Trötthet och sömn, så intressant!

Jag slår vad om att vi inte är den enda barnfamiljen som tycker det är jävligt onödigt att ställaom klockan. Barnen är ju som vrak redan tidigkväll, alltså innan bolibompa och det börjar klockan 6! Och så vet man att man måste hålla ungarna uppe i alla fall till minst halv 7 bara för att dem inte ska gå upp mitt i natten och tro att det är morgon. Puh! Tröttsamt minst sagt!  Vi som har så bra sovrutiner. Ungarna är i säng och sover runt halv 7-7 och går upp mellan halv 7 och halv 8. Tänk att en nedrans timma kan göra så mycket. Man får trösta sig med att det bara brukar hålla i en vecka eller så.

I två dagar nu har Tyra blandat skratt med gråt och hysteriska anfall i 30 min runt halv 6-6. Hon är så otroligt trött så hon varken vet ut eller in, stackarn. Jag kan verkligen förstå henne, för ibland känner jag det samma. Som i dag, som i detta nu. I natt var Lilly gnölig i 3 timmar (jippi, tänder på G!), I 3 TIMMAR! Hon somnade hos oss för ovanlighetens skull men tyvärr kunde hon inte ligga stilla och sparkades och slogs, det blev egna sängen efter 40 minuters misshandel av mig. Så vid 4 tiden kunde jag somna för natten, igen. Ni förstår varför jag är trött?



Kalaset

Här ska ni få er en liten dos av 1års kalas. Barnen skötte sig exemplariskt (antagligen för att bestefar höll i tyglarna) och de var helt utslagna när kvällen kom. Lilly den den lilla nazin blev helt tokig när man skulle ta de öppnade paketen ifrån henne och ge henne ett nytt. Usch! en försmak på hur jul kommer att bli...

Tack alla som ni fina som kom och tack för alla fina presenter, helt lagom för en 1 åring. Tror hon kan greppa det mesta hon fått. Okej inte smyckerna men dem kommer hon uppskatta om några år.

Och ni som inte kom, haha, ni missade Carl supergoda smörgåstårta och min löjligtgoda barnkalas-tårta!









Pumpa!

Jag ääälskar lunchträning! Idag hängde jag på på A och J´s hårda ben/rump pass. Okej, jag tar ju inte hälften så mycket i vikter som dem, men jag kämpar på med mitt eget och det är ju det som är huvudsaken! Jag känner redan nu att min rumpa kommer att vara död imorgon, och ännu dödare på onsdag!


Soffpotatisar

Jag är inte tjejen som tackar nej till fest och absolut inte maskerad, men idag känns det helt fel. Det är "den där" veckan nu och enda sedan spiralen... nej ni vill inte ens höra. Jag förstår nu varför min mamma gnällt i 15 år. Så, som ni förstår blir jag hemma ikväll, med en mer än nöjd sambo. Han knallade till och med iväg och köpte 2 sorters chips, dip och 2 folköl. Det ni!

Ha en fin kväll, det ska jag ha (även om jag kommer sura lite för att det inte blev maskerad för mig...)



men ser det inte ut som en vagina då eller...?


Något eget

Igår fick jag och Carl lite ryck och bestämmde oss (efter jag tjatat lite...) för att göra iordning vår lilla (tråkiga och fula) toalett till en barntoa, till Tyras egna toa. Gissa om det blev bra? Och om Tyra är nöjd? Vi alla är tok-nöjda! Nu ska vi bara införskaffa oss lite saker som matta, pall och ev. en liten tvättkorg.






Kaninen


Äääntligen funkar den fina kaninlampan igen!


Pigg som en mört!

Jesus! Jag har sovit 7,5 timma i natt! Helt otroligt, jag tackar min ungar så mycket för det, för idag behövs verkligen en utvilad mamma. Det vankas nämligen kalas hos oss. Carl är i full gång med att sätta ihop smörgåstårtan, och jag tar en paus medan barnen leker så fint (och stökar ner allt jag städat, suck...).

Snart är det min tur att stå i köket. Jag ska montera en tårta och diska. Det finfina jobbet får jag...disken. Jag kan inte riktigt släppa att jag sovit så bra i natt, det känns så nedrans bra att jag fått mersmak. Sööömn! Bara en gång gick jag upp i natt till Lilly och gav henne flaskan, men det gjorde jag nästan i sömnen. Synd bara att jag inte ser så utvilad ut som jag känner mig, det är nog dags att snygga till sig snart.

