kasse full med kläder och skor samt två papperskassar proppade!! Tänk va, sånt som vi inte använder och som barnen (främst Lilly) vuxit ur. Helt otroligt, jag som ändå tycker att jag slängt och skänkt lika mycket! 

Hoppas mina kläder bli sålda. Jag förstår ju att allt inte kommer gå åt, men jag hoppas i alla fall folk nappar på de lite finare kläderna som kommer från Katvig, Polarn o Pyret och Molo. Även endel Fix, FransaKids och  NameIt ligger med i potten som är inbakat i mängder från HM, Lindex och Kapphal. Jag tror ändå att mina kläder kommer gå bra, då de är relativt nya i jämförelse med vissa andras plagg som ligger med.

Ibland ligger det liksom skunkiga, smuttsiga kläder från mitten på 80-talet eller brörjan av 90-talet i högarna. Vem vill liksom ta på sina barn smuttsiga, trasiga och urtvättade kläder bara för det är billigt!? Jesus, att dem som lägger med sånt inte skämms. Mina kläder är verkligen the best off the best, inte en FLÄCK på ett endaste plagg är det, för dem har jag skänkt. 

Nog tjatat om detta, hoppas jag hittar några fynd och att jag tjänar mig en slant. Det behövs alltid.  


Dr who?

Idag på lunchen råkade det vara en liten utförsäljning på jobbet och jag råkde veta att 3 par av mina absoluta favoritskor skulle ligga där i en låda och bara vääänta på att få flytta in hos mig! Men tyvärr så var 2 av dem i en alldeles för stor storlek och i en för hög prisklass för mig (för tillfället). Men ett par fick flytta hem till mig. Ett par Dr. Martins! Lite lägre modell och blodröda för 500 pix! Jag är sååå glad! Höstfoten är tjingad och en bit in på vintern med. Det är gott om raggsockeplats! 

(Tack mamma!)
 


Göra själv

Jag känner mig inspirerad till att fixa iordning barens rum. Det enda som saknas är tonnvis med cash. Om man surfar runt endel som jag gör inser man ganska snart att man kan göra så mycket fint själv! Typ som denna kudde:


Eller?! Toklätt! Jag kan sy och Carl kan måla. Vi kommer säkert undan hälften så billigt som orginalet! Jisses vilka överpriser man kan få betala, det gäller att vara smart... eller snål?!

Lilly och förskolan

Lilly, snart 1, ska snart börja förskolan. Planen om att få börja i januari, när hon i alla fall är några månader äldre verkar inte bli av. Det är faktiskt med sorg i hjärtat jag kommer lämna bor min lilla bebis så många timmar i veckan, ja faktiskt med sorg jag lämnar bort dem båda så många timmar. Men vad ska man göra liksom ibland blir saker och ting inte som man tänkt sig. Förskoleplatserna till januari verkar vara upptagna och de enda lediga platserna går att få typ, nu! Tur är väl det att Lilly antagligen får börja på Tyras avdelning, där finns det 3 lediga platser nu och det är där vi önskar att hon ska få gå! En trygghet för henne och för mig, och för Tyra som också behöver vara där massa mer timmar än nu. Det är tur att peronalen är kanon, och avdelningen är jättemysig.

Lilly kommer behöva en liten lunch låda till frukost, kanske denna?


Till mig

Jag är inte den som köper saker till mig själv direkt. Det finns ganska många anledningar, en av dem är för att jag känner att jag inte har råd. Men så för någon vecka sedan tänkte jag, "Vad faaan 50 spänn kan jag väl slösa på mig själv eller!?". Sagt och gjort, jag köpte ett nytt puder. På tiden va?
Katter till Tyra

Stackars Tyra! Inga kläder har hon kvar. Jag vet inte riktigt om det är hon som växer eller kläderna som krymper, men allt hon har drar på längden. Idag gjorde jag en beställning, för kläder måste ju ungen ha. Och självklart passar jag på att handla på REA, varför skulle man inte det liksom? Printen blev ett självklart val, katter för en kattokig tjej!


Suck!

