Host, nys och snork

Hemma hos oss forrtsätter snoret att rinna. Nu är det inte bara jag som är sjuk, utan  Tyra också. Hon har i och för sig inte blivit fullt så förkyld som mig...än.
Det har bara eskalerat under dagen, för min del. Det blr bara sämte och sämre, det värker till och med att sitta vid dator och skriva, så jag slutar!

Hej då!

Min ponny


swing 2006

Förresten var min bästa människa hemma hos oss idag. Min bästa människa och Tyras egna tant. Denna bild är tagen 2006, nån gång. Då var vi som klistrade vid varandra och bodde till och med ihop, nu bor hon i Växjö och jag flyttar snart till Oslo. Jag saknad dig redan Cornelia!

Jag vet knappt vad jag skriver...

Vad händer? Jag blir bara sjukare och sjukare, nu måste det vara stopp på det hela! Jag orkar knappt med mig själv längre. Under dagen har det gått relativt bra men direkt när kvällen kom och Tyra somnat så bara det slog till som en fet jävla käftsmäll! Jag döööööör! Tänk om det är svininfluensan! Den jävla kärrningen på Gekås som frågade om jag var rädd för att bli smittad var säker häxa och typ ba; haha jävla snorunge nu ska hon få influensan och sedan smitta sin bebis! Bajstant, jag hoppas hon är sjukare än mig!

Jag har kikat på film, ingen jag hyrt utan en som gick på TV. Linas kvällbok, och den var ju supermysig! Snacka om att jag blev kär när jag såg den. Ibland vill jag vara 15 år igen och gå på högstadiet. Det var tider det! Det största bekymmret man hade då var typ finnen man fått i pannan innan man skulle på fest, eller att man tyckte brösten var för små. Nu är de bekymmrerna (va...heter det så, haha!) som en fjärt i rymden! Och man bekymmrar sig över...(jag är nu mycket förvånad över att jag bara tänker på mina håriga ben och närhåren) ekonomi och toapapper (jag kom inte på något bättre).

"Always when we fight
I kiss you once or twice
And everything's forgotten
I know you hate that
"

Den texten då, vet ni vilken låt? You And Me Song med Wannadies. Den låten var med i filmen och jag tänkte på Carl. Så går det till hemma hos oss när vi grälat (oftast), bara så ni vet. Jag saknar Carl, idag också som alla andra dagar. Nej fy fan rent ut sagt nu skiter jag i bloggeriet, jag lägger mig istället!

Avokadon är snart mogen.


Carl räddar mig

Carl får vekligen mig att må bra. Han räddar dagen (fast den är slut för länge sen) och får mig att se på allt med helt nya ögon. Det är inte alls för rörigt och stökigt hemma, och om det är det så hinner jag ju ta tag i det i morgon. Tyra är inte jobbig hon är bara gosig (kan ju disskuteras). Och avokadon...ja det tar tid, så varför inte köpa en ny under tiden? Vilken tur att jag har honom! (jag ska passa på att påpeka att det inte är Carl som sagt dessa saker, utan jag själv som kommit med denna fantastiska insikt...eller nåt).

Ja, allt känns så mycket bättre när jag fått prata med Carl. Det är så fruktansvärt jobbigt att inte ha honom hemma, i närheten eller ja, bara veta vad han gör eller...ALLT är jobbigt faktisk!

De dagar jag saknar honom som mest blir faktigt dåliga. Det mesta är kasst, mest mitt humör och av någon anledning verkar det smitta av sig på Tyra, eller så håller hon också på att bli sjuk.

Ikväll var i alla fall min och Tyras sista "gosekväll" (och det kommer att bli sista natten också...förhoppningsvis). Min tjej har så otroligt dåliga kvällsvanor, oroliga kvällsvanor kanske jag ska säga istället så nu har jag bestämmt mig en gång för alla, 5-minutermetoden kommer från och med imorgon härska! Jag ska vara stenhård och iskall, vilket jag antagligen måste för att klara av det. Nu när jag läst på om metoden så känner jag mig säker på att det är något jag vill testa. Där i mot känner jag mig osäker på vissa detaljer som, om hon står upp får jag inte lägga henne ner i sängen (för barnen lägger sig själva tillslut står det) men vad ska jag göra om hon gallskriker, trillar i sängen och slår sig, ska jag fortfarande låta henne skrika då? Hon har ju ont?! Det är saker jag egentligen vill veta...jag ringer BVC imorgon.

Jaja, nu ska jag lägga mig och harkla mig lite exta så Tyra vaknar, jag måste ju passa på att gosa vår sista natt, innan helvetets grindar öppnas i morgonkväll.

Over and out.

Det är kul att vara sjuk och ha en bebisigel...nej

Min dag;

Vaknar pga. halsont. Tyra sover fortfarande, jag hostar till och Tyra vaknar. Typiskt tänker jag, äntligen hade jag haft chans att somna om och sova en stund till men icke! istället får jag gå upp halv 7, som i och för sig inte är allt för tidigt ändå.

Som alltid är Tyra glad på morgonen, hon leker själv på golvet och går runt med möblerna. Jag viker tvätt, sorterar tvätt och sätter på en maskin med tvätt. Vi äter frukost, eller det  var fel, Tyra äter frukost, gröt och bläbär. Efter frukosten fortsätter Tyra att leka och jag diskar. Plötsligt får Tyra någon form av hjärnblödning och släpper allt (ja alltså det bara vände totalt från superglad till jättesur, inte ens ledsen). Skrikandes kryper hon farm till mig, drar sig upp i byxbenet och drar av mina byxorna...Hon trillar ner på rumpan och skriker ännu mera. Jag tar på mig byxorna och tar upp min illröda, dregglande skrikbebis som flämtar efter andan. Vi sätter oss i soffan, hon lugnar sig snart, väldigt snart till och med. Hon vill ner på golvet, hon sätter sig, leker och varvar med att kolla upp i soffan om jag är kvar. Mitt i det som jag tror är djuplek ställer jag mig upp. Fort som ögat har jag Tyra runt ankeln, hon skriker igen. Jag sätter mig, och säger "mamma ska inte gå, lek du vidare, vart är bollen?" Tyra hämtar bollen, hon leker vidare och jag tittar på. Så är var det tills klockan blev halv 11, då somnade hon.

