BVC 2 månader

BVC är en ren stress tycker jag. Min önskan om att Lilly skulle vara ett "a-barn" viktmässigt är helt kaputt!

Denna lilla dam är som sin syster, inte tjock. Även om hon är ett matvrak och äter ersättning i alla fall 2 ggr om dagen så kryper hon upp i vikten och ökar inte ens så mycket som barn borde (alltid hälften bara!). Tröttsamt är vad det är.

Även om dem säger saker som att "Så länge hon verkar nöjd" och "Så länge hon inte blir slö" (hon är jättenöjd och är inte slö vaknar för att äta på dagarna varannan timma) så är det ingen fara. Men ändå så ska de kommenteras massor och ställas 1000 frågor (jag vet dem måste) men varför ska dem göra det när dem redan vet hur vi gör osv? Jag kan ju för tusan inte trycka i henne mat, då kräks hon ju istället! Nu måste jag i vilket fall gå på extra viktkollar (precis som med Tyra)...stressstressstress i hjärnan!

Lilly:
4,650 kg
59 cminga A i Lilly


Den minsta har nu vaknat, typ 2 timmar tid...

dsc00155 (MMS)

Den minsta har nu vaknat, typ 2 timmar tidigare än vanligt vilket gör att mina planer som bla. innefattade att duscha är något åt pipsvängen. Jag hinner oftast få ordning på mig, Tyra och lite stök innan hon vaknar. Idag hade jag verkligen behövt det för det ser ut som jag doppat huvudet i ett smörpaket och vi ska till BVC senare. Aja jag hinner väl, Tyra borde somna tidigt idag för hon vaknade sedan halv 5!


+ 1

Här sitter jag i soffan, äter choklad och deppar för jag gått upp 1 kg, haha! Jo men det är sant. Inte konstigt i och för sig. Det senaste, och då menar jag den sista månaden har jag verkligen ätit påtok för mycket gott. Fick lite panik idag så det blev len liten tallrik med nyttig lunch.

Jag ser det så här, 3...närmare 2 dagar kvar av frosseri innan det nya börjar (måååste äta upp allt gott hemma!!). 2011 innebär lördagsgodis, linser och frukt, och det viktigaste av allt, träning!


Mina fina

Lilly sover för tillfället och Tyra går runt hemma och leker "pressa", innan dess lagade Tyra mat åt mig. Hon bjöd på korv med bröd och jordgubbar, helt OK käk! Snart ska jag gå och vara "kreativ" och när jag är det ska jag muta Tyra med ett litet paket russin så jag får lite lugn och ro.

Tjing!


Min fina och underbara barn!


Tiden går fort

För 2 år sedan idag satte Carl ihop Tyras skötbord.


Gud, hjälp mig!

Jag vet inte vad som hänt här den senaste veckan men "det" har resulterat i att lägenheten blivit en svinstia!

Jag började morgonen (kl 7) med att diska i 40 min! Fattar ni hur mycket disk det är!? Jag kan även berätta att Carl diskade ungefär lika mycket igår!! Hua, jag säger då det att nästa gång Carl ska ha lunch, fest och efterfest hemma så ska vi ha diskmaskin! Efter monsterdisken satte jag i gång med sovrummet, kläder överallt i högar, rena, smuttsiga och ??.  Åh gud, varför berättar jag om allt detta egentligen när jag skämms (och jag har inte ens berättat hälften!!). Nej, jag slutar!


monsterdisk!


Nu är i vilket fall lägenheten så gott som städad. Bara dammsugning och golvmoppning kvar. Det kommer bli ett rent nöje att dammsuga idag för vi fick en ny dammsugare i julklapp, en sån där sladdlös! Lätt och bra vill jag lova!

Funderar på att börja rensa i "skäprummet" idag också...det kan ju bli ett äventyr!


eller...?


Här ligger lilla Lilly och vifftar. Hon är...

dsc00160 (MMS)

Här ligger lilla Lilly och vifftar. Hon är jätteglad fast klockan är strax över 8. Kanske är hon glad för hon blivit 2 månader idag. Jag är glad för det i alla fall, 2 underbara månader med min allra bästa Lilly. <3


Göra vad?

Jag håller på att packa en väska tills ikväll när jag och barnen ska sova hos farmor (barnens alltså). Hemma hos oss vankas det fest, eller snarare fylla. Jag vet inte hur många det blir av Carl och hans vänner men tillräckligt många för att jag och barnen inte ska vistas här (i alla fall inte barnen). Det är faktiskt jag som sagt åt Carl att han och hans vänner kan vara här så dem har någonstans att hänga utan föräldrar (alla Carls vänner bor på olika platser i landet och är bara hemma över jul), visst är jag snäll? Lämnar hemmet för min sambo ska få röva med andra rövare.

Idag hade jag velat besöka den berömda mellandagsrean. Man kan ju alltid fynda något till både sig själv och barnen. Men att gå bland massor med andra folk och vagnen med en trotsig (snart) 2 åring som kräver 100% uppmärksamhet är lite svårt, speciellt när man ska kolla kläder till sig själv. Ja får se hur jag gör. Carl säger att jag inte ska köpa mer kläder till barnen, fast...barnen har ju fått massa julklapps pengar till just kläder så man borde kanske passa på lite om man ändå hittar något. Ojoj, nu sitter jag bara och skriver det jag dividerar med mig själv.