Förresten, vi har Veronica Maggio race här. Det är 3dje gången skivan rullar nu... "Jag vill lyssna på Verjoooonika Madjjo!!" Bäst att göra som hon säger, idag vill vi inte ha onödigt tjaffs. Bara ett förresten till, det är väldigt roligt när ens 3 åring sjunger saker som "jag är för full, du är för ung...", haha! Hon kan banne mig varenda låt den ungen.


Pankakstårta och jordgubbsbubbelsaft



Så här såg det ut igår när vi firade minstingen i familjen. Carl och Tyra hade slängt ihop en jättefin pankakstårta och Lilly fick 2 små paket. Ett av mig och Carl, det andra av Tyra.

Tyra hade noga valt presenten till Lilly, en mjukiskatt. Man riktigt såg avundsjukan i hennes små ögon och hon var jätteivrig och ville själv öppna pakenten som Lilly fick. Inte lätt att vara liten och tycka att paket är det roligaste som finns... Jaja, tjejerna har de mesta sakerna ihop ändå, men vi har gjor det klart för Tyra att Lillys saker är Lillys saker och vill hon ha dem, så har hon första tjing. Av mig och Carl fick Lilly bokstäver till sin dörr. Av oss ska hon också få sitt rum inrett och fixat.

Förövrigt tyckte Lilly att pankakstårta var pyton (jag som skrev att hon åt allt..). Hon kräktes nästan, jisses!

En bra grej!

klicka på bilden så kommer ni till sidan


Lilly Viola 1år



Tänk att världens finaste Lilly blir 1 år idag. Just nu för 1 år sedan kom jag hem till mina föräldrar efter att ha lämnat Tyra på förskolan. Jag facebookade och messade förbrilt med folk om tips på hur jag kunde underlätta hela värkarbetet när det skulle sätta igång på riktigt, och om detta verkligen äntligen hände på riktigt! Alla ni fina som hjälpte till, tack! Alla tips ni gav stärkte mig och fick (jag lovar!) allt att gå så himla smidigt! Här kan ni läsa mina förlossningsberättelse.

Min lillalilla tjej är officiellt ingen bebis. Hon är en liten flicka nu. 1 år känns ändå som gränsen för barn och bebis. En lite magisk ålder. Nu får hon gör vissa saker som, använda vanlig nässpray och hon får äta saker som gurka, sallad och honung. Konstigt att en viss ålder avgör så mycket saker.

Lilly är det riktigt busfrö som älskar att gosa i famnen. Hon är generös med pussar och kramar. Hon går överallt, och tjoar och pratar massor. Hon är bestämd som i i norden, och blir riktigt stött när hon inte får som hon vill. Lilly är ett litet matvrak om tiden är rätt. Hon äter allt, tillskillnad från sin syster. Lilly vet hur katten, hunden och bilden låter. Hon har börjat dansa massor när hon hör musik eller om man sjunger. Det händer små saker hela tiden i hennes utveckling, och det är så kul att se henne bli en liten flicka.

Även om hon inte längre räknas som bebis kommer jag behålla henne där ett tag till. Jag orkar inte hela proceduren med att sluta natt äta. Det tar för mycket på krafterna, så vi kan lika gärna ha det så ett tag till. Hela nätter kommer tillslut...

Work it!


Det var meningen att detta skulle bli en sån där snygg och sportig hoppbild. Ja som ni ser blev det snarare ett platt fall! Idag fick vi oss i alla fall ett set snygga träningskläder på jobbet. Ett par brallor och 2 linnen. Jag niger och tacka så mycket, för nya träningskläder var precis vad jag behövde! Kan även tillägga att dem är jättesköna och väldigt storleksenliga, och plånboksvänliga också!


klicka på bilden så kommer du till nellys egna sportmärke!


Julklappar

Hur gör ni med julklappar till era barn (om ni har några)? Vi hos oss har bestämt att vi bara ska köpa en julklapp till var och en. Det känns ganska snålt men samtidigt vet vi ju att dem kommer få määängder med leksaker från annat håll. Redan förra året kändes det alldeles för mycket för Tyra. Hon har liksom inte lek med vissa av sakerna mer än 4-5 ggr och det är snart 1 år sedan hon fick dem!

Till Tyra som har sina Pippi och utklädnings-tokiga dagar har vi bestämt oss för en Pippi-maskeraddräkt och tillbehör. Det kommer ju gå på en slant ändå, men det fina med mitt jobb är att jag har lite rabatt på Lekmer så självklart kommer jag beställa hela paketet där ifrån (om det är någon mer som ska beställa pippidräkt så har den 6% rabatt för alla just nu... lite kan göra mycket i julklappstider). Till Lilly har vi ingen susning, men det kommer väl snart.

vaaa, skulle väl klä henne finemang!


