Zombie

Jag är trött. Så trött så jag vill sova, NU! Men (menmenmen alltid finns det men och alltid är dem irriterande ocskå!) jag kan inte! Jag vill inte somna ensam i min stor säng. Jag vill inte lägga mig för att jag vet att jag efter någon timma kommer bli avbruten, om och om igen (i alla fall 4 ggr). Irriterad är bara förnamnet på det jag är över Tyras sovfasoner. Jag måste göra något åt saken, men vad?!

Jag ska nog somna i soffan idag.


näe, jag är inte så här glad!


"nattnatt"

Docksängen Tyra fick av sin morfar blev en succsé! Undrar just vem eller vilka som kommer få sova mest i den, dockorna, nallarna eller hon själv.


Tyra kröp snabbt ner i sängen igår kväll efter jag monterat den


"1 2 3, vad ska du ske?"

Så här mycket avbruten sömn för en och samma människa är inte bra! Det ska bli så skönt när Carl kommer hem och jag kan smita iväg, sova borta en helg och han får ha Tyra. Jag behöver i alla fall en sammanhängande natt och morgon innan bebisen kommer!

Idag är Tyra ledig, men vi ska till förskolan ändå. Det är nämligen skolfotografering! Jag har lite ångest över vad mitt lilla monster ska ha på sig. Fint men ändå inte uppkätt! Min mamma klädde alltig upp mig massor inför skolfotot, krosadeskjortor, kavajer och fina frisyrer...typ! Inget jag vill att Tyra ska ha direkt, inte ens klänning. Hoppas hon sköter sig fint, även om jag är med. Finns ju en risk att hon vill att jag ska sitta med henne när dem ska fota, och det går ju inte!

Förresten, 4 koppar te blev det tillslut och inget hände! Kanske ska ge det en chans till.


Hallonbladste

30 kr fattigare men rikare på massor av kiss, sura uppstötningar och hickande flicka!

Undrar hur många koppar man måste dricka för att det ska "hända" något. Jag har druckit 2, men känner inte av ett endaste dugg! Kanske ska ta mig en 3dje och 4de ocskå?


Ordning och reda med Ikea

Ikea fick sig ett besök igår. Fick med mig en hel del hem, saker för nästan exakt 800 :-, precis lika mycket pengar som jag hade kvar på mitt presentkort.

Nu när jag börjar packa upp inser jag att det nästan bara är tråkiga saker, men ack så viktiga! Utan många av dessa så blir det svårt att hålla iordning, faktiskt! Det roligaste jag handlade var nog tyget och pläden som är mina nästa projekt! Klä om "ammanings" fotöljen som skall stå i sovrummet och sy en höståkpåse till Tyra av pläden!


Ingen ork!

De 3 sista kvällarna när jag planerat att jag ska sova tidigt har jag istället somnat mellan 12-1, vilket är väldigt sent för mig. Det känns nu, jag är toktrött!

Egetnligen borde jag göra massor innan jag lägger mig, bla.

Packa upp två stor kassar från IKEA
Diska
Plocka undan kläder som ligger i hela lägenheten
Äta
Slänga soprna
Slipa byrån


Men jag skiter i det! Det finns ju kvar imorgon också liksom, jag kan ju göra det då!


Tidig morgon

04:54, mamma, mamma, MAmma, MAMMA, MAMMAAAA!?
04:55, Tyra det är natt du ska sova mera!
05:02, mamma, mamma, MAmma, MAMMA, MAMMAAAA!?
05:03, Tyra det är fortfarande natt, du ska sova lite till...
05:13, mamma, mamma, MAmma, MAMMA, MAMMAAAA!?
05:14, Men Tyra, det är natt, du ska sova lite mera
05:24 mamma, mamma, MAmma, MAMMA, MAMMAAAA!?
05:25 Det är natt, sov en stund till...
05:37 mamma, mamma, MAmma, MAMMA, MAMMAAAA!?
05:40 Tyyyraaa, du MÅSTE sova mera!
05:53 mamma, mamma, MAmma, MAMMA, MAMMAAAA!? Tyja inte ila egen täng! Mamma byta blöja!
05:55 Hej, ska vi tänka lampan nu?

Jag är trött.


Bebis listan!

Bäddmadrass till vaggan, blöjor och nappar, det är det som är kvar på "köpa innan bebisen kommer" listan. Blöjor och nappar hittar man ju i vilket butik som helst, men detta med bäddmadrassen blir nog knivigare. På Babyproffsens hemsida står det att den till Leandervaggan ska finnas, men frågan är om Borås har den. Annars måste dem ju kunna skicka efter en? Kanske daxt att ta sig dit för en kik.

Något annat bebisen kunde tänkas äga är en av dessa söta filtar från Po P.


MVC

Träffade min bästa Ann idag. Besöken hos henne är alltid lika roliga och avslappnade. Jag kommer verkligen sakna henne så när detta är "över", det känns faktiskt tugnt!

Något mer som är tugnt är jag, +9 kg sedan start. Menmen, jag rör mig inte allt lika mycket som innan så det är inte så konstigt. Helt ärligt tar jag hellre 2 kg extra och lever ett "smärtfritt" vardags liv än tvätom (ojoj, dramatiskt det lät då...). Ann påstår att fortfarande att jag har en idealisk viktuppgång och att jag är perfekt på alla vis. Inte ens järntabletter behöver jag äta, vilket är bra för det hade jag nog inte gjort ändå (ett ord: förstoppning).

Lilla tjejen är inte fixerad än, hade väl inte väntat mig det heller. Men lite ljusglimtar fick jag ändå. Jag trodde att bebisen var tvungen att vara fixerad för att det skulle kunna börja hända grejer, men Ann sa att det lika gärna kan starta imorgon och då fixerar hon sig undertiden, man skulle ju kunna hoppas att det hände.

Om 2 veckor är det dags att hälsa på hos Ann igen, men jag hoppas ju att jag kommer ha fått bebis tills dess så detta var alltså mitt sista besök, haha! Jag önskar i alla fall. När Carl kommer hem till helgen, och då kommer han för att stanna ska jag nog börja jogga, äta annanas och dricka hallonbladste.

Uppdrag bebis ut!


Separationsångest och sömnproblem

Barn kan reagera väldigt olika på att börja förskolan.
En av Tyras reaktioner har blivit "separationsångest" i samband med läggningen. Hon vill absolut inte längre sova ensam, och speciellt inte i sin egen säng! Varje kväll är det gråt när jag säger att det är dags att göra kväll. "- Inte ila egen täng!" (inte vila egen säng, hon säger vila istället för sova) hulkar hon fram mellan gråt som vara 10-20 min... oftast.

Vad gör man då? Jag har vissa kvällar förklarar för henne att hon ska sova i sin säng, alla barn gör det. Att alla har en egen säng, även mamma och pappa. När vi gått igenom alla människor hon känner och vet om, och att de har egna sängar brukar det oftast gå bättre medan vissa kvällar säger jag ingenting när hon börjar snyfta. För att skona Tyra (och mig) har jag istället för att hon själv får somna i sin säng med galet separationsskrik lagt ner henne när hon sover.

Ja, men det är väl inget kanske många tycker, "så gör ju jag också". Men då till punkt 2. Detta har istället medfört att Tyra vaknar mellan 3-4 ggr per natt och skriker efter mig. Jag måste då gå upp ge henne nappen och säga att hon ska sova i sin säng för det är natt. Oftast räcker det men vissa nätter har det varit skrik och gråt efter mig och att framför allt att få sova bredvid. Hon har alltså slutat att ta nappen själv och somna om på egenhand, som hon alltid gjorde förut.

Puh! Det är en tråkig sits att hamna i när hon fortfarande envisas med att gå upp vid 6 även fast hon är toktrött pga. nattens bravader. Hon blir grinig och trött efter bara någon timma vilket gör det svårare för henne på förskolan. Man känner ju själv att det är slitsamt att vakna mellan 3-4 ggr per natt.

Undrar bara hur länge detta ska pågå. När man haft felfria nätter så länge så blir en sån här saker som ett slag i ansiktet, faktiskt!

Jobbiga saker detta med sömnen.


Så här ligger vi i soffan varje kväll


Varm om foten

Om man som vi har väldigt kalla golv och en tjej som ständigt har kalla fötter, med eller utan sockar, så tycker jag att man borde köpa dessa tofflor från Po P. Vi har dem och de är toppen!