Nu slutar jag!


mitt monster har klätt sig själv och ska ut och handla
det ser kallt ut tycker jag


Annandagen

Här sitter jag uppe alldeles försent i min ensamhet. Idag är det Carls tur att roa sig. Det är ganska skönt att vara ensam hemma, fast lite långtråkigt. Det kommer verkligen ingenting bra på TV. Jag försöker fördriva tiden med att kika på olika nätsidor med inredning och kläder. Men det är mest bara tråkigt för jag har för dyr smak för min plånbok.

Även om det är lite långtråkigt och plånboken är tom så är det helt OK, jag har nämligen slängt upp en underbar tallrik med kex, ost och smörgås (å en och annan korvbit!) till det dricker jag knappt vad man kan kalla ett halft glas rött. Gud så gott det är med gott vin. Nu ska jag mjuta vidare av "långtråkigheten" (den är inte så ofta man känner) och min underbara tallrik.

Kanske borde kika barnkläder nu när rean börjat? Sånt har man ju altid råd med!


Juldagen

Blev en visit till dansgolvet igår. Jag kunde minsann sköta mig riktigt bra och var till och med så städad så jag fick sova i sängen när jag kom hem (annars är soffan vårt alternativ hemma när man festat!)

Hur som helst så hade jag och mina tvillingar lika kul som förra lördagen, kanske roligare än förra till och med! Massor med dans och skratt är verkligen härligt. Nu får det bli en lite paus från dansgolvet ett tag, i alla fall till nästa lördag (haha jag är skojfrisk minsann!).


Julafton

Julen är inte rikigt slut än, och jag tvivlar på att vår jul kommer ta slut överhuvudtaget. Vi kommer nog sjunga julsånger enda till nästa jul.

Vi hade en fin, lugn och mysig jul hemma igår. Som sagt kom Carls pappa och sambo med allt som julbordet har att bjuda på. Massa gott och vi har nu kylen full med rester, vilket Carl är överlycklig för (jo jag också, fast jag längtar med efter att åka hem till mamma och pappa och stå i deras kyl och smyg äta av deras julmat, mmm!)

Barnen fick massa fint igår också, och inget blev i direkt överflöd. Det känns faktiskt jättebra att dela upp firandet, det blir lite lugnare då.

Nu ska det väckas sambo och ätas julfrukost!
största paketet till Tyra (såklart!)


EN bild fick jag och Lilly vara med på (ser ju ut som jag har världens största lår!)


Julafton hemma

Saker och ting blir väl inte alltid som man tänk sig.

T.ex. var det tänk att min F-penning skulle komma på måndag men jag fick den idag, yeey! Och så var det tänk att vi skulle lägga in sill men det blev det ju inget av. Och så var det tänk att vi skulle fira jul i Eskilstuna med Carls pappa och sambo + hennes barn med familjer men så blev det inte heller.

Igår bestämde vi oss för att inte åka upp. Tågen vi skulle åka med var försenade hela dagen igår så risken för att dem skulle varit det idag också kändes ganska stor. Men (alltid ett men... eller hur!) så kollar vi idag hur det ligger till med tiderna och då får vi se att allt är i fas! Inte en endaste försening, bara från Katrineholm men där skulle vi ändå blivit hämtade! Nu är det försent att sätta sig på tåget upp också för vår avgång gick kl 07 imorse!

Snacka om att jag är irriterad som såg framemot att komma hemifrån och träffa alla där uppe som jag inte sett på över 1 ½ år! APSKIT rent ut sagt. Jaja, istället blir det julfirande hemma hos oss på julafton. Carls pappa och sambo kommer hit istället med allt som julbordet har att bjuda på (tur det för hur skulle vi hinna slänga ihop ett helt julbord!?).

Vi får se det från den ljusa sidan, vi firar vår första jul hemma ♥


Min andra goda?

Varför, VARFÖR skrev jag att jag sover bra? Varför skrev jag att Lilly sover bra i sin vagga? Att jag aldig lär mig.

Inatt har vi haft det skittråkigt och jag har bara kunnat sova på ett enda vis, annars har Lilly vaknat, varit missnöjd och endast velat snutta! Det är så typiskt. Efter att man delat med sig av sitt goda så ska man liksom bli "straffad", så är det alltid.

Som ni förstår är jag inte direkt speciellt utvilad idag. När Tyra ropade halv 6 imorse trodde jag klockan fortfarande var mitt i natten. Sömnen sitter fortfarande i kroppen och det enda jag önskar är att Tyra ska bli akuttrött så hon vill lägga sig med mig och Lilly (Lilly är också vaken, hon som aldrig går upp för ens efter 8-9). Blä, nu ångrar jag (som många andra mornar) att jag går upp när det är Carls uppgift.

Hua, åter till vekligheten och min missnöjda bebis och mitt monster som leker så fint med sina julklappar.


bajs...


22 December "lille julafton"

Ännu en kväll lider motsitt slut. Min kväll har till och med lidot mot sitt slut 3-4 ggr nu. Jag har gjort ett X antal försök att lägga Lilly men misslyckats, fast 5 gången gillt eller vad säger man?