Klockan 11, Tyra vaknar. Super trött och ledsen som vanligt, hon sover aldrig färdigt! Jag sätter mig i soffan, jag lägger mig i soffan, Tyra somnar på mig. Jag vågar inte lägga ner henne i sängen igen, eller snarare jag har inte hjärta att lägga ner henne för då vaknar hon och blir ännu mer ledsen och jag får det bara jobbigare senare under dagen. Hon sover till klockan 12. Från det att hon vaknar till att Oprah slutar på TV sitter jag iprincip i soffan och stirrar på Tyra som går fram och tillbaka mellan möblerna. Jag berömmer henne mellanåt, frågar vart hon har bollen och nappen, och försöker förklara att mamma är tröstid och ska gå ut i köket för att hämta ett glas vatten. Tyra förstår inte, hon blir hysterisk få fort jag ställer mig. Jag tar med henne till köket, jag sätter henne i stolen, hon blir ledsen jag blir frustrerad. Ropar, "ääääär du hungrig ellerrrrr" och visar henne sin rödasked, hon blir glad. Jag försöker mata henne, hon blir ledsen igen. Inget går ner. Varken mat, frukt eller vatten. Jag sätter mig i soffan igen. Tyra sitter på golvet IGEN.

Så här har min dag sett ut, så fort jag rörde mig började Tyra gråta. Jag grät också, det var verkligen tårar av frustration, irritation och ångest för att jag helst ville kasta Tyra till vargen idag (ta det på rätt sätt, vargar är ju snälla tänk bara på djungelboken). Mer än något annat vill jag ha hem Carl nu, NUNUNU i tell you!

Andra saker som är irriterande; Avokadon som aldrig mognar, alla blådärsfläckar i lägenheten, barnmats fläckar som inte försvinner i tvätten, mina håriga ben, hunger, sms och slutligen det mest irriterande MIG SJÄLV.

Tack och adjö!

Bob Hansson ♥

Jag bläddrade igenom helgens BT (Borås Tidning) nyss, och gissa vad jag ser! Bob Hansson kommer till Borås och ska prata om käääärlek!

Jag är kär i Bob, det är svårt att inte bli det när man ser och hör honom. Så självklart ska jag gå till Kulturhuset den 27/10 och kika, lyssna och njuta av härliga Bob.


"Vissa flickor är konstiga. Är det skratta åt dem man ska göra. Verligen? Man kan bli nervös för mindre. Jag har ett ex som var mycket upprörd att snoppar betraktades som roligare än fittor. Jag med. Men möjligen av ngn annan anledning."

Och bara för att jag är kär i Bob så tycker jag att ni ska spana in hans blogg;

http://blogg.passagen.se/bobhansson/

Varför, hur och när?

Jag tänker, MASSOR! Varför luktar prutten salami? När hinner jag klippa håret? När ska jag hinna måla lägenheten? Vart i Oslo ska vi bo? Vad ligger vår budget på? Vem ska hinna kolla lägenheter? När flyttar jag och Tyra? När ska Tyra få ett syskon? När växte Tyra så mycket? Ska jag färga håret blont? Hur går jag ner 10 kilo snabbt? Varför svarar inte Carl i telefonen? Hur ska jag lära Tyra att sova i sin säng mer än 30 min åt gången? Borde jag ta upp kontakten? När ska halsontet gå över? Hur får jag bort hemorojden? Varför är min knöl på ankeln brun och torr? Hur skaffar man sig vänner vid havet? När ska jag och Carl få dricka för mycker rödvin ihop? När började jag sakna min fulla mormor? Hur gick 10 år så fort? Varför smakar bakisnaglar mandel? När växer man ifrån att peta näsan?och slultigen varför ringer djävulen mig? ++++++++++++ typ en mljon saker som är lika onödiga!


jaha?

No more tears


"no more tears" jaså? säger ni det? jag kommer här med motbeviset!Jag ser då ofta tears när jag torkar Tyra runt munnen, "tearsen" kommer till och med när hon håller i servetterna...LJUG på förpackningen!

En helg på landet

Åter berättar rubriken det mesta, vi har alltså spenderat vår helg på landet med mina föräldrar. Jag hade planerat att få sluka lite av den sista solen som antagligen lyser på oss (eller ja som man kan sitta ute och sola i utan massor med kläder på sig) och att Tyra skulle underhålla sig själv med att krypa runt i gräset och utforska, men det gick inte direkt. Tyra var mer sugen på att klättra på mamma och andra mammiga grejer, så mamma fick göra som mammor gör, alltså vara mamma (många mamma där). Efter jag varit mamma mestadels av tiden så fick jag även vara bärplockare. Jag, pappa och Tyra gick ut i skogen och plockade blåbär. Det finns faktiskt en helt del kvar så passa på! Plocka till era barn och er själva! Jag plockade bara till Tyra. Hon verkligen ÄLSKAR blådär, och nu när hon får käka störrebitar så räcker det att man mosar dem en gång så kan hon stoppa i sig dem själv =) 

Annars så har vi faktiskt inte gjort mycket alls. Jag har mest sovit i kapp mig själv. När man åker bort kan man verkligen sova med gott samvete, inget hushålls bekymmer att tänka på! Och sen så har jag såklar käkat för mycket som vanligt. En mysig helg heltenket, som vi alltid har i mina föräldrars stuga

  
En utetjej och en nybastad/badtjej som äter krok


när vi kom hem fick Tyra mumsa blåbär, då kan man se ut så här till stult.

Tyrauppdatering

Något jag är dålig på är att ha kameran i beredskap när det väl gäller, ja när det gäller Tyra framför allt! Hon gör så mycket kul och knäppa saker, miner, ljud och rörelser, men aldrig lyckas jag fånga det jag VILL på bild. Här kommer det lite "misslyckade" bilder på Tyra när hon grejar med olika saker.

Sköldpaddsbebis

1. Tyra är så söt i mössa, men kanske inte så här? 2. Det gulliga vinket blev till näspet


1. Hej mig själv, Tyra log och skrattade massor, men självklar missade jag det! 2. Tjejen poserade så gulligt i fluffet, i samma stund som kameran kom fram så försvann Tyra.