195:- pengar, mjuka, varma och halkfria!


Sista veckan i september

5 vaknade jag idag av att Tyra ropade på mig, inte ok! Jag gick in till henne och sa att hon skulle sova mer, jag vet inte om hon gjorde det men hon ropade i alla fall inte på mig förens halv 6. HALV 6, inte ok heller. Inte så mycket att göra än att gå upp och se glad ut, eller spela glad i alla fall.

Tyra är i alla fall på förskolan. Hon vad glad, glaaad när jag lämnade henne idag. Inga problem alls. Hoppashoppas att dagen går lika bra även om hon vaknade så tidigt idag. Risken finns ju att hon blir trött och ledsen.

Just nu sitter jag hos Jenni och hennes nya tuttar, och snart ska jag springa iväg till min BM på undersökning. Sedan ska jag hämta monstret igen.


Mitt hästaltare är klart!

Eller egentligen är det ju vår hallbyrå... den jag målade igår kväll!

Insåg nyss när jag fått ihop den att min "inredningsnerv" är helt skadad av Carl som skött den mesta av inredningen sedan vi flyttade ihop (dock inte utan mitt godkännande, haha). Det började väl med att han inte gillade min tantiga retrostil som jag liksom aldrig gick igång på riktigt. Jag hann bara samla ihop massor av saker som sedan packades ner, typ. 

Jag har i vilket fall tappat bort mig i ett oss. Nu har vi bara våra saker och jag får inte ihop det alls i min hjärna. Nej, ingen fattar. Imorgon ska jag i alla fall köpa en växt som ska stå på byrån, en orkidé! Och sedan får väl Carl göra resten när jag tittar på och tycker istället!
Man känner sig ändå lite handikappad när en av oss:et inte är hemma


för och efter målning


på plats, nästan!
den ska stå i mitten av väggen vilket är helt ovestäntligt för er...härstaltaret!
dumt nog finns det inga eluttag på den väggen eller runt om byrån
jag som ville ha en lampa där, och telefonstationen...bajs


Sista söndagen i september

Dagarna går verkligen så fort!

Vi klev upp klockan 6 idag och när halva dagen var förbi hade vi redan städat hela lägenheten, tvättat en maskin tvätt och sovit i 2 timmar! Andra halvan av dagen "degade" (alltså med lera), åt och umgicks vi med Tyras farfar. Sedan var dagen slut! Eller nästan, ett skummbad hann Tyra med också. Man blir visst trött när farfar kommer (även om man ätit två chokladbollar), Tyra somnade en hel timma innan vad hon brukar idag (kan ju också bero på struliga nätter också...) så nu sitter jag här, ensam i mörkret och har inget att göra... eller jo massor men jag har ingen lust.

Jag tar mig nog en tidigt natt, eller om jag skulle ta tag i bloggen?


mitt lilla monster har gömt sig under täcket med min mobil
hon lyser med ficklampan och lyssnar på radio sammtidigt!
extremt cool mobil har jag, haha!


En bra deal!

Sak vi bya grejer?

När man var liten bytte man saker med varandra, allt ifrån bokmärken, puttekulor och barbiekläder. Men nu, nu säljer eller slänger vi det vi äger! Heja att byta säger jag! Här om dagen gjorde jag ett byte som jag är mer än nöjd över! Vårt skötbord bytte jag mot en pumpflaska miniderm! Det ni, det kallar jag ett bra byte!

(OBS! Ska man göra ett så här bra byte måste man 1. ha ett skörbord som ska slängas 2. känna någon som behöver ett skötbord 3. den som behöver skötbordet bör ha extremtorrhy så personen ifråga äger många krämflaskor 4. någon i familjen med torrhy, typ en sambo och en dotter)


Produktiv!

Det funkade att sova. Vi vaknade båda glada.

Dagen har spenderats hemma! Regn i omgångar gör det inte så lockande att gå ut.
Vi har nöjt oss med städning, sortering och plockning i lägenheten idag. Det svåraste var nog att städa verktygslådan. Att sortera skruv och spik är inte det lättaste med en klåfingrig tjej, men det gick! Nu har vi ordning på alla verktyg och alla skruvar (som legat utspridda i lägenheten)! Jag har även spacklat igen två hål i en byrå som Carl skulle ha gjort för snart 2 år sedan! Imorgon ska den få sig en omgång med vit färg också, så blir den nog (nästan) som ny!

Målat har jag också gjort idag, en annan byrå. Mera då? Diskning, tvättning, vikning, lekning, matning... många -ning har vi gjort. Mycket läsning har det blivit mellan varven också. Totte och Malin är Tyras nya favvobok. Ordet penis som är med i boken är något hon fastnat för, antagligen bara för det kommer kiss ifrån penisen. När vi stod i duschen här om dagen sa hon "Tyja kissa pänis" samtidigt som hon kissade... "Mmmm" sa jag "Fast du har ju en kisse". Vad kallar ni den? Snippa? Mus? Näe, vi kör på kisse här hemma... och penis visst!

Nu ska jag tillbaka till målningen, en andra omgång färg behövs på byrån!


v. 38 (37+0)

20 dagar kvar!

Gigantisk
är att ord jag skulle välja om någon sa "- Beskriv din mage". Det känns som om den skulle kunna spricka vilken dag som helst! Bristningarna från Tyra är nu synliga igen, lila och röda. Hoppas fortfarande på att det inte kommer fler, men samtidigt har jag väl insett att jag inte kan stoppa det på något vis om inte lilla tjejen behagar att komma ut snarast! Jag kan inte fatta att folk säger att jag har liten mage. "-Oj, ska du redan ha, jag trodde ju skulle ha i December" har jag bland annat fått höra, dem måste ju ljuga!

Foglossningen är hemsk i perioder. Ena veckan kan det vara OK till nästa åt helvete. Den senaste veckan har det varit just så, åt helvete! Förvärkarna kommer mest när jag rör, bär och anstränger mig, ibland kommer de även på kvällarna "av ingen anledning alls". Jag känner av det mindre nu än för en vecka sedan. Det känns ju konstigt, borde ju komma fler och kännas mer?! Min mamma tyckte det var konstigt överhuvudtaget med förvärkar. Vad är det frågade hon mig. Jag berättade och hon skrattade. "- Vadå? Det hade aldrig jag, jag fick värkar och åkte in och födde er...typ" sa min mamma, hon har haft 2 lätta förlossningar.

Jag går nog upp stadigt i vikt nu också, rör mig knappt. Raggar skjuts överallt annars tar jag bussen (kanske därför jag inte har så mycket förvärkar, höhö!).

Antar att jag inte måste säga att det faktiskt räcker nu, jag har tröttnat och är less på livet. Ja, men typ i alla fall. Men jag måste tillägga att även om jag är stor som ett hus, så känner jag mig skitsnygg med min mage även om den mest är i vägen nu.

Förresten så ser naveln ut som ett kattrövhål, jag längtar efter min inåtnavel igen! Planer åt skogen!

Nej! Det blev ingen barnloppis idag, det regnar ute och jag är vekligen inte sugen på att gå en regnig promenad,  tyvärr är mitt busskort tomt för pengar (oså får man ju inte betala kontant på bussen, dumt!) och min pappa drack öl igår så han ska inte köra förens senare. Där rök den chansen till stugkläder.

Istället sitter jag nu hemma med en övertrött tjej som gråter så fort hon inte får som hon vill. Det kan vara allt ifrån att få ett nej till att sockan sitter fel på foten. Och när det är gråt skriker hon efter "Bestefaj" (morfar) för han är snäll och jag är dum!

Just nu går det att underhålla henne med Hästen Plopp:

Lilla hästen Plopp red uti galopp
backe upp och backe ner tills han inte orka' mer.
Till stallet gick han då, mumsa havre i en vrå.
Sen ska hästen sova sött, för han är så väldigt trött.


Jag tror jag lägger henne och mig så kanske vi båda vaknar glada.


Snart börjar vi gå...

Klockan är lite och jag är mycket trött!