Idag startade vi dagen med lugn, men senad blev det andra bull

Så mycket hann jag skriva igår innan bebis vaknade igen och jag gav upp.

I vilket fall tänkte jag skrivit att vi hade ett mysigt julfirande igår. Min familj och Carls mamma var här och vi bytte julkappar. Det var nästan fullt under granaen och ett tag tyckte jag det så riktigt läskigt ut. Jag tänkte nånstans att alla var till Tyra och att hon skulle bli så till sig så hon trillade omkull, men så var ju självklart inte fallet, även Lilly och vi andra hade ju vår kvot där.

Bland Tyras klappar fanns en spis från Brio precis som hon önskat sig även en docksulky som stod på önskelistan. Dessa saker blev jättepoppis precis som väntat! I det hela fick Tyra (och Lilly) väldigt bra grejer och vi är lika glada som hon.


jag vill ju skriva en liten synth men det är det ju inte
i vilket fall blev denna lilla spelsak en riktig hit!


en GOOOD morgon!

Usch, jag sover verklingen oförskämt bra och länge för att vara 2 barnsmamma till 2 småttingar. Även om Tyra vaknar ibland på natten "bara för att" så får jag ofta den sömn jag behöver och lite till. Jag tror snarare att problemet med att jag är trött vissa dagar beror på att jag sover för mycket (ibland somnar jag redan vid 8!)

Att jag sover så bra har mycket att göra med att Lilly sover i sin vagga fram till halv 5 - 5 på morgonen innan hon vill äta. Det är verkligen inte ofta hon är korvig på natten, kanske har det hänt 8 ggr sedan hon föddes och då har hon bara velat snutta i 10 - 15 min så jag vet inte ens om det räknas (förutom den gången hon låg och pratade i sömnen i 1 timma...). När Tyra var bebis som jag mest halvkass varje natt, det har jag märkt nu. Även om hon sov hela nätterna med avbrott för mat 2 ggr så sov hon upptryckt i min armhåla och runt min arm varje natt, i ett halv år! Ont i rygg och nacke var bara förnamnet på vad jag fick och avbruten sömn fick jag ofta. Men det är historia och då tyckte jag inte att det var så farligt (förutan ryggen då).

Jag är väldigt glad att jag ändå får sova ganska många oavbrutna timmar i min egna säng, bredvid min sambo utan barn.
 


fast på dagen är det underbart att sova med barnen


Dagen slut

My oh my! Nu är alla julklapparna inslagna, inte för att det var så jobbigt liksom men ändå.

Nu är det inte så mycket kvar på julstöks- fronten. Bara sillen som skall läggas in. Det skulle gjort idag (med 5-min sill) men sillen på MAXI var slut! Så tyvärr blir det kanske ingen sill, om vi inte trillar på det i morgon i stan. Carl skulle göra löjromssill och jordgubb/lime sill förresten, hur gott (eller äckligt) låter inte det?

Imorgon ska det städas, tvättas (både kläder och kroppar), packas och firas lite jul hemma hos oss. Mina föräldrar och Carls mamma kommer för klappsbytning i och med att vi ska fira jul i Eskilstuna hos Carls pappa, om vi nu kommer upp men det är ett annat problem.

Nu ska jag lägga mig med min bråkiga bebis och förhoppningsvis sova gott. Imorgon behöver jag vara pigg och alert, det känner jag på mig!


det finaste paketet under granen


Nu blev det krångel

Vet ni, det är svårt att sluta amma. Eller det är svårt att komma ifrån snutteriet.

Lilly tar flaskan hur bra som helst och ersättningen också. Tur är väl det för här börjar det bli tomt i skinnpåsarna. Mjölken räcker inte riktigt till. Jag har verkligen mycket mindre mjölk nu mot med Tyra. Så nu finns det inte så mycket att göra än att börja med flaskan mycket mer och tillslut sluta amma helt! Inte mig emot som faktiskt inte ville amma alls (men ändå sitter jag här och ammar mer än väntat...).

Jaja, åter till att det är svårt. Det som är svårt med att sluta amma är snutteriet. Nappen är veklingen inte lika bra som tutten, det tycker väl inget barn? Och det var det som jag ville komma ifrån med min plan om att inte amma, snutteriet för det är det som är svårast, riktigt krångligt och tjötigt till och med! Gnäll och missnöjd tjej. Somna útan att vaggas av vagn är jättesvårtoch våra krångliga kvällar blir ännu bökigare. Jo, allt blir besvärligare och nu är det liksom som en nystart. Nu ska vi hitta nya vis att lägga och trösta på.

Tips någon?


Min bästis

För några veckor sedan fotade jag Tyra när hon var precis nyvaken. Jag tycker hon är alldeles underbar när hon är nyvaken. Då är hon lugn, gosig och alldeles varm. Jag fick äntligen en rad härliga porträttbilder på bästisen  där hon ser ut som sig själv. (Men tyvärr märkte jag sedan att hälften var oskarpa, skitkamera man har!!)
 Mitt i julkappsyran!