Som ni ser! Många söta men inte riktigt bra bilder, är det mamman som är seg eller är det bebisen som är för snabb?

Gekås

Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker det är kul på Gekås! Det finns faktiskt hur mycket som helst där som man skulle kunna handla. Inte för att man behöver det men det finns! Allt från teknik till O.B till porslin till ridgrejer och ja, ALLT!
Och idag fick jag äntligen besöka detta ställe som fok verkligen vallfärdas att besöka och handla på. Självklart fyndade jag endel grejer, som ett paket med våtservetter från Natusan för 50 spänn, nej inte bara ett paket utan 4 paket i ett! Det kallar jag billigt! Över 200 våtservetter för 50 pengar och dessutom våtservetter av en bästa sorten! Några vita basplagg till Tyra för 20 pengar styck! 20 pengar! Fattar ni eller, sjukagrejer! Sedan fyndade jag självklart till mig själv också. Jag fick en ny plånbok (min gammla var så trasig så pengarna trillade ut), 2 CD-skivor, en fotfil och lite annat smått. Det var självklart värt det att åka dit, det är det alltid!

Lite besviken blev jag dock. Jag skulle egenligen köpa utekläder till Tyra men NOPE! Det fanns inga i hennes storlek. Det var visst bara stora barn som fick ha regnkläder och andra utekläder. Jaja, jag får väl kika i stan finns det inte här får jag väl åka till Göteborg och handla, P.o.P har ju, det vet jag!

Jaha, undrar när jag åker dit nästa gång? Om ett år igen kanske? Eller till våren när Tyra får ha regnkläder och andra utekläder (höhö). Vi får väl se!


Bästa bandet! 49 pengar, det är ett FYND!

De senaste dagarna

15 augusti; Jag lär mig att det finns en knapp på fjärrkontrollen som raderar ALLA kanaler, jag får söka efter dem på nytt. Inte så kul halv 7 på morgonen.

16 augusti; Jag får en timma barnledigt, då diskar, städar och duschar jag (och fönar + plattar håret och sminkar mig!) Sedan hämtar jag, Tyra och Eva Carl i Göteborg. Äntligen fick vi träffas efter 2 hela veckor på olika håll!

17 augusti; Jag inser hur mycket jag verkligen saknat Carl. Det är sååå skönt att ha honom hemma! Vi bara myser hela dagen.

18 augusti; Jag gråter lite i smyg när jag kramar Carl på kvällen, han luktar gott.

19 augusti; Jag har en klump i halsen när Carl lämnar lägenheten 06:50, när träffas vi igen? Senare möter jag upp Lina, vi traskar i stan, badar på badhuset och kollar på film. Jag är hemma sent.

En, två, tre och fyra...

Jag skulle kunna forsätta att räkna. Idag åt jag godis! JÄVLAR vad jag inte skulle ha gjort det jag som har varit så diktig och nu vill jag bara ha mer!

Jag tror jag tar 1 till, kanske 2 eller möjligen 3, äh varför inte 4?


googel.com

Förresten kan jag tillägga att vara utan Carl och våra matvanor eller rättare sagt hela vår livsstil har gett resultat! Vet inte vad jag minskat i kilon (vilket är skit samma) men midjemåttet har minskat! Jag kan utan problem knäppa mina gamla byxor nu, dem sitter inte en THIGT längre! Det är bara tt fortsätta att gå överallt och göra magövningar! Jag får väl göra ännu fler imorgon och gå en exta runda för godiset jag åt idag.

Tjejerna i parkenJag fick lite bilder från Hanna idag på hennes tjej Freja 9 månader och Tyra (och mig) när vi träffades i parken förra veckan. Det är synd att dem bor så lång bort, det hade varit perfekt om Tyra och Freja kunde bli kompisar, de ligger ju så nära i ålder. Här sitter dem i alla fall en skallepär och en fluff!


Filmdagen

Som befarat så gick filminspelningen sådäääär, om vi säger så. Tyra blev nertryckt i en alldeles för liten bilbanrstol och fick panik, hon verkligen gallskrek och vifftade hela tiden när hon satt där. Stackars liten, men det blev bra ändå sa filmgubbarna. " - Äh, det kommer inte vara något ljud på filmen sen ändå, så det är bara bra att hon rör sig mycket så man ser att det är en levande bebis i stolen". Efter 2 timmar på inspelningen var av 30 minuters filmande var vi klara!

Jag tyckte det var jättekul och spännande att få vara med på en inspelning. Dem (reklambyråfolket) hade köpt kläder till alla barnen så de skulle se likadana ut, de hade fixat dricka och fika och leksaker till barnen som kom så att ALLA hade något att göra. Man skulle ha kunnat komma dit med ett naket, hungrit barn i princip. Tyra gick en bra peng som kommer sättas in på hennes konto, detta var faktiskt hennes "jobb" och senare får vi ett EX på filmen.

Bara en liten inslängd grej;  jag träffade många föräldrar idag och den ena var så himla söt. Man märkte att han inte brukade åka iväg ensam allt för mycket med barnen som var 4 och 2 år. Vi satt endel med varnadra för vi kom sammtidigt till inspelningen. Hans lilla kille, 2 åringen, hade med sig en djurbok. Pappan öppnar boken och frågar; " -Vad är det?, Ett lamm, vad säger lammet?, bääää" haha! Allt detta hann pappan fråga och säga innan den stackars pojken hann få en syl i väderet, och det hände inte bara en gång utan flera och mellan gångerna tittade han på mig och log. Så kul! Han tyckte sin lilla pojk var så duktig, fast han inte sa ett pip! Men han kunde allt om djuren, det fick jag svar på senare när han kom och satte sig hos mig, då tog vi det hela lite långsammare, vilken söt lite kille och pappa!

Det är en del som har frågat och undrat vad hon skulle vara med i för typ av film, och nu vet jag! En instruktionsfilm om barnsäkerhet i bil. Denna film kommer man få med när man köper bilbarnstol av märker BeSafe och även IF (försäkringsbolaget) kommer att använda sig av denna film, så det är ingen reklamfilm som kommer att visas på TV.

