Mmmmm

Husman + tonfisk + kaviar = Tummen upp och jättegott! Inte testat? Gör det!


Lördagen

Vilken utekväll det blev i lördags, riktigt i tonnårsanda vill jag lova... Det vill säga berusad alldeles för tidigt och ingen utgång alls. Nej, krogen var inget alternativ för mig i lördags. Redan vid 22 kände jag att det räckte och gick hem, hem som i hem till mig!

När klockan var runt 22:30 somnade jag på soffan (ja det tillståndet var jag i). Jag tycker varken dagen eller kvällen blev flopp för det. Mina förväntningar var höga och det slog ut på ett riktigt fesltigt vis med mina allra bästa, det hade ju självklart blivit festligare om jag gått ut, men att börja alkoholintaget vid 18-tiden går helt enkelt inte längre. 

Nu längtar jag till den 12:te mars när min 25-årsdag ska firas! Planerna är hemliga och de enda jag i princip vet är vilka jag ska fira den med! 

Förresten fördelen med att gå hem redan vid 22 är att man vaknar tidigt dagen efter och orkar spendera den med sina barn utan att tycka det är jobbigt! 2 alvedon halv 7 så var min dag helt som vanligt!


"är du ledsen mamma?", frågade Tyra mig när jag gick upp i söndags


PARTEEEY

Nu så...

kina penny-lane och ponny!


Hos mommo och besten!

Vi har förresten sovit hos min mamma och pappa inatt. Carl ville vara ensam med en soldat, jo det är sant. Det är ganska bökigt att åka iväg med barn egentligen tycker jag men att komma hit är inte det samma. Här finns iprincip allt barnen behöver.

 

Ikväll är det min kväll. Min första kväll utan barn överhuvudtaget! Carl tyckte det var på tiden att även jag fick "slippa" läggning och ansvar dagen efter. Så idag ska jag lite senare på eftermiddagen lämna av barnen hemma och sedan gå igen! Känns ju hur konstigt som helst men även fruktansvärt skönt!

Ikväll ska jag få vara Anki, bara Anki utan att tänka på att ta ansvar! Jag och mi§n ponny ska börja kvällen hos min mamma och pappa, precis som när jag bodde hemma. Och sedan bär det av ut, och efter det ska jag hit igen... få sova utan att bli väckt och (nästan) hur länge jag vill!

 

Känns ju nästan som att få vara tonnåring igen!

 


Att säga att jag vill lägg mig dö är nog a...

Att säga att jag vill lägg mig dö är nog att ta i, men lite åt det hållet är det faktiskt. Anledningen är mina osynkade barn. Den minsta har börjat vakna tidigare än den stora som ändå vaknar tidigt fortfarande. Det innebär att runt 04:25 börjar min dag med en brakbajs, så att ligga kvar är inte att tänka på. Jag tror knappast inte att detta är en tillfällighet då det faktiskt hänt hela veckan... Tyra var likadan när hon var bebis men hon höll sig lite längre. Nu ligger den lilla och gapar på sin groda bredvid mig i sängen och den stora gör lite av varje. Jag måste bara tillägga att det är tur att jag är så förnuftig som lägger mig i god tid om kvällen, det underlättar en del.


Surgubben

Det finns väl alltid en surgubbe eller surtant i ett hyreshus? Hos oss finns det minsann en gubbe som är riktigt surig!

Lång historia kort: Han har bott här sedan mammutar levde, flyttade ifrån sin lägenhet i januari till en annan i huset. Så alltså har han fortfarande bott här i huset sedan mammutarna gick på jorden. Nu när han flyttat till en annan lägenhet måste han ju självklart också byta förråd, även om han redan har ett förråd (mummelmummel)! Vilket drabbar oss som fick "fel" förråd när vi flyttade in, som tanten innan oss haft i 12 år! Men icke, det gick inte att ha kvar. "Nej, det är ingen ordning alls här i huset..." så nu måste vi byta till vårt "riktiga" förråd som ligger 2 trappor upp från det vi har nu... och som är mer än hälften så stort än det vi har nu!