Plötsligt blev midjan liten

Saaakta som ett litet frö förvandlas till en blomma, lika sakta går det för mina siffror på vågen att förvandlas. Men jag ska inte gnälla, för dem gör ju just det jag vill, förvandlas, ändras och blir lägre!

Igår när jag gjorde lite intima grejer på MVC så passade jag på att ställa mig på vågen som jag vägt mig på så många gånger förut. Med kläder på hade jag gått ner 4,1kg. Ja så självklart drog jag av lite extra för mina jeans, t-shirt och kavaj och rundade av det till 4,5 kg. Nästan 5 kg! Inte så illa pinkat om man tänker på att jag inte alls tränar så mycket som... hosthost jag borde. Och hosthost igen, haft unnardagar utan dess like!

Lite glad och lite besviken, det är bra! Besvikelse ser jag som något bra helt enkelt, alla borde vara lite mer besvikna på sina kroppar då kanske alla hade gjort något bra av det hela i stället för att gnälla? Det ger en bara mer motivation att fortsätta helt enkelt!

Jag fortsätter kika lite på vad idealet för mig kanske skulle kunna se ut som, och tycker detta är något bra att sträva efter. Slimmat men kvinnligt!


Lätt, gott och snyggt!


Till 4 portioner soppa behövs:
1 tsk rapsolja
1 lök
600 gram gröna frysta ärtor
4 dl  vatten
2 dl minifraiche
riven pepparrot (efter smak)
salt & peppar
1 grönsaksbuljongtärning
så mycket räkor man önskar (ev. dill)

Tillagning

1. Hacka löken och fräs den mjuk i rapsolja utan att den tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, ärter. Låt koka 8 minuter.

2. Mixa soppan slät och minifraichen och smaksätt med peppar. Späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens, tillsätt riven pepparrot. Servera med räkor, lite mer riven pepparot och dill.

Och för nytton:

Näringsvärde per portion:
Kcal: ca 280

X Q SE MOÀ

Ursäkta min franska.... Men fan vad trött jag är på den eviga förkylning som hänger hemma hos oss! Jag tröttnade till den milda grad att jag i 2 dagar tvättat all 60 tvätt i 90 grader!

Jag har varit dålig i snart 2 veckor och i söndags fick jag nog! Jag stannade hemma från jobbet både måndag och tisdag för att få en chans att kurera mig ordentligt från halsont, dunkande öron och feber. Jo tack, det funkade, men lagom till att jag är (nästan) helt återställ så har barnen över en natt börjat snora, igen! Heja det gröna och gula som rinner ut ur deras näsor. Det ser så härligt ut när det torkas in i snorrännorna, eller slickas upp eller kletas i hela ansiktet!

Och i följd med detta kommer ju Carl bli sjuk, och sedan jag igen, och barnen och... Den ondacirklen helt enkelt. Fy fan!

sjukbebis med pappa


Friday in love!

Skål, det är fredag! Helgen vankas men det betyder ingen vila för mig, snarare tvärtom. Jag är fullbokad 3 helger framåt. Det känns både skönt och jobbigt att ha allt planerat. Denna helgen blir det städ på Tyras skola, sedan kalas för min syssling och på kvällen ska vi ha middag hemma. Hör och häpna dubbeldate! På söndag ska jag jobba och sen, sen ska jag ta det lugnt!



Lagom till barnbidraget

Till dig i Borås (tror det bara gäller Borås...?) som inte vet vad barnbidraget ska gå till:

Polarn o Pyret

Köp skaljacka och få vindfleece!

Imorgon, torsdagen den 20 oktober, öppnar vi redan kl. 8 och erbjuder alla som köper en skaljacka en vindfleece på köpet! Du kan också passa på att handla utvalda skalbyxor till 30 % rabatt.

Dessutom bjuder vi på kaffe och fralla mellan kl. 8 - 10!

Varmt välkommen!

Erbjudandet gäller 20-23 oktober 2011 på ordinarie pris så långt lagret räcker.

 

Mina kids har redan både skaljacka och vindfleece, som de kan ha lååångt ut på vårkanten, tacksamma i storlekarna så det är lika bra att passa på!


Mina lördagsplaner gick åt skogen!

Jag hade planerat att slumra på soffan medan Lilly sov sitt sov för dagen, Tyra kikade på Lotta på bråkmakargatan och Carl är i väg i GBG och hämtar ett vitrinskåp vi fått. Men nej, av någon anledning så ska Lilly inte sova, hon som veklingen alltid sover vid denna tiden, skit! Det är visst roligare att gå runt och gnälla, kasta saker i golvet och lägga sig på katten. Kalla mig korkad men jag hade i alla fall föredragit att sova! (nu står hon och skiter... kanske svårt att somna när man har världens hårdaste bajskorv som ska ut... ser ut så i alla fall)

Förresten så gillar jag egentligen inte att Tyra tittar på Lotta. Hon har liksom blivit Lotta efter det. Fast samtidigt så blir hon lite som alla, typ som nu. Nu ligger hon och bajsar på golvet, bara för att Lilly gör det. "Jag gillar att ha bajs i min blöja" säger hon. Men bara så ni vet så har hon ingen blöja och bajsar inte på sig för hon är pottad och klar, nr 1 och 2 i pottan eller toan!