Jag tror i alla fall inte att vi ska göra mer film av bilbarnstolslaget! Det funkar inte! Men annan film skulle man kunna testa om Tyra tycker det är kul vill säga =)

Mellan tagningarna.

sökes; BARNBUR

Ja, tack! Har du en så köper jag den gärna, det spelar ingen roll va den kostar. 

Det är verkligen bajs att vakna (bli väckt) klockan 4 första gången och knappt hinna somna om innan bebisen vaknar pigg som en mört klockan 6. ÅÅÅ! Jag vill att Tyra ska börja sova till klockan 10 igen, eller jag kan tänkas nöja mig med klockan 8 också! Allt annat än klockan 6.

Tack gode gud för spjälsängen (tills jag får en bur), när Tyra vaknar kan man sätta henne där så får hon krypa runt och prata med sina nallar, medan jag ligger och halvslummrar i sängen bervid och säger; "vad diktig du är, mamma trött (zzzzz) ja men hej! (zzzzz) mamma trött!.....är nallen fin?" Nackdelen med sängen är att den är för liten att krypa runt i och hon tröttnar ganska snart, därför behövs en bur! En stor bur också! Hon ska ju kunna ha den tills hon är typ vuxen. Och varför ha bur till en vuxen tjej då?
Jo det ska jag berätta! Om det är någon som har missat det så MÖRDAS det ungatjejer. Jag är livrädd redan nu och sätter hellre Tyra i bur tills hon är 20 än att släppa ut henne på stan när hon är 16! Därför ska jag ha bur, så som sagt om någon har en till salu så köper jag den mer än gärna!en fin bajskorv jag hittadepå vägen idag, se vad fint och rött den lyser i solen.
vuxenhet på högnivå, det blev nog - i vuxenpoäng för mig nu

No hands!

Jag vill bara passa på att tillägga att Tyra nu har stått upp utan att hålla i sig idag! Jag tror inte riktigt att hon förstod själv vad hon gjorde. Det började med att hon letade leksaker i sin korg, hon fick tag på en trasdocka, blir jätteglad och släppertaget med båda händerna och sträcker på sig! Och där stod hon! Vifftade ett tag tills hon insåg att hon inte höll i sig och då trillade hon. Sötaste bebisen och bästa mamma hon lyckas få med detta på bild!!

Spana in;
Okej, jag vet att soffan är bakom men hon hade inte så mycket stöd av den ändå!

Vi myser

 

Jag och Tyra har gjort noll och ingenting idag (nästan i alla fall). Sedan vi vaknade har vi bara lekt, städat och myst. Det har varit underbart. Efter förra veckans hets hit och dit till 200 olika personer och platser varje dag så var detta mer välkommet + att väderat sugit största delen av dagen också! Det tråkiga med att vara hemma är att det inte händer så mycket, så man har egentligen inget att berätta...

JO! Nu vet jag! I dagens BT (Borås Tidning) stod det massor av annonser på folk som söker 3:or. Så jag ringde upp! Dock har ju alla så konstiga krav. Men en tjej nappade på att komma och kolla. Hon verkade kanske inte så impad, hon ville gärna ha ballkong men det har ju inte vi, "tyvääääärr". Vi bor ju för fan på en omrenoverad vind! "JA! vi slår ut taket" tänker nog hyresvärden och höjer hyran med minst 1000 kr. Nej knappast! Men ärligt vilka krav folk har då! Ena tjejen jag ringe ville ha en 3:a, men den skulle vara större än denna (vår är 79 kvm) och vara billigare än denna (5093 krOCH till råga på allt skulle den ligga nära stan. Lycka till med det pucko! Jaja, tjejen som var här idag skulle ringa i början på nästa vecka oavsett, så vi får väl se! Jag vill verkligen bli av med den tidigare än sista oktober när vårt hyreskontrakt går ut.

Sen då? Nej inte mycket mer. Vi promenixade lite med tvillingarna,och det var jätteskönt. Kvällen blev ju plötsligt toppen och man skulle ha kunnat vara ute hur länge som helst! Men Tyra ville hem och så fick det bli! Nu sover hon gott och jag ska snart också lägga mig. Men som kvällen innan väntar jag uppe till 23:15 för då ska jag ringa Carl. Sen ska jag lägga mig, jag behöver verkligen all sömn jag kan få, för i morgon har vi det fullt upp! Det blir filmning för Tyra i morgon förstår ni, och första scenen är redan kl 9. Undrar hur tidigt vi måste åka hemifårn egentligen? Ingen slö morgon i sängen för mig imorgon i alla fall! PUH! Lika bra att börja ladda redan nu!

Puss!

 

Med bebis

Med barn, som med Tyra alltså. Det var trevligt att avnjuta 2 öl på stan. Det var också mycket trevligt att göra sig fin och hinna måla båda händernas naglar! Jag gjorde kanske iordning mig lite för mycket, men äh! det gör inget, lite extra snygg måste man få vara nån gång ibland. Det var ju i och för sig tur att jag skippade klackisarna (klackskorna), då hade jag helt klart blivit för mycket i mitt sällskap och bland allt annat folk som också var där. Och folket som var där sen, 18-åringar! Så små känndes dem som! 18 år! Hej och hallå typ ba lixom! Nej, jag ska inte vara sån. Jag vet hur kul det var att vara 18 år och gå på krogen, speciellt om det var billigt vilket det var ikväll.

Äh, i vilket fall som helst var det härligt att vara i från Tyra en liten stund, men inte lika skönt som det är annars, när Carl har henne. Nu när jag "fick tillbaka" henne var det exta ååååh över det hela. Antagligen för att hon verkligen är mitt allt (alltalltallt) nu när Carl är borta. Nu sover mitt allt och snart ska jag sova också. Jag måste bara hålla mig uppe till 23:15, då ska jag ringa Carl. Han slutar jobba vi den tiden. Undrar om jag orkar, Tyra sover så konstigt och dåligt på nätterna nu, så egentligen behöver jag ta tillfället till att sova.

Jag försöker nog i alla fall...en stund till.

 
haha, seriös jag är då.. =P

Utan bebis

Jag är fri från barn just nu! Jag är utan bebis!

