Fredag förmiddag

Snart ska jag och Tyra ner till stan, vi ska kika böcker, köpa sockar och träffa min kusin. Vi ska också på akutläkarbesök, Tyra blir inte frisk, utan bara värre. Kanske kan få suga ut lite slem?

Bok-rean

Jag har gjort mitt första fynd på bok-rean, en bok till Tyra. Hittade den när jag var inne på Åhlens för att fördriva tiden, när jag såg den bara jag kände att, den MÅSTE Tyra (höhö, jag) ha!
Den är i alla fall jättesöt och skojig tycker jag, hoppas hon också tycker det när hon väl kommer in i den ålder, haha! Kiss och bajs åldern!

Detta kommer inte vara den enda boken jag köper, ska faktiskt ner i morgon och se om jag kan fynda en och annan bok till mig, Tyra och kanske Carl. Han behöver väl kanske inte fler med tanke på de 30 han beställde för ett tag sedan.

Tyras nya fiiina bok;

BAJS-PLUTTEN heter boken, det är är "lära sig att sluta med pottan bok"

I slutet får man till och med spola =) haha!




Torsdag morgon

Natten har varit riktigt kass. Hade Tyra brevid mig i natt också, pgs. att hon är sjuk, blir ju lite lättare att torka snor oså när hon ligger brevid. Men i alla all, Tyra har mest "lekt" att hon är en "rävpäls" i natt, alltså hon har velat ligga över min hals, runt mitt huvud, och på mitt anikte, inte okej! I 2,5 timmar brottades vi med våra starka viljor tills jag vann, men det gjort det enbart för jag var vaken och hon råkat somna. Nej, barn i sängen är bland det jobbigaste jag vet, sover så fruktansvät dåligt då!

Nu ska jag och Tyrisen käka frulle, sedan göra oss i odning för vi ska ner på stan och träffa A för att fika, vi ska även handla på apoteket, gå till banken och kika i affären.

Ha en fin dag!

Tyra bjussar Sture på mjölk, aaww


Tjurskallen

Min tjurskalles första lillalilla toffs som jag lyckades få ihop idag!

 

Tyra är väl på bättringsväg antar jag, inte lika mycket hostande idag. Dock är det slemmigt i halsen fortfarande, och ganska tätt. Imogon blir det en tripp till apoteket!
Hon är mest mammaig helatiden och pappig, alltså min pappig. När han kommer hem från jobbet lämnar hon mig och går till honom. Inte avis alls, utan det är faktiskt bara skönt nu när hon är så tjuuurig hela tiden! Jag blir serriöst galen på henne, riktigt trotsunge + tjurandet är vekligen den bästa kombon!

Åter till detta med fläckar, klickade hem en vit/rosa Katvig T-shit här om dagen, och idag fläckades den ner med gegg som antagligen inte kommer gå bort. Det återstår att se imorgon. Köpte den på tradera för 60 spänn men ändå, så jävla tråkigt! Man kan ju inte slänga och köpa nya kläder varje jävla dag!

Nu sover min tjuriga skatt, hon har redan vaknat 3 ggr sedan klockan 6, hoppashoppas det blir en bättre natt än den förra!

(Förhoppningsvis) GodNatt!

Lite vardagsbouns

Detta kunde inte komma mer passande!

1.
Jag är i Sverige så jag kan utnyttnja det
2. Min foundation är slut
3. Billigare är alltid liiite bätte

lite irriterande att jag var 43 kr ifrån 100kr i bonus,

men 50kr är bättre än inget!


I detta nu

Redan i magen visade Tyra sin envishet, den kommer fram då och då. Nyss var en sånn stund, ÄTA SJÄLV! Ingen hjälp här inte, nejnej! Även om hälften hamndade på pyamasen, golvet och bordet så skulle det göra själv! När man är 1 år är det inte alltid så lätt att äta själv, se själva;

fanns inte så mycket annat att göra än att slänga i henne i badet,

men ingen är nöjdare än Tyra.


Onsdag morgon

Det blir bara värre och värre tycker jag, men Tyra allså. Idag ringer jag sjukvårdsupplysningen och ser vad dem säger. Kanske borde skaffa slemlösande till henne...

Natten har varit total katastrof, känns som jag varit vaken sedan jag la mig. Tyra har mest krupit runt i sängen, ja min säng hela natten, klättrat på mig och dragit mig i håret. Det blir helt enkelt sovamiddag med henne vid 11-12 tiden, just nu känns det som en evighet dit.

Nu; Kaffe  + macka
Snart; Ringa (1 miljon olika ställen)
Sedan; SOVA!

(jag har ont i halsen, snorklumoa i halsen, gult snor och huvudvärk...sjuk eller vad)

N.E.R.D

Ikväll träffade jag mina tvillingar. Äääntligen fick jag mina saker jag beställt ifrån nelly.com! Tyras rosarandiga Katvig tights och mitt glasögon halsband!

Spana in!

snyggt elle vad!? sista exet hänger runt min hals, det är till och med fotoexet, ha det ni!


Det här med fläckar...