Idag ska vi gå, eller jag, idag ska jag gå massor. Först hem till mina föräldrar och lämna av Tyra hos morfar och morbror (om dem vill...), sedan till Byttorp ett område i närheten av dem på en barnloppis, bara det att det är uppförsbacke hela vägen så i närheten spelar egentligen ingen roll, jobbigt blir det!. Sedan tillbaka till mina förädrar och sedan hem. Många steg för en person som blir "omkörd" av pensionärer med rullatorer!

Hoppas på att jag hitta utekläder till Tyra som hon kan ha i stugan på barnloppisen.


Svampig vagina

Måste bara berätta om den fina svampen jag hittade i skogen!

Knallorange och så såg den ut som ett hjärta, tyckte jag då (när jag fotade den alltså). Över 50 knäppta bilder har jag på en svamp jag nu tycker ser ut som en vagnina mer än ett hjärta...

Det kanske bara jag som är pervers?


Snabbis i skogen

Efter markanden idag och mycket vagnsittande så kände jag att mitt lilla monster behövde få springa av sig. Vi passade på att åka med till stugan under eftermiddagen då min pappa ändå skulle hem på kvällen. Ingen blir lyckligare än Tyra av att få åka ut dit (jo, kanske Sture mammas katt...). Tyra bestämde redan hemma att hon skulle "Läta tjoll i kogen", så det gjorde vi! Vi sprang även runt massor, gungade och hoppade studsmatta mm. Det var helt klart värt bilsjuka (jag är jätteåksjuk, speciellt när jag är gravid) för att se hur lycklig Tyra blev av att få komma dit.


kräk nästa? och en tjej som INTE vill vara med på bild


plocka vildäpplen gjorde vi också, Tyra skulle "länga äpplen vajen i kogen"
alltså slänga äpplen till vargen i skogen


plockaplocka


en hel bytta full med oätliga äpplen!
(hoppas vargen blir glad)


Höstmarknad

Det är marknad här i Borås i helgen, höstmarknad.

Höstmarknaden ligger mig varmt om hjärtat. När jag var liten var jag nere varje år med min mormor. Hon köpte alltid en ballong till mig, godis och skräpiga leksaker som alltid gick sönder efter 2-3 lek. Vi hade alltid en mysig stund tillsammans, och nu när hon är borta (alltså död...) så känns det exta speciellt att gå dit.

Vi mötte upp min mamma idag och gick runt hela marknaden. Tyra fick en ballong, godis och en bok av sin mormor. Även jag fick mig godis, SaltSill! Små blåa hårda fiskar som är typ salta. Jag har letat efter dessa fiska i över 3 år, så snacka om att jag blev överlycklig! Jag får nog gå ner imorgon också och köpa mer som jag kan ha på lager! 


Tyra kikar karuseller och ville så gärna åka


spännande saker händer! och en toknöjd ballongtjej!


3 fina en torsdag

Igår hade jag och Tyra finbesök, 2 av mina 5 favorit tjejer var hemma hos oss! Det lästes böcker, busades, fotades och klipptes hår!


Lina, Tyra och Cornelia


Jag undrar

Varför vaknar barn 1 timma tidigare när dem lägger sig 1 timma senare?

Det kanske bara är mitt barn som gör så...


Dagens vagnbarnMössa; Katvig
Scarf; Pappas gammla
Jacka; Katvig
Tights; Kappahal
Skor; Nike


I lådan idag

Ja, som sagt, sagt och sagt tidigare. Rolig post är roligt att få. Dock var det den sista nu på ett tag (antar jag...).


två avier = två paket!


allt till bebis!
byxa Katvid och hjälm Po P


body och byxa Po P och overall Po P
Tack fina Karin för den fiiina overallen, den luktar till och med jättegott! haha =)


Aktiv dag!

"Oooj, möjkt" sa Tyra när vi kom ut från ICAmaxi idag. Och visst hade hon rätt, klockan var halv 8 när vi var klara med dagens ärenden!

Min dag har varit fullspäckad mot vad den brukar. Jag rör mig ju minst möjligt för att jag senare på kvällen ska kunna rör mig överhuvudtaget.

Efter jag lämnat Tyra tog jag mig hem, käkade frulle och fixade i ordning mig. Mötte min gravida  kusin på stan vid 10. Vi gick till (enligt mig) stans mysigaste fik, Orion. Med två gravida fetton och en hel disk med kakor, bullar och bakelser kan det bara gå fel! Jag köpte 2 gigantiska bitar med kaka, en morotskaka och en kokkos/chokladkaka + 2 cola i flaska! Snacka om att jag mådde illa sen! Vi tjötade och tiden gick. Den gick till och med så mycket så jag var tvungen att gå och hämta mitt lilla monster!

Jag möttes även idag av en glad tjej. Hon har ev favvo inga tvivel om saken, det märke jag även imorse när jag lämnade henne, knappt en tår när jag gick! Det tråkiga är att "favvon" inte jobbar på Tyras avdelning egentligen utan går mellan avdelningarna, suck! Jaja, hoppas hon snart "tyr sig" till någon av de andra.

Vi gick hem, sov, lagade mat, åt och åkte iväg till Knalleland. Där inhandlade jag färg som jag ska måla om en byrå med imorgon. Sedan åkte vi till ICAmaxi för att slå två flugor i en smäll, handla och hämta 2 paket! Sedan gick vi hem och badade. Kan ju tyckas att kvart i 8 är sent för att bada, men jag hade lovat Tyra och det kom hon ihåg!

Ja, det var min/vår dag i stora drag! Nu är jag toktrött och ska snart sova, först ska jag äta knäckemacka och turkiskyoghurt med honung!

Tjarå!


"Ombyggnad pågår"

Nu ska det banne mig byggas klart!

Sakta men säkert, ni ska få se!


Dagens sötnos!


Tjock tröja; DKNY
(DonnaKaranNewYork)
Undertröja; HM
Byxa; Kappahal
Sockar; HM

SJUK(tglad tjej)

Jag suckade djupt idag när förskolan ringde bara 20 min efter jag kommit innanför dörren. De sa att Tyra var lite snorig (ja det har hon varit till och från sedan vi började), gosig (hon brukar inte vilja sitta och gosa så mycket med fröknarna annars) och varm (temp 37,5). Det var bara att traska iväg den 40 minuters (annars 20 minuters) långa promenaden!

När jag kom fram möttes jag av en jättepigg och glad tjej som käkade äpple och inte alls ville gå hem. Klart att hon ville stanna, speceillt med tanke på att alla skulle ut. 30 min tog det mig idag att klä på och tjata för att få med henne, låter det som om hon var sjuk? Näe! Sedan så tror jag att hon fått en favvo av pedagogerna, kanske därför hon äntligen ville gosa med någon av dem?

Vi traskade till till närmsta busshållsplats och åkte hem. Samtidigt som det var klart värt att åka buss så var det så ovärt det också. För det första tog det lika lång tid som att gå för vi var tvugna att vänta i stan massor på en annan buss, men sammtidigtså sparade jag på min väldigt slitna kropp, så jag vet inte? Vi myste i alla fall runt, kikade på skulpturer och ankor i stan, kanske kul för Tyra att se annat än lägenheten, förskolan och vägen till och från förskolan.


vi kastade i oss en hög med mackor, knäckebröd och pålägg när vi kom hem
jag hade nämligen inte hunnit käka frukost och för Tyra var det nästa lunsch
någon som tycker hon känns så värst sjuk eller?


haha, val!

Jag tycker ändå att detta med valet och facebook är kul

Regeringsskifte ikväll!!

- Gud förbjude ;)  
- Vi får väl se vem som har Gud på sin sida idag då? =P 
- Men det vet vi ju redan, det är ju KD :D, spännande är det i alla fall!

hahahaha, någon mer än jag som tycker det är kul eller?!


"Klädhav"

Idag passade jag på att ta upp bebiskläder från källaren (när ändå jag och min pappa bar ner massor med skit från lägenheten och sorterade skräp som han ska hämta med släp imorgon, ja vi har så mycker skit så vi måste ha ett jävla släp!).