Det får mig att säga "what the fuck!?". Vi har en 4:a, det är lika med mycket saker... Hur i hela helsingland ska vi kunna ha det lilla pytterörrådet där inte ens våra flyttkartonger kommer att få plats?! Jag ska ta mig ett snack med gubben, surgubben ska få sig en omgång... Han har bergis inte mycket saker heller.

Jag får serriöst hjärnblödning...


Jobb!

Carl ledig och jag ska iväg och jobba.

Nejnej här spenderas det ingen kvalitetstid ihop. Idag ska jag jobba heldag, yeey!


Byrån del 2

Det blir stor skillnad när man oljar in sina möbler, dem får liksom nytt liv! Jag tycker byrån blev (om möjligt) ännu snyggare! Tänk det enda som behövs är lite matolja, och det har ju alla hemma, jättebilligt och giftfritt... ganska ekologiskt till och med!

Eller vad tycker ni? (ja...det syns ju mycket mer i verkligeheten än på bilderna...)


Före


Efter


Före


Efter




Här!

Anonym om I love lamp: vart ligger butiken?

Återbruket har öppet: måndagar 13.00-18.00, onsdagar 13.00-16.00 och torsdagar 13.00-16.00.

Och ligger på Göta, närmare bestämmt på Majorsdagan 5 (i gammla televerkets lokaler, vad jag förstått det som).

Take ta trip or slipp, hahahaha!


Skräp som blir pengar

Jag rensade igenom en byrå som jag mejat ner tomma blöjpåsar i, 16 st låg det i byrån! Jag loggade snabbt in mig på Liberos hemsida och "växlade in" dem till poäng. 1600 poäng fick jag och det räckte till en blöjchek på 50 spänn! Det är bra grejer alltså! Skräp som blir till pengar helt enkelt!


Vi ser på "KlissfoRd"

Det är ovanligt att jag går upp först mitt i veckan. Men igår frågade Carl så fint om jag ville gå upp för han börjar senare idag, visst sa jag. Jag är ovanligt pigg för att klockan bara är strax efter 6, kan ju bero på att jag redan varit vaken närmare 1,5 timma. Lilly började böka runt redan vid halv 5 och det slutade med att hon la en bakbaj. Jag får säkert en sömndimp lagom till Carl går till jobbet... härligt!


Jaja, nu är det som det är. Jag och Tyra kollar på "KlissfoRd" (Cliford) och myser. Undrar vad vi ska göra idag? Jag tyckde det är fruktansvärt svårt att liksom hitta på något med Tyra. Kallt och jävligt är det ute också, så man fryser ju vad man än gör. En sak som är säker är att det ska avverkas 2 maskiner tvätt idag.


I love lamp

Mhmm!

Vi fortsätter vår jackt på snygga begagnade möbler, och idag hittade vi en skitsnygg lampa på Åter i bruk (som har öppet måndagar, onsdagar och torsdagar). 125 riksdaler ville dem ha för lampan, bara! Löjligtbra för en lampa utan en enda repa eller buukla (fast nu har den lyckats få en buckla...mummelmummel...Carl), men det gör inte allt för mycket för den är nere på foten.

Kolla in, snygg va?!


nu ska vi bara hitta en bra plats också.


Koziol

Man kan minsann fynda om man har ögonen öppna. Det hade jag i söndags då jag hittade denna snygga tårtkniv på Emmaus. 20 hela kronor fick jag ge för den, annars kostar den 119:- på favoritsaker.se


Syskonkärlek!

Min sötnosar gillar vekligen varandra. När Tyra väl tar tid till att lugnt prata med Lilly och ha henne i famnen mer än 1 sek så ler dem båda mot varandra och pratar massor. Imorse hade tjejerna en sån stund och som mamma blir man alldeles varm inombords av att se kontakten och kärleken som finns mellan dem.




Byrån

Vad tycks om mitt otroliga fynd för ynka 100:-? Visst det finns en liten skada på men det är inget som stör mig. Hoppas jag får min vilja igenom och vi har den i hallen... kanske kan jag få min ena vägg tapetserad med den (som Carl tycker) allt för dyra tapeten också. Nu ska byrån bara få sig en omgång olja, matolja går hur bra som helst!



något sliten... blir bra efter oljning!


Att få ihop vardagen.