Jag har fan lyckats med de roligaste sakerna i månaden samtidigt. Att ha mens och betala räkningar. Jippi! Nolla kontot och ha ont i magen, sura och känna sig allmänt puffig!

Ja, det är anlednngen till dåligt uppdatering. Jag känner mig inte så inspererad till något.

jo men så seriöööst!


aaatssscho!

Krasslig dag. Inte jobbat, kände att jag behövde en dag för att kurera mig. Mina monster har smittat mig med säkert från början någon "dagis"skit. Att få dagisskit och behöva vara vaken och gå upp (inte för att överdriva) en gång halvtimma är inte helt OK. Jag tror det är därför jag haft feber idag. Jag hoppas så att Lilly vill sova i alla fall halva natten! Men jag har redan nu insett att det är önsketänkande. Stackars lilla bebis, kan inte vara lätt att vilja ha närhet helatiden men inte kunna sova med mamma el. pappa. Det är sant, hon finner ingen ro med oss, att sova ensam är det bästa för den lilla damen (på både gott och ont).

Imorgon blir det jobb igen. Jag har varken råd (öööh...) eller tid att vara sjuk. Det är massor att göra nu och att halka efter är inte det jag riktigt är inställd på, ingen av oss på jobbet menar jag ju självklart.

Nu ska jag önskeshoppa lite innan sängen kallar.


Tyra Dali!

Tyra är så duktig! Hon har länge ritat av oss i familjen, djur och andra saker hon gillat. I sommras fick min mamma en så fin tektning av henne i 50-årspresent. Dem var verkligen så fin att jag hellre ville behålla den själv! Här får ni ett smakprov på hur duktig hon börjat bli, det är lite blandat med människor och djur, ni får luska ut vad som är vad.


Så startade jag, snart är det du!

Jag fick ett ganska gulligt sms här om dagen. Men tyvärr har jag nog inte ett lika gulligt svar.

Sms:et löd i princip så här; Jag tycker du ska skriva lite tips och tankar om du man sparkar sig i röven och kommer igång så bra som du gjort.

Tack så mycket säger jag. Men min väg har inte varit lätt... Och för er som inte fattar så handlar ju detta självklart om viktnedgång. Men som sagt så har jag inte snälla svar, jag är mer en "rak på sak-tjej". Och detta är mina tips, om hur jag gjorde och det får bli en lista.

1. Ändra inställning! Sluta vara bekväm. Det gäller allt, så som ditt tankesätt till vardagen och din inställning till din kropp. Med bekvämlighet kommer lathet, det i sin tur ger ännu mer bekvämlighet. Vantrivs du så i din kropp som du påstår, GÖR NÅGOT! Det finns ingen som kan hjälpa dig, hjälp dig själv. Börja träna, det finns alltid en lucka någon gång du kan hitta till 1 timma ensam. Är gymmet inte öppet, träna hemma, spring ut. Regnar det? Köp regnställ! Ladda ner en träningsvideo som stärker kroppen, själv skulle jag vilja rekommendera 20 min Pilates träning. De 20 minuterna du degar i soffan under dagen, träna! Jag höll på med det ett tag och det funkar på riktigt, det stärker kroppen inifrån och ut. Lite är bättre än inget!

2. Se över kosten! Vad äter du? Hur mycket äter du? Är man värd en godsak varje dag "bara för att..."? Vad är din ursäkt? Jag har slutat äta på kvällarna, jag äter väldigt sällan efter kl 20. Sötsaker kan jag unna mig om jag har råd, men inte "bara för att"! Sedan, vad dricker du? Saft och läsk funkar verkligen inte om du vill gå ner i vikt! Ät lite men ofta, bättre än sällan och mycket.

3. Peppande folk! Omringa dig med folk som peppar dig till viktnedgång. Allra bäst, skaffa någon att göra det ihop med.

min sista punk tänker jag inte beskriva så ingående.