Något jag stör mig på så jag nästan spricker är dessa eviga jälva fläckarna på Tyras kläder. Det spelar ingen roll vad hon äter utan av allt blir det fläckar! Jag menar sedan när blev det fläckar av apelsin!? Jag ge upp snart! Jag behöver bra tips för fläckborttagning, funkar typ vanish och sånt? Det värsta jag vet är vekligen när Tyra ser smutsig ut, det känns ärligt så jävla fattigt!


Vill du ha napp?



Tyra är inte piggast i stan, idag har allt, ja jag menar precis allt varit jobbigt/tråkigt. Allt ifrån att tappa en sak i golvet till att inte få den där stor kökskniven har fått hennes värld att rasa, och jag överdriver inte. En gång när jag gick och bajsade så skulle min mamma titta till henne, då börja hon skrika så att hon tappade andan och fick den fina färgen lila i ansiktet och nästan svimmade. En anna gång trillade hon på mattkanten och samma sakt hände.  5 ggr idag tappade hon nästan andan och svimmade! Helt sant och helt sjuk, helt och hållet skräpigt att hon gör så! VARFÖR?

Annars så har hon vart min prinsessa hela dagen, mest när hon badade i 1 timma till s homnockså blev lila, men det var för hon blev kall och vägrade gå upp. Undrar hur morgondagen blir, önskade att jag hade med babybjörnen eller en bärsjal, känns som det behövs nu när hon är sjuuuk!

Tisdag morgon

Godmorgon! Ja, det är faktiskt en godmorgon, jag är pigg och framförallt vaken fast vi gick upp strax innan klockan 6 (fast jag vet att om ca 1 timma kommer jag vara dööö trött!). Tyras hosta har blivit värre under natten, hon snorar även mer, eller snorar tjockare kanske jag ska säga, uäk! Även jag har åkt på något, början tiil halsont och tjock i halsen, sovit riktigt kasst i natt pga. det (och min mardröm om Jonas brothers).

Nu ska jag trösta världens ledsnaste tjej, ALLT är jobbigt ju nu...speciellt att inte på bita på din barn-cd.

"munnen munnen, aaaaaaaaaaaahhh iiiiiiiiiii uuuuuuuuhuhuuh munnneeeeen, aiaiaiaiaiaia!!"

(varför vill ska Tyra stoppa allt innanför kläderna? Allt från nappar, till leksaker till DVDfordal!)


Att försvinna


Sjuklingen blir sjukare

Tyra är fortfarande sjuk och idag började hostandet också. Jag tycker att en vecka med snorande räcker. Imorgon gör vi nog inget heller, precis som idag. Vart kan man gå med en sjuk tjej? Kanske ska knalla till Emmaus och lämna bebis kläder i och för sig så man kommer ut lite. Idag blev det bara en panik tur till Knalleland med familjen precis vid Tyras sovtid, ganska taskigt faktiskt att dra iväg henne så...men hon fick en boll och en Musse Pigg, inte som tröst men ändå.

Tyra älskar verkligen Musses klubbhus. Jag som ändå varit emot detta med TV och småbarn... Men Tyra får se på TV 2 ggr om dagen, klockan 6 på morgonen när Musse börjar på DisneyChanel följt att Händiga Manny och halv 6 på eftermiddagen när det är Fantoranden som visar film till klockan 6. Sedan är det välling och godnatt. Det har blivit våra rutiner liksom, och jag nästan skämms! Mitt barn som inte ens är 2 år får titta på TV.

 


Mättast vinner!

Idag är jag mätt, men ändå sjukt sugen på något! Skulle lätta kunna slänga i mig 2 kioskhamburgare och lite pommes, illa.

Hör och häpna, idag fick jag sovmorgon till klockan halv 8! Först trodde jag att Tyra ville gå upp vid 6 men en flaska välling senare så somnade hon igen, lycka! I natt sov hon till och med hela natten utan att vakna en endaste gång. Hon kanske var trött efter vårt tåg "drama" fortfarande.

Vi har spenderat halva vår dag hemma hos Eva. Där klipptes det, åts middag och efterrätt. Jag säger då det, fruktsallad är fruktansvärt (haha) underskattat! Tyra klippte även i sig en liten ask russin.

När vi kom hem igen busade Tyra med sin morbror jättelänge, då satt jag vid Tradera i koma och kollade på potentiella obejekt. Idag vann jag faktiskt en Katvig halsduk/scarf till Tyrisen, en som är i samma färg och ränder som mössan hon fått. Tror det blir jättefint till våren!

Och plötsligt var det kväll, barnet blev trött och somnade. Så var denna dagen också slut. Klockan är nu några minuter över halv nio och jag sitter och gäspar stort, pappa ligger och "vilar ögonen", Anton ligger på en madass på golvet och fnittrar till sin Ipod och min mamma har lagt sig i sängen och halvsover framför Tv:n i sovrummet. Stött gäng eller vad? Jag ska strax lägga mig i sängen och läsa lite. Kom nämligen på igår att en av alla böckerna Carl beställt var ju till mig! Bob Hanson med Kärlek hur fan gör man? Började läsa den igår, och fastnade helt! Jag har sett och träffat Bob ett par gånger så i min hjärna är det han som läser för mig, därför är det extra bra!

Nu; vänta på en aktion på Tradera
Snart; borsta tänderna
Sedan; läsa och sova

Tyra sitter och äter russin

 

min kvällsmat, ett paket bacon, 5 tomter och en mörksmörgås med mjukost

sååå nyttigt! (vart är min hamburgare?)