Det är lättare sagt än gjort att få ihop vardagen med barn, jobb och träning. Och där emellan skall man klämma in familj och vänner, hus och hem och även varandra. Varje kväll runt halv 9 när Tyra ligger i sängen och jag är i gränslandet så känner jag bara hur ångesten kommer över mig, vart tog dygnets alla timmar vägen? Jag har inte hunnit jobba lika länge om jag lovat, jag har inte gjort något hemma, jag har inte tränat, jag har inte umgåtts med någon och jag orkar inte umgås med Carl. Han orkar i och för sig inte ungås med mig heller utan vi ligger i var sin soffa och degar tills någon av oss säger "Nu går vi och lägger oss".

Hur får man ihop det? Något gick ju snett när Gud skapade jorden. Dygnet skulle minst behöva 8 timmar till!


Til någon

Hej du som slängde in en kommentar igår!

(Anonym om ang. MVC: det finns ett sätt att bli av med bristnignarna jag blev av med mina. kolla min blogg=O) kram)

Du får gärna lämna din bloggadress...

En doft av trygghet

Det är måndag och jag befinner mig i min ordning hemma hos mina päron. Det har blivit en liten grej jag gör på måndagar. Få egen tid, slippa tänka på hemmets bestyr. Jag oh Lilly kan chilla och bada tillsammans, bara dega helt engelt.

Något som salgit mig det sista är hur gott det luktar att komma hit, hem. Det känns verkligen som hemma här, dem har ju liksom alltid bott här. Hemma hos oss luktar det bara bajs och vitlök...eller stekta fiskpinnar. Ingen av de lukterna är speciellt goda. Men hos mamma och pappa luktar det en blandning mellan kaffe, varmkatt och sött. Lite lagom tantingt och tryggt. Undrar när vi får en så god och hemtrevlig doft hemma.

Nu ska jag ta och avrunda, göra mig ett par smörgåsar och sätta mig i soffan.

min Sture, bästa katten!


Han är jättedöd

För ett tag sedan fick vi ett tillskott till familjen, till fågelfamiljen. En storlom, och som Tyra säger "Han är jättedöd...och jätteglad". Några som är glada är i alla fall jag och Carl. Nu skulle vi bara få oss ett pälsdjur också, eller 2 eller 3...eller....


"Mia hade också kissat..."

Mia är Tyras docka (som var min från början). Hon hade visst kissat på sig imorse så Tyra tvättade henne i handfatet på badrummet. Kan man bli arg för en sån sak även om hon inte får gå in dit själv och klättra på toastolen (vi har haf en del olyckor där inne...). Nej knappast. Bara att spela med och ge Mia en handuk och blöja istället (vi får slänga henne på elementet sen för Mia är hälften gjort av tyg nämligen) och säga att nästa gång kan mamma hjälpa dig.

Visst är det svårt att veta när man ska "skälla" och inte. Det är ju inte konstigt att barn gör saker dem inte får, för ibland får dem ju göra sånt dem egentligen inte får... får får får, nej får får lam!


Sjuk, men sjukt glad!

Jag var inte riktigt beredd på att Lilly faktiskt kunde bli sjuk. I vilket fall så har hon åkt på en rejäl förkylning och jag är skitnervös! Stackars lilla bebisen kan ju inte riktigt allt detta med att andas med munnen i stället för näsan och får flåsa när näsan är som mest snorig, typ som just nu. Vi får ju vara glada att ögat slutat rinna i i alla fall.

Men åter till varför jag är skitnervös. Ett ord och det är; LUNGINFLAMATION! Det är ju viktigt att snoret kommer ut men så små bebisar kräks ju inte direkt upp det och man får ju inte ge dem slemlösande heller. Jag tror ju egentligen inte att det skulle hända men...man tänker ju ändå det värsta av någon anledning.

Nej nu ska vi köra lite koksalt i näsan som vi gör dagarna ut...


Klätterapan

När man lägger sig innan Carl så vet man aldrig vad man vaknar till. Imorse när vi gick upp var det aningen om möblerat i vardagsrummet (ganska trevligt ändå det var länge sedan sist...). Någon som gillade möbleringen lite extra var Tyra som genast fick en klätterplats! Det roliga är ju att hon kan klättra från pallarna upp på soffans armstöd också, hehe...där blev det gaaanska mycket ironi.