4. BESTÄM DIG!

Summan av det hela, är du trött på hur du ser ut? Gör något åt det! Det finns inget (för alla er mammor som läser) som säger att bara för du ammar går du ner all vikt du gick upp undergraviditeten, och om du gör det så ser din kropp inte likadan ut! Och om du är orolig för att få mjölksyra i bröstmjölken i fall du börjar träna (också för mammor, som ammar då...) så måste du träna typ 5 dagar i veckan i 5 timmar varje dag och det kommer ni varken orka eller ha tid med... bara för ni är för bekväma...(haha!)

Tack och hej, från en föredetta lat tjej!

 

inte jättekul att knapra sallad kanske?


Del 12.

Vem trodde att jag skulle få ångest för att jag inte tränat!? Antagligen ingen som känner mig, men här sitter jag och känner mig riktigt dålig för att jag inte körde Pump igår. Hur mycket jag än ville träna så hade jag inte pallat det, anledningen? Jag satte in spiral igår och ni som har gjort det kanske inte heller riktigt gillade känslan samma dag?

Men nu känns allt bra igen, så imorgon får gymmet besök av mig och Tyra (om hon är frisk)! Jaha, det ni! Jag ska börja ta med henne till gymmet på onsdagar så hon får leka lite och gör något annat än att sitta hemma på eftermiddagen. Vi testade förra veckan och hon trivdes jättebra! Så på onsdagar knallar jag direkt från jobbet hem och hämtar barn sedan vidare till gymmet, lämnar barn och vidare till crosstrainern!

Måndagar, Onsdagar och Torsdagar blir mina bokade träningsdagar. Mer än så börjar jag inte med för på helgerna blir det mycket gång i och med att vi varken har bil eller körkort.

Förresten, vill vi veta hur seriös jag är på att få en snygg kropp att trivas i? Jo i helgen när jag gungade Lilly och Tyra gjorde jag knäböj efter varje gång jag puttatfart, säkert 15 st per unge! Och ibland har jag till och med tränat mage hemma, Jesus!

Nå mitt mål till December det vill jag verkligen!


Önska kostar ingenting

Igår åkte vi ut till skogen. Det är lika bra att passa på att vistas ute så mycket som möjligt medan det är fint och torrt, och innan det blir vinter och kallt. När gunga, hoppa studsmatta och söla med vatten inte längre är lekar att ägna sig åt.

Som vanligt har barnen trivts, till och med jag har trivts otroligt bra. Ett lugnt i hela själen känner jag så här efteråt. Jag vet inte om det beror på all frisk luft eller det att jag faktiskt slumrat mer eller mindre hela dagen, det kan ju vara en kombo också.

Jag önskar så att jag hade ett eget torp. En egen liten stuga att greja i och greja utanför, i min egna trädgård. Då hade jag ägnat helgen åt att sätta tulpanlökar i mängder. Plocka äpplen (för jag skulle haft ett äppelträd) och krattat löv medan barnen lekte i leran. Sen på kvällen när barnen somnat skulle jag hällt upp ett stadigt glas rött, ett mustigt! Och kokat äppelmos på äpplena jag plockat så vi kunde haft det till frukosten. När äppelmoset var färdigt skulle jag lägga mig i soffan, kika på min brasa och... ja, nu svävar jag iväg. Men önska kostar ingenting.


Del 11.

Känner mig lite smalare, jag har gått ner bra! Både i cm och vikt.

Här kommer mina senaste siffror.

- 5 cm midja
- 4 cm mage
- 1 cm mrumpa
- 2 cm lår
- 1 cm vader

och - 2,3 kg


Del 10.

Undrar om jag suger in mig så mycket jag kan kanske jag kommer i klänningen?


Gammalt blir nytt

Min gamla stationära dator har äntligen fått en plats i lägenheten! Nu lever mitt gamla rymdskepp igen (den låter så), och jag älskar det, den är min pärla även om ljudkortet är paj och man inte kan ha virusprogram för då går den för långsant, egentligen väntar den bara på döden!

Även om jag för ett tag sedan brännde ut allt av värde från datorn så fanns det lite kvar. Bla. ett retusch "jobb" jag hållt på med i snart 2 år! Det är inget jobb jag kommer att få betalt för, utan jag gör det för jag tycker det är kul och för att jag vet att det kommer betyda mycket för andra.