Igår jagade vi julkappar till Tyra och Lilly. Vi hittade det mesta faktiskt, nu är det bara en sak kvar till Tyra som vi tänkt oss, ev. två. Vi får se efter hon fått klappar från alla andra hon ska få ifrån innan vi köper det. Jag kan inte visa vad hon ska få, för ibland läser hon bloggen, hahahaha! Det känns skönt att ha barnen klara i alla fall. Resten av gänget kommer inte få klappar för ens efter jul. Varken jag eller Carl får lön/f-penning i tid, sumpigt

Igår i allt shoppande sprang vi in på Myrorna för Carl skulle kika efter en tweedkavaj (han hittade ingen). Jag passade på att gå runt och kika på möbler och råkade (jo faktiskt) gå förbli barnavdelningen. Bland kläderna ser jag direkt ett Polarn märke lysa och jag kunde inte låta bli att gå dit och kika på vad det var. Det hela slutade med att jag hittade 3 jättefina saker till Lilly! Allt för 130 kr! Okej det är ju inget hon kommer kunna ha nu, utan till sommaren men jäklar vilka fynd, 2 av sakerna ser till och med nya ut!


en klänning och en pyamas (som ny!) i str 68
och trosa str 50/56 (som ny!)


Gardin blev gardin(er)


en gardin blev 2 gardiner


En snurrig tomte!

Jag hade skitkul i lördags, roligaste förfesten och utekvällen "ever". Blandningen med trevligt folk på förfesten, "egen" DJ (han som hade festen var dj) och bra musik på Grand var helt perfekt. Det kommer vara svårt att toppa kan jag lova! Jag måste säga att jag var väldigt städad för att vara första utekvällen med alkohol på över ett år. Jag gick till och med hem när jag kände att det inte funka mera.

Hemvägen var ett äventyr för sig. Som Bambi på hal is tog jag mig hem i alldeles för höra klackar för mitt balanssinne. Efter att ha klättrat över ett X antal snödrivor och gråit för det var så synd om mig kom jag hem. Väl hemma kom  allt upp jag druckit under kvällen sedan somnade jag på soffan.

Dagen efter var väl som förväntat, jobbig! Att sova som brukar vara det enda som funkar för mig är liksom svårt när man har två barn. Menmen, jag överlevde i alla fall och ångrar inte min utekväll (som jag gjort så många andra gånger för jag varit bakis).


tomtar!


Lördag!

Nu är det banne mig min tur att bli full och allt det där! Anne och Jenni försörjer mig med allt, och då menar jag allt! Tjohej lingonpastej.... vad det nu är?Torsdag

Igår var jag ensam med barnen från morgon till kväll. Allt flöt på bättre än vanligt och Lilly valde att inte skrika sig igenom kvällen, utan valde det bättre alternativet att sova istället!

Jag och mitt monster har börjat bli bättre vänner igen, det är skönt. Vi bråkar nästan aldig mer. Kanske för att jag kommit på en lösning på vårat problem. Det enda stället vi bråkar på är i förskolan, när vi ska hem. Hon vill ju vara kvar men får inte så det faller ju ganska naturligt att jag blir elakingen, men det bryr jag mig inte så mycket om.

Igår hade vi i alla fall en tokmysig dag tillsammans och trotsade till och med vädret och gick ut på en handlingstur. Svettigt blev det. 1 timma tog det oss att ta oss från lägenheten till IcaMaxi och sedan hem som annars inte tar mer än 20 min. Ni förstår det är svårt att putta vagn på hel oskottade vägar (guuud vad trött jag blir det det!)


Snön vräker ner, tiddelipom! Kl halv 2 ina...

dsc00156 (MMS)

Snön vräker ner, tiddelipom! Kl halv 2 inatt höll jag seriöst på att få ett psykbryt. Då hade jag redan varit vaken i 2 timmar och var såpass vaken så jag visste att det skulle ta tid att somna igen. Nå, vad höll mig vaken då? Jo, en sambo som gnissla tänder som ett idisslande får, en sambo som pratade och svor, rullade och vifftade och som ylade om vart annat i sömnen. En bebis som lät som en ledsen hundvalp efter varje gång pappan stönat och grymtat. Ett barn som mellan allt det andra ropar saker som "mamma, byta blöja" "mamma annan nappis" (och det betyder att hon vill byta till en annan än den hon redan har) "mamma tyja jaken" "mamma mamma mamma" och inte nog med allt detta så blev jag själv så törstig så jag nästan drack 1liter vatten mitt i natten. Jag somnade, eller jag kollade klockan sista gången halv 4 då hade det varit lugnt en halv timma så jag kunde slappna av. 1 timmas sömn sedan var det bebis matning och en halvtimmas sömn efter det ropade Tyra igen och ville upp. Så nu ligger vi här. En dötrött mamma och ett alldeles för piggt barn. Inte nog med att jag surar för alldeles för lite sömn så surar jag för att det vräker ner snö. Planerna för idag är åt pipsvängen. Åh, jag känner hur min "positiva" attityd kommer göra denna dagen så rolig! Tiddelipom!


När i helvete ska jag få sova?!

När i helvete ska jag få sova?!


