Hej igen!

Här ekar det tomt, men ni är väl vana. Så blir det i perioder. Jag ska verkligen försöka att uppdatera mer! Jag har faktiskt märkt att jag har en del läsare ändå. Okej självklart inte nu när det är så tomt, men när inläggen kommer upp i jämn takt så stiger vekligen besökarna i höjden, ganska logiskt kanske? Så, nu gör vi ett test på en flitigt uppdaterad blogg... igen.

festligt vart det här



Helg

Tyra är i skogen och eldar. Sjukt skarp och bra bild min pappa mmsade till mig nyss, haha!


Rött på foten

Skor till julfesten, CHECK!


En glad överraskning

Vilken glad överraskning jag fick imorse när jag kikade in på mina Tradera-aktioner. 4 sålda objekt sedan igår när jag la upp aktionerna. Sammtidigt som jag blir glad över att folk väljer köp nu så känner jag mig lurad. Speciellt när en och samma person köpt 3 av mina 4 sålda objekt. Jag måste ha satt ett alldeles för lågt köp nu pris helt enkelt.

Men jaja, sammtidigt så har kläderna hängt med ett tag och det i sin tur kanske är köpta beg. så man inte kan med att ta alldeles för mycket heller, även om allt är i mycket fint skick. Jag förlorar faktiktiskt inte så mycket på dem i slutändan... Det är nog fördelen med att köpa märkeskläder!

Nästa vecka ska jag lägga upp massor an Polarn o Pyret plagg. Nu kör jag bara på MOLO och Katvig. Hoppas det går lika bra!


Ja det braaaann!

Det brann bakom vårt hus i helgen. Ett helt hus lyckades brinna ner på bara några timmar framför näsan på oss. Jättehemskt för människorna som bodde i huset som förlorat både husdjur och personliga saker. Men som tur var kom ingen till skada.

Måste säga att det var rätt häftigt att se hur det bran upp (eller ner...). Från att stå övertänt till att falla ihop och dö. Vi var som alla andra här i Borås nyfikna på vilket hus det var som brunnit upp och hur det såg ut nu så vi tog oss en lite promenix dit för att kika.


Som ni ser, inte mycket kvar av huset (tror det var 3 åingar!). När vi kom dit runt halv 12 så brann det fortfarande och brandkåren var på väg där ifrån.

Mys med Lilly

Igår hade jag och Lilly minst sagt en mysig stund ihop. Det är sällan man har tid för bara ett barn, så man måste passa på när tillfällerna ges!




Sista dagen innan vila

Tränade så jag blev blå idag. Min rumpa ska avgudas när jag är klar med den!


Lättare sagt än gjort att få en bra profilbild på Lilly.

Jag har ju bestämt att jag ska ta profilbilder på barnen i alla åldrar och på Tyra har vi en som är så himla fin från när hon är 1 som vi skulle vilja förstora och printa ut. Så självklart vill vi ju ha en på Lilly i samma ålder. Men ja, det lättare sagt än gjort att få en bra profilbild på henne. Hon kan inte stå eller sitta stilla i 2 sekunder, ännu mindre fokusera på något i 1 sekund så man kan knäppa en "lyckobild" på hennes lilla profil. Jag har nu insett att detta är en omöjlighet och om vi ska lyckas med en probilbild som är värd att hänga på väggen får vi nog få till en "riktig" fotograf som kan skrämma ungen till att sitta still.


Köp, läs och inred!


Varmt under jackan

Var nere i källaren här om dagen (nej nu ljög jag, här om veckan!) och rotade fram lite stickat från när jag var liten. Jag var så fruktansvärt trött på att dra på ungarna fleece helatiden. Helt otroligt hur bra allt hållt, inte konstigt när det är min norska farmor som stickat! Hon kan sticka den damen! Förtillfället var det bara en tröja som passade Tyra och en som passade Lilly. Men till våren och till nästa höst kommer dem ha massor med varma tröjor att välja mellan, och inget sticks!


endel av tröjorna är lite "personliga" som denna,
på ena sidan står det HEI och på andra ANN

det är ju då jag som är ANN


Nya siffror

Aktuella siffror:

Lår: 59 cm (från 62 cm, 58 cm mätte jag precis innan jag blev gravid med Lilly)

Midja: 78 cm (från 83 cm, 67 cm mätte jag precis innan jag blev gravid med Lilly)

Mage + Lovehandels: 95 cm (från 103 cm, 98 cm  mätte jag precis innan jag blev gravid med Lilly)

Rumpa: 101 cm (från 103 cm, 103 cm mätte jag jag precis innan jag bleb gravid med Lilly)

Vader: 36,5 cm (från 38 cm)

Men jesus! Snart är jag i alla fall tillbaka till innan jag blev gravid med Lilly. Rumpa, mage och lovehandelsen är ju till och med mindre! Saken är den att jag känner mig större nu för jag är "lösare". Jag behöver tighta till mig rejält! Men jag är ändå nöjd!


Klassen

Mitt stora monster är bra duktig hon. Idag har hon ritat av alla i klassen. Jag tycker hon börjar bli riktigt duktig på att rita nu. Visst är dem fint?


Tyra 2 år och 10 månader


Gröt till frukost

Idag laddade jag upp med ordentlig frukost. Gröt kaffe och... tårta?



Jag kände att jag behövde en bra start på dagen. Imorse bar det av till gymmet innan jobbet. Lika bra att få det gjort när vi ändå hade en lucka utan jobb imorse. Måste säga att träningspasset idag kändes dåligt, lika så igår. Jag känner mig väldigt ofokuserad och trött i kroppen. Antagligen har jag mycket att tänka på och... ja trött är väl inte konstigt med tankte på hur Lilly lever rövare på nätterna.

Imorgon blir det ett benpass. Hoppas att jag presterar bättre då. Jag måste helt enkelt! Ett stort plus med gårdagens träning är att jag har träningsvärk i magen, yeey!


En skola som ser ditt barn

Jag gillar verkligen Tyras förskola. Jag tycker oftast personalen tar till sig om de synpunkter man har. Som för ett litet tag sedan frågade jag om Tyra var med i 3-årsgruppen dem har på hennes avdelning (där de arbetar lite mer med montessorimaterial, och har arbetsstund på ett liiite annat vis än på småbarnsavdelningen). Men det var hon inte. Jag undrade varför, hon är ju ändå snart 3 år och ligger ganska så mycket "före" de andra barnen.

Det kändes helt fel att ha henne kvar hos "småbarnen", medan dem i hennes ålder gick iväg på 3-års verksamhet. Bara 2 veckor senare får vi höra på lite omvägar att dem tänker låta Tyra börja 3-årsgruppen, med det samma också. Hon platsade helt klart där, inget snack om saken!

Visst är det skönt när personal möter en på ett så bra vis, och framförallt möter Tyra, även om hon egentligen inte ska gå med pga. hennes ålder! Men dem märkte nog att Tyra är en tjej som behöver lite nya utmaningar. Att vara kvar bland bebisar som varken kan gå eller prata är inte direkt stimulerande för en snart 3-åring. Jag hoppas att hon kommer trivas med de "äldre" barnen (löjligt, bara för dem är födda 08... vissa är födda så sent som 28 december!) Och jag hoppas att hon kanske lär sig att ta saker och ting med ro och hitta lite mer tålamod. Det ska nog gå bra. Haha, på något vis känns det som hon börjat "skolan".

"Som Montessoriskola tror vi på en pedagogik som uppmuntrar barnets/elevens medfödda nyfikenhet..." Detta är stulet rakt av från skolans webbsida. Inte alltid man kan ge skolor cred för att de ser till barnens egenskaper. I många fall är det nog snarare tvärtom, tråkigt men sant! Som sagt, en skola som ser ditt barn! Jag tycker vekligen alla borde göra ett aktivt val när man sätter sina barn på förskola, och inte bara välja de alternativ som är närmst.

Och sedan vill jag påpeka att detta är något Tyra också vill. Hon har själv sagt att hon inte vill leka med småbarnen!



lägga pussel är väl inte så svårt... vi måste nog köpa med fler bitar
(förresten, jag fyndade rejält när jag köpte pusslet! 10:- på Citygross!)


