Nejnej detta är inte alls en trött tjej. J...

dsc00150 (MMS)

Nejnej detta är inte alls en trött tjej. Jag tycker det är liiite irriterande att hon inte tar nappen faktiskt, för sugbehovet på denna lilla krabat är enormt!


Vinter i Mjöshult

Här kommer en så kallad bildbomb från vår helg i skogen. Vi hade det faktiskt jättekul och mysigt alla 4 (även om det är vissa ledsna miner på endel bilder. Tyra gillade ju som sagt inte snön). Jag önskar så att vi hade en stuga, en egen. Det hade verkligen varit så mysigt nu på vintern. Aja, drömma går ju. Vi får ju låna mammas och pappas dem helgerna det inte är upptaget.




Ni förstår varför tilt är behövs? Stackars...

dsc00171 (MMS)

Ni förstår varför tilt är behövs? Stackars barn kommer ju få nackspärr som inte någon assisterar huvudhållare...


Vi är på väg hem. Konstigt va... Nu känns ...

dsc00170 (MMS)

Vi är på väg hem. Konstigt va... Nu känns det som jag behöver semester ifrån man och barn, eller i alla fall 6 timmar ensam. 3 till att sova, 1 till att duscha och 2 till inget alls. Åh... 2 timmar till ingenting det är bäst! Förresten, nu ångrar jag att det snålades med bilstol till Tyra... Tilt skulle behövas


Ändrade planer, disken får vänta! Denna li...

dsc00169 (MMS)

Ändrade planer, disken får vänta! Denna lilla söta sak vaknade just och ville inte sova bredvid sin pappa, inte så konstigt det är ju matdax alldeles strax!


Jag ångrar att jag lovade Carl igår att ta...

dsc00165 (MMS)

Jag ångrar att jag lovade Carl igår att ta morgonen, det gör jag varje morgon som jag går upp. Det blir bättre snart det vet jag, det står nämligen en disk och väntar på mig och då blir man pigg... Ja inte av själva disken utan diskandet. Näe nog med strunt, ska ägna mig åt lite morgongos med min mellersta bästis innan dagen sätter igång.


Tidigare idag var vi på promenad. Tyra grä...

dsc00160 (MMS)

Tidigare idag var vi på promenad. Tyra grät mest hela tiden. Hon är inte som andra barn som vill åka pulka och busa i snön, nej hon tycker till och med att de aktiviteterna är riktig pest! Hoppas verkligen hon ändrar sig jag har nämligen äntligen fått mig ett par termobyxor! (Heter det så fortfarande? Termobyxor... Termobyxor...) Så jag kan busa ute massor i vinter! Snart ska vi börja snaska lördagsgodis men innan dess blir det lite gröt och clementin till mellis.


Jag och världes gladaste Lilly är vakna. H...

dsc00152 (MMS)

Jag och världes gladaste Lilly är vakna. Hon är pigg (inte konstigt när man tar sovmorgon till 11, lyxigt!) men jag är trött. Carl lägger Tyra, det går inte bra. Övertrötta barn är svårt att lägga, speciellt Tyra som får något form av energiryck... Ja, nu kom hon och Carl upp från sovrummet hon skulle "inte tova tängen!" aja, det är helg och då kan man väl bryta lite rutiner och låta barnen själva få bestämma.


Tänk va. När jag gick på högstadiet och äl...

dsc00151 (MMS)

Tänk va. När jag gick på högstadiet och älskade Håkan Hellström mer än livet själv så tyckte min pappa att jag var "sjuksjuksjuk"som låg och ylade inne på mitt rum till första skivan. Han tyckte Håkan var kass. Men nu, NU hittar jag minsann Håkans första i stugan, han har köpt den, och skivan satt till och med i CDspelaren... Min pappa gillar Håkan, jag gillar min pappa. Förresten så avnjuter jag en kopp kaffe, lite choklad, clementin till gårdagens aftonbladet medan Carl och Tyra är ute och snöar bort. Jag vet minsann hur man njuter av lugn och ensamhet ska jag säga er, fast det vet nog alla mammor. Nu ska jag återgå till Håkan och mitt kaffe, Tjing!