Helgen börjar visst en dag tidigare hos os...

dsc00152 (MMS)

Helgen börjar visst en dag tidigare hos oss. Vi kom aldrig iväg till förskolan idag, vi har punka på vagnen och det vårt enda sätt att va oss från på längre sträckor. Men äh, det gör inte så mycket, Tyra är lös i magen och har förhöjd temp. Nu ska jag och mina glada barn äta frukost. Tjohej!


Här är jag och vart är du?

Jag tror jag har kommit in i någon form av familjekris. En sån där kris som jag hade när Tyra var liten. En liten kris som går över, men en kris som känns jobbig ändå.

Det känns som att vi tappat bort varandra lite i rutiner och barn, vi är mer föräldrar än något annat. Vi gör det vi måste och efter 10 när vi ligger i sängen så tittar vi på varandra men inget mer för vi orkar inte, vi somnar, vi är trötta, vi vill sova, för får vi inte sova så dör vi. Så känns det i kroppen och knoppen. Spontanitet på fler sett än i sängen är bort blåsta och allt kräver så mycket mer planering med 2 barn än 1. Även om vi kanske nu mer än någonsin vet vart vi har varandra så känns det som vi är längre ifrån varandra än tidigare, konstigt va?

Jag saknar tiden när vi gick ut, som när Carl fick bära mig från ställe till ställe för jag själv inte kunde stå på mina ben. Som när jag snodde 1000 spänn ur någons ficka och vi åkte på strippklubb och bjussa Dregen på folköl. Som när jag sprang näck hem och Carl fick plocka upp alla mina kläder på vägen... Som när Carl "ärrade" så min mamma och jag såg och höll på att dö av skratt. Jag kan fortsätta i allevighet med hur kul vi faktiskt haft det när vi festat. Det känns som att just det är så långt bort, som att vi tappat bort våra barnsliga, oansvariga och roliga vi... Men som sagt, jag vet att det kommer tillbaka, vi måste bara komma in i våra nya roller igen.


Hjälp mig att tvätta!

Jag kan nog inte tvätta, eller så är det så att Tyra alltid lyckas söla ner sina kläder med saker som bara inte går bort i tvätten. Vår lilla helg med mycket bajs, lite spya och massor av nyponsoppa har lämnat spår efter sig. Bajs (diarre) går visst inte bort i tvätten. Spya går bort i tvätten. Nyponsoppa går verkligen inte bort i tvätten. Det är så tråkigt när saker förstörs tycker jag. Även om man bara har nattlinne hemma så ser det så sunkigt ut. Och vem vill sova på "bajsiga" lakan?

Tips om tvätt mottages!


Tyras egen "batik"


Jag och stavfel = Sant!

Tänk va! Till och med när jag ska vara seriös och sälja saker klantar jag till det med stavfel, eller slarvfel! Men ärligt, hur kan jag fått ett M till att bli ett P !? min annons på tradera där jag vill sålde en hjälpmössa...

Jaja, det var ju någon som köpte den och hade användning för en...hjälpmössa. 


Sålt!

Sådär!
Nu har jag sålt mina 6 första objekt på Tradera och tjänat 119 kr. Det kan tyckas vara lite pengar, man tänker man att det egentligen var saker som skulle skänkas så är det ändå en bra slant! Lillys minsta mössa rök, några pyjamasar och hennes åkahem body. Jag ångrar redan att jag sålt allt, men vafan ska man spara allt för rent ut sagt?! Saker som är i gott skick kan man lika gärna sälja och det som man nött på mest spara. Jag menar det som är nött är ju ändå kläder man använt mest och man har mest minnen till!

Ikväll ska jag lägga upp lite mer saker, bla. en jättefin julklänning från Po P som Lilly aldrig kommer kunna använda. Hoppas att någon har glömt att fixa julkläder till sin lilla tjej och vill köpa klänningen för en inte allt för snål summa såhär i julklappshandeln!

Förresten pengarna som trillar in från Tradera, det är pengar som går direkt in på tjejernas klädkonto! Ett bra sätt att hålla igång klädkontot på kan jag lova!


saker som såldes!


sista sniffen på det allra första plagget jag köpte till Tyra


Ibland vill man försvinna...

För någon vecka sedan var jag på sånt sjukt festhumör, men jag visste inte varför. Hur kan man plötsligt bli så taggad att supa, dansa och sugen på att ligga med helt främmande människor?

Jag fick svaret veckan efter när jag bläddrade fram till MTV. Berättade för Carl hur jag kände, och han instämmde "Vissa låtar har bara sån känsla", sa han och nästan suckade... jag som nästan skämmdes för att säga till honom hur jag kände blev istället lättad.

Här är i alla fall låten som får mig att vilja fly och bli en annan för en stund


Hjälplöst...

Jag och Lilly är ensamma ikväll. Vi har det jättemysigt, eller jag myser men hon är bara missnöjd som alla andra kvällar. Jag bryr mig inte så mycket och myser med henne ändå! 

Idag tycks problemet vara "övertrött men kan inte somna för jag blir avbruten av typ luft så jag måste skrika hysteriskt tills jag fattar att jag ska sluta". Jag har ingenaning om varför det är så här, det är faktiskt irriterande. Hon är mätt och belåten, mätt i alla fall. Alla ljud stör, till och med när jag andas. Det är alltid så här en stund på kvällen, men efter 10 så är allt som vanligt och hon sover som en stock hela natten tills det är nästa dag då hon är lika glad igen som hon alltid är.