Min pappa plingade på för 1 timma sedan och "nallade" med sig Tyra hem till sig (dem, mina föräldrar). Det hela var överrenskommet sedan innan, men snacka om att jag blev överraskad när han bara pinga på, kom upp och började klä på henne. Tyra gillar sin morfar, jättemycket! Näst mest efter mig och Carl (tyvärr Eva, det är bara så). Så att vara med honom, mormor och morbror går alltid bra. Pappa är jag i deras familj, alltså Tyras tryggaste punkt.

Så vad gör man på sin barnfria tid då? Damsuga kanske? Det ska jag faktiskt passa på att göra, jag kan ju göra det när Tyra är hemma också men det tar sån tid då. Hon klättrar ju upp på dammsugaren hela tiden. Det blir lättare utan henne. Imorgon måste det i alla fall vara rent hemma för då får vi besök av en pyttebebis. Eller i alla fall en bebis som är liten i månader, han är faktiskt större än Tyra är nu, även fast han bara är 3 månader (??)!

Sedan då? För damsuga tar ju bara en kvart. Jo då ska jag fixa iordning mig för jag ska träffa Jenny och hennes kompis Jenny på stan. Vi ska ta en öl (eller möjligen två, max två! För mig i alla fall). Trevligt värre! Nej, nu får jag rappa på klockan är ändå 5 snart, och halv 7 ska vi ses. Jaaa, det är 1 ½ timma kvar men det tar tid att fixa hår, välja kläder och sminka sig, och damsuga såklar.


Tjockis på heltidSer gott ut eller hur? Detta var min lunch idag, råris, avokado och makrill i tomat. Det är faktiskt skitgott ihop, och nyttigt! Jag kör på en ny livsstil nu när Carl har "lämnat" mig ensam med maten, och stilen är nyttigt och enkelt. Och vad är lättare än att koka ris i 10 min och öppna en burk, slaffsa upp det på en tallrik och dela en avokado! Inte mycket i alla fall. Imorgon blir det tonfisksallad, också lätt som en plätt!

Anledningen till att jag gör detta nu när Carl har åkt är för att jag verkligen vill tappa ett par eller vad sägs som 10 kilo. Carl är inte så mycket för de nyttigheter som jag gillar (linser, qinoa och råa grönsaker, eller hur pälsk!) så nu när han är borta kan jag göra som jag vill. Det är så mycket lättare att göra rätt om man är ensam eller om man är två om samma grej, och jag gör det ensam nu. Carl sa att han hade tappat 7 kilo sedan han åkte när jag pratade med honom igår, så jag får fan ta och ligga i lite nu! Använda mig utav alla de bra magövningarna Anne gav till mig också så det blir lite fast mellan huvudet och tårna.

Det har ju i alla fall gått bra hittills, ingen inhandlat godis och inget ätit. Inte ens den goda choklad glassen i frysen har jag ätit av, ååå vad duktig jag är! Vi får la se hur länge jag håller fast vi min nya livsstil... 1 vecka till i alla fall... får vi väl hoppas.

Hej mig själv

Tyra tycker det är sjuk kul att spegla sig, varje gång man tar med henne till en spegel så blir hon skit nöjd och skrattar och ler. Och nu har hon upptäckt sin egna lilla spegel. Hon tar upp den och skrattar, trycker ansiktet mot spegelbilden och smakar på sig själv.
Hon blir lika överraskad och glad varje gång hon ser sig själv! Det är så himla gulligt!
Nej, det finns faktiskt inget sötare än det här!

Hos mamma och pappa

Som rubriken nämner är jag hemma hos mina föräldrar. Jag ligger inne i mitt gamla rum som numera är min lillebrors. Av någon konstig anledning så går han alltid ut ur rummet här jag kommer, precis som att det var mitt eget fortfarande. Det ser nästan likadant ut i rummet fortfarande, bara fulare. Massor med konstiga möbler som inte alls passar ihop och snart kommer det bli ännu fulare än det redan är. Anton, min lillebror ska få välja tapeter själv. Han har velat göra det lika länge som han haft rummet och han står fast vid det val han gjorde för 4 år sedan, BLÅTT! Kille vill ha blåa tapeter! Vet han inte hur fult det är eller? Han vill säker ha slampade också bara för att det ska vara extra...coolt eller extra 90-tal á la förortssvenne. Nej, detta är något jag måste sätta stopp för.

Hos mina föräldrar är det väldigt lyhört. Just i samma stund som jag ligger i mitt gamla rum duschar min pappa. Det låter som att han mer genomgår något hemsk, fast i själva verket är ju en dusch bland det skönaste som finns. Han pruttar mycket också. Ljudligt, det är som sagt VÄLDIGT lyhört här.

Nej, nu ska jag duscha ur färgen ur håret...om pappa pruttat klart vill säga


...

Till:

Kalaskalle om ...:

Jag väntar fortfarande på dagen då du lyckas få ihop en rättstavad mening :)

Det gör jag också =/


Hittat något kul på sista tiden?

Förresten, idag när jag och Tyra satt och borsta tänderna passade jag på att kolla bakom vårt element i badrummet, fråga mig inte varför, jag kanske letade efter damm. Men spana in vad jag såg hänga på elementets hänge, ett armband! Konstigt! Undrar om det finns mer saker bakom elementen här. En gång hittade vi en gammal snusdosa med massor av torkade snus, en annan gång hittade vi ett vykort på kungabarnen...konstiga saker!


Jag kanske borde hänga tillbaka det så att någon annan hittar det nån gång?

Slö söndag

Man kan minst sagt säga att vi haft en slö dag idag, om man jämför med resten av veckan. Det har varit hur härligt som helst! Inga direkta "krav" eller måsten! Det ända måstet var att diska men det avklarade jag imorse redan, så jag slapp att tänka på det resten av dagen.

Vi har i alla fall varit i Knalleland med Eva, käkat paj hemma hos Eva och åkt bil med Eva. Vi har mest varit med Eva, halva dagen i alla fall. Andra halvan av dagen spenderade vi hemma. Vi har ätit middag, lagat fruktpuré, tvättat kläder och vikt in rentvätten och plockat undan, och såklart lek massor!