Godmorgon! Strax är klockan halv 8 och vi ...

dsc00147 (MMS)

Godmorgon! Strax är klockan halv 8 och vi har varit uppe i 2 timmar. Tyra är tok-trött, vilket resulterar i mysig tjej! Det är fortfarande mörkt ute förresten, som natten nästan. Undrar just när ljuset kommer till skogen så vi kan gå ut och göra den utlovade snögubben och åka pulka. Vi får se helt enkelt, innan dess ska det väckas sambo och ätas frukost.


Nu är vi i stugan. Det brinner i spisen, j...

dsc00146 (MMS)

Nu är vi i stugan. Det brinner i spisen, julbelysningen är tänd, mannen är ute och skottar, min stora klättrar på mig samtidigt som hon tuggar på en ballong och ber mig ringa kungen, min lilla har ont i magen och vill bara ligga nära. Jag njuter verkligen men kommer njuta ännu mer sen när min egen kock lagat en sen middag och jag får avnjuta ett glas rött till maten. Hoppas ni har en lika mysig kväll som jag.


Julklappar part.2

Förresten jag glömde visst dessa saker på julklappslistan! Tjejerna denna groda som man fäster på väggen (mycketbra förvaring för oss som har lite plats på badet) och nya badleksaker (våra har passerat bäst före datum för länge sedan!).


Barnens önskelista!

Detta med julklappar. Alla frågar vad ungarna vill ha i julklapp... det undrar jag också!?

Tyra har man ju en aning om vad hon gillar och vad man tycker att hon borde ha, så som en spis och en docksulky (men dessa saker är redan köpta!). Men Lilly, vad ska hon önska sig? Hon behöver ju egentligen inte så mycket. Jag menar hon kan ju "ärva" det mesta från Tyra. Hua, och så känns det som allt man önskar åt barnen är för dyrt också. Det känns som folk i allmänhet vill köpa många billiga saker i stället för kanske 2 lite dyrare.

Sedan kan man ju tänka långsiktigt också fick vi tips om, kanske behöver barnen något i vår som man kan köpa nu? Men då tänker jag bara på stora saker (= dyra saker) som en Brio sulky med åk-platta, en spjälsäng till Lilly (vill ha en vi kan måla som vi vill, en som inte har kulor på sig som Tyras och som man kan ta bort ena sidan på!) och säng till Tyra. Känns svårt detta. Tyra fyller ju år strax efter jul också och hon behöver verkligen få i ordning på sitt rum...tapeter och färg är ju inte så dumt att önska sig heller.

Här kommer i alla fall några tips på vad vi skulle vilja att våra barn hade och tror att dem skulle uppskatta! Den bilden med mycket saker är Tyras önskelista och den med lite saker är Lillys.

(Tyra önskar sig duplo också inte bara bitar det får hon redan utan gärna något paket med "människor" ev. "djur", pussel gillas också även pyssel saker går hem, Musses Clubhus är jättepoppis så en DVD med det är inte helt fel heller...hm? ja det var nog allt jag kom på utöver bilden)

 



Goood morgon!

På tal om bajs så hade det hänt en olycka i sängen imorse. Det var bajs överallt!! Vi har faktiskt haft turen att inte ha några läckande blöjor förut så nån gång måste ju vara den första. I vilket fall var det inte jag som behövde ta detta "elände" utan det var Carl som fick denna härliga överraskning, haha! Jaja, nu är sängkläder osv. inslängda i tvättmaskinen och snart ska de så sig ett rejält skölj.