Mina saker

Det är ändå rätt roligt att komma hem till sina päron när man äääntligen får sina saker man beställt. Fina molo bodyn, mössa, tröja och ett par tights från Katvig, ja och Katvig stövlarna också! Helt underbara och värda varendaste krona...fast dem var faktiskt inte så dyra. Nu ska jag bara träffa mina tvillingar också och få de andra Katvig thightsen och mitt glasögonhalsband, yeey! Det väntade även ett låda böcker här som Carl beställt, typ 30 st! Ingen chans att jag får med mig alla dem hem när jag åker, det får vi ta pöompö!

Vi har vekligen inte lyft ett finger i onödan idag. Vi var "tyvärr" tvungna att klä på oss och åka till blöjorna och frukten, a alltså affären. Nu sitter jag och ångrar att jag inte köpte chips och taccosås, fast det hade nog inte varit gott i slutändan ändå för jag har sura uppstötningaaar! Jo! Åh, skit att det är så mycket snö, jag orkar verkligen inte pullsera genom snön i kväll...bara för att gå upp ytterligare kilon. Jag tar en banan i stället (kanske kassler också?) Förresten så tycker jag OS är jättetråkigt och det är det ända min pappa vill titta på, jag missar hela melodifestivalen, buhu för det.

 


ååååå, ser ni eller?


Tyra har roligt

Imorse badade jag och Tyra. Innan jag började filma detta klipp så hade hon stått och kastat vatten i säkert 2 min... När klippet är slut ställer hon sig upp igen och fortsätter...åt andra hållet...och åt andra håller är det golv, moppamoppamoppa! Men roligt hade hon i alla all.



LYSSNA OCH SE! ♥


12 timmar i snökaos

Efter sammanlagt 12 timmars resande igår kom vi fram till Borås. Ja, vi är här nu och ska vara det ett tag...

Banverket i Sverige klarar visst inte av snö (??) men hallå? är snö något nytt i Sverige?! Efter att ha väntat i tåg kö i ett X antal timmar och vi precis fått börja rulla igen så kör godståget framför oss av rälsen! Hur lyckas man? Då var vi mellan Ed och Trollhättan mitt ute i skogen, så vi fick backa tillbaka till Ed och invänta bussar som skulle ta oss till Göteborg. Då var klockan 6 och vid den tiden hade jag förväntat mig vara framme i Borås redan. Så där satt jag och Tyra utan välling och något att äta förutom Japp och en banan.

Klockan tickade på och vid 8 kom en första bussen som jag och en annan med småbarn hade fått en tjingad plats på. Väl inpackiterade på bussen bland gamla gubbar som luktade svett, glada norrmän som drack öl och ett gäng filmfolk somnade Tyra utan att ha ätit. 2,5 timmar senare var vi ramme i Göteborg. Jag har nog aldrig haft så mycket dödsångest en bussresa som denna.

Väl framme i Göteborg, utpackterade och ihopsatta (vagnen alltså) knallar vi en på centralen och ser att bussen gick precis, 1 min innan vi kom in. Jävla skit alltså, vi fick vänta en timma på nästa och Tyra var helt förstörd för hon inte fick någon välling. Jag testade med banan, äpple och till och med choklad men inget funkade. Säger hon nej till choklad så är vekligen något fel.

Det ända som hjälpte var att sjungasjungasjunga! Så hela timman på centralen och hela vägen hem till Borås sjöng jag, jag sjöng sånger han kunde, sånger jag inte kunde och sånger jag hittade på.

Klockan var ca 1 när vi var framme och inne i mina föräldrars lägenhet. På dem 12 timmarna kunde vi nästan åkt till Australien i stället, och det hade jag nog hellre gjort med tankte på all snö som är här och som fortsätter att ösa ner! En sak är säker, vi går INTE ut med vagnen idag, jag tvivlar på att vi ens kommer fram någonstans.

Hoppas verkligen inte att resan hem blir likadan, men det känns inte troligt. Eller?

(Rugg)Nattuggla

Jag får väl bara ta och inse att jag är en nattuggla, en ofrivillig sådan. Just nu är jag ganska mycket rugguggla också, alltså en ruggignattuggla! Om jag visste att Tyra inte ville käka på natten eller var sjuk så skulle jag tagit mig en sömntablett, ja om jag hade haft någon! Detta har seriöst blivit ett jättestort problem, jag orkar knappt sitta upp på morgonen när vi går upp till soffan och käkar välling. Däckar ihop hela tiden och vaknar till av att jag lagt mig ner vissa gånger! Jag tror inte ens 29 koppar kaffe skulle kunna rädda mig på morgonen.

Så jag har insett faktum, jag måste söka hjälp för mina insomningsproblem och det ska jag göra redan imorgon + att jag ska köpa en ny kudde! Vi behöver nog satsa rejält på vårt sovrum, jag tror endel av problemet ligger där också, anna historia! (inga jävla snuskerier alltså)

Tyra fortsätter att snora och vara liiite febrig. Idag har till och med jag haft 1 grad över det vanliga. Men jag snorar i alla fall inte som stackart snoris. Ibland hör man hur hon liksom sväljer munnar fulla med snor...uuuäk! Även fast tjejen är sjuk så har hon haft väldigt bra aptit! Till middag fick hon i sig (nästan) en halv kycklingfilé, 1/3 dels broccoli huvud och en stor potatis + 6 msk smör. Tänk att den lilla späda tjejen får i sig så mycket! Jag blev förvånad!