Jag insåg att vi nog nu har allt som behövs. Inte pyamasar, det är det dåligt med, det måste nog köpas (eller om någon har lust att köpa en bebispresent så är det perfekt!) Insåg också att det är ganska mycket jag inte vill ha av det som finns, och skulle hellre vilja ha nytt. Kanske onödigt att lägga pengar på kläder när man ändå har brukliga kläder så jag sätter väl mer eller mindre tradera-köp-stopp på mig nu! Sista plaggen trillar ner i brevlådan i veckan och då får det räcka. Eller näe, en overall ska ju lillasyster ha också, men sen får det räcka! (Tror jag...kanske får för mig att byta ut 5-6 plagg till....)


detta är en klädhög jag längtar efter att få tvätta!


ska slänga Tyra "bajs"body
alltid när hon fick på sig denna sket hon ner sig och igenom allt!
det slog aldrig fel, så vi kastar bort oruren nu
den är ändå ganska ful på...


i brevlådan idag.
Po P Eco stl. 50 och Katvig stl. 56 för noll och ingenting, som vanligt!


Fina människor var det va!?
Igår satt jag till och med och tänkte köpa ett par precis likadana på Tradera
men i sista stund "nejade" jag mig själv, insåg att stl som var där
hade blivit alldeles för stor! Men nu har jag ett par ändå, det gör mig glad!


Opigg mamma!

Gåttgåttgått och stressat har jag gjort idag!

När jag trillade in på förskolan för att hämta Tyra så tittade en av pedagogerna på mig och frågade;

" - Har du stressat, du ser stressad ut!?"
" - JAAAAH, flämtade jag"
" - Men det är inte meningen att du ska behöva stressa hit, du ska ta det lugnt!"
" - Men aaa, jag vill ju inte komma sent..."
" - Men det är viktigare att inte sterssa!"

Det kallar jag omtanke faktiskt! Jag ville verkligen inte komma sent. Tyra hade varit där 1 timma längre än "normalt" och 2 timmar längre på eftermiddagen än vanligt! (Ja, egentligen sin vanliga tid 9-2 men så har vi ändrat tider så hon har 8-12 fast idag så kom hon ju 9 och gick til 2 fast...jaja! hoppas ni fattar). För övrigt så hade dagen gått jättebra idag. Det vill säga att hon varit glad mer än ledsen/förbannad. Det gör mig nöjd!

Aurora-samtalet var toppenbra idag! Jag fick till och med besöka de lediga förlossningssalarna och har fått en guidening på allt som finns i rummen. Vi skrev ett önske/förväntas brev inför förlossningen som dem har där uppe. Alla punkter jag vill ha med och lite annat som kommer göra det lite "smidigare" för mig under förlossningen står i brevet. Jag kan ärligt säga att det nu inte känns så långt borta som innan detta med att föda vaginalt, fast helt ärligt så hade jag ju föredragit snitt vilken dag som helst!

Nu ska jag snart slå mig ner i soffan, eller kanske till och med sängen! Nej sängen får vänta jag ska vara lite social mot min bror som sover här i natt.

Tjarå, och godnatt!


Pigg mamma!

Sovmorgon till 5 över halv 7. Ja, 5 över halv 7! De 5 minutrarna är väldigt viktiga. Jag hann till och med gå upp innan Tyra, fixa iordning för henne i vardagsrummer med kuddar och mystäcket, fixa välling och klä på mig! Det är ovanligt här annars, tror det hänt en gång tidigare eller nåt. Måste bara säga att det är så skönt att för en gångskull få vakna utvilad och pigg!

Snart blir det förskolan. Min "odagis" tjej har verkligen blandade känslor inför detta med förskolan idag. Ena stunden är det helt lugnt, "ja, kolan! mamma komma nart!" "Tyja gunga, leka banen, åka juschkana" "mamma dokon, mamma komma nart" till "neeej, inte kolan" "mamma lämma Tyja, neeej". Buhu, att hon inte bara kan vara glad över att få vara och härja som en lite ligist! 

Anledningen till att hon säger "mamma dokon" är för att jag sagt att jag ska till doktorn idag, det är nästan sant. Idag blir det mitt andra Aurora-samtal uppe på förlossningen. Vi ska skriva ett gemensamt "förlossningsbrev" eller snarare en guide om hur jag tänkte och känner.

Oj, nu fick vi brottom!


Tomt hos mig

Tyra har varit underbart omammig idag. Det kan ju bero på att vi spenderat halva dagen med morfar också, vem vet. Även om det är sånna här dagar jag egentligen längtar efter, att hon ska leka ensam på sitt rum och underhålla sig själv lite så känns det som om jag liksom "missat" henne idag. Min klängapa har inte alls klängt och nu saknar jag henne, eller så känner jag mig bara ensam. Det är något behov som inte är stillat i alla fall. Det skulle allt vara mysig att lyfta över henne till min säng när jag lägger mig... men näe, det kommer jag få tji för sen.


ingen är lyckligare än jag när rummet vänds upp och ner!


Tyra älskar att äta äpple ensam inne på sitt rum


Vi satsar på religion

Tyra har gerppat detta med Bibeln nu. Hon kan redan allt som är värt att veta. Här guidear hon dig om det är något du missat!


jod och pappa å mamma


omm och äpple (väldigt självklart!)


båt, eleant, ijaff, fäjil och bygga
 

bebis och groda


tenar och flicka (David) å pappa (Goliat)


leijon och ?? (jag vet inte helle vart i bibeln valfisken är med)


änel och mamma å åsna


täjna och pappa (i mitten, resten okända)


iskaj, pannkakakor och bäbäb


atten och JÄSUS


Gör DIN röst hörd!

Nu har jag gjor det, jag har lagt min röst!

Jag tycker det är allas skylldighet att rösta, vi formar vårt land! Och ni som inte röstar ni har ingen anledning att sedan sitta och "klaga" när förändringar sker som ni inte gillar!
Så ta nu era röstkort, lokalerna stänger kl: 20:00, det finns ännu tid!

Gå och rösta!


Tyra vet hon!

Det är tur att Tyra vet hur hennes farfar ser ut om hon skulle springa på honom på stan någon dag.


Tyra, "titta, fajfaj, hej!"
Jag, "va ligger farfar i ditt rum"
Tyra, "aaa, fajfaj pajka boll"
(så fick farfar sparka fotboll ikväll, faktiskt en boll farfar själv hade med sig sist)


Post

Som sagt, ibland får man lite roligare post än bara räkningar!


Po P. byxor för knappt några kronor. Till lillasyster i str. 56


vissa människor är för fina!

Hej Ann-Kristin
Hittade instruktionsboken
Hoppas du fortfarande är nöjd med vagnen
mvh Petra i Alingsås


Snyfft!

Jag hittade prologen.
Den är vacker, men var berädda på att gråta!
Titta och njut... med obehag. (nej, det är inte bara snusk!)


Vi sov bort oss!

Tror ni det blev badhuset i fredags? Näääe, vi somnade och sov i 3,5 (!!) timmar. Efter vi vaknat halvägs in i vår normala lunchtid var vi båda tokhungriga så vi gjorde det snabbaste alternativet som fanns hemma, makaroner, fiskpinnar och tomat. Jag gillar faktiskt fiskpinnar, det gör Tyra också så hos oss har det blivit en standard i frysen. Mätt och belåtna packade vi vår nattväska och gick till Anne som var bestämt sedan tidigare. Det blev några timmars häng med mys, bus och hjärtlättning.


Tyra gillar att kramas, det gör jag också!

Sedan vidare till min mamma och bror. Mamma hade lagat jättegod kyckling som Tyra vräkte i sig. Inte mig emot! Vill den flickan äta mat, då ska hon få äta minsann! När Tyra somnat gjorde jag mig i ordning (så där exta fin!) inför Linas utflyttningsfest, jag blev snygg! Tyvärr är jag superkass på att fota mig själv, men helt ärligt så blev jag skitsnygg! Halv 1 var jag hemma och då var jag trött kan jag lova, men ändå kunde jag inte somna. Jag låg bara och tänkte på den hemska (men ack så fina) prologen av Antikrist (av Lars von Trier). Vill ni gråta, titta på den!


okej, det syns ju inte på bilderna, men jag var faktiskt snygg!

Mer än så bjussade inte fredagen på, men det räckte tycker jag!

Trevlig fredag!

Nu har världens slöaste mamma gått upp (alltså jag). Från ca halv 7 till 8 har jag legat som en zombie på soffan medan Tyra i omgångar suttit i sin nya läshörna och kikat på barnprogram (tror jag, hon låg brevid mig i alla fall).