Annars så händer här inte så mycket på morgonen hos oss. Tyra är ju ledig idag så hon varvar med att svansar efter mig och leka ensam. Jag packa för fullt ner saker vi ska ha med till stugan i helgen. Ja, vi drar nämligen till skogen idag och är borta till söndag! Hittills har jag fått ner hela "medicin förrådet" i en liten necessär, alla möjliga mediciner måste man ha med sig (fördereda sig på allt!). Nässpray, Alvedon till barn och vuxen, halsbränna medicin, hostmedicin, salvor av olika slag och slutligen termometer (och när Carl läser detta tror han att jag är galen, fast när han sitter där på lördags morgonen med sura uppstötningar så kommer han tacka mig massor, puss!)

Nu ska vi käka frulle innan min 7 sovar vaknar och vill äta, sedan ska vi göra oss i ordning för BVC!

 


Tyra ♥ Bajs

Jag kom lite tidigt till förskolan idag när jag skulle hämta Tyra. Självklart ville jag inte traska in och störa dem mitt i maten så jag satte mig utanför avdelningen och smyglyssnade på de söta små barnen. Plötsligt hör jag en unge sjunga "BaaajsBajsBajs, äta bajs kolan". Min första tanke var "Men gud vilken ouppfostrad unge", det var faktiskt min enda tanke också för sen hör jag "Nej Tyra så säger vi inte...."

Skämmas, det får jag göra över mitt begåvade men ack så bajs fixerade barn...


Oförskämt bra!

Ännu en natt har vår minsta underbar tjej skämmt bort oss med en hel natts sömn! Det är otroligt tycker jag. Även om hon sovit har inte jag det. 3 ggr vaknade jag för att känna på om hon var död (haha, löjligt kanske), 2 ggr vaknade jag av att Tyra ropade på mig och 3 ggr var jag tvungen att gå upp för att dricka. Visst är det kul, mitt gravid-kissande har bytts ut mot dricknde istället. Jag skojar inte när jag säger att jag säkert dricker som det rekomenderas, 2 liter och vilken normal människa gör det?


Badbrud!


Kokt

Ja, det var ju självklart inte meningen men för nån vecka sedan "kokade" jag vår fisk. Jo det är sant.

Stod och diskade, och när jag diskar sköljer jag alltid allt i väldigt varmt vatten, nästan så man bränner sig själv. Och när man har värmt upp händerna så har man inte så mycket känsel kvar i dem, tyvärr. Det slutade med att fisken fick sig något varmare än fingervarmt vatten i skålen och blev..."kokt"!

Stackaren.  

 


Tradera åt andra hållet

Jag har en paln, jag ska bli rik!

Eller ja, inte riktigt så men jag har tänk att börja sälja av barnkläder på Tradera. Lilly har redan nu vuxit ur många av sina str. 50 och så har vi en del säsongskläder från Tyra som Lilly aldig kommer få användning för. Det finns även endel kläder vi fått ärva av bekanta som inte alls faller oss i smaken men som är helt brukliga som antagligen någon kan tänkas använda till sitt barn och vill köpa dem för en billig (väldigt billig) penning.

Bra ide va? Det tycker i alla fall jag. Många plus med detta. Jag blir av med sådant jag inte vill ha, jag får in några kronor, någon blir glad och det är ekologiskt!

Fast nu så kom jag på att det kanske inte är riktigt tid att börja sälja så här innan jul, är det någon som handlar då tro?


Hon hinner bli tjock!

Nja, Lilly växer väl inte så det knakar direkt, jo på längden men inte på tjockleken. 1 cm i veckan blir det på längden men inte mer än 100 gram i veckan i vikt, och helst vill dem att bebisar ska gå upp 150 gram i veckan

Jag behöver visst inte bry mig om det säger vår BVC-sköterska men det gör jag självklart ändå (i och med att det varit sånt tjöt om Tyras storlek!). Det är egentligen dumt att jag bryr mig, Lilly är nämligen en jättenöjd bebis och skriker bara vissa kvällar, typ när hon inte bajsat på 3-4 dagar och visst jag hade också skrikit om jag inte bajsat på 4 dagar! (kolik kan vi utesluta förresten!!) Och sedan så äter hon ju faktiskt inte på natten heller, hur mycket jag än försökt! Nej, hon vill sova och det vore väl dumt att försöka med något annat egentligen?