Nej gott folk, nu ska jag göra ett ryck här. Byta blöja, lägga bebis (igen), byta film till Pippi och få på mig kläder. Klockan är snart 11 och jag går fortfarande runt i trosor och Carl ner snorade T-shirt som låg närmast sägen i morse.


Tyra på Bråkmakargatan


Inte som igår

Jesus. Jag är gammal, trött och helt slutkörd. Jag kan inte påstå att Ella uttnyttja det igår, men det blev alldeles för mycket. Ingen utgång, jag åkte hem. Antar att det blir så efter en vecka med jobb, barn och vakna nätter. Det positiva med en tidig hemgång är att man är pigg dagen efter. Det är bra, speciellt när det är man själv som ska upp på morgonen!

Mer saker som är bra är att barnen under håller sig själva. Lilly leker med klistermärken och Tyra pusslar. Och en annan sak, det fanns bubblat vatten i kylen! Undrar om det var färdig bubblat åt mig?

snygg var jag igår i all fall

 

idag? lite sliten...


Tar till flaskan ikväll...

Jag ska till Ellzor, vi får se vad som händer. Ingen hård kväll i alla fall, jag ska jobba imorgon.


I väskan

Hur det det ut när ni tömmer ut era väskor? Så här ser min jobbväskas innehåll ut.


Oftast ligger det en frukt bland sakerna också, som jag alltid har med mig men aldrig orkar äta (nån tampong och ett läppstift brukar också hitta dit). Och nej, jag har inte med mig massor av smink, tvål och stylingprodukter till jobbet, allt sånt finns där! De sakerna är en liten bonus med jobbet, prover! Fanns hur mycket som helst att plocka på sig idag men... jag skämdes efter dessa sakerna och kände att andra kanske också ville testa lite nytt, haha!

Lite bra att ha saker! Ska redan ikväll kleta i Foxy Curls från TIGI i håret och se om jag får nån ordning på mitt tok-krulliga hår!

Sko for jo?

En höstsko som gärna får bo hos mig, skulle nog vilja påstå att jag behöver dem...

klicka på skon, och shoppa!


Motivation

Jag får ändå lite ångest för att vardagen kommer emellan när jag egentligen skulle vilja vara på gymmet. Jag funderar på att börja träna på luncher istället...eller inte istället men, också. Så här ser det ut hos mig ibland när jag inte haft tid att besöka gymmet...


Nästa löning ska jag nog köpa mig ett sett från Rusta som kan vara bra att ha, och det var inte så fasligt dyrt heller. Sen tror jag till och med att jag kan få med Carl på det, han vägrar av någon anleding att börja träna... Jag menar, har jag fått med honom på att gå ner i vikt så får jag nog med honom på hemmaträning också. Haha, när vi bodde i Oslo fick jag honom till och med att ligga på golvet och köra pilates med mig!

199:- på Rusta

 

man måste hålla sig motiverad, på ett år kan det hända mycket!


Lilly & förskolan...

Jaaaaa, Lilly har fått plats på förskolan från och med Januari. Det känns bra, jättebra till och med!


Jag ylar en stund

Är det fullmåne idag? Tycker att det varit det i 3 dagar nu! Vid klockan 2 i natt fick jag somna igår, jippi! Vaknade vid 4 igen... välling dax för Lilly och klockan 6 när Tyra kom in. 4 timmar mer eller mindre... snarare mindre, fick jag sova inatt. Allt medan Carl somnade som en sten och mummlade lite om fisken och lampan i sömnen. Jag hoppas på att sovandet går bättre idag. Jag har i min egna lilla fantasi tänkt att det kanske är fullmånen som fått Lilly in i någon konstigt rytm, för visst är det så att det kan påverka oss? Men nu när liksom det är 3:dje dagen det är fullmåne så... Ja, det är ju liksom inte ens fullmåe i 3 dagar... Jag är trött på att vara vaken på natten!

Nu babblar jag. Bättre att säga godnatt, för jag behöver vekligen sova!

yyyyyyla!


Jippi. Lilly har bara tjoat 1 timma nu... ...