Även om vi inte haft något direkt att göra så har vi ändå fått mycket gjort tycker jag. Och även fast vi fått mycket gjort såsom vikt tvätt och plockat är det fortfarande kläder framme och saker här och där. Det blir aldrig riktigt iordning här. Men så får det väl vara, det är bara att acceptera. När man går in och ut ur lägenheten, packar väska, packa upp väska i alla fall 2 ggr om dagen så blir det väl så? Eller så är väl jag bara stökigare än vissa...så länge man inte vantrivs så är det väl lugt i alla fall. Jag vantrivs inte! (bara med garderoben...)

 
Jag och Tyra startar dagen med en rena tänder

Nu börjar i alla fatt dagen och veckan lida mot sitt slut och jag ska lägga mig på soffan och götta med persika och mineralvatten! Inget godis här inte!

Tjingtjong i lingonskogen!

...

Till;

Kalaskalle om En stjärna:

LOL! Det förvånar mig ngt djävulskt med tanke på Dumbo-öronen

Yes! Dumbo får göra film! Så LOL på dig!

Kalas och ensamnhet

Nu är det söndag, klockan är 00:15.

Men igår var det lördag och då var jag och Tyra på kalas. Eva fyllde år och hon bjöd på pajer och tårta. Jättegoda pajer dessutom, så där så att man bara ville ha MER, men när man är på kalas får man hejda sig. Det spelar ingen roll egentligen för jag ska dit idag och käka rester med henne, haha! pajpajpaj!

Kalaset var jättetrevligt som vanlig, fast det kändes tomt utan Carl. Jag var ganska seg också, värme + bebis på heltid i en vecka snart är jag ju inte direkt van vid (och att ha så mycket att göra på dagarna är också en sak jag inte är van vid). Tyra var också seg. Lillatjejen var så trött när vi åkte hem att hon dekade i bilden och sov en halvtimme i sin bilstol (mycket ovanligt!) när vi kommit innanför dörren. När hon vaknade var hon jätteledsen så jag kom på den smarta iden att ta ett bad, så Tyra skulle få svalka sig och bli glad igen. Det funkade inte. Tyra ville bara kramas i poolen och inte plaska och greja som hon alltid vill annars. Så jag fick gå upp ur badet med en jätteledsen och gråtig tjej, var det bara på med nattiskläder och en flaska välling, så somnade hon. Så nu har jag varit ensam i över 4 timmar sammanlagt. Tyra har inte sovit så här bra på kvällen på säker 2-3 veckor. Jag är så nöjd! Äntligen har jag fått tid till att fila ner alla naglarna till samma längd, städa toaletten ORDENTLIGT, plocka skräp i lägenheten och bara slöat ensam!

Ja, det var det där med ensam. Nu när hon sover så bra *pepparpeppar* så känner jag hur ensam jag är. Jag saknar Carl jättemycket och vill egentligen att han ska komma hem NUNUNU! men nununu får bli om ca. en vecka. Då är han nog ledig i 3 dagar. Jag får ju i alla fall prata med honom varje dag. Idag berättade han tex. att han jobbar över 60 timmar på 6 dagar. Det är många timmar, och det hördes på honom. Han lät trött, men i morgon är han ledig och då få han sova ut. Jag vill också sova ut, helts med Carl.
Tänk om någon bara kunde plocka upp Tyra på morgonen och försvinna med henne till...11 snåret ungefär. Det hade varit perfekt! Höhö, jag kanske ska passa på att lägga mig när hon ändå sover...? (hon kommer garanterat vakna när jag lägger mig i sängen!) Jag gör det, GodNatt!

En stjärnaSer ni stjärnorna? Inte? Kolla närmare då! Här har ni en blivande filmstjärna! Tyra fick rollen i filmen om barnsäkerhet! Det ni! Ännu ett bevis på att min bebis är SJUKTSÖT. Hon har två scener sa killen som ringde. Två stycken, inte så dåligt va!

Nu är det bara de små detaljerna som måste "fixas". Tyra gillar inte att åka bil i bilbarnstol (vilket filmen kommer handa om) och är rätt så osäker på nya människor. Hmf? Hur ska detta gå egentligen? Mamma kanske också får vara med i filmen? hehe =)

Min stora bebis

Hjälp vad tiden går fort! Jag tyckte hon blev ett halv år nyss och nu plötsligt är hon 7 månader! HALLÅ och ursäkta men vad gjorde jag den senaste månaden kan man ju undra? Tyra är i alla fall fortfarande världens duktigaste och bästa bebis och hon kan massor med saker, men dock inte så mycket mer än vad hon kunde för en månad sen. Men vad kan man begära av en bebis?
Hon kan; Krypa, sitta utanstöd, sätta sig själv och rulla runt (såklart), ställa sig vid möbler och nu har hon även börjar gå med möblerna. Hon kan säga mamma, men allt är visst mamma.
Hon hänger ju med mer och mer också, och känner igen alla som hon har i sin närhet.

Lilla tjejen va! Så duktig hon är! Nu ska vi bara ta "gå rekordet" som finns på Carls sida. Hans morfar började gå när han är 9 månader. Vi ska minsann få ner det till 8, så kan INGEN slå det sen när det kommer mer bebisar till släkten, haha! Vi kan ju hoppas i alla fall. Det kommer i alla fall blir skitkul att se vad hon lär sig denna månaden, och om några mer tänder kanske kommer fram? Vi får vänta och se.


Min bästa sommartjej

Utslagsfrågan


Det gissas på värmeutslag.

Vad gissar DU på?


En solig dag i parken

I fredags träffade vi Lina igen. Vi fikade i parken ingen. Vi pratade massor igen. Det var roligt igen. Det är så kul att Lina flyttat in till stan, nu kan man träffas mycket oftare och nu HAR man framför allt någon att träffa, alla andra bara flyttar eller jobbar. Men Lina gör ingenting, än i alla fall. Snart börjar ju hennes plugg...då "försvinner" hon också.Vi hade det i alla fall jättehärligt i stadens park där vi satt i ett par timmar och käkade körsbär. Tyra åt mest gräs, eller hon försökte i alla fall. Jag har försökt att få henne till att gilla majskrokar som visst ska vara så poppis hos barn. Tyra  tycker nog mest att dem smakar...inget, hon tror att det är leksaker...tråkiga leksaker också för dem försvinner ju när man stoppar dem i munnen!