Jag tycker det här är svårt med Lilly. Ingenting hjälper, famnen och vagga NEJ, nappen NEJ, bröstet NEJ, ligga ensam NEJ, vara vaken NEJ, nappflaskan NEJ, ni ser ingenting! Ikväll har hon till och med bajsat 2 ggr, rapat och kräkts så vad är felet!? KOLIK i tell you! Det är nog så ändå, fast vi hade en bra period på 1 vecka så måste det vara kolik, varför skulle man bete sig så här annars?! Det är väl bara att bita i det sura äpplet och acceptera det, fast det är tråkigt.


Thanks!Denna hittade jag på mina tvillingars blogg, och visst stämmer det? Det var länge sedan jag hade så bra självförtroende som jag har nu, och nu är jag till och med "fulare" än på väldigt länge, degig kropp, slitet hår, utväxt till tusen och allmänt skruttig på dagarna (att känna mig ful brukar dra ner mitt självförtroende, men icke nu!).

Jag tror hela saken har att göra med all kärlek jag fått det sista, sedan jag flyttade tillbaka. Den har byggt upp mig igen! Jag tror på mig själv och min förmåga att vara mig själv och den starka kvinnan jag är (TA INGEN SKIT, som Grynet sa är väl mitt mott mer eller mindre.) I Oslo var nämligen självförtroendet, kanske allt förtroende på botten och jag var inte alls den jag brukade. Jag är verkligen lycklig för alla jag har här, som jag är onringad av. Alla nära och kära som funnits och finns i detta tråkiga kapitel som varit.

Tack för att ni gett mig kärlek och hjälp mig att få tillbaka mitt självförtroende!
(och Hanna, tack för att kärlek jag fick av dig i Oslo, utan dig hade det blivit svårt)


Så här löjligt glad är Lilly. Jag har inte...

dsc00176 (MMS)

Så här löjligt glad är Lilly. Jag har inte riktigt samma min som trodde på sovmorgon (okej 8 är väl egentligen klassat som sovmorgon nu för tiden) i och med att vi sovit borta och inte blivit störda, alltså väckta av Tyra eller Carl. Äh vad gör det egentligen att gå upp runt 8 när man är pigg och utvilad? Klockan är ju bara siffror som förvirrar skallen, eller vad säger ni?


Jag får plats, tyvärr!

Kom på att jag hade mina "gravid efter Tyra" jeans i källaren så jag hämtade upp dem, och jag ångrar mig.

Inte för att jag inte kom  i dem utan för att... det är så nedrans stora i storleken och dem satt perfekt. Det ena paret var till och med lite stora i midjan. Blä! Ja, även om de satt som handen i hansken och rumpan såg bättre ut än på länge kommer jag inte att använda dem, inte mer än när jag är ute på stan och strosar. Varför nu detta då? Jo för att sitta i jeansen går inte! Bulldegen som hänger nere på magen där bulldegen ska hänga skjuts upp till mitten på magen så det blir nån form av ring, en ring av fett, en flytring!

Måste jag säga det igen? Jag längtar tills jag börjar träna!


Tyras nya!

 Jag plockade upp dessa på väg till skolan i onsdags när jag skulle hämta Tyra. Det är bra när man kan träffa traderare och slippa posten. Visst är dem snygga!? Jag hade velat ha såna själv. Dem blev en dundersuccé hos Tyra som verkligen älskar katter med mycket stort Ä. Jag hann knappt få upp dom ur påsen innan hon tagit av sina egna byxor och skulle "ha på´s dom!". Tyvärr kan jag inte visa någon bild med dem på för de ligger redan i tvätten...!


Oj! Vilket fluff det blev idag! Jaja omväx...

dsc00158 (MMS)

Oj! Vilket fluff det blev idag! Jaja omväxling förnöjer, det tycker nog carl också. Nu ska jag och Lilly klä på oss för att hämta storasyster... Hoppas vi får med henne hem idag utan bråk. Jo det är sant, vi bråkar varje dag för hon vill vara kvar och leka. Men hellre det än som det var förut. Tjing!


Hon har legat ensam i babygymmet i snart 2...

dsc00152 (MMS)

Hon har legat ensam i babygymmet i snart 20 min och bara pratat och skrattat. Jag tycker det är helt onormalt...


Så mycket snö!

I natt har båda barnen strulat, vad mer behöver jag säga?

Just nu sitter jag med världens gladaste tjej i knät, hon babblar för fullt och rycker åt alla håll med hela kroppen! Tyra är på förskolan, idag fick hon skjuts av sin farmor. Jag pallar verkligen inte att skjuta vagnen på alla dessa oskottade trottoarer, och mitt i vägen är inte så säkert att gå direkt. Hoppas dem hunnit skotta tills Tyra ska bli hämtad, annars blir det en tung promenad hem.

Snart ska vi ta oss till Lina i all denna snön. Det blir nog buss, den går nämligen från utanför "mitt hus" till utanför Linas, lätt och bra!


min tok imorse!


Sängbyte...?

Jag är rätt kluven till detta med att byta säng till Tyra (har jag skrivit det förut?)