Jippi. Lilly har bara tjoat 1 timma nu... Bara typ 2 kvar tills hon somnar. Ännu bättre, hon har väckt Tyra med. Jippi igen, det händer aldrig annars... Förstår ni att hon låter mycket då? Tur att Tyra är van vid sin systers ljud och kan somna om. Vad gör andra när det är så här? Jag vägrar att gå upp med henne. Sånt betedde skulle jag aldrig uppmuntra. Sova det gör man på natten inget annat! Hoppas den envisa skitungen somnar nuuuu! Fast det låter inte så...


De små ljuden...

Jag vet inte. Kanske irriterar jag mig i onödan, stressar inför nattens jakt på sömn, på många timmars sammanhängande sömn. Men jag kan inte låtabli att tycka att det är irriterande när det kommer hem en salongsberusad karl, som ska envisas med att göra massor med onödida ljud under barnens mest kritiska timmar. Varför laga mat mitt i natten? Ät en macka istället!

Det är så att Lilly kan envisas med att hålla låda i upp till 4 timmar! Inget skämt! Då är det i och för sig inte bara grin och skrik, utan prat också, men ändå! Hon är trött men kan inte somna och ligga brevid mig eller Carl funkar veeerkligen inte heller, den damen sover ensam, så är det bara! Och när dessa nätter är (händer ju väldigt sällan i och för sig...) så sover Carl som en döing, och jag ligger vaken som är den första som vaknar på morgonen också och ska jobba. Ju mer jag tänker på det desto argare blir jag....! Sov unge sov!

Det är ju inte självaste salongsberusandet jag stör mig på, visst ska karln få träffa gamlal vänner som bjussar på en go kväll. Men ljuuudet som kommer med detta, inte OK. Inte ok för en anledning till, jag kan inte heller sova (kom jag på nu!).

Klubba ner honom nästa, hejdå. Hörs vi inte i morgon sitter jag väl i fängelse...(undrar om jag får sova där?)


Nu börjar sjukcirkusen

Jag vet inte om jag tagit upp något att Tyra var sjuk konstant i ca 10 månader från förra året till detta. Efter 5 läkarbesök, var av det sista nu i Augusti, fick vi svaret, det var en jävligt lång förkylning. Kan ni tänka er, förkyld i 10 månader. Självklart var det inte hosta, slem, nysningar och mängder av snor i 10 månader. Men konstant snuva blandat med hosta i perioder, även feber och förhöjd temp var 3:dje veckan. Jisses! Jag visste inte att det var möjligt att man kunde vara förkyld så länge, men småbarn kan visst det. Konstigt att det skulle ta oss 1 år och en special läkare innan vi fick reda på det...

Varför tar jag upp detta då? Det känns som vi är där igen. Förra veckan var Tyra frisk, nu hostar hon ingen, snoret rinner och hon känns lite så där...grinig. Även Lillys snor har börjat rinna igen och hon låter lite rosslig i bröstet. Det gäller att bunkra upp med näsdukar (som mamma gjorde åt oss förra året, till detta, haha jag tror hon köpte över 50 storpack åt oss...), alvedon och slemlösande. Tyra har även flytande bricanyl och en inhalator.

Bläää, undrar hur många gånger jag kommer att vara sjuk denna period? Jag menar ska vi ha det hemma varannan vecka så kommer jag väl få det lika ofta jag med, jippi!

(jag vill inte ens tänka på atta hääärliga nätter som detta får med sig...)

jag myser med Lisa, den enda som inte är fysisktsjuk...

ja hon är lite psyksjuk



Acne på plats!

MEN! Fööör många veckor utan riktigt träning. Förkylningen satte stopp för mig i måndags och idag så ville en envis huvudvärk inte ge med sig... (det bultar fortfarande)! Men imorgon, imorgon ska jag banne mig till gymmet. Halsen säger att det är OK, så nu får kroppen bara ta det för vad det är.

Men lite bra går det ändå. I och med att jag äter för att gå ner i vikt så kryper det sakta fram (även om unnarskorna är på när det är helg, ingen överdrift dock). Lika lös som vanlig är jag, med i alla fall något smalare. 1 av 3 par byxor kan jag tänka mig att anväda ute bland folk. YES, känns lite som en seger att kunna sitta i dem utan att se alldeles för fläskig ut, ja för att knäppa dem har jag kunna göra ett tag. Man vill ju gärna inte stå en hel dag, man vill ju kunna sitta också... utan att se ut som en tjockis i försmå kläder.


Så kul!

Alltså, jag bara älskar den!