 

När vi skildes åt gick jag och Tyra till affären. Där inhandlade vi diskmedel WIIHOO vad roligt..höhö! Sedan traskade vi hem! Väl hemma hann vi käka lite sedan gick vi ut igen. Då träffade vi Anne. Vi knallade runt i stan lite innan vi bestämde att jag och Tyra skulle spendera natten där. Ska man sova över och ha tjej kväll så måste man ha mys att äta. Vi gick till äffären igen för att handla. Det blev naturgodis, mineralvatten och en mozzarellapizza. Vi gottade oss ända till klockan 24 sedan däckade jag i typ världens skönaste säng. Även fast man ligger i världens skönaste säng...betyder inte det att man sover gott.... Min tjej vaknar numera 1 gång i timman...BLÄ!

!!!

Förresten spana in denna overkliga silverjacka jag såg idag!Snacka om SILVERJACKA. det såg ut som att killen sytt en jacka av aluminiumfolie! Jag säger bajs på den!

Day and night och lite imellan


Godmorgon säger Tyra på bilden ovan. Min tjej väckte mig vid 8 idag vilket kändes helt OK! Hon var minsann skyldig mig ett längre sov idag för hon höll mig vaken 1 timma i natt!! Vi startade dagen med den eviga disken som stått och blivit halvdiskad varje dag sedan Carl åkte, men nu är den borta! Äntligen!
Sedan käkade vi frulle och lekte en stund. Ticktack, och klockan blev 11:45 då hade vi tid på BVC, läkartid var det till och med. Tyra missade sin 6 månaders koll så hon fick ta igen den nu när hon är 7 månader (imorgon!!). Allt var finemang, förutom vikten som vanligt! Liten tjej, men what to do? Inget! (som de mer eller mindre påpekade också) Det slutade i alla fall med att läkarbesöket handlade mer om mig än om Tyra i slutändan. 
Jag borde visst gå och testa mig för glutenallergi, det växer inte bort sa farbror dokorn...så antagligen är jag visst sjuk fortfarande fast till en VÄLDIGT liten grad.

Efter BVC träffade jag Stella och Teddina, vi kikade runt i stan. Tog en öl...eller ja, jag tog en champis och en chokladboll (undrar hur mycket smör jag ätit de 2 senaste dagarna?) Känns lite fel att dricka bärs på stan med en bebis i famnen...nja! Jag får vänta med ölen, även om det känns lockande denna härliga sommarvärme!

Efter allt kikande och INGET handlande, (jag har insett att den som spar han har och att jag inte ens har råd att köpa en NÅL typ..) så traskade jag vidare på mina numera välanvända ben hem till mina föräldrar. Där bjöds det på köttbullar och potatismos, vilket jag inte tackade nej till. Efter maten och en halvtimmes vila (vilket är obligatoriskt hos mina föräldrar) klippte jag min mamma. Det blev bra som vanligt! Klockan hann bli 19 innan jag knallade hem till mig och på vägen hem somnade Tyra självklart! Vilket innebar att vi fick en sen men jättemysig kväll i kväll.
Jag trodde att hon skulle vara superledsen, klängig och slö efter sitt sov men det var verkligen tvärtom! Vi käkade kvällsmat ihop, lekte och "läste" bok. Jag försöker få Tyra lite intresserad av att lyssna på saga och kolla bok, kanske peka på lite saker och lära sig lite ord. Ja inte prata med känna igen. Men Tyra är totalt ointresserad! Vaddå titta lampa, titta bil och titta "kisse" eller titta på vovven! Varför ska man titta när man kan äta boken istället!? Det hela slutade med att Tyra somnade strax innan 22, och vilket i sin tur innebär att jag också börjar bli trött nu. Jag behöver nog sova, för Tyra verkar köra den stilen nu, att vakna klockan 4, böka runt i sängen och göra pruttljud!


en snabb kvällstjej

För och nackdelar med Carl

BRA; Soprna blir inte lika fyllda snabbt.    DÅLIGT; Det är ingen som går ut med soporna.En casting senare

Vad gjorde ni med era söta barn idag? (om ni har några vill säga!!) Själv var jag på casting med Tyra för en film om barnsäkerhet! Det hela gick jättebra och det var mycket odramatiskt, hon fick sitta i en bilstol och...kika in i en kamera medan en man filmade henne lite. Vi får se om de ringer upp och vill att Tyra ska vara med i filmen, hoppashoppas!
Efter filmandet blev det ärenden på stan, äntligen! Jag skulle ju egentligen gjort allt detta i måndags! Banken och 

Länsförsäkringar fick ett besök av mig, Tyra och lillebror. Dem är så tillmötesgående och vänliga på Länsförsäkringar! Jag tycker verkligen att dem är toppen! Vi traskade vidare hem till mina föräldrar där jag och Anton drack upp min mammas fanta vilket inte var så poppis. Blablabla, där emellan hände det massor med onödigt tills jag gick hem till Lina i stan. Vi (mest hon...bara hon) bakade chokladbollar. När bollarna var färdig rullade gick vi till parken och åt upp dem. Gott värre! Där satt vi i det härliga sommarvädret och pratade om allt och inget. Ibland satt vi till och med i tystnad, men det känns inte alls konstigt med Lina som det kan göra med vissa människor.

Ja men just! Hanna och Freja kom förbi en stund också. Äntligen fick jag träffa dem igen! Det var 2 månader sedan sist och då var Freja lika gammal som Tyra är nu! Det är verkligen skitkul att se barn växa! Efter en stunds tjattrande gick Hanna och Freja för att hitta doppresent, en kort stund efter det gick vi också. Innan jag åkte hem besökte vi Åhléns, det slutade med att jag handlade ett fotoalbum för 44:- (som ska bli fullproppat med Tyra bilder). Väl hemma plockade min pappa upp oss och vi åkte och handlade.

Ja som ni förstår har jag inte haft en lugn stund på HELA dagen. Eller jo, det skulle väl...nej! Det har jag inte, men snart minnsan så ska jag lägga mig! Ensam i min stora säng...blä! Nu borde nog Carl komma hem tycker jag!

God Natt!
Hade ingen kamera idag heller, men på Linas dator hittade jag massor med gamla bilder på Tyra, här är hon nog precis 5 månader,  Min lilla toker!