Hon väger nu i alla fall 4010 kg och är 54,2 lång. Jag tycker själv att 4 kg är ganska mycket eller kanske mer ganska lagom. Varför ska hon behöva väga mer nu egentligen? Hon har ju tid att bli tjock på sen. Typ när hon blir tonåring, brås hon på mig så kommer hon bli skitmullig när hon inser att hon inte alls längre kan äta 1 påse chips om dagen utan att gå upp i vikt.


Min svåra bästis

Det är bara jag som vet hur glad och lycklig jag är över att Carl faktiskt bor hos oss nu och inte fortfarande är i Oslo. Hur lycklig jag är över att han har ett dag-jobb och kommer hem i lagom tid. Hur glad jag är att hans polett äntligen fallit ner, hur lycklig jag är över att Carl blivit Tyras favorit och slutligen överlycklig att Carl orkar med Tyras gnäll och trots på ett ganska så pedagogiskt vis, för jag får nämligen en hjärntumör snart av allt gnällande och skrikande. 

Jo det är sant. Jag förstår nog hur folk som stänger in sina barn i ljudisolerade lådor och källare känner sig. Ibland vill jag liksom bara kasta in henne i garderoben och slippa höra hennes eviga gnölande, gnällande, nejande och inte för att tala om gråtande! Hon är hemsk när hon är på det humöret vilket händer typ 1000000 varje dag när jag säger nej eller när jag säger något överhuvudtaget!

Det är ganska hemskt att känna att man inte orkar med sitt barn och framför allt inte sig själv. Hur tjatig är jag inte då? Fast sammtidigt kan man ju inte låta sina barn pilla i eluttag eller leka med knivar bara för att man inte orkar vara "the bad guy". Just nu längtar jag inte efter tonårsperioder direkt och jag önskar att Lilly vill vara bebis för alltid (och att Tyra krymper...)

Till råga på allt är hon ständigt snorig och det låter så jävla äckligt när hon andas + att hon spyr slem varannan dag och inte för att tala om när hon med mening geggar ut snoret i ansiktet eller sklickar sig under näsan, blääääääää!


min vilsna bästis!


Vinterjacka

Så var det detta med vinter och det eviga letandet efter den perfekta vinterjackan. Jag visste ju redan förra vintern vilken jacka som var perfekt men då hade jag verkligen inte råd, lika så nu! Ca. 7000:- är lite mycket att lägga när min fulla f-penning är på ca 10.000. Så tyvärr får min drömjacka vänta ett tag till, kanske vänta i evighet.

I stället har jag kikat på Nelly.com efter andra alternativ. Måste säga att det är ganska fattigt på vinterjackor jag vill ha. Speciellt i prisklassen billigt. Jag vägrar att lägga mer än 1000 kr på en jacka som jag antagligen inte kommer ha mer än en säsong.

Här är några alternativ på jackor jag hittat:




Bloggen

Jag skulle börja blogga på rikligt igen sa jag va? Gick väl sådär kanske, det är mer än en vecka sedan mitt sista "riktiga" inlägg.

Saken är den att jag faktiskt tröttnat på bloggandet en del. Bloggen har verkligen inte samma betydelse för mig längre. Det känns inte längre så nödvändigt att skriva av sig och berätta om våra ganska meningslösa dagar. Jag har ju nu mera Carl hemma hela kvällarna och alltså har jag en riktig person att bolla med istället för bloggen och mig själv. Var jag otydlig nu? Kanske är någon som förstår vad jag menar?