Vart är bebisen?

När Tyra var liten så ville jag mest att hon skulle bli stor. Jag njöt inte riktigt av bebistiden med henne, jag ville hellre ha ett barn att "umgås med" än en bebis att "ta hand om". Och att Tyra var så tidig med allt gjorde ju saken bara bättre för det gjorde ju bara att hon blev mer och mer människa, stor flicka. Med Lilly har jag känt tvärtom. Jag skulle helst vilja ha henne som bebis hela livet (kanske inte så illa...). Men tyvärr märker jag att även här tar bebistiden slut...fort!

Nu har mitt lilla äpple lyckats rulla från mage till rygg och tillbaka, håller uppe huvudet länge och vill hellre sitta än ligga.... Hon kan rulla åt båda hållen (höger vänster). Äpplet kom även på att om man är tillräckligt envis så kan man sparka runt sig och "ta sig runt" (när man ligger på mage alltså).

Det går så nedrans fort det här.
("Du kryper nog ganska snart älskling" sa Carl precis. Säker bara för att retas!)



Vi har dansat klart...

För nån helg sedan testade vi på dans med Tyra på gymmet där jag tränar (som jag nämnt tidigare). Hon tyckte det var jättekul men ändå ska vi inte fortsätta.

Anledningen är att det kändes aningen komplicerat och inte så anpassat för 2 åringar. Visst dem lär sig av upprepning men när barnen står och tittat på sin instruktör och ser ut som fågelholkar och det endast är föräldrarna som förljer dansstegen medan barnen dansar eget så... ja ni förstår?

Ändå känner jag att Tyra behöver få göra något nån dag i veckan. Liksom få lite extra stimulans och egen tid med någon av oss. Så vi kom på att vi ska köpa badkort på Stadsparksbadet istället. Det passa nog henne mycket bättre nu än att följa en instruktör.

Så på söndag ska vi införskaffa oss kort och göra sönadgen till en baddag på badhuset!

(Vi gör ett försökk med dans när hon blivit året äldre...)


Sko

Jag kunde inte låta bli!

Klickade hem Katvig skorna jag så länge velat att Tyra ska ha. Toksöta tycker jag, 199:- på bus och rackartyg!
Lilly fick sig också en liten sak. En napphållare, för en senil mamma som jag.


Lilla stora Lilly

Liten blir stor. Så stor så hon blivit för stor för sin del i vagnen, ja alltså sin mjuklift! Herregud, det var vi verkligen inte beredda på. Vi som till och med har den större modellen på "kokong" men ändå så går det inte längre. Konstigt va att rekommendationen för att byta till sittdelen går vid 6 månader men att liggdelen är för liten för en 4 månaders bebis.

Det finns 2 alternativ (egentligen 3). Byta ligg till sitt eller ta bort mjukliften och köra en åkpåse istället. Då blir det problem vad vi än väljer. Det finns inget fullt liggläge på sittdelen, utan vara halvligg (knappt det) och jag tror inte Lillys lilla rygg klarar det än. Och väljer man att ha åkpåse i stället blir det ett himla meck med att få in henne under... jag menar hon är ju ändå inte så stadig än så man bara kan skjuta in henne.

Min braiga vagn är inte alls så bra som jag trodde och hoppats på. Jag tror den kommer komma väl till pass under sommaren men nu då? Vad ska vi göra tills det blir sommar!? Bära Lilly i björnen och ha Tyra i sulkyn? Neejaaee...NEJ! Det bästa hade nog ändå varit alternativ 3, att köpa ny vagn. Byta denna till en riktigt syskonvagn i stället...

Vi får väl se, den jag vill ha kostar ändå ca 7 tusen pengar begagnad...


lite dåligt liggläge, eller vad säger ni?
klarar en 4 månaders detta lutet i upp till 3-4 timmar?


Få jobba...

Jag har varit hemma i över 2 år. Så att jag längtar efter att jobba och det vuxna sociala livet kanske ni förstår? 

Nu är det ju så att jag inte rikigt än kan gå till något jobb och jobba heltid, av många anledningar. Den största är nog ändå att Carl skulle få lägsta SGI från F-kassan och det skulle vi helt enkelt inte klara oss på. Så i praktiken så skulle jag kunna börja jobba när Carl jobbat 6 månader i Sverige, vilket är efter april ut.