Men som sagt nu är jag vaken! Tvättmaskinen står på och jag ska snart diska, innan det ska vi äta frulle! Vårt schema är fullt idag. Runt 10 ska vi till badhuset, sedan käka lunch på stan, vidare till Anne i några timmar och till sist (Tyras sista stop) ska vi till min mamma som är hemma i helgen, och där ska vi sova inatt! När Tyra somnat ska jag smita iväg på utflyttingsfest i stan, så för mamman blir det party ikväll!

En trevlig dag tycker jag det låter som, vi får väl se om denna surpuppa komma tycka samma sak;


nejnejnej är det ord hon använder mest idag!


Byxlös

Sitter och är lite irriterad! Jag hatar att missa aktioner på Tradera, speceillt dem med de plaggen man vet att man skulle haft!

Jag hade span på ett par byxor till bebisen i tisdags, men så drog ju föräldramötet ut vilket gjorde att jag missade dem! Och inte nog med det så gick dem snorbilligt också vilket gör hela saken ännu mer irriterande (vilket problem va?)

Det var i alla fall ett par byxor från Molo med stjärnor i str. 56, så om någon får syn på ett par igen hör av er! Jag har till och med kikat igenom massa klädsidor på nätet om de finns kvar någonstans i någon avlägsen katogori för dem är ju självklart utgågna, men jag vill ha dem ändå!


de svarta är prio 1 men lila funkar också!
och självklart finns det i från str. 68 och upp, men hjälper ju inte mig!


Om jag inte hittar någon av stjärnbyxorna så blir det nog någon av dessa;


1 månad till BF

29 dagar kvar, v. 35+5

Igår träffade jag min fina BM Ann. Magen växer perfekt, hjärtat slog jättefint (140 slag/min) och min viktuppgång är idealisk (hosthost 8 kg, lite mycket måste ju varit för jag inte rört mig de 2 senaste veckorna...jag gillar bortförklaringar OKEJ? haha). Hon ligger med huvudet ner vilket jag själv fick känna också. Carl hade också möjlighet att känna men den fegisen vågade inte (och nu när jag tänkt efter så vet jag inte om jag ville att han skulle känna heller, typ ta på mig "där" från fel håll och liksom...nä hela tanken kändes pervers nu! haha).

Nu är det i vilket fall bara 1 månad kvar (inte mer det har jag bestämt!) Det firar jag ikväll med förvärkar, halsbränna och ett jättesug på cheddardipp! Jag vet inte om jag kan göra något åt något av det? Man kanske kan ta Alvedon mot förvärkarna, ta ett glas samarin (har iof redan tagit 2 idag) mot halsbränna och...det största problemet kan jag ju självkart inte lösa!


en gaaanska stor mage!


List(igt!)

Vi har haft ett väldigt tomt utrymme i vardagsrummet. Det har diskuterats hejvilt med vad vi ska fylla ut det med. Men med 2 starka viljor, stilar och ja... med två personer och inte riktigt heller vet är det svårt.

Men så kom Carl på att varför inte göra den tomma platsen till Tyras egna lilla bibliotek/läs plats? Han (och jag) var nämligen väldigt trött på att "skälla" på Tyra varje gång hon drog ut massor med böcker från våra bokhyllor fast hon vet att hon inte får. Speciellt trött på att "skälla" när hon faktiskt satt och bläddrade fint i böckerna och ville läsa. Men principer är principer och en liten tjej får gärna "små ryck" ibland och gör sådant hon inte får även om hon gör det fint... Typ kastar böcker, river lite i dem... ja vi kan kalla det ovårdad läsning (Tyra säger att "boken flygej").

Jaja! Vi Gjorde i vilket fall en liten egen hörna till henne där hon kan ha sina favvo böcker framme! Exta mysigt blev det med hennes fårskinn och kuddarna jag sydde förra veckan, fast kuddarna blir inte långvariga där jag ska fixa en sittpuff istället!


våra bokfyllor...ganska mycket att riva ut.


Tyras egan hörna!


Några av favvo böckerna!
Kattboken, helt ny från farmor är redan en favortit hos katt-tokiga Tyra!


Onsdag 15/9

Tyra lämnas på förskolan. Tyra hämtas på förskolan och dagen har gått bra enligt pedagogerna, det känns lite ljusare.

När Tyra äntrat lägenheten med alldeles för lite sov i kroppen blir dagen väldigt dåligt planerad plötsligt. Vi skulle ta oss till Knalleland för lite krok, list och matshopping men icke med en så trött tjej som är vid brist punkten för totalt maskigt och skrikigt beteende. Så vad är inte bättre än att lämna av hos mormor och morfar en stund? Sagt och gjort.

Jag och Carl (och Eva som så snällt kör) shoppar fingerkrokar (visar en annan dag), en list och även en matkasse. Kikar lite i allmänhet på saker vi skulle vilja ha. För att inte trötta ut mina föräldrar och Tyra helt hämtar vi henne runt halv 7. Vi åker hem, borrar upp allt vi köpt samtidigt som vi försöker underhålla en trött studsboll. Hon somnade halv 8. Jag orkade inte röra en fena mer den dagen, men det gjorde Carl. Han ställde sig och diskade ett berg av disk (inte alls för han hade dåligt samvete från dagen innan), lagade mat och dukade upp för oss ute i vardagsrummet. TV-dinner, TV-snask och sov vid 11.


Tisdag 14/9

Tyra och jag går till förskolan. Tyra är ett monster, eller ja hon är världens grinigaste unge även med mig där (kände seriöst inte igen henne). Alltså det gör ingen skillnad om jag är där eller inte! Vi bestämmer att hon ska vara där själv hädanefter! Det är bara för henne att vänja sig.

Carl stökar ner mer i lägenheten när jag och Tyra är på förskolan. Jag säger ingenting när jag kommer hem, fast det kokar i mig. Hela familjen lägger sig, vi sover lite för länge. När vi vaknar ska vi (jag och Carl) hinna gör oss iordning, laga mat, diska, städa och äta innan vi måste på föräldramöte. Carl tar 2 timmar på sig att fixa iordning sig, han ska bara...ska bara...ska bara, ja och 2 timmar är den tiden vi hade på oss. Får "fittryck" 3000 på honom och rullar arga köttbullar, hetsdiskar medan jag leker med Tyra. Slutar med att jag inte hinner äta middag.

Min pappa kommer, han ska vara barnvakt medan vi är iväg. Föräldramötet tar 4 timmar (om man räknar med vår gåtid också). Måste säga att det finns en hel del kinkiga föräldrar...samma föräldrar som är kinkiga hela tiden! Tyra är nästa sovande när vi kommer hem. När hon somnat somnar vi också, nästa i alla fall.

varmchoklad är gott!


Måndag 13/9

Carl kom. Vi (han) fixade iordning vardasrummet (tömde allt och hittade ingen plats till allt) och stökade ner hela lägenheten istället. Jag hyperventilerade men sa inget. Tog disken med Tyra!


Nu, knäckis och juice!

Det blir ingen förskola idag.

Tyra är friskare än friskast, hennes lilla feber som kom i onsdags varade bara i några timmar (kändes nästan onödigt att stanna hemma). Jag däremot åkte ju på en förkylning, som vanligt! Tyra blir aldrig sjuk utan det är jag som blir det istället.

I vilket fall bilr det ingen förskola idag heller, för jag är sjuk! Vi har ju fått börja om inskolningen (då den fick för fort första gången) och jag orkar inte sitta (och borde inte sitta) semisjuk bland massor av stora och små människor. Så för min egen skull stannar vi hemma även idag, även om jag känner mig betydligt bättre.

En annan fördel med att vara hemma idag är att Carl kommer hem om ca 1½ timma vilket betyder att jag kan få sova. Vi har nämligen haft en jättestrulig natt här om man jämför med helt ostörda nätter som vi annars har. Vi kan väl säga att den egna sängen inte är så poppis längre och Tyra hellre vill sova med sin mamma. Och sova med mamma det är något jag inte vill, speciellt inte med tanke på att vi snart får en ny sängkamrat.

Nu, FRUKOST!