Nu kallar tvätthängning och ombäddning av vår säng, Tyra klätrtar nämligen upp där helatiden och kryper under lakanen, kastar kuddar och stoppar saker i täckerna! 

Hoppas ni får sova!

 
en rugguggla och en nästan tom tallrik


Ser ni?

Åååh, jag var så trött på bloggen alltså, så jag satte mig och fixade lite! Inte för att jag blev värst nöjd men lite omväxling förnöjer! Sammtidigt som jag vill ha en snygg sida (som jag inte kan göra själv) så har jag absolut inte lust att betala någon för att göra det! Näe, jag har viktigare saker att lägga pengar på!

Nu ska jag bara luska ut hur man ändrar arkiven. Jag tycker det är jätteirriterande att allt liksom står en i lååång radda neråt, hade varit snyggare på något annat vis. Kanske att alla månader från ett år är samlade i ett eller att det bara syns 5-6 av de senaste inläggen och inte 20! Om någon kan, berätta gärna! Annars får jag lusta vidare och testa mig fram, det har ju gått ganska bra hittills!


Jag önskar...

Tyra leker med bindor och tamponger, jag städar undan. I nästa stund har hon skjutit in alla sina nya kylskåpsbokstäver under kylskåpet och skriker. Hälften visar sig vara under hyllan som delar av köket och vardagsrummet...den sitter fast, nu finns bara W M Q E Y och I kvar.

Jag behöver vekligen agera virvelvind i lägenheten för att få iordning hemma, men det är svårt, Tyra blir så arg och ledsen specielt nu när hon är sjuk när jag flänger runt. Gjorde ett försök till att "städa" hennes rum, men hon har visst en speciell plats till allt och har redan ställt tillbaka det på den RÄTTA platsen. Hon anser visst också att mina trosor ska vara i kastrullerna i köket.... den ungen va?!

Nu åter till städningen som jag hållt på med sedan klockan 2 och matlagningen som jag också hållt på med sedan 2.


Tyvärr, du har inget personligt värde

Tyra är sjuk! Det har varit feber, snor och gnäll precis hela dagen. Ibland kom det stunder av skratt och bus också, men mer sällan än ibland. En av de gångerna var när vi duchade i det inte ens ljummnavattnet, så tyvärr var vi tvungna att avbryta vår gemensamma glädjestund!

Annars idag har vi bara skruttat. Jag har som andra dagar när jag inte har bättre saker för mig (som jag egentligen har) rensat ur Tyras garderob. Hon växer vekligen så det knakar och kläderna jag köpt till den stundande förskolestarten i höst...passa nu! Ja, hon är vekligen...eller har verkligen blivit större än jag trodde! I vart fall på längden. Men jag hänger inte läpp för det! Istället får hon avända sina fina nya kläder från växalådan (orna) tidigare. Tyra gillar också att rensa ur, hon leker samtidigt i rummet med sitt och kommer när jag ropar på henne. Att testa kläder gillar hon, om hon får klä på sig själv då och man måste säga ååå vad fin du blev! Så den aktiviteten passar oss båda när ingen har orkt till annat än att umgås med varanda.

Just nu sitter jag framför FaceBook, tänkte att jag skulle radera endel vänner. Vad ska jag med sånna till jag mer eller mindre skiter fullständigt i? Jag är inte den som är med bara för att ha många vänner. Nej, så nu raderar jag! Har jag knappt pratat med dem förut varför skulle jag då göra det nu? Och bryr jag mig då om personen om jag knappt pratat med den förut, näe knappast!

removeremoveremoveremoveremoveremove!


Vem är du?

Jag hoppar in i mina vanliga mönster med en gång, jag kan INTE sova! Det ända jag tänker på är om Tyra skulle (pepparpeppar och allt det där).....dö!
Hon har aldrig varit sjuk, inte snorat det minsta och knappt haft feber. Men de senaste dagarna har hon varit väldigt hängig och direkt tror ju jag att hon kommer bli bokstavligen dödssjuk, alltså sjuk så hon dör! Inte blir det bättre av att jag såg små röda pricka på henne idag (inbillning??OCH att Carl säger att vattnet i Oslo har en parasit i sig! Men hallå!? Bra att veta det innan man gör välling åt ungen! Ja, så nu kommer ju Tyra få den parasiten också och antagligen lämna detta jordliv hos oss! Buhuuuu! Jag har verkligen jätteångest över det nu, hur skulle jag kunna vetat?! Livet är bra orättvist!

Jaja, vi klarat väl (antagligen) denna lilla förkylning och "parast" men ändå, det är jättekonstigt att inte känna igen sitt eget barn!


min underbaraste lilla flicka!


Lite F-fjord shopping


lite bas från Cubus, 3 X 29:-


Klänning (Katvig) Tygpåse (Småfolk) och Fantorangen

 


Back in Oslo

Nu är jag hemma igen, eller snarare vi...jag har ju självklart med Tyra!