Jag vet, charmen med gamla bilder går inte riktigt att slå, men resultatet blir fint och bilderna som nya!
Dålig förebild var det här!

Jag är en riktig expert på att snoka. Jag ääälskar att snoka! Kanske en av de lite sämre egenskaperna med mig kan många tycka, men inte jag! Nej, snarare tvärtom! Jag hittar alltid det mesta jag söker när jag sätter manken till, mig ungår inte mycket! Det jag vill veta kommer jag att få reda på!

Men så finns det ju lite roligare snok också. Sånt där "hitta mig själv snok". Jag ägnade mig åt det här om kvällen och hittade en bild från vår afterwork som vi hade för någon vecka sedan. Och när jag såg bilden höll jag på att av skratt. Inte nog med att man ser hur jävla tankad jag är (på hållningen), så röker jag vilket får mig att se helt skev ut och jag ser för fan gravid ut! Haha, en full, gravid som står och röker, det ser väl fin ut?


Del 9.

Kommer ni ihåg när jag avslöjade mig med mina mått för någon veckan sedan? Mina enorma kroppsdelar har faktiskt varit mindre, lite i alla fall. Jag hittade ett dokument jag skrivit en annan gång i ett försök till att gå ner i vikt. Detta var innan jag fick redan på att jag var gravid med Lilly, precis innan till och med;

Lår: 58 (+4)
Midja: 67 (+16)
Mage + Lovehandels: 98 (+5)
Rumpa: 103 (+0)

(det som står () är alltså det jag plussat på mig till nu)

Alltså ser ni?! Hur är det möjligt, +16 cm runt midjan!! Det är fan inte konstigt att mina höga jeans från förr sitter skit och piss! Resten är ändå...okej om man får lov att säga det, och rumpan är oförändrad...lika stor som alltid alltså, haha! Aja, som sagt det är förändringens tid och saker och ting kan ju bara bli bättre!

 


undrar vad midjemåttet var här då?! 20 oktober förra året...


Welcome to the candy...sock?

Jag har bara barnsliga sockar. Tar jag av mig skorna får jag nästan alltid en kommentar eller en nedrans blick på mina strumpor. Känns lite tröttsamt att ha "skojigare" strumpor än mina barn. I jul önskar jag mig bara svarta och vita. Dags att bli vuxen


Del 8.

Vilken dålig uppdatering det blivit på min kamp mot mina kilon!

Kan ju berätta att förra veckans träning gick åt pipsvängen, det blev bara en dag på gymmet! Eller ja, och typ 30 min mage hemma och lunchpromenader, alltid något! Jag kan ju trösta mig med att jag äter för att gå ner i vikt, så att träna blir bara en bonus för självaste viktnedgången, att forma den snygg igen är en annan historia (kanske det viktigaste också...).

Nog med alla bortförklaringar! Även om jag i helgen (speceillt söndagen) inte följt mina rekomenderade kalorier så fick jag en riktigt trevlig överraskning igår på gymmet. Jag skulle ju egentligen vägt mig i fredags men i och med att jag var en latmask så blev det inte så. I vart fall så hade jag igår nått ner 1 kg, ja faksitkt närmare 1,2...! Mmmhm, ni ser sakta men säkert! Jag har ju valt på min shapeupclub att jag vill gå ner 0.75 kg i veckan och klarar jag av att gå ner 0,3 kg (nästan ett ½ kg) till fredag så har jag lyckats!

På fredag ska jag även ta och mäta mig igen. Puh vilken ångest jag har redan nu! Men det måste ju göras.


Simultankapacitet?Tank jo!

Alltså att jobba på Nelly är inte alls d umt! I fredags fick vi mail om att komma ut i köket för att skönhetsavdelningen hade ett litet "kom och ta" bord där. Massor av kul saker och jag fick med mig 3 hem. Bla. en tvål, O.B och detta;


Tok-bra med lite prover hemma (och allt är i miniatyr, så gulligt!)! Jag glömmer alltid mitt smink hos tvillnigarna när jag gör mig iordning inför fest oså orkar jag aldig hämta det, vilket gör att jag ofta står utan smink hemma. Så detta var ju vekligen kanonbra att få! Något att ha hemma liksom, ifall det krisar (precis som det gjort hela helgen för mitt smink var just hos... tvillingarna)

fin i rött?