Många kanske höjer på ögonbrynen och tycker att det är tidigt att börja jobba när man har en så liten hemma. Men jag är väl en av dem som skulle vilja ha mer jämnställdhet. Jag menar kan kvinnan så kan väl mannen vara hemma? Varför skulle Carl vara sämre på att vara hemma med barn än jag?

Hur vi ska göra vet vi egentligen inte än. Och så länge får jag nöja mig med att jobba nån timma hit och dit på eftermiddagarna när Carl kommer hem. Egentligen skulle jag kunna jobba 50%, för Carl har en anställning på det själv. Men jobbar Carl ganska mycket över sitt schema så jag har tyvärr inte de där 50 procenten tillhanda, utan snarare 10 % kanske? Hoppas bara företaget orkar "vänta" på mig ett tag till, för jag behövs egentligen nu. Hoppas verkligen inte att denna chansen försvinner från mig också, men tyvärr är det väl så att jag ser hur den glider iväg.


jobbajobbajobba


Vi har lov, riktigt skönt. Men så är det j...

Vi har lov, riktigt skönt. Men så är det ju bara början av veckan också. Magsjuka norpade våra planer idag så nu får vi planera annat. Jag skulle vilja åka på "utflykt" eller besök i veckan men alla jag känner jobbar. Vi får väl se helt enkelt. Just nu kollar vi på my little ponny som så många andra mornar. Tjejerna ligger och biter på varsin bit ring. Jo, självklart skulle Tyra ha en om Lilly hade. Hon tog en av Lillys och sa "- den är Tyras nu, Tyra fått den av Lilly". Okej sa jag, det är ju ingen idé att lägga sig i deras uppdelningar. Nu ska det sövas bebis.


Klockan 4 tog Lilly sin morgon. Då började...

Klockan 4 tog Lilly sin morgon. Då började även Tyra gråta inne i sitt rum. Jag trodde att tag att dagen idag skulle starta på riktigt men som tur var somnade Tyra om utan att jag ens behövde gå in till henne och Lilly somnade om 1 timma senare och jag somnade om lagom till att Tyra vaknade sitt riktika vakna, halv 6. Gäsp! Carl gick upp och jag bredde ut mig i sängen och tog steget in i en annan värld när jag hör ett riktigt blöjbrak långt borta. Men det var inte långt borta, det var precis bredvid. Efter det kunde ingen somna om. Jag ljuger jag kunde men det blev det inget av. Att svarta dagen kl 4 är mindre kul men jag kan ju trösta mig med att jag ändå fått "sova" många timmar i natt, 7 närmare bestämt. Inte illa pinkat. Nu skulle jag vilja följa med Lilly in till drömmarnasland men det är svårt när man har en annan tjej som galoperar runt och leker ponny. Sova står sist på hennes att göra lista.


Då kom "helvetet" igen

Usch! Undrar vad som håller på att hända i min kropp. Illamående, värk i magen, dålig mage och svimmig känsla. Det känns precis som i början av en graviditet (och nojig som jag är gick jag till apoteket och inhandlade ett test, och som tur var det neg!). Rikgtigt kass känner jag mig med andra ord. Jag menar det är ju inte varje dag man känner att man håller på att svimma flera gånger...och kräkas.

För lite mat och vatten kan ju vara ett alternativ och ett annat kan ju vara att bläää, mensen är på väg. Om jag längtat? Nej inte direkt! Usch, det förvånar mig inte om det är det som håller på att komma igång för jag känner mig så där svullen och trött också (och antagligen PMS:ig om man frågar Carl).

Fast jag får ju hellre tillbaka "hetvetet" istället för att få magsjukan som går på Tyras avdelning.


Småpotatis

Där sitter vi i våra stugor och pratar med varandra om hur de andra har det, hur de andra gör och hur löjliga dem är. Sånna är inte vi! Absolut inte

Men bara så ni vet är vi och ni precis likadana som de andra, som oss, om inte värre!