Resan hem gick bra, men seeegt! 7 hela timma på tåget med en snorig, tandig och trött tjej! Det blev ett tvångsov på 40 min, annars hade det nog brustit för oss båda!

Vår lilla mini semester hos min faster i Flekkefjord var hur mysig som helst. Jag har äntligen fått sova ut och kanske nu fått till riktiga sovrutiner igen, jag är faktiskt hör och hämpa JÄTTETRÖTT redan nu och klockan är bara 21 (någonting)! 

Innan vi åkte ifrån Flekkefjord idag var jag tvungen göra ett snabbt besök i en affär som heter LilleBille. Dem säljer massor med fint från tex. Katvig, Molo, NoaNoa, Småfolk och massor med mer! Och inte bara det, på endel kläder hade de till och med 50% så vad gör inte jag då?! Jo fyndar såklart! Köpte Katvig klänningen till Tyra som jag hade med i ett tidigare inlägg, fast en lila/vit randig och en tygpåse från Småfolk till mig som jag kan ha i sommar! Jag älskar vekligen tygpåsar!

Slänger in lite bilder på det jag handlat senare, nu ska jag packa upp...fota...och fixa!

GodKväll!


idag på tåget


Klænning

Ja tack!

Jag har letat och letat, men nej....men jo nu! På tradera, det får bli bidding!


molo


F-fjord Søndag

Sitter hemma hos min kusin och skriver några rader. Hon och hennes familj bor på en Ø lite utanfør Flekkefjord. Det ær verkligen hur vackert som helst hær, om jag hade en USB-sladd nu skulle slængt upp en bild, utsikft øver havet, fjæll med snø och massor med mysiga hus! ÅÅÅÅ, det ær som en liten drøm att se allt detta!

Idag ær det alla hjærtansdag och mordag (i norge) det firas inte alls. Næe nu hinner jg inte mera, måste jaga min tokiga bebis!


lite söndagsmys


så här fint är det när man tittar ut, näe det är faktiskt ännu finare men det får inte plats!


F-fjord Fredag

Mætt, det ær væl bara førnamnet! Har ætit ungefær 1 kg rækor och det ær inte ens att øverdriva! Ha! det ær minnsan bra nær ens kusin ær rækfiskare!

Idag har det varit fullrulle hela dagen! Vi vaknade vid halv 7, JA du læste rætt! Sovmorgon åt mig minnsan! Sedan duscha, frukost, ivæg till Øynar (en ø hær i nærheten) dær gick vi på øppnaførskolan vilket var riktigt roligt! Sedan upp till min kusin før att æta midddag, Tyra stensomnade efter 5 timmars konstant lek. Åter till Flekkefjord till faster, fika och ænnu mera slæktingar och nyss rækfrossa! Det var væl vår dag i kort.

Nu sitter jag mest och mår illa, har et stor finne på gång vid øgonbrynet, har faktiskt finnar lite øverallt....jag som aldrig har finnar annars! Måste ju vara den jævla mensn som spøkar i kroppen!!! Ønskade jag kunde få finnar på...næe, jag ønskar att jag inte fick det någon stans alls!

Nu kommer min jættegrvida kuson hit och ska hænga lite och jag ska sitta och titta på hennes jættemage som rør sig! Vældigt roligt!

Førresten, hittade en USB-sladd ær, så jag slænger in lite bilder bara før att alla (fræmst før farmorar, farfarar, morfafar och mormorar) ska få se...och før att det ær roligare med en blogg med bilder! Heja bilder!

Skit ner er! (muahahah)



 
jag mår så hær nær jag åker tåg och Tyra mår helt annurlunda!

 
idag på øppnaførskolan, laga mat var vældigt poppis!


F-fjord Torsdag

Godmorgon, eller god lunch kanske?

Nu først har jag och Tyra klætt på oss, ætit vår frukost (andra) och gjort oss iordning før dagen. Så nu återstår det bara att se vad som hænder. Jag ska skicka i væg ett mess till min jættegravida kusin och se om hon vill træffas.

Hær i Flekkefjord snøar det j*vel! Inte så kul att gå ute på stan kanske, fast...centrum hær ær jætte mysig! Små vitahus øverallt! Inga direkta køpcenter som stør den fina vyn. Okej, nu var det ændå 6 år sedan jag var hær sist, men jag tror knappast att det har byggts ett stort center mitt i den lilla stan, då skulle dem ju behøva riva alla fina husen....så knappast!

Nog babblat om bara strunt, nu ska jag skicka i væg ett mes och se vad dagen har att erbjuda!

På åter skrivande!
 


detta ær Flekkefjod, bilden ær från googel


Massor med måndag

Utanför mitt fönster ca kl 10:30 idag, huuur fint väder som helst!


Av någon konstig anledning, och tro mig väldigt konstig har jag haft massor med energi till hemmasysslor idag! Innan klockan slagit 11 hade jag; Stekt köttbullar och biffar, bakat muffins, tvättat + hängt 2 maskiner tvätt, plockar ur å i diskamaskinen och diskat en maskin disk, städat undan i lägenheten, packat halva vår resväska och gjort iordning mig själv!
Åhhåhåå
, riktig duktigt eller vad!? Det kan ju beror på det fina vädret och att jag fick vara ensam utan en tjej som envisas med att stå mina fötter när jag är i köket och ska göra sånna här sysslor. Riktigt skönt att vara ensam! (Carl och Tyra sov nämligen...)