På äventyr i Göteborg

Igår (tisdag) ringde min pappa mig och sa att han kunde sponsra en utflykt för mig och Anton. Vi tänkte länge och noggrant innan vi bestämde oss. Vi kom fram till att Göteborg och museum lockade. Vi bestämde oss för att åka till

Naturhistoriska, för ingen av oss varit där förut! Så vi satte oss på bussen till Göteborg klockan 13:20 och var framme 14:20, så var det bara att ta sig upp dit och traska runt i 2 ½ timma. Men NEJ! jag börjar om;

Vi satte oss på bussen 13:20, klockan 13:40 spyr Tyra ner hela mig och henne! Tjock illaluktande kräk var överallt! Min snälla lillebror frågade om jag ville låna hans hoodie och det ville jag. Jag körde en lätt striptease på bussen och lyckades få av mina kräks kläderna, jag tar av Tyras kläder också och tar på henne extra kläderna (som jag som tur var hade med! sedan Tyra föddes är det typ 4 gången hon behöver använda sina extra kläder så  jag brukar faktiskt inte ha med annars!!).

Väl framme i Göteborg gör vi oss beredda på att springa in i 5:an för att inhandla en tröja till mig (lillebrors var liiite kort...) och sedan vidare till Naturhistoriska. Plötsligt blev det en hel del ringande, Eva ringer, hon ringer Oscar och Oscar ringer mig. När vi inhandlat tröjan går vi i stället till Carls lillebror Oscar som är i Göteborg, där kan vi duscha av oss och byta om i fred. Vi inser att klockan blivit mycket och att gå på museum inte är någon idé, man behöver nog ner än en timma. Vi fick tänka om (vi som hade tänk så långe på vad vi ville göra...).

Det blev Universeum istället! Det gick lika bra, bara liiiite dyrare än Naturhistoriska (bara typ 300 kr...höhö). Vi hade det i alla fall jättemysigt! Vi traskade ända från is och isbjörnar till de små illgula grodorna i regnskogen. Tyra tyckte det var jättekul att banka på glaset till fiskarna. Det tråkigaste med hela resan var att kameran blev kvar hemma, jag fotade en del med mobilen...men ja, kvalitén är inte den bästa, man skulle till och med kunna säga att det är den sämsta! Så istället får ni en googel bil =P
fiskar som viskar

Godmorgon

Som sagt, jag är inte tjejen som går i spöregn, så igår blev vi mest innesittandes. Tills min pappa och kom plockade och upp oss. Vi åkte och handlade blöjor och frukt åt Tyra sedan hem till dem (mina föräldrar) och käkade. Min pappa insisterade på att jag skulle med hem till dem en stund så jag kunde få vara lite Tyra fri och äta ifred i alla fall en gång denna veckan. Så inte nog med att jag fick lite "barnvakt" så fick jag även dog mat. Det var helt klart värt det att åka med! När vi åkte hem igen så passade jag på att fråga om Anton ville sova över, det ville han! Så när Tyra somnat för natten visade han mig hur hans PSP funkar och jag testade att spela BUZZ, som för övrigt var skitkul!! Sedan kikade vi på film, Änglar och Demoner och halva Madagaskar 2, sedan somnade jag. Så i natt har jag varit i Rom och jagat galna katoliker! haha, spännande!

Idag ska jag och Tyra knalla ner till stan (vi gör ett nytt försök) för att göra ärenden och sedan ska vi träffa Lina en liten stund. Mer än då vet jag inte än. Jag ska försöka klämma in en dusch och en liten sov för mig också, Tyra sov så oroligt i natt. Hon vaknade vid 4 och kröp runt i sängen, gnällde som en katt och bubblade.... just ja, kolla klart Madagaskar 2 med. Just ja (IGEN!), jag ska ev. träffa Hanna och Freja också. Det är hela 2 månader (nästan 3!!) sedan sist!

Näe nu ska jag ge Tyra en flaska välling och lägga henne igen, hon behöver en sov timme till (jag med).

ang. Fredagen


Jim, Jag och Teddina

Jag har ju glömt att berätta om min bästa fredag på länge! Lina hade fest hemma i sin lilla studentlägenhet på 23 kvm i stan och jag var där! Vilken nostalgikväll det blev, det var så underbart att umgås och festa till det med Lina igen (+ allt annat folk som var där). Det är nästan 2 år sedan sist! Och nu när Carl åkt kommer jag garanterat inte kunna varken gå ut och festa eller få sov morgon eller något annat man kan göra om man är 2 om ett barn... It´s me and Tyra 24/7 från och med idag!!

Men åter till Linakvällen! Eller ja, nej jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva...Jag slänger in lite bilder istället som jag fått av Lina, dem talar nog för sig själv. Jag var väl inte i mitt nyktraste tillstånd som ni kanske ser. Men GUD så kul jag hade!!

 
Linas Jim är säkert aprolig! Jag skrattar massor!!


?!??!


Nostalgitripp; Jag fick vara 19 bast igen och fick leva i det som varit! Pojkar, hångel, dans och sprit. Gråt, fest och massor med annat som inte händer längre! Lina och jag mindes ihop!

En mamma och en dotter

Det är måndag och klockan är ca kvart i 8, Tyra har käkat sin frukost och jag har hunnit städa undan det mesta stöket i lägenheten sen igår. Det är bara disken kvar. Vad har mer hunnit hända denna morgon? Jo, Carl har flyttat. Idag åkte han till Norge där han nu ska bo och jobba tills vi blivit av med vår lägenhet här i Borås och fått en annan i Oslo. Ensamt är bara förnamnet på vad det är (redan) och kommer att bli. Jag har ju såklart Tyra meeen, gensvar ifrån henne är mest pip, bubbel, gaga och massa annan "gojja". Vi får försöka fylla upp våra dagar med massor att göra så tiden går fort tills Carl kommer hem och hälsar på.

Som idag, Vi ska fixa i ordning oss. Sedan ska vi försöka ta oss till stan och göra massor med ärenden om vädret tillåter vill säga. Jag är nämligen inte tjejen som går ute i spöregn, Nej tack!

Nej nu ska jag gå och byta Tyras 3:dje bajsblöja för idag (redan!!) Så får vi se sen. Inget öppnar ju förens kl: 10 ändå.


RSS 2.0