Det känns i vilket fall ganska kluvet detta med bloggandet. Samtidigt som jag saknar det liiite så känns det ganska skitsamma. Knappt någon som kommenterar så man vet inte ens om folk läser det man skriver, eller om man skriver om så tråkiga saker så folk inte ens vill kommentera! Eller vad vill folk läsa om? The list goes on!

Ja, jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska göra med bloggen i framtiden, vi får se helt enkelt.

Jag fortsätter ett tag till i alla fall... 


Det är redan onsdag och Tyras sista dag på...

dsc00146 (MMS)

Det är redan onsdag och Tyras sista dag på förskolan för denna veckan. Jag och Lilly ligger i soffan och myser lite extra vår sista ensamma dag tillsammans. Ja, fast hon har mest magknip och är lite grinig. Jag hoppas att min lilla tjocks vill somna snart så jag kan dammsuga klart köket, fast det känns ganska osannolikt för hon har nämligen sovit precis hela natten till 6 i morse och 3 timmar efter 7, en riktig sömntuta


Livet är bra härligt!

Lika härligt som att ha Tyra i förskolan är det att ha henne hemma. Så här ser det ofta ut runt 13-tiden hos oss (om vi inte har någon planerat vill säga...). Barnen har fått på sig kläder, leken projekt till höger och vänster och jag sitter "nakeniis" på underkroppen...(varför blir alltid jag färdig sist?)


vi har till och med byggt koja över v-rums bordet!


Fläng!

Jag och Lilly är hemma hos mina tvillingar. Vi tar det lilla lugna efter en hel dag i rörelse.

Först var det stress till BVC. En riktig jävla räser morsa var  jag i morse när jag insåg att jag tagit fel på tiden och faktiskt skulle vara på plats 1,5 timma tidigare än jag var inställd på. 15 min tog det mig att göra i ordning mig och 2 barn från top till tå, bra jobbat!! (min lilla tjej är nu mera lika stor som Tyra när hon var 5 veckor, hon växer som hon ska helt enkelt)

Efter BVC gick vi hem och stressade i en timma tills vi satte oss på bussen mot stan och sedan vidare mot Knalleland. Där mötte vi Ponny, käkade en happy meal och kollade på alldeles för mycket snygga kläder som jag inte kommer ha råd med på väldigt länge! Vi traskade vidare till mina föräldra för lite häng tills Ponny var tvungen att åka hem. När hon åkt kom Carl och vi tog oss in mot stan. Det skulle inhandlas thai-koriander men den enda butiken i hela stan som säljder det hade slut på det vi skulle ha, skit! Vi gick då istället till maxi och köpte clementiner och Tyra fick en korv med bröd för 5 :- och hon var överlycklig!

Lilly har verkligen sovit hela tiden när hon åkt vagn, och även där emellan när vagnen stått stilla. Så i princip hela dagen har hon sussat, undrar just hur natten blir. Hon sover nämligen igen...



Varför är bilden upp och ner? Aja, så här ...

dsc00127 (MMS)

Varför är bilden upp och ner? Aja, så här gött och oberörd kan man ligga efter att ha lagt sin första stora spya. Tänk va, skulle man själv spy hade man knappast varit så söt.


3 heliga timmar

Tyra är lämnad på förskolan, hon skuttade in idag och sa inte ens hej då! Jag som trodde det skulle bli svårt efter ett långt höstlov och att ha fått en lillasyster, men icke! Undrar vem som är lyckligast jag eller hon!?

Nu ska jag försöka mig på någon form av städning hemma. Det förväntas visst saker (i smyg) av mig när jag går hemma ensam, det är någon som kommer ha en något bitter framtoning senare i eftermiddag om inget är gjort, och nej det är inte Tyra.