(Sen ska jag bara påpeka att jag har ytternigare tvättat 3 maskiner och plötsligt har jag förmycket våttvätt... Inte bra att bli tvättgalen!)

Annars idag så åkte jag och Tyrisen med Carl in till stan. Vi alla hoppade av på Majorstuen. Carl vek av vid Yayyas, jag och Tyra promenerade till Polarn o Pyret, och neeej jag köpte inget till Tyra nu! Haha, det får väl räcka nån gång...fast jag hittade massor med fint! Denna gången inhandlade jag en liten present till min kusin som ska få en liten kille vilken dag som helst. Efter Po P traskade vi vidare till GinaTricot, där inhandlade jag äääntligen ett långt linne som jag tänkt köpa i bara sådär 2 år! Och efter det traskade vi hela vägen till Jernbanetorget, där delade vi på en HappyMeal, köpte biljetter till Flekkefjord och sedan åkte vi hem.

Väl hemma vet jag inte vad vi gjort, lullat runt och ätit ungefär. Plötsligt var klockan 18 och Tyra var skittrött, hon somnade 15 min senare och jag 5 min efter det. Jag vaknade av ett ryck vid 20 över 19 och insåg att jag sovit i en timma! Så irriterande! Nu kommer jag väl vara uppe längre än vanlig, bläää!

Nu ska jag packa klar det sista, imorgon åker vi nämligen till min faster i Flekkefjod! Där ska vi även hälsa på 3 kusiner och 3 kusinbarn, snart 4 kusinbarn! Vi får väl se om hon lyckas ploppa ut ungen när jag är där =)

GodKväll!

 
heja muffins!


mmm, blod?

Tyras nya favvo, ketchup!

Här är beviset...


Det var ju inte riktigt meningen att middagen skulle sluta sådär, med ketchup i hela ansiktet och med bara ketchup i magen (okej 3 köttbullar och 5 skedar mos slank ner också). Det var ju eeegentligen meningen att ketchupen skulle vara som en..."morot" till att äta mer mat för det gick så dåligt idag. Men som ni ser, istället åts det ketchup med hela ansiktet (och halva kroppen, undrar om dem fläckarna går bort??)! Ingen annat att göra än hoppa in i duchen efter denna måltid!

"Det var en gång 2 tomater som skulle gå över en motorväg. Då kom en motorcykel och körde över den ene. Då sa den andre kom nu ketchup så går vi"


GodNatt söndag

 
fast han är jätteirriterande! ♥


Middagen slut och mat på ingång

Nyss åkte våra gäster här ifrån inklusive Carl, han ska köpa mat. Jo, det är sant, mina mescravings är mycket värre än mina gravidcravings jag hade. Jag skulle seriöst kunna äta en pizza, hamburgare och en choklartårta på samma dag innan mensen, GALET!

Middagen gick bra och båda två är hur mysiga som helst. Det är i sånna här lägen det är dumt att man inte har någon i närheten som kan vara barnvakt för en kväll, så man kan åka iväg och umgås på ett helt annat plan. Ett mer redlöst. Jo, man vill faktiskt bli aspackad fast än man är mamma och pappa!

Annars så har Oslo bjussat på tokfint väder som vi inte hunnit njuta av. Idag har det varit riktig pulka (om man hade någon), fika och mysväder ute men istället har vi städatstädatstädat, duschat, sovit osvosv. ingent tid till ute aktivitet helt enkelt. Hoppas det är lika fint väder imorgon också!

Just ja, fick bekräftelse på min beställning, allt fanns, JIPPIII!

Nu intar jag soffläge ihopp om att Carl kommer med mat snart, BB-Kring blir det faktisk




Bajsat? Jag, nej! (sedan sprang hon iväg)


Söndag = vilodag? För Gud kanske!

Världens gosigaste tjej sitter fastklistrad runt min hals, petar mig i håret och slänger in en och annan puss! Det är svårt att slita sig ifrån henne, men snart måste jag!

Vid halv 5-5 kommer nämligen Carls jobbarkompis + sambo hit på middag och innan dess ska jag damsuga köket igen, moppagolven, ducha och fixa håret + måla naglarna....hänga tvätt, städa undan allt Tyra stökat ner...säkert något mer! Kanske dax att börja greja? Näääe, detta är för mysigt jag väntar en stund till...nej det gör jag inte alls för nu räckte det visst med gos.

Jaja, Tjing! Plikten kallar!


KlickKlick!

Klickade precis hem detta till Tyrisen från Rackamaja.se , Jätterea passa på att kika in!
(hoppas bara allt fanns i lager...)

body; molo mössa; katvig


♥ Salem al Fakir

Jag hjärtar Salem al Fakir (heja att vara 13 år och få säga så!!)

Så rätt att han vann, och kom direkt till Globen! HejaHeja i finalen sen!


9 glas och en glasburk fattigare

Vissa dagar känns tyngre än andra, så kan vi väl säga? Jag önskar att jag bara kunde somna, sova bort allt. Men tyvärr funkar inte verkligheten så, inte för mig i alla fall.

