Del 2.

Det är skillnad på mat och mat. Det lär man sig verkligen fort, fast egentligen visste hag detta. Som min lunch idag. Jag slängde ihop en variant på "fried rise" för vi hade ingredienser till det framme från frysen samt gammalt ris i kylen. Jag lagade detta:


Och detta var faktiskt inte mycket mat. Nog hälften av en "normal" portion för mig. 1 halv kycklingfilé, en halv liten gul lök och ett litet ägg, ja ni kan ju se här vad jag exakt haft i maten (+ salt, peppar och en jävla massa cayennepeppar!):


Ni kanske inte ser? Men hela min lunch innehöll 570 kalorier! Jesus vad mycket, och vet vi vem boven är? Jasmin, rister alltså! Hade jag i stället valt att ha lika mycket råris (som hade varit 82 kalorier) så hade jag sparat 163 kalorier till resten av dagen. Jag menar det är ju fredag och de där 163 kalorierna hade ju jag hellre tagit in på något annat vis. Men gjort är gjort!

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag borde nog börja med det. Har fortfarande typ 20kg kvar efter Emil var inneboende. Han är en månad nu, jag har ingen ursäkt varför jag inte borde äta bättre och röra på fläsket!

2011-09-02 @ 14:14:37
URL: http://luene.blogg.se/
Postat av: Lulu

Det finns super mycket socker i ris, alltså kolhydrater (kolla förpackningen). Skulle du struntat i riset och tagit en hel kycklingfilé och ett helt ägg med lite olivolja eller smör till skulle du garanterat bli mätt längre. Protein och fett är den källan som mättar som mest. Vilket i sin tur gör att man äter mindre och mindre för att man inte behöver så mycket mat och blodsockret håller en stadigare nivå. Man går garanterat ned i vikt också, utan att behöva räkna kcal sålänge man undviker högt kolhydratsintag. Räkna på socker istället för kcal.

2011-09-02 @ 14:29:26
URL: http://luluscastle.blogspot.com
Postat av: Tee

Mätte du ditt ris okokt eller i kokt form? För det är en väldigt stor skillnad! 70gram okokt ris är kanske det dubbla om inte mer än kokt ris. Jag tycker 245 kcal för kokt ris och 70 gram låter mycket. Brukar ligga runt 110-140 kcal per 100 gram kokt ris. Är du med? :)

2011-09-02 @ 16:45:06
URL: http://cupcaketee.blogg.se/
Postat av: Tee

... tänkte bara meddela att 70 gram kokt jasminris faktiskt ligger omkring 80kcal. Så din lunch var genast mycket kcal-fattigare.

2011-09-02 @ 16:48:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0