Ovaxat

I söndags var vi i Knalleland och kikade lite, mest för att ha något att göra. Efter att ha traskat runt en stund ville Tyra gärna gå in på Partaj (en "skojaffär", finns väl överallt?) och kika. Det förstår väl jag, butiken är ju proppad med olika saker i massor med färger. Efter att ha gått runt en stund gick hon fram till något hon sneglat på ett tag, en mustasch.

"- Mamma, får jag köpa den?"


Det fick hon.

Lilly äter sopor på mogonkvisten

Morgon. Jag är sjuk, kul! Pigga och utvilade barn = glada barn = glad mamma. Käner mig till och med ganska utvilad, till 7 fick jag sova! Jippiiii (mummelmummel, förra helgen när Carl var iväg med barnen vaknade Lilly klockan 9 och han fick väcka Tyra halv 10! Till och med jag som var ensam gick upptidigare! Efter den helgen bestämmde jag mig för att flytta till Jönköping!)

Nu blir det frulle för oss, det ser ut som att det bli en fin dag (om Lilly inte bli matförgiftad, hon kom nyss tuggandes på en dammig gammalköttbit hon hittat i soptunnan!) så vi ska ta oss ut till någon fin lekpark.


tyyyyyysta!

Det är så jävla lyhört här! Hur länge låter folk sina ungar vara vakna? Och hur länge orkar man öppna och stänga samma jävla gnissliga dörr? Varför skäller hunden så jävla mycket, sägt till den! Och varför springer folk i trapphuset och gapar!? Nu ska det väl bara börja spelas afrikanska trummor också... som förra sommaren nörjag bodde här.


Lugn kväll

Vad händer? Är det min tur att åka på denna nedrans förkylning som hela familjen haft? Trodde jag hade klarat mig med 3 dagars feber för 2 veckor sedan men... nu känns det inte så längre. Näsan är täppt och rinner på samma gång. Halsen är ömm, huvudet bultar och kroppen trött. Jag hoppas just att det bara är tröttheten som yttrar sig på ett jävligt otrevligt vis, för vem har tid att vara sjuk!?

Kvällen blev inte som jag förutspådde, faktiskt tvärtom. Visst barnen somnade sent, men de har varit snälla som små lamm hela kvällen. Det tackar jag för. Nu ska jag se om jag kan slänga ihop något ätbart hos mina föräldrar. Dem är i stugan och har tagit med sig den mesta maten... smart av mig och tänka på det.


Fredagsmys


vi chipsar


Fredag med barnen

Ikväll får inte jag och mina barn vara hemma. Carl ska ha sin älskare hos sig, ja ni läste rätt sin älskare. Och ni som förljt bloggen kanske minns att detta inte är något ovanligt. Ungefär varannan månad kommer han hit och vill sniffa Carl i nacken.

Jag och barnen förvinner till mina föräldrar. Där ska det badas, bråkas och fredagsmysas. Hoppas att Lilly vill somna tidigt så jag kan få lite ensamtid med Tyra. Jag ser det framför mig. En liten skål med chips i mamma och pappas säng framför en film, mysigt eller vad? Men så kommer det knappast bli. Det kommer snarare sluta i att Tyra tappar tålamodet för hon inte orkar vänta på att jag ska lägga Lilly och jag kommer bli arg för att hon inte lyssnar. Då kommer Tyra skrika och jag bli arg för Tyra gapar och Lilly inte kommer kunna somna. Det kommer sluta med att båda kommer få lägga sig och jag sitter och surar i mina föräldrars kök...

busig bebis



Lillys skills

Jag läser ju en del bloggar, och en av dem har jag följt i över 3 år. Det är en av mina absoluta favoriter. Tyvärr har hon låst bloggen, så alla får inte läsa. Men i ett nyligen publiserat inlägg hade hon beskrivit sin 1 åriga dotter på följande vis;

Överlag är hon otroligt enkel, positiv och förnöjdsam. Hon är en sån där tjej som spelar på sin charm för att ta sig fram här i livet. För en tillsägelse biter inte på -----. Nej, då ler hon, skrattar eller ser så jäkla busig ut så att det inte går att säga till henne. Sen har hon sina små egenheter som är så typiskt henne. Hon ska alltid ha en fot på bordet när hon äter. Allt kladd hon hittar kletar hon ut i håret. Hon brukar dra ihop ansiktet till en ofantligt söt min och blåsa in och ut med näsan.

Hon är så duktig på att skriva och beskriva saker och när jag läste detta kändes det precis som hon beskrivit min Lilly! Exakt sån är hon. Så himla bra skrivet, jag hade aldigt funat få ihop det så. Synd att ni alla inte kan ta del av hennes smarta, varma och inteligenta inlägg, för där finns vekligen något för alla.