15 år och pop


Jag och äpplet

Idag gick jag och Lilly till mina föräldrar efter vi lämnat Tyra. Jag hade planerat att jag skulle bada och skämma bort mig själv med massor av egen tid medan Lilly ändå sov. Liksom bli så där exra fräsch, fila fötter, raka ben och inpackning i håret utan att en hel familj hänger på handtaget. Men så kom jag på att jag ska träna senare idag så jag sket i det. Jag vill helst inte duscha mer än en gång om dagen.

Istället blev det ett bad med Lilly. Det var 3 veckor sedan sist vi badade ihop så det var på tiden. Jag älskar att bada med mina barn, det är nackdelen med att inte ha badkar (eller plats för det...men jag har ju hellre tvättmaskin än badkar alla dagar i veckan!). Lilly njöt och det gjorde jag också. Ensamtid med barnen måste man verkligen ta vara på. Det blir lätt att jag bort prioriterar Lilly lite för Tyra inte ska bli svartis när det bara är jag och ungarna. Men nu går snart inte det heller för Lilly börjar vara med på ett helt annat vis och man märker att pytte-bebis stadiet börjar försvinna, tyvärr!


" - Ta ingen skit", Grynet.


Skojsigt värre

Vi (jag och barnen) har sovit hos mina föräldrar i natt för Carl har haft folk hemma (man får visst inte vara hemma då...??). I vilket fall så är mina föräldrar i stugan och det är endast min lillebror hemma. Han höll ställningarna igår med Tyra ända tills hon gick och la sig. Han är minst sagt en bra barnvakt! Bättre än de flesta i Tyras närhet faktiskt, han tar plats nummer 2 helt klart och pappa tar plats nummer 1! Snart kan han säker ha henne själv en kväll, om han vågar.

I julklapp fick min lillebror en laptop, en sån med webkamera i. Det är ju inte direkt något nytt men för en sån som mig som inte har det är det fruktansvärt roligt!

haha, så perverst!


HAHAHA! Jag är ganska lättroad faktiskt. Snart ska jag ringa Carl som påstår att han ska vara pigg idag och det hoppas jag verkligen! För jag och Tyra ska på dans. Hon ska få testa på något om heter Absolut Show Kidz som finns på gymmet där jag tränar, Studio Aktiv. Ja, jag tränar men det är ett helt annat blogginlägg! I hennes grupp är det barn från 2-4 år och man ska helt enkelt dansa och ha kul. Hoppas hon gillar det!


Är det inte den ena ungen som gnäller så ä...

dsc00167 (MMS)

Är det inte den ena ungen som gnäller så är det den andra! Lilly vill inte sova, vara vaken eller äta. Vad är det då? Tyra sitter och fikar lite och kikar på my little ponny, en av hennes nya favvos.


Min lördag

Lördagen blev jättemysig. God mat och trevligt sällskap vad kan gå fel? 3 rätters bjöds det på hemma hos mig och det var både jag och Carl som hade lagat mat. Till förrät blev det rucolasoppa med (en generös sked!) löjrom, till varmrätt blev det en räkpasta och efterrätt blev en jättegod italiensk chockladglass (köpt!) och jordgubbsås. Goda grejer till glada tjejer!

Utekvällen blev väl inte som planerat, vakten nekade mina vänner att komma in så jag valde at gå ut (jag ville ju inte stå själv och dansa direkt.) Så vi flängde runt ett tag med i orkade inte stå och köa någonstans (nackdelen med att gå ut en lönehelg är kööööööerna!) så vi tog oss till Vimmel där man alltid kommer in utan problem (alltså kö!). Hemma i tid var jag också, Carl messade och sa att det kanske var bäst för Lilly inte funnit någon ro direkt (hon fick 3 månaders sprutan i fredags, kikig tjej forfarande!). När jag runt kvart över 1 trillade in i lägenheten sov både Lilly och Carl som stockar! Ingen fara för mig, jag var ganska pigg och go dagen efter.


"förfests" mamman


såklart barnen får vara med!


mina fina tvillingar


Tyra satt och käkare middag med oss =)


räkpastan, tokigt god!


killarna vi var på förfest hos bodde mitt i stan
här sitter vi och kikar ut över torget, jag vill också bo där!



jag och jenni innan utgång


RSS 2.0