För det första så har hon inte klättrat ur sin spjälsäng än, för det andra kryper hon runt himla mycket i sängen och för det tredje så kommer hon antagligen klättra ur och springa runt i timmar innan hon somnar (fördelen med spjälsäng är att det blir som en bur = inga barn som springer runt) Men snart måste ett byte ändå ske känns det som så därför kikar jag växasängar. Blocket blir den givna sidan att kika på, där kan man ju faktiskt hitta i massa olika stilar och prisklasser.

Jag har länge varit inne på att köpa en gammal säng till Tyra men nu har jag insett att just en sån säng jag vill ha kommer jag nog aldrig finna, och gör jag det så kommer det vara om 20 år när hon ändå inte bor hemma längre (hoppas inte hon bor hemma när hon är över 20!) och inte får plats i den. Men nu har jag (och Carl) hittat en annan favvo, en praktisk sak som kommer från IKEA, vad annars? Självklart säljer dem den inte längre i butik så vi måste försöka hitta den begagnad och det är lättare sagt än gjort. Självklart finns det flera stycken i långt ifrån oss, typ som i Stockholm men ingen nära, fan!


Min lilla underbara bebis.

dsc00169 (MMS)

Min lilla underbara bebis.


Här kräks det!

Hela min familj är slö. Känns som att inget riktigt stämmer med barnen, dem vill bara sova och mysa.

Jag blir jättenojig med en gång. Vi har ju egentligen aldrig haft någon jättesjuk hemma, och det är det jag blir nojig för, att någon av dem ska vara just jättesjuka! Jag har i alla fall listat ut att Tyra antagligen har magsjuka (det listade Carl ut redan igår). På dagen igår klagade hon på magont och matvägrade mer än vanligt, men nejnej det tänkte väl inte jag på mer än så. Hon är ju hittepå hypokondriker och magvägrar i perioder... Men när hon efter 3 skedar middag spydde massor och la en bajja av det gula slaget så sa Carl att det måste vara något.

Icke att jag trodde på det. Hon hade nämligen illgråtit för hon inte ville äta och därför trodde jag hon kräktes av att hon var upprörd (vilket händer ibland). Men när hon även i morse la en hääärlig spya vid frukosten och bajset var av det gula slaget fortfarande börjar jag undra alltså... Och inte nog med det så är hon trött och slö, och sover sin andra gång idag och klockan är bara 12. Sovet är väl en blandning av både ingen energi för allt kommit upp och trött för hon är sjuk.

Bläää, jag har verkligen varit livrädd för att magsjuka ska komma hem till oss. För det första har vi en bebis hemma och för det andra så har jag hört så många mardröms berättelser och sprutande bajs och kräk överallt och för det tredje så vill inte jag ha det, hur ska jag då orka ta hand om 2 ungar medan Carl jobbar och för det fjärde tänk om både jag och Carl får det... han blir så ynklig när han är sjukt så det är...sjukt!

Men... jag är lite osäker fortfarande ändå. Hon kräks ju inte mycket, bajsar inte mycket heller. Det gör man väl? och får man ont i magen när man har masjuka? Det var så länge sedan jag hade det så jag har faktiskt ingen aning!


Miss bortförklaring!

Hur kommer det sig att barn är så bra på att hitta på ursäkter? Tyra är bäst, bäst i världen verkligen speciellt när det gäller att äta. Då är bortförklaringarna verkligen på sin plats.

Igår tog det Tyra 1 timma att äta en halv knäckemacka, nej jag överdriver inte. Jag hann diska, vika 2 maskiner med torr tvätt, och städa i hela köket. Jag hann även säga ät din frukost en miljon gånger och gå igenom min kalender och rensa räkningspärmen. Men Tyra skulle "bara" iwa, hoa, piwa" och massor med andra saker. Och ni som inte vet var "piwa" egentligen är så kommer det här en förklaring.

Piwa; Piwa kan egentligen vara vad som helst, "piwa" är ett ord man lägger till när man gör något man inte får. Tex. om man nyper någon eller sig själv så säger man "piw" jättehögt samtidigt, för då blir det nämligen en aktivitet, man PIWAR! Förstår ni? Man kan nypa jättemånga gånger och säga piw, piw, piw samtidigt för då gör man något som är okej.

Fattar ni? Man säger alltså något man hittar på och gör saker man inte får. En jättebra bortförklaring på aktiviteter vid matbordet där det annars inte finns så mycket att göra.


här sitter Tyra och ska bara...
OBS! se den lillalilla biten knäckebröd, bara den tog 20min att tjata i hene.


Pappa på papper!

Vi var lite sega på detta med att skriva papper om faderskapet som man måste när man inte är gifta. Mycket för att Carl faktiskt bott i Norge (ja, jag bodde ju också i Norge) och att vi sedan glömde när han äntligen flyttade tillbaka.

I vilket fall så var vi nere i stan för nån vecka sedan och gjorde just det, skrev på papper om att Carl är pappa till Lilly. Lite kul var det minsann, i och med att vi inte än är folkbokförda på samma adress så räknas vi inte som sambos och därför var vi tvugna att gå in en och en i ett rum och svara på frågor. Jätteknäppa frågor som när vi hade legat med varandra och om jag hade legat med några andra osv osv. Lite som ett förhör kändes det. Efter vi skrivt på att Carl är pappan skev vi även på att vi ska ha gemensam vårdnad så nu är allt sånt fixat!