Nattskräck!

I söndags när vi kom hem möttes vi av en kokhet bebis, okej... flicka. Lilly hade lite över 39 graders feber, men var ändå ganska oberörd. Jag tvivlar på att det var sprutorna som hon fick i torsdags som tog så lång tid på sig att "verka". Men man vet ju aldrig. Antingen det eller så var det de där nedrans tänderna som spökar, igen!

Och ja, det var nog det sistnämnda. För i natt har jag haft en sån där natt från helvetet. 4 timmar har jag legat vaken i natt och lyssnar på Lilly, jippi! Jag lider här med av nattskräck. Men inte nattskräck som barn har, utan jag är rädd för att somna om kvällen och behöva ligga vaken. Man blir helt slut och någonstans efter 3 timmar passerat grips man av panik. VAD GÖR MAN!?

Jag förstår inte hur Carl och Tyra kan ligga och sova som små grisar hela natten. Jag menar hon låter inte lite vissa nätter. Varför är det så? Vad håller hon på med egentligen? Det måste vara tänderna, det bara måste det.

tycker att Lilly borde ta flickstadiet på allvar nu... bebis is out!



Runt middagsbordet

Inte helt fel att komma hem till lagad middag varje dag. Inte heller helt fel att mötas av världens finaste dukning á la Tyra! Massor med tända ljus, pippiglas och sugrör.


Helg i Göteborg

Det var inte direkt igår jag och Carl hade en helt barnfri helg, men helgen som var slog vi på stort! Redan för 3 veckor sedan raggade jag upp barnvakt och Carl fixade nycklar till lägenheten i Göteborg som vi har möjlihet att låna. Många saker hade vi planerat in men det var få av dem som blev gjorda. Det som blev gjort, var i alla fall lyckat! Ett besök på Naturhistoriska (som jag aldrig varit på), räk och bubbel frukost och sova mitt på dagen blev lördagens aktiviteter. Ja okej, vi promenerade en hel del och jag sprang in i varendaste butik i Haga...

Mysig och sååå behövligt! Vi ska från och med nu försöka ta en dag eller helg i månaden och göra något bara vi. Ut och äta, äta hemma eller åka iväg. Men barnen är inte välkommna på det vi ska göra, haha! Det är faktiskt viktigt att prioritera varandra, ta tiden. När gjorde du och din sambo något tillsammans sist? Man måste göra saker ihop, varken man har barn eller inte!

(föressten är jag lite beviken på Naturhistoriska, jag undrar vart siamesbebisarna tagit vägen och var val-snopps-golfbagen var!?)

ett glas rödvin på fredagskvällen

 

räkmacka och bubbel till frukost

 

mååånga trappsteg till museet (komigen rumpan!)

 

stooora blåvalen!

 


Förra veckan på gymmet

Jag är stolt över mig själv! Hela förra veckan blev det träning. Vi kör på hela denna veckan också! Måndag, onsdag och fredag har vi kört ben och rumpa. Tisdag och torsdag har det blivit överkropp, armar och rygg. Magen har fått hänga med varje dag. Här ska ni få ett litet kollage från förra veckan på gymmet.

Denna veckan ska jag slänga ut en bild på mig i min "nakenhet" så man kan ta före och efter bilder varje eller varannan veckan. Jag tror att min kropp kommer formas ganska fort, faktiskt. Ska bli kul att se.

(Förresten, - 4,5 kg fortfarande men tänk då på hur mycket muskrer man fått istället, känns bra!)

skeptisk till en hel veckas träning


heja min nya rumpa och snygga ben!


tisdag, vi tränar... ja ni ser?


inser på onsdagen att jag börjar få mellanrum mellan låren, yeey!


torsdag, slutet på vecka, jag försöker gömma mig från mina Hitler´s


jo men okej, snart kanske jag är lika musklig?


jag står och pausar i bakrunden lite, sedan blev det benpress igen!


Till Tyras badrum kanske

från HM home


RSS 2.0