Dagen har gått väldigt fort. Jag och Tyrisen har mest legat i sängen, läst, byggt med hennes 3 bitar duplo och ätit makaroner med kyckling (vi åt inte i sängen). Klockan blev 7 alldeles för fort idag, jag hade velat ha Tyra uppe längre, behövde och behöver lite sällskap.

Jag saknar min ponny. Mer än något annat! Att inte ha någon ponny nära, träffa, kunna ringa eller chatta med är jättetråkigt speciellt dagar som denna.

Äh, jag okar inte skriva mer. Nu ska jag försöka sluta mina rödsprängdaögon och somna även om klockan inte är så mycket...(höhö).


tur att jag alltid har en bästis nära i alla fall


Tíll Tyra?

Är 220 pengar dyrt för en klänning?


Till Tyras rum

Nu är jag sååå j*vla trött på att bo här! Ingen man känner med bil vilket resulterar i att ingen kan köra till IKEA, vilket resultarar i att Tyras rum ALDIGT blir klart! Jag blir seriöst galen på hennes korgar som hon går i och ur varje dag! Små pinnar åker av helatiden som hon sedan går och äter på! Jag vill ha riktiga möbler nu!

Satt precis och kollade på IKEAs hemsida, och detta nedan ska Tyra få till sitt rum (om någon kommer och hälsar på oss nån j*vla gång!).

Allt till en summa av, 1788 norska pengar! (jag plussade på en vit lackhylla också)

Sen ska även lite småsaker göras, som klä om fotölj men det går inte än för jag har ingen symaskin, köpa kaninlampan och fixa "egen konst" (det finns nämligen ett ställe här som säljer stor och ganska billiga dukar, det + fingerfärg och en liten tossa kan nog bli riktigt fint!)



Segdag var det väl?

Jag vaknade faktiskt utvilad idag fast jag somnade efter 1 på natten! Måste ju vara för jag fått så mycket sovmorgon det sista! ÅH, att Carl inte har ett normalt jobb! Jag har faktiskt känt mig som en "normal" människa idag, nästan i alla fall.

Jag har spenderat halva dagen (en smula överdrivet kanske) inne på "skithuset". Riktigt taskig i kistan alltså. Jag misstänker att det var svampsoppan igår. Jag får väl ta och inse faktum nu helt enkelt, jag är känslig för svamp! Men det skiter jag i...(ut). Jag verkligen älskar svamp! SVAAAMP ♥!

När man är lite kass i magen så blir man ändå ganska slö tycker jag, så eftermiddagen har gått riktigt segt här hemma. Jag har mest suttit och Tyra har mest gnällt. Vi har ätit massor med mat, busat och myst massor! Tyra somnade faktiskt inte för ens runt halv 9 ikväll...så jag får INTE sovmorgon i morgon, jag vet! Men det gör inget, förhoppningsvis är jag lika laddad och pigg imorgonbitti som jag var idag.

Nu ska jag gå och göra en alldeles för sen kvällsmat, mums!


 


Utebilder från idag

Bjussar på lite härliga utebilder från idag. Vi har verkligen haft underbart väder här, så jag kunde inte motstå att stå ute och frysa i mina tights i en halvtimma bara för att få lite härliga bilder och så Tyra fick gräva och peta lite i snön. Alla bilder är från utanför huset, spana in så mycket snö det är!


tokfia!


en puss från Tyra!                   och            två snöiga små händer


Tyra ville lukta på "blomman"


så högt upp var blomman! och här gräver hon i snön med socialdemokraternas egna decilitermått (som vi råkade stjäla med oss från lägenheten i Göteborg, hehe)


Luris!

När man har barn som är sådär, ja runt året kan vi säga så vet alla som är föräldra (andra också kanske??) att när de blir tysta så betyder det att något inte riktigt är som det ska! Det händer antagligen endel förbjudna saker som barnet ifråga helst inte vill att man som förälder ska se, för då...då får man som barn inte göra det där EXTRA roliga längre!

Idag trodde jag en sån där extra rolig aktivitet höll på att utföras, för plötsligt blev det alldeles tyst i vardagsrummet där Tyra var. Jag smög in för att kika, såg henne ingenstans, men så plötsligt hörde jag lite ljud bakom soffan! Där satt hon alldeles tyst och stilla....och lekte med helt oförbjudna saker! Snacka om att jag kände mig dum när jag kom och störde mitt i tonbygget! Vilken luris hon är ibland!

(Förresten så kunde jag inte hålla mig och testade Tyras nya Po P kläder jag köpte igår, jag trodde att str. 80 skulle vara jättestort, men ICKE! Po P´s kläder verkar ligga ganska rätt i åldersrekomendatioen för storlek! Så klänningen och tightsen kunde hon minnsan ha nu, och säkerligen ett tag framöver också...lite stort var det ju!)


vad gömmer sig bakom soffan? LEKSAKER!


Luris i nya kläderna! + Makkapakka som hon fick igår av sin pappa


Torsdag, check!

Veckan rullar på fort när Carl är hemma och som vanligt bloggar jag (oftast) inte när han är ledig. Men idag gör jag ett undantag!

Tjejmiddag idag med det svenskagänget! 3 mammor, 2 bebisar och en som snart är mamma. Vad är fel, 2 bebisar på 3 mammor?! Jo, jag hade ingen bebis med mig! 