Eller nej, Lilly ska ju ha sitt namn godkänt också sedan är allt fixat (smart om vi skickar in papprena då kanske...)!Tutte ut, flaska in!

I onsdags testade jag flaskan på Lilly, hon tog den! Utan problem till och med. Lycka är vad jag kände. Jippi, utan problem och strulande kan jag börja ge henne flaskan, eller jag menar kan vi ge henne flaskan. Nu kan ju även Carl mata och finnas där mer, nu ska bara han våga släppa till också

Åh, det är vekligen så skönt. Jag ser min fritid och mig själv komma tillbaka. Ensama stunder med mig själv! Fika, sola, träna och festa. Ja, mammor vill också festa speciellt denna mamman som i princip inte varit ute på 1 år! 

Nu gäller det bara att pumpa så mycket det går. Blir nog inte så mycket. Känns som att jag har mjölk till endast ammingen. Ersättning är något som vi kommer att ta till, det har jag insett för länge sen. Idag testade jag faktiskt att ge henne lite och det funkade över förväntan bra!


Sniffsniff

Min Mr. Chef tyckte inte att leverpastejen luktade illa. Det gjorde jag.


Lite mycket där...

När man sminkar sig lika sällan som man dricker alkohol så blir det lätt att man överdriver... märkte jag. Ser ju ut som att jag trillat ner i ögonskuggan... haha!


Dem sov båda två, men den ena vaknade. Jag...

dsc00159 (MMS)

Dem sov båda två, men den ena vaknade. Jag som trodde jag skulle få lite tid för mig själv. Nu sitter vi i soffan och pratar. Lilly är verkligen ett litet charmtroll som ler tillbaka massor om man ler mot henne, och pratig är hon också. Hur charmig hon än är så ska jag föröka få henne att sova en stund får både hennes och min skull.


Jag gör min fin!

Idag är det fredag och jag ska göra mig fredagsfin!

Jag är vekligen så trött på att se skruttig ut. Halva veckorna, eller snarare hela går jag runt i toffs, osminkad och i mjukiskläder. Jag har blivit en mjukismamma som jag lovat mig själv att inte bli! Men jag har vekligen inte tid eller ork! Mina dyrbada ensamma minuter vill jag gör något jag gillar och det innefattar för tilllfället inte att välja kläder i 30 min och sminka mig i 20 min. Nej, just nu går den tiden till att äta i lugn och ro (äta över huvudtaget!), slötitta på TV och surfa... ev. peta näsan också.

Men idag som sagt ska jag ta tag i saken, jag ska göra mig fin! Fixa håret och lägga tid på sminket, välja kläder som får mig degiga kropp att se snygg ut och måla naglarna ska jag till och med göra!


tyvärr, det blir inte bättre än så här på morgonen!


En helt vanlig fredag

Så här ser det ut hos oss när ljuset äntligen visar sig.


Nu vet jag...

Jag har nu själv upplevt de läckande blöjorna. Jag vet också problemet... clementiner! 6 clementiner är alldeles för många för Tyra. Magen blir katastrof, eller ja...bajset i alla fall. Vi får minska på clementinerna och kanske varva med något annan frukt i stället, eller något annat som får magen att bli hård(are). Det funkar ju inte att tvätta bajs var och varannan dag.

Då är frågan vad man ska trycka i en unge som vägrar äta det mesta igen...Att komma tillbaka!

För ca en vecka sedan hade jag bara 1 kg kvar att gå ner av mina 12 kg jag gick upp med Lilly (jo det blev en del i slutet ändå). Även om jag (i princip) gått ner alla min kilon så ser jag verkligen inte ut som innan jag blev gravid. Jo visst jag var mullig innan, men detta är ju löjligt! Magen är mjuk som en bulldeg, nej förlåt, hela kroppen är som en bulldeg! Hua, jag vågar verkligen inte hämta upp mina gamla jeans jag hade innan jag blev gravid, nej det dröjer nog länge innan jag vågar det...(fast samtidigt måste man ju ha något på  kroppen och tänk om något passar, näääe vilket skämt)

Jag längtar så efter att börja träna och bli mig själv igen. Jag ska till och med bli mig själv så långt tillbaka som innan jag träffade Carl, alltså ska jag minusa 10 kg till på vågen. Fattar ni, i snart 4 år har jag burit på 10 kg extra utan att bekymra mig så mycket om det men nu måste det bort!

Målet är väl först och främst att bli fast (så fast jag kan), få en kropp jag är nöjd med och kunna använda mina gamla jeans, speciellt mina "skinny jeans". Om det då betyder att bara 5 kg kommer falla av kroppen (muskler väger ju mer än fett) så nöjer jag mig med det.

Det bästa av allt är att jag kan utnyttja mina tvillingar som egna personliga tränare. Dem kan det jag vill veta och dem vet hur jag ska uppnå det jag vill med min kropp. Dem har ju trots allt varit med och skulpturerat mig en gång tidigare.

Jag längtar!


RSS 2.0