Jag har ca 3 timmar på mig att fixa och på det borde man hinna det mesta som behöver göras men jag hinner inget. Jo, jag hinner väl men jag skiter i att göra det. De 3 timmarna jag har för mig själv, utan stort barn och man är vekligen heliga. Det sista jag vill är att städa och göra i ordning. Jag vill hellre löta vid TVen, äta försen frukost och mysa med Lilly. Men plikten kallar nog idag ändå. Lägenheten ser nämligen ut som ett slagfält för min kära sambo ännu en gång bestämmt sig för att möblera om och flytta runt i lägenheten (det är typ sjuttielfte gången nu!) och för att pappa vär här igår  och lassade av massor med saker jag haft kvar på deras vind, grejer överallt!


Lilly tar det lilla lugna i alla fall, pyamas fortfarande!


Skrik och kolik!

Så dä, nu börjar jag blogga på riktigt igen och inte bara mms-blogga.

Livet funkar bra som 2 barns mamma och jag känner inte alls den paniken jag trodde att jag skulle göra, det är faktiskt lätt (hittills i alla fall). Något som jag oroade mig lite över var hur jag skulle kunna ta till mig en ny människa och älska henne lika mycket som Tyra men det har verkligen inte varit några problem! Från första stund har hon haft en lika stor plats i mitt hjärta som sin storasyster! 

Lilly är en jättehärlig bebis. Hon sover mest hela tiden till skillnad från Tyra som bebis. Tyra började alltid gallskrika om hon inte fick vara i min famn men det gör inte Lilly, henne kan man lägga ifrån sig och få händerna fria! Det är till och med så bra att Lilly sover hela nätterna, nej hon vill inte ens äta och hon går upp i vikt! Visst låter det för bra? Jo men det är det också. Tyvärr verkar det vara så att kolik börjar krypa sig på. Konstant gnäll (och skrik) från 6-7 på kvällen till 10-11 på natten, och knappt något hjälper. Ja, det är väl mer än så, typ som dåligt med bajseriet, mycket luft i magen och ständigt gnälliga tarmar mm. Jag hoppas så att det inte blir värre än det som är nu, men sannolikheten är ju ganska stor att det blir det. Vi ska i vilket fall prova droppar och funkar inte det kommer jag testa att utesluta mjölkprodukter. Man får visst inte ens äta laktosfritt, så kul kommer jag ha det då! Fördelen med att inte äta mjölkprodukter är väl att jag antagligen kommer rasa i vikt, speciellt med min kombination 2 timmars promenad varje dag med vagnen också.

Aja, nån skit ska man väl alltid ha!


härligt med magknips smile!


Vi är en kvart ur fas! Det tog längre tid ...

dsc00122 (MMS)

Vi är en kvart ur fas! Det tog längre tid än jag trodde att hets amma, klä 2 barn, klä sig själv, sätta i åkpåse och få i två barn i vagnen. Och vi får inte glömma få på fingervantar!


Vi har precis vaknat. Lilly äter och Tyra ...

dsc00116 (MMS)

Vi har precis vaknat. Lilly äter och Tyra sitter på sängkanten och ropar "Glad Höst". Snart blir det moster diskning sedan lunch. Vi ska äta något på tjusigt som fiskpinnar, gröna ärtor och potatis idag, fina grejer!


Här står det stilla, och det finns en förk...

Här står det stilla, och det finns en förklaring. Med en höstlovstjej som tar all min dagtid, en bebis som av någon anledning vaknar till liv efter kl 8 och vill suga till 11 och en mamma som sover på dagen så finns det inte mycket tid kvar för att blogga. Nästa vecka när Tyra börjar förskolan blåser jag liv i bloggen igen, eller kanske till och med till helgen när Carl är hemma och kan uppehålla det lilla mosteret. Nu börjar min och barnens dag för Carl har gått till jobbet. Tyra luktar bajs och behöver lukta gott, så hon ska få sig en omgång. Sedan blir det bus innan frukost och ännu mer bus efter. Tjing!


Här ligger mina sömnpiller.

dsc00109 (MMS)

Här ligger mina sömnpiller.


RSS 2.0