Kakor på en söndag

Det blev visst lite långdraget hos mina föräldrar så vi var tvugna att hitta på något att fördriva tiden med. Och vad är inte bättre än kakbak!? Tyra tror att hon gillar att baka kakor för hon blir lika glad varje gång jag säger att vi ska göra det, men ja... hon gillar det faktiskt inte alls, eller jo men väldigt lite (antar att det är att äta kakor hon gillar)


förberedelser inför kolakakor, både lätt och gott!


den ena bakhjälpen försvann (enstund) efter denna bilden
men den andra stannade kvar (tyvärr...)


så kom hon tillbaka en sväng


hälften av kakorna


kakorna fick klart G, snarare MVG!
"meja kaka"


Kropp på kropp

Min nya mustasch


"Lödas godi"

Det svider i mina ögon! Det dunkar i mina öron! Det värker i min kropp! Det skrapar i min hals! Det rinner snor ur min näsa! Men andra ord, det är synd om mig!

Jag och Tyra packade vår väska igår och åkte hem till mina föräldrar. Inte för att jag sökte sällskap för dem är ändå i sugan utan för jag är trött på att vara i det eviga oklarara stökiga hem vi bor i! Lite sällskap fick vi dock, min lillebror är hemma och pluggar (han spelar mest nintendo...). Det är bra att honom hemma, han är till så stor hjälp så jag vet inte vad. Tyra har nog lekt med honom mest hela dagen medan jag har legat som en grönsak i soffan och sängen, hjälp är fint att få men andra ord!

Annars så har dagen varit lugn som tusan. När Tyra inte lekt med Anton har hon lekt själv (hon trivs så bra här!) och hon har även fått lördagsgodis. Jepp, det får hon varje lördag! Mellan 6-8 godisbitar och det är alldeles lagom, ibland blir det till och med en och annan över. Favoriten är lakrits, gärna salt också, precis som jag! Idag låg det ett mini paket russin med bland godiset vilket är minst lika poppis!


5 bitar + russin, vilken kalaslördag!


v. 36 (35+0)

34 dagar kvar!
Det närmar sig och gud så skönt det känns!

Jag har de sista 2 veckorna haft så ont som jag hade i början av mina foglossningsbesvär, det vill säga jätteont! Foglossning slår ju inte bara till i ljumskar som kanske många tror. Nej, hela kroppen kan få sig en smäll för att hormonet (vilket vet jag inte, det sa aldrig min sjukgymnast) flödar runt överallt. Alla min leder knäpper för jag har så mycket ledvätska. Jaja, jag har sjukont i ländryggen, ljumskar, lår och rumpa. Vardagen blir väldigt ansträngt och Tyra får en mindre och mindre fartfylld mamma (med farfylld menar jag liksom inte lek utan bara vardagslivet). Därför vill jag ha ett slut på detta nu, och som jag skrev förra vecka, jag är berädd nu! Vilken dag som helst kan bebisen få komma för min del!

Läste igenom ett gamalt inlägg från v 27 (9 veckor sedan).

"Om si så där 1 månad, eller 1½ kommer jag helt klart ha tröttnat på att vara pereggo. Magen kommer vara stor, intimrakning ett minne blott och knytskor något man knappt ens vill titta på."

Jag kan ju brätta att magen känns ivägen ofta, intimrakning är ett minne blott och mina converse använder jag helst inte! Att börja sig ner och knyta är inte att föredra, ja ni ser jag hade så rätt så rätt!

Förresten, det här med förvärkar. Jag börjar tycka att det känns obehagligt vissa gånger. Jag menar fan, så ska det bli ännu värre! Herregud, det ända som peppar mig nu är att kunna leka med Tyra. Alla pratar om "tänk på belöningen" öööh, ja men vadå? Snitt är ändå det jag helst vill ha och jag tycker det skulle sitta fint med en belöning för mig som varit gravid i 9 månader tänk på den! 

Just det, så fort jag ställer mig upp eller sätter mig ner kommer det ut gas från mig också. Jag är som en pruttkudde.Gos

"Elskar dej mamma" Det är ord men vill höra hela tiden!


10 liter medusin!Jag älskar te och houng! En av de bästa sakerna för en "trasig" hals också (enligt mig). Och vad är inte bättre än helt nyslungad honung?

Mammas och pappas granne i stugan har gjort honung i flera år och detta året är antagligen hans sista. Han vet att jag älskar hans honung (jag lovar det är det godaste jag smakat!) lika mycket som gottlänningar, han brukar nämligen åka dit och sälja den. I vilket fall kom han över förra helgen och gav mig en burk av den helt nygjorda goda söta honungen, fantastiskt! Helt super nu när jag börjar bli sjuk också!


!

Alla korten är på bordet, hoppas jag!

Nu är det jag, mig och Anki som håller i dem höga korten, där med basta!


Dagens outfit

Lite tröntigt men jag gör som så många andra mammor, startar en dagens outfit! Hos oss blandar vi hejvilt med nytt och begagnat, billigt och "dyrt" (det blir ju aldrig dyrt då mycket är begagnat, haha!)

Tröja; HM (sista svängen, den är ju förliten!)
Tights; Katvig
Napp; Esska


Sjukstuga ett tag... antar jag

Äntligen har jag blivit sjuk! Som jag har väntat på detta alltså!

I en vecka har jag varit så där seg fram och tillbaka som man (jag i alla fall) blir innan en förkylning slår till, och igår kväll kände jag hur förkylningen smög sig närmare inpå och i natt slog den till. Halsont, täpt/rinnande näsa och tung i huvet! Jag måste säga att jag hellre är sjuk 1 vecka än sega runt i 2!

Ja, och ni skulle hört imorse när jag berättade för Tyra att jag var sjuk. "Tyja ont i magen" "Tyja må lite illa" "Ont örat" "Ont ögat" "Ont huvet" "Ont rumpan" "Tyja febej"och "Ont jyggen", att någon alltid ska ha det värre än mig. Jag får aldrig må sämst!


Vitaprickar!

Dammsuga, moppa, flytta möbler...skrev jag att vi skulle göra det idag? Oj, det var ju absolut inte meningen, för när skulle vi hunnit det egentligen? När vi sov 2 timmar efter frukosten kanske? Sy hann vi med i alla fall, nytt överdrag till skötbädden och 2 kuddar (som tyget räckte till också).

Vi har även hunnit åka till apoteket för att hämta ut Tyras kortisonkräm. Hon fick panik idag för det kliade, så det fanns inget annat alternativ än att hämta ut den. Hoppas verkligen på att det blir bättre nu så hon slipper se ut som en rabies smittad hund (gnaga på sig själv med totalt helgalen blick!). Mina föräldrar fick även ett besök vilket slutade med att vi fick mätta magar.

Ja, och så var dagen slut! Så när skulle jag hunnit dammsuga, moppa och flytta möbler egentligen? Vi får ta det imorgon, idag orkar jag ingenting mera. Slutet på min ryggrad skulle jag lika gärna kunna dra bort och ljumskarna knäcka av! Jag önskar så att man kunde få en permobil tillfälligt.


tyget som var på skötbädden innan


liiite skavanker, men helt brukligt och så mycket snyggare!


Tyra godkänner den i alla fall =)


"Tyja vila, nattnatt" undrar om hur mycket den kommar att ligga
på skötbordet aka. tvättmaskinen som kommer vara vårt skötbord


hoppas bebisen godkänner den också, det tror jag nog!


Idag gör vi det fint!

Är ju i v. 35.
Var inne och läste lite nyss, mest för att se ungefär hur stor snittbarnet är nu. Så här står det på blimamma.se; Bebisen är c:a 47 cm från hjässa till fot. VAH?! Det är 1 cm kortare än Tyra var när hon föddes, det känns ju ganska stort för nu. Så jag garanterar att vår lilla bebis inte är så lång (helt onödig info...)

Nu ska vi starta vår dag. Frukost, dammsuga, moppa, flyttamöbler och sy står på listan. Slår vad om att vi hinner frukost och dammsuga innan det är dax för sov (3timmar3timmat3timma!). Jag ska även ta och gå ner i källaren och hämta upp alla bebiskläder. Känns som att det är dax nu att gå igenom det vi har och se vad vi behöver. Annars finns det risk att jag bara köper på mig massor som blir liggande i garderoben, det är ju trist, väldigt onödigt och oekonomiskt!

Tjing!


Utvilad mamma

Feber eller förhöjdtemp, vad det än var så är det borta!