Nu när ni fått veta hur Lilly är så kan jag även berätta lite om hennes skills. Hon kan säga mamma, pappa, tittä (titta), tat-tat (tacktack), ej (hej), tade (Tyra) och bappa (klappa) och massor med egen goja som vi inte riktigt hajat än. Lilly går överallt, och springer!?. Hon har börjar klättra upp på lägre möbler, men har inte rikigt fattat grejen med att komma ner.

Hon är duktig på att bygga torn, och det är väl hennes fvorit lek... eller ja "tacktack"-leken är också väldigt rolig. Hon "klär på sig själv", alltså hon lägger allt som är kläder på sig själv. Hon kan "kissa" på katten (tsssstsss). Lilly vet vilka alla är i familjen. Hon har precis börjar äta själv med sked, och det går bra! Det som inte kommer in med sked i munnen fixar hon med handen. Lilly tar nappflaskan själv på natten vilket gör att hon fixar matningen själv och somnar om på egenhand när hon är klar oså kan hon pussas, kramas och vinka. 

Ja, mycket kan hon min lilla ligist. Jag är glad att det går lite trögare med henne än med Tyra. Det känns som man har lite mer tid, den går inte fullt så fort fast hon snart är hela 1 år



Småfolk till små folk

Nej! Det blev ingen Kittymössa, jag vet att den hade åk på hela tiden. Nu när jag ändå kan bestämma lite och styra in henne på annat så tänker jag ta chansen för snart är den förbi, det vet jag.


fina småfolk från nelly.com


Fina fransar

Jag har ju glömt att visa mina finfina fransar. Jag är så himla nöjd! Det är verkligen fantastiskt att vakna upp snygg, inte behöva tänka på något...eller ja lite rouge måste man ju ha, haha!

Tacktack igen min bästa Jenni!



Tomma ögon

Idag har jag bara träffat barnen en gång, på morgonen. Ibland blir det så när man måste iväg efter jobbet och vet att man kommer hem senare än läggningstid. Jag gillar egentligen inte att inte träffa dem på eftermiddagen, jag har ju redan väldigt lite tid med dem som det är. Menmen, jag tröstar mig med att jag har hela livet framför mig med mina små monster och jag har inte lite många år att vara ung och snygg på som att umgås med dem. Ja, anledningen att jag kommer bli lite extra snygg idag är för att jag ska få mina fransar gjorda igen. Denna gången av min ena tvilling, Jenni.

Det ska bli så skönt att slippa ställa sig framför speglen på morgonen och tänka på att behöva sminka sig. Vilken tid man sparar alltså, tid att lägga på barnen! Ni ser, det går i slutända jämnt upp!

naturell



Just nu känns livet hopplöst. Klockan är s...

Just nu känns livet hopplöst. Klockan är snart halv 12, Lilly ylar som en varg, Carl låter som en kaffekokare, katten envisas med att ligga vid eller på mig, jag är onödigt pigg och snart kommer Tyra komma intassandes och vilja ligga här. KOMMER JAG NÅGONSIN FÅ SOVA? Jag tror inte det. Önskar att jag hade öronproppar. Jag fattar inte att Carl kan sova igenom allt. Jag menar, ungen ropar ju inte ens på mig, utan pappa! Det är konstigt att inte jag ska få sova som somnar sist, går upp minst 2 ggr per natt och vaknar först på morgonen... Ganska orättvist att andra hemma hos mig gnäller på trötthet och förlite sömn.


Det här med vikten

Just nu står jag nog ganska stilla viktmässigt känns det som. Jag har inte alls varit lika flitig att besöka gymmet, pga ond hals och riktigt tråkiga tjejbesvär. Jag får trösta mig med att jag äter för att gå ner (okej tjejvecka=lite synda) och att jag faktiskt promenerar på lunchen, även om det bara är 20 min så är det i alla fall något!

Och denna veckan fick inte direkt inte en bra start. Vardagsbestyr kom före min träning, typiskt att ha en sjuk sambo som inte kan ta han om hemmet, haha!

Nej! Skärpning på mig, jag ska till och med öka min viktnedgång till 1 kilo i veckan. Jag bestämde mig helt och hållet för det i helgen. Total byxångest greps jag av då. Jag kan seriöst ha allt från str. 28-32 i midjemåttet. Även om det är kul att kunna knäppa ett par 28:or som jag inte kunnat sedan....4 år sedan? (måste vara stora i storleken!) så såg ju magen ut som en överjäst bulldeg som hängde över, inte det minsta snygt! Jaja, jag insåg vekligen att jag inte vet min stolek, allt beror på vilken modell det är på byxorna och så vill jag inte ha det! Jag vill kunna gå in i en butik, veta att str. 28 el 29 (mitt mål...!) passar och sedan gå hem!


promenixa!