Vi hade det i alla fall jättetrevligt, alla tog med sig något ätbart och sammanlagt fick vi 3 varmrätter och en dessert! Svanpsoppa, räkpaj, pasta m. pesto (som jag bidrog med) och fruktsallad! Mums alltså. Så nu är jag mätt och belåten, fast jag måste erkänna att jag skulle kunna äta mer!

Jag måste bara slå ett slag för ensamntid! När man är hemma 24/7 ENSAM utan någon som kommer hem kl. 4 och hjälper en bara en liten stund så är det faktiskt som att leva som en ensamstående ibland! Allt ansvar ligger hos mig, bara mig! Så när Carl är ledig är det så skönt att kunna få lite avlasting, sova länge på morgonen, gå och handla ensam, bajsa ifred och som idag åka på middag på eftermiddagen och komma hem på kvällen!

Heja ensamtid!!
Att bara få åka T-banan med fullvolym på Ipoden och bara vara någon annanstans i tanken, att få gå ensam på trotoaren, vifta med armarna och knö sig före slöa folk, shoppa ifred och att få sitta och dricka en varm kopp te utan att springa efter Tyra. Heja ensamtid!Heja ensamtid!Heja ensamtid! Man behöver vekligen det ibland!

Nu ska jag sova, (försöka i alla fall)
GodNatt!

 

sötaste Tyra kammar håret och spiiiken


Den eviga snön!

För den som inte vet så bor vi i en källarlägenhet. Jo tack, det betyder att vi bor UNDER marken och häromdagen när det snöade konstant hela dagen (och kvällen) så blev vi insnöade. Carl fick skotta sig ut ur lägenheten!

Så just nu ser det ut såhär när man kolla ut ur vårt sovrum;


Heja Polarn o Pyret!

Passade på att traska in på Polarn o Pyret när jag var ensam i stan idag (sååå jobbigt att få in vagnen där ensam!). Och sjääälvklart hittade jag lite saker till Tyra! Jag kunde inte låta bli! Det är fortfarande multikultihulti rea där! 50-70%!! Allt jag köpte var faktiskt på 70% på, så det kostade nästintill ingenting!

Jag funderar till och med på att köpa en jacka till Tyra inför våren/sommaren, den är liksom på 50% rea och är jättefin (rooosa), ca 350 pengar kommer den att kosta, inte så farligt för en bra och fin jacka! Hmmm, får tänka lite till på det. Annars kanske någon snäll mamma eller pappa hemma i Sverige vill vara extra snäll och ge Tyra en liten presten!(??)

   

tunika, tights och en klänning!


♥ Katvig

Har precis beställt dessa underbara Katvig-stövlar till Tyra!
yeey, så när slasket kommer kan hon slaska runt i sina nya fiiinfiiina stövlar!


Måndag, check!

Måndag (idag): Handla, posta saker, städa , tvätta...

Varför är det alltid städa som blir kvar när det gäller mig? Varför är det alltid stökigast på kvällen när jag vill/behöver sova? Varför varför varför måste det städas nu?!

Jag måste verkligen sluta skjuta upp saker! Och med saker menar jag främst att städa! Allt på listan blev gjort idag, bara ett misstag med handligen, jag glömde maskindiskmedel! Det gjorde jag säker omedvetet (medvetet) för att jag tycker saker som förknippas med städ är tråkigt! Bläää!

Jaja, jag får väl "ta tjuren vid hornen" och bara göra det!


min gosigaste!


Smal, tunn och spinkig

Ja det är ord som passar in på Tyra! Tjejen växer och växer men inte på bredden i alla fall! (nästan) Alla hennes srl. 68 byxor är superkorta men passar perfa i midja. (nästan) Alla henne srl. 74 byxor är skitperfa i längden men är superstora i midjan!

Vad göra? Jo, FIXA


sprätta, dra ut resår och sy ihop resår, sy ihop byxa


så där, inget häng!


Owned

Hahahaha! Carl är så ägd!


haha, Carl gör smörgåsar och surar, ääägd!


=P


3 dagar med Carl

Fast man inte kan tro det ibland så har jag en sambo (förutom Tyra då alltså). Carl har varit ledig 3 dagar i rad, alltså hela helgen! Behöver jag säga att det har varit skönt, mysig och trevligt!?

Vi har i alla fall myst, ätit och druckit gott hela helgen. Inte lyft ett finger i onödan och jag har passat på att peta och reta Carl lite extra så han inte glömmer av mig till nästa gång han jobbar. Ja, det var just det. Haha, nu jobbar han bara måndag sedan är han ledig IGEN, tisdag, onsdag och torsdag! YEEY! Ännu mera sovmorgon och ensamma timmar åt mig!

Veckan är redan så gott som uppbokad.

Måndag (idag): Handla, posta saker, städa, tvätt...
Tisdag: Shoppa med Hanna, Kyrkis med Tyra & Carl
Onsdag: Umgås med familjen
Torsdag: Famlijen, Middag med Svenskaflickorna
Fredag: ??
Lördag: ??
Söndag: Carl ledig

Sådär, det är mitt vecko schema hittills.
Nu ska jag klä på Tyra och dra till affären och inhandla lite våtservetter och dvs. saker som saknar hemma.

Tjing!


Carl lagar mat


RSS 2.0