Jag har haft min första VAB-dag. Inte för att jag kan ta ut det nu när jag går som mammaledig (eller??) men ändå, Tyra har i vilket fall varit hemma från förskolan idag.

Jag och Tyra har haft kanske årets segaste morgon och förmiddag. Halv 10 gick vi och la oss. Jag slummrade i 30 min innan Tyra somnade och det slutade med att vi sov i 3 timmar! Måste jag ens skriva att jag är utvilad? Jag önskar så att vi kan ägna 3 timmar åt det imorgon också, jag önskar verkligen det mest av allt! Annars står fixa iordning sovrummet på listan imorgon. Tråkigt nog så kommer jag inte till IKEA (eller har ekonomin till att göra i ordning det som jag vill ha det under den närmsta månaden) så det blir att använda det man har hemma! Jag ska även sy ett nytt överdrag till skötbädden, rött med vitaprickar blir det!


Jag samlar!

Kanske borde ta tag i tvätthögen imorgon? Innan det fylls på med ännu mer!
Pust och stön.


Fin post!

Ibland trillar det ner lite roligare saker i brevlådan än räkningar. Några av förra veckans tradera vinster till vår lilla tjej.Mössan i str. 36-38 är så liten, tänk att det ligger en så putte i magen! Och sockarna sen! Jag jämförde med Tyras fötter och visade henne hur små fötter hon haft, då började jag gråta. Tyra är jätteglad för bodyn som lillasyster ska ha "piiip (<--- bebisens namn, hemligt tillsvidare) pickelpiga body" och så lägger hon den på magen =)

Allt är från Polarn o Pyret! Mössan och bodyn är ECO märkta, sånt känns alltid lite extra bra!


20 månader!

Tyra kan massor med saker, utvecklingen går verkligen i rasande fart fram.

Det senaste är att hon kan sjunga (säga) "lilla katten sovar du eller kommer du jagar du, maju!" räkna själva. Det är ganska många ord på en och samma gång för en liten tjej.

Käfften går i ett. Oftast är det kul, men många gånger skulle man vilja att hon var tyst (om så bara i 5 min). När Carl var liten sa hans farmor till honom att "Det är klädsamt att vara tyst ibland". Det har jag försökt att säga till Tyra men hon liksom tycker inte alls att det är klädsamt verkar det som.

Tyra börjar bli mer och mer intresserad av att klä av och på sig själv. Strumpor har hon fixat länge, lika så mössa och ibland byxor. Nu har hon även lyckats med tröjan och skorna (skorna är knappt nästan men ändå). Hon kan räkna till tre och i vissa fall 10 tusen (katten musen tiotusen) och lär sig mer och mer färger. Hon kan så mycket mer, men det orkar jag inte skriva!

Visst låter det härligt med en sån duktig och pratig tjej? Nej, det är inte alltid det (som med barn i allmänhet).

Tyra har ett fruktansvärt temperament och godtar knappt ett nej. Hon har börjat tala emot det man säger. Att leka ensam är knappast ett alternativ längre och det egna rummet mest bara står. Ända gången hon leker där är när jag med min "stränga" röst säger "Gå nu och lek på ditt rum en stund", inte så inspirerande och pedagogiskt kanske. Vissa dagar kan hon älska potatis till en annan kasta potatisen i golvet och totalvägra. Den egna viljan blir starkare för varje dag. Trotsen är på väg med stormsteg men man får ta det som en del av allt det härliga som kallas utveckling, som i sin tur bidrar till den person hon blir!


mitt alldeles egna barn!


God sömn, god dag!

Underbar natt. Hoppas på underbar dag, hoppashoppashoppas verkligen!

Försöker tänka positivt till förskolan, går så där måste jag säga. Jag vill helst bara gå hem och sova en stund efter jag lämnat Tyra och sedan få iordning på torpet innan hon kommer hem (vika tvätt bla.), men så blir det ju inte.

Gud bajs, nu ska jag klä på mig, äta frulle och sminka mig innan vår farmorskjuts kommer.
men först ska jag ta bort bajs


Going nuts!

Förresten, jag orkade inte gå i skogen och leta gotteri i helgen. Men det behövdes egentligen inte heller för på tomten någonstans nära ett rönnbärsträd finns den en hasselbuske/träd. Jag kunde inte hitta den (konstigt nog...), men marken kryllade av klasar med hasselnötter! Jag plockade på mig ett gäng och nu är det bara att vänta på att de ska mogna! Både gott och nyttigt med nötter, lite för nyttigt så när det är mogna får de nog åka med i något härligt bakverk!


nu ska dem bara bli bruna


Min pappa är oslagbar!

Min underbara pappa kom hit och målade idag som var avtalt från förra veckan, fast han är sjuk!

Hela målarpasset tog slut strax efter 10 i kväll och då var han klar med hela köket (tak, väggar, lister mm.) och listerna i hallen! Och inte nog med det, hör på denna! När han målat klart hela köket lägger han sig på knä och skurar hela mitt köksgolv! Allt för bara mig, för att jag inte kan utan att dagen efter ligga i fosterställning och gråta, för att jag någon gång ska få tänka på annat och för att jag ska få lugn i själen! Min pappa är en ängel, eller snarare mannen som alla män borde vilja vara som, en riktig idol!

I veckan kommer han aaantagligen tillbaka och tar resten av lägenhetens lister om jag inte gör det. Har jag gjort det så ska han skura golv eller göra annat som jag behöver hjälp med!

Tack vare min pappa har jag nu en nymålad lägenhet (endast bebisrum kvar, det får vänta hon kommer ju ändå sova i vaggan hos oss det första) och kan äntligen städa av ordentligt! Jag kan göra i ordning mitt hem och ha det klart innan bebisen kommer!

Hur ska jag någonsin kunna visa honom min tacksamhet? det är en fråga som jag får klura på ett tag!

Förresten hade vi tvättdag idag. Jag är nästan klar med ett av mina mål innan bebisen kommer, ha tävttat täcken och kuddar, tvättat babysittertyget och andra stor textilier!


en målar pappa/morfar och kex bebis i tvätt outfit!


Min första skoldag!

Det har gått bra idag, även om hon hade mardrömmar om förskolan inatt.

Lämningen ligger på plats nr. 2 av de skrikigaste hittills, men efter jag hade gått hade hon slutat sa personalen. Dem säger att hon har roligt där, att hon skrattar, leker och är glad. Men när lunchen närmar sig sitt slut vet hon vad som väntar...vilan! Tyra totalvägrar att vila och blir i stället ledsen, vilket varar i mer eller mindre 2 timmar!

Vi har i alla fall kommit överens om att vi ska ändra tilden från 9-14 till 8-13 allt för att hon sak få "kortare dagar" och att jag ska börja förskolan. Jo ni läste rätt! Så, roligt jag ska ha va?! Istället för att vara hemma dygnet runt med ett tokigt monster ska jag nu spendera halva dagarna med 20 andra tokiga monster!

Pust och stön, jag är ju inte direkt glad över att det blir så här. Speciellt inte med tanke på att dem säger att "bara så du vet kan det bli bättre även mycket sämre i slutändan, vi får se". Jo vi får se. Jag hade ändå föredragit att endast börja med att ändra tiden och hjälpte inte det så skulle man plocka in någon annan åtgärd. 

Och ta detta som ni vill, jag kanske tycker så för jag är i en ganska negativ sits i livet just nu. Men ärligt. Borde inte jag få avdrag på min förskoleräkning av att vara med henne där hela dagarna, ja nästan så att jag borde få lön! Jag kommer ju inte endast dit som en vuxen som får sitta stilla och titta. Nej jag kommer få leka, hjälpa och trösta massa andra ungar. Jo, det blir så! Speciellt när det ändå ligger i ens "natur" att arbeta med barn så kan man inte bara låta vissa saker vara, back to work!

imorgon är det vi båda som står förskoleklara med banan i handen!


Monday morning

Vilken orolig natt vi haft här. Första sedan vi flyttade in.