Bebiskul

Lycka för en bebis...


att få stöka i kökslådorna.

Nytt hemma

I år kom julen tidigt. Dessa fina saker bor nu mera hos oss och allt fick vi i... julklapp!

teakbord

 

snygg skål!


Med fötterna på bordet

Denna lilla dam vill inte sitta som man ska vid matbordet. Och att säga till lönar sig inte heller, hon bara skrattar en i anisktet och gör som hon vill igen. Ordet nej biter inte på henne alls... Jag antar att jag varit arg för många gånger på Tyra för att hon ska ta mig på allvar. Hon är väl van vid mitt nejande och arga ton som jag faktiskt har säkert 50% av dagen.

smörfötter


Del 7.Idag blir det ingen träning. Jag är trött, alltså sömnig. Jag skulle helst vilja värma mig under mitt täcke och dricka ett glas rött. Jo, hade jag haft något hemma kunde jag ha gjort det för jag har kalorier kvar att förbruka om jag vill!

Vilken miss jag gjorde idag förresten. Min lunch innehöll alldeles för mycket kalorier. Jag tycker det är onödigt att förbruka så många när jag ändå sitter stilla så mycket på jobbet. Och så kan jag inte njuta av middagen när jag kommer hem på samma vis. Nåja, jag blev väl ändå mätt av middagen men ja hade gärna tagit mer, eller ätit en kvällsmat bestående av rostad macka med ost och te, fast o andra sidan kanske jag kan få äta 3-4 nappar för mina sista kalorier...eller inget alls.


Nu har jag bara 41 kalorier kvar... vi får väl se om det blir något gott eller ingenting alls.


Del 6.

Igår tränades det pump, body pump! Jag må inte ta så mycket i vikt, men nu gör jag i alla fall övningarna rätt och det är det som är huvudsaken! Idag känns det lite i alla kroppsdelar. Är dock ganska besviken på mig själv, trodde jag skulle ha mer träningsvärk än det här. Vi får väl se imorgon, andra dagen brukar vara värst!

Jag har pratat lite om det här med vägningen med andra. De flesta verkar tycka att 1 vecka emellan är bäst. Jag har redan ångest inför fredag. Tänk om jag inte lyckats gå ner 0,75 tills dess! Måste träna mer, det bara är så! Tror inte 3 dagar i veckan räcker.

Förresten, igår hade jag 131 kalorier kvar att förtära efter alla mina intag så jag köpte hem lakritsnappar! Jag var så himla sugen efter min proteinshake så jag var bara tvungen! Men spana in, jag hade ändå kalorier kvar även om jag "syndade" igår (okej inte så många men ändå...)


Skolstart

I söndags dammade jag av märkpennan, alltså klädmärkpennan. Tyra började förskolan igår och innan dess var det dags att märka alla extrakläder, ytterkläder och dyligt som skulle dit. Ni har väl märkt upp era barns saker ordentligt!? Jag som faktiskt (hosthost) pluggar(de) till förskolärare och har en halv utbildning i ryggen råkar veta att förskolärare (lika så jag) stör sig ganska mycket på barn utan märktakläder.


Tyras första dag hade gått bra i alla fall. Hon hade kissat ner sig en gång på sina 5 timmar, helt okej tycker jag. Det är helt nytt för henne att ha kläder på sig utan blöja och leka med massor av roliga kompisar sammtidigt. Vi får väl se hur det går framöver med kisseriet, hoppas hon snart kommer på att hon behöver kissa även om hon har kul. Jag tror Tyra längtat efter skolan massor. Hon berättade för mig igår att hon lekt och haft det roligt med alla sina kompisar. Tro jag det!

en trött Tyra efter första dagen i skolan


Utan svamp får jag kramp

Som sagt, tack snälla granntanten som kom upp med en kasse kantareller i söndagskväll. Rensningen tog "bara" 1 timma och att äta dem tog "hela" 10 min....