Varm i vinter

Om tiden ska fortsätta att gå så här fort så måste jag börja tänka på vinterkläder åt barnen. Lilly är relativt tjingad, hon kan ha Tyras gamla Polarn o Pyret overall och Tyras gamla skor. Det är vekligen kanon att kunna ärva!

Tyra däremot har ingenting! Eller, jo ett par termobyxor och vinterskorna sedan förra året går i år också (undrar hur stora skorna var förra vintern egentligen!?) Men så var det detta med overall och ev. en vinterjacka. Vad ska man välja i denna djungel av märken, utseenden och framförallt pris! Det får ju gärna kosta, men det behöver ju inte kosta skjortan direkt...

lutar väl åt denna


Jag donerar, gör du?

Idag har jag gjort något som alla borde. Jag har anmält mig till donationsreistret!

Det har länge varit en självklarhet för mig att donera mina organ, jag menar om man kan ge liv åt någon när man inte har det själv så varför inte? Jag tycker det är en självklarhet att om mina barn eller jag blir sjuka så ska det finnas organ för oss, så det hade ju varit jävla dubbelmoral att själv inte donera om man skulle behöva organ.

Man kunde göra aktiva val när man anmälde sig, på vad man inte ville donera. Jag valde att inte donera mina hornhinnor och min hud. Men resten får det ta, till andra människor och till forskning.

Varsågod världen, jag har gjort dig inte bättre idag!

Anmäl dig här!


Floppis?

Loppisen igår blev mer eller mindre en plopp. Dem kan inte fått sålt mycket alltså, för det var lite mycket (och samma grejer) kvar när jag kom tillbaka för att hämta mina saker som inte blivit sålda. Och det var rätt mycket som inte blivit sålt av mina saker måste jag säga. Men jag kan föstår, folk är där för att fynda i 10 kr klassen, men jag vägrar att sätta en prislapp på en 10a för mina kläder. Dem är heltenkelt i för fint skick! Jag fick i alla fall sålt alla mina skor, det var inte dåligt. Eller, inte ett par som vi fått för längesen av en gamal bekant. Men dem är så fula, så jag förstår det, hahahahah!

Själv hittade jag 3 plagg, 1 leksak och ett pussel till Tyra. En kattklänning från Me and I, en rosa Polarn o Pyret kjol och en jeansklänning med Pippi Långstrump på. Bara saker Tyra gillar. Måste nog säga att jag ändå är nöjdast med leksaken som var en helt ny Paul-docka (Sindys kille) i orginalförpackning från i början av 90-talet nån gång. Han ser tok-bögig ut, hahaha! Allt detta fick jag av summan 110 kr. Klart värt besväret att stå och rota lite.

Och tack Anne för du agerade chaffis för mig hela dagen.


ni er ju, ganska lite folk...


Upp och hoppa

Uäää!

Huvudet känns ganska tugnt efter gårdagens rödvins glas. Jag och mina favorit tjejer satt hemma hos mig tills tidigt på natten, sedan gick vi ut en sväng på stan. Vi gjorde kanske årets snabbaste krogrunda, som tyvärr, också kanske var årets tråkigaste. Fy fan vilka tråkiga folk det är i Borås! Faktiskt ingen alls man känner att man skulle vilja ta kontakt med, och skulle man för den delen hitta någon så är Boråsare sjukt otrevliga! Så ni förstår, det blev ingen långvarig utevistelse för min del. Jag prioriterade hellre att få sova, när jag ändå hade chansen. Ganska klokt va? Väl hemma slängde jag i mig 3 knäckemackor med ost, läste min egen blogg och somnade med katten brevid mig.  

Nu ska jag passa på att dra över lägenheten med både dammsugaren och moppen innan familjen kommer hem, liksom fuskstäda lite...så Carl tror att jag är duktig.   


Ensam

Status just nu;

Lagar mat (pasta med ostsås) i köket i bara underkläderna, äter chips och lyssnar på Albin Gromer. Just! Ett glas rött har jag i handen också!

Livet ensam kommer aldig mer igen och ikväll ska jag njuta till 10000!


Ett svar

cattis om Lilly och förskolan:
måste barnen ha med frukost eller lunch till förskolan? här i finland får barnen frukost, lunch och mellanmål vid förskolan.

Ja, på den förskolan som mina barn går (och kommer gå  på) behöver dem ta med sig frukost (om dem kommer innan 8, man kan ju även äta hemma om man hinner) och ett mellanmål. Det mellanmålet är vid kl 9, och innefattar en frukt. Svårare än så är det inte. Men lunch och andra mellanmål får dem på skolan.

RSS 2.0