3 gånger har jag varit inne hos Tyra i natt och gett henne en napp, 2 ggr tröstat henne och 2 ggr tagit tempen för hon gnölat så. Hon hade varken feber eller något annat, kanske ont i magen? Jag tror mest på mardrömmar! Vid halv 5 orkade jag inte mer (då jag själv la mig kl 1 i natt!) och bar in henne till min säng. Hon somnade gott, i typ 20 min innan hon skriker ut "neijneij, inte kolan, inte kolan!" "mamma komma nart" och massor med djupa suck. Lite ångest idag då här jag ska lämna henne om ca 2 timmar och hon till och med har mardrömmar om stället!!

Andra bra saker just nu; Toapappret är slut och jag behöver skita. Mitt hår ser ut som ett affro. Jag har myggbett på händerna och jag har nageltrång.

Have ha nice day, I hope i will!


Tyra för exakt ett år sedan, jag antar att hon kommer se ungefär likadan ut idag


Lite terapi i skogen

Stugan är alltid lika skönt att komma till, speciellt när man har underbara föräldrar.

Jag sov bort mycket tid. Jag tänkte massor medan jag tog varje dags disk. Jag bet av mig alla mina naglar. Jag skickade alldeles för många mess och fick alldeles för få svar. Kanske för att ingen av oss vet. Jag känner mig mer osäker nu än i onsdags, kanske för att jag tänker på vad andra tycker mer än vad jag själv känner. Jag vet nästan fortfarande lika lite som förut. Ja, egentligen vet jag bara en sak mer och det är att förändring står på näst i tur!

Hösten är utan tvekan här. Det var tur att jag tog med redigt med kläder till Tyra för i lördags förmiddag behövdes verkligen Polarn & Pyret overallen. Den (overallen alltså) är verkligen inte ny, snarare jättegammal. Carl hade den när han var liten men den är fortfarande i toppskick och perfekt som höstoverall ute i skogen! Tyra har varit ute varje vaken timma och säkert gungat 8 av 10 av dem, och det är utan att överdriva! Tyra har även sjungit sjukt mycket i helgen. 8 ord (!!) hamnade på raken ena gången! Jag lyckades filma en gång när hon sjöng, då får hon med 5 ord som mest i ett sammanhang. Kika själv, jag slänger in filmen även om den är super lång!

Jag hoppas på att vi kan åka dit nästa helg också. Det vill säga om mina föräldrar orkar. Det kan ju vara så att även föräldrar vill vara lite ensam ibland.
kolla på filmen för tusan!
den tog över 3 timmar (!!) att ladda upp!


Mors ros

Förra året på morsdag fick min mamma rosor av mig. Inga snittrosor utan 2 små "buskar" som hon haft i krukor i köksfönstret ute i stugan. Buskarna knoppade och blommade ungefär hela förra året och buskarna har hållit sig gröna och fina ända tills morsdag i år.

Varför all denna onödig fakta? Jo, i sommars mer eller mindre tvingade jag min mamma att plantera ut i alla fall den ena busken, för att tanten jag köpte dem av sa att dem skulle klara sig ute. Och mycket riktigt! Nu har busken som hon planterat blommat! En liten fin rosa ros hittade vi på busken i helgen.

Det är härligt att kunna bidra med något så fint och vackert ute i vår redan vackra natur!

 
busken är inte stor, men den blommar


v. snart

40 dagar kvar!

Jag har bestämt att efter nästa vecka kan bebisen komma. Då tycker jag att det har gått lagom med tid. Det är inte det att jag tröttnat men jag vill liksom bara ha lilla bebisen här och kunna umgås med Tyra som en vanlig människa och inte som en handikappad val. Jag hade ändå liksom "väntat" mig 2 veckor före BF så varför då inte 3 veckor innan det?

Hon grejar mest hela tiden i magen, mjuka rörelser och inget våldsamt som tur är! Jag vet fortfarande inte vad som är upp och ner. Hon rör sig så mycket och ibland känner jag hur hela hon tar sig runt (ja jag vet, hur möjligt är det att hon tittar ut om redan 1 ½ vecka? inte så!).

Jag försöker på något vis förbereda mig på förlossningen. Det går skitdåligt. Hur ska jag kunna föreställa mig en sak eller ens tänka mig in i en grej som jag aldig sett mig själv göra? Det kanske är bäst att inte tänka alls? Vad ska man tänka på? Hur ska man förbereda sig? Jag vet verkligen inget, eller jo jag vill ha knark!

Förresten, jag antar att jag börjat känna av sammandragningar/förvärkar, speciellt när jag går för mycket och stressar. Inget direkt som stör mig, borde det det?. Jag menar, vad skulle det annars kunna vara, en fis på tvären så ofta?


vad är det?


Trevlig helg!

Jag behöver ro i själen och Tyra behöver se något annat än en mamma med rödsprängda ögon som behöver "tojka näsan" hela tiden.

Vi hörs, skogen här kommer jag!

hoppas att det finn något gott att plocka.


Grötigt

Jag försöker få min hjärna att funka, det är svårt.

Idag vill jag att Tyra ska vara på förskolan. Jag behöver storstäda! Med storstäda menar jag att ligga på knä och tvätta golven, gå över vinklar och vrår med tanborste och tvätt fönster. Jo, det är skitigt här! Dem som flyttstädade innan vi flyttade in har gjort ett jättedåligt jobb och jag har inte velat göra något i och med att det ändå blir jätteskitigt när man håller på med renovering.

Förresten håller Tyra nog på att bli sjuk. Hon är mysig, för mysig! Jag baserar ju inte endast sjukdom på det utan hon har täppt och rinnig näsa (sammtidigt!). Men visst är det så att barn blir exta gosiga när de är sjuka, så något är nog på gång! Hoppas det inte slår ut.

Jag börjar nog dammsuga nu, och tävtta. Jag fick inget gjort på min lista från i onsdags förutom att sova, annat kom imellan.


Lite sand i korven

Nej, allt är inte som det ska vara. Just nu är jag både helt slut utanför mig själv men framför allt innanför mig. Svåra beslut som ska fattas och saker som är viktiga måste prioriteras framför andra, det vill säga mina barn går före allt (självklart)!

Gårdagen spendrades med Lina. Det spyddes galla, oförstånd och tårar.

När Lina cyklade hem gick jag och Tyra ut. Vi lekte på lekplatsen vi har här i 40min innan det var dags för middagslagning till oss och min pappa. Tyra mitt lilla monster fick hjälpa till att skära korv till korvstoganoffen. Vi kan väl säga att hon inte var allt för hjälpsam på skär-fronten utan mer aktiv på ät-fronten, lika bra att hon så hon fick i sig ordentligent. Sen vet jag ju inte hur nyttigt det är med falukorv, men om vi säger så här jag lever än.

Min pappa vär här igår och målade, igen. Nu är snart lägenheten klar. Köket kvar och det målar han på måndag, även listerna ska gå sig en omgång då. Min pappa är underbar som kommer hit och hjälper mig med målningen.

Måste även säga att jag gjorde världens konstigaste felrigning igår som slutade i 4 timmars samtal. Luren las på vid 2 på natten. Ibland får man lov att tro på ödet!äntligen vågar hon åka kana själv utan att hålla handen
och gunga är bland det bästa som finns!kooorv!


när man lagar maten och har en tjej som plötsligt inte kan leka själv på sitt rum,
så är det väldigt bra att ha ett sånt här skåp i köket...


...

Har aldig känt mig så dum i hela mitt liv

Dagens

Dagens att göra;

10:00 - 11:00 - SOVA (vila i alla fall)
11:00 - 13:00 - Diska, plocka undan, vika tävtt, sortera tvätt, måla och äta lunch
13:00 - 13:30 - ?? Kanske äta lunsch då i stället
13:30 - 14:00 - Gå till Tyras förskola
14:00 - 14:30 - Gå hem från Tyras förskola
14:30 - 16:00 - ?? (kanske vila om Tyra vill)
16:00 - 20:00 - Tvätta i tvättstugan, hjälpa pappa att måla (jaaa min pappa kommer hit och målar åt mig!)
(19:00 - 19:30 - Lägga Tyra)
20:00 - 20:15 Hämta tvätt i tvättstugan och städa tvättstugan
20:15 - 22:00 - Äta, sufra, kolla TV, peta i näsan, ev. måla naglarna
och messa med Carl
22:00 - ?? - SOVA


Långsamt...

Vi har alldeles för mycket tid hemma när Tyra börjar kl 9, det är svårt här.

Tyckte bara ni skulle veta det.


RSS 2.0