Ja man kanske skulle ta sig ut i skogen för att försök till, det finns ju svamp. Annat mot våra 4 vi hittade efter 2 timmar i skogen.


Lilly traska på bra

Liten blir stor fort. Speciellt nu när hon börjat gå, hon föredrar faktiskt att gå framför att krypa nu. Haha, ibland möter man henne i hallen när man går runt och fixar i lägenheten, sötnöten! Nu ska det bara vänjas att gå med skor också, det händer väl inte än på ett tag om hon brås på sin syster. Det var ju många sura miner om ni minns?
kasta boll är också kul

Tyra får väl som hon vill


Del 5.

Söndagen blev mest stilla sittandes (för uten de 2 timmarna jag var och shoppade...), jag följde ingen matvåg och jag är säker på att jag överskred mitt kaloriintag rejält. Den största boven var nog den halva kebabgullen jag åt till frukost och kantarellerna som jag åt sent igår kväll. Kantareller innehåller mer kalorier än man kan tro (om man äter mycket då, som jag gjorde), och att steka dem i massa smör gör ju inte saken bättre. Inte heller knäckemacka med smör och en god stark ost. Men det var det värt, vem kan tacka ner till kantareller?

Idag blir det träning, body pump! Hoppas även att jag hinner med lite crosstrainer löpning, det är så skönt och skonsamt för min onda ljumske och knasiga knä.

Jag har inte bestämmt mig än om jag ska väga mig en gång i veckan, eller en gång i månaden, eller kanske en gång varannan veckan. Jag är så rädd för att bli besviken om jag väger mig varje vecka och inget händer. Jag förstår ju att jag kommer bygga mer muskler och det väger mer än fettet jag bär på, men ändå.

Vad tror ni? Är det bäst att väga sig en gång i veckan?

dagens frukost...


Del 4.

Ingen träning på gymmet i dag, nej så ambitiös är jag inte (än). Istället har det blivit närmare 4 timmars promenad idag, känns ju ändå som det räcker!? Idag har jag planerat lite mer vad jag skulle äta, kunde till och med ta mig ett spontan "käk" till lunchen.

Detta har jag ätit i dag:
Frukost 293 kalorier: 2 knäcke (husman) med bregott och koktskinka, samt 1 dl apelsin juice och kaffe med mjölk
Lunch
236 kalorier: Ett paket nudlar och (nu kommer mitt spontana käk, haha) lite picnic-bog
Middag
130 kalorier: Tomatsoppa
(inräknar snacks 67 kalorier: Pringels)

Okej, jag har väl missat ett mellanmål men jag har inte varit sugen, eller hungrig. Jag vet att jag kanske skulle dratt i mig en proteinshake eller ett nedrans äpple menmen. Nu så här på kvällen när allt landat i magsäcken så har jag sparat lite kalorier, bla. till 6 st pringels chips som är 13 g som i sin tur är 67 kalorier, och efter det har jag 558 kcl kvar till annat gott, kanske en öl som är ca 175 kalorier eller 2 dl coca cola som är 85 kalorier... vi får se. Något gott ska jag i alla fall unna mig denna lördag!


Jag är såld!

Jag måste berätta om min nya kärlek! Jag är såld, SÅLD


Ser ni? En duo som är lika bred som en singel! Hur är det möjligt!? Den är inte bara mindre och smidigare än vår modell från förra året utan även snyggare! Jag dör, jag vill ha! Och vet ni, den konsta till och med mindre än vår varn!? Mindre vagn = mindre pengar fast lite många barn får plats! 7995, och vi har betalat drygt 10.000 för vår, fast få ingick ju regnskydd också...kan ju inte hjälpa att känna mig lite lurad. Egentligen skulle jag vilja sälja vår och köpa denna, men nej... jag förstår ju att det är en omöjlighet, eller?

moahahahaha!


Upp och hoppa!

Nu blir det åka av, åka med dammsugaren alltså. Storstädning står på schemat hemma idag liksom handla massor av nödvändigheter på andra sidan stan och måla lillebrors rum. Där emellan ska vi försöka klämma in skördefest i ramnaparken, det ser jag fram emot mest... och loppis!

Jisses hur ska jag hinna med allt idag? Tur är väl det att det ena barnen är i skogen med sin mommo och bestefar, det ger ju en lite mer tid till annat. Aja, dags att sätta igång....kul.


Del 3.

Jesus! Jag är helt slut i mina ben och rumpa. Idag körde mina egna persoligatränare slut på mig, dem fick mig verkligen att utmana mig själv, härligt! Tyvärr fick jag inte så mycket tid på gymmet som jag hoppats på, så någon löpning eller vidare magträning blev det inte. Det tar ju tid att bli lärd.

Vi vägde mig idag på en sån där gammal våg som man blev vägd på i skolan. En sån som man ska hitta rätt balans i. Det slutat på vad jag misstänkte, elefant. Aja, nu ska jag ta elefanten ur mig och bli mer en... en bättre och snyggare version av mig!

Jag har i vilket fall uppnått mitt träningsmål, 3 ggr i veckan. Även om gårdagens combatpass var riktigt skit så fick jag väl lite utav det, antar jag. Nu ska jag avslöja mig själv i siffror (bilder får ni en annan dag för mina USB-portar på datorn har lagt av...!?)

Vikt: 73,5
(målvikt 60 som skall enligt shapeupclub.se ska nå 15 december, 0,75 kilo i veckan)
Midja: 83 cm
Mage + Lovehandels: 103 cm 
Stuss: 103
Lår: 62 cm
Vader: 38 cm

Så här brutalt ärlig har jag nog aldig varit, så här stor är jag. Så ta ni nu fram era måttbant och se hur mycket större jag är en er. Men denna kropp är ett minne blott, det kan jag lova!

Och spana in detta, jag har 147 kalorier kvar att äta och ändå är jag mätt, jag har faktiskt bara känt mig hungrig en gång idag och det var innan middagen! Och till råga på allt så är det till och med inräknat 2 dl rose vin i mina kalorier så vet ni? Jag kan ta mig ett till!

Tack och hej, snart en saml tjej!


Goodbye work

Jobbveckan lider mot sitt slut. Det är ju inte direkt så att jag hänger läpp för det. Hur mycket man än gillar sitt jobb är det skönt med helg och frihet! Som vanligt har veckan gått fort, och det är väl så när man har roligt. För även om min hjärna är slut när jag går från jobbet varje dag så har jag haft jävligt kul, men jag förväntar mig inget annat, jag jobbar ju ändå med mina bästa vänner!

Jenni extraknäckte som preggo igår;


Del 2.

Det är skillnad på mat och mat. Det lär man sig verkligen fort, fast egentligen visste hag detta. Som min lunch idag. Jag slängde ihop en variant på "fried rise" för vi hade ingredienser till det framme från frysen samt gammalt ris i kylen. Jag lagade detta:


Och detta var faktiskt inte mycket mat. Nog hälften av en "normal" portion för mig. 1 halv kycklingfilé, en halv liten gul lök och ett litet ägg, ja ni kan ju se här vad jag exakt haft i maten (+ salt, peppar och en jävla massa cayennepeppar!):


Ni kanske inte ser? Men hela min lunch innehöll 570 kalorier! Jesus vad mycket, och vet vi vem boven är? Jasmin, rister alltså! Hade jag i stället valt att ha lika mycket råris (som hade varit 82 kalorier) så hade jag sparat 163 kalorier till resten av dagen. Jag menar det är ju fredag och de där 163 kalorierna hade ju jag hellre tagit in på något annat vis. Men gjort är gjort!

In i barnens garderob

Det kommer som sagt in massor av fint på nelly.com, både för flickor och pojkar! Dessa godingar kommer att få bo hos oss, Katvig tightsen är givna för båda barnen!

(psssit, nu har det kommit in ännu mer Småfolk och i vinter kommer det in en annan goding som börjar på M...)


Mina skor blev stulna på gymmet idag

Hade jag stannat hemma och gottat mig hade det aldrig hänt, mina skor blev stulna på gymmet idag. Till råga på allt var det mina nya Converse som stals! Tjuven var "snäll" nog att lämna sina som är i nästan samma skick som mina gamla var, TACK!

Jag blir så jävla trött på sånna människor, och ledsen. Jag kunde faktiskt inte låta bli att gråta en skvätt. För den som inte känner mig ska veta att jag inte direkt är den som köper saker till mig själv av en anlening, min ekonomi är för tillfället ganska på botten. Men så kände jag att jag ändå skulle få mig ett par nya skor så jag slapp gå med hälarna på backen och lilltårna stickandes rakt ut (jo men man ska gå så länge med dina converse innan man slänger dem), så stjäl någon dem av mig! Jag menar de är ju inte direkt billiga heller! Nej, nu gråter jag igen! Det är synd om mig, faktiskt!


Del 1.

Som sagt!

Jag ska göra ett seriöst försök, nej varför kallar jag det försök!? Det är ju helt fel inställning från början! Jag har bestämt mig och jag SKA lyckas gå ner mina extra kilon jag bär på! Det är alldeles för många, helt ärligt 13 st för många. Jag skämms, jag har gått upp 3 kg sedan jag blev av med mina gravidkilon, fast det konstiga är att jag har nästan 2 storlekar mindre i byxor... makes no sense.

Bara för att jag ska hålla detta jag lovat mig själv så kommer jag skriva här i bloggen, liksom en dagbok. Så idag börjar det med invägning på gymmet där jag kommer väga mig 1 gång i veckan, jag kommer väga mig på samma våg hela tiden vara för att få rätt siffror!

Jag ska även ta och införskaffa mig en matvåg, så jag kan hålla mig till mina 1237 kalorier som jag får äta för att gå ner i vikt. Många kanske tycker detta låter lite (i och med att en normal kvinna ska äta 2000 kalorier), och för all del det kanske det är. Men jag har ett stillasittande arbete och förbränner inte så mycket på dagarna. Det gäller bara att hitta rätt mättande mat med få kalorier så går man inte hungrig. Men ett ska ni veta! Vill jag dra mig en redig fylla så är detta något jag kommer att göra!

Så ikväll kommer det en update på exakt vikt, mått på mage, stuss, lår och vader (för dem är enorma!). Och imorgon kommer jag förhoppningsvis ha hunnit väga min mat jag äter så jag inte äter för mycket.

Tack och hej, ingen leverpastej...

min lunch, inte så kalorisnål men nyttig!


Kvalitetstid

Att få kvalitetstid för barnen är ganska svårt, eller jag menar att få bra kvalitetstid för barnen är svårt. Det är väl så att man aldrig blir nöjd. Antingen har man för mycket tid hemma eller för lite. Vissa dagar känner jag att jag har alldeles för lite tid med ungarna, väldigt mycket alldeles för lite.

Jag som slutar halv 5 är inte hemma för ens vid 10 i 5, 5 äter vi middag i ca 30 min, sedan tar det ca 10 min att städa barn och undan middagen, sedan ska vi se vilket skick barnen är i och det brukar ta mellan 10-20 min (med eventuella ombytningar eller avklädningar), vakna och glada, vanka och sura eller vakna och trötta, ni ser, då är kl redan 6, Vakna och trötta barn är det oftast, det är sämst. Då kan man inte göra något förutom att skoja och tjoa en halvtimme och sedan göra dem klara för natten. Kul va? 30 min har jag med mina barn och då är det oftast 30 gnälliga minuter.

Men så igår gjorde vi saker och ting lite annurlunda. Barnen var matade och klara innan jag slutat och så möttes vi utanför mitt jobb och gick ut. Vad mycket kvalitetstid vi vann på det och vilken mysig familjestund vi fick i det fina vädret, helt perfekt (även om det blev lite gnällig till slut, men det köper jag efter 2 timmar ute